Jelenlegi hely

Sipos Péter

Név: Sipos Péter
Affiliáció: Debreceni Egyetem. A DE Központi Egységei. Táplálkozástudományi Intézet / University of Debrecen. Central Units of UD. Institute of Nutrition
Fokozat
  • PhD, Debreceni Egyetem (2006)
Szakterület: élelmiszertechnológia, élelmiszertudomány
Az adatok a NEPTUN rendszerből származnak.

Teljes publikációs lista

A lista áttöltése az MTMT rendszerébe
Hiányzó közlemények feltöltése
Hitelesített Publikációs Lista igénylése
OA letöltési statisztika megtekintése
Feltöltött közlemény:
113
DEA-ban:
113
OA:
22
Publikációs időszak:
2007-2019
2019
  1. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  3. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  4. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
  5. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
2018
  1. Bojtor, C., Győri, Z., Sipos, P., Radócz, L., Tóth, B.: Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (Pers.) Strauss) on physiological characteristics, superoxide-dismutase and lipidperoxidase activities of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
    In: Abstract book 17th Alps-Adria Scientific Workshop. Ed.: Kende Zoltán, Szent István Egyetemi Kiadó Nonprofit Kft., Gödöllő, 50-51, 2018. ISBN: 9789632697345
  2. Illés, Á., Győri, Z., Nagy, A., Sipos, P., Tóth, B.: Effects of fungicides on key plant physiological parameters of Zea mays L. and on changes in superoxide-dismutase (SOD) and lipid-peroxidase (LP) activity.
    In: 17th Alps-Adria Scientific Workshop : Abstract book. Ed.: Zoltán Kende, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 46-47, 2018. ISBN: 9789632697345
  3. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Sipos, P.: Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
  4. Tóth, B., Győri, Z., Sipos, P., Grusak, M.: Enzymatic responses of Phaseolus vulgaris L. genotypes to Al-stress.
    In: 10th International Symposium on Plant-Soil Interactions at low pH, [s.n.], [s.l.], 66-67, 2018.
  5. Sipos, P., Diósi, G.: Gabonafélék tárolás alaHi életfolyamatai.
    Értékálló aranykorona. 18 (3), 21-24, 2018.
  6. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
    In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
  7. Jevcsák, S., Sipos, P.: Termesztett köles és szemes cirok felhasználása, a termékek fizikai, kémiai és reológiai tulajdonságainak vizsgálata.
    In: "Termőföldtől az asztalig" A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900092
  8. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Diósi, G., Sipos, P.: Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
  1. Jevcsák, S., Sipos, P.: Sorghum and millet as alternative grains and their utilization in gluten free product developement.
    In: 21. World Congress of Clinical Nutrition. Motto: Joining medicine, food and agriculture for healthier nutrition. Program and Abstract book. Ed.: I. Télessy, Convention Budapest Kft., Budapest, 114, 2017.
2016
  1. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 9 (1), 69-76, 2016.
  2. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    In: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research (ICoSTAF'16): Book of Abstracts, Faculty of Engineering University of Szeged, Szeged, 27, 2016. ISBN: 9789633064825
Mindet mutasd
frissítve: 2020-10-22, 01:32

Tudományos folyóiratcikkek
SCImago besorolása

Tudományos folyóiratcikkek száma: 56
Q1 1 (1.8%)
Q2 4 (7.1%)
Q3 7 (12.5%)
Q4 3 (5.4%)
n.a. 41 (73.2%)

SCImago kategóriák

Agricultural and Biological Sciences (14)
Agronomy and Crop Science (7)
Food Science (5)
Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous) (1)
Insect Science (1)
Plant Science (1)
Soil Science (1)
Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (3)
Genetics (3)
Physiology (3)
Earth and Planetary Sciences (1)
Earth and Planetary Sciences (miscellaneous) (1)
Geophysics (1)
Immunology and Microbiology (1)
Microbiology (1)
Medicine (1)
Microbiology (medical) (1)

Közlemények megoszlása
műfaj szerint

Közlemények megoszlása
évszám szerint

Közlemények megoszlása
nyelv szerint

Közlemények megoszlása
folyóiratok szerint

További folyóiratok

iDEa társszerzők

További társszerzők

Egyéb társszerzők

Pongráczné Barancsi Ágnes
Borbélyné Varga Mária
További társszerzők
Pongráczné Barancsi Ágnes
Borbélyné Varga Mária
Bertáné Szabó Emese
Szathmáry Zsuzsanna
Bíróné Molnár Piroska
Győriné Mile Irma
Pesti-Asbóth Georgina
Biljon, Angeline van
Börjesson, Thomas
Giacometti, Federica
Gombosné Nagy Ildikó
Grusak, Michale A.
Labuschagne, Maryke
Pagliuca, Giampiero
Paszternák Ferenc