Jelenlegi hely

Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program

Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program

Név: Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
72
DEA-ban:
72
OA:
26
Publikációs időszak:
2018-2023
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  2. Tóth, B., Kaczur, D.: Az őszi búza termesztéstechnológiai elemei.
    Értékálló aranykorona. 23 (8), 9-12, 2023.
  3. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  4. Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
    In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
  5. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  6. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  7. Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
    Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  8. Pócsi, I., Federica, G., Ambrus, Á., Antonio, F.: Editorial: Aspergillus-derived mycotoxins in the feed and food chain, volume II.
    Front. Microbiol. 14 1-2, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology (2022)
    Q1 Microbiology (medical) (2022)
  9. Szabó, A., Tamás, J., Kövesdi, Á., Nagy, A.: Evaluation of new pivoting linear-move precision irrigation machine = Evaluation d'une nouvelle machine d'irrigation de precision a mouvement lineaire pivotant.
    Irrig. Drain. [Epub ahead of print] 1-12, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Soil Science (2022)
  10. Pereira, L., Lopes, C., Martins, M., De, F., Di, P., de, M., De, A., De, A., Vieira, F.: How Brazilian Schoolchildren Identify, Classify, and Label Foods and Beverages - A Card Sorting Methodology.
    Int. J. Environ. Res. Public Health. 20 (2), 1-13, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis (2022)
    Q2 Pollution (2022)
    Q2 Public Health, Environmental and Occupational Health (2022)
  11. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
    Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  12. Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
  13. Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
  14. Aleya, A., Mihok, E., Pecsenye, B., Jolji, M., Kertész, A., Bársony, P., Vigh, S., Cziáky, Z., Máthé, A., Burtescu, R., Oláh, N., Neamtu, A., Turcuş, V., Máthé, E.: Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
    Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry (2022)
    Q2 Cell Biology (2022)
    Q1 Clinical Biochemistry (2022)
    D1 Food Science (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Physiology (2022)
  15. Ambrus, Á., Doan, V., Szenczi, -., Szemánné, -., Vásárhelyi, A.: Quality Control of Pesticide Residue Measurements and Evaluation of Their Results.
    Molecules. 28 (3), 1-8 (cikkazonosító)954, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry (2022)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
    Q2 Drug Discovery (2022)
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q3 Molecular Medicine (2022)
    Q2 Organic Chemistry (2022)
    Q1 Pharmaceutical Science (2022)
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
  16. Bodnár, V., Király, A., Orosz, E., Miskei, M., Emri, T., Karányi, Z., Leiter, É., De Vries, R., Pócsi, I.: Species-specifc effects of the introduction of Aspergillus nidulans gfdB in osmophilic aspergilli.
    Appl. Microbiol. Biotechnol. 107 ((2023),), 2423-2436, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology (2022)
    Q1 Biotechnology (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
  17. Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
    5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
2022
  1. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
  2. Bodnár, V., Antal, R., Emri, T., Pusztahelyi, T., Leiter, É., Pócsi, I.: Characterization of bzip transcription factors required for the oxidative stress response in the aflatoxin producer fungus aspergillus flavus.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstarct Book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 35-36, 2022. ISBN: 9789634904687
  3. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  4. Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Elimination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, and Zearalenone by Gram-Positive Microbes (Firmicutes).
    Toxins. 14 (9), 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  5. Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Győri, Z., Dombrádi, Z., Pusztahelyi, T.: Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
    Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
Mindet mutasd
frissítve: 2023-09-24, 02:50

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 43
Q1/D1 5 (11.6%)
Q1 17 (39.5%)
Q2 9 (20.9%)
Q4 3 (7%)
n.a. 14 (32.6%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (17)
Food Science (7)
Plant Science (7)
Agronomy and Crop Science (6)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (3)
Soil Science (2)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Horticulture (1)
Environmental Science (7)
Health, Toxicology and Mutagenesis (3)
Ecology (2)
Environmental Science (miscellaneous) (2)
Pollution (2)
Management, Monitoring, Policy and Law (1)
Medicine (7)
Medicine (miscellaneous) (3)
Microbiology (medical) (2)
Public Health, Environmental and Occupational Health (2)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (4)
Molecular Biology (2)
Biochemistry (1)
Biotechnology (1)
Cell Biology (1)
Clinical Biochemistry (1)
Molecular Medicine (1)
Physiology (1)
Chemical Engineering (3)
Bioengineering (2)
Chemical Engineering (miscellaneous) (2)
Process Chemistry and Technology (2)
Catalysis (1)
Computer Science (3)
Computer Science Applications (2)
Computer Networks and Communications (1)
Hardware and Architecture (1)
Information Systems (1)
Immunology and Microbiology (3)
Microbiology (2)
Applied Microbiology and Biotechnology (1)
Social Sciences (3)
Education (1)
Geography, Planning and Development (1)
Health (social science) (1)
Library and Information Sciences (1)
Chemistry (2)
Organic Chemistry (2)
Physical and Theoretical Chemistry (2)
Analytical Chemistry (1)
Chemistry (miscellaneous) (1)
Inorganic Chemistry (1)
Spectroscopy (1)
Energy (2)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2)
Energy Engineering and Power Technology (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (2)
Drug Discovery (1)
Pharmaceutical Science (1)
Toxicology (1)
Decision Sciences (1)
Statistics, Probability and Uncertainty (1)
Health Professions (1)
Health Professions (miscellaneous) (1)
Mathematics (1)
Statistics and Probability (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

Kutatóink

Hajdú Péter
Hajdú Péter
Táplálkozástudományi szakember
Nagy Vivien
Nagy Vivien
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök
Összes kutatónk
Hajdú Péter
Hajdú Péter
Táplálkozástudományi szakember
Nagy Vivien
Nagy Vivien
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök
Pacza Tünde
Pacza Tünde
PhD hallgató / matematikus, programozó matematikus
Répás Zoltán
Répás Zoltán
PhD hallgató / Okleveles élelmiszermérnök