Jelenlegi hely

Bánáti Diána

Bánáti Diána

Bánáti Diána
Név: Bánáti Diána
További profilok: MTMT
Szakterület: élelmiszermérnök

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
75
DEA-ban:
75
OA:
6
Publikációs időszak:
1993-2020
2020
2019
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Tarcea, M., Guerrero, L., Bánáti, D.: Élelmiszeripari adalékanyagok szerepe a vásárlási döntésekben conjoint vizsgálatok alapján.
    Mark. menedzsment. 52 (2), 69-84, 2019.
2018
  1. Bánáti, D., Mészáros, Z., Szabó, E.: Állatok élelmezési célú klónozásának megítélése Magyarországon.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 64 (3), 2097-2129, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Bánáti, D., Győri, Z.: Cereal Food Waste - A Review.
    In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
  3. Miquel, S., Champ, C., Day, J., Aarts, E., Bahr, B., Bakker, M., Bánáti, D., Calabrese, V., Cederholm, T., Cryan, J., Dye, L., Farrimond, J., Korosi, A., Layé, S., Maudsley, S., Milenkovic, D., Mohajeri, M., Sijben, J., Solomon, A., Spencer, J., Thuret, S., Vanden, B., Vauzour, D., Vellas, B., Wesnes, K., Willatts, P., Wittenberg, R., Geurts, L.: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions.
    Ageing Res. Rev. 42 40-55, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Aging
    D1 Biochemistry
    D1 Biotechnology
    D1 Molecular Biology
    D1 Neurology
2017
  1. Tennant, D., Bánáti, D., Kennedy, M., König, J., O'Mahony, C., Kettler, S.: Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis: Part II: Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment.
    Food Chem. Toxicol. 109 68-80, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q1 Toxicology
  2. Vauzour, D., Camprubi-Robles, M., Miquel-Kergoat, S., Andres-Lacueva, C., Bánáti, D., Barberger-Gateau, P., Bowmang, G., Caberlotto, L., Clarke, R., Hogervorst, E., Kiliaan, A., Lucca, U., Manach, C., Minihane, A., Siobhan, E., Perneczky, M., Perry, H., Roussel, A., Schuermans, J., Sijben, J., Spencer, J., Thuret, S., de Rest, O., Vandewoude, M., Wesnes, K., William, R., Williams, R., Ramirez, M.: Nutrition for the Ageing Brain: Towards evidence for an optimal diet.
    Ageing Res. Rev. 35 222-240, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Aging
    D1 Biochemistry
    D1 Biotechnology
    D1 Molecular Biology
    D1 Neurology
2016
  1. Belovai, J., Romvári, R., Fébel, H., Mézes, M., Bánáti, D., Szabó, A.: Influence of Partial Fat Replacement With Lecithin on the Product Characteristics of a Special Hungarian Cold Cut.
    Acta Aliment. 45 (2), 277-285, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  2. Frewer, L., Fischer, A., Brennan, M., Bánáti, D., Lion, R., Meertens, R., Rowe, G., Siegrist, M., Verbeke, W., Vereijken, C.: Risk/Benefit Communication about Food-A Systematic Review of the Literature..
    Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 56 (10), 1728-1745, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    D1 Industrial and Manufacturing Engineering
    D1 Medicine (miscellaneous)
2015
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az egészséges táplálkozással kapcsolatos attitűdök feltárása kérdőíves megkérdezés alapján.
    Orv. Hetil. 156 (16), 636-643, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
  2. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az ismeret hatása az élelmiszeripari adalékanyagok fogyasztói elfogadottságára.
    Élelmvizsg. Közl. 61 (2), 622-635, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  3. Jaeger, H., Knorr, D., Szabó, E., Hámori, J., Bánáti, D.: Impact of terminology on consumer acceptance of emerging technologies through the example of PEF technology.
    Innovative Food Science & Emerging Technologies. 29 87-93, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Chemistry (miscellaneous)
    D1 Food Science
    D1 Industrial and Manufacturing Engineering
  4. Barlow, S., Boobis, A., Bridges, J., Cockburn, A., Dekante, W., Hepburn, P., Houbeng, G., Königh, J., Maarten, J., Schuermans, J., Bánáti, D.: The role of hazard- and risk-based approaches in ensuring food safety.
    Trends Food Sci. Technol. 46 (2), 176-188, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Biotechnology
    D1 Food Science
2014
  1. Olsen, N., Bánáti, D.: Ethics in Food Safety Management.
    In: Food Safety Management: A practical Guide for the Food Industry. Ed.: by Yasmine Motarjemi, Huub Lelieveld, Elsevier AP, USA, 1115-1125, 2014. ISBN: 9780123815040
  2. Szűcs, V., Bánáti, D., Szabó, E.: Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos fogyasztói vizsgálat eredményei.
    Élelm. Táplálk. Mark. 10 (2), 19-27, 2014.
  3. Bánáti, D.: European perspectives of food safety.
    J. Sci. Food Agric. 94 (10), 1941-1946, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Biotechnology
    Q1 Food Science
    Q2 Nutrition and Dietetics
  4. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Factors affecting the avoidance of food additives in Hungary.
    J. Hyg. Eng. Des. 1 61-66, 2014.
  5. Szűcs, V., Guerrero, L., Claret, A., Tarcea, M., Szabó, E., Bánáti, D.: Food additives and consumer preferences: A cross-cultural choice based conjoint analysis.
    Acta Aliment. 43 (Suppl.), 180-187, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
2013
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Claret, A., Guerrero, L., Tarcea, M., Szavuj, J., Bánáti, D.: Élelmiszeripari kockázati tényezőkkel kapcsolatos fogyasztói attitűdök, különös tekintettel az adalékanyagokra - magyar, spanyol és román kvantitatív felmérés eredményei.
    In: 3. Báthory-Brassai nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Ozsváth Judit, Tuzson Tibor, Óbudai Egyetem, Budapest, 63-69, 2013.
  2. Griffioen-Roose, S., Wanders, A., Bánáti, D.: Satiety and appetite control claims: Getting It Right for Consumers.
    Nutr Bull. 38 373-377, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Nutrition and Dietetics
  3. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Short overview of food consumption databases.
    Czech. J. Food Sci. 31 (6), 541-546, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
  4. Szűcs, V., Bánáti, D.: Trendek az élelmiszer-ipari adalékanyagok felhasználásában.
    Orv. Hetil. 154 (46), 1813-1819, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
2012
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az élelmiszer-fogyasztási adatbázisok múltja, jelenje és jövője.
    Orv. hetil. 153 (43), 1692-1700, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
  2. Sonne, A., Grunert, K., Veflen Olsen, N., Granli, B., Szabó, E., Bánáti, D.: Consumers' Perceptions of HPP and PEF Food Products.
    British Food Journal. 114 (1), 85-107, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
    Q2 Food Science
Mindet mutasd
frissítve: 2024-07-21, 01:10

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 36
Q1/D1 7 (19.4%)
Q1 13 (36.1%)
Q2 4 (11.1%)
Q3 7 (19.4%)
Q4 2 (5.6%)
n.a. 10 (27.8%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (18)
Food Science (17)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Agronomy and Crop Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (10)
Biotechnology (8)
Biochemistry (3)
Aging (2)
Molecular Biology (2)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (1)
Clinical Biochemistry (1)
Medicine (6)
Medicine (miscellaneous) (6)
Nursing (4)
Nutrition and Dietetics (4)
Chemistry (2)
Analytical Chemistry (1)
Chemistry (miscellaneous) (1)
Organic Chemistry (1)
Engineering (2)
Industrial and Manufacturing Engineering (2)
Neuroscience (2)
Neurology (2)
Business, Management and Accounting (1)
Business, Management and Accounting (miscellaneous) (1)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (1)
Toxicology (1)
Psychology (1)
Psychology (miscellaneous) (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Egyéb társszerzők

Pollák-Tóth Annamária
További társszerzők
Pollák-Tóth Annamária
Olsen, Nina Veflen
Schuermans, Jeroen
Spencer, Jeremy P. E.
Andres-Lacueva, Cristina
Bakker, Martijntje
Barberger-Gateau, Pascale
Calabrese, Vittorio
Camprubi-Robles, Maria
Cserhalmi Zsuzsanna
de Rest, Ondinevan
Farrimond, Jonathan A.
Granli, Britt-Signe
Griffioen-Roose, S.
Kiliaan, Amanda J.
Maarten, J. Nautai
Mészáros Zsuzsanna
Milenkovic, Dragan
Minihane, Anne-Marie
Miquel-Kergoat, Sophie
Mohajeri, M. Hasan
Nagy-Gasztonyi Magdolna
Nielsen, Henriette Boel
Perneczky, Mitchell Robert
Roussel, Anne-Marie
Tóth-Márkus Marianna
Tömösközi-Farkas Rita
Vámosné Falusi Zsuzsanna
Vanden Berghe, Wim
Vandewoude, Maurits
Veflen Olsen, Nina
William, Robert J.
Williams, Robin S. B.
Wittenberg, Raphael
Zontar, Tanja Pajk