Publication list
2022
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Determination of the macroelement content of breads fortified with different spices and their contribution to the nutrient reference value.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4047-4057, 2022.
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4036-4046, 2022.
2021
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Examination of breads enriched with dried basil and evaluation of the results.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3672-3678, 2021.
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3649-3656, 2021.
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3657-3664, 2021.
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3665-3671, 2021.
2019
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Change of antioxidant compounds of spices during drying.
Agrártud. Közl. 2 77-81, 2019.
Kántor, A.,
Fischinger, L.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Funkcionális kenyér, avagy a fokhagyma és készítményei hatása a kenyér egyes paramétereire = Functional bread, or the effects of garlic and its products on certain parameters of bread.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (4), 2704-2714, 2019.
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Különböző fajtamézek beltartalmi paramétereinek vizsgálata.
In: Tavaszi Szél Konferencia 2019. Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 77, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
Topa, E.,
Posta, J.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Czipa, N.,
Kovács, B.:
Analysis of flavonoids: Characterization, sample preparation for GC-MS.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 43-49, 2018. ISBN: 9789634900320
Fischinger, L.,
Czipa, N.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Kántor, A.:
Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 93-94, 2018. ISBN: 9786155545818
Fischinger, L.,
Czipa, N.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Kántor, A.:
Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 345-353, 2018. ISBN: 9786155545900
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Determination of nutritional parameters of different cereal flours' bread.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 22, 2018. ISBN: 9789634900412
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.,
Topa, E.:
Erdei mézek toxikus elemtartalmának kockázatbecslése.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 80, 2018. ISBN: 9786155545818
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Examination of changes in the antioxidant compounds and acidity of the mash of different fruits.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 16, 2018. ISBN: 9789634900412
Topa, E.,
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Fűszerek és gyógynövények összes polifenol és flavonoid tartalmának meghatározása.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 401-407, 2018. ISBN: 9786155545900
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.:
GC-MS analysis of flavonoids: sample preparation methods and derivatization.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 24, 2018. ISBN: 9789634900412
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Nutritional parameters of different cereal flour's bread.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 33-37, 2018. ISBN: 9789634900320
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Topa, E.,
Czipa, N.:
Risk assessment for forest honey's toxic element content.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 6-11, 2018. ISBN: 9789634900320
2022
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Determination of the macroelement content of breads fortified with different spices and their contribution to the nutrient reference value.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4047-4057, 2022.
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4036-4046, 2022.
2021
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Examination of breads enriched with dried basil and evaluation of the results.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3672-3678, 2021.
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3649-3656, 2021.
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3657-3664, 2021.
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3665-3671, 2021.
2019
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Change of antioxidant compounds of spices during drying.
Agrártud. Közl. 2 77-81, 2019.
Kántor, A.,
Fischinger, L.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Funkcionális kenyér, avagy a fokhagyma és készítményei hatása a kenyér egyes paramétereire = Functional bread, or the effects of garlic and its products on certain parameters of bread.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (4), 2704-2714, 2019.
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Különböző fajtamézek beltartalmi paramétereinek vizsgálata.
In: Tavaszi Szél Konferencia 2019. Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 77, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
Topa, E.,
Posta, J.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Czipa, N.,
Kovács, B.:
Analysis of flavonoids: Characterization, sample preparation for GC-MS.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 43-49, 2018. ISBN: 9789634900320
Fischinger, L.,
Czipa, N.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Kántor, A.:
Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 93-94, 2018. ISBN: 9786155545818
Fischinger, L.,
Czipa, N.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Kántor, A.:
Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 345-353, 2018. ISBN: 9786155545900
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Determination of nutritional parameters of different cereal flours' bread.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 22, 2018. ISBN: 9789634900412
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.,
Topa, E.:
Erdei mézek toxikus elemtartalmának kockázatbecslése.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 80, 2018. ISBN: 9786155545818
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Examination of changes in the antioxidant compounds and acidity of the mash of different fruits.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 16, 2018. ISBN: 9789634900412
Topa, E.,
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Fűszerek és gyógynövények összes polifenol és flavonoid tartalmának meghatározása.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 401-407, 2018. ISBN: 9786155545900
Topa, E.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.:
GC-MS analysis of flavonoids: sample preparation methods and derivatization.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 24, 2018. ISBN: 9789634900412
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Topa, E.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Nutritional parameters of different cereal flour's bread.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 33-37, 2018. ISBN: 9789634900320
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Topa, E.,
Czipa, N.:
Risk assessment for forest honey's toxic element content.
In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 6-11, 2018. ISBN: 9789634900320
Kovács, B.,
Czipa, N.,
Peles, F.,
Bódi, É.,
Kántor, A.,
Petróczki, F.,
Alexa, L.:
Scientific researches in food production, University of Debrecen: Proceedings of abstracts.
University of Debrecen, Debrecen, 30 p., 2018. ISBN: 9789634900412
Kovács, B.,
Czipa, N.,
Peles, F.,
Bódi, É.,
Kántor, A.,
Petróczki, F.,
Alexa, L.:
Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries.
University of Debrecen, Debrecen, 58 p., 2018. ISBN: 9789634900320
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Zöldség- és gyógynövény levek beltartalmi paraméterinek vizsgálata.
In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 371-378, 2018. ISBN: 9786155545900
2017
Novák, A.,
Kovács, B.,
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Czipa, N.:
Comparative study of acacia honeys and herbhoneys quality parameters.
In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 33, 2017. ISBN: 9788055217369
Alexa, L.,
Kántor, A.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Contribution of beer to cover human's nutritional needs.
In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 18, 2017. ISBN: 9788055217369
Kántor, A.,
Alexa, L.,
Kovács, B.,
Czipa, N.:
Determination of micro elements of commercial and homemade baby food.
In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 24, 2017. ISBN: 9788055217369
2016
2015
Show all
updated: 2024-12-15, 01:15