Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program
Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program
Név: Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program
Teljes publikációs lista
Publikációs időszak:
2018-2023
2023
Nagy, R.,
Murányi, E.,
Bíróné Molnár, P.,
Szepesi, J.,
Győri, Z.,
Veres, S.,
Gálné Remenyik, J.,
Sipos, P.:
Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
Q2 Food Science (2022)
Q2 Plant Science (2022)
Nagy, V.,
Syed, R.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
Hajdú, P.,
Törős, G.,
Llanaj, X.,
Prokisch, J.:
Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
Nguyen, H.,
El-Ramady, H.,
Llanaj, X.,
Törős, G.,
Hajdú, P.,
Prokisch, J.:
Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications (2022)
Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
Q1 Geography, Planning and Development (2022)
Q2 Hardware and Architecture (2022)
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Aszalósné Balogh, R.,
Burzán, J.,
Kovács, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
Szőke-Trenyik, E.,
Mihalkó, J.,
Sipos, P.,
Szabó, B.:
Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering (2022)
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
Pereira, L.,
Lopes, C.,
Martins, M.,
De, F.,
Di, P.,
de, M.,
De, A.,
De, A.,
Vieira, F.:
How Brazilian Schoolchildren Identify, Classify, and Label Foods and Beverages - A Card Sorting Methodology.
Int. J. Environ. Res. Public Health. 20 (2), 1-13, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis (2022)
Q2 Pollution (2022)
Q2 Public Health, Environmental and Occupational Health (2022)
Csatári, G.,
Koroknai, J.,
Basal, O.,
Görögh, P.,
Kovács, S.:
Investigating the above-ground biomass values of sweet potatoes (Ipomoea batatas).
Agrártud. közl. 1 35-39, 2023.
Törős, G.,
El-Ramady, H.,
Prokisch, J.,
Velasco, F.,
Llanaj, X.,
Nguyen, H.,
Peles, F.:
Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2022)
Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
Q2 Health (social science) (2022)
Q2 Microbiology (2022)
Q1 Plant Science (2022)
Llanaj, X.,
Törős, G.,
Hajdú, P.,
El-Ramady, H.,
Peles, F.,
Prokisch, J.:
Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
EBSS. 7 101-120, 2023.
Hajdú, P.,
Orosz-Tóth, Á.,
Kiss, D.,
Prokisch, J.:
Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Kovács, S.,
Burzán, J.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
Kovács, Z.,
Soós, Á.,
Kovács, B.,
Kaszás, L.,
Elhawat, N.,
Razem, M.,
Veres, S.,
Fári, M.,
Koroknai, J.,
Alshaal, T.,
Domokos-Szabolcsy, É.:
Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science (2022)
Q1 Soil Science (2022)
Aleya, A.,
Mihok, E.,
Pecsenye, B.,
Jolji, M.,
Kertész, A.,
Bársony, P.,
Vigh, S.,
Cziáky, Z.,
Máthé, A.,
Burtescu, R.,
Oláh, N.,
Neamtu, A.,
Turcuş, V.,
Máthé, E.:
Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2022)
Q2 Cell Biology (2022)
Q1 Clinical Biochemistry (2022)
D1 Food Science (2022)
Q2 Molecular Biology (2022)
Q1 Physiology (2022)
Ambrus, Á.,
Doan, V.,
Szenczi, -.,
Szemánné, -.,
Vásárhelyi, A.:
Quality Control of Pesticide Residue Measurements and Evaluation of Their Results.
Molecules. 28 (3), 1-8 (cikkazonosító)954, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry (2022)
Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
Q2 Drug Discovery (2022)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
Q3 Molecular Medicine (2022)
Q2 Organic Chemistry (2022)
Q1 Pharmaceutical Science (2022)
Q2 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
Bodnár, V.,
Király, A.,
Orosz, E.,
Miskei, M.,
Emri, T.,
Karányi, Z.,
Leiter, É.,
De Vries, R.,
Pócsi, I.:
Species-specifc effects of the introduction of Aspergillus nidulans gfdB in osmophilic aspergilli.
Appl. Microbiol. Biotechnol. 107 ((2023),), 2423-2436, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Applied Microbiology and Biotechnology (2022)
Q1 Biotechnology (2022)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
Törős, G.,
Peles, F.,
Hajdú, P.,
Prokisch, J.:
The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
2022
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Miklós, I.,
Dobos, A.,
Győri, Z.,
Nampoothiri, K.,
Pócsi, I.:
Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
Bodnár, V.,
Antal, R.,
Emri, T.,
Pusztahelyi, T.,
Leiter, É.,
Pócsi, I.:
Characterization of bzip transcription factors required for the oxidative stress response in the aflatoxin producer fungus aspergillus flavus.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstarct Book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 35-36, 2022. ISBN: 9789634904687
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Elimination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, and Zearalenone by Gram-Positive Microbes (Firmicutes).
Toxins. 14 (9), 1-12, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.,
Dombrádi, Z.,
Pusztahelyi, T.:
Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
2023
Nagy, R.,
Murányi, E.,
Bíróné Molnár, P.,
Szepesi, J.,
Győri, Z.,
Veres, S.,
Gálné Remenyik, J.,
Sipos, P.:
Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
Q2 Food Science (2022)
Q2 Plant Science (2022)
Nagy, V.,
Syed, R.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
Hajdú, P.,
Törős, G.,
Llanaj, X.,
Prokisch, J.:
Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
Nguyen, H.,
El-Ramady, H.,
Llanaj, X.,
Törős, G.,
Hajdú, P.,
Prokisch, J.:
Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Computer Networks and Communications (2022)
Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
Q1 Geography, Planning and Development (2022)
Q2 Hardware and Architecture (2022)
Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Aszalósné Balogh, R.,
Burzán, J.,
Kovács, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
Szőke-Trenyik, E.,
Mihalkó, J.,
Sipos, P.,
Szabó, B.:
Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Bioengineering (2022)
Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
Pereira, L.,
Lopes, C.,
Martins, M.,
De, F.,
Di, P.,
de, M.,
De, A.,
De, A.,
Vieira, F.:
How Brazilian Schoolchildren Identify, Classify, and Label Foods and Beverages - A Card Sorting Methodology.
Int. J. Environ. Res. Public Health. 20 (2), 1-13, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis (2022)
Q2 Pollution (2022)
Q2 Public Health, Environmental and Occupational Health (2022)
Csatári, G.,
Koroknai, J.,
Basal, O.,
Görögh, P.,
Kovács, S.:
Investigating the above-ground biomass values of sweet potatoes (Ipomoea batatas).
Agrártud. közl. 1 35-39, 2023.
Törős, G.,
El-Ramady, H.,
Prokisch, J.,
Velasco, F.,
Llanaj, X.,
Nguyen, H.,
Peles, F.:
Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science (2022)
Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
Q2 Health (social science) (2022)
Q2 Microbiology (2022)
Q1 Plant Science (2022)
Llanaj, X.,
Törős, G.,
Hajdú, P.,
El-Ramady, H.,
Peles, F.,
Prokisch, J.:
Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
EBSS. 7 101-120, 2023.
Hajdú, P.,
Orosz-Tóth, Á.,
Kiss, D.,
Prokisch, J.:
Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
Nagy, V.,
Csatári, G.,
Kovács, S.,
Burzán, J.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
Kovács, Z.,
Soós, Á.,
Kovács, B.,
Kaszás, L.,
Elhawat, N.,
Razem, M.,
Veres, S.,
Fári, M.,
Koroknai, J.,
Alshaal, T.,
Domokos-Szabolcsy, É.:
Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science (2022)
Q1 Soil Science (2022)
Aleya, A.,
Mihok, E.,
Pecsenye, B.,
Jolji, M.,
Kertész, A.,
Bársony, P.,
Vigh, S.,
Cziáky, Z.,
Máthé, A.,
Burtescu, R.,
Oláh, N.,
Neamtu, A.,
Turcuş, V.,
Máthé, E.:
Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry (2022)
Q2 Cell Biology (2022)
Q1 Clinical Biochemistry (2022)
D1 Food Science (2022)
Q2 Molecular Biology (2022)
Q1 Physiology (2022)
Ambrus, Á.,
Doan, V.,
Szenczi, -.,
Szemánné, -.,
Vásárhelyi, A.:
Quality Control of Pesticide Residue Measurements and Evaluation of Their Results.
Molecules. 28 (3), 1-8 (cikkazonosító)954, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Analytical Chemistry (2022)
Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
Q2 Drug Discovery (2022)
Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
Q3 Molecular Medicine (2022)
Q2 Organic Chemistry (2022)
Q1 Pharmaceutical Science (2022)
Q2 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
Bodnár, V.,
Király, A.,
Orosz, E.,
Miskei, M.,
Emri, T.,
Karányi, Z.,
Leiter, É.,
De Vries, R.,
Pócsi, I.:
Species-specifc effects of the introduction of Aspergillus nidulans gfdB in osmophilic aspergilli.
Appl. Microbiol. Biotechnol. 107 ((2023),), 2423-2436, 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Applied Microbiology and Biotechnology (2022)
Q1 Biotechnology (2022)
Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
Törős, G.,
Peles, F.,
Hajdú, P.,
Prokisch, J.:
The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
2022
Pusztahelyi, T.,
Kovács, S.,
Adácsi, C.,
Miklós, I.,
Dobos, A.,
Győri, Z.,
Nampoothiri, K.,
Pócsi, I.:
Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
Bodnár, V.,
Antal, R.,
Emri, T.,
Pusztahelyi, T.,
Leiter, É.,
Pócsi, I.:
Characterization of bzip transcription factors required for the oxidative stress response in the aflatoxin producer fungus aspergillus flavus.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstarct Book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 35-36, 2022. ISBN: 9789634904687
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Máthé, E.,
Diósi, G.:
Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Elimination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, and Zearalenone by Gram-Positive Microbes (Firmicutes).
Toxins. 14 (9), 1-12, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q1 Toxicology
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Pócsi, I.,
Győri, Z.,
Dombrádi, Z.,
Pusztahelyi, T.:
Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agronomy and Crop Science
Q2 Food Science
Q2 Plant Science
Pacza, T.,
Martins, M.,
Rockaya, M.,
Müller, K.,
Chatterjee, A.,
Barabási, A.,
Baranyi, J.:
MilkyBase, a database of human milk composition as a function of maternal-, infant- and measurement conditions.
Sci Data. 9 (1), 1-7, 2022.
Folyóirat-mutatók:
D1 Computer Science Applications
D1 Education
D1 Information Systems
D1 Library and Information Sciences
D1 Statistics and Probability
D1 Statistics, Probability and Uncertainty
Horváth, E.,
Pusztahelyi, T.,
Adácsi, C.,
Tanyi, E.,
Pócsi, I.:
Optimization and Validation of ELISA for Aflatoxin B1 Detection in Fermented Forages and Feeds.
Scientifica. 2022 1-6, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
Q2 Environmental Science (miscellaneous)
Adácsi, C.,
Kovács, S.,
Miklós, I.,
Pócsi, I.,
Pusztahelyi, T.:
Resistance of yeasts against Fusarium mycotoxins.
In: "FIBOK 2022" : Fiatal Biotechnológusok V. Országos Konferenciája = 5th National Conference of Young Biotechnologists : Program és angol nyelvű összefoglalók = Program and abstracts. Szerk.: Bánfalvi Zsófia, Gócza Elen, Olasz Ferenc, Pál Magda, Posta Katalin, Várallyay Éva, MATE Genetika és Biotechnológia Intézet, Gödöllő, 84-84, 2022. ISBN: 9789632699998
Emri, T.,
Antal, K.,
Gila, C.,
Jónás, A.,
Pócsi, I.:
Stress Responses Elicited by Glucose Withdrawal in Aspergillus fumigatus.
J. Fungi. 8 (11), 1-19, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Microbiology (medical)
Q1 Plant Science
2021
Viczján, G.,
Erdei, T.,
Óvári, I.,
Lampé, N.,
Szekeres, R.,
Bombicz, M.,
Takács, B.,
Szilágyi, A.,
Zsuga, J.,
Szilvássy, Z.,
Juhász, B.,
Gesztelyi, R.:
A Body of Circumstantial Evidence for the Irreversible Ectonucleotidase Inhibitory Action of FSCPX, an Agent Known as a Selective Irreversible A1 Adenosine Receptor Antagonist So Far.
Int. J. Mol. Sci. 22 (18), 1-21, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis
Q1 Computer Science Applications
Q1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
Q1 Organic Chemistry
Q1 Physical and Theoretical Chemistry
D1 Spectroscopy
Nagy, A.,
Bódi, E.,
Szabó, A.,
Tamás, J.:
Advanced technologies of precision irrigation.
Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 106 p., 2021. ISBN: 9789634903277
Nagy, V.,
Fekete, I.,
Balogh, K.,
Diósi, G.:
Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése.
In: A hatékonyabb agráriumért : Tudományos Szakkollégiumi Kiadvány. Szerk.: Rácz Dalma, Debreceni Egyetem, Debrecen, 94-105, 2021.
Nagy, R.,
Szőllősi, E.,
Bíróné Molnár, P.,
Murányi, E.,
Czimbalmos, R.,
Sipos, P.:
Condensed tannin content and antioxidant activity of Hungarian sorghum varieties grown at Research Institute in Karcag.
Agrártud. Közl. 1 155-160, 2021.
Nagy, V.,
Jevcsák, S.,
Nagy, A.,
Diósi, G.:
Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
Nagy, V.,
Máthé, E.,
Nagy, A.,
Jevcsák, S.,
Diósi, G.:
Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
Barna, D.,
Kisvarga, S.,
Kovács, S.,
Csatári, G.,
Tóth, I.,
Fári, M.,
Alshaal, T.,
Bákonyi, N.:
Raw and Fermented Alfalfa Brown Juice Induces Changes in the Germination and Development of French Marigold (Tagetes patula L.) Plants.
Plants-Basel. 10 (6), 1-15, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
Kovács, Z.,
Soós, Á.,
Kovács, B.,
Kaszás, L.,
Elhawat, N.,
Bákonyi, N.,
Razem, M.,
Fári, M.,
Prokisch, J.,
Domokos-Szabolcsy, É.,
Alshaal, T.:
Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
Plants-Basel. 10 (7), 1-24, 2021.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
2020
Sipka, S.,
Nagy, J.,
Sipka, P.,
Kocsis, J.,
Tóth, J.,
Árkosy, P.,
Horváth, Z.:
Analysis of Low Cancer Mortality Rates in the Wine Regions of Tokaj and Balaton in Hungary.
Int. J. Environ. Res. Public Health. 17 (18), 1-8, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
Q2 Pollution
Q2 Public Health, Environmental and Occupational Health
Szabó, A.,
Adeniyi, O.,
Tamás, J.,
Nagy, A.:
Búzatermés előrejelzés lehetőségének értékelése Landsat 8 idősoros adatok alapján.
In: Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában XI. : Theory meets practice in gis. Szerk.: Molnár Vanda Éva, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 249-256, 2020. ISBN: 9789633188866
Bákonyi, N.,
Kisvarga, S.,
Barna, D.,
Tóth, O.,
El-Ramady, H.,
Abdalla, N.,
Kovács, S.,
Rozbach, M.,
Fehér, C.,
Elhawat, N.,
Alshaal, T.,
Fári, M.:
Chemical Traits of Fermented Alfalfa Brown Juice: Its Implications on Physiological, Biochemical, Anatomical, and Growth Parameters of Celosia.
Agronomy-Basel. 10 (2), 1-22, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Kiss, D.,
Juhászné Tóth, R.,
Zurbó, Z.,
Csapó, J.:
Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész = Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 1 : A tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása = Determination of tyrosine, tryptophan and phenylalanine.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (3), 3105-3116, 2020.
Kiss, D.,
Juhászné Tóth, R.,
Zurbó, Z.,
Csapó, J.:
Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 2. rész - A metionin, a cisztin, a lizin és az arginin meghatározása = [Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 2 - Determination of methionine, cystine, lysine and arginine].
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (4), 3177-3187, 2020.
Kisvarga, S.,
Barna, D.,
Kovács, S.,
Csatári, G.,
Tóth, I.,
Fári, M.,
Makleit, P.,
Veres, S.,
Alshaal, T.,
Bákonyi, N.:
Fermented Alfalfa Brown Juice Significantly Stimulates the Growth and Development of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) Plants.
Agronomy-Basel. 10 (5), 1-16, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Adácsi, C.,
Pusztahelyi, T.:
Investigation of Aflatoxin M1 Binding Capacity of Probiotic Bacterial Cultures And Their Preparations.
In: 4th National Conference of Young Biotechnologists : Abstract Book "FIBOK 2020". Ed.: Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, University of Debrecen, Debrecen, 72-72, 2020. ISBN: 9789634902720
Kaszás, L.,
Alshaal, T.,
Kovács, Z.,
Koroknai, J.,
Elhawat, N.,
Nagy, É.,
El-Ramady, H.,
Fári, M.,
Domokos-Szabolcsy, É.:
Refining high-quality leaf protein and valuable co-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) for sustainable protein supply.
Biomass Conv. Bioref. 10 1-16, 2020.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
2019
Kiss, D.,
Kiss, D.,
Juhászné Tóth, R.,
Zurbó, Z.,
Csapó, J.:
Élelmiszer alapanyagok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 24, 2019. ISBN: 9786155606090
Nagy, A.,
Tamás, J.,
Szabó, A.,
Gálya, B.,
Fehér, J.:
Mezőgazdasági aszály monitoring és aszály előrejelzés távérzékelt adatok alapján a Tisza vízgyűjtőn.
Hidrol. Közlöny. 99 (4), 60-68, 2019.
Zurbó, Z.,
Juhászné Tóth, R.,
Kiss, D.,
Csapó, J.:
Prebiotikumok előállítása di- és trikarbonsavak, valamint a laktóz reakciójával.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 60, 2019. ISBN: 9786155606090
Szabó, A.,
Tömöri, F.,
Vad, A.,
Tamás, J.,
Nagy, A.:
Precíziós öntözéstechnológia alkalmazásának és kialakításának vizsgálata.
Int. J. Eng. Manag. Sci. 4 (4), 239-248, 2019.
Barna, D.,
Tóth, I.,
Fári, M.,
Bákonyi, N.:
Stabilization of alfalfa phytoserum by lacto-fermentation.
In: A világ interdiszciplináris megközelítésben. Szerk.: Mező Ferenc, Mező Katalin, Mándy Zsuzsa, Debreceni Egyetem, Debrecen, 89-100, 2019. ISBN: 9789634901723
Juhászné Tóth, R.,
Kiss, D.,
Zurbó, Z.,
Csapó, J.:
Szelénnel dúsított tej előállítása.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 22, 2019. ISBN: 9786155606090
Kovács, S.,
Török, E.,
Tóth, I.,
Barna, D.,
Bákonyi, N.:
Tápiószelei-1' és 'Jozsó' lucernafajták hajtásának szövettani jellemzése és fitoszérumának tulajdonságai.
In: Növénynemesítés a 21. század elején: kihívások és válaszok : XXV. Növénynemesítési Tudományos Nap 2019. Szerk.: Karsai Ildikó, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 354-358, 2019. ISBN: 9789638351456
Szabó, A.,
Adeniyi, O.,
Tamás, J.,
Nagy, A.:
Wheat yield prediction based on MODIS NDVI time series data in the wider region of a cereal processing plant.
In: Innovációs kihívások a XXI. században : LXI. Georgikon Napok konferenciakötete. Szerk.: Pintér Gábor, Csányi Szilvia, Zsiborács Henrik, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 407-415, 2019. ISBN: 9789633961308
2018
Bákonyi, N.,
Tóth, I.,
Barna, D.,
Fári, M.:
Előkísérletek a lucerna barnalé tartósítására bioipari hasznosítás céljából.
In: XXXVII. Óvári Tudományos Napok, 2018. november 9-10. : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő. Szerk.: Szalka Éva, VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 253-258, 2018. ISBN: 9786155837159
Bákonyi, N.,
Kovács, Z.,
Tóth, I.,
Barna, D.,
Fári, M.,
Alshaal, T.:
To study the secondary element contents (Ca, Mg, S) of deproteinized leaf juice of selected alfalfa varieties at different harvest time.
In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, tanulmánykötet. Szerk.: Pintér Gábor, Zsiborács Henrik, Csányi Szilvia, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 11-15, 2018.
Mindet mutasd
frissítve: 2023-09-24, 02:50