Jelenlegi hely

Csapó János

Csapó János

Csapó János
Név: Csapó János
További profilok: MTMT
Szakterület: biokémia

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
109
DEA-ban:
109
OA:
61
Publikációs időszak:
2004-2022
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  2. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
2021
  1. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 133-143, 2021. ISBN: 9786158199117
  2. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 80, 2021. ISBN: 9786155586996
  3. Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
    Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
2020
  1. Zurbó, Z., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (2), 2963-2969, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Zurbó, Z., Csapó, J.: Preparation of prebiotics by lactose-malic acid and lactose-citric acid reaction.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemenyek. 66 (2), 2970-2975, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  3. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél - Spring Wind 2019. Szerk.: Bihari Erika, Molnár Dániel, Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2020. ISBN: 9786155586606
2019
  1. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: A szelén szerepe a táplálkozásban; szelénnel dúsított tej és tejtermékek előállítása.
    Magyar Állatorv. L. 141 625-631, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  2. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  3. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszer alapanyagok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 24, 2019. ISBN: 9786155606090
  4. Zurbó, Z., Kiss, D., Csapó, J.: Keresztkötések létrehozása di- és trikarbonsavak valamint laktóz reakciójával.
    In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 49, 2019. ISBN: 18436293
  5. Zurbó, Z., Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása di- és trikarbonsavak, valamint a laktóz reakciójával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 60, 2019. ISBN: 9786155606090
  6. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Preparation of selenium enriched smearcase cheese and whey cheese.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2612-2616, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  7. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Szelénnel dúsított gomolya és orda előállítása.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2607-2611, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  8. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tej előállítása.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 22, 2019. ISBN: 9786155606090
  9. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Nyeste, E., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 51, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
  1. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: "Természetes" édesítőszerek D- és L-fruktóz tartalmának vizsgálata polarimetriával és nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiával.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 66, 2018, (ISSN 1843-6293)
  2. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A chemical method combined with heat treatment for the reduction of the antinutritive materials of soybean.
    In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 28, 2018. ISBN: 9788055218748
  3. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: A szelén szerepe az emberi táplálkozásban = Role of selenium in human nutrition.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 56-57, 2018. ISBN: 9786155545818
  4. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A taumatin édesítőszer hamisítása, és ennek kimutatására alkalmas analitikai módszerek: ThaumatinAdulteration and the AnalyticaJ Methods for deTection of Thaumatin Counterfeiting.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 67, 2018, (ISSN 1843-6293)
Mindet mutasd
frissítve: 2024-11-10, 02:06

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 74
Q2 1 (1.4%)
Q3 3 (4.1%)
Q4 8 (10.8%)
n.a. 62 (83.8%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (9)
Food Science (7)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Agronomy and Crop Science (1)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (1)
Chemical Engineering (1)
Bioengineering (1)
Chemical Engineering (miscellaneous) (1)
Process Chemistry and Technology (1)
Chemistry (1)
Chemistry (miscellaneous) (1)
Environmental Science (1)
Water Science and Technology (1)
Veterinary (1)
Veterinary (miscellaneous) (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Egyéb társszerzők

Csapóné Kiss Zsuzsanna
Vargáné Visi Éva
Salamon Rozália Veronika
További társszerzők
Csapóné Kiss Zsuzsanna
Vargáné Visi Éva
Salamon Rozália Veronika
Mészáros Sándor
András Csaba Dezső
Mezőszentgyörgyi Dávid
Pongráczné Barancsi Ágnes
Tóth Szilárd Zsolt
Borbélyné Varga Mária
Craciun, Mihaela Emanuela
Garipoglu, Ali Vaiz
Kovácsné Oskolás Henriett
Tóthné Bogárdi Andrea