Bánáti, D., Győri, Z.: Cereal Food Waste - A Review. In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
Miquel, S., Champ, C., Day, J., Aarts, E., Bahr, B., Bakker, M., Bánáti, D., Calabrese, V., Cederholm, T., Cryan, J., Dye, L., Farrimond, J., Korosi, A., Layé, S., Maudsley, S., Milenkovic, D., Mohajeri, M., Sijben, J., Solomon, A., Spencer, J., Thuret, S., Vanden, B., Vauzour, D., Vellas, B., Wesnes, K., Willatts, P., Wittenberg, R., Geurts, L.: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions. Ageing Res. Rev. 42 40-55, 2018.
Vauzour, D., Camprubi-Robles, M., Miquel-Kergoat, S., Andres-Lacueva, C., Bánáti, D., Barberger-Gateau, P., Bowmang, G., Caberlotto, L., Clarke, R., Hogervorst, E., Kiliaan, A., Lucca, U., Manach, C., Minihane, A., Siobhan, E., Perneczky, M., Perry, H., Roussel, A., Schuermans, J., Sijben, J., Spencer, J., Thuret, S., de Rest, O., Vandewoude, M., Wesnes, K., William, R., Williams, R., Ramirez, M.: Nutrition for the Ageing Brain: Towards evidence for an optimal diet. Ageing Res. Rev. 35 222-240, 2017.
Bánáti, D., Győri, Z.: Cereal Food Waste - A Review. In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
Miquel, S., Champ, C., Day, J., Aarts, E., Bahr, B., Bakker, M., Bánáti, D., Calabrese, V., Cederholm, T., Cryan, J., Dye, L., Farrimond, J., Korosi, A., Layé, S., Maudsley, S., Milenkovic, D., Mohajeri, M., Sijben, J., Solomon, A., Spencer, J., Thuret, S., Vanden, B., Vauzour, D., Vellas, B., Wesnes, K., Willatts, P., Wittenberg, R., Geurts, L.: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions. Ageing Res. Rev. 42 40-55, 2018.
Vauzour, D., Camprubi-Robles, M., Miquel-Kergoat, S., Andres-Lacueva, C., Bánáti, D., Barberger-Gateau, P., Bowmang, G., Caberlotto, L., Clarke, R., Hogervorst, E., Kiliaan, A., Lucca, U., Manach, C., Minihane, A., Siobhan, E., Perneczky, M., Perry, H., Roussel, A., Schuermans, J., Sijben, J., Spencer, J., Thuret, S., de Rest, O., Vandewoude, M., Wesnes, K., William, R., Williams, R., Ramirez, M.: Nutrition for the Ageing Brain: Towards evidence for an optimal diet. Ageing Res. Rev. 35 222-240, 2017.
Bánáti, D., Farkas, J.: Élelmiszeripari technológiák fejlődése a XX. és XXI. században. In: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 9-30, 2010, (Élelmiszer-biztonsági kötetek ; 6.) ISBN: 9789637358111
Hartyáni, P., Cserhalmi, Z., Bánáti, D.: HHP és PEF technológiai kutatások a KÉKI-ben. In: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 31-49, 2010. ISBN: 9789637358111
Bánáti, D., Pollák-Tóth, A., Szabó, E.: Új élelmiszeripari technológiák fogyasztói megítélése. In: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 98-124, 2010. ISBN: 9789637358111
Bánáti, D.: A lisztérzékenység (gabonaallergia) és a gluténmentes élelmiszerek jelentősége: Bevezetés. In: Gluténmentes élelmiszerek : a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben "A gluténmentes élelmiszerek fogyasztói megítélésének aktuális kérdései" címmel 2005. május 9-én tartott tudományos szimpózium előadásainak átdolgozott anyaga. Szerk.: Bánáti Diána, Molnár Imre, KÉKI, Budapest, 8, 2005.