Jelenlegi hely

Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék

Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék

Név: Genetikai és Alkalmazott Mikrobiológiai Tanszék
Cím: 4010 Debrecen, Egyetem tér 1.
Telefonszám: (52) 518-600 / (52) 316 666 / 22404
Fax: (52) 533-690

Teljes publikációs lista

Hiányzó közlemények feltöltése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
245
DEA-ban:
203
OA:
76
Publikációs időszak:
1983-2024
2024
  1. Brysch, -., Jia, G., Sipiczki, M., Seidel, M., Zhang, W., Du, L.: Reinstatement of the fission yeast speciesSchizosaccharomyces versatilisWickerham et Duprat,a sibling species ofSchizosaccharomyces japonicus.
    Yeast. 41 (3), 108-127, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Applied Microbiology and Biotechnology (2022)
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Bioengineering (2022)
    Q2 Biotechnology (2022)
    Q3 Genetics (2022)
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
2023
  1. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Pócsi, I.: Biological elimination of Fusarium mycotoxins: yeasts and bacteria in work.
    In: International Conference on New Horizons in Biotechnology: Abstract book, CSIR - National Institute For Interdisciplinary Science and Technology (NIIST), Trivandrum, India, 144, 2023.
  2. Yousef, M., Szabó, I., Murányi, J., Illien, F., Soltész, D., Bató, C., Tóth, G., Batta, G., Nagy, P., Sagan, S., Bánóczi, Z.: Cell-Penetrating Dabcyl-Containing Tetraarginines with Backbone Aromatics as Uptake Enhancers.
    Pharmaceutics. 15 (1), 1-22, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Pharmaceutical Science (2022)
  3. Csoma, H., Ács-Szabó, L., Papp, L., Kállai, Z., Miklós, I., Sipiczki, M.: Characterization of Zygosaccharomyces lentus Yeast in Hungarian Botrytized Wines.
    Microorganisms. 11 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology (2022)
    Q2 Microbiology (medical) (2022)
    Q2 Virology (2022)
  4. Brejová, B., Hodorova, V., Lichancová, H., Peričková, E., Šoucová, V., Sipiczki, M., Vinař, T., Nosek, J.: Chromosome-Level Genome Assembly of the Yeast Candida verbasci.
    Microbiol. Resour. Ann. 12 (3), 1-8 (cikkazonosító)23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Genetics (2022)
    Q3 Immunology and Microbiology (miscellaneous) (2022)
    Q4 Molecular Biology (2022)
  5. Luzics, S., Tóth, Á., Barna, T., Szabó, E., Nagy, I., Horváth, B., Nagy, I., Varecza, Z., Batáné, V., Kukolya, J.: Cloning, expression, and biochemical characterisation of a novel endomannanase from Thermobifida alba.
    Acta Aliment. 52 (3), 502-519, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science (2022)
  6. Rakonczás, N., Kállai, Z., Kovács, B., Antal, G., Szabó, S., Holb, I.: Comparison and Intercorrelation of Various Bentonite Products for Oenological Properties, Elemental Compositions, Volatile Compounds and Organoleptic Attributes of White Wine.
    Foods. 12 (2), 1-30, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  7. Sipiczki, M., Hrabovszki, V.: Corrigendum to "Galactomyces candidus diversity in the complex mycobiota of cow-milk bryndza cheese comprising antagonistic and sensitive strains" [Int. J. Food Microbiol. 388 (2023) 110088].
    Int. J. Food Microbiol. 391-393 1-1, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2022)
  8. Ács-Szabó, L., Papp, L., Takács, S., Miklós, I.: Disruption of the Schizosaccharomyces japonicus lig4 Disturbs Several Cellular Processes and Leads to a Pleiotropic Phenotype.
    J. Fungi. 9 (5), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q2 Microbiology (medical) (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  9. Sipiczki, M., Hrabovszki, V.: Galactomyces candidus diversity in the complex mycobiota of cow-milk bryndza cheese comprising antagonistic and sensitive strains.
    Int. J. Food Microbiol. 388 1-8 (cikkazonosító) 110088, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2022)
  10. Sipiczki, M.: Identification of antagonistic yeasts as potential biocontrol agents: Diverse criteria and strategies.
    Int. J. Food Microbiol. 406 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2022)
  11. Pócsi, I., Pákozdi, K., Miskei, M., Benkő, Z., Papp, L., Pusztahelyi, T., Virág, E.: Recent results in Fusarium verticillioides research at the University of Debrecen.
    In: 7th International Conference on Emerging Trends and Innovations in Biotechnology BIOSPECTRUM 2023: Souvenir and Abstracts, School of Biosciences, Mar Athanasios College For Advanced Studies Tiruvalla (MACFAST), Tiruvalla, Kerala, India, 19, 2023.
  12. Brysch, -., , G., Sipiczki, M., Seidel, M., Li, W., Assali, I., Du, L.: Schizosaccharomyces lindneri sp. nov., a fission yeast occurring in honey.
    Yeast. 40 (7), 237-253, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Applied Microbiology and Biotechnology (2022)
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Bioengineering (2022)
    Q2 Biotechnology (2022)
    Q3 Genetics (2022)
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2022)
  13. Csoma, H., Kállai, Z., Czentye, K., Sipiczki, M.: Starmerella lactis-condensi, a yeast that has adapted to the conditions in the oenological environment.
    International Journal of Food Microbiology 401 (1), 1-10, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality (2022)
  14. Antunovics, Z., Szabó, A., Heistinger, L., Mattanovich, D., Sipiczki, M.: Synthetic two-species allodiploid and three-species allotetraploid Saccharomyces hybrids with euploid (complete) parental subgenomes.
    Sci. Rep. 13 (1), 1-13, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Multidisciplinary (2022)
  15. Drezek, K., Sobczyk, M., Kállai, Z., Detman, A., Bardadyn, P., Mierzejewska, J.: Valorisation of Whey Permeate in Sequential Bioprocesses towards Value-Added Products?Optimisation of Biphasic and Classical Batch Cultures of Kluyveromyces marxianus.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (8), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis (2022)
    Q1 Computer Science Applications (2022)
    D1 Inorganic Chemistry (2022)
    Q1 Medicine (miscellaneous) (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
    Q1 Organic Chemistry (2022)
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry (2022)
    D1 Spectroscopy (2022)
2022
  1. Kiss, M., Timári, I., Barna, T., Mészáros, Z., Slámová, K., Bojarová, P., Křen, V., Hayes, J., Somsák, L.: 2-Acetamido-2-deoxy-d-glucono-1,5-lactone Sulfonylhydrazones: Synthesis and Evaluation as Inhibitors of Human OGA and HexB Enzymes.
    Int. J. Mol. Sci. 23 (3), 1-18, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  2. Vig, I., Ács-Szabó, L., Benkő, Z., Papp, L., Sipiczki, M., Miklós, I.: Analysis of the cwf14 gene encoding the G10 protein involved in splicing in Schizosaccharomyces pombe.
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és a XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 53, 2022.
  3. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
  4. Kocsis, B., Lee, M., Yu, J., Nagy, T., Daróczi, L., Batta, G., Pócsi, I., Leiter, É.: Functional analysis of the bZIP transcription factors AtfA and AtfB in Aspergillus nidulans.
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 30, 2022.
  5. Kocsis, B., Lee, M., Yu, J., Nagy, T., Daróczi, L., Batta, G., Pócsi, I., Leiter, É.: Functional analysis of the bZIP-type transcription factors AtfA and AtfB in Aspergillus nidulans.
    Front. Microbiol. 13 1-9, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  6. Fehér, Á., Pethő, Z., Szántó, G., Klekner, Á., Tajti, G., Batta, G., Hortobágyi, T., Varga, Z., Schwab, A., Panyi, G.: Mapping the functional expression of auxiliary subunits of KCa1.1 in glioblastoma.
    Sci. Rep. 12 (1), 1-14, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Multidisciplinary
  7. Ács-Szabó, L., Papp, L., Csoma, H., Miklós, I., Sipiczki, M.: New Strain of Cyphellophora olivacea Exhibits Striking Tolerance to Sodium Bicarbonate.
    Diversity. 14 (12), 1-17, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Ecological Modeling
    Q2 Ecology
    Q2 Nature and Landscape Conservation
Mindet mutasd
frissítve: 2024-03-22, 01:49

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 219
Q1/D1 56 (25.6%)
Q1 111 (50.7%)
Q2 30 (13.7%)
Q3 10 (4.6%)
Q4 3 (1.4%)
n.a. 65 (29.7%)
-
OK

SCImago kategóriák

Medicine (87)
Medicine (miscellaneous) (70)
Microbiology (medical) (15)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2)
Infectious Diseases (2)
Biochemistry (medical) (1)
Dermatology (1)
Immunology and Allergy (1)
Obstetrics and Gynecology (1)
Pharmacology (medical) (1)
Reproductive Medicine (1)
Immunology and Microbiology (78)
Microbiology (55)
Applied Microbiology and Biotechnology (27)
Immunology and Microbiology (miscellaneous) (6)
Virology (6)
Immunology (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (69)
Genetics (31)
Molecular Biology (28)
Biochemistry (17)
Biotechnology (17)
Cell Biology (11)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (7)
Biophysics (3)
Structural Biology (3)
Developmental Biology (2)
Clinical Biochemistry (1)
Physiology (1)
Agricultural and Biological Sciences (42)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (18)
Food Science (12)
Plant Science (12)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (7)
Insect Science (4)
Agronomy and Crop Science (2)
Animal Science and Zoology (2)
Chemical Engineering (11)
Bioengineering (7)
Chemical Engineering (miscellaneous) (3)
Catalysis (2)
Process Chemistry and Technology (1)
Multidisciplinary (7)
Multidisciplinary (7)
Chemistry (6)
Organic Chemistry (4)
Inorganic Chemistry (3)
Physical and Theoretical Chemistry (3)
Spectroscopy (2)
Chemistry (miscellaneous) (1)
Engineering (6)
Safety, Risk, Reliability and Quality (5)
Industrial and Manufacturing Engineering (1)
Environmental Science (5)
Ecology (4)
Ecological Modeling (1)
Environmental Science (miscellaneous) (1)
Nature and Landscape Conservation (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (5)
Pharmacology (3)
Pharmaceutical Science (2)
Drug Discovery (1)
Computer Science (2)
Computer Science Applications (2)
Earth and Planetary Sciences (1)
Paleontology (1)
Space and Planetary Science (1)
Health Professions (1)
Health Professions (miscellaneous) (1)
Materials Science (1)
Biomaterials (1)
Metals and Alloys (1)
Neuroscience (1)
Neurology (1)
Social Sciences (1)
Health (social science) (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

Kutatóink

Antunovics Zsuzsa
Antunovics Zsuzsa
molekuláris biológus
Barna Teréz
Barna Teréz
vegyész
Összes kutatónk
Antunovics Zsuzsa
Antunovics Zsuzsa
molekuláris biológus
Barna Teréz
Barna Teréz
vegyész
Csoma Hajnalka
Csoma Hajnalka
biológus, szőlész-borász