Tudóstér: Pepó Péter publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 263 Open Access: 49
2024
  1. Szabó, A., Szabó, É., Dóka, L., Csajbók, J., Kutasy, E., Pepó, P., Ábrahám, É., Seres, E.: A biológiai alapok és a vízellátás szerepe a minőségi csemegekukorica termesztésében.
    Mezőhír. 28 (7), 44-47, 2024.
  2. Pepó, P.: A fejlesztés alapja a minőség kell legyen.
    Magyar Mezőgazdaság. 79 (25), 22-24, 2024.
  3. Pepó, P.: A hazai napraforgó termesztés helyzetének rövid értékelése.
    Értékálló aranykorona. 24 (2), 19-21, 2024.
  4. Pepó, P.: A minőségi búzatermesztés agrotechnikája.
    Agroforum. 35 (8), 42-46, 2024.
  5. Csajbók, J., Kutasy, E., Ábrahám, É., Seres, E., Szabó, A., Dóka, L., Virág, I., Vad, A., Pepó, P.: A nitrogénmegosztás hatása a csemegekukorica (Zea mays L. convar. saccharata Koern) hibridek növényfiziológiai tulajdonságaira és termésére.
    Növénytermelés. 73 (3), 67-88, 2024.
  6. Nyandi, M., Pepó, P.: Aspergillus and Fusarium Mycotoxin Contamination in Maize (Zea mays L.): The Interplay of Nitrogen Fertilization and Hybrids Selection.
    Toxins. 16 (7), 1-14, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis (2023)
    Q1 Toxicology (2023)
  7. Nyandi, M., Pepó, P.: Assessing the implication of SPAD and NDVI Values in Nitrogen Application and grain quality of selected maize hybrids.
    In: 11th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis : Book of abstracts. Eds.: Jana Pulkrabová, Monika Tomaniová; Stefan van Leeuwen; Michele Suman; Michel Nielen, Jana Hajšlová, The University of Chemistry and Technology, Prague, 451, 2024. ISBN: 9788075922687
  8. Pepó, P.: Eltérő intenzitású termesztéstechnológiák hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségére.
    Növénytermelés. 73 (1), 93-108, 2024.
  9. Pepó, P., Csajbók, J., Kutasy, E., Szabó, A., Dóka, L., Ábrahám, É., Szabó, É., Seres, E.: Fejlesztési lehetőségek a hazai csemegekukorica-termesztésben.
    Magyar Mezőgazdaság. 79 (29), 20-21, 2024.
  10. Pepó, P.: Genotípus és néhány agrotechnikai tényező hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségi paramétereire.
    Növénytermelés. 73 (2), 61-76, 2024.
  11. Nyandi, M., Pepó, P.: Influence of nitrogen fertilization and hybrids on chlorophyll content and consequent maize grain yield.
    In: 21st Wellmann International Scientific Conference Book of abstracts / felelős kiadó Edit Mikó, szerk. Ingrid Melinda Gyalai, Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 20, 2024. ISBN: 9789633069806
  12. Pepó, P., Pepó, P.: Kényszer vagy lehetőség? Napraforgó-termesztés új megközelítésben.
    Magyar Mezőgazd. 79 (40), 18-20, 2024.
  13. Pepó, P.: Mennyiség és/vagy minőség?: [Kihívások a hazai búzatermesztésben].
    Magyar Mezőgazd. 79 (5), 20-22, 2024.
  14. Pepó, P., Nyandi, M.: Néhány agrotechnikai tényező hatása a kukorica (Zea mays L.) szemtermésének kémiai összetételére.
    Növénytermelés. 73 (1), 109-120, 2024.
  15. Nyandi, M., Pepó, P.: Role of hybrid and fertilization in mycotoxin contamination of maize.
    An. Uni. Oradea Fasc. Ecotoxi. Zooteh. Tehno. Industr. Alimentara. 23 169-172, 2024.
  16. Sulyok, D., Szapáry, K., Csajbók, J., Kutasy, E., Ábrahám, É., Szabó, É., Dóka, L., Szabó, A., Seres, E., Pepó, P.: Tápoldatozó tápanyag-visszapótlási technológiák alkalmazása a csemegekukorica termesztésében.
    Mezőhír. 28 (8), 56-60, 2024.
2023
  1. Pepó, P.: A magyar búzatermesztés fejlesztési lehetőségei.
    Magyar Mezőgazdaság. 78 (25), 18-20, 2023.
  2. Pepó, P.: A szója termesztéstechnológiájának megújítása.
    Agroforum. Extra 98. 12-17, 2023.
  3. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Csabai, J., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K., Vágvölgyi, S., Pepó, P.: A szöszösbükköny (Vicia villosa Roth.) és a tritikálé (X Triticosecale Wittmack) jelentősége a fenntartható biológiai talajvédelemben a Nyírségben.
    Növénytermelés. 72 (1), 1-19, 2023.
  4. Pepó, P.: Az évjárat és az agrotechnikai elemek interaktív hatása kukoricánál tartamkísérletben.
    Agroforum. 34 (102), 18-21, 2023.
  5. Pepó, P.: Búza agronómiai kutatások eredményei - jövőbeli távlatok.
    Agroforum. 34 (8), 8-15, 2023.
  6. Pepó, P.: Debreceni tartamkísérletek 40 éves eredményei.
    Növénytermelés. 72 (3), 63-102, 2023.
  7. Pepó, P.: Hibridspecifikus technológiák a napraforgó termesztésben.
    Értékálló aranykorona. 23 (2), 4-6, 2023.
  8. Pepó, P.: Hozzuk ki a legtöbbet a kukoricából.
    Agrárunió. 24 (2), 36-39, 2023.
  9. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Csabai, J., Hörcsik, Z., Makszim, G., Györgyi, G., Henzsel, I., Pepó, P.: Investigation of the effect of sowing time on one of the key crops of sustainable land use, the hairy vetch (Vicia villosa Roth.): Growth indicators and yield elements in Nyírség region of East Hungary.
    S. West. J. Horticult., Biol. Envir. 14 (1), 14-27, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Ecology
    Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q4 Plant Science
    Q4 Soil Science
  10. Pepó, P.: Kutatási eredmények a gyakorlatnak (I-napraforgó).
    Magyar Mezőgazdaság. 78 (6), 24-28, 2023.
  11. Pepó, P.: Kutatási eredmények a gyakorlatnak II.: kukorica.
    Magyar Mezőgazdaság. 78 (7), 18-21, 2023.
  12. Pepó, P.: Kutatási eredmények a gyakorlatnak III.: Szója.
    Magyar Mezőgazdaság. 78 (8), 16-19, 2023.
  13. Nyandi, M., Pepó, P.: Responses of selected maize genotypes (Zea mays L.) on nitrogen fertilization: grain yield and quality attributes.
    In: 20th Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Eds.: Ingrid Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 38, 2023. ISBN: 9789633069240
  14. Pepó, P.: Technológiai fejlesztési lehetőségek napraforgónál.
    Agroforum. 34 (11), 8-14, 2023.
  15. Kutasy, E., Csajbók, J., Pepó, P., Virág, I.: Termesztéstechnológiai tényezők kukorica produktivitására gyakorolt hatásának értékelése tartamkísérletben.
    In: Növény és környezet: a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 36, 2023. ISBN: 9789634905400
  16. Pepó, P.: Új utakon a magyar napraforgó-termesztés.
    Magyar Mezőgazdaság. 78 (50), 26-28, 2023.
2022
  1. Pepó, P.: A 40 éves debreceni tartamkísérletek néhány fontosabb eredménye.
    Növénytermelés. 71 (3-4), 159-182, 2022.
  2. Pepó, P.: A hazai agrár egyetemek közös összefogása a kutatás és tudományos utánpótlás céljából.
    Magyar Mezőgazdaság 77 (21), 32-33, 2022.
  3. Pepó, P., Nyandi, M.: A mikotoxinok Magyarország és Tanzánia növénytermesztésében.
    Magyar Mezőgazdaság 77 (17), 28-29, 2022.
  4. Pepó, P., Vad, A., Török, T.: Amiról nem mondhatunk le.
    Magyar Mezőgazdaság 77 (29), 18-20, 2022.
  5. Pepó, P.: A növénytermesztés és agrokémia komplex összefüggései tartamkísérletekben = Complex interrelations between crop production and agrochemistry in long-term experiments.
    In: , Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 285-298, 2022. ISBN: 9789634904717
  6. Pepó, P.: A szójatermesztés helyzete és fejlesztési lehetőségei.
    Magyar Mezőgazdaság. 77 (37), 20-22, 2022.
  7. Pepó, P.: Az olajnövények termesztésének lehetőségei és korlátjai - ellensúly a gabonaféléknek.
    Agrofórum Extra. 93 6-11, 2022.
  8. Nyandi, M., Pepó, P.: Comparison of crop production in Hungary and Tanzania: climate and land use effects on production trends of selected crops in a 50-year period (1968-2019).
    Agrártud. közl. 2022 (1), 141-149, 2022.
  9. Pepó, P., Nyandi, M.: Lehet-e tanulni a fejlődő országok mezőgazdaságából? Összehasonlító elemzés Magyarország és Tanzánia növénytermesztéséről.
    Agrofórum. 33 (4), 146-150, 2022.
  10. Pepó, P.: Optimalizált tápanyagellátás őszi búzánál.
    Agroforum. 33 (9), 14-21, 2022.
  11. Nyandi, M., Pepó, P.: The roles of mycotoxins in cereal crops production: A comparative study of Hungary and Tanzania.
    Agrártud. közl. 2022 (1), 151-159, 2022.
  12. Pepó, P.: Új technológiai modellek tesztelése kukoricánál.
    Agroforum Extra. 97 16-20, 2022.
2021
  1. Pepó, P.: A hazai olajnövények technológiafejlesztésének fontosabb irányai.
    Agrofórum Extra. 2021 (88), 7-13, 2021.
  2. Ábrahám, É., Pepó, P.: A szója fajták fehérje- és olajtartalmának, valamint PO értékének változása eltérő tápanyag- és vízellátás mellett.
    Növénytermelés. 70 (1), 1-22, 2021.
  3. Pepó, P.: Átalakuló hazai kukoricatermesztés.
    Magyar Mezőgazd. 2021.04.21. 28-30, 2021.
  4. Magyar, Z., Pepó, P., Gyimes, E.: Comprehensive study on wheat flour quality attributes as influence by different agrotechnical factors.
    Agron. Res. 19 (1), 147-170, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  5. Pepó, P.: Effect of agrotechnical factors on soil chemical traits and maize yield on Chernozem in the long-term experiment.
    Plant Soil Environ. 67 (No.), 453-459, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Soil Science
  6. Pepó, P.: Évjáratok és agrotechnikai tényezők hatásának komplex értékelése tartamkísérletben.
    Növénytermelés. 70 (4), 43-58, 2021.
  7. Pepó, P.: Fajtaspecifikus hatások a növénytermesztésben = Varietal-specific effects in crop production.
    Acta Agronomica Óváriensis 62 (Különszám), 24-36, 2021.
  8. Pepó, P.: Fejlesztési lehetőségek a hazai kukoricatermesztésben.
    Agrofórum Extra. 2021 (92), 10-15, 2021.
  9. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Vágvölgyi, S., Pepó, P.: Investigation of harvest index influenced by agrotechnical and botanical factors in hairy vetch (Vicia villosa Roth.).
    Agrártud. Közl. 2021 (1), 123-128, 2021.
  10. Pepó, P.: Megemlékezés In memoriam: 100 éve született Dr. Bocz Ernő professzor úr.
    Növénytermelés. 70 (2), 123-128, 2021.
  11. Magyar, Z., Pepó, P.: Studying standard and rheological quality parameters of winter wheat by Python visualisation.
    Plant Soil Environ. 67 (12), 712-720, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Soil Science
  12. Nagy, N., Popovics, T., Tatárvári, K., Pepó, P.: The effect of different fertilizer doses on the yield of soybean varieties cultivated in the Central Hungarian Region on the basis of the results of the cultivation technologies implemented in the VEKOP-2.1.1-15-2016-00177 tender.
    Gradus. 8 (2), 9-17, 2021.
  13. Pepó, P.: Új alapokon a jövő búzatermesztése.
    Agroforum. 32 (9), 6-12, 2021.
2020
  1. Magyar, Z., Véha, A., Pepó, P., Bartók, T., Gyimes, E., Szarka, P.: A malmi műveletek DON toxin csökkentő hatásának és szeparáló tulajdonságának összehasonlítása.
    In: Tavaszi Szél 2019 = Spring Wind 2019 : Tanulmánykötet : I. kötet. Szerk.: Bihari Erika, Molnár Dániel, Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 77-85, 2020. ISBN: 9786155586606
  2. Pepó, P., Szabó, A., Dóka, L., Szabó, É., Ábrahám, É.: Assimilation capacity by non-destructive in situ measurements in longterm experiment of maize (Zea mays L.) under different plant density and nitrigen supply in Chernozem.
    Acta fytotechn zootechn. 23 (1), 7-14, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Animal Science and Zoology
    Q4 Food Science
  3. Pepó, P.: A talajnedvesség hatása az őszi búza (Triticum aestivum L.) termésére eltérő vízellátottsági évjáratokban.
    Növénytermelés. 69 (1), 95-113, 2020.
  4. Szabó, A., Dóka, L., Pepó, P.: Az évjárat, a vetésidő és a fungicidhasználat hatása a napraforgó kórtani paramétereire és termésére.
    Növénytermelés. 69 (3), 97-114, 2020.
  5. Pepó, P., Vad, A., Török, T.: Az évjárat-öntözés speciális interaktív hatásai kukorica (Zea mays L.) tartamkísérletben.
    Növénytermelés. 69 (4,), 97-118, 2020.
  6. Pepó, P.: Correlation analysis of the SPAD readings and yield of sweet potato (Ipomoea batatas L.) under different agrotechnical conditions.
    Aust. J. Crop. Sci. 14 (05), 761-765, 2020.
  7. Pepó, P.: Effect of Climate Change and Crop-Year on the Yield and Nitrogen Fertilizer Efficiency in Winter Wheat (Triticum aestivum L.) Production.
    In: Just Enough Nitrogen, Spinger, Cham, Switzerland, 351-359, 2020. ISBN: 9783030580643
  8. Magyar, Z., Pepó, P., Gyimes, E.: Effect of different levels of fertilizers and forecrops on rheological properties of winter wheat.
    Rev. Agric. Rural Dev. 8 (1-2), 47-52, 2020.
  9. Magyar, Z., Pepó, P., Gyimes, E.: Effects of agrotechnical factors on the quality and quantity of yield in winter wheat production.
    Acta agrar. Debr. 1 69-75, 2020.
  10. Fekete, Á., Pepó, P.: Genetic progress in winter wheat quality and quantity parameters.
    Agrártud. Közl. 2 (2), 71-75, 2020.
  11. Fekete, Á., Szabó, É., Pepó, P.: Összefüggés vizsgálatok az őszi búza (Triticum aestivum L.) növényfiziológiai paraméterei és termésmennyisége között.
    Növénytermelés. 69 (3), 27-51, 2020.
  12. Csajbók, J., Pepó, P., Kutasy, E.: Photosynthetic and Agronomic Traits of Winter Barley (Hordeum vulgare L.) Varieties.
    Agronomy-Basel. 10 (12), 1999-2018, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
  13. Pepó, P.: Termesztéstechnológiai tényezők kölcsönhatásainak vizsgálata őszi búza és kukorica tartamkísérletekben.
    Növénytermelés. 69 (1), 53-72, 2020.
  14. Pepó, P.: Termesztéstechnológiai tényezők kölcsönhatásainak vizsgálata őszi búza és kukorica tartamkísérletekben.
    Növénytermelés. 69 (1), 53-71, 2020.
  15. Pepó, P., Ábrahám, É.: Trágyázás és öntözés hatása a szója (Glycine max L.) genotípusok termésére és vízhasznosítására eltérő évjáratokban.
    Növénytermelés. 69 (4), 77-96, 2020.
2019
  1. Pepó, P.: A batátatermesztés lehetőségei.
    Mezőhír. 23 (11), 68-70, 2019.
  2. Pepó, P., Vad, A., Szabó, A., Dóka, L.: A biológiai alapok és agrotechnikai elemek interaktív hatásai a napraforgó termesztésben.
    Értékálló aranykorona. 19 (2), 15-16, 2019.
  3. Pepó, P.: A fajta, a művelési mód és a tenyészterület hatása a batáta (Ipomoea batatas L.) főbb minőségi paramétereire.
    Növénytermelés. 68 (2), 41-53, 2019.
  4. Pepó, P., Vad, A., Fekete, Á.: A tápanyagellátás szerepe az őszi búza termesztésben.
    Magyar Mezőgazd. 74 (8), 26-28, 2019.
  5. Szarvas, A., Pepó, P.: A termesztési mód hatása az édesburgonya (Ipomoea batatas L.) termésére eltérő ökológiai tájkörzetben.
    Növénytermelés. 68 (4), 41-51, 2019.
  6. Pepó, P.: Az agroökológiai és -technikai tényezők szerepe.
    Magyar Mezőgazd. 2019.10.24. 22-24, 2019.
  7. Magyar, Z., Pepó, P., Bakos, T., Gyimes, E.: Az eltérő agrotechnikai faktorok hatása a búzaliszt próbacipós és egyéb minőségi paramétereire.
    Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 14 (2), 73-78, 2019.
  8. Magyar, Z., Pepó, P., Zakupszki, Z., Gyimes, E.: Az eltérő műtrágya szintek és elővetemények hatása a GK Öthalom és az Mv Ispán búzafajták minőségi paramétereire.
    In: XXV. Ifjúsági Tudományos Fórum, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 1-6, 2019. ISBN: 9789639639980
  9. Pepó, P.: Az őszi búza adaptív trágyázása.
    Magyar Mezőgazd. 2019.07.10. 14-15, 2019.
  10. Pepó, P.: Batáta (Ipomoea batatas L.) fajták értékelése eltérő termesztésmód mellett.
    Növénytermelés. 68 (2), 55-67, 2019.
  11. Pepó, P.: Búzatermesztésünk helyzete és perspektívái.
    Magyar Mezőgazd. 2019.10.06. 18-21, 2019.
  12. Fekete, Á., Pepó, P.: Comparative study of a winter wheat variety and hybrid sown after different pre-crops on chernozem soil.
    Agrártud. Közl. 1 63-69, 2019.
  13. Nagy, N., Pepó, P.: Comparative study of different soybean genotypes in irrigation technology.
    Agrártud. Közl. 1 91-96, 2019.
  14. Pepó, P., Vad, A.: Hatékonyabb kukoricatermesztés.
    Magyar Mezőgazd. 2019 (02.13.), 16-17, 2019.
  15. Magyar, Z., Pepó, P., Véha, A., Gyimes, E.: Influence of fertilizer and cultivar on the gluten quality of winter wheat.
    Nat. Res. Sustain. Develop. 9 (2), 136-143, 2019.
  16. Pepó, P.: Integrált növénytermesztés 1.: általános növénytermesztési ismeretek.
    Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 336 p., 2019. ISBN: 9789632867403
  17. Pepó, P.: Integrált növénytermesztés 2.: alapnövények.
    Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 360 p., 2019. ISBN: 9789632867410
  18. Pepó, P.: Integrált növénytermesztés 3.: alternatív növények.
    Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 260 p., 2019. ISBN: 9789632867427
  19. Pepó, P.: Interaktív agrotechnikai hatások a hibridspecifikus kukorica (Zea mays L.) termesztésben.
    Növénytermelés. 68 (1), 69-84, 2019.
  20. Pepó, P.: Interaktív hatások az őszi búza tápanyagellátásában.
    Agroforum. 30 (9), 18-24, 2019.
  21. Pepó, P., Vad, C., Ábrahám, É., Szabó, É.: Lépések a precíziós technológia elemeinek bevezetésére: A kukorica termesztéstechnológiájának fejlesztési lehetőségei.
    Mezőhír. 23 (4), 36-38, 2019.
  22. Pepó, P.: Ökológiai kockázatok a napraforgó-termesztésben.
    Agroforum. 30 14-18, 2019.
  23. Pepó, P.: Stabilitás és/vagy növekedés?: Dilemmák a hazai kukoricatermesztésben.
    Agrofórum Extra. 2019 (82,), 28-34, 2019.
  24. Fekete, Á., Pepó, P.: The interaktive effects of quality and quantity parameters on winter wheat variety and hibrid on chernozem soil.
    Rev. Agric. Rural Dev. 8 (1-2), 16-22, 2019.
  25. Magyar, Z., Véha, A., Pepó, P., Bartók, T., Gyimes, E.: Wheat cleaning and milling technologies to reduce DON toxin contamination.
    Acta agrar. Debr. 2 89-95, 2019.
  26. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Vágvölgyi, S., Bukta, R., Pepó, P.: Yield components of hairy vetch (Vicia villosa Roth.) in different sowing technologies on acidic sandy soil.
    Agrártud. Közl. 2 83-88, 2019.
2018
  1. Pepó, P.: A magyar búzatermesztés technológiai fejlödése a múltban, a jelenben és a jövőben.
    Agrofórum. 29 (9), 15-18, 2018.
  2. Pepó, P.: A napraforgó-termesztés kritikus elemei.
    Agrofórum Extra. 73 16-19, 2018.
  3. Pepó, P., Vad, A.: Az őszi búza tápanyagigénye.
    Magy. Mezőgazd. 73 (10), 16-18, 2018.
  4. Pepó, P.: Búzatermesztésünk feladatai.
    Magy. Mezőgazd. 73 (24), 26-27, 2018.
  5. Pepó, P.: Effect of climate change and some agrotechnical factors on the yield and nitrogen- and water-use efficiency in winter wheat (Triticumaestivum L.) production.
    International Journal of Environment, Agriculture and Biotechnology. 3 (2), 686-690, 2018.
  6. Pepó, P., Fekete, Á., Vad, A.: How to improve the agronomic efficiency in precision maize production.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Protect. Med. 30 65-72, 2018.
  7. Pepó, P.: Lépésváltás a napraforgó-termesztésben.
    Agroforum. 29 (11), 20-25, 2018.
  8. Pepó, P.: Long-term experiments on chernozem soil in the University of Debrecen.
    Agrártud. közl. 2018 (150th), 357-369, 2018.
  9. Pepó, P.: Napraforgó-termesztésünk válaszúton.
    Magy. Mezőgazd. 73 (41), 26-27, 2018.
  10. Nagy, N., Pepó, P., Tatárvári, K., Bojté, C.: Szójatermesztésben alkalmazható csávázó- és oltóanyagok hatása a termésátlagra és beltartalomra kisparcellás körülmények között.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Napok, 2018. november 9-10. : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő. Szerk.: Szalka Éva, VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 158-165, 2018. ISBN: 9786155837159
  11. Pepó, P.: Tenyészterület vizsgálatok batáta (Qlpomoea batatas L.) fajtáknál.
    Növénytermelés. 67 (1), 19-30, 2018.
  12. Pepó, P.: The effect of different planting methods on the yield and spad readings of sweet potato (Ipomoea batatas L.).
    Columella. 5 (1), 7-12, 2018.
  13. Pepó, P., Tótin, Á.: The effect of sowing date and plant density on the yield of maize (Zea mays L.) under different weather conditions.
    Agrártud. Közl. 74 205-208, 2018.
  14. Fekete, Á., Pepó, P.: The role of green manure crops in Hungarian plant production.
    Agrártud. Közl. 74 49-53, 2018.
2017
  1. Pepó, P., Karancsi, L.: Effect of fertilization on the NPK uptake of different maize (Zea mays L.) genotypes.
    Cereal Res. Commun. 45 (4), 699-710, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  2. Pepó, P.: Gabonanövéyek termeszthetősége az Ökológiai Gazdálkodásban.
    Őstermelő. 21 (4), 34-37, 2017.
  3. Nagy, N., Aranyi, N., Pepó, P.: Investigation of soybean production with microbiological preparation the soil, in West Hungarian region.
    Ann. Acad. Romanian Sci. Ser. Agric. Silvic. Vet. Med. Sci. 6 (1), 53-59, 2017.
  4. Pepó, P.: Role of agrotechnical elements in sustainable wheat and maize production.
    Columella. 4 (1), 59-64, 2017.
  5. Nagy, N., Pepó, P., Mándi, L.: Szója oltóanyagok összehasonlító vizsgálata oltott talajon.
    Agrártud. Közl. 72 113-116, 2017.
  6. Kátai, J., Pepó, P., Sárvári, M.: Talajtani és növénytermesztési kutatások tartamkísérletekben.
    In: A talajok gyógyítója : Blaskó Lajos 70 éves. Szerk.: Tamás János, Zsembeli József, Debreceni Egyetem mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 173-189, 2017. ISBN: 9789634739661
  7. Fekete, Á., Pepó, P.: The role of green manure in Hungarian crop production.
    Natural Resources and Sustainable Development. 7 51-56, 2017.
2016
  1. Tótin, Á., Pepó, P.: A vetésidő és tőszám hatása három kukorica hibrid kelés- és növekedés-dinamikájára.
    Agrártud. Közl. 68 105-110, 2016.
  2. Pepó, P., Novák, A.: Correlation between photosynthetic traits and yield in sunflower.
    Plant Soil Environ. 62 (7), 335-340, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Soil Science
  3. Ács, P., Bóna, L., Langó, B., Ács, K., Véha, A., Pepó, P., Petróczi, I.: Effects of fertilizer active agents on quality parameters of Hungarian triticale varieties in long-term fertilization trials.
    In: 9th International Triticale Symposium: Book of Abstracts. Ed.: Bona L., Cooper K, Szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft, Szeged, 77, 2016. ISBN: 9789631256499
  4. Pepó, P.: Egy tudós professzor Békés megyéből Prof. Dr. Izsáki Zoltán 70 éves születésnapjára.
    In: Kihívások a mai modern mezőgazdaságban : tudományos konferencia előadásai. Szerk.: Futó Zoltán, Szent István Egyetemi Kiadó, [Gödöllő], 16-17, 2016. ISBN: 9789632695945
  5. Pepó, P., Vincze, É.: Feladatok a repcetermesztésben.
    Magy. Mezőgazd. 71 (14), 24-26, 2016.
  6. Lisztes-Szabó, Z., Balláné Kovács, A., Csajbók, J., Pepó, P., Pető, Á., Kovács, S.: Kukorica hibridek biogén szilícium tartalma és lehetséges összefüggései a termés mennyiségével.
    Növénytermelés. 65 (3), 31-54, 2016.
  7. Nagy, N., Pepó, P., Mándi, L.: Különböző szója oltóanyagok hatásainak vizsgálata.
    In: XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók. Szerk.: Bali Papp Ágnes, Szalka Éva, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 209-217, 2016. ISBN: 9786155391798
  8. Ács, P., Bóna, L., Kovács, Z., Langó, B., Véha, A., Pepó, P., Petróczi, I.: Műtrágya hatóanyag arányok hatása a szegedi tritikálé fajták fontosabb minőségi jellemzőire műtrágyázási tartamkísérletben.
    In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 65, 2016. ISBN: 9789633960851
  9. Vincze, É., Pepó, P.: Növényfiziológiai vizsgálatok őszi káposztarepce (Brassica napus var. napus f. biennis L.) állományokban csernozjom talajon.
    Agrártud. közl. 68 111-115,, 2016.
  10. Ács, P., Bóna, L., Langó, B., Véha, A., Pepó, P., Petróczi, I.: Szegedi tritikálé fajták fontosabb minőségi jellemzőinek változása műtrágyázási tartamkísérletben.
    Agrártud. közl. 67 21-26, 2016.
2015
  1. Pepó, P., Tótin, Á.: Agrometeorological and agrotechnical risks in maize (Zea mays L.) production.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Protect. Med. 24 39-46, 2015.
  2. Pepó, P.: A szakszerű növénytáplálás alapjai a repcetermesztésben.
    Agrofórum Extra. 26 (59), 68-70, 2015.
  3. Novák, A., Pepó, P.: Effect of ecological and agrotechnical factors on the phytopathological properties of sunflower (Helianthus annuus L.).
    Anal. Univ. Oradea Fac. Protect. Med. 25 (20), 55-60, 2015.
  4. Pepó, P., Vincze, É.: Fertilization and sowing time as the environmental risk factors in winter oilseed rape (Brassica napus var. napus f. biennis L.) production.
    Anal. Univ. Oradea. Fasc. Prot. Mediu. 25 (20), 61-68, 2015.
  5. Pepó, P., Szabó, A., Novák, A., Vad, A.: Napraforgó - a fejlesztés lehetőségei.
    Magy. Mezőgazd. 70 (44), 30-32, 2015.
  6. Pepó, P., Dóka, L., Szabó, A., Karancsi, L., Vad, A.: Néhány agrotechnikai tényező hatása a borsó (Pisum sativum L.) termésére.
    Növénytermelés. 64 (1), 77-95, 2015.
  7. Pepó, P., Szilágyi, G.: Növényfiziológaiai tulajdonságok hatása őszi búza (Tritcum aestivum L.) genotípusok termésére eltérő évjáratokban..
    Növénytermelés. 64 (2), 91-107, 2015.
  8. Pepó, P., Murányi, E.: Tenyészterület vizsgálatok eltérő genotípusú kukorica (Zea mays L.) hibrideknél.
    Növénytermelés. 64 (3), 59-75, 2015.
2014
  1. Csajbók, J., Kutasy, E., Pepó, P.: Abiotic stress factors and the water use efficiency of maize in field experiments.
    Növénytermelés. 63 19-22, 2014.
  2. Pepó, P., Csajbók, J.: Agrotechnikai tényezők szerepe a kukorica (Zea mays L.) termesztésben.
    Növénytermelés. 63 (2), 45-68, 2014.
  3. Pepó, P., Csajbók, J.: Az agrotechnikai elemek szerepe az őszi búza (Triticum aestivum L.) termesztésben.
    Növénytermelés. 63 (3), 73-94, 2014.
  4. Pepó, P.: Az intenzív búzatermesztés agronómiai tényezői.
    Agroforum. 25 (9), 12-18, 2014.
  5. Sárvári, M., Pepó, P.: Effect of production factors on maize yield and yield stability.
    Cereal Res. Commun. 42 (4), 710-720, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  6. Murányi, E., Pepó, P.: Investigation of the plant number reactions of maize hybrids on chernozem soil beside site-specific fertilization.
    Növénytermelés. 63 (Suppl.), 39-42, 2014.
  7. Murányi, E., Pepó, P.: Különböző genotípusú kukoricahibridek tőszám sűríthetőségének vizsgálata csernozjom talajon.
    Agrártud. közl. 56 87-92, 2014.
  8. Pepó, P., Karancsi, L.: New results of nutrient utilization and response of maize (Zea mays L.) hybrids.
    Columella. 1 (2), 87-93, 2014.
  9. Kutasy, E., Csajbók, J., Pepó, P.: Photosynthesis of maize (Zea mays L.) correlatintg to nutrient and water supply.
    Növénytermelés. 63 (Suppl.), 51-54, 2014.
  10. Pepó, P., Murányi, E.: Plant density impact on grain yield of maize (Zea mays L.) hybrids on chernozem soil of the Eastern Hungary.
    Columella. 1 (2), 95-100, 2014.
  11. Pepó, P., Novák, A.: The effect of genotype and cropyear on the yield and the phytopathological traits of sunflower (Helianthus annus L.).
    Columella. 1 (2), 101-108, 2014.
  12. Murányi, E., Pepó, P.: The effect of plant density on the yield and LAI values of two maize (Zea mays L.) hybrids.
    In: 13th ESA Congress Proceedings. Szerk.: Pepó Péter, European Society for Agronomy, Debrecen, 161-162, 2014. ISBN: 9789634737230
  13. Csajbók, J., Kutasy, E., Pepó, P.: The water use efficiency of maize depending on abiotic stress factors in field experiments.
    Columella. 1 23-28, 2014.
  14. Pepó, P.: Variety-specific fertilization crop models in winter wheat (Triticum aestivum L.) production.
    Növénytermelés. 63 67-70, 2014.
2013
  1. Pepó, P., Sárvári, M.: Agrotechnikai változások.
    Magy. mezőgazd. 68 (14), 24-26, 31, 2013.
  2. Pepó, P., Sárvári, M.: A martonvásári kukorica hibridek agrotechnikai vizsgálata a debreceni tartamkísérletekben.
    In: 60 éves a magyar hibridkukorica, 1953-2013 : [Martonvásár, 2013. november 14.] /, Pannon Növény-biotechnológiai Egyesület, Martonvásár, 64-71, 2013. ISBN: 9789638912930
  3. Szilágyi, G., Vad, A., Pepó, P.: A tápanyag és vízhasznosítási vizsgálatok kukoricánál csernozjom talajon.
    Agrártud. közl. 52 77-82, 2013.
  4. Kovács, C., Kovács, B., Pepó, P., Csajbók, J., Karaffa, E., Peles, F.: Az elővetemény, a növényvédelmi kezelések és a tápanyagutánpótlás hatása a búza penészgomba fertőzöttség kialakulására.
    In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : tudományos ülés. Szerk.: Bódi Éva, Fekete István, Kovács Béla, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debrecen, 129-134, 2013. ISBN: 9789634736011
  5. Pepó, P., Sárvári, M.: Different Maize (Zea mays L.) Agrotechnical Models on Chernozem and Loamy Soils.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Protect. Med. 21 (18), 156-165, 2013.
  6. Peles, F., Kovács, C., Kovács, B., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E.: Effect of different forecrop, fertilizer and plant protection treatment on the mould contamination of wheat.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties. Ed.: Csajbók József, Debreceni Egyetem ATC Mezőgazdaságtudományi Kar, Debrecen, 61-66, 2013. ISBN: 9789634736127
  7. Sipos, P., Móré, M., Kovács, B., Csajbók, J., Pepó, P.: Effect of storage time on the quality parameters of winter wheat varieties stored in industrial conditions.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties / József Csajbók (szerk), Debrecei Egyetem MÉK, Debrecen, 82-86, 2013.
  8. Szilágyi, G., Vad, A., Pepó, P.: Effect of the favourable cropyears on the maize yield results in biculture, on chernozem soil in a long-term experiment.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties. Ed.: Csajbók József, Debreceni Egyetem ATC Mezőgazdaságtudományi Kar, Debrecen, 93-96, 2013. ISBN: 9789634736127
  9. Pepó, P., Szilágyi, G.: Fertilization responses of genotypes in winter wheat (triticum aestivum l.) crop models.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Protect. Med. 21 166-170, 2013.
  10. Kovács, C., Kovács, B., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E., Peles, F.: Fusarium- and DON toxin contamination of wheat samples from Látókép.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties. Ed.: Csajbók József, Debreceni Egyetem ATC Mezőgazdaságtudományi Kar, Debrecen, 37-42, 2013. ISBN: 9789634736127
  11. Szilágyi, G., Vad, A., Pepó, P.: Investigation of yield stability in maize on chernozem soil in a long-term experiment.
    Növénytermelés. 62 (Suppl.), 2013.
  12. Szilágyi, G., Vad, A., Pepó, P.: Kukorica terméseredményeinek vizsgálata bikultúrában kedvező-, és kedvezőtlen évjáratokban csernozjom talajon tartamkísérletben.
    In: Újabb kutatási eredmények a növénytudományokban. Szerk.: Sándor Zsolt, Szabó András, DE AGTC MÉK Hankóczy J. Doktori Isk., Debrecen, 125-135, 2013. ISBN: 9786155183409
  13. Szilágyi, G., Pepó, P.: Leaf Area Values of winter wheat after sunflower preceding crop.
    In: Proceedings of the 37th conference of agricultural students and veterinary medicine with international participation. Ed.: Borivoj Pejic, Univerzitet u Novom Sadu, Novi Sad, 82-86, 2013. ISBN: 9788675202844
  14. Pepó, P., Sárvári, M.: Special agrotechnical crop models for Martonvásár maize genotypes.
    In: 60 years of Hungarian hybrid maize, 1953-2013 : [Martonvásár, 14 November 2013] / [eds. L. Csaba Marton, Tamás Spitkó], Pannon Növény-biotechnológiai Egyesület, Martonvásár, 55-62, 2013. ISBN: 9789638912947
  15. Szilágyi, G., Vad, A., Pepó, P.: Termésstabilitás vizsgálata kukoricánál csernozjom talajon tartamkísérletben.
    In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : tudományos ülés. Szerk.: Bódi Éva, Fekete István, Kovács Béla, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debrecen, 220-224, 2013.
  16. Szilágyi, G., Pepó, P.: The effect of crop rotation and nutrient supply on the leaf area values of winter wheat in a long-term experiment.
    Int. J. Biol. Vet. Agricult. Food Eng. 7 (11), [5], 2013.
  17. Murányi, E., Pepó, P.: The effects of plant density and row spacing on the height of maize hybrids of different vegetation time and genotype.
    World Academy of Science, Engeneering and Technology. 83 60-63, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Engineering (miscellaneous)
  18. Kovačević, V., Kovačević, D., Pepó, P., Marković, M.: Trend klimatskih pronjena sa stanovišta proizvodnje kukuruza u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini = Climate change trend with aspect of maize growing in Croatia, Serbia, Hungary and Bosnia and Herzegovina.
    In: Inovacije u ratarskoj i povrtarskoj (6)(2013)(Beograd), Poljoprivredni Fakultet Univerziteta u Beogradu, Beograd, 8-9, 2013. ISBN: 9788678341892
2012
  1. Vári, E., Pepó, P.: Effect of two different cropyears with different water supply and the agrotechnological factors on the agronomic characteristic and the yield of the maize (Zea Mays, L.).
    Növénytermelés. 61 (Suppl.), 105-108, 2012.
  2. Karancsi, L., Dóka, L., Pepó, P.: Hibridspecifikus tápanyagellátás vizsgálata kukoricánál csernozjom talajon.
    Agrártud. közl. 48 91-95, 2012.
  3. Pepó, P.: Kockázatok és lehetőségek a napraforgó-termesztésben.
    Agrofórum extra. 44 20-26, 2012.
  4. Kovács, C., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E., Peles, F.: Látóképi kísérletekből származó búzaminták penészgomba-, Fusarium- és DON toxin szennyezettségének alakulása.
    J. Agric. Sci. 50 76-83, 2012.
  5. Novák, A., Szabó, A., Pepó, P.: Napraforgó genotípusok tőszámreakciójának vizsgálata csernozjom talajon.
    Agrártud. közl. 48 123-128, 2012.
  6. Szabó, É., Pepó, P.: Study of cropyear effect on the yield and pathological infections of different winter wheat (triticum aestivum l.) Genotypes.
    Növénytermelés. 61 (Suppl.), 113-116, 2012.
  7. Karancsi, L., Pepó, P.: Study of the effect of fertilization of maize (Zea mays L.) in crop years with different water-supply.
    Növénytermelés. 61 (Suppl.), 89-92, 2012.
  8. Novák, A., Pepó, P.: The effect of plant density on the yield and phytopathological properties of sunflower (Helianthus annuus L.) in crop years with different water-supply.
    Növénytermelés. 61 (Suppl.), 69-72, 2012.
  9. Szabó, É., Pepó, P.: The interactions among the nitrogen supply and the physiological parameters and yield of winter wheat genotypes.
    In: Innovations for sustainable use of nitrogen resources. Eds.: Karl G. Richards, Owen Fenton, Catherine J, Watson, [S.n.], Wexford, 246-247, 2012. ISBN: 9781841705880
2011
  1. Pepó, P.: A hazai napraforgó termesztés homoktalajra is érvényes fejlesztési lehetőségei.
    In: A tanyák fenntartható gazdálkodása. Szerk.: Széll Endre, Lengyel László, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 61-90, 2011. ISBN: 9788684761280
  2. Pepó, P.: A napraforgó jelentősége a világon és hazánkban.
    Agrofórum. 22 (11), 30-31, 2011.
  3. Vári, E., Pepó, P.: Az agrotechnikai tényezők hatása a kukorica agronómiai tulajdonságaira tartamkísérletben.
    Növénytermelés. 60 (4), 115-130, 2011.
  4. Lente, Á., Pepó, P.: Effect of year and technological factors on the yield and agronomic traits of sweet corn (Zea mays L. Convar. saccharata Koern.) varieties in a long-term experiment.
    Acta Agron. Hung. 59 (2), 159-168, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  5. Pepó, P., Sárvári, M.: Gabonanövények termesztése: Az Agrármérnök MSc szak tananyagfejlesztése.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 86 p., 2011.
  6. Pepó, P., Kovačević, V.: Regional analysis of winter wheat yields under different ecological conditions in Hungary and Croatia.
    Acta Agron. Hung. 59 (1), 23-33, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  7. Pepó, P.: Role of genotypes and agrotechnical elements in cereal crop models.
    Cereal Res. Commun. 39 (1), 160-167, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2010
  1. Pepó, P.: Adaptive capacity of wheat (Triticum aestivum L.) and maize (Zea mays L.) crop models to ecological conditions.
    Növénytermelés. 59 (Suppl), 325-328, 2010.
  2. Pepó, P.: A korszerű repcetermesztés elemei 1..
    Agrofórum. 21 (7), 10-13, 2010.
  3. Pepó, P.: A korszerű repcetermesztés elemei 2..
    Agrofórum. 21 (8), 14-19, 2010.
  4. Pepó, P.: A magyar búzatermesztés agronómiai értékelése.
    Növénytermelés. 59 (2), 85-100, 2010.
  5. Csajbók, J., Pepó, P., Kutasy, E.: Analysis of the photosynthetic parameters, the yield and the quality of winter wheat.
    J. Agric. Sci. 44 (Supplement), 101-106, 2010.
  6. Pepó, P.: A napraforgó növényvédelme.
    Magyar Mezőgazd. 65 (40), 22-25, 2010.
  7. Pepó, P.: A napraforgó termésbiztonságának agronómiai feltételei.
    Agrofórum. 21 (3), 12-17, 2010.
  8. Pepó, P.: A napraforgó-termesztés elemei.
    Magyar Mezőgazd. 64 (41), 18-20, 2010.
  9. Pepó, P.: Baking quality of winter wheat (Triticum aestivum L.) in the long term experiments on chernozem soil.
    J. Agric. Sci. 44 (Supplement), 152-156, 2010.
  10. Pepó, P.: Environmental friendly maize (Zea mays L.) production on chernozem soil in Hungary.
    J. Agric. Sci. 38 133-135, 2010.
  11. Pepó, P.: Hatékony repcetermesztés.
    Magyar Mezőgazd. 65 (25), 20-22, 2010.
  12. Pepó, P.: Study of different cereal crop models in eastern part of Hungary.
    In: 45th Croatian and 5th International Symposium on Agriculture. Eds.: Sonja Maric, Zdenko Loncaric, University of Josip Juraj Strossmayer, Opatija, Croatia, 883-887, 2010. ISBN: 9789536331796
  13. Pepó, P., Molnarová, J.: Summary.
    In: Sustainable, environmental friendly field crops production in changing climate conditions. Eds.: Juliana Molnarová, Peter Pepo, Slovak University of Agriculture of Nitra, Nitra, Slovakia, 172-175, 2010. ISBN: 9788055205151
  14. Pepó, P.: Sustainable environmental friendly sunflower production in changing climata conditions.
    In: Sustainable, environmental friendly field crops production in changing climate conditions. Eds.: Juliana Molnarová, Peter Pepo, Slovak University of Agriculture of Nitra, Nitra, Slovakia, 127-150, 2010. ISBN: 9788055205151
  15. Pepó, P.: Sustainable environmental friendly winter wheat production in changing climata conditions.
    In: Sustainable, environmental friendly field crops production in changing climate conditions. Eds.: Juliana Molnarová, Peter Pepo, Slovak University of Agriculture of Nitra, Nitra, Slovakia, 6-30, 2010. ISBN: 9788055205151
  16. Vári, E., Pepó, P., Vad, A.: The effects of agrotechnical factors on winter wheat yield in humid cropyear.
    J. Agric. Sci. 44 (Supplement), 162-167, 2010.
  17. Vergunova, I., Pepó, P., Sárvári, M., Vergunov, V.: The problems of choosing the optimal production technologies and assess agromeropriyaty with existing agroclimatic resources.
    Agroecol. J. 10 (4), 41-44, 2010.
2009
  1. Pepó, P.: A búzaágazat helyzete és fejlesztési lehetőségei.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 147-167, 2009.
  2. Vad, A., Pepó, P.: Agrotechnikai tényezők hatása a kukorica termésére és termésbiztonságára.
    In: V. Növénytermesztési Tudományos Nap : Növénytermesztés : Gazdálkodás, Klímaváltozás, Társadalom. Szerk.: Harcsa Marietta, Akad. K., Budapest, 245-248, 2009.
  3. Pepó, P.: A napraforgó ágazat helyzete és fejlesztési lehetőségei.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 169-186, 2009.
  4. Pepó, P.: A növénytermesztés aktuális kérdései.
    In: V. Növénytermesztési Tudományos Nap : Növénytermesztés : Gazdálkodás, Klímaváltozás, Társadalom. Szerk.: Harcsa Marietta, Akad. K., Budapest, 17-20, 2009.
  5. Pepó, P., Szabó, É.: Az évjárat és az agrotechnikai tényezők hatása az őszi búza minőségére.
    In: V. Növénytermesztési Tudományos Nap : Növénytermesztés : Gazdálkodás, Klímaváltozás, Társadalom. Szerk.: Harcsa Marietta, Akad. K., Budapest, 181-184, 2009.
  6. Pepó, P.: Environmental friendly maize (Zea Mays L.) production on Chernozem Soil in Hungary.
    Agroekologicsnij Zsurnal 2 (3), 18-21, 2009.
  7. Pepó, P.: Hatékony búzatermesztés.
    Magyar Mezőgazd. 64 (29), 14-16, 2009.
  8. Pepó, P.: Kalászfuzárium elleni védekezési technológia.
    Értékálló Aranykorona. 9 (6-7), 20-21, 2009.
  9. Pepó, P.: Study os Cropyear Effects in Cereal Crop Models.
    In: International Symposia Risk Factors for Environment and Food Safety and Natural Resources and Sustainable Development, Faculty of Environmental Protection : November 6-7 Oradea 2009. Eds.: University of Oradea, University of Debrecen, University of Oradea, Oradea, 250-256, 2009.
  10. Pepó, P., Sárvári, M., Vergunov, V., Vergunova, I.: Sustainable wheat production on chernozem soil in Hungary.
    Zbirnik Naukovih Prac 3 (1-2), 15-21, 2009.
  11. Vergunova, I., Vergunov, V., Pepó, P., Sárvári, M.: The formalization of technoligical processes in the models of agricultural production and problems control respectively.
    Agroekologicsnij Zsurnal 3 (6), 73-76, 2009.
  12. Dóka, L., Pepó, P.: Yield and water balance of maize (Zea Mays L.) grown on chernozem soil using various types of crop rotation.
    Cereal Res. Commun. 37 611-621, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  13. Dóka, L., Pepó, P.: Yield and Water Balance of Maize Grown in Rotation on Chernozem Soil.
    Cereal Res. Commun. 37 (4), 747-750, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2008
  1. Pepó, P.: "A környezetvédelem és élelmiszerbiztonság a növénytermesztésben" = "Environmental protection and food safety in crop production".
    Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 196 p., 2008. ISBN: 9789639732339
  2. Fitosné Hornok, M., Pepó, P.: Eltérő intenzitású növénytermesztési modellek értékelése őszi búza termesztésben.
    Agrártud. közl. 32 51-60, 2008.
  3. Pepó, P.: Növénytermesztési praktikum: I. kötet.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 196 p., 2008. ISBN: 9789639732278
  4. Pepó, P.: Növénytermesztési praktikum: II. kötet.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 168 p., 2008. ISBN: 9789639732285
  5. Pepó, P.: Növénytermesztési praktikum: III. kötet.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 220 p., 2008. ISBN: 9789639732292
2007
  1. Pepó, P.: "Új" energianövényünk, a kukorica.
    Agrofórum. Extra 17 10-12, 2007.
  2. Pepó, P., Zsombik, L., Vad, A., Berényi, S., Dóka, L.: Agroecological and management factors with impact on the yield and yield stability of maize (Zea mays L.) in different crop rotation.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Pretect. Med. 13 181-187, 2007.
  3. Pepó, P.: A klímaátalakulás kedvezőtlen hatásai és az alkalmazkodás termesztéstechnológiai elemei a szántóföldi növénytermesztésben.
    Gyak. Agrofórum. 18 17-26, 2007.
  4. Pepó, P., Zsombik, L., Vad, A., Berényi, S.: A kritikus agrotechnikai tényezők elemzése a kukoricatermesztésben.
    Agrofórum. Extra 17 5-6, 2007.
  5. Pepó, P.: A kukorica (Zea mays L.) termesztés ökológiai feltételeinek és agrotechnikai elemeinek értékelése.
    Acta agron. Óvár. 49 (2), 169-176, 2007.
  6. Pepó, P., Borbélyné Hunyadi, É.: Az ökológiai (bio) gazdálkodás aktuális kérdései.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 118 p., 2007.
  7. Fitosné Hornok, M., Pepó, P.: Az őszi búza terméseredményeinek értékelése bikultúra és trikultúra vetésváltásban, hajdúsági csernozjom talajon.
    Növénytermelés. 56 (5-6), 333-344, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  8. Vad, A., Zsombik, L., Szabó, A., Pepó, P.: Critical crop management factors in sustainable maize (Zea Mays L.) production.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 1253-1256, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  9. Pepó, P., Fitosné Hornok, M., Balogh, Á., Zsombik, L.: Different winter wheat (Triticum aestivum L.) crop models for sustainable develeopment in winter wheat.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Pretect. Med. 13 188-195, 2007.
  10. Berényi, S., Vad, A., Dóka, L., Pepó, P.: Effects of fertilization and cropyears on maize (Zea mays L.) yields in different crop rotations.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/1), 241-244, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  11. Dóka, L., Pepó, P.: Role of watersupply in monoculture maize (Zea mays L.) production.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 353-356, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2006
  1. Pepó, P., Zsombik, L., Szabó, A., Ágoston, T., Fitosné Hornok, M., Balogh, Á.: A hazai növénytermesztés helyzete, fejlesztési lehetőségek.
    Őstermelő 10 (2), 58-60, 2006.
  2. Pepó, P., Szabó, A., Zsombik, L., Ágoston, T., Fitosné Hornok, M., Balogh, Á.: A magyar napraforgó termesztés lehetőségei az Európai Unióban.
    Őstermelő 10 (2), 82-84, 2006.
  3. Pepó, P.: Búzavertikum aktuális kérdései c. kerekasztal konferencia.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 177 p., 2006.
  4. Pepó, P.: Effect of some agrotechnical elements on the yield of maize on chernozem soil.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 617-620, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  5. Pepó, P.: Fejlesztési alternatívák a magyar kukoricatermesztésben.
    Gyak. Agrofórum. Extra 13 7-11, 2006.
  6. Pepó, P., Ágoston, T., Balogh, Á., Fitosné Hornok, M., Szabó, A., Zsombik, L.: Fejlesztési lehetőségek a magyar búzatermesztésben.
    Őstermelő 10 (2), 64-68, 2006.
  7. Pepó, P., Vad, A., Berényi, S.: Néhány agrotechnikai tényező hatása a kukorica termésmennyiségére.
    Gyak. Agrofórum. Extra 13 33-35, 2006.
  8. Pepó, P.: New issues of fertilization by precision agriculture in wheat (Triticum aestivum L.).
    In: Eight International Conference on Precision Agriculture (8)(2006)(Minneapolis-Minnesota, USA), CD-ROM, Minneapolis-Minnesota, USA, 106, 2006.
  9. Pepó, P.: The influence of the cropping year on the baking quality of wheat in term-experiments.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 621-624, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  10. Szabó, A., Pepó, P.: Újabb adatok a napraforgó-hibridek tőszámreakciójáról.
    Gyakorlati Agrofórum 17 (3), 2006.
2005
  1. Pepó, P., Győri, Z.: A study of the yield stability of winter wheat varieties.
    Cereal Res. Commun. 33 (4), 769-776, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  2. Szabó, A., Pepó, P.: Effect of agrotechnical and meteorological factors on yield formation in sunflower production.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 49-52, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  3. Pepó, P.: Effect of crop year, genetic and agrotechnical factors on dry matter production and accumulation in winter wheat production.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 29-32, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  4. Pepó, P., Sipos, P., Győri, Z.: Effects of fertilizer application on the baking quality of winter wheat varieties in a long term experiment under continental climatic conditions in Hungary.
    Cereal Res. Commun. 33 (4), 825-832, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  5. Ágoston, T., Pepó, P.: Effects of genetic and ecological factors on yield formation in winter wheat production.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 37-40, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  6. Fitosné Hornok, M., Pepó, P.: Effects of some agrotechnical elements on yield formation in winter wheat production.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 93-96, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  7. Dani, M., Pepó, P.: The yield potential utilization of some sunflower hybrids in different cropyears.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 193-196, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2002
  1. Pepó, P.: A biológiai alapok szerepe a növénytermesztési innovációban.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában : Plenáris ülés / Jávor András, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 47-54, 2002. ISBN: 9639274240
  2. Pepó, P.: A fenntartható, integrált növénytermesztés feladatai és az élelmiszerbiztonság.
    In: EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság : Tudományos tanácskozás Debrecen, 2002 : Mezőgazdaságtudomány. Szerk.: Nagy J, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 84-90, 2002. ISBN: 963472695X
  3. Pepó, P.: A fenntartható növénytermesztés fontosabb elemei.
    In: Tartamkísérletek, tájtermesztés, vidékfejlesztés : Nemzetközi konferencia I. kötet / Láng István, Lazányi János, Németh Tamás, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, Nyírlugos, Nyíregyháza, Livada, 243-249, 2002. ISBN: 9634726550
  4. Borbélyné Hunyadi, É., Pepó, P., Kutasy, E., Zsombik, L.: Az évjárat hatása különöbző napraforgó genotípusok termésére, minőségére és agronómiai jellemzőire.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Növénytermesztés : Debrecen, 2002. április 11-12 / Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 256-262, 2002. ISBN: 9639274275
  5. Pepó, P., Zsombik, L., Borbélyné Hunyadi, É., Kutasy, E.: Az integrált növényvédelem szerepe az őszi búzatermesztésben.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Növénytermesztés : Debrecen, 2002. április 11-12 / Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 5-14, 2002. ISBN: 9639274275
  6. Pepó, P.: Efficiency of fertilization in sustainable wheat production.
    Agrártud. közl. 2002 (1), 59-64, 2002.
  7. Daróczi, M., Pepó, P., Csajbók, J., Pakurár, M., Tóth, E., Molnár, I., Somlyai, I.: Fungicid kezelés hatása az őszi búzafajták termésének mennyiségi és minőségi paramétereire.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában, Debrecen, 2002. április 11-12, DE MGTK ; [Gödöllő] : SZIE MKK, Debrecen, 269-272, 2002.
  8. Zsombik, L., Pepó, P., Borbélyné Hunyadi, É., Kutasy, E.: Újabb adatok a napraforgó hibridspecifikus vetéstechnológiájához.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában : Növénytermesztés. Szerk.: Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 242-248, 2002. ISBN: 9639274275
2000
  1. Nagy, J., Pepó, P.: Növény- és talajtudomány a mezőgazdaságban: talaj, növény és környezet kölcsönhatásai.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 188 p., 2000. ISBN: 963717799X
1999
  1. Pepó, P., Sárvári, M.: Növénytermesztési alapismeretek.
    Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar Növénytermesztési és Tájökológiai Tanszék, Debrecen, 150 p., 1999.
1996
  1. Sárvári, M., Pepó, P.: Növénytermesztési füzetek: 7. Pillangósvirágú szálastakarmányok termesztése.
    Debreceni Agrártudományi Egyetem (DATE), Debrecen, 174 p., 1996.
1995
  1. Pepó, P.: A trágyázás környezetvédelmi összefüggései csernozjom talajon.
    Agrokém. talajt. 44 (3-4), 367-373, 1995.
1992
  1. Pepó, P.: Egyéb takarmánynövények: fehér mustár.
    In: Szántóföldi növénytermesztés / Pepó Péter, Bocz Ernő, Mezőgazda Kiadó, Budapest, 817-821, 1992. ISBN: 9638160101
  2. Pepó, P.: Gyökér- és gyökgumós növények: Csicsóka.
    In: Szántóföldi növénytermesztés / Pepó Péter, Bocz Ernő, Mezőgazda Kiadó, Budapest, 617-620, 1992. ISBN: 9638160101
1986
  1. Pepó, P., Győri, Z., Pepó, P.: Agrotechnikai tényezők és az évjérat hatása az őszi búzafajták szemtermésének kémiai összetételére.
    Növénytermelés. 35 (1), 17-24, 1986.
feltöltött közlemény: 263 Open Access: 49
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK