EN HU

Bánáti Diána

Bánáti Diána
Név: Bánáti Diána
További profilok: MTMT

Teljes publikációs lista

2020
1.
Nábrádi, Z., Bánáti, D., Szakály, Z.: A study on consumer habits in the dietary supplements market.
Apstract. 14 (3-4), 5-12, 2020.
2019
2.
Szűcs, V., Szabó, E., Tarcea, M., Guerrero, L., Bánáti, D.: Élelmiszeripari adalékanyagok szerepe a vásárlási döntésekben conjoint vizsgálatok alapján.
Mark. menedzsment. 52 (2), 69-84, 2019.
2018
3.
Bánáti, D., Mészáros, Z., Szabó, E.: Állatok élelmezési célú klónozásának megítélése Magyarországon.
Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 64 (3), 2097-2129, 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
4.
Bánáti, D., Győri, Z.: Cereal Food Waste - A Review.
In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
5.
Miquel, S., Champ, C., Day, J., Aarts, E., Bahr, B. A., Bakker, M., Bánáti, D., Calabrese, V., Cederholm, T., Cryan, J., Dye, L., Farrimond, J. A., Korosi, A., Layé, S., Maudsley, S., Milenkovic, D., Mohajeri, M. H., Sijben, J., Solomon, A., Spencer, J. P. E., Thuret, S., Vanden, B. W., Vauzour, D., Vellas, B., Wesnes, K., Willatts, P., Wittenberg, R., Geurts, L.: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions.
Ageing Res. Rev. 42, 40-55, 2018.
Folyóirat-mutatók:
D1 Aging
D1 Biochemistry
D1 Biotechnology
D1 Molecular Biology
D1 Neurology
2017
6.
Tennant, D., Bánáti, D., Kennedy, M., König, J., O'Mahony, C., Kettler, S.: Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis: Part II: Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment.
Food Chem. Toxicol. 109, 68-80, 2017.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Food Science
Q1 Medicine (miscellaneous)
Q1 Toxicology
7.
Vauzour, D., Camprubi-Robles, M., Miquel-Kergoat, S., Andres-Lacueva, C., Bánáti, D., Barberger-Gateau, P., Bowmang, G. L., Caberlotto, L., Clarke, R., Hogervorst, E., Kiliaan, A. J., Lucca, U., Manach, C., Minihane, A. M., Siobhan, E., Perneczky, M. R., Perry, H., Roussel, A. M., Schuermans, J., Sijben, J., Spencer, J. P. E., Thuret, S., de Rest, O., Vandewoude, M., Wesnes, K., William, R. J., Williams, R. S. B., Ramirez, M.: Nutrition for the Ageing Brain: Towards evidence for an optimal diet.
Ageing Res. Rev. 35, 222-240, 2017.
Folyóirat-mutatók:
D1 Aging
D1 Biochemistry
D1 Biotechnology
D1 Molecular Biology
D1 Neurology
2016
8.
Belovai, J., Romvári, R., Fébel, H., Mézes, M., Bánáti, D., Szabó, A.: Influence of Partial Fat Replacement With Lecithin on the Product Characteristics of a Special Hungarian Cold Cut.
Acta Aliment. 45 (2), 277-285, 2016.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science
9.
Frewer, L. J., Fischer, A. R., Brennan, M., Bánáti, D., Lion, R., Meertens, R. M., Rowe, G., Siegrist, M., Verbeke, W., Vereijken, C. M.: Risk/Benefit Communication about Food-A Systematic Review of the Literature..
Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 56 (10), 1728-1745, 2016.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
D1 Industrial and Manufacturing Engineering
D1 Medicine (miscellaneous)
2015
10.
Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az egészséges táplálkozással kapcsolatos attitűdök feltárása kérdőíves megkérdezés alapján.
Orv. Hetil. 156 (16), 636-643, 2015.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Medicine (miscellaneous)
11.
Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az ismeret hatása az élelmiszeripari adalékanyagok fogyasztói elfogadottságára.
Élelmvizsg. Közl. 61 (2), 622-635, 2015.
Folyóirat-mutatók:
Q4 Food Science
12.
Jaeger, H., Knorr, D., Szabó, E., Hámori, J., Bánáti, D.: Impact of terminology on consumer acceptance of emerging technologies through the example of PEF technology.
Innovative Food Science & Emerging Technologies. 29, 87-93, 2015.
Folyóirat-mutatók:
D1 Chemistry (miscellaneous)
D1 Food Science
D1 Industrial and Manufacturing Engineering
13.
Szűcs, V., Szabó, E., Tarcea, M., Bánáti, D.: Romanian Consumers' Willingness to Buy Foodstuffs Containing Food Additives: Results of a Conjoint Study.
BUASVMCN-FST. 72 (2), 153-161, 2015.
14.
Barlow, S. M., Boobis, A. R., Bridges, J., Cockburn, A., Dekante, W., Hepburn, P., Houbeng, G. F., Königh, J., Maarten, J. N., Schuermans, J., Bánáti, D.: The role of hazard- and risk-based approaches in ensuring food safety.
Trends Food Sci. Technol. 46 (2), 176-188, 2015.
Folyóirat-mutatók:
D1 Biotechnology
D1 Food Science
2014
15.
Olsen, N. V., Bánáti, D.: Ethics in Food Safety Management.
In: Food Safety Management: A practical Guide for the Food Industry. Ed.: by Yasmine Motarjemi, Huub Lelieveld, Elsevier AP, USA, 1115-1125, 2014. ISBN: 9780123815040
16.
Szűcs, V., Bánáti, D., Szabó, E.: Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos fogyasztói vizsgálat eredményei.
Élelm. Táplálk. Mark. 10 (2), 19-27, 2014.
17.
Bánáti, D.: European perspectives of food safety.
J. Sci. Food Agric. 94 (10), 1941-1946, 2014.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science
Q2 Biotechnology
Q1 Food Science
Q2 Nutrition and Dietetics
18.
Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Factors affecting the avoidance of food additives in Hungary.
J. Hyg. Eng. Des. 1, 61-66, 2014.
19.
Szűcs, V., Guerrero, L., Claret, A., Tarcea, M., Szabó, E., Bánáti, D.: Food additives and consumer preferences: A cross-cultural choice based conjoint analysis.
Acta Aliment. 43 (Suppl.), 180-187, 2014.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Food Science
2013
20.
Szűcs, V., Szabó, E., Claret, A., Guerrero, L., Tarcea, M., Szavuj, J., Bánáti, D.: Élelmiszeripari kockázati tényezőkkel kapcsolatos fogyasztói attitűdök, különös tekintettel az adalékanyagokra - magyar, spanyol és román kvantitatív felmérés eredményei.
In: 3. Báthory-Brassai nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Ozsváth Judit, Tuzson Tibor, Óbudai Egyetem, Budapest, 63-69, 2013.
21.
Griffioen-Roose, S., Wanders, A., Bánáti, D.: Satiety and appetite control claims: Getting It Right for Consumers.
Nutr Bull. 38, 373-377, 2013.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Medicine (miscellaneous)
Q3 Nutrition and Dietetics
22.
Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Short overview of food consumption databases.
Czech. J. Food Sci. 31 (6), 541-546, 2013.
Folyóirat-mutatók:
Q2 Food Science
23.
Szűcs, V., Bánáti, D.: Trendek az élelmiszer-ipari adalékanyagok felhasználásában.
Orv. Hetil. 154 (46), 1813-1819, 2013.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Medicine (miscellaneous)
2012
24.
Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az élelmiszer-fogyasztási adatbázisok múltja, jelenje és jövője.
Orv. hetil. 153 (43), 1692-1700, 2012.
Folyóirat-mutatók:
Q3 Medicine (miscellaneous)
25.
Sonne, A. M., Grunert, K. G., Veflen Olsen, N., Granli, B. S., Szabó, E., Bánáti, D.: Consumers' Perceptions of HPP and PEF Food Products.
British Food Journal. 114 (1), 85-107, 2012.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
Q2 Food Science
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem