Jelenlegi hely

Daróczi Lajos

Név: Daróczi Lajos
Affiliáció: Debreceni Egyetem. Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar. Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ / University of Debrecen. Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management.
További profilok: MTMT
Szakterület: tanszéki mérnök/agrármérnök, tejipari szakmérnök

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
24
DEA-ban:
24
OA:
5
Publikációs időszak:
1999-2024
2024
  1. Shaikh, A., Ahmed, A., Kovács, B., Daróczi, L., Oláh, C., Prokisch, J.: "Walnut wonders: a dive into bee product development with green extract".
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 82, 2024. ISBN: 9786156457431
  2. Shaikh, A., Wandhekar, S., Ahmed, A., Pandey, V., Oláh, C., Daróczi, L., Prokisch, J., Harsányi, E., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications,and Nutritional and Therapeutic Potential ofJuglans regiaL.(Green Walnut): A Comprehensive Review.
    Nutrients. 16 (8), 1-23, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2023)
    D1 Nutrition and Dietetics (2023)
2023
  1. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
  2. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: a novel ingredient for enhancing bee products.
    In: Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods. Ed.: Serkan Selli, Hasim Kelebek, Adana Alparslan Turkes Science and Technology University, Istanbul, 153, 2023. ISBN: 9786250081617
  3. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: A novel ingredient for enhancing bee products.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-49, 2023. ISBN: 9786156457233
  4. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: Innovation for enhancing the Bee feed, Bee conservatin and Bee Product.
    In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 25, 2023. ISBN: 9786156018199
2022
  1. Prokisch, J., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, É., Badgar, K., Kiss, A., Shaikh, A., Gilányi, I., Oláh, C.: Functional Yogurt Fortified with Honey Produced by Feeding Bees Natural Plant Extracts for Controlling Human Blood Sugar Level.
    Plants-Basel. 11 (11), 1-16, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
2019
  1. Kiss, A., Naár, Z., Daróczi, L., Kukovics, S., Kukovics, F., Mirmazloum, I., Némedi, E.: Changes of free fatty acid composition and number of lactic acid bacteria in three functional goat and sheep milk products fortified with inulin or fish oil.
    CyTA - Journal of Food. 17 (1), 51-59, 2019.
2018
2017
  1. Nagy, É., Novák, A., Daróczi, L., Jávor, A.: Ragweed components in honey.
    Agrártud. Közl. 73 65-68, 2017.
2016
  1. Kusza, S., Nagy, K., Jávor, A., Daróczi, L., Kukovics, S.: Main polymorphisms of CSN1S1, CSN1S2 and CSN2 genes in various Hungarian goat flocks.
    In: 12th International Conference on Goats "ICG 2016" : Book of Abstracts. Ed.: Ayșenur AYTAÇ, ARBER Professional Congress Services, Antalya, 190, 2016.
  2. Novák, A., Nagy, É., Daróczi, L., Kovács, B., Czipa, N.: Méhek takarmányozása gyógynövény tartalmazó etetősziruppal és a kész termék vizsgálata.
    In: Felmelegedés Ökolábnyom Élelmiszerbiztonság : LVIII. Georgikon Napok. 2016. szeptember 29-30, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 126, 2016. ISBN: 9789639639850
  3. Novák, A., Nagy, É., Daróczi, L., Kovács, B., Czipa, N.: Méhek takarmányozása gyógynövényt tartalmazó etetősziruppal és a késztermék vizsgálata.
    In: LVIII. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 126, 2016. ISBN: 9789639639843
  4. Némedi, E., Naár, Z., Daróczi, L., Kukovics, S., Kiss, A.: Optimized technology, storage changes in microbial parameters and functionality of goat milk products amended with inulin or omega-3 fatty acid containing oil.
    In: Sustainable goat breeding and goat farming in Central and Eastern European countries : European regional conference on goats 7-13 April 2014. Ed.: by Sandor Kukovics, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome, 257-263, 2016. ISBN: 9789251091234
2014
  1. Nagy, É., Prokisch, J., Daróczi, L., Harangi, J.: A borsmenta hatóanyagai mézben.
    Élelmiszervizsgálati közlemények. 60 (3), 294-300, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2013
  1. Nagy, É., Daróczi, L., Takács, T., Prokisch, J., Jekő, J., Harangi, J.: Honey sweet medicinal drugs.
    In: Book of Abstracts : 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. Eds.: Pulkrabová Jana; Tomaniová Monika; Nielen Mechel; Hajšlova Jana, Institute of Chemical Technology, Prague ICT Prague Press, Prága, 232, 2013. ISBN: 9788070808610
2012
  1. Schäffer, B., Daróczi, L., Keller, B., Szakály, Z., Lőrinczy, D.: Examination of proliferation of probiotic microbes by isoperibolic calorimetry.
    J. Therm. Anal. Calorim. 111 (3), 1891-1896, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Condensed Matter Physics
    Q3 Physical and Theoretical Chemistry
2010
  1. Schäffer, B., Keller, B., Daróczi, L., Lőrinczy, D.: Examination of growth of probiotic microbes by an isoperibolic calorimetry.
    J. Therm. Anal. Calorim. 102 (1), 9-12, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Condensed Matter Physics
    Q3 Physical and Theoretical Chemistry
2003
  1. Ásványi, B., Bugyi, G., Daróczi, L., Kovács, R., Szigeti, J., Varga, L.: Growth of yeast strains during batch production of single-cell protein from cheese whey.
    In: 1st FEMS Congress of European Microbiologists : Abstract Book / Federation of European Microbiological Societies, Elsevier, Ljubljana, 103-104, 2003.
  2. Kovács, R., Vecseriné Hegyes, B., Ásványi, B., Varga, L., Szigeti, J., Daróczi, L., Bugyi, G.: Manufacture of honey beer with Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces pastorianus.
    In: 1st FEMS Congress of the European Microbiologists : Abstract Book / Federation of European Microbiological Societies, Elsevier, Ljubljana, 117-118, 2003.
  3. Kovács, R., Vecseriné Hegyes, B., Ásványi, B., Varga, L., Szigeti, J., Daróczi, L., Bugyi, G.: Suitability of Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces pastorianus for use in honey beer production.
    In: 23rd International Specialised Symposium on Yeast "Interaction Between Yeasts and Other Organisms : Book of Abstracts, -, Budapest, 188-188, 2003.
1999
  1. Kukovics, S., Daróczi, L., Molnár, A., Anton, I., Zsolnai, A., Fésüs, L., Ábrahám, M.: A béta-laktoglobulin genotípus és a sajtkihozatali jellemzők összefüggése eltérő juh genotípusok esetében.
    Állatteny. takarm. 48 (6), 712-714, 1999.
frissítve: 2024-12-08, 01:28

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 10
Q1/D1 1 (10%)
Q1 2 (20%)
Q2 1 (10%)
Q3 1 (10%)
Q4 1 (10%)
n.a. 5 (50%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (3)
Food Science (2)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (1)
Plant Science (1)
Chemistry (2)
Physical and Theoretical Chemistry (2)
Physics and Astronomy (2)
Condensed Matter Physics (2)
Environmental Science (1)
Ecology (1)
Nursing (1)
Nutrition and Dietetics (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Egyéb társszerzők

További társszerzők