Jelenlegi hely

Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program

Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program

Név: Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola. Élelmiszertudományi doktori program

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
164
DEA-ban:
164
OA:
75
Publikációs időszak:
2018-2024
2024
  1. Shaikh, A., Ahmed, A., Várallyay, S., Baráth, N., Prokisch, J., Kovács, B.: "Investigating the environmental impact, culinary uses, and health benefits of juglans regia l. (Uripe Walnut): an in-depth examination".
    In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 636, 2024. ISBN: 9786156457523
  2. Pandita, G., Sharma, S., Oommen, I., Madaan, N., Bhosale, Y., Nagy, V., Shaikh, A., Kovács, B.: A comprehensive review on the potential of ultrasound for blue food protein extraction, modification and impact on bioactive properties.
    Ultrason. Sonochem. 111 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Acoustics and Ultrasonics (2023)
    D1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
    Q1 Environmental Chemistry (2023)
    D1 Inorganic Chemistry (2023)
    D1 Organic Chemistry (2023)
    D1 Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (2023)
  3. Semsey, D., Nguyen, H., Törős, G., Muthu, A., Labidi, S., El-Ramady, H., Béni, Á., Rai, M., Prokisch, J.: Analysis of Fluorescent Carbon Nanodot Formation during Pretzel Production.
    Nanomaterials. 14 (13), 1-11, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
    Q2 Materials Science (miscellaneous) (2023)
  4. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
  5. Shams, R., Kaur, S., Dash, K., Czipa, N., Kovács, B., Shaikh, A.: A Review of Emerging Technologies for the Extraction of Bioactive Compounds from Berries (Phalsa Berries).
    Horticulturae. 10 (5), 1-19, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  6. Várallyay, S., Bódi, É., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Shaikh, A., Kovács, B.: Arsenic Uptake and Distribution in Green Pea Plants Under Arsenite and Arsenate Treatments.
    Horticulturae. 10 (11), 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  7. Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: A sörtörköly új élete.
    Magyar Mezőgazd. 79 (16), 28, 2024.
  8. Bodnár, V., Antal, K., De Vries, R., Pócsi, I., Emri, T.: Aspergillus nidulans gfdB, Encoding the Hyperosmotic Stress Protein Glycerol-3-phosphate Dehydrogenase, Disrupts Osmoadaptation in Aspergillus wentii.
    J. Fungi. 10 (4), 1-23, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
    Q2 Microbiology (medical) (2023)
    Q1 Plant Science (2023)
  9. Bodnár, V., Antal, K., De Vries, R., Pócsi, I., Emri, T.: Az ozmofília megértése: molekuláris betekintés az Aspergillus wentii és az Aspergillus nidulans ozmotikus stresszválaszaiba = Unravelling osmophily: molecular insights into the osmotic stress responses of Aspergillus wentii and Aspergillus nidulans.
    In: VII. Magyar Mikológiai Konferencia : Absztraktkötet. Szerk.:: Dima Bálint; Papp Viktor, MATE, Magyar Mikológiai Társaság, 2024, 15-16, 2024. ISBN: 9789636230982(pdf)
  10. Shaikh, A., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Beyond the shell: exploring green walnut's ecological, culinary and health marvels.
    In: LXV. Georgikon Napok Tudományos Konferencia = 65th Georgikon Days Scientific Conference /szerk. Pőr Csilla, Szabó-Soós Adrienn, Szabó Péter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 17-18, 2024. ISBN: 9786156338105
  11. Prokisch, J., Nguyen, H., Muthu, A., Ferroudj, A., Singh, A., Agrawal, S., Rajput, V., Ghazaryan, K., El-Ramady, H., Rai, M.: Carbon Nanodot-Microbe-Plant Nexus in Agroecosystem and Antimicrobial Applications.
    Nanomaterials. 14 (15), 1-37, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2023)
    Q2 Materials Science (miscellaneous) (2023)
  12. Répás, Z., Győri, Z.: Comparison of the nutrient content of commercially purchased medium seed brown lentils with the world's leading database.
    Eur. Food Res. Technol. 250 1031-1042, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2023)
    Q2 Biotechnology (2023)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2023)
    Q1 Food Science (2023)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2023)
  13. Nguyen, H., Muthu, A., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J.: Detection and formation of fluorescent carbon nanodots in coffee brews and its relationship with other compositions.
    J. Food Compos. Anal. 132 (-), 1-10, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2023)
  14. Tóth, F., Magyar, T., Tamás, J., Nagy, P.: Developing soil conditioner composites for enhancing nitrogen mineralization to mitigate the negative effects of climate change in a sandy soil.
    Soil Science Annual. 75 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (2023)
    Q3 Environmental Science (miscellaneous) (2023)
    Q3 Soil Science (2023)
  15. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Exploring Potassium and Sodium Composition in Hungarian Sorghum Grains as Key Markers of Cereal Grain Quality.
    An. Uni. Oradea Fasc. Ecotoxi. Zooteh. Tehno. Industr. Alimentara. 23 121-127, 2024.
  16. Shaikh, A., Wandhekar, S., Ahmed, A., Pandey, V., Oláh, C., Daróczi, L., Prokisch, J., Harsányi, E., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications,and Nutritional and Therapeutic Potential ofJuglans regiaL.(Green Walnut): A Comprehensive Review.
    Nutrients. 16 (8), 1-23, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2023)
    D1 Nutrition and Dietetics (2023)
  17. Shaikh, A., Várallyay, S., Baráth, N., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications, and Nutritional and Therapeutic Potential of Juglans regia L. (Green Walnut): A Comprehensive Review.
    In: XXVII. Tavaszi Szél Konferencia 2024 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 56, 2024. ISBN: 9786156457523
  18. Divya, S., Pandey, V., Dixit, R., Rustagi, S., Suthar, T., Atuahene, D., Nagy, V., Ungai, D., Ahmed, A., Kovács, B., Shaikh, A.: Exploring the Phytochemical, Pharmacological and Nutritional Properties of Moringa oleifera: A Comprehensive Review.
    Nutrients. 16 (19), 1-22, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2023)
    D1 Nutrition and Dietetics (2023)
  19. Nguyen, H., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Food safety aspects of carbon dots: a review.
    Environ. Chem. Lett. [Epub ahead of print] ((2024),), 1-24, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Environmental Chemistry (2023)
  20. Shaikh, A., Wandhekar, S., Ahmed, A., Várallyay, S., Pandey, V., Prokisch, J., Kovács, B.: Global Perspectives on the Medicinal Implications of Green Walnut and Its Benefits: A Comprehensive Review.
    Horticulturae. 10 (5), 1-24, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  21. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2023)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2023)
  22. Tóth, F., Magyar, T., Tamás, J., Nagy, P.: Improving the Nutrient Management of an Apple Orchard by Using Organic-Based Composites Derived from Agricultural Waste.
    Horticulturae. 10 (2), 1-14, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  23. Baranyi, J., Csorba, S., Farkas, Z., Pacza, T., Jóźwiak, Á.: Internal dynamics of patent reference networks using the Bray-Curtis dissimilarity measure.
    J Big Data. 11 (1), 1-10, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Computer Networks and Communications (2023)
    D1 Hardware and Architecture (2023)
    D1 Information Systems (2023)
    Q1 Information Systems and Management (2023)
  24. Ahmed, A., Mozzon, M., Omer, A., Shaikh, A., Kovács, B.: Major and Trace Elements of Baobab Leaves in Different Habitats and Regions in Sudan: implication for Human Dietary Needs and Overall Health.
    Foods. 13 (12), 1-14, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2023)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2023)
    Q1 Health (social science) (2023)
    Q2 Microbiology (2023)
    Q1 Plant Science (2023)
Mindet mutasd
frissítve: 2024-11-14, 01:39

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 96
Q1/D1 12 (12.5%)
Q1 47 (49%)
Q2 12 (12.5%)
Q3 3 (3.1%)
Q4 7 (7.3%)
n.a. 27 (28.1%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (40)
Food Science (20)
Plant Science (16)
Agronomy and Crop Science (9)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (5)
Horticulture (5)
Soil Science (3)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Medicine (14)
Microbiology (medical) (5)
Medicine (miscellaneous) (4)
Pharmacology (medical) (2)
Public Health, Environmental and Occupational Health (2)
Infectious Diseases (1)
Obstetrics and Gynecology (1)
Radiology, Nuclear Medicine and Imaging (1)
Environmental Science (11)
Environmental Science (miscellaneous) (4)
Health, Toxicology and Mutagenesis (3)
Ecology (2)
Environmental Chemistry (2)
Pollution (2)
Management, Monitoring, Policy and Law (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (9)
Biochemistry (4)
Biotechnology (3)
Molecular Biology (3)
Physiology (2)
Biophysics (1)
Cell Biology (1)
Clinical Biochemistry (1)
Molecular Medicine (1)
Chemical Engineering (9)
Chemical Engineering (miscellaneous) (6)
Process Chemistry and Technology (5)
Bioengineering (3)
Fluid Flow and Transfer Processes (2)
Catalysis (1)
Immunology and Microbiology (8)
Microbiology (7)
Applied Microbiology and Biotechnology (1)
Chemistry (6)
Chemistry (miscellaneous) (4)
Organic Chemistry (3)
Inorganic Chemistry (2)
Physical and Theoretical Chemistry (2)
Analytical Chemistry (1)
Spectroscopy (1)
Computer Science (6)
Computer Science Applications (4)
Computer Networks and Communications (2)
Hardware and Architecture (2)
Information Systems (2)
Social Sciences (6)
Health (social science) (4)
Education (1)
Geography, Planning and Development (1)
Library and Information Sciences (1)
Engineering (5)
Industrial and Manufacturing Engineering (3)
Engineering (miscellaneous) (2)
Materials Science (5)
Materials Science (miscellaneous) (5)
Health Professions (4)
Health Professions (miscellaneous) (4)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (4)
Drug Discovery (1)
Pharmaceutical Science (1)
Pharmacology (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (1)
Toxicology (1)
Physics and Astronomy (3)
Instrumentation (2)
Acoustics and Ultrasonics (1)
Decision Sciences (2)
Information Systems and Management (1)
Statistics, Probability and Uncertainty (1)
Energy (2)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2)
Energy Engineering and Power Technology (1)
Multidisciplinary (2)
Multidisciplinary (2)
Nursing (2)
Nutrition and Dietetics (2)
Earth and Planetary Sciences (1)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (1)
Mathematics (1)
Statistics and Probability (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

Kutatóink

Hajdú Péter
Hajdú Péter
Táplálkozástudományi szakember
Héjja Melinda
Héjja Melinda
PhD hallgató
Összes kutatónk
Hajdú Péter
Hajdú Péter
Táplálkozástudományi szakember
Héjja Melinda
Héjja Melinda
PhD hallgató
Nagy Vivien
Nagy Vivien
élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök
Pacza Tünde
Pacza Tünde
alkalmazott matematika, informatika, prediktív táplálkozástudomány
Répás Zoltán
Répás Zoltán
PhD hallgató / Okleveles élelmiszermérnök