EN HU

Stündl László

Stündl László
Élelmiszertechnológiai Intézet
intézetvezető 2017-
Név: Stündl László
Affiliáció:
  • Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Élelmiszertechnológiai Intézet / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management. Institute of Food Technology
Fokozat:
  • PhD, Debreceni Egyetem (2002)

Teljes publikációs lista

2025
1.
Gashi, N., Szőke, Z., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Gál, F., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Bioaerosols in Agriculture: A Comprehensive Approach for Sustainable Crop Health and Environmental Balance.
Agronomy. 15 (5), 1-33, (cikkazonosító: 1003), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
2.
Szőke, Z., Fauszt, P., Mikolás, M., Dávid, P., Szilágyi-Tolnai, E., Pesti-Asbóth, G., Homoki, J., Forgács, I. N., Gál, F., Stündl, L., Czeglédi, L., Stágel, A., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comprehensive analysis of antimicrobial resistance dynamics among broiler and duck intensive production systems.
Sci Rep. 15 (1), 1-23, (cikkazonosító: 4673), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2024)
3.
Gashi, N., Szőke, Z., Czakó, A., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Sándor, Z., Paholcsek, M.: Gypsum and Tillage Practices for Combating Soil Salinity andEnhancing Crop Productivity.
Agriculture. 15 (6), 1-28, (cikkazonosító: 658), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
4.
Csernus, B., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Babinszky, L., Stündl, L., Oláh, J., Vass, N., Czeglédi, L.: Impact of Selected Natural Bioactive Substances on Immune Response and Tight Junction Proteins in Broiler Chickens.
Veterinary Medicine and Science. 11 (2), 1-11, 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Veterinary (miscellaneous) (2024)
2024
5.
Skopkó, B. E., Homoki, J., Fazekas, M., Paholcsek, M., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Forgács, I. N., Váradi, J., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change.
Cells. 13 (3), 1-29, (cikkazonosító: 251), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
6.
Petrilla, A., Németh, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Mikolás, M., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Stágel, A., Gál, F., Gál, K., Siposné Sohajda, R., Pham, T., Stündl, L., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comparative analysis of the postadmission and antemortem oropharyngeal and rectal swab microbiota of ICU patients.
Sci. Rep. 14 (1), 1-17, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
7.
Tamás, J., Stündl, L., Harsányi, E., Nagy, A.: Decision-making practice of implementing an integrated urban environmental control system in a rapidly industrializing city.
In: 100 years of soil science - past achievements and future challenges : Centennial Celebration and Congress of the International Union of Soil Sciences : Abstract book / Sara Marinari, Giuseppe Corti, Edoardo A.C. Costantini, Italian Society of Soil Science, Florence, 238 (ID ABS WEB: 137643), 2024.
8.
Gálné Remenyik, J., Csige, L., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Szőllősi, E., Bacsó, Z. R., Szepsy, I., Molnár, K., Rácz, C., Fidler, G., Kállai, Z., Stündl, L., Dobos, A., Paholcsek, M.: Exploring the interplay between the core microbiota, physicochemical factors, agrobiochemical cycles in the soil of the historic tokaj mád wine region.
PLoS One. 19 (4), 1-24, (cikkazonosító: 0300563), 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
9.
Gashi, N., Fauszt, P., Dávid, P., Szőke, Z., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Paholcsek, M.: Impact of Fertilization Strategies on Soil Microbial Diversity and Grain Quality in Wheat and Maize.
In: Abstracy Boook : bridging Education and Innovation for Advancing Science and Society : 3rd International Scientific Conference"Bridge 2024", Universiteti "Ukshin Hoti", Prizren, 94, 2024. ISBN: 9789951510325
10.
Gashi, N., Fauszt, P., Dávid, P., Szőke, Z., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Paholcsek, M.: Soil microbiota's impact on maize grain nutrition.
In: ICOSTEE 2024 - Book of Abstracts. Szerk.: Bíró István et al, Szegedi Egyetem, Szeged, 60, 2024. ISBN: 9789633069868
11.
Feketéné Posta, E., Fekete, I., Gyarmati, É., Stündl, L., Zöld, É., Barta, Z.: The Effects of Artificial Sweeteners on Intestinal Nutrient-Sensing Receptors: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?.
Life (Basel). 14 (1), 1-21, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
Q1 Paleontology
Q2 Space and Planetary Science
12.
Gashi, N., Fauszt, P., Dávid, P., Szőke, Z., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Paholcsek, M.: The Role of Soil Microbiome on Wheat Nutritional Profile.
In: Proceedings of the 30th International Symposium on Analytical and Environmental Problems. Ed.: Tünde Alapi, Róbert Berkecz, István Ilisz, University of Szeged, Szeged, 267, 2024. ISBN: 9789636880095
13.
Szőke, Z., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Unraveling changes in the duck microbiome and inflammatory processes due to allithiamine-enriched feed.
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 163-171, 2024.
2023
14.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
15.
Skopkó, B. E., Paholcsek, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Fauszt, P., Dávid, P., Stündl, L., Váradi, J., Kovács, R. L., Bágyi, K., Gálné Remenyik, J.: High-Throughput Sequencing Analysis of the Changes in the Salivary Microbiota of Hungarian Young and Adult Subpopulation by an Anthocyanin Chewing Gum and Toothbrush Change.
Dentistry Journal. 11 (2), 1-16, (cikkazonosító: 44), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Dentistry (miscellaneous)
16.
Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N. R., Bacsó, Z. R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells.
Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, (cikkazonosító: 6124), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis
Q1 Computer Science Applications
D1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
D1 Organic Chemistry
Q1 Physical and Theoretical Chemistry
D1 Spectroscopy
17.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Investigation of the effect of allithiamine-enriched feed on the poultry gut microbiome composition and resistome..
Agrártud. közl. 2023 (2), 149-155, 2023.
18.
Pesti-Asbóth, G., Szilágyi, E., Bíróné Molnár, P., Oláh, J., Babinszky, L., Czeglédi, L., Cziáky, Z., Paholcsek, M., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Monitoring physiological processes of fast-growing broilers during the whole life cycle: Changes of redox-homeostasis effected to trassulfuration pathway predicting the development of non-alcoholic fatty liver disease.
PLoS One. 18 (8), 1-28, (cikkazonosító: 0290310), 2023.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
19.
Maghfira, L. L., Stündl, L., Fehér, M., Asmediana, A.: Review on the fatty acid profile and free fatty acid of common carp (Cyprinus carpio).
Agrártud. közl. 2023 - 2, 99-105, 2023.
20.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Role of optimal gut microbiome composition in alleviating stress-induced effects and antibiotic resistance in poultry farming.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 62, 2023. ISBN: 9789634905356
21.
Mikolás, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Németh, P., Petrilla, A., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Stágel, A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Széklet és szájüregi mikrobiomok változásának vizsgálata intenzív ellátásban részesült válságos állapotú betegekben.
In: A PEME XXVI. Nemzetközi PhD - Konferenciájának előadásai. Szerk.: Koncz István; Szova Ilona, Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület, Budapest, 179-185, 2023. ISBN: 9786155709197
2022
22.
Balog, K., Bagi, Z., Tóth, B., Hegedűs, B., Fehér, M., Stündl, L., Kusza, S.: Association study between relative expression levels of eight genes and growth rate in Hungarian common carp (Cyprinus carpio).
Saudi Journal of Biological Sciences. 29 (1), 630-639, 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
23.
Gálné Remenyik, J., Biró, A., Klusóczki, Á., Juhász, K. Z., Szendi-Szatmári, T., Kenesei, Á., Szőllősi, E., Vasvári, G., Stündl, L., Fenyvesi, F., Váradi, J., Markovics, A.: Comparison of the Modulating Effect of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Occludin and ZO-1 on Caco-2 and HUVEC Cultures.
Int. J. Mol. Sci. 23 (16), 1-13, (cikkazonosító: 9036), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Catalysis
Q1 Computer Science Applications
D1 Inorganic Chemistry
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q2 Molecular Biology
Q1 Organic Chemistry
Q1 Physical and Theoretical Chemistry
D1 Spectroscopy
24.
Bagi, Z., Balog, K., Tóth, B., Fehér, M., Bársony, P., Baranyai, E., Harangi, S., Ashrafzadeh, M. R., Hegedűs, B., Stündl, L., Kusza, S.: Genes and elements involved in the regulation of the nervous system and growth affect the development of spinal deformity in Cyprinus carpio.
PLoS One. 17 (4), 1-21, (cikkazonosító: 0266447), 2022.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
25.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry.
In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 49, 2022.
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem