Publication list
2024
Szőke, Z.,
Szilágyi-Tolnai, E.,
Dávid, P.,
Fauszt, P.,
Szilágyi, E.,
Szilágyi-Rácz, A.,
Stündl, L.,
Gál, F.,
Gálné Remenyik, J.,
Paholcsek, M.:
Unraveling changes in the duck microbiome and inflammatory processes due to allithiamine-enriched feed.
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 163-171, 2024.
2023
Szőke, Z.,
Dávid, P.,
Fauszt, P.,
Szilágyi-Rácz, A.,
Fidler, G.,
Stündl, L.,
Gál, F.,
Gálné Remenyik, J.,
Paholcsek, M.:
Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
Szőke, Z.,
Dávid, P.,
Fauszt, P.,
Szilágyi-Tolnai, E.,
Szilágyi, E.,
Szilágyi-Rácz, A.,
Stündl, L.,
Gál, F.,
Gálné Remenyik, J.,
Paholcsek, M.:
Investigation of the effect of allithiamine-enriched feed on the poultry gut microbiome composition and resistome..
Agrártud. közl. 2023 (2), 149-155, 2023.
Szőke, Z.,
Dávid, P.,
Fauszt, P.,
Szilágyi-Tolnai, E.,
Szilágyi, E.,
Szilágyi-Rácz, A.,
Stündl, L.,
Gál, F.,
Gálné Remenyik, J.,
Paholcsek, M.:
Role of optimal gut microbiome composition in alleviating stress-induced effects and antibiotic resistance in poultry farming.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 62, 2023. ISBN: 9789634905356
Mikolás, M.,
Szilágyi-Rácz, A.,
Németh, P.,
Petrilla, A.,
Szilágyi-Tolnai, E.,
Dávid, P.,
Fauszt, P.,
Stágel, A.,
Stündl, L.,
Gál, F.,
Gálné Remenyik, J.,
Paholcsek, M.:
Széklet és szájüregi mikrobiomok változásának vizsgálata intenzív ellátásban részesült válságos állapotú betegekben.
In: A PEME XXVI. Nemzetközi PhD - Konferenciájának előadásai. Szerk.: Koncz István; Szova Ilona, Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület, Budapest, 179-185, 2023. ISBN: 9786155709197
2022
Szőke, Z.,
Dávid, P.,
Fauszt, P.,
Szilágyi-Rácz, A.,
Stündl, L.,
Gál, F.,
Gálné Remenyik, J.,
Paholcsek, M.:
The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry.
In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 49, 2022.
2020
Fidler, G.,
Szilágyi-Tolnai, E.,
Stágel, A.,
Gálné Remenyik, J.,
Stündl, L.,
Gál, F.,
Biró, S.,
Paholcsek, M.:
Tendentious effects of automated and manual metagenomic DNA purification protocols on broiler gut microbiome taxonomic profiling.
Sci. Rep. 10 (1), 1-16, 2020.
2019
Kun-Nemes, A.,
Homoki, J.,
Kiss, R.,
Hegedűs, C.,
Kovács, D.,
Peitl, B.,
Gál, F.,
Stündl, L.,
Szilvássy, Z.,
Gálné Remenyik, J.:
Effect of Anthocyanin-Rich Tart Cherry Extract on Inflammatory Mediators and Adipokines Involved in Type 2 Diabetes in a High Fat Diet Induced Obesity Mouse Model.
Nutrients. 11 (9), 1-17, 2019.
Journal metrics:
D1 Food Science
Q1 Nutrition and Dietetics
2018
Biró, A.,
Gál, F.,
Hegedűs, C.,
Batta, G.,
Cziáky, Z.,
Peitl, B.,
Stündl, L.,
Gyémánt, G.,
Gálné Remenyik, J.:
Isolation of allithiamine from Hungarian red sweet pepper seed (Capsicum annuum L.).
Heliyon. 4 (12), 1-17, 2018.
2016
Homoki, J.,
Kun-Nemes, A.,
Fazekas, E.,
Gyémánt, G.,
Balogh, P.,
Gál, F.,
Al, -.,
Mortier, J.,
Wolber, G.,
Babinszky, L.,
Gálné Remenyik, J.:
Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and alpha-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.).
Food Chem. 194 (1), 222-229, 2016.
Journal metrics:
D1 Analytical Chemistry
D1 Food Science
D1 Medicine (miscellaneous)
updated: 2024-09-01, 01:08