Miklósi, M., Ács, P.: Tények és tévhitek - női fogvatartottak munkaerő-piaci esélyei. In: Interdiszciplináris pedagógia és a taneszközök változó regiszterei : X. Kiss Árpád Emlékkonferencia : tartalmi összefoglalók. Szerk.: Buda András, Kiss Endre, Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet, Debrecen, 9, 2017, (Kiss Árpád Archívum könyvsorozata, ISSN 1587-1150 ; 10) ISBN: 9789634900498
Ács, K., Ács, P., Varga, M., Tóth, B., Mesterházy, Á.: Don toxin mennyiségének változása kovászos tésztákban. In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 61, 2016. ISBN: 9789633960851
Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Tömösközi, S., Langó, B.: Novel Results in Triticale Utilization: Technological and Nutritional Aspects. In: Production and Processing of Food Crops for Value Addition : Technology and Genetic Options. Ed.: R. K. Behl, A. P. Singh, A. B. Lal, G. Haesaert, Jodhpur: Agrobios, New Delhi, 130-140, 2015. ISBN: 9789381191057
Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Leveles tészta előállítása tritikálé felhasználásával. In: XX. Növénynemesítési Tudományos Nap : Növénynemesítés a megújuló mezőgazdaságban. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 105-109, 2014. ISBN: 9789638351425
Ács, P., Kovács, Z.: Minőségvizsgálati kutatások. In: A kilencedik évtizedben.... Szerk.: Matuz János, Szilágyi László, Szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 85-93, 2014. ISBN: 9789631202663
Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Pauk, J., Tömösközi, S., Langó, B.: Position of triticale in Europe: Novel aspects in breeding and human utilization. In: International Conference on New Approaches in Food Security and Value Addition : Technological and Genetic Options, Post Graduate Department of Food Technology, Raja Balwant Singh Engineering Technical Campus, Agra, 44, 2014.
Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Puff pastry production using triticale. In: ICoSTAF'14: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts : ICoSTAF'14 : 25 April 2014, Szeged. Ed.: Gábor Keszthelyi-Szabó, Cecilia Hodúr, Judit Krisch, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 15, 2014. ISBN: 9789633062760
Bóna, L., Ács, P., Matuz, J., Tömösközi, S., Langó, B.: Rozsbúza: egy új lehetőség a gabonatermesztésben és feldolgozásban. In: Az 5. Báthory-Brassai Konferencia tanulmánykötetei : Tanulmányok, publikációk és előadások az 5. Báthory-Brassai Konferencia programjából. Szerk.: Rajnai Zoltán, Fregan Beatrix, Ozsváth Judit, Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola, Budapest, 76-82, 2014. ISBN: 9786155460388
Miklósi, M., Ács, P.: Tények és tévhitek - női fogvatartottak munkaerő-piaci esélyei. In: Interdiszciplináris pedagógia és a taneszközök változó regiszterei : X. Kiss Árpád Emlékkonferencia : tartalmi összefoglalók. Szerk.: Buda András, Kiss Endre, Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet, Debrecen, 9, 2017, (Kiss Árpád Archívum könyvsorozata, ISSN 1587-1150 ; 10) ISBN: 9789634900498
Ács, K., Ács, P., Varga, M., Tóth, B., Mesterházy, Á.: Don toxin mennyiségének változása kovászos tésztákban. In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 61, 2016. ISBN: 9789633960851
Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Tömösközi, S., Langó, B.: Novel Results in Triticale Utilization: Technological and Nutritional Aspects. In: Production and Processing of Food Crops for Value Addition : Technology and Genetic Options. Ed.: R. K. Behl, A. P. Singh, A. B. Lal, G. Haesaert, Jodhpur: Agrobios, New Delhi, 130-140, 2015. ISBN: 9789381191057
Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Leveles tészta előállítása tritikálé felhasználásával. In: XX. Növénynemesítési Tudományos Nap : Növénynemesítés a megújuló mezőgazdaságban. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 105-109, 2014. ISBN: 9789638351425
Ács, P., Kovács, Z.: Minőségvizsgálati kutatások. In: A kilencedik évtizedben.... Szerk.: Matuz János, Szilágyi László, Szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 85-93, 2014. ISBN: 9789631202663
Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Pauk, J., Tömösközi, S., Langó, B.: Position of triticale in Europe: Novel aspects in breeding and human utilization. In: International Conference on New Approaches in Food Security and Value Addition : Technological and Genetic Options, Post Graduate Department of Food Technology, Raja Balwant Singh Engineering Technical Campus, Agra, 44, 2014.
Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Puff pastry production using triticale. In: ICoSTAF'14: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts : ICoSTAF'14 : 25 April 2014, Szeged. Ed.: Gábor Keszthelyi-Szabó, Cecilia Hodúr, Judit Krisch, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 15, 2014. ISBN: 9789633062760
Bóna, L., Ács, P., Matuz, J., Tömösközi, S., Langó, B.: Rozsbúza: egy új lehetőség a gabonatermesztésben és feldolgozásban. In: Az 5. Báthory-Brassai Konferencia tanulmánykötetei : Tanulmányok, publikációk és előadások az 5. Báthory-Brassai Konferencia programjából. Szerk.: Rajnai Zoltán, Fregan Beatrix, Ozsváth Judit, Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola, Budapest, 76-82, 2014. ISBN: 9786155460388
Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Leveles tészta előállítása tritikálé felhasználásával. In: II. Gabonakutató Fórum, 2013 [elektronikus dokumentum] : A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében ... : Szeged, 2013. november 13-14.. Szerk.: Pauk János, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 52, 2013. ISBN: 9789630878722
Bóna, L., Ács, P., Palágyi, A., Mihály, R., Fónad, P., Lantos, C., Tömösközi, S., Langó, B.: Recent developments in human utilization of triticale. In: 2nd Conference of Cereal Biotechnology and Breeding: abstracts of oral presentations and posters, Akadémiai Kiadó, Budapest, 8, 2013. ISBN: 9789630594493
Bóna, L., Ács, P., Pauk, J., Lantos, C., Mihály, R., Fónad, P.: Triticale Utilization: Efforts for Human Food Consumption. In: Biotechnology and Plant Breeding Perspectives Towards Food Security and Sustainability : book of abstracts, [s.n.], [s.l.], 109-110, 2012.
Bóna, L., Ács, P.: Rozs és tritikálé - nemesítéstől a fogyasztóig. In: A tanyák fenntartható gazdálkodása = Odrzivo gazdovanje na salasima = Sustainable Farming at Farmsteads. Szerk.: Széll Endre, Lengyel László, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. ; Zenta : Kertészek Egyesülete ; Óbecse : Lux Color Printing, Szeged, 91-119, 2011. ISBN: 9788684671280
Szabóné Czank, B., Ács, P., Kovács, Z.: Szegedi búzafajták és fajtajelöltek extenzográfos értékelése. In: XVII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Összefoglalók: Növénynemesítéssel kultúrnövényeink sokféleségéért. Szerk.: Óvári Judit, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 60, 2011. ISBN: 9789630812351
Bóna, L., Petróczi, I., Cseuz, L., Beke, B., Purnhauser, L., Ács, P., Süliné Pápai, M., Juray, A.: Új, bőtermő magyar triticale: GK Szemes. In: XVII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Összefoglalók: Növénynemesítéssel kultúrnövényeink sokféleségéért. Szerk.: Óvári Judit, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 131, 2011. ISBN: 9789630812351
Ács, P., Bóna, L.: Új tritikálé fajták sütőipari hasznosítási lehetőségei. In: VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap [elektronikus dokumentum] : intézeti tudományos diákköri konferencia : 2011. november 17. : Magyar Tudomány Ünnepe : konferenciakiadvány. Szerk.: Barancsi Ágnes, Hernyák Gábor, Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Fakultás, Szolnok, [1-5], 2011. ISBN: 9789638933911
Petróczi, I., Ács, P.: A minőségi búza technológiai alapjai. In: A Pannon minőségű búza nemesítése és termesztése. Szerk.: Bedő Zoltán, Agroinform Kiadó és Nyomda Kft, Budapest, 73-82, 2008. ISBN: 9789635028818
Bóna, L., Hajós, G., Szabó, E., Kisbocskói, N., Hussein, D., Ács, P.: Antioxidánsok a gabonában. In: XII. Növénynemesítési Tudományos Napok: Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága,, Budapest, 61, 2006.
Bóna, L., Adanyi, N., Hussein, D., Farkas, R., Szabó, E., Hajós, G., Ács, P., Purnhauser, L.: Antioxidants in triticale grains. In: 6th International Triticale Symposium : Proceedings of oral and poster presentations. Eds.: Botes W. C. [et al], Stellenbosch University Press, Stellenbosch, 114-118, 2006. ISBN: 0620370084
Bóna, L., Hajós, G., Ács, P., Matuz, J., Bödör, F.: A gabona minősége és az aratási esők. In: IX. Növénynemesítési Tudományos Napok: 2003. március 5-6., Magyar Tudományos Akadémia Budapest : összefoglalók. Szerk.: Kertész Zoltán, MTA Agrártud. Osztályának Növénynemesítési Bizottsága, [Budapest], 67, [2003].
Bóna, L., Szabó, Z., Ács, P., Hajós, G.: Ruin of end-use parameters in wheat and triticale due to delayed harvest. In: Novel raw materials, technologies and products - new challenge for the quality control : final program and abstracts. Ed.: Salgó A., Tömösközi S., Lásztity R, BME - Budapest University Of Technology And Economics, Budapest, 105, 2002. ISBN: 9634207197
Bóna, L., Purnhauser, L., Ács, P., Beke, B., Aniol, A., Boros, D., Cyran, M.: Yield and protein content of winter versus spring triticale genotypes. In: Proceedings of the 5th International Triticale Symposium :June 30-July 5, 2002, Radzików, Poland. Vol 2. Poster presentations, Plant Breeding and Acclimization Institute, Radzików, Blonie, Poland, 433-438, 2002.