You are here

Diósi Gerda

Diósi Gerda

Name: Diósi Gerda
Other profiles: MTMT
Degree
  • phd, Debreceni Egyetem (2017)
Profession: food- safety and quality engineer

Publication list

Uploaded publications:
61
Publications in DEA:
61
OA:
8
Date range:
2010-2023
2023
  1. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  2. Kutasy, E., Diósi, G., Bódi, E., Nagy, P., Melash, A., Forgács, F., Virág, I., Vad, A., Bytyqi, B., Buday, T., Csajbók, J.: Changes in plant and grain quality of winter oat (Avena sativa L.) varieties in response to silicon and sulphur foliar fertilisation under abiotic stress conditions.
    Plants-Basel. 12 (4), 1-18, 2023.
    Journal metrics:
    Q2 Ecology (2021)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2021)
    Q1 Plant Science (2021)
2022
  1. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  2. Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
  3. Jevcsák, S., Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
  1. Nagy, V., Fekete, I., Balogh, K., Diósi, G.: Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése.
    In: A hatékonyabb agráriumért : Tudományos Szakkollégiumi Kiadvány. Szerk.: Rácz Dalma, Debreceni Egyetem, Debrecen, 94-105, 2021.
  2. Nagy, V., Diósi, G.: A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (1), 3327-3338, 2021.
    Journal metrics:
    Q4 Food Science
  3. Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S., Fülep, Z., Fülep, Á., Diósi, G.: Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
    Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
  4. Nagy, V., Jevcsák, S., Nagy, A., Diósi, G.: Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
    In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
  5. Nagy, V., Máthé, E., Nagy, A., Jevcsák, S., Diósi, G.: Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
  6. Nagy, V., Diósi, G.: Enzim aktív maláták beltartalmi vizsgálata.
    In: Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal : Absztraktkötet 2020/2021. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 178-179, 2021. ISBN: 9789633189283
  7. Nagy, V., Diósi, G.: Sötét maláta élelmiszeripari hasznosításának lehetősége.
    In: Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal : Absztraktkötet 2020/2021. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 78-79, 2021. ISBN: 9789633189283
2020
  1. Diósi, G.: A minőségstabilitás alapjai az őszibúza-termesztésben.
    Értékálló aranykorona. 20 (7), 14-16, 2020.
  2. Nagy, V., Diósi, G.: Sörtörköllyel dúsított sütőipari termékek élelmi rost tartalmának vizsgálata.
    In: XIV. Táplálkozásmarketing Konferencia : Új irányok a táplálkozásmarketingben : Merre tovább? : Összefoglalók, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 37, 2020.
  3. Nagy, V., Diósi, G.: Világos maláta sütőipari hasznosítása.
    In: XII. Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal Absztraktkötet 2019/2020. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 68-69, 2020. ISBN: 9789633188569
2019
  1. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  2. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
Show all
updated: 2023-03-26, 03:00

SCImago quartiles of
scientific journal articles

Number of scientific articles: 17
Q1 1 (5.9%)
Q2 1 (5.9%)
Q4 2 (11.8%)
N/A 13 (76.5%)
-
OK

SCImago subject areas and categories

Agricultural and Biological Sciences (3)
Food Science (2)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (1)
Plant Science (1)
Environmental Science (2)
Ecology (1)
Environmental Science (miscellaneous) (1)
Management, Monitoring, Policy and Law (1)
Pollution (1)
Medicine (1)
Medicine (miscellaneous) (1)

Genre chart

Year chart

Language chart