Ha kapcsolatba szeretne lépni a Tudóstér adminisztrátoraival, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, vagy küldjön e-mailt a publikacioklib.unideb.hu címre.
A képen látható kód
Bejelentkezés
A Tudóstér funkcióinak nagy része bejelentkezés nélkül is elérhető. Bejelentkezésre az alábbi műveletekhez van szükség:
Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Kiss, A.: Funkcionális élelmiszerek potenciális prebiotikus hatásának fokozása enzimes degradáció segítségével. In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 54, 2024. ISBN: 9786155606168
Farmasi-Gyenge, N., Fazekas, M., Gálné Remenyik, J., Szakadát, G., Csótó, A.: Kapcaicin, kapcaicinoidok és segédanyagaik hatása a Fusarium graminearum Schwabe micéliális növekedésére és pigmenttermelésére. In: 29. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / 11th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Debreceni Egyetem, MÉK Növényvédelmi Intézet, Debrecen, 81-82, 2024.
Kiss, A., Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Karaffa, E. M.: Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles. In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Pál, K., Kiss, A.: Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential. In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
Csótó, A., Baranyi, D., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: A fajták és egyes környezeti tényezők hatása a szőlő fertőző tőkepusztulás előfordulására: megfigyelések az Egri Borvidék epidemiológiai felmérése alapján. Növényvédelem. 83 (7), 297-305, 2022.
Csótó, A., Baranyi, D., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: A szőlő fertőző tőkepusztulás epidemiológiai felmérésének tanulságai az egri borvidéken. In: 68. Növényvédelmi Tudományos Napok 2022. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 39, 2022.
Csótó, A., Hegedűs, L., Pájtliné Tánczos, E., Hegymegi, F., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: Egy dél-balatoni szőlőültetvény hosszú időtávú felmérésének és felszámolásának tanulságai a fertőző tőkeelhalás tekintetében. In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 75, 2021. ISBN: 9786155586996
Csótó, A., Baranyi, D., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: Epidemiological survey of grapevine trunk diseases in the Eger Wine Region.. In: 12th International Workshop on Grapevine Trunk Diseases / Ales Eichmeier, [s.n.], [s.l.], 120, 2022.
Csótó, A., File, M., Piti, A. N., Ellmann, B., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: Potential GTDs antagonist microfungi isolated from grapevines. In: 12th International Workshop on Grapevine Trunk Diseases / Ales Eichmeier, [s.n.], [s.l.], 121, 2022.
Csótó, A., File, M., Piti, A. N., Ellmann, B., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: Szőlőből izolált potenciális antagonista és biostimulátor hatású mikrogombák minősítési vizsgálatai. In: 68. Növényvédelmi Tudományos Napok 2022. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 37, 2022.
Piti, A. N., Szakadát, G., Karaffa, E. M., Csótó, A.: Antagonista mikrogomba-törzsek hatékonyság vizsgálata növénypatogénekkel szemben. In: 25-26. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum 9th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen Összefoglalók - Abstracts. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, DE MÉK, Debrecen, 50-51, 2021.
Csótó, A., Hegymegi, F., Pál, K., Kovács, C., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: Biológiai ágensek a szőlő fás betegségei elleni védekezésben. In: XIV. Szent-Györgyi Konferencia Kiadványa. Szerk.: Szathmári Balázs, BME Szent-Györgyi A. Szakkollégium, Budapest, 78, 2021.
File, M., Szakadát, G., Karaffa, E. M., Csótó, A.: Potenciális antagonista és biostimulátor hatású gombatörzsek tenyészthetőségi és összeférhetőségi vizsgálatai. In: 25-26. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum 9th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen Összefoglalók - Abstracts. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, DE MÉK, Debrecen, 60-61, 2021.
Csótó, A., Hegymegi, F., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E. M.: Törzsgyűjtemény-fejlesztés Magyarországon előforduló, szőlőből izolált endofiton gombafajokból. In: 67. Növényvédelmi Tudományos Napok 2021. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 28, 2021.
Kaprinyák, T., Koroknai, J., Antal, G., Szarvas, P., Kurucz, E., Domokos-Szabolcsy, É., Bradács, Z., Tóth, C. A., Szakadát, G., Wagner, C. O., Fári, M.: Horticultural application of Brazilian ginseng (Pfaffia Glomerata L.) in Hungary. In: XIV. Nemzetközi Tudományo Napok : Az átalakuló, alkalmazkodó mezőgazdaság és vidék : Program : Előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 189, 2014. ISBN: 9789639941755
Kaprinyák, T., Koroknai, J., Szarvas, P., Szakadát, G., Zsiláné André, A., Lévai, P., Fári, M., Kováts, Z.: Breeding and opportunities for horticultural use of the new colour variations woodland sage (Salvia Nemorosa L.). In: Plant breeding for future generations : Proceedings of the 19th EUCARPIA General Congress. Eds.: Zoltán Bedő, László Láng, Agricultural Institute, Centre for Agricultural Research, Hungarian Academy of Sciences, Martonvásár, 252, 2012. ISBN: 9789638351395
Antal, G., Szakadát, G., Fári, M.: In vitro tenyészterek multifunkciós folyamatvezérlésének modellezése lágy szárú növényekkel. In: Tanulmányok a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencián eredményesen szereplő hallgatók munkáiból. Szerk.: Antal Zsuzsanna, Juhász Lajos, DE Mezőgazd., Élelmiszertud. és Környezetgazd. Kar TDT, Debrecen, 6-14, 2011, (A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar tudományos diákköri közleményei, 2063-0069 ; 1.)