Tudóstér: Szőllősi László publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 184 Open Access: 32
2024
  1. Karnai, L., Fehér, M., Békefi, E., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Combining nursery closed-system and pond grow-out common carp (Cyprinus carpio) production is a profitable business in Hungary.
    Aquacult. Rep. 36 1-9, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Animal Science and Zoology (2023)
    Q1 Aquatic Science (2023)
  2. Szőllősi, L., Molnár, S., Karnai, L., Csorbai, A.: Jó termelési színvonalon gazdálkodó pulykahizlaló üzemek ökonómiai jellemzői 2023-ban.
    Baromfiágaz. 24 (1), 52-61, 2024.
  3. Chalgynbayeva, A., Balogh, P., Szőllősi, L., Gabnai, Z., Apáti, F., Sipos, M., Bai, A.: The Economic Potential of Agrivoltaic Systems in Apple Cultivation?A Hungarian Case Study.
    Sustainability. 16 (6), 1-34, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications (2023)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2023)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2023)
    Q1 Geography, Planning and Development (2023)
    Q2 Hardware and Architecture (2023)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2023)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2023)
2023
  1. Erdős, A., Szőllősi, L.: A Magyarországon szántóföldi növénytermesztést végző egyéni és társas agrárvállalkozások üzemméretének, koncentrációjának és hatékonyságának megítélése.
    Gazdálkodás. 67 (5), 410-424, 2023.
  2. Kálmán, Á., Erdős, A., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: A pulykahízlalás jövedelemtermelő képességének alakulása jó színvonalon gazdálkodó magyarországi üzemekben.
    Gazdálkodás. 67 (2), 101-122, 2023.
  3. Kálmán, Á., Szőllősi, L.: Global tendencies in turkey meat production, trade and consumption.
    Agrártud. Közl. 2 83-89, 2023.
  4. Szőllősi, L., Erdős, A.: Income and Asset Situation of Companies Producing Arable Crops in the Visegrad Countries.
    Agriculture-Basel. 13 (8), 1-20, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  5. Szőllősi, L., Berencsi, A., Boros, J., Várnagy, E.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 73 p., 2023.
  6. Erdős, A., Szőllősi, L., Szili, V.: Overview of the poultry sector in Hungary.
  7. Szőllősi, L., Karnai, L., Molnár, S.: Vágócsirke-hizlaló üzemek ökonómiai jellemzői 2022-ben és 2023-ban.
    Baromfiágaz. 23 (3), 12-22, 2023.
2022
  1. Szűcs, I., Szőllősi, L., Apáti, F., Madai, H., Feketéné Ferenczi, A., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Marczin, T., Kicska, T.: A főbb hazai mezőgazdasági ágazatok üzemtani elemzése.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 155 p., 2022.
  2. Erdős, A., Szőllősi, L.: A magyar, szlovák és lengyel szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó társas vállalkozások üzemmérete és koncentrációja = Farm size and concentration of Hungarian, Slovakian and Polish arable crop partnerships.
    Régiókut. szle. 7 (2), 41-50, 2022.
  3. Ricz, S., Szőllősi, L.: A magyar és lengyel tojástermelő társas vállalkozások gazdasági összehasonlítása.
    Studia Mundi - Economica. 9 (3), 43-54, 2022.
  4. Erdős, A., Szőllősi, L.: A V4-országok szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó társas vállalkozásainak hatékonysága és koncentrációja.
    In: "Interdiszciplinaritás a régiókutatásban X." Nemzetközi Tudományos Konferencia - Rezümékötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 16, 2022.
  5. Erdős, A., Szőllősi, L.: Economic situation and concentration of arable crop partnerships in Hungary.
    J. Cent. Eur. Agric. 23 (1), 179-191, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Animal Science and Zoology
  6. Apáti, F., Balsa-Budai, N., Fehér, A., Kontor, E., Szakály, Z., Kurmai, V., Balogh-Vida, V., Farkas, N., Kiss, M., Karnai, L., Szőllősi, L.: Élelmiszer-fogyasztói szokások, trendek várható változása.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 142 p., 2022.
  7. Dajnoki, K., Boros, J., Szőllősi, L.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 76 p., 2022.
  8. Szőllősi, L., Karnai, L., Molnár, S.: Tojásfogyasztási és -vásárlási szokások Magyarországon.
    Baromfiágaz. 22 (3), 40-49, 2022.
2021
  1. Szőllősi, L.: A hazai tojáságazat műszaki színvonala és hatékonysága.
    Baromfiágaz. 21 (2), 85-93, 2021.
  2. Karnai, L., Szőllősi, L., Bauerné Gáthy, A., Szűcs, I.: Attitudes of Debrecen University students towards healthy life based on their dietary habits.
    Int. J. Quality Res. 15 (1), 125-138, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Industrial and Manufacturing Engineering
    Q3 Management Science and Operations Research
    Q3 Safety, Risk, Reliability and Quality
  3. Molnár, S., Szőllősi, L.: Az étkezési tojástermelésben alkalmazott tartástechnológiák fenntarthatósági kérdései.
    Economica. 12 (1-2), 27-35, 2021.
  4. Szőllősi, L.: Current State and Future Prospects of the Egg Sector: an International Outlook.
    Agric. conspec. sci. 86 (2), 95-105, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q4 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q4 Geophysics
  5. Szőllősi, L., Béres, E., Szűcs, I.: Effects of modern technology on broiler chicken performance and economic indicators: a Hungarian case study.
    Italian Journal of Animal Science. 20 (1), 188-194, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
  6. Erdős, A., Szőllősi, L.: Hajdú-Bihar megyei szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó társas vállalkozások jövedelmezőségének megítélése különös tekintettel a hajdúböszörményi gazdálkodókra.
    Studia Mundi - Economica. 8 (3), 31-45, 2021.
  7. Gereles, A., Szőllősi, L.: Integrated approach in Ukrainian dairy industry: a case study from Poltava region.
    Apstract. 15 (3-4), 1-11, 2021.
  8. Dajnoki, K., Boros, J., Szőllősi, L.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 52 p., 2021.
  9. Erdős, A., Szőllősi, L.: The economic situation of Hungarian crop production enterprises, especially in Hajdú-Bihar county.
    Apstract. 15 (1-2), 101-108, 2021.
2020
  1. Szőllősi, L.: A tojáságazat helyzete a világon és az Európai Unióban.
    Baromfiágaz. 20 (2), 66-751, 2020.
  2. Szőllősi, L., Molnár, S., Szűcs, I., Erdős, A.: A tojástermelés jövedelemtermelő képességének alakulása alternatív tartásmódok (madárház/mélyalom) esetén.
    Gazdálkodás. 64 (3), 202-214, 2020.
  3. Erdős, A., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Economics of egg production in alternative housing systems: a Hungarian case study.
    Anal. Univ. Oradea. Ştiinţ. econ. 29 (1), 471-481, 2020.
  4. Szántó, L., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Economics of milk production in 2010-2016: a Hungarian case study.
    Anal. Univ. Oradea. Ştiinţ. econ. 29 (1), 586-596, 2020.
  5. Szántó, L., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Hízóalapanyag-előállításra specializálódott magyarországi sertéstelep létesítésének és üzemeltetésének költség-jövedelem és megtérülési viszonyai.
    Gazdálkodás. 64 (6), 484-496, 2020.
  6. Szűcs, I., Szántó, L., Szőllősi, L.: Investment analysis of a piglet producer farm: a Hungarian case study.
    Apstract. 14 (3-4), 141-152, 2020.
  7. Dajnoki, K., Erdős, A., Szőllősi, L.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 48 p., 2020.
  8. Gereles, A., Szőllősi, L.: Strategic Management And Modern Corporate Principles in Ukrainian Integrated Agribusiness.
    Cross Cult. Manag. J. 22 (1), 47-51, 2020.
  9. Molnár, S., Szőllősi, L.: Sustainability and Quality Aspects of Different Table Egg Production Systems: A Literature Review.
    Sustainability. 12 (19), 1-22, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
2019
  1. Molnár, S., Szőllősi, L.: A libahizlalás naturális és ökonómiai hatékonysága eltérő nevelési idő esetén.
    Acta Carolus Robertus. 9 (1), 157-169, 2019.
  2. Molnár, S., Szőllősi, L.: A pecsenyeliba termelés naturális és ökonómiai hatékonyságának vizsgálata adott telep példáján keresztül.
    Studia Mundi - Economica. 6 (2), 72-80, 2019.
  3. Szőllősi, L., Kovács, K., Vida, V.: Az üzleti tervezés alapjai munkafüzet.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 65 p., 2019. ISBN: 9789634901778
  4. Szőllősi, L., Kovács, K., Vida, V.: Business Planning Basics: Workbook.
    University of Debrecen, Debrecen, 64 p., 2019. ISBN: 9789634902300
  5. Szőllősi, L., Szűcs, I., Huzsvai, L., Molnár, S.: Economic issues of Hungarian table egg production in different housing systems, farm sizes and production levels.
    J. Cent. Eur. Agric. 20 (3), 995-1008, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Animal Science and Zoology
  6. Erdős, A., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Economics of egg production in alternative housing systems - a Hungarian case study.
    In: 1st Partium International Conference on Management. Trends in 21stCentury. Eds.: András Nábrádi, Katalin Gál, Partium Christian University, Nagyvárad, 50-51, 2019.
  7. Erdős, A., Molnár, S., Szőllősi, L.: Efficiency of table egg production in different housing systems and farm sizes: a case study based on three Hungarian farms.
    Annals PAAAE. 21 (4), 116-125, 2019.
  8. Dajnoki, K., Héder, M., Szőllősi, L.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 54 p., 2019.
  9. Gereles, A., Szőllősi, L.: The current state and latest trends of the Ukrainian dairy sector.
    Annals of the Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists. 21 (2), 69-78, 2019.
2018
  1. Szőllősi, L.: A magyar baromfihús előállítás versenyképessége és javításának feltételei.
    In: XXI. Kaposvári Baromfitenyésztési Szimpózium. Szerk.: Sütő Zoltán, Kaposvári Egyetem Agrár és Környezettudományi Kar, Kaposvár, 39-54, 2018. ISBN: 9786155599552
  2. Molnár, S., Szőllősi, L.: A pecsenyekacsa hizlalás üzemi eredményei adott telep példáján keresztül.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 14 (1), 37-44, 2018.
  3. Erdős, A., Szőllősi, L.: A tojástermelés és -fogyasztás nemzetközi és magyarországi helyzete, főbb tendenciái.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 14 (1), 8-14, 2018.
  4. Szőllősi, L., Molnár, S.: Az étkezési tojástermelés gazdasági helyzete Magyarországon.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 14 (1), 53-62, 2018.
  5. Erdős, A., Szőllősi, L.: Economics of sea buckthorn production and processing in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 24 (3-4), 21-25, 2018.
  6. Dajnoki, K., Héder, M., Szőllősi, L.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    DE Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 40 p., 2018.
  7. Dajnoki, K., Molnár, S., Szőllősi, L.: Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Rezümé kötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 60 p., 2018.
  8. Szőllősi, L., Molnár, S.: Versenyképesség meghatározó tényezői III. - A hatékony és jövedelmező termelés feltételei.
    Baromfiágaz. 18 (1), 4-12, 2018.
2017
  1. Erdős, A., Szőllősi, L.: A homoktövis-termesztés és -feldolgozás gazdasági eredményei eltérő termelési intenzitású ültetvényekben.
    Acta Carolus Robertus. 7 (1), 69-86, 2017.
  2. Szőllősi, L., Molnár, S., Molnár, G., Horn, P., Sütő, Z.: A tojás mint alapvető és funkcionális élelmiszer táplálkozás-élettani jelentősége.
    Táplálkozásmarketing. 4 (1-2), 7-22, 2017.
  3. Erdős, A., Szőllősi, L.: A tojástermelés és -fogyasztás nemzetközi és magyarországi helyzete, főbb tendenciái.
    In: VI. Gödöllői Állattenyésztési Tudományos Nap Nemzetközi Konferencia : Előadások és poszterek összefoglaló kötete. Kiadta: Szent István Egyetem, Szent István Egyetem, Gödöllő, 50, 2017.
  4. Szőllősi, L.: A tojótyúkok vedletésének legfontosabb gazdasági összefüggései.
    Állatteny. Takarm. 66 (2), 106-119, 2017.
  5. Szőllősi, L., Molnár, S., Ladányi, K., Karnai, L., Szűcs, I.: Cost analysis of pig slaughtering: a hungarian case study.
    Apstract. 11 (3-4), 121-130, 2017.
  6. Molnár, S., Szőllősi, L.: Economic issues of duck production: a case study from Hungary.
    Apstract. 11 (3-4), 61-68, 2017.
  7. Erdős, A., Szőllősi, L.: Milyen körülmények között termeljünk homoktövist?.
    Zölds.-Gyüm. Piac Technol. 21 (4), 31-33, 2017.
  8. Szőllősi, L., Molnár, S.: Versenyképesség meghatározó tényezői I. - piaci igények.
    Baromfiágaz. 17 (3), 4-11, 2017.
  9. Szőllősi, L., Molnár, S., Kálmán, Á.: Versenyképesség meghatározó tényezői II. - a piacra jutás feltételei.
    Baromfiágaz. 17 (4), 4-12, 2017.
2016
  1. Kálmán, Á., Szőllősi, L., Nagy, L.: A magyar baromfiágazat külkereskedelmi kapcsolatai és lehetőségei.
    In: LVIII. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 78, 2016. ISBN: 9789639639843
  2. Szőllősi, L.: A tojással és annak valódi biológiai értékével kapcsolatos információk disszeminációja avagy Lehetőségek a magyar tojástermelők versenyképességének növelésére.
    Baromfi Termék Tanács :, Budapest, 78 p., 2016. ISBN: 9789631257700
  3. Szőllősi, L., Dorka, N.: A vágócsirke hizlalás naturális hatékonyságának gazdasági szerepe egy magyarországi korszerű telep adatai alapján.
    Acta Carolus Robertus. 6 (1), 171-180, 2016.
  4. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Integrációs lehetőségek a magyar akvakultúra ágazatban.
    Halászati lapok : a Magyar mezőgazdaság melléklete 17 (1), 3-7, 2016.
  5. Ladányi, K., Szőllősi, L.: Kézműves cukrászipari termékek magyarországi vásárlásának és fogyasztásának jellemzői.
    Acta Carolus Robertus. 6 (1), 127-136, 2016.
  6. Szőllősi, L.: Mesterséges vedletés gazdasági hatásai az étkezési tojás termelésben.
    In: XV.Nemzetközi Tudományos Napok : Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között : a tudományos napok publikációi. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 1479-1487, 2016. ISBN: 9789639941922
2015
  1. Szőllősi, L.: A baromfiágazat nemzetközi és hazai helyzete, jövőbeli kilátásai.
    Őstermelő. 19 (1), 84-87, 2015.
  2. Szűcs, I., Béri, B., Szőllősi, L., Kovács, K., Molnár, S., Ladányi, K., Szűcs, I.: A hazai tejágazat fejlesztési koncepciójának komplex megvalósíthatósági elemzése és továbbfejlesztése.
  3. Szőllősi, L., Molnár, S., Molnár, G., Horn, P., Sütő, Z.: A tojás a legtökéletesebb dolog az univerzumban!.
    Baromfiágaz. 15 (4), 60-64, 2015.
  4. Szőllősi, L., Szűcs, I.: A vágócsirke hizlalás jövedelmezőségét meghatározó tényezők ökonómiai értéke.
    Állatteny. takarm. 64 (1), 32-45, 2015.
  5. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az üzleti tervezés alapjai.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 116 p., 2015. ISBN: 9786158029070
  6. Molnár, S., Szőllősi, L.: Fogyasztási és vásárlási szokások Magyarországon.
    Baromfiágaz. 15 (3), 60-68, 2015.
  7. Dajnoki, K., Szőllősi, L.: Interdiszciplináris tudományos konferencia: tanulmánykötet.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 182 p., 2015. ISBN: 9789634737698
  8. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Problems of the Hungarian dairy sector in connection with the abolition of the milk quota system.
    Annals of the Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists. 17 (3), 379-385, 2015.
2014
  1. Ladányi, K., Szőllősi, L.: A cukrászipari termékek fogyasztási szokásainak főbb jellemzői Magyarországon.
    Táplálkozásmarketing. 1 (1-2), 119-123, 2014.
  2. Szőllősi, L.: A hatékonyság szerepe a magyar étkezési tojástermelés jövedelmezőségében.
    Gazdálkodás. 58 (5), 424-493, 2014.
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I., Molnár, S., Ladányi, K.: A helyi kézműves termék-előállítás és -forgalmazás során felmerülő együttműködés lehetőségei egyes kiemelt turisztikai vonzerővel rendelkező erdélyi településeken.
    J. Cent. Eu. Green Innovation. 2 (3), 111-134, 2014.
  4. Kissné Nagy, C., Szőllősi, L., Szűcs, I., Nagy, G.: A konvencionális és az AKG technológiák ökonómai összehasonlításának módszertani kérdései.
    In: Régiók fejlesztése. Szerk.: Buday-Sántha Attila, Danka Sándor, Komlósi Éva, Pécsi Tudományegyetem, Pécs, 372-382, 2014. ISBN: 9789636425296
  5. Szőllősi, L.: A magyar étkezési tojás termelés gazdasági helyzete.
    In: Az átalakuló, alkalmazkodó mezőgazdaság és vidék : XIV. Nemzetközi Tudományos Napok : Gyöngyös, 2014. március 27-28. : tanulmányok [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 1385-1392, 2014. ISBN: 9789639941762
  6. Szőllősi, L.: A naturális hatékonyság kulcsfontosságú.
    Baromfiágaz. 14 (2), 32-40, 2014.
  7. Szőllősi, L., Szűcs, I.: An economic approach to broiler production: a case study from Hungary.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 16 (3), 275-281, 2014.
  8. Szőllősi, L.: A tojástermelés jövedelmezősége.
    Baromfiágaz. 14 (4), 72-81, 2014.
  9. Molnár, S., Ladányi, K., Szőllősi, L.: A víziszárnyas-ágazat nemzetközi és hazai helyzetéről.
    Baromfiágaz. 14 (3), 64-71, 2014.
  10. Molnár, S., Szőllősi, L.: Az étkezési tojás fogyasztási szokásainak főbb jellemzői Magyarországon.
    Táplálkozásmarketing. 1 (1-2), 133-138, 2014.
  11. Szőllősi, L., Molnár, G., Sütő, Z.: Az étkezési tojástermelés jövedelmezőségét meghatározó tényezők ökonómiai értéke.
    Acta Agrar. Kvár. 18 (1), 30-49, 2014.
  12. Szőllősi, L., Szűcs, I., Nábrádi, A.: Economic Issues Of Broiler Production Length.
    Econ. Agricul. 61 (3), 633-646, 2014.
  13. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Megéri-e a tejautomatán keresztül történő értékesítés?: egy kisüzemi tehenészet esettanulmánya.
    Tejgazdaság. 74 (1-2), 53-61, 2014.
  14. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Potential of vertical and horizontal integration in the Hungarian fish product chain.
    Apstract. 8 (2-3), 5-15, 2014.
  15. Szűcs, I., Szőllősi, L., Felföldi, J., Blaskó, B., Szénásné Ványi, N., Kovács, K., Kurmai, V.: Üzleti jellegű esettanulmányok készítésének gyakorlata: case study handbook.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 206 p., 2014.
  16. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Vertikális és horizontális integrációs lehetőségek a hazai haltermékpálya mentén.
    In: Az átalakuló, alkalmazkodó mezőgazdaság és vidék : XIV. Nemzetközi Tudományos Napok : Gyöngyös, 2014. március 27-28. : tanulmányok [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 1401-1414, 2014. ISBN: 9789639941762
  17. Ladányi, K., Molnár, S., Szőllősi, L.: Víziszárnyas sülve-főve.
    1786-4976 2014 (szeptember-október), 16-17, 2014.
2013
  1. Szőllősi, L.: A baromfiágazat ökonómiai és szervezési kérdései.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Apáti Ferenc, Berde Csaba, Blaskó Beáta, Felföldi János, Madai Hajnalka, Nábrádi András, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 239-254, 2013. ISBN: 9786155183522
  2. Szőllősi, L.: A brojlerhizlalás jövedelmezősége és befolyásoló tényezői.
    In: Versenyképes brojlerhizlalás. Szerk.: Bárány László, Pupos Tibor, Szöllősi László, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 171-198, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515) ISBN: 9786155224416
  3. Szőllősi, L.: A brojlerhizlalás költség- és jövedelemviszonyait befolyásoló tényezők.
    In: Versenyképes brojlerhizlalás. Szerk.: Bárány László, Pupos Tibor, Szöllősi László, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 40-42, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515) ISBN: 9786155224416
  4. Szőllősi, L.: A brojlerhizlalás versenyképességét meghatározó tényezők hatásainak számszerűsítése, modellkalkulációk.
    In: Versenyképes brojlerhizlalás. Szerk.: Bárány László, Pupos Tibor, Szöllősi László, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 199-237, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515) ISBN: 9786155224416
  5. Balogh, P., Pocsai, K., Soltész, A., Szőllősi, L.: A kocatartás és malacnevelés versenyképességét meghatározó tényezők modellkalkulációi.
    In: Versenyképes kocatartás és malacnevelés. Szerk.: Balogh Péter, Novotniné Dankó Gabriella, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 239-282, 2013. ISBN: 9786155224447
  6. Balogh, P., Pocsai, K., Soltész, A., Szőllősi, L.: A sertéshizlalás versenyképességét meghatározó tényezők hatásainak számszerűsítése, modell-kalkulációk.
    In: Versenyképes sertéshizlalás. Szerk.: Balogh Péter, Novotniné Dankó Gabriella, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 213-236, 2013. ISBN: 9786155224430
  7. Szőllősi, L.: A tojástermelés jövedelmezősége és befolyásoló tényezői.
    In: , Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 197-218, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515)
  8. Szőllősi, L.: A tojástermelés költség- és jövedelem viszonyait befolyásoló tényezők.
    In: Versenyképes tojástermelés /szerk. Pupos Tibor, Sütő Zoltán, Szőllősi László, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 36-38, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515)
  9. Szőllősi, L.: A tojástermelés versenyképességét meghatározó tényezők hatásainak számszerűsítése, modellkalkulációk.
    In: , Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 219-270, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515)
  10. Pupos, T., Sütő, Z., Szőllősi, L.: A vállalatok közötti együttműködés lehetséges formái.
    In: Versenyképes tojástermelés /szerk. Pupos Tibor, Sütő Zoltán, Szőllősi László, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 67-75, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515)
  11. Felföldi, J., Szőllősi, L.: A vállalkozás külső és belső környezetének értékelése, iparági elemzés.
    In: Üzleti tervezés / [szerzők Felföldi János ..., Szőllősi László ..., Szűcs István ...] ; [közread. a] Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 23-35, 2013. ISBN: 9786155183928
  12. Szőllősi, L., Orosz, Z.: Az elhullás mértékének hatása a tojástermelés gazdasági eredményeire.
    In: , Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 246-250, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515)
  13. Szőllősi, L.: Az integráció kapcsolódó kérdései.
    In: Versenyképes brojlerhizlalás. Szerk.: Bárány László, Pupos Tibor, Szöllősi László, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 71-79, 2013, (Profmax sorozat, ISSN 2063-8515) ISBN: 9786155224416
  14. Szőllősi, L.: Az üzleti terv kontrollingja.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 129-133, 2013. ISBN: 9786155183928
  15. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Beruházási döntéseket támogató módszerek.
    In: Döntéstámogató módszerek és rendszerek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Balogh Péter, Felföldi János, Herdon Miklós, Kamény Gábor, Nagy Lajos, Nábrádi András, Szőllősi László, Szűcs István, szerk. Felföldi János, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 157-168, 2013. ISBN: 9786155183676
  16. Szőllősi, L.: Erőforrások tervezése.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 70-83, 2013. ISBN: 9786155183928
  17. Szőllősi, L.: Kockázatértékelés.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 126-128, 2013. ISBN: 9786155183928
  18. Apáti, F., Blaskó, B., Felföldi, J., Pupos, T., Szénásné Ványi, N., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana: elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem AGTC, Debrecen, 234 p., 2013. ISBN: ISBN9786155183645
  19. Szőllősi, L.: Mezőgazdasági vállalkozások és ágazatok komplex gazdasági elemzése.
    In: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana: Elméleti jegyzet / Apáti Ferenc, Blaskó Beáta, Felföldi János, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 171-229, 2013. ISBN: 9786155183645
  20. Szőllősi, L.: Mezőgazdasági vállalkozások és ágazatok komplex gazdasági elemzése.
    In: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana / [szerk. Szűcs István], Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 173-231, 2013. ISBN: 9786155183942
  21. Szőllősi, L.: Pénzügyi terv.
    In: Üzleti tervezés / Felföldi János, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem, Debrecen, 84-125, 2013. ISBN: 9786155183928
  22. Bai, A., Bauerné Gáthy, A., Nábrádi, A., Nagy, L., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Sectorial Economy I.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 130 p., 2013. ISBN: 9789634736622
  23. Apáti, F., Bai, A., Bittner, B., Blaskó, B., Felföldi, J., Kiss, I., Kovács, K., Madai, H., Nábrádi, A., Szénásné Ványi, N., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Sectorial Economy II..
    University of Debrecen, Debrecen, 187 p., 2013.
  24. Szőllősi, L.: Természeti tényezők és erőforrások.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Apáti Ferenc, Berde Csaba, Blaskó Beáta, Felföldi János, Madai Hajnalka, Nábrádi András, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 40-42, 2013. ISBN: 9786155183522
  25. Szőllősi, L.: Természeti tényezők és erőforrások.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek / [szerk. Apáti Ferenc], DE AGTC, Debrecen, 41-43, 2013. ISBN: 9786155183959
  26. Szőllősi, L.: Tőke javak.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Apáti Ferenc, Berde Csaba, Blaskó Beáta, Felföldi János, Madai Hajnalka, Nábrádi András, Pupos Tibor, Szénásné Ványi Noémi, Szőllősi László, Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 42-49, 2013. ISBN: 9786155183522
  27. Szőllősi, L.: Tőke javak.
    In: Vállalati és ágazati gazdaságtani ismeretek / [szerk. Apáti Ferenc], DE AGTC, Debrecen, 43-50, 2013. ISBN: 9786155183959
  28. Felföldi, J., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Üzleti tervezés elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 134 p., 2013. ISBN: 9786155183577
  29. Bárány, L., Pupos, T., Szőllősi, L.: Versenyképes brojlerhizlalás.
    Szaktudás Kiadó Ház., Budapest, 316 p., 2013. ISBN: 9786155224416
  30. Pupos, T., Sütő, Z., Szőllősi, L.: Versenyképes tojástermelés.
    Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 320 p., 2013. ISBN: 9786155224423
2012
  1. Szőllősi, L., Blaskó, B.: Az étkezési tojástermelés aktuális kérdései.
    In: Zöld gazdaság és versenyképesség? : XIII. Nemzetközi Tudományos Napok : a tudományos napok előadásai és poszterei. Szerk.: Magda Sándor, Dinya László, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 788-796, 2012. ISBN: 9789639941533
  2. Szőllősi, L.: Beruházás-elemzés: 17. fejezet.
    In: Korszerű farmmenedzsment / Ronald D. Kay, William M. Edwards, Patricia A. Duffy., szerk. Felföldi János, Nábrádi András, Szűcs István, Magyar Agrárkamara, a Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 299-326, 2012. ISBN: 9786155224218
  3. Blaskó, B., Kovács, K., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Complex problem analysis of the Hungarian dairy farms.
    Apstract. 6 (1-2), 93-100, 2012.
2011
  1. Blaskó, B., Cehla, B., Kiss, I., Kovács, K., Lapis, M., Madai, H., Nagy, A., Nábrádi, A., Pupos, T., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Állattenyésztési ágazatok ökonómiája: Az Agrármérnök MSc szak tananyagfejlesztése.
    Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 298 p., 2011.
  2. Szőllősi, L.: A pulyka, kacsa és lúd ágazat gazdasági kérdései.
    In: , Debreceni Egyetem, Debrecen, 208-222, 2011.
  3. Szőllősi, L., Kiss, I.: A tojástermelés gazdasági kérdései.
    In: , Debreceni Egyetem, Debrecen, 223-240, 2011.
  4. Biró, S., Apáti, F., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az öntözésfejlesztés gazdasági összefüggései.
    In: Vízhasználat és öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaságban / [szerk. Bíró Szabolcs et al.], AKI, Budapest, 45-74, 2011. ISBN: 9789634915683
  5. Dajnoki, K., Szőllősi, L.: Beszámoló a X. és XI. DE GVK Kari Tudományos Diákköri konferencia eredményeiről.
    Gazdálktud. Közl. 3 (1), 5-10, 2011.
  6. Szőllősi, L.: Értéktermelés a hazai vágócsirke termékpálya mentén.
    In: Pro Scientia Aranyérmesek X. Konferenciája. Szerk.: Szőllősi László, Pro Scientia Aranyérmesek Társasága, Budapest, 66-72, 2011. ISBN: 9789638828910
  7. Szőllősi, L.: Pro Scientia Aranyérmesek X. Konferenciája.
    Pro Scientia Aranyérmesek Társasága, Budapest, 264 p., 2011. ISBN: 9789638828910
  8. Dajnoki, K., Szőllősi, L.: Tehetséggondozás a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karon.
    Debreceni Talentum. 1 (1), 4-11, 2011.
  9. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Üzleti tervezés.
    In: Stratégiai klaszterfejlesztés. Szerk.: Grasselli Norbert, Völgyiné Nadabán Márta, Innova Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., Debrecen, 130-191, 2011. ISBN: 9789630831086
2010
  1. Pupos, T., Szőllősi, L., Péter, Z.: A pénzügyi terv és tartalmi elemei.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 89-137, 2010. ISBN: 9879639935402
  2. Pupos, T., Szőllősi, L., Péter, Z.: Az üzleti terv elkészítése - Esettanulmány.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 156-185, 2010. ISBN: 9879639935402
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I., Apáti, F.: Beruházások tervezése.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 143-152, 2010. ISBN: 9879639935402
  4. Szőllősi, L.: Key Issues of the Hungarian Integrated Chicken Production.
    In: World's Poultry Science Journal CD of Proceedings / Michel, Duclos; Yves, Nys, World's Poultry Science Association (WPSA), Beekbergen, Paer: 672, 2010.
2009
  1. Mihók, S., Szőllősi, L., Nábrádi, A.: Ágazati koncepció a baromfi árutermelésben.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 301-323, 2009. ISBN: 9789638823304
  2. Szőllősi, L.: A gazdasági és technológiai tényezők szerepe a vágócsirke termékpályán.
    Baromfiágaz. 9 (2), 12-18, 2009.
  3. Szőllősi, L.: A magyar vágócsirke-ágazat gazdasági helyzete.
    In: Pro Scientia Aranyérmesek IX. Konferenciája : előadások. Szerk.: Szele Bálint, Pro Scientia Aranyérmesek Társasága, Budapest, 91-96, 2009.
  4. Szőllősi, L.: A vágócsirke termékpálya belső kapcsolatai és az értékképződés.
    Baromfiágaz. 9 (1), 8-13, 2009.
  5. Szőllősi, L.: A vágócsirke termékpálya input-output modellje.
    Anim. welf. etol. tartástechnol. 5 (4), 2009.
  6. Mihók, S., Szőllősi, L., Nábrádi, A.: Debreceni álláspont a baromfi árutermelésről.
    Magyar Mezőgazd. 64 (27), 17-24, 2009.
  7. Szőllősi, L.: Inner Connection and Value Generation in the Hungarian Broiler Product Chain.
    In: 4th Aspects and Visions of Applied Economics and Informatics / University of Debrecen, Debreceni Egyetem, Debrecen, 135-140, 2009.
  8. Szőllősi, L.: Jövedelemtermelő képességet befolyásoló tényezők szerepe a vágócsirke termékpályán.
    In: Erdei Ferenc V. Tudományos Konferencia : Globális kihívások, lokális megoldások : 2009. szeptember 3-4., Kecskemét : konferenciakiadvány / [szerk. Ferencz Árpád], Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, [Kecskemét], 166-170, 2009. ISBN: 9789637294730
  9. Szőllősi, L.: The Operation of the Hungarian Broiler Product Chain.
    Apstract. 3 (5-6), 47-50, 2009.
  10. Láng, E., Szőllősi, L., Tikász, I., Gergely, É., Daróczi, K., Trón, Z.: XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekció: Előadás-kivonatok.
    DE Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar; Közgazdaságtudományi Kar, Debrecen, 459 p., 2009. ISBN: 9789634732686
2008
  1. Nábrádi, A., Szőllősi, L.: A baromfiágazat versenyképességének helyreállítása.
    Gazdálkodás. 52 (5), 418-431, 2008.
  2. Szűcs, I., Szőllősi, L.: A beruházások ökonómiai megítélése.
    In: Üzemtan I.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 46-59, 2008. ISBN: 9789639736917
  3. Nábrádi, A., Szőllősi, L.: A fenntarthatóság ökonómiai kérdései a magyar baromfiágazatban.
    Baromfiágaz. 8 (3), 4-10, 2008.
  4. Szőllősi, L., Nábrádi, A.: A magyar baromfi ágazat aktuális problémái.
    Bull. Szent István Univ. Special Issue Part 1. 315-325, 2008.
  5. Szőllősi, L.: A magyar vágócsirke termékpálya komplex ökonómiai értékelése.
    Magy. bfi. 49 (12), 34-42, 2008.
  6. Nábrádi, A., Szőllősi, L., Madai, H.: A vágóbaromfi termelés helyzete, gazdasági jelentősége.
    In: Kárpátalja bekapcsolódásának segítése az Észak-alföldi régió gazdasági életébe. Szerk.: Madai Hajnalka, Nábrádi András, Lícium-Art : Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 137-146, 2008.
  7. Szőllősi, L., Nábrádi, A.: A vágóbaromfi termelés szervezése és ökonómiája.
    In: Üzemtan II.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 235-260, 2008. ISBN: 9789639736924
  8. Szőllősi, L.: A vágócsirke termékpálya 2007. évi költség- és jövedelemviszonyai.
    Baromfiágaz. 8 (4), 4-12, 2008.
  9. Szőllősi, L.: Brojler csirke hízlalás ökonómiai helyzete Magyarországon.
    Agrártud. közl. 29 171-180, 2008.
2007
  1. Szőllősi, L., Nábrádi, A.: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a baromfi ágazatban: a baromfi ágazat helyzete kilátásai és fejlesztési lehetőségei.
    Center-Print Nyomda, Debrecen, 152 p., 2007.
  2. Apáti, F., Szőllősi, L., Felföldi, J.: A gyümölcsültetvények tervezésének gazdasági szempontjai.
    In: Gyümölcsültetvények tervezése, fajtahasználat. Szerk.: Nyéki József, InterClaster Szolgáltató Kht., Kecskemét, 67-92, 2007. ISBN: 9789639773097
  3. Szőllősi, L., Nábrádi, A.: A magyar baromfiágazat aktuális problémái.
    In: Tradíció és innováció = Tradition and innovation : nemzetközi tudományos konferencia kiadványai. Szerk.: Lehota J., Takácsné György K, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 192, 2007.
  4. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Beruházások gazdasági értékelése.
    In: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban. Szerk.: Nábrádi András, Nagy Adrián, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 178-194, 2007, (Vállalkozói és menedzsment készségfejlesztés, 1789-3542)
  5. Szőllősi, L.: Brojler előállítás ökonómiai elemzése.
    In: Erdei Ferenc IV. Tudományos Konferencia : 2007. augusztus 27-28., Kecskemét : konferenciakiadvány / [szerk. Ferencz Árpád], Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, [Kecskemét], 73-76, 2007. ISBN: 9789637294631
  6. Szőllősi, L.: Brojler szülőpár-telep létesítésének és üzemeltetésének gazdasági kérdései.
    In: Európai integráció - elvek és döntések - Gazdasági fejlődés Európában : II. Pannon Gazdaságtudományi Konferencia : Tanulmánykötet I. / Szentes Balázs, Pannon Egyetem, Veszprém, 31-38, 2007. ISBN: 9789639696297
  7. Szőllősi, L., Nábrádi, A.: Financing by Foreign Capital in Point of Investment Analysis.
    In: Summer University on Information Technology in Agriculture and Rural Development. Szerk.: Harnos Zsolt, Herdon Miklós, University of Debrecen, Debrecen, 112-118, 2007.
  8. Nábrádi, A., Szőllősi, L.: Key aspects of investment analysis.
    Apstract. 1 (1), 53-56, 2007.
  9. Nábrádi, A., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Projektismertető.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a baromfi ágazatban. Szerk.: Nábrádi András, Szőllősi László, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 9-17, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 12.)
  10. Szőllősi, L.: Tenyésztojás-termelés hatékonyságának vizsgálata.
    In: Agrárgazdaság, Vidékfejlesztés, Agrárinformatika Nemzetközi Konferencia. Szerk.: Nábrádi András, Lazányi János, Herdon Miklós, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Agrárgazdasági És Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 1245-1253, 2007.
  11. Bartha, A., Dékán Tamásné, O., Felföldi, J., Nagy, A., Nábrádi, A., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban.
    In: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban. Szerk.: Nábrádi András, Nagy Adrián, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 3-200, 2007, (Vállalkozói és menedzsment készségfejlesztés, 1789-3542)
2006
  1. Szőllősi, L.: Case 3..
    In: Business Planning : Cases / A. Was, MBA in Agribusiness Management, Warsaw University of Life Science, Warsaw, 12-13, 2006.
  2. Apáti, F., Felföldi, J., Gyarmati, Á., Kovács, K., Kiss, Z., Lukácsné Berke, Z., Szőllősi, L., Széll, S., Szűcs, I., Tikász, I.: Hajdú-Bihar megye mezőgazdasága: gazdálkodás az egyes tájegységekben :.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 133 p., 2006.
  3. Nábrádi, A., Szőllősi, L.: Key Aspects of Investment Analysis.
    In: The 4th International Symposium "Natural Resources and Sustainable Development". Ed.: Vasile Bara, Nicolae Csép, Jávor András, Tamás János, University of Oradea Publishing House, Oradea, 109-116, 2006.
  4. Szőllősi, L.: Mangalica sertés tenyésztése Újszentmargitán.
    In: Vidékfejlesztési esettanulmányok a magyar-román határ mentén. Szerk.: Gályász József, Campus Kiadó, Debrecen, 28-41, 2006.
  5. Szőllősi, L.: Savanyító üzem Tégláson.
    In: Vidékfejlesztési esettanulmányok a magyar-román határ mentén. Szerk.: Gályász József, Campus Kiadó, Debrecen, 80-92, 2006.
2005
  1. Szőllősi, L.: Adott mezőgazdasági vállalkozás önfinanszírozó képességének elemzése.
    In: A mezőgazdaság tőkeszükséglete és hatékonysága. Szerk.: Jávor András, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 251-257, 2005. ISBN: 9634728960
  2. Szőllősi, L.: A Sárándi Hűtő TÉSZ hűtőházi beruházásának gazdasági elemzése.
    In: XXVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi szekció Előadás kivonatok. Szerk.: Horváth P, Nyugat-magyarországi Egyetem, Sopron, 27, 2005.
  3. Apáti, F., Felföldi, J., Grasselli, N., Lapis, M., Nábrádi, A., Nagy, A., Popovics, P., Szőllősi, L., Szűcs, I.: A termelés költségei.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs I, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 117-128, 2005.
  4. Szőllősi, L.: A tőkével kapcsolatos döntések előkészítésének módszertani háttere.
    In: Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén AVA II. c. nemzetközi konferencia. Konferencia helye, ideje: Debrecen, Magyarország, 2005.04.07-2005.04.08 / Nábrádi A., Borsos J., Lazányi J. (szerk.), DE ATC Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 1-12, 2005.
  5. Apáti, F., Felföldi, J., Grasselli, N., Lapis, M., Nábrádi, A., Nagy, A., Popovics, P., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az ágazat termelési alapjai.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs I, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 65-96, 2005.
  6. Szőllősi, L.: Hűtőház-üzemeltetés és -tulajdonlás.
    Magyar mezőgazd. 60 (9), 26-27, 2005.
  7. Nagy, A., Szőllősi, L.: Tejtermelő családi gazdaságok életképes méretének vizsgálata.
    In: Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén AVA II. c. nemzetközi konferencia. Konferencia helye, ideje: Debrecen, Magyarország, 2005.04.07-2005.04.08 / Nábrádi A., Borsos J., Lazányi J. (szerk.), DE ATC Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, 1-10, 2005. ISBN: 9634727212
  8. Szőllősi, L.: Üzemeltetés és tulajdonlás kérdéseinek értékelése adott beruházás ökonómiai elemzése alapján.
    In: XI. Ifjúsági Tudományos Fórum, Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 1-6, 2005.
2003
  1. Szőllősi, L.: Beruházások finanszírozásának értékelése adott mezőgazdasági vállalkozás beruházásainak elemzése alapján.
    In: XXVI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekció előadásainak magyar-angol nyelvű összefoglalói. Szerk.: Dér Ferenc, Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar, Kaposvár, 62-63, 2003.
  2. Szőllősi, L.: Gépberuházások döntés-előkészítésének modellezése.
    In: A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának 1. konferenciája. Tanulmányok. Szerk.: Balogh László, Mező Ferenc, Tóth László, Debreceni Egyetem, Debrecen, 37-41, 2003.
feltöltött közlemény: 184 Open Access: 32
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK