Tudóstér: Peles Ferenc Árpád publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 147 Open Access: 44
2024
  1. Karaffa, E., Mihály, K., Nagy, A., Pál, K., Peles, F., Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Romanazzi, G., Holb, I.: Effects of storage conditions, cultivars, and production systems on fruit decay incidence of Sour Cherry (Prunus cerasus L.) fruit after shelf-life conditions.
    Agronomy-Basel. 14 (10), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
  2. Törős, G., Béni, Á., Peles, F., Rai, M., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Enhancing Biomass and beta-Glucan Yield from Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus (Agaricomycetes) Mycelia through Extract Valorization.
    Int J Med Mushrooms. 26 (9), 77-87, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Applied Microbiology and Biotechnology (2023)
    Q3 Drug Discovery (2023)
    Q3 Pharmacology (2023)
  3. Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Kiss, A.: Funkcionális élelmiszerek potenciális prebiotikus hatásának fokozása enzimes degradáció segítségével.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 54, 2024. ISBN: 9786155606168
  4. Törős, G., Béni, Á., Nagy, J., Nagy, R., Peles, F., Prokisch, J.: Impact of sous-vide cooking on the antioxidant properties and β-glucan content of oyster (Pleurotus ostreatus L.) mushroom.
    In: ISPEC 14th International conference on agriculture, animal science & rural development: Proceedings book (Abstracts & Full Texts) / eds Banu Yücel, Seyithan Seydoşoğlu, IKSAD Publishing House, Golbasi, 54-55, 2024. ISBN: 9786257720991
  5. Kiss, A., Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Karaffa, E.: Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles.
    In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
  6. Törős, G., El-Ramady, H., Béni, Á., Peles, F., Gulyás, G., Czeglédi, L., Rai, M., Prokisch, J.: Pleurotus ostreatus Mushroom: A Promising Feed Supplement in Poultry Farming.
    Agriculture-Basel. 14 (5), 1-19, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2023)
    Q2 Food Science (2023)
    Q2 Plant Science (2023)
  7. Murvai, K., Rácz, H., Horváth, E., Németh, B., Imre, A., Pereira, K., Antunovics, Z., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
    BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology (2023)
    Q2 Microbiology (medical) (2023)
  8. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F., Nagy, R., Nagy, J., Béni, Á.: The effect of sous-vide cooking on the antioxidant properties of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus L.).
    Acta agrar. Debr. 2024 (1), 177-184, 2024.
  9. Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Pál, K., Kiss, A.: Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential.
    In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
2023
  1. Kiss, A., Karaffa, E., Pál, K., Peles, F.: Comparative study on prebiotic activities of various dietary fibers on distinct probiotics.
    In: 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts. Ed.: Klaudija Carović, Stanko Ivan Širić, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 202, 2023, (ISSN 2459-5551)
  2. Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Pál, K., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Mihály, K., Flipphi, M., Karaffa, E.: Diaporthe and Diplodia species associated with walnut (Juglans regia L.) in Hungarian orchards.
    Horticulturae. 9 (2), 1-15, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture
    Q2 Plant Science
  3. Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
    In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
  4. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
  5. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
  6. Murvai, K., Rácz, H., Imre, A., Horváth, E., Pereira, K., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
  7. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
    Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Health Professions (miscellaneous)
    Q1 Health (social science)
    Q2 Microbiology
    Q1 Plant Science
  8. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., El-Ramady, H., Peles, F., Prokisch, J.: Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
    EBSS. 7 101-120, 2023.
  9. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
  10. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
  11. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Optimization of unique media production for enhanced bioactivity of pleurotus ostreatus mycelia.
    In: ISPEC 12th international conference on agriculture, animal science & rural development: Conference proceedings book / eds Özlem Önal Aşci, Mehmet Fikret Balta, Seyithan Seydoşoğlu, Ordu University, Ordu, 276, 2023. ISBN: 9786257720939
  12. Csótó, A., Kovács, C., Pál, K., Nagy, A., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Kubicek, C., Karaffa, E.: The Biocontrol Potential of Endophytic Trichoderma Fungi Isolated from Hungarian Grapevines, Part II, Grapevine Stimulation.
    Pathogens. 12 (1), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Immunology and Allergy
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Infectious Diseases
    Q2 Microbiology (medical)
    Q2 Molecular Biology
  13. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: The effect of different temperatures on the liquid extraction from Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. mushroom.
    In: 20th Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Eds.: Ingrid Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 73, 2023. ISBN: 9789633069240
  14. Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
    5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
  15. Törős, G., Peles, F., El-Ramady, H., Prokisch, J.: To What Extent Can Maillard Reaction Products Influence the Probiotic and Harmful Bacteria?.
    Egypt. J. Soil Sci. 63 (2), 177-185, 2023.
2022
  1. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
2021
  1. Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: A laktációszám és a laktáció stádium hatása a tejmennyiségre, a nyers tehéntej összetételére és mikrobiológiai tulajdonságaira egy hazai tehenészeti telepen.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (2), 3421-3430, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  3. Tonamo, A., Komlósi, I., Petróczki, F., Peles, F.: Coagulase-negative staphylococci in ewe udder surface and raw milk samples.
    Agrártud. Közl. 1 221-225, 2021.
  4. Horváth, B., Peles, F., Gasparik, J., Pocklán, E., Sipos, R., Erős, Á., Petróczki, F., Szűcs, K., Albert, E., Micsinai, A.: Élelmiszerekből izolált Staphylococcus fajok antibiotikum rezisztencia vizsgálata.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (2), 3360-3382, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  5. Tonamo, A., Komlósi, I., Varga, L., Kačániová, M., Peles, F.: Identification of ovine-associated staphylococci by MALDI-TOF mass spectrometry.
    Acta Aliment. 50 (2), 210-218, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  6. Papp, L., Horváth, E., Peles, F., Pócsi, I., Miklós, I.: Insight into Yeast-Mycotoxin Relations.
    Agriculture-Basel. 11 (12), 1-13, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  7. Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program.
    Pathogens. 10 (2), 1-12, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Immunology and Allergy
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Infectious Diseases
    Q2 Microbiology (medical)
    Q2 Molecular Biology
  8. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
2020
  1. Horváth, B., Peles, F., Albert, E., Erős, Á., Sipos, R., Szűcs, K., Micsinai, A.: Állati eredetű, meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus törzsek vizsgálata MALDI-TOF MS-módszerrel.
    Magyar Állatorv. L. 142 (9), 545-551, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  2. Tonamo, A., Komlósi, I., Varga, L., Czeglédi, L., Peles, F.: Bacteriological Quality of Raw Ovine Milk from Different Sheep Farms.
    Animals (Basel). 10 (7), 1-9, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
    Q1 Veterinary (miscellaneous)
  3. Horváth, B., Peles, F., Szél, A., Sipos, R., Erős, Á., Albert, E., Micsinai, A.: Molecular typing of foodborne coagulase-positive Staphylococcus isolates identified by MALDI-TOF MS.
    Acta Aliment. 49 (3), 307-313, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  4. Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: The effect of season on the microbiological status of raw milk.
    Agrártud. Közl. 1 (1), 95-99, 2020.
2019
  1. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Tonamo, A., Komlósi, I., Peles, F.: Bacteria in the milk of sheep with or without mastitis- mini Review.
    Agrártud. Közl. 2019 (1), 47-52, 2019.
  3. Petróczki, F., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bulk milk from two dairy farms in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 66 (Suppl1), 179-180, 2019.
  4. Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Széll, A., Sipos, R., Erős, Á., Lovász, C., Micsinai, A.: Comparison of sample preparation methods for the identification of Staphylococcus Aureus by MALDI-FOF MS.
    Agrártud. Közl. 2019 (1), 9-14, 2019.
  5. Tonamo, A., Komlósi, I., Peles, F.: Microbiological properties of raw ewe milk and udder surface samples in a Hungarian dairy sheep farm.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 66 (Suppl.), 118, 2019.
  6. Tonamo, A., Komlósi, I., Oláh, J., Peles, F.: Microbiological status of udder surface and raw ewe milk samples originated from different sheep breeds.
    In: Innovation challenges in the 21st century : LXI. Georgikon Napok International Scientific Conference : abstract volume. Eds.: Gábor Pintér, Szilvia Csányi, Henrik Zsiborács, University of Pannonia Georgikon Faculty, Keszthely, 111, 2019. ISBN: 9789633961292
  7. Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: The effect of breed and number of lactation on the microbiological quality of raw milk = a fajta és a laktáció számának hatása a nyerstej mikrobiológiai minőségére.
    In: Innovation challenges in the 21st century : LXI. Georgikon Napok International Scientific Conference : abstract volume. Eds.: Gábor Pintér, Szilvia Csányi, Henrik Zsiborács, University of Pannonia Georgikon Faculty, Keszthely, 85, 2019. ISBN: 9789633961292
  8. Petróczki, F., Tonamo, A., Béri, B., Peles, F.: The effect of breed and stage of lactation on the microbiological status of raw milk.
    Agrártud. Közl. 1 37-45, 2019.
2018
  1. Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Széll, A., Sipos, R., Erős, Á., Lovász, C., Micsinai, A.: Application of MALDI-TOF MS for identification of food associated Staphylococcus aureus.
    In: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Conference Proceedings. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900320
  2. Petróczki, F., Veres, V., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterisation of Staphylococcus aureus isolated from raw milk from vending machines.
    In: One Health & Food Safety International Congress : Conference Proceedings, Universität Bonn, Bonn, 93, 2018.
  3. Petróczki, F., Veres, V., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterisation of Staphylococcus aureus strains isolated from raw milk from vending machines in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    In: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries - Conference Proceedings. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 50-54, 2018.
  4. Petróczki, F., Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from cheeses in Hungary.
    In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 26, 2018.
  5. Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Erős, Á., Sipos, R., Lovász, C., Micsinai, A.: Distinguishing Between MRSA (Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus) and MSSA (Methicillin-Sensitive Staphylococcus Aureus) with MALDI-TOF MS.
    In: One Health and Food Safety Conference Proceedings. Ed.: Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, Deutsche Forschungsgemeinschaft, Bonn, 97, 2018.
  6. Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Erős, Á., Sipos, R., Lovász, C., Micsinai, A.: Identification of methicillin-resistant staphylococcus aureus (mrsa) by maldi-tof ms method.
    In: Fiatal Biotechnológusok Országos Konferenciája. Szerk.: Tamás László, Zelenyánszki Helga, JATEPress, Szeged, 94, 2018. ISBN: 9789633153703
  7. Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Sipos, R., Erős, Á., Lovász, C., Micsinai, A.: Indentification of food associated Staphylococcus aureus with MALDI-TOF MS.
    In: Scientific researches in food production : Proceeding of abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 19, 2018.
  8. Horváth, B., Peles, F., Bereczki, L., Erős, Á., Sipos, R., Lovász, C., Micsinai, A.: Methicillin-rezisztens staphylococcus aureus (mrsa) MALDI-TOF MS módszerrel történő vizsgálata során alkalmazott mintaelőkészítési eljárások összehasonlítása.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 40, 2018. ISBN: 9786155586262
  9. Kojo Woode, B., Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: Microbiological quality of bulk tank raw milk from two dairy farms in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    Agrártud. Közl. 75 105-112, 2018.
  10. Tonamo, A., Komlósi, I., Petróczki, F., Orosz, É., Aamir, M., Peles, F.: Microbiological quality of raw milk and udder surface samples from Dorper, Merino and Cigaja sheep breeds..
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries /d. Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 55-58, 2018. ISBN: 9789634900320
  11. Petróczki, F., Kojo Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of bulk tank milk and different flavored gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant.
    Agrártud. Közl. 75 73-78, 2018.
  12. Petróczki, F., Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of gomolya cheeses produced by small-scale dairies.
    In: Abstract Book : FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 36-37, 2018.
  13. Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production, University of Debrecen: Proceedings of abstracts.
    University of Debrecen, Debrecen, 30 p., 2018. ISBN: 9789634900412
  14. Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries.
    University of Debrecen, Debrecen, 58 p., 2018. ISBN: 9789634900320
  15. Tonamo, A., Komlósi, I., Peles, F.: The hygienical status of milk and environmental samples derived from different sheep breeds.
    In: Scientific researches in food production : Proceeding of abstracts, Debreceni Egyetem, Debrecen, 28, 2018.
2017
  1. Woode, B., Petróczki, F., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological quality of bulk tank raw milk in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts / org. by Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak University of Agriculture, Nitra, 42-43, 2017.
  2. Petróczki, F., Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of smoked parenica cheeses produced in industrial and in small-scale conditions.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts, Slovak University of Agriculture, Nitra, 36-37, 2017.
2015
  1. Kovács, C., Karaffa, E., Balling, P., Bihari, Z., Peles, F.: Application of Trichoderma strains against GTD pathogens.
    In: FEMS Congress of European Microbiologists : Abstract book, [Federation of European Microbiological Societies], [Maastricht], 87, 2015.
  2. Kovács, C., Peles, F., Bihari, Z., Karaffa, E.: A szőlő tőkeelhalásában szerepet játszó patogén gombák arányának változása 2013-2014 között a Tokaji borvidéken.
    In: 61. Növényvédelmi Tuodmányos Napok. Szerk.: Horváth József, Haltrich Attila, Molnár János, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 47, 2015.
  3. Kovács, C., Balling, P., Peles, F., Éles, S., Bihari, Z., Karaffa, E.: A tőkeelhalásban szerepet játszó patogén gombák és a szőlőtőkékben lévő egyéb endofita gombák jelenlétének változása 2013-2014 között a Tokaji borvidéken.
    In: Szőlészeti és Borászati Tudományos Konferencia. Szerk.: Horváth Cs., Viniczai S, Magyar Mezőgazdaság Kft., Budapest, 48, 2015.
  4. Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Different Trichoderma isolates as potential biopesticide in field experiments.
    In: Student in Bucovina Abstracts :International Conference for Students "Student in Bucovina" May, 7th-9th, 2015, Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Suceava, 153, 2015
  5. Karaffa, E., Peles, F.: Élelmiszer minőség és biztonság mikrobiológiai vonatkozásai.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 150 p., 2015. ISBN: 9789634738329
  6. Kovács, C., Balling, P., Karaffa, E., Bihari, Z., Rey, P., Peles, F.: Endophytes and pathogens isolated from symptomatic and asymptomatic (Grapevine Trunk Diseases) woody tissues of Chardonnay, from the Tokaj wine region in Hungary.
    In: Cost Action FA 1303 Workshop - "Grapevine trunk diseases: current state and future prospects" : Abstract book, [COST], [Cognac], 14, 2015.
  7. Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Endophytic fungi isolated from GTD symptomatic grapevines and testing potential biocontrol agents for treatment.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 168-169, 2015.
  8. Kovács, C., Peles, F., Balling, P., Bihari, Z., Karaffa, E.: GTD tüneteket mutató és tünetmentes szőlőtőkék endofita mikroflórája.
    In: Georgikon Napok konferenciakötet [elektronikus dokumentum] : 2015-ös előadások, Pannon Egyetem, [Keszthely], 210-218, 2015. ISBN: 9789639639829
  9. Kovács, C., Peles, F., Balling, P., Bihari, Z., Karaffa, E.: GTD tüneteket mutató és tünetmentes szőlőtőkék endofita mikroflórájának összehasonlítása.
    In: LVII. Georgikon Napok = 57th Georgikon Scientific Conference : kivonat-kötet : programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye : [agrárgazdaság a növekedéskor után] : [2015. október 1-2., Keszthely], Pannon Egyetem, [Keszthely], 74, 2015. ISBN: 9789639639812
  10. Peles, F.: Minőségirányítási rendszerek az élelmiszeriparban.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 88 p., 2015. ISBN: 9789634738343
  11. Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Potential biopesticide against GTD pathogens isolated from asymptomatic grapevines.
    In: XVIII. International Plant Protection Congress Berlin, 24-28 August 2015. Program and Book of Abstracts. Ed.: Falko Feldmann, E. A. Short Heinrichs, [International Association for the Plant Protection Sciences], Berlin, 444, 2015. ISBN: 9783981650877
  12. Kovács, C., Peles, F., Bihari, Z., Karaffa, E.: Presence of Grapevine Trunk Diseases in 2013 and 2014 in the Tokaj wine region, Hungary.
    In: Cost Action FA 1303 Workshop - "Grapevine trunk diseases: current state and future prospects" : Abstract book, [COST], [Cognac], 8, 2015.
  13. Peles, F., Kovács, C., Bérczesné Szojka, A., Bihari, Z., Karaffa, E.: Species identification of wine cellar mould derived from the Tokaj wine region, Hungary.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 88, 2015.
  14. Kovács, C., Balling, P., Peles, F., Karaffa, E.: Trichoderma treatments in Hungarian vineyards.
    In: Cost Action FA 1303 Workshop - "Grapevine trunk diseases: current state and future prospects" : Abstract book, [COST], [Cognac], 49, 2015.
2014
  1. Kovács, C., Peles, F., Xie, H., Bihari, Z., Karaffa, E.: A fertőző tőkeelhalásban részt vevő kórokozó gombák izolálása a Tokaji borvidékről.
    In: 60. Növényvédelmi Tudományos Napok. Szerk.: Horváth József, Haltrich Attila, Molnár János, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 106, 2014.
  2. Kovács, C., Peles, F., Bihari, Z., Karaffa, E.: A fertőző tőkeelhalásban szerepet játszó gombák vizsgálata a Tokaj-Hegyaljai Borvidéken.
    In: Az átalakuló, alkalmazkodó mezőgazdaság és vidék : XIV. Nemzetközi Tudományos Napok : Gyöngyös, 2014. március 27-28. : tanulmányok [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 843-848, 2014. ISBN: 9789639941762
  3. Bihari, Z., Kovács, C., Balling, P., Fischinger, R., Éles, S., Peles, F., Karaffa, E.: A korai tőkeelhalás kutatása a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben.
    Szőlő-levél 4 (1), 5-6, 2014.
  4. Bihari, Z., Kovács, C., Balling, P., Fischinger, R., Éles, I., Peles, F., Karaffa, E.: A korai tőkeelhalás kutatása a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben.
    In: XV. Szőlészeti és Borászati Konferencia. Szerk.: Zsófi Zsolt, Váczy Kálmán Zoltán, Károly Róbert Főiskola, Eger, 51, 2014. ISBN: 9789639941748
  5. Kovács, C., Karaffa, E., Peles, F.: Analysis of mycelial growth rate and mycoparasitic ability of different Trichoderma isolates from grapevine trunks.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Pretect. Med. 22 (19), 13-20, 2014.
  6. Kovács, C., Peles, F., Xie, H., Bérczesné Szojka, A., Hajdu, G., Bihari, Z., Karaffa, E.: A szőlő fertőző tőkeelhalásban szerepet játszó gombák izolálása és azonosítása hagyományos és molekuláris biológiai módszerekkel a Tokaj-hegyaljai borvidéken.
    Agrártud. közl. 56 61-66, 2014.
  7. Kovács, C., Peles, F., Bihari, Z., Karaffa, E.: A szőlő tőkebetegségeiben szerepet játszó gombák a Tokaj-Hegyaljai borvidéken.
    Növényvédelem. 50 (4), 153-159, 2014.
  8. Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Az Eutypa lata által termelt eutypin toxikus vegyület és hatásai, az eutípás tőkeelhalás.
    Szőlő-levél 4 (5), 7-10, 2014.
  9. Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Biológiai védekezési lehetőség a szőlő fás megbetegedései ellen.
    Szőlő-levél 4 (2), 13-14, 2014.
  10. Boros, N., Keczánné Üveges, A., Petrányi, A., Peles, F.: Correlations between organic content, microbial contamination and zeta potential of greywater samples from the region of Northeastern Hungary.
    In: International Congress on Water, Waste and Energy Management : Abstracts book, [s.n.], Porto, 48, 2014. ISBN: 9789899508965
  11. Kovács, C., Karaffa, E., Bihari, Z., Peles, F.: Endophytic and pathogenic fungi associated with Grapevine Trunk Diseases in the Tokaj wine region, Hungary: In: Abstracts of oral and poster presentations given at the 9th International Workshop on Grapevine Trunk Diseases, Adelaide, Australia, 18-20 November 2014.
    Phytopathol. Mediterr. 53 (3), 566, 2014.
  12. Kovács, C., Karaffa, E., Balling, P., Bihari, Z., Peles, F.: Examination of different Trichoderma isolates as potential biopesticide in laboratory and field experiments: In: Abstracts of oral and poster presentations given at the 9th International Workshop on Grapevine Trunk Diseases, Adelaide, Australia, 18-20 November 2014.
    Phytopathol. Mediterr. 53 (3), 585, 2014.
  13. Kovács, C., Bérczesné Szojka, A., Bihari, Z., Karaffa, E., Peles, F.: Grapevine trunk diseases in the Tokaj wine region, Hungary.
    Integr. Food. Nutr. Metab. 1 (1), 60, 2014.
  14. Kovács, C., Karaffa, E., Bihari, Z., Peles, F.: Molecular characterization of GTD endophytic and pathogenic fungi.
    Biokémia. 38 (3), 74, 2014.
  15. Kovács, C., Karaffa, E., Peles, F.: Mycelial growth rate and mycoparasitic potential of Trichoderma harzianum isolates against Fusarium oxysporum from grapevine.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 47-48, 2014.
  16. Peles, F., Kovács, C., Bérczesné Szojka, A., Bihari, Z., Forgony, E., Karaffa, E.: Néhány Tokaj környéki pincészetből származó pincepenész azonosítása.
    Szőlő-levél 4 (9), 14-17, 2014.
  17. Kovács, C., Karaffa, E., Peles, F.: Szőlőtőkékből izolált endofita Trichoderma izolátumok micéliális növekedése és kompetíciós képessége.
    In: 56. Georgikon Napok : kivonat-kötet : programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye, PE Georgikon Kar, [Keszthely], 84, 2014. ISBN: 9789639639591
  18. Kovács, C., Karaffa, E., Peles, F.: Szőlőtőkékből izolált endofita Trichoderma izolátumok micéliális növekedése és kompetíciós képessége.
    In: Georgikon Napok konfereciakötet [elektronikus dokumentum] : 2014-es előadások, Pannon Egyetem, [Keszthely], 180-187, 2014. ISBN: 9789639639607
  19. Kovács, C., Peles, F., Balling, P., Bihari, Z., Karaffa, E.: Szőlőtőkékből izolált Trichoderma fajok vizsgálata laboratóriumi és szabadföldi kísérletben.
    In: Integrált termesztés a kertészeti és szántóföldi kultúrákban XXXI.. Szerk.: Gál Péter, Novák Róbert, Pánczél Milán, Ripka Géza, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 5-11, 2014. ISBN: 9789638969026
2013
  1. Fekete, I., Sipos, P., Peles, F., Kovács, B.: A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetének múltja és jelene.
    Debr. szle. 21 (3), 52-58, 2013.
  2. Nyéki, Á., Peles, F., Győriné Mile, I.: A penészgombák szaporodására és mikotoxin termelésére ható tényezők a gabona tárolása során, és a megjelenő törzsek azonosítási módszerei.
    Agrártud. közl. 48 129-133, 2013.
  3. Kovács, C., Kovács, B., Pepó, P., Csajbók, J., Karaffa, E., Peles, F.: Az elővetemény, a növényvédelmi kezelések és a tápanyagutánpótlás hatása a búza penészgomba fertőzöttség kialakulására.
    In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : tudományos ülés. Szerk.: Bódi Éva, Fekete István, Kovács Béla, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debrecen, 129-134, 2013. ISBN: 9789634736011
  4. Peles, F., Kovács, C., Kovács, B., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E.: Effect of different forecrop, fertilizer and plant protection treatment on the mould contamination of wheat.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties. Ed.: Csajbók József, Debreceni Egyetem ATC Mezőgazdaságtudományi Kar, Debrecen, 61-66, 2013. ISBN: 9789634736127
  5. Karaffa, E., Xie, H., Kovács, C., Bérczesné Szojka, A., Bihari, Z., Peles, F.: First taxonomical survey of fungi isolated from Grapevine Trunk Diseases in the Tokaj wine region, Hungary.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 60 (Suppl.), 223-224, 2013.
  6. Lehoczki, A., Sipos, P., Peles, F., Kovács, C., Karaffa, E.: Fungicides kezelések hatása őszi búza fajták minőségi paramétereire.
    In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : tudományos ülés. Szerk.: Bódi Éva, Fekete István, Kovács Béla, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debrecen, 202-207, 2013. ISBN: 9789634736011
  7. Kovács, C., Kovács, B., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E., Peles, F.: Fusarium- and DON toxin contamination of wheat samples from Látókép.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties. Ed.: Csajbók József, Debreceni Egyetem ATC Mezőgazdaságtudományi Kar, Debrecen, 37-42, 2013. ISBN: 9789634736127
  8. Juhász, C., Peles, F.: Quality assurance.
    University of Debrecen, Debrecen, 143 p., 2013. ISBN: 9789634736561
  9. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: Szelénnel dúsított étkezési csírák antioxidáns aktivitásának meghatározása, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    Agrártud. Közl. 52 25-30, 2013.
  10. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: The determination of antioxidant activity of selenium-enriched wheat and pea sprouts, as well as their microbiological analysis.
    Scientific papers. Series A., Agronomy. 56. 196-201, 2013.
  11. Kovács, C., Peles, F., Karaffa, E.: Tokaj-Hegyaljáról izolált, korai tőkeelhalásban szerepet játszó Botryosphaeria gombák.
    Szőlő-levél 3 (9), 3-4, 2013.
2012
  1. Miklós, É., Peles, F.: A berettyóújfalui gróf Tisza István Kórház minőségbiztosítási rendszerének és a konyha általános higiéniájának bemutatása.
    In: Határokon átívelő tudományos és kulturális kapcsolatok - konferenciák : a Tormay Béla Szakkollégium kutatási eredményei / Tormay Béla Szakkollégium, Debrenei Egyetem, Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 154-160, 2012. ISBN: 9789630842105
  2. Fekete, I., Sipos, P., Peles, F., Kovács, B.: A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetének múltja és jelene.
    AGTC E-Journal. 2 1-7, 2012.
  3. Kovács, B., Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Borbélyné Varga, M.: Analyses of element contents and microbiological parameters of wheat- and pea-sprouts treated by molybdenum and selenium.
    In: 9th International Symposium on Environmental Geochemistry, AVeiro, Portugal, July 15-21, 2012 : Book of Abstracts. Eds.: Eduardo Ferreira da Silva, Amélia Paula Reis, Carla Patinha, Eduarda Pereira, Sonia Rodrigues, PLM-Plural, S.A, Aveiro, 223, 2012. ISBN: 9789727893652
  4. Asadollahi, M., Bódi, Z., Peles, F., Karaffa, E.: Antifungal activity of anthocyanins from purple field corn cob against Botrytis cinerea and Fusarium species.
    J. Agric. Sci. 50 42-44, 2012.
  5. Bódi, É., Peles, F., Kovács, B.: Csírafogyasztás: a legegyszerűbb út az egészséges táplálkozáshoz.
    Élelmezés. 3 16-17, 2012.
  6. Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Étkezési csírák beltartalmi értéknek növelése molibdén, illetve szelén dúsítással, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó A, [s.n.], [Debrecen], 142-148, 2012. ISBN: 9786155183171
  7. Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Funkcionális élelmiszerek előállítása étkezési csírákból molibdénnel, illetve szelén kezeléssel.
    Növénytermelés. 61 (4), 5-34, 2012.
  8. Bódi, É., Peles, F., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: Improvement of nutritional value of food sprouts with enrichment of molybdenum and selenium, as well as their microbiological analysis.
    In: SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland, National University of Ireland, Galway, Ireland, 83, 2012.
  9. Kovács, C., Pepó, P., Csajbók, J., Borbélyné Varga, M., Szilágyi, S., Karaffa, E., Peles, F.: Látóképi kísérletekből származó búzaminták penészgomba-, Fusarium- és DON toxin szennyezettségének alakulása.
    J. Agric. Sci. 50 76-83, 2012.
  10. Peles, F., Győri, Z., Bácskai, T., Szabó, Z., Murvai, M., Kovács, B.: Microbiological quality of organic wheat grains and sprouts.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Protect. Med. 18 53-60, 2012.
  11. Bódi, É., Peles, F., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: Uptake of selenite and selenate during germination of wheat and pea as well as the effect of treatments in their microbiological state.
    In: EMESCO Abstract Book / publisher University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 78, 2012.
2011
  1. Máthéné Szigeti, Z., Peles, F., Keresztúri, P., Szabó, A.: A nátrium-benzoát és a nátrium-glutamát hatása a Lactobacillus acidophilus és a Bifidobacteria bifidum növekedésére.
    In: XLIX. Georgikon Napok : [elektronikus dokumentum]. Közread.: Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 1-9, 2007. ISBN: 9789639639223
  2. Bódi, É., Peles, F., Kovács, B.: Búza- és borsócsírák molibdénnel, illetve szelénnel történő kezelése, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    Tudományos Diákköri Közlemények 1 31-42, 2011.
  3. Peles, F., Bácskai, T., Szabó, Z., Győri, Z.: Changes in the microbiological status of wheat grains and sprouts during sprouting process.
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2010. évi Nagygyűlése : Absztraktfüzet. Közread.: Magyar Mikrobiológiai Társaság és a MMT Alapítványa, Magyar Mikrobiológiai Társaság és a MMT Alapítványa, Keszthely, 70, 2011.
  4. Peles, F., Bácskai, T., Szabó, Z., Győri, Z.: Changes in the microbiological status of wheat grains and sprouts during sprouting process.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58 (supplement), 86-87, 2011.
  5. Kovács, B., Bódi, É., Peles, F., Puskás-Preszner, A., Andrási, D., Győri, Z.: Effect of molybdenum and selenium treatment on element contents of wheat- and pea-sprouts, as well as their microbiological analyses.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 109, 2011.
  6. Peles, F., Béri, B., Győri, Z., Varga, L.: Effects of management and milking conditions for dairy cows on microbiological properties of raw milk.
    In: 4th Congress of European Microbiologists. Program Book / Federation of European Microbiological Societies, Federation of European Microbiological Societies, Geneva, Switzerland, 160, 2011.
  7. Peles, F., Béri, B., Győri, Z., Varga, L.: Occurrence of Escherichia coli and Staphylococcus aureus on dairy farms in Hungary.
    Journal of Food Protection. 74 159-160, 2011.
  8. Keresztúri, P., Peles, F., Máthéné Szigeti, Z., Szabó, A.: VAM gombák spóraképzésének vizsgálat öt különböző hazai talajtípus esetében.
    In: XLIX. Georgikon Napok : [elektronikus dokumentum]. Közread.: Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 1-6, 2011. ISBN: 9789639639223
2010
  1. Borbélyné Varga, M., Peles, F., Bácskai, T., Sándor, M., Sipos, P., Ungai, D., Győri, Z.: Investigation of mycotoxin contamination of wheat and wheat flour.
    In: Workshop for variety registration in cereals for Fusarium resistance in EU, Gabonakutató Nonprofit Kft., Szeged, 1, 2010.
  2. Borbélyné Varga, M., Sipos, P., Peles, F., Győri, Z.: Mycotoxin contamination in cereals.
    J. Agroaliment. Process. Techn. 16 (2), 96-98, 2010.
2008
  1. Peles, F., Máthéné Szigeti, Z., Béri, B., Szabó, A.: A tartástechnológia hatása a nyers tej mikrobiológiai állapotára.
    Agrártud. közl. 31 67-75, 2008.
  2. Szabó, A., Keresztúri, P., Máthéné Szigeti, Z., Peles, F.: Mikrobiológiai praktikum: általános, mezőgazdaság, élelmiszeripar, takarmányozás.
    Debreceni Egyetem AMTC, Debrecen, 138 p., 2008. ISBN: 9789639732352
  3. Peles, F., Varga, L., Máthéné Szigeti, Z., Béri, B., Szabó, A.: Occurrence of Staphylococcus aureus in milk samples of cows with mastitis.
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2008. évi Nagygyűlése és a XI. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet. Közread.: Magyar Mikrobiológiai Társaság, Magyar Mikrobiológiai Társaság, Keszthely, 63, 2008.
2007
  1. Peles, F., Kovács, S., Béri, B., Szabó, A.: A nyers tej összcsíraszámát befolyásoló tényezők összehasonlító vizsgálata néhány Hajdú-Bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
    Állatteny. takarm. 56 (4), 333-342, 2007.
  2. Peles, F., Keresztúri, P., Máthéné Szigeti, Z., Béri, B., Szabó, A.: Az elegytej kóliform számának vizsgálata néhány hajdú-bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
    In: Agrárgazdaság a vidékért, a környezetért, az életminőségért : XLIX. Georgikon Napok, Keszthely, 2007. szeptember 20-21.. Szerk.: Palkovics Miklós, Weisz Miklós, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 88, 2007.
  3. Peles, F., Wagner, M., Varga, L., Hein, I., Rieck, P., Gutser, K., Keresztúri, P., Kardos, G., Turcsányi, I., Béri, B., Szabó, A.: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary.
    Int. J. Food Microbiol. 118 (2), 186-193, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    D1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
    D1 Safety, Risk, Reliability and Quality
  4. Peles, F., Kovács, S., Béri, B., Szabó, A.: Comparative analysis of factors influencing total plate count of raw milk in some dairy farms in Hungary.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 54 (1), 99-100, 2007.
  5. Keresztúri, P., Peles, F., Máthéné Szigeti, Z., Szabó, A.: Palackozott magyar ásványvizek vizsgálata kémiai összetételük és mikrobiológiai állapotuk alapján többváltozós statisztikai módszerekkel.
    In: XLIX. Georgikon Napok : [elektronikus dokumentum]. Közread.: Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 1-7, 2007. ISBN: 9789639639223
  6. Peles, F., Wagner, M., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Staphylococcus aureus törzsek összehasonlító elemzése molekuláris mikrobiológiai mószerekkel.
    Agrártud. közl. 26 34-39, 2007.
2006
  1. Peles, F., Szabó, A., Béri, B., Keresztúri, P.: A nyerstej-minták feltételezetten Escherichia coli számának vizsgálata néhány tejtermelő gazdaságban.
    Agrártud. közl. 21 31-37, 2006.
  2. Peles, F., Keresztúri, P., Iglói, A., Béri, B., Szabó, A.: A Staphylococcus aureus jelentősége és előfordulása néhány Hajdú-Bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
    In: XXXI. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, Magyarország, 2006.10.05 : [elektronikus dokumentum], [Nyugat-magyarországi Egyetem], Mosonmagyaróvár, 1-5, 2006.
  3. Peles, F., Wagner, M., Hein, I., Rieck, P., Gutser, K., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Characterization of Staphylococcus aureus isolates recovered from milk samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 329, 2006.
  4. Keresztúri, P., Sándor, Z., Peles, F., Iglói, A., Szabó, A.: Influence of soil phosphorus forms on the vam fungi sporulation in the case of five different soil types.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 219-222, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  5. Iglói, A., Hernádi, F., Peles, F., Keresztúri, P., Szabó, A.: In vitro Candida albicans model for evaluating the inhibitory effect of known and potential antifungal agents on germ tube formation.
    Clin Microbiol Infect. 12 (Supplement), 90, 2006.
  6. Peles, F., Wagner, M., Rieck, P., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Occurrence of enterotoxin-producing Staphylococcus aureus on several dairy farms of Hajdú-Bihar county.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 330, 2006.
  7. Peles, F., Keresztúri, P., Iglói, A., Szabó, A.: The effect of environmental factors on the microbiological quality of bulk tank milk.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 755-758, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2005
  1. Peles, F., Keresztúri, P.: A tartásmód hatása a nyers tej mikrobiológiai állapotára.
    In: Tavaszi Szél 2005 : 2005. május 5-8., Debrecen : konferencia kiadvány / [rend., közread. Doktoranduszok Országos Szövetsége], [Doktoranduszok Országos Szövetsége], [Budapest], 455, [2005].
  2. Kovács, K., Keresztúri, P., Kaszáné Kiss, M., Lakatos, G., Iglói, A., Peles, F., Szabó, A.: Kommunális szennyvíz bevezetés hatásainak tanulmányozása egy Tisza-menti holtág üledékében.
    Hidrológiai Közlöny. 85 (6), 73-75, 2005.
  3. Peles, F., Keresztúri, P., Iglói, A., Szabó, A.: Néhány Hajdú-Bihar megyei tejtermelő gazdaság értékelése a tartás és a tejminőség szempontjából: [elektronikus dokumentum].
    In: XI. Ifjúsági Tudományos Fórum : [elektronikus dokumentum] / Veszprémi Egyetem MTK, Veszprémi Egyetem, Keszthely, 1-5, 2005.
2004
  1. Peles, F., Iglói, A., Keresztúri, P., Szabó, A.: A nyers tej mikrobiológiai minőségének az alakulása Hajdú-Bihar megye eltérő méretű gazdaságaiban (2000-2002).
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2004. évi Nagygyűlése és a X. Fermentációs Kollokvium előadás kivonatok, Magyar Mikrobiológiai Társaság, Budapest, 1, 2004.
feltöltött közlemény: 147 Open Access: 44
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK