Jelenlegi hely

Prokisch József

Név: Prokisch József
Fokozat
  • Ph.D., Debreceni Agrártudományi Egyetem (1997)
  • Habilitáció, Debreceni Agrártudományi Egyetem (2003)
Bemutatkozás:

Vegyész, aki élelmiszer-innovációval és termékfejlesztéssel foglalkozik. A Debreceni Egyetem docenseként fizikai kémiát, automatizálást, toxikológiát, analitikai kémiát és funkcionális élelmiszer-fejlesztés tárgyakat oktat. Két cég tulajdonosa, több mint 300 tudományos publikáció és 6 szabadalom szerzője. Több mint 30 terméket (pl. laktomicrosel, fekete alma, lizinC ) és új technológiákat (pl. Suvi Gastro berendezések) fejlesztett ki. Kutatási területe a szelén, tellur nano részecskék és nano szálak előállítása és alkalmazások fejlesztése. A közelmúltban szenzorok bevezetésével és automatizálásával foglalkozik élelmiszeripari technológiákban. Két évig dolgozott posztdoktorként az Európai Unió Institute for Reference Materials and Measurement intézetében 2000-től 2002-ig. tel: 00 36 20 58 16 149, e-mail: jprokisch@agr.unideb.hu

Szakterület: szelén, tellur, innováció, élelmiszerfejlesztés, funkcionális élelmiszer, GCMS, AFS, Arduino
Személyes honlap: https://prokisch.ewk.hu/
Önéletrajz: letöltés

Férj, apa, nagypapa.

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
196
DEA-ban:
192
OA:
59
Publikációs időszak:
1994-2024
2024
  1. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Abowaly, M., Fawzy, Z., Mansour, H., Eid, Y., Prokisch, J.: Is Nano-Management a Sustainable Solution for Mitigation of Climate Change under the Water-Energy-Food Nexus?.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 1-24, 2024.
2023
  1. El-Ramady, H., Shedeed, S., Fawzy, Z., El-Bassiony, A., El-Sawy, S., Mahmoud, S., Prokisch, J.: Biofortification of vegetables under stress conditions using biological nano-selenium: A mini-review.
    Environment, Biodiversity & Soil Security (EBSS) 7 23-35, 2023.
  2. El, -., Elmahrouk, M., Elesawy, T., Omara, A., Elbehiry, F., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J., Brevik, E., Solberg, S.: Biological Nanofertilizers to Enhance Growth Potential of Strawberry Seedlings by Boosting Photosynthetic Pigments, Plant Enzymatic Antioxidants, and Nutritional Status.
    Plants-Basel. 12 (2), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2022)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  3. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
    Foods. 12 (14), 1-26, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  4. Prokisch, J., Sári, D., Muthu, A., Nagy, A., El-Ramady, H., Abdalla, N., Dobránszki, J.: Biotechnology of Nanofiber in Water, Energy, and Food Sectors.
    Agronomy-Basel. 13 (11), 1-31-, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  5. Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
    In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
  6. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  7. Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
    In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
  8. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  9. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  10. Shaikh, A., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Examination of organic and inorganic compounds in enriched honey with spices and herbs.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 26, 2023. ISBN: 9786156457189
  11. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
  12. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: A novel ingredient for enhancing bee products.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-49, 2023. ISBN: 9786156457233
  13. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: Innovation for enhancing the Bee feed, Bee conservatin and Bee Product.
    In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 25, 2023. ISBN: 9786156018199
  14. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
  15. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
  16. Muthu, A., Sári, D., Ferroudj, A., El-Ramady, H., Béni, Á., Badgar, K., Prokisch, J.: Microbial-Based Biotechnology: Production and Evaluation of Selenium-Tellurium Nanoalloys.
    Appl. Sci.-Basel. 13 (21), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Computer Science Applications (2022)
    Q2 Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Fluid Flow and Transfer Processes (2022)
    Q2 Instrumentation (2022)
    Q2 Materials Science (miscellaneous) (2022)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2022)
  17. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
    Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  18. Sári, D., Ferroudj, A., Muthu, A., Béni, Á., Jamalifard, R., Prokisch, J., El-Ramady, H., Elsakhawy, T., Omara, A., Brevik, E.: Nano-Enabled Agriculture Using Nano-Selenium for Crop Productivity: What Should be Addressed More?.
    EBSS. 7 85-99, 2023.
  19. El-Ramady, H., Abdalla, N., Sári, D., Ferroudj, A., Muthu, A., Prokisch, J., Fawzy, Z., Brevik, E., Solberg, S.: Nanofarming: Promising Solutions for the Future of the Global Agricultural Industry.
    Agronomy-Basel. 13 (6), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  20. Sári, D., Ferroudj, A., Abdalla, N., El-Ramady, H., Dobránszki, J., Prokisch, J.: Nano-Management Approaches for Salt Tolerance in Plants under Field and In Vitro Conditions.
    Agronomy-Basel. 13 (11), 1-27, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  21. Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
  22. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Optimization of unique media production for enhanced bioactivity of pleurotus ostreatus mycelia.
    In: ISPEC 12th international conference on agriculture, animal science & rural development: Conference proceedings book / eds Özlem Önal Aşci, Mehmet Fikret Balta, Seyithan Seydoşoğlu, Ordu University, Ordu, 276, 2023. ISBN: 9786257720939
  23. Shedeed, S., Fawzy, Z., El-Bassiony, A., El-Ramady, H., Prokisch, J., El-Sawy, S., Mahmoud, S.: Selenium nano-biofortification under soil nutrient deficiency: A comparative study between green bean and pepper.
    Egypt.J. Soil Sci. 63 (2), 209-223, 2023.
Mindet mutasd
frissítve: 2023-11-26, 02:06

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 132
Q1 32 (24.2%)
Q2 15 (11.4%)
Q3 16 (12.1%)
Q4 3 (2.3%)
n.a. 66 (50%)
-
OK

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (34)
Agronomy and Crop Science (20)
Plant Science (8)
Soil Science (6)
Food Science (5)
Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (4)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Animal Science and Zoology (1)
Aquatic Science (1)
Horticulture (1)
Environmental Science (26)
Environmental Science (miscellaneous) (14)
Management, Monitoring, Policy and Law (10)
Environmental Chemistry (7)
Ecology (4)
Water Science and Technology (3)
Environmental Engineering (2)
Health, Toxicology and Mutagenesis (2)
Nature and Landscape Conservation (1)
Pollution (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (18)
Physiology (9)
Genetics (8)
Biochemistry (5)
Molecular Medicine (3)
Molecular Biology (2)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (1)
Cell Biology (1)
Computer Science (14)
Computer Networks and Communications (10)
Hardware and Architecture (10)
Computer Science Applications (4)
Social Sciences (13)
Geography, Planning and Development (11)
Health (social science) (2)
Energy (10)
Energy Engineering and Power Technology (10)
Renewable Energy, Sustainability and the Environment (10)
Medicine (10)
Medicine (miscellaneous) (10)
Endocrinology, Diabetes and Metabolism (1)
Chemical Engineering (5)
Process Chemistry and Technology (3)
Catalysis (2)
Fluid Flow and Transfer Processes (2)
Bioengineering (1)
Chemical Engineering (miscellaneous) (1)
Chemistry (5)
Inorganic Chemistry (4)
Organic Chemistry (3)
Physical and Theoretical Chemistry (3)
Spectroscopy (2)
Analytical Chemistry (1)
Chemistry (miscellaneous) (1)
Earth and Planetary Sciences (4)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (2)
Geochemistry and Petrology (2)
Materials Science (3)
Materials Science (miscellaneous) (3)
Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (3)
Toxicology (2)
Drug Discovery (1)
Pharmaceutical Science (1)
Physics and Astronomy (3)
Instrumentation (2)
Condensed Matter Physics (1)
Engineering (2)
Engineering (miscellaneous) (2)
Health Professions (2)
Health Professions (miscellaneous) (2)
Immunology and Microbiology (2)
Microbiology (2)
Nursing (1)
Nutrition and Dietetics (1)
Veterinary (1)
Food Animals (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

iDEa társszerzők

További társszerzők

Egyéb társszerzők

Omara, Alaa El-Dein
További társszerzők
Omara, Alaa El-Dein
Lisztes-Szabó Zsuzsa
Elhenawy, Ahmed S.
Elmahrouk, Mohammed
Pilon-Smits, Elizabeth A. H.
Faizy, Salah E.-D. A.
Shedeed, Shaymaa I.
Solberg, Svein Øivind
Abd El-Gawad, K. F.
El-Bassiony, Abd El-Mohsin
Gosztonyi Gyöngyi
Abd Alla, Neama A.
Palencsár Attila J.
Borbélyné Varga Mária
El-Marsafawy, Samia M.
Koriem, Mohamed A.
Timar, Adrian Vasile
Tóth Szilárd Zsolt
Abd El-Fattah, Dalia
Alsaeedi, Abdullah
Belal, El-Sayed B.
El-Aziz, Abd El-Aziz M. Abd
El-Ghamry, Ayman M.
Jamalifard, Raziyeh
Mabille, Frédéric
Masoodi, Farooq Ahmad
Molnár Lajos Szabolcs
Nayik, Gulzar Ahmad
Orosz-Tóth Árpád
Ruzsányi László
Saffan, Mohamed M.
Salamon Rozália Veronika
Shams El-Din, Hassan
Youssef, Sarwat M.