EN HU

Gál Ferenc Gábor

Gál Ferenc Gábor
Név: Gál Ferenc Gábor

Teljes publikációs lista

2025
1.
Gashi, N., Szőke, Z., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Gál, F., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Bioaerosols in Agriculture: A Comprehensive Approach for Sustainable Crop Health and Environmental Balance.
Agronomy. 15 (5), 1-33, (cikkazonosító: 1003), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
2.
Szőke, Z., Fauszt, P., Mikolás, M., Dávid, P., Szilágyi-Tolnai, E., Pesti-Asbóth, G., Homoki, J., Forgács, I. N., Gál, F., Stündl, L., Czeglédi, L., Stágel, A., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comprehensive analysis of antimicrobial resistance dynamics among broiler and duck intensive production systems.
Sci Rep. 15 (1), 1-23, (cikkazonosító: 4673), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary (2024)
3.
Gashi, N., Szőke, Z., Czakó, A., Fauszt, P., Dávid, P., Mikolás, M., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Sándor, Z., Paholcsek, M.: Gypsum and Tillage Practices for Combating Soil Salinity andEnhancing Crop Productivity.
Agriculture. 15 (6), 1-28, (cikkazonosító: 658), 2025.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Agronomy and Crop Science (2024)
Q2 Food Science (2024)
Q1 Plant Science (2024)
2024
4.
Petrilla, A., Németh, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Mikolás, M., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Stágel, A., Gál, F., Gál, K., Siposné Sohajda, R., Pham, T., Stündl, L., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Comparative analysis of the postadmission and antemortem oropharyngeal and rectal swab microbiota of ICU patients.
Sci. Rep. 14 (1), 1-17, 2024.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
5.
Gálné Remenyik, J., Forgács, I. N., Pesti-Asbóth, G., Gál, F., Csötönyi, O., Babinszky, L., Halas, V.: Occurrence of Hyperhomocysteinemia in Broilers and Reduction of Its Harmful Effects with Betaine- and Berberine-Supplemented Diets.
In: Feed Additives - Recent Trends in Animal Nutrition, InTechOpen, Rijeka, 1-29, 2024. ISBN: 9781837690824
6.
Szőke, Z., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Unraveling changes in the duck microbiome and inflammatory processes due to allithiamine-enriched feed.
Acta agrar. Debr. 2024 (1), 163-171, 2024.
2023
7.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Fidler, G., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára.
In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 50, 2023. ISBN: 9786156457233
8.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Investigation of the effect of allithiamine-enriched feed on the poultry gut microbiome composition and resistome..
Agrártud. közl. 2023 (2), 149-155, 2023.
9.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Szilágyi, E., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Role of optimal gut microbiome composition in alleviating stress-induced effects and antibiotic resistance in poultry farming.
In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 62, 2023. ISBN: 9789634905356
10.
Mikolás, M., Szilágyi-Rácz, A. A., Németh, P., Petrilla, A., Szilágyi-Tolnai, E., Dávid, P., Fauszt, P., Stágel, A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: Széklet és szájüregi mikrobiomok változásának vizsgálata intenzív ellátásban részesült válságos állapotú betegekben.
In: A PEME XXVI. Nemzetközi PhD - Konferenciájának előadásai. Szerk.: Koncz István; Szova Ilona, Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület, Budapest, 179-185, 2023. ISBN: 9786155709197
2022
11.
Szőke, Z., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A. A., Stündl, L., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M.: The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry.
In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet, [s.n.], Kecskemét, 49, 2022.
2020
12.
Fidler, G., Szilágyi-Tolnai, E., Stágel, A., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Gál, F., Biró, S., Paholcsek, M.: Tendentious effects of automated and manual metagenomic DNA purification protocols on broiler gut microbiome taxonomic profiling.
Sci. Rep. 10 (1), 1-16, 2020.
Folyóirat-mutatók:
D1 Multidisciplinary
2019
13.
Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Hegedűs, C., Kovács, D. K., Peitl, B., Gál, F., Stündl, L., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Tart Cherry Extract on Inflammatory Mediators and Adipokines Involved in Type 2 Diabetes in a High Fat Diet Induced Obesity Mouse Model.
Nutrients. 11 (9), 1-17, 2019.
Folyóirat-mutatók:
D1 Food Science
Q1 Nutrition and Dietetics
14.
Szilágyi-Tolnai, E., Fidler, G., Stágel, A., Gál, F., Gálné Remenyik, J., Biró, S., Paholcsek, M.: Effect of dietary fructooligosaccharide (FOS), carotenoids, anthocyanins and probiotics supplementation on the intestinal microbiome in broiler chickens.
In: Hungarian Molecular Life Sciences 2019: Programme and Books of abstracts. Szerk.: László Buday, Miklós Erdélyi, Mihály Kovács, József Mihály, Máté Varga, László Virág, Róbert Hohol, Diamond Congress Ltd., Budapest, 247-248, 2019. ISBN: 9786155270529
2018
15.
Biró, A., Gál, F., Hegedűs, C., Batta, G., Cziáky, Z., Peitl, B., Stündl, L., Gyémánt, G., Gálné Remenyik, J.: Isolation of allithiamine from Hungarian red sweet pepper seed (Capsicum annuum L.).
Heliyon. 4 (12), 1-17, (cikkazonosító: 00997), 2018.
Folyóirat-mutatók:
Q1 Multidisciplinary
2016
16.
Homoki, J., Kun-Nemes, A., Fazekas, E., Gyémánt, G., Balogh, P., Gál, F., Al, A. J., Mortier, J., Wolber, G., Babinszky, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and alpha-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.).
Food Chem. 194 (1), 222-229, 2016.
Folyóirat-mutatók:
D1 Analytical Chemistry
D1 Food Science
D1 Medicine (miscellaneous)
DEENK Debreceni Egyetem
© 2012 Debreceni Egyetem