Tudóstér: Stündl László publikációi

- szűkítés
feltöltött közlemény: 51 Open Access: 20
2020
  1. Biró, A., Markovics, A., Fazekas, M., Fidler, G., Szalóki, G., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Allithiamine Alleviates Hyperglycaemia-Induced Endothelial Dysfunction.
    Nutrients. 12 (6), 1-13, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2019)
    Q1 Nutrition and Dietetics (2019)
  2. Csernus, B., Biró, S., Babinszky, L., Komlósi, I., Jávor, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Bai, P., Oláh, J., Pesti-Asbóth, G., Czeglédi, L.: Effect of Carotenoids, Oligosaccharides and Anthocyanins on Growth Performance, Immunological Parameters and Intestinal Morphology in Broiler Chickens Challenged with Escherichia coli Lipopolysaccharide.
    Animals (Basel). 10 (347), 1-20, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology (2019)
    Q1 Veterinary (miscellaneous) (2019)
  3. Fidler, G., Tolnai, E., Stágel, A., Gálné Remenyik, J., Stündl, L., Gál, F., Biró, S., Paholcsek, M.: Tendentious effects of automated and manual metagenomic DNA purification protocols on broiler gut microbiome taxonomic profiling.
    Sci. Rep. 10 (1), 1-16, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Multidisciplinary (2019)
2019
  1. Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Szőllősi, E., Hegedűs, C., Tarapcsák, S., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract Attenuates the Lipopolysaccharide-Induced Endothelial Inflammatory Response.
    Molecules. 24 (19), 3427-3441, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  2. Kiss, R., Pesti-Asbóth, G., Szarvas, M., Stündl, L., Cziáky, Z., Hegedűs, C., Kovács, D., Badale, A., Máthé, E., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Diosgenin and Its Fenugreek Based Biological Matrix Affect Insulin Resistance and Anabolic Hormones in a Rat Based Insulin Resistance Model.
    Biomed Res. Int. 2019 1-13, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Medicine (miscellaneous)
  3. Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Hegedűs, C., Kovács, D., Peitl, B., Gál, F., Stündl, L., Szilvássy, Z., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Tart Cherry Extract on Inflammatory Mediators and Adipokines Involved in Type 2 Diabetes in a High Fat Diet Induced Obesity Mouse Model.
    Nutrients. 11 (9), 1-17, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
2018
  1. Homoki, J., Gyémánt, G., Balogh, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Szarvas, M., Váradi, J., Fenyvesi, F., Kelentey, B., Nemes, J., Gálné Remenyik, J.: Anti-caries bubble gum.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 143, 2018. ISBN: 9786061215461
  2. Kun-Nemes, A., Szőllősi, E., Stündl, L., Biró, A., Homoki, J., Szarvas, M., Balogh, P., Cziáky, Z., Gálné Remenyik, J.: Determination of Flavonoid and Proanthocyanidin Profile of Hungarian Sour Cherry.
    Molecules. 23 (12), 1-20, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  3. Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich Hungarian tart cherry extract on blood antioxidant status in C57BL/6J mice.
    Agrártud. Közl. 150th Anniversary Issue 335-341, 2018.
  4. Kun-Nemes, A., Homoki, J., Kiss, R., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich tart cherry extract on blood antioxidant status in a high fat diet induced obesity mouse model.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 146, 2018. ISBN: 9786061215461
  5. Biró, A., Gál, F., Hegedűs, C., Batta, G., Cziáky, Z., Peitl, B., Stündl, L., Gyémánt, G., Gálné Remenyik, J.: Isolation of allithiamine from Hungarian red sweet pepper seed (Capsicum annuum L.).
    Heliyon. 4 (12), 1-17, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  6. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Fehér, M., Stündl, L.: Különbözö salátafajták értékelése eltérő vízikultúrás termesztéstechnológia mellett.
    In: "Termőföldtől az asztalig" : A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 37-43, 2018. ISBN: 9789634900092
  7. Takácsné Hájos, M., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták ásványielem tartalmának alakulása akvapóniás és hidropóniás termesztés mellett.
    In: Alkalmazkodó vízgazdálkodás: Lehetőségek és kockázatok. Víztudományi Nemzetközi Konferencia. Konferencia kötet. Szerk.: Jakab Gusztáv, Tóth Attiláné, Csengeri Erzsébet, SZIE AGK Tessedik Campus, Szarvas, 197-203, 2018. ISBN: 9789632697369
  8. Homoki, J., Gyémánt, G., Balogh, P., Stündl, L., Bíróné Molnár, P., Paholcsek, M., Váradi, J., Fenyvesi, F., Kelentey, B., Nemes, J., Gálné Remenyik, J.: Sour cherry extract inhibits human salivary -amylase and growth of Streptococcus mutans: (a pilot clinical study).
    Food Funct. 9 (7), 4008-4016, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  9. Szűcs, I., Tikász, I., Fehér, M., Stündl, L.: Testing for Consumer Preferences of Smoked Asian Sea Bass (Barramundi) Filet Products in Hungary.
    Cogent Business & Management. 5 (1), 1-19, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Accounting
    Q3 Business and International Management
    Q3 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
    Q4 Management Science and Operations Research
    Q3 Marketing
    Q3 Organizational Behavior and Human Resource Management
    Q3 Strategy and Management
2017
  1. Csorvási, É., Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Bársony, P.: Bioaktív takarmány-kiegészítők hatása intenzíven nevelt pontyivadék (Cyprinus carpio) termelési paramétereire.
    Halászatfejlesztés. 36 53-64, 2017.
  2. Jevcsák, S., Murányi, E., Stündl, L., Jóvér, J., Sipos, P.: Effect of different levels of nitrogen on the total polyphenol and total flavonoid content of sorghum and millet flours.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 107-115, 2017.
  3. Juhász, P., Lengyel, S., Udvari, Z., Nagy, S., Stündl, L.: Optimised selenium enrichment of Artemia Sp. Feed to improve red drum (Sciaenops Ocellatus) larvae rearing.
    Acta Biol. Hung. 68 (3), 255-266, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q3 Environmental Science (miscellaneous)
    Q4 Neurology
2016
  1. Harangi, S., Fehérné Baranyai, E., Fehér, M., Tóth, C., Herman, P., Stündl, L., Fábián, I., Tóthmérész, B., Simon, E.: Accumulation of Metals in Juvenile Carp (Cyprinus carpio) Exposed to Sublethal Levels of Iron and Manganese: Survival, Body Weight and Tissue.
    Biol. Trace Elem. Res. 177 (1), 187-195, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biochemistry
    Q2 Biochemistry (medical)
    Q3 Clinical Biochemistry
    Q3 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
    Q2 Inorganic Chemistry
    Q2 Medicine (miscellaneous)
2015
  1. Csipkés, R., Stündl, L.: A Hernád halfaunáját érő emberi hatások.
    Agrártud. közl. 65 21-27, 2015.
  2. Csorvási, É., Zaheri, A., Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Bársony, P.: Bioaktív takarmány-kiegészítők hatása intenzíven nevelt pontyivadék (Cyprinus carpio) termelési paramétereire.
    Agrártud. közl. 65 35-41, 2015.
  3. Csorvási, É., Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Bársony, P.: Bioaktív takarmány-kiegészítők hatása intenzíven nevelt pontyivadék (Cyprinus carpio) termelési paramétereire.
    In: XXXIX. Halászati Tudományos Tanácskozás Szarvas, 2015. május 20-21.. Szerk.: Rónyai András, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 28, 2015, (ISSN 0230-8312)
  4. Csorvási, É., Juhász, P., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Különböző tartástechnológiákban nevelt kétnyaras pontyok vágási paramétereinek összehasonlítása.
    In: XXXIX. Halászati Tudományos Tanácskozás Szarvas, 2015. május 20-21.. Szerk.: Rónyai András, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 45, 2015, (ISSN 0230-8312)
  5. Csorvási, É., Juhász, P., Fehér, M., Pinter, G., Stündl, L., Bársony, P.: The Comparison of Carcass Parameters of Table Size Common Carp (Cyprinus Carpio) at Different Feeding Technologies.
    In: World Aquaculture Society Meetings, World Aquaculture Society, Jeju, 103, 2015.
2014
  1. Csorvási, É., Juhász, P., Fehér, M., Nemes, I., Stündl, L., Takácsné Hájos, M., Bársony, P.: A kísérleti akvapónia rendszer tervezésének és működtetésének gyakorlati tapasztalatai.
    Agrártud. közl. 57 27-32, 2014.
  2. Juhász, P., Bársony, P., Stündl, L.: A nanoszelén alkalmazása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) ivadék és lárvanevelésében.
    Halászat. 107 (1), 24-28, 2014.
  3. Juhász, P., Fehér, M., Csorvási, É., Bársony, P., Gálné Remenyik, J., Sztrik, A., Prokisch, J., Stündl, L.: A nanoszelén kiegészítés hatása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) termelési paramétereire és nyomelem felvételére.
    Agrártud. közl. 57 43-48, 2014.
  4. Fehér, M., Fehérné Baranyai, E., Simon, E., Juhász, P., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: Esszenciális nyomelemek alkalmazása a barramundi (Lates calcarifer) ivadéknevelésében.
    Agrártud. Közl. 57 33-38, 2014.
  5. Juhász, P., Fehér, M., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: Nanoszelénnel dúsított artemia alkalmazása a vörös árnyékhal (Sciaenops Ocellatus) lárvanevelésében.
    In: XXXVIII. Halászati Tudományos Tanácskozás Programfüzet : Szarvas 2014. május 28-29, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 20, 2014, (ISSN 0230-8312)
2013
  1. Fehér, M., Fehérné Baranyai, E., Bársony, P., Simon, E., Posta, J., Stündl, L.: A kobalt-klorid hatása a barramundi lárva (Lates calcarifer) termelési paramétereire és egyöntetűségére.
    Agrártud. Közl. 51 21-25, 2013.
  2. Fehér, M., Fehérné Baranyai, E., Bársony, P., Juhász, P., Csorvási, É., Stündl, L.: A takarmány mikroelem kiegészítésének hatása a barramundi (Lates calcarifer) lárva, illetve ivadék termelési paramétereire és egyöntetűségére.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás, 2013. május 22-23, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 17, 2013, (ISSN 0230-8312)
  3. Juhász, P., Prokisch, J., Csorvási, É., Petes, K., Nemes, I., Bársony, P., Stündl, L.: A takarmány nanoszelén kiegészítésének hatása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) termelési paramétereire és testösszetételére.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2013. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 18, 2013, (ISSN 0230-8312)
  4. Petes, K., Juhász, P., Nemes, I., Bársony, P., Csorvási, É., Stündl, L.: Az óriás édesvízi garnéla (Macrobrachium rosenbergii) termelési lehetőségei Magyarországon.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás, 2013. május 22-23, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 33, 2013, (ISSN 0230-8312)
  5. Juhász, P., Bársony, P., Stündl, L.: Intenzív, recirkulációs rendszerű haltermelő egységek bemutatása.
    In: A "Debreceni fejlődés és környezet" konferencia írásos anyagainak összefoglalói : elektronikus dokumentum : Debrecen, 2013. június 25-26.. Szerk.: Balla Zoltán, DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 16, 2013. ISBN: 9786155183843
  6. Nemes, I., Juhász, P., Petes, K., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: Intenzív halnevelő rendszerek környezetterhelésének csökkentési lehetősége akvapónia alkalmazásával.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás, 2013. május 22-23, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 31, 2013, (ISSN 0230-8312)
  7. Juhász, P., Bársony, P., Csorvási, É., Szűcs, I., Gálné Remenyik, J., Stündl, L.: Különböző zsírtartalmú tápok etetésének hatása a hibrid csíkos sügér termelési paramétereire és húsminőségére.
    Agrártud. közl. 51 33-37, 2013.
  8. Juhász, P., Prokisch, J., Sztrik, A., Gálné Remenyik, J., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: The effect of the nano-selenium supplemented feed to the production parameters and body composition of the red drum (Sciaenops ocellatus).
  9. Juhász, P., Fehér, M., Bársony, P., Csorvási, É., Szűcs, I., Stündl, L.: The effect of the purging time on the dose and fillet yield of barramundi and hybrid striped bass.
    In: 48th Croatian and 8th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts : 17th-22nd February 2013, Dubrovnik, Croatia. Ed.: Sonja Marić, Zdenko Lončarić, Faculty of Agriculture University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, Dubrovnik, 232, 2013. ISBN: 9789537871079
  10. Fehér, M., Fehérné Baranyai, E., Simon, E., Bársony, P., Szűcs, I., Posta, J., Stündl, L.: The interactive effect of cobalt enrichment in Artemia on the survival and larval growth of barramundi, Lates calcarifer.
    Aquaculture. 414-415 92-99, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Aquatic Science
2012
  1. Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P., Szűcs, I., Fehér, M.: A geotermikus energia haltermelési célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása az Észak Alföldi Régióban.
    In: A XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás / Stündl László, Bársony Péter, Szűcs István, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 106-120, 2012, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 34.) ISBN: 9789637120329
  2. Fehér, M., Fehérné Baranyai, E., Bársony, P., Juhász, P., Stündl, L.: A hallárvák számára élő eleségként szolgáló Artemia sp. dúsítása kobalttal, cinkkel és mangánnal, mint kedvező élettani hatású mikroelemmel.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 50, 2012, (ISSN 0230-8312)
  3. Bársony, P., Fehér, M., Csorvási, É., Juhász, P., Szűcs, I., Borbély, G., Stündl, L.: A kolin-klorid hatása a barramundi növekedésére.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 42, 2012, (ISSN 0230-8312)
  4. Bai, A., Stündl, L., Bársony, P., Fehér, M., Jobbágy, P., Herpergel, Z., Vaszkó, G.: Algae production on pig sludge.
    Agron. Sustain. Dev. 32 (3), 611-618, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Agronomy and Crop Science
    D1 Environmental Engineering
  5. Fehér, M., Bársony, P., Fehérné Baranyai, E., Posta, J., Stündl, L.: Kedvező biológiai hatású mikroelemekkel dúsított Artemia alkalmazása a barramundi (Lates calcarifer) lárvanevelésében.
    Agrártud. közl. 48 11-16, 2012.
  6. Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Csorvási, É., Bársony, P., Szűcs, I.: Két melegigényes halfaj (afrikai harcsa, Clarias gariepinus és barramundi Lates calcarifer) termelési paramétereinek vizsgálata különböző termálvizekben.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 49, 2012, (ISSN 0230-8312)
  7. Fehér, M., Fehérné Baranyai, E., Bársony, P., Juhász, P., Stündl, L.: Kobalttal, mangánnal és cinkkel, mint kedvező hatású mikroelemekkel dúsított Artemia etetésének hatása a barramundi (Lates calcarifer) lárva növekedésére és nyomelemtartalmára..
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 21, 2012, (ISSN 0230-8312)
2011
  1. Fehér, M., Herpergel, P., Bársony, P., Stündl, L.: A lizin, a C-vitamin és az élőeleség hatása a compóivadék (Tinca tinca L.) termelési paramétereire intenzív rendszerben.
    Halászatfejlesztés. 33 156-169, 2011.
2007
  1. Nagy, S., Stündl, L.: Halfaunánk jelene, jövője és hasznosításának lehetőségei.
    Pisces Hung. 2 5-9, 2007.
2002
  1. Szűcs, I., Nábrádi, A., Stündl, L.: A halászati ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései.
    Szaktudás K., 2002, Budapest, 221. p., 2002. ISBN: 963942241X
1999
  1. Szűcs, I., Váradi, L., Stündl, L., Nábrádi, A.: Regional Surveys of fish Consumption habit in Hungary.
    In: Conference on Aquaculture Economics and Marketing, [s.n.], Debrecen, 82-100, 1999.
1996
  1. Szűcs, I., Nábrádi, A., Stündl, L.: Economics Assessment of Hungarian Pond Fish Culture.
    In: International Conference on Agriculture Development in Eastern Europe, [s.n.], Budapest, nincs, 1996.
feltöltött közlemény: 51 Open Access: 20
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK