EN HU

Domokos-Szabolcsy Éva

Név: Domokos-Szabolcsy Éva
Affiliáció:
  • Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Növénytudományi Intézet. Alkalmazott Növénybiológiai Tanszék / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Crop Sciences. Alkalmazott Növénybiológiai Tanszék
Fokozat:
  • okleveles biológus, Debreceni Egyetem (2002)
  • Phd, Debreceni Egyetem (2011)
  • Habil, Debreceni Egyetem (2021)

Teljes publikációs lista

2025
1.
Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Kaszás, L., Kovács, Z., Eissa, F., Elhawat, N. A.: Agricultural sustainability and the challenges of selenium nanoparticles (SeNPs): Their role in supporting the environmental economy.
Plant Stress. 16, 1-23, (cikkazonosító: 100846), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2024)
D1 Plant Science (2024)
2.
Bákonyi, N., Barna, D., Suhartini, W., Cziáky, Z., Makleit, P., Alshaal, T. A. A. I., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Brown juice processed from alfalfa green biomass as a source of phytohormones and saponins.
Sci Rep. 15 (1), 1-7, (cikkazonosító: 18653), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2024)
3.
Makleit, P., Balláné Kovács, A., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S.: Fermented Deproteinized Alfalfa Juice Modified with Fly Ash Filtrate as an Alternative Nutrient Source for Winter Wheat (Triticum aestivum L.).
Agronomy-Basel. 15 (2), 339-356, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
4.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Five-year impacts of biomass crop monoculture on soil enzyme activity, nitrogen pools, and other soil health indicators.
Biomass Bioenerg. 198, 1-13, (cikkazonosító: 107856), 2025.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science (2024)
D1 Forestry (2024)
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2024)
Q1 Waste Management and Disposal (2024)
5.
Elhawat, N. A., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I.: Nanofertilizers accelerated various osmolytes in plant system.
In: Roles of Osmolytes in Changing Environment. Ed.: Azamal Husen, Academic Press Inc Elsevier Science, UK, 199-233, 2025, (Plant Biology, sustainability and climate change) ISBN: 9780443265495
2024
6.
Koroknai, J., Fári, M., Tóth, C., Faragó, E., Makleit, P., Veres, S., Domokos-Szabolcsy, É.: A paprika seed priming kutatás eredményei zárt rendszerű (BLSS) növénynevelésben.
7.
Kaszás, L., Kovács, Z., Elhawat, N. A., Koroknai, J., Fári, M., Cziáky, Z., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: A parlagfű, az amarant és a mungóbab biofinomítási potenciáljának feltárása.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 47, 2024. ISBN: 9789634906568
8.
Yavuz, S. R., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Kiss, A.: Characterization of protein hydrolysates by different plant proteases.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 50, 2024. ISBN: 9786155606168
9.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Elhawat, N. A., Kovács, Z., Kaszás, L., Béni, Á., Kiss, A.: Enhanced Oligopeptide and Free Tryptophan Release from Chickpea and Lentil Proteins: A Comparative Study of Enzymatic Modification with Bromelain, Ficin, and Papain.
Plants-Basel. 13 (21), 1-22, (cikkazonosító: 3100), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Ecology
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Plant Science
10.
Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N. A., Fári, M., Cziáky, Z., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Identification of key parameters and phytochemical composition of fiber and brown juice by-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
Biomass Bioenerg. 188, 1-11, (cikkazonosító: 107332), 2024.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science
D1 Forestry
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
Q1 Waste Management and Disposal
11.
Elhawat, N. A., Balláné Kovács, A., Antal, G., Kurucz, E., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M., Alshaal, T. A. A. I.: Living mulch enhances soil enzyme activities, nitrogen pools and water retention in giant reed (Arundo donax L.) plantations.
Sci. Rep. 14 (1), 1-11, (cikkazonosító: 1704), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
12.
Kovács, Z., Kaszás, L., Veres, S., Koroknai, J., Elhawat, N. A., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Fári, M.: Lucerna levélfehérje-koncentrátum és zöldlé felhasználása: lisztkeverékek táplálkozástani, funkcionális és érzékszervi értékelése.
In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 52, 2024. ISBN: 9789634906568
13.
Nascimento, D. L. d., Aguiar, V. P., Jacomini, F. A., Costa, W. G. d., Ribeiro, W. S., Domokos-Szabolcsy, É., Kleine, A. A., Balmant, K. M., Picoli, E. A. d. T., Zauza, E. A. V., Guimaraes, L. M. d. S.: Rapid detection of bromatological and chemical biomarkers of clones tolerant to eucalyptus physiological disorder.
S. Afr. J. Bot. 175, 684-695, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Plant Science
14.
Bákonyi, N., Barna, D., Fári, M., Veres, S., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É., Makleit, P.: Role of alfalfa brown juice in plant growth and development.
In: Biostimulants in Plant Protection and Performance / Azamal Husen, Elsevier, London, 149-163, 2024. ISBN: 9780443158858
15.
Domokos-Szabolcsy, É., Soós, Á., Kovács, B., Kovács, Z., Dernovics, M.: Water-soluble organic selenometabolites of alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass-derived fractions.
J. Trace Elem. Med. Biol. 86, 1-14, (cikkazonosító: 127545), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry
Q1 Inorganic Chemistry
Q3 Molecular Medicine
16.
Kovács, Z., Picoli, E., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Zöldbiomassza: a növényi fehérjeforrások alternatívája az EU-ban és brazil kitekintésben.
Mezőhír. 28 (10), 41-43, 2024.
17.
Kovács, Z., Picoli, E. A. d. T., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Zöldbiomassza: a növényi fehérjeforrísok alternatívája az EU-ban és brazil kitekintésben.
Mezőhír. 2024.
2023
18.
Domokos-Szabolcsy, É., Yavuz, S. R., Picoli, E. A. d. T., Fári, M., Kovács, Z., Tóth, C., Kaszás, L., Alshaal, T. A. A. I., Elhawat, N. A.: Green biomass-based protein for sustainable feed and food supply: An overview of current and future prospective.
Life (Basel). 13 (2), 1-37, (cikkazonosító: 307), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Paleontology
Q2 Space and Planetary Science
19.
Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Hajdú, P., Kiss, A.: Mag alapú fehérjék limitált hidrolízise és jellemzésük.
In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 22, 2023. ISBN: 9786155606151
20.
Barna, D., Bákonyi, N., Domokos-Szabolcsy, É.: Mikroalga fehérjekinyerés hatékonyságának növelése a sejtfeltárás optimlizálásával.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 39, 2023. ISBN: 9786156457233
21.
Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N. A., Razem, M., Veres, S., Fári, M., Koroknai, J., Alshaal, T. A. A. I., Domokos-Szabolcsy, É.: Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Plant Science
Q1 Soil Science
22.
Elhawat, N. A., Csajbók, J., Kovács, S., Veres, S., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I.: Phosphorus fertilization rate and dynamics in early development of three giant reed (Arundo donax L.) ecotypes.
Biomass Bioenerg. 173, 1-14, (cikkazonosító: 106805), 2023.
Folyóirat-mutatók:
D1 Agronomy and Crop Science
D1 Forestry
Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
Q1 Waste Management and Disposal
23.
Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T. A. A. I., Koroknai, J., Kovács, S., Tóth, C., Csilléry, G., Jókai, Z., Matkovits, A., Makleit, P., Veres, S., Fári, M.: Phytochemical evaluation of the fruits and green biomass of determinate-type sweet pepper ( Capsicum annuum L. fasciculatum) grown in terrestrial bioregenerative life-support research facilities.
J. Plant Interact. 18 (1), 1-21, (cikkazonosító: 2268118), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q2 Plant Science
2022
24.
Kovács, Z., Koroknai, J., Kaszás, L., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N. A., Alshaal, T. A. A. I.: Alfalfa-based green biorefinery: experiences and challenges based on a five-year project.
In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 63-63, 2022. ISBN: 9789634904687
25.
Barna, D., Alshaal, T. A. A. I., Tóth, I. O., Cziáky, Z., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Bákonyi, N.: Bioactive metabolite profile and antioxidant properties of brown juice, a processed alfalfa (Medicago sativa) by-product.
Heliyon. 8 (11), 1-9, (cikkazonosító: 11655), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem