Jelenlegi hely

Prokisch József

Név: Prokisch József
Fokozat
  • Ph.D., Debreceni Agrártudományi Egyetem (1997)
  • Habilitáció, Debreceni Agrártudományi Egyetem (2003)
Bemutatkozás:

Vegyész, aki élelmiszer-innovációval és termékfejlesztéssel foglalkozik. A Debreceni Egyetem docenseként fizikai kémiát, automatizálást, toxikológiát, analitikai kémiát és funkcionális élelmiszer-fejlesztés tárgyakat oktat. Két cég tulajdonosa, több mint 300 tudományos publikáció és 6 szabadalom szerzője. Több mint 30 terméket (pl. laktomicrosel, fekete alma, lizinC ) és új technológiákat (pl. Suvi Gastro berendezések) fejlesztett ki. Kutatási területe a szelén, tellur nano részecskék és nano szálak előállítása és alkalmazások fejlesztése. A közelmúltban szenzorok bevezetésével és automatizálásával foglalkozik élelmiszeripari technológiákban. Két évig dolgozott posztdoktorként az Európai Unió Institute for Reference Materials and Measurement intézetében 2000-től 2002-ig. tel: 00 36 20 58 16 149, e-mail: jprokisch@agr.unideb.hu

Szakterület: szelén, tellur, innováció, élelmiszerfejlesztés, funkcionális élelmiszer, GCMS, AFS, Arduino
Személyes honlap: https://prokisch.ewk.hu/
Önéletrajz: letöltés

Férj, apa, nagypapa.

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
212
DEA-ban:
208
OA:
66
Publikációs időszak:
1994-2024
2024
  1. Shaikh, A., Ahmed, A., Kovács, B., Daróczi, L., Oláh, C., Prokisch, J.: "Walnut wonders: a dive into bee product development with green extract".
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 82, 2024. ISBN: 9786156457431
  2. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Faizy, S., Ibrahim, S., Mansour, H., Brevik, E., Solberg, S., Prokisch, J.: Drought Stress Under a Nano-Farming Approach: A Review.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 135-151, 2024.
  3. Shaikh, A., Wandhekar, S., Ahmed, A., Pandey, V., Oláh, C., Daróczi, L., Prokisch, J., Harsányi, E., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications, and Nutritional and Therapeutic Potential of Juglans regia L. (Green Walnut): A Comprehensive Review.
    Nutrients. 16 (8), 1183-, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2022)
    D1 Nutrition and Dietetics (2022)
  4. Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
    In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
  5. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Abowaly, M., Fawzy, Z., Mansour, H., Eid, Y., Prokisch, J.: Is Nano-Management a Sustainable Solution for Mitigation of Climate Change under the Water-Energy-Food Nexus?.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 1-24, 2024.
  6. Prokisch, J., Törős, G., Nguyen, H., Neji, C., Ferroudj, A., Sári, D., Muthu, A., Brevik, E., El-Ramady, H.: Nano-Food Farming: Toward Sustainable Applications of Proteins, Mushrooms, Nano-Nutrients, and Nanofibers.
    Agron. J. 14 1-30, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  7. El-Ramady, H., Prokisch, J., Mansour, H., Bayoumi, Y., Shalaby, T., Veres, S., Brevik, E.: Review of Crop Response to Soil Salinity Stress: Possible Approaches from Leaching to Nano-Management.
    Soil Systems. 8 (1), 1-29, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Earth-Surface Processes (2022)
    Q1 Soil Science (2022)
  8. El-Ramady, H., Brevik, E., Abowaly, M., Ali, R., Saad Moghanm, F., Gharib, M., Mansour, H., Fawzy, Z., Prokisch, J.: Soil Degradation under a Changing Climate: Management from Traditional to Nano-Approaches.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 287-298, 2024.
  9. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Brevik, E., Prokisch, J.: Tellurium and Nano-Tellurium: Medicine or Poison?.
    Nanomaterials. 14 (8), 670-694, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Materials Science (miscellaneous) (2022)
2023
  1. El-Ramady, H., Shedeed, S., Fawzy, Z., El-Bassiony, A., El-Sawy, S., Mahmoud, S., Prokisch, J.: Biofortification of vegetables under stress conditions using biological nano-selenium: A mini-review.
    Environment, Biodiversity & Soil Security (EBSS) 7 23-35, 2023.
  2. El, -., Elmahrouk, M., Elesawy, T., Omara, A., Elbehiry, F., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J., Brevik, E., Solberg, S.: Biological Nanofertilizers to Enhance Growth Potential of Strawberry Seedlings by Boosting Photosynthetic Pigments, Plant Enzymatic Antioxidants, and Nutritional Status.
    Plants-Basel. 12 (2), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2022)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  3. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
    Foods. 12 (14), 1-26, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  4. Prokisch, J., Sári, D., Muthu, A., Nagy, A., El-Ramady, H., Abdalla, N., Dobránszki, J.: Biotechnology of Nanofiber in Water, Energy, and Food Sectors.
    Agronomy-Basel. 13 (11), 1-31, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  5. Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
    In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
  6. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  7. Nguyen, H., Muthu, A., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Detection of Carbon nanodots in black foods.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 16, 2023. ISBN: 9786155606144
  8. Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
    In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
  9. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  10. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  11. Shaikh, A., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Examination of organic and inorganic compounds in enriched honey with spices and herbs.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 26, 2023. ISBN: 9786156457189
  12. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
  13. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: a novel ingredient for enhancing bee products.
    In: Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods. Ed.: Serkan Selli, Hasim Kelebek, Adana Alparslan Turkes Science and Technology University, Istanbul, 153, 2023. ISBN: 9786250081617
  14. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: A novel ingredient for enhancing bee products.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-49, 2023. ISBN: 9786156457233
Mindet mutasd
frissítve: 2024-04-25, 01:37

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 142
Q1/D1 1 (0.7%)
Q1 37 (26.1%)
Q2 15 (10.6%)
Q3 17 (12%)
Q4 3 (2.1%)
n.a. 70 (49.3%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (39)
Agronomy and Crop Science (22)
Plant Science (8)
Soil Science (7)
Food Science (6)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (2)
Animal Science and Zoology (1)
Aquatic Science (1)
Horticulture (1)
Environmental Science (26)
Environmental Science (miscellaneous) (14)
Management, Monitoring, Policy and Law (10)
Environmental Chemistry (7)
Ecology (4)
Water Science and Technology (3)
Environmental Engineering (2)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Nature and Landscape Conservation (1)
Pollution (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (19)
Physiology (10)
Genetics (9)
Biochemistry (5)
Molecular Medicine (3)
Molecular Biology (2)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (1)
Cell Biology (1)
Computer Science (14)
Computer Networks and Communications (10)
Hardware and Architecture (10)
Computer Science Applications (4)
Social Sciences (13)
Geography, Planning and Development (11)
Health (social science) (2)
Energy (10)
Energy Engineering and Power Technology (10)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (10)
Medicine (10)
Medicine (miscellaneous) (10)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Chemical Engineering (6)
Process Chemistry and Technology (3)
Catalysis (2)
Chemical Engineering (miscellaneous) (2)
Fluid Flow and Transfer Processes (2)
Bioengineering (1)
Chemistry (6)
Inorganic Chemistry (4)
Organic Chemistry (3)
Physical and Theoretical Chemistry (3)
Chemistry (miscellaneous) (2)
Spectroscopy (2)
Analytical Chemistry (1)
Earth and Planetary Sciences (5)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (2)
Geochemistry and Petrology (2)
Earth-Surface Processes (1)
Materials Science (4)
Materials Science (miscellaneous) (4)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (3)
Toxicology (2)
Drug Discovery (1)
Pharmaceutical Science (1)
Physics and Astronomy (3)
Instrumentation (2)
Condensed Matter Physics (1)
Engineering (2)
Engineering (miscellaneous) (2)
Health Professions (2)
Health Professions (miscellaneous) (2)
Immunology and Microbiology (2)
Microbiology (2)
Nursing (2)
Nutrition and Dietetics (2)
Veterinary (1)
Food Animals (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

iDEa társszerzők

További társszerzők

Egyéb társszerzők

További társszerzők
Omara, Alaa El-Dein
Lisztes-Szabó Zsuzsa
Elhenawy, Ahmed S.
Elmahrouk, Mohammed
Faizy, Salah E.-D. A.
Pilon-Smits, Elizabeth A. H.
Solberg, Svein Øivind
Shedeed, Shaymaa I.
Abd El-Gawad, K. F.
El-Bassiony, Abd El-Mohsin
Gosztonyi Gyöngyi
Abd Alla, Neama A.
Palencsár Attila J.
Borbélyné Varga Mária
El-Marsafawy, Samia M.
Koriem, Mohamed A.
Timar, Adrian Vasile
Tóth Szilárd Zsolt
Abd El-Fattah, Dalia
Abd-El Rahman, Manal
Alsaeedi, Abdullah
Belal, El-Sayed B.
El-Aziz, Abd El-Aziz M. Abd
El-Ghamry, Ayman M.
Jamalifard, Raziyeh
Mabille, Frédéric
Masoodi, Farooq Ahmad
Molnár Lajos Szabolcs
Nayik, Gulzar Ahmad
Orosz-Tóth Árpád
Pandey, Vinay Kumar
Ruzsányi László
Saad Moghanm, Farahat
Saffan, Mohamed M.
Salamon Rozália Veronika
Shams El-Din, Hassan
Wandhekar, Sangram S.
Youssef, Sarwat M.