Tudóstér: Diósi Gerda publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 68 Open Access: 9
2024
  1. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Csatári, G., Burzán, J., Diósi, G., Veres, S., Nagy, B., Máthé, E., Kovács, S.: Analysis of the lignin content of barley and wheat-based BSG = Analiza zawartości ligniny w BSG na bazie jęczmienia i pszenicy.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 96-97, 2024.
  2. Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: A sörtörköly új élete.
    Magyar Mezőgazd. 79 (16), 28, 2024.
  3. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 59 (6), 3760-3772, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2023)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2023)
  4. Nagy, V., Aszalósné Balogh, R., Csatári, G., Burzán, J., Kovács, S., Veres, S., Máthé, E., Nagy, B., Diósi, G.: Sieve analysis of Barley-based BSG for food applications = Analiza sitowa BSG na bazie jęczmienia do żywności.
    In: XXI School of Fermentation Technology. Ed.: Aleksander Poreda, School of Fermentation Technology, Krakow, 98-99, 2024.
2023
  1. Nagy, V., Syed, R., Máthé, E., Diósi, G.: Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber?.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 33, 2023. ISBN: 9786156457189
  2. Kutasy, E., Diósi, G., Bódi, E., Nagy, P., Melash, A., Forgács, F., Virág, I., Vad, A., Bytyqi, B., Buday, T., Csajbók, J.: Changes in plant and grain quality of winter oat (Avena sativa L.) varieties in response to silicon and sulphur foliar fertilisation under abiotic stress conditions.
    Plants-Basel. 12 (4), 1-18, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  3. Nagy, V., Csatári, G., Aszalósné Balogh, R., Burzán, J., Kovács, S., Máthé, E., Diósi, G.: Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 54, 2023. ISBN: 9789634905356
  4. Nagy, V., Csatári, G., Kovács, S., Burzán, J., Máthé, E., Diósi, G.: Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 515, 2023. ISBN: 9786156457233
  5. Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: The current situation of the use of brewers' spent grain.
    In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 67, 2023. ISBN: 9788055226606
2022
  1. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  2. Diósi, G., Kovácsné Madar, Á., Mares, I.: Eltérő hullámhosszúságú fény hatása a mikrozöldségek bioaktív komponenseire.
    Értékálló aranykorona. 22 (4), 7-8, 2022.
  3. Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
  4. Jevcsák, S., Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
  1. Diósi, G., Jevcsák, S.: A kenyérgabona őrlési értékét meghatározó tulajdonságok.
    Értékálló aranykorona. 7-8, 2021.
  2. Nagy, V., Fekete, I., Balogh, K., Diósi, G.: Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése.
    In: A hatékonyabb agráriumért : Tudományos Szakkollégiumi Kiadvány. Szerk.: Rácz Dalma, Debreceni Egyetem, Debrecen, 94-105, 2021.
  3. Diósi, G.: A NIR mérési technika alkalmazási lehetőségei a gabona-, malom- és takarmányiparban.
    Értékálló aranykorona. 21 (2), 9-10, 2021.
  4. Nagy, V., Diósi, G.: A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (1), 3327-3338, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  5. Diósi, G.: Az őszi búza sütőipari minőségi paraméterei közötti összefüggés vizsgálata.
    Értékálló aranykorona. 21 (3), 17-20, 2021.
  6. Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S., Fülep, Z., Fülep, Á., Diósi, G.: Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
    Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
  7. Nagy, V., Jevcsák, S., Nagy, A., Diósi, G.: Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
    In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
  8. Nagy, V., Máthé, E., Nagy, A., Jevcsák, S., Diósi, G.: Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
  9. Nagy, V., Diósi, G.: Enzim aktív maláták beltartalmi vizsgálata.
    In: Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal : Absztraktkötet 2020/2021. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 178-179, 2021. ISBN: 9789633189283
  10. Nagy, V., Diósi, G.: Sötét maláta élelmiszeripari hasznosításának lehetősége.
    In: Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal : Absztraktkötet 2020/2021. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 78-79, 2021. ISBN: 9789633189283
  11. Nagy, V., Diósi, G.: Using brewer's spent grain as a byproduct of the brewing industry in the bakery industry.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (1), 3339-3350, 2021.
2020
  1. Diósi, G.: A minőségstabilitás alapjai az őszibúza-termesztésben.
    Értékálló aranykorona. 20 (7), 14-16, 2020.
  2. Diósi, G.: Minőségvizsgáló eszközök és szerepük a gabonafelvásárlásban.
    Értékálló aranykorona. 20 (4), 7-9, 2020.
  3. Nagy, V., Diósi, G.: Sörtörköllyel dúsított sütőipari termékek élelmi rost tartalmának vizsgálata.
    In: XIV. Táplálkozásmarketing Konferencia : Új irányok a táplálkozásmarketingben : Merre tovább? : Összefoglalók, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 37, 2020.
  4. Nagy, V., Diósi, G.: Világos maláta sütőipari hasznosítása.
    In: XII. Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal Absztraktkötet 2019/2020. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 68-69, 2020. ISBN: 9789633188569
2019
  1. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában.
  2. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  3. Diósi, G.: Gabonafélék minősége és takarmánybiztonsági kérdései a termőföldtől a felhasználásig.
    Értékálló aranykorona. 19 (3), 36-37, 2019.
  4. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
2018
  1. Diósi, G., Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E.: Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
  2. Diósi, G., Sipos, P.: A minóségi búza termesztésének fontossága a fenntartható szántóföldi növénytermesztésben.
    Értékálló aranykorona. 18 (4), 11-14, 2018.
  3. Olamideo, F., Diósi, G., Mironescu, I., Máthé, E.: Development of fortified bakery products based on kokoro, a traditional Nigerian snack.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 145-160, 2018.
  4. Sipos, P., Diósi, G.: Gabonafélék tárolás alatti életfolyamatai.
    Értékálló aranykorona. 18 (3), 21-24, 2018.
  5. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
    In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
  6. Jevcsák, S., Biró, A., Gálné Remenyik, J., Lehoczki, G., Murányi, E., Jóvér, J., Diósi, G., Sipos, P.: Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
    Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  7. Diósi, G., Jevcsák, S., Kiss Gabriella, Nagy, V., Máthé, E.: Research of rheological parameters of marinated tofu.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Ed.: Z. Győri, University of Debrecen, Debrecen, 42-43, 2018. ISBN: 9789634900245
  8. Diósi, G., Surányi, B., Jevcsák, S., Máthé, E.: Rheologycal parameters of alternative cereal cookies.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 15, 2018. ISBN: 9786061215461
  9. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Diósi, G., Sipos, P.: Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
  1. Buzás, F., Csajbók, J., Diósi, G., Posta, L.: A búzatermesztés gazdasági kérdései: A hazai búzatermesztés fontosabb gazdasági jellemzői.
    Őstermelő. 21 (5), 44-58, 2017.
  2. Czipa, N., Diósi, G., Clive, P., Kovács, B.: Examination of honeys and flowers as soil element indicators.
    Environ. Monit. Assess. 189 (8), 412 [1-12], 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Pollution
2016
  1. Diósi, G.: A búzával szemben támasztott gabonaipari követelmények.
    Értékálló aranykorona. 16 (4), 9-11, 2016.
  2. Diósi, G., Sipos, P.: Effect of different nitrogen and sulphur fertilizer doses on the protein content of the winter wheat during ripening.
    In: ICoSTAF'16 International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts, Faculty Engineering, University of Szeged, Szeged, 20, 2016. ISBN: 9789633064825
  3. Diósi, G., Sipos, P.: Megosztott nitrogén és kén fejtrágyás hatása az őszi búza minőségére.
    Agrártud. közl. 67 27-31, 2016.
  4. Sipos, P., Diósi, G., Jevcsák, S.: Rheological Parameters of Cereals.
    J. Food Physics. 28-29 21-25, 2016.
2015
  1. Diósi, G., Sipos, P.: Effect of fertilizer on the quality parameters of winter wheat.
    In: Student in Bucovina Abstracts : International Conference for Students "Student in Bucovina" May, 7th-9th, 2015, Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Suceava, 158, 2015.
  2. Móré, M., Diósi, G., Sipos, P., Győri, Z.: Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 63-69, 2015.
  3. Diósi, G., Soós, Á., Sipos, P.: Mineral element composition of grain.
    In: Integration of science in food chain : Book of proceedings. Ed.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University, Budapest, 61-64, 2015. ISBN: 9789635036035
  4. Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 104-110, 2015.
2014
  1. Móré, M., Diósi, G.: A gabona minőségvizsgálata, mintavétel eszközei.
    Értékálló aranykorona. 14 (4), 26-28, 2014.
  2. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Influence of storage time on the gluten properties of winter wheat.
    J. Process. Energy Agric. 18 197-199, 2014.
  3. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Őszi búza fajták reológiai tulajdonságainak változása rövid idejű tárolás során.
    Agrártud. közl. 56 83-86, 2014.
  4. Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Reological properties of the mixture product of apple pomace and wheat flour.
    J. Process. Energy Agric. 18 151-153, 2014.
  5. Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination.
    In: ICoSTAF'14: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts : ICoSTAF'14 : 25 April 2014, Szeged. Ed.: Gábor Keszthelyi-Szabó, Cecilia Hodúr, Judit Krisch, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 17, 2014. ISBN: 9789633062760
2013
  1. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Almatörköly-őrlemény és búzaliszt keverékének hatása próbacipó tulajdonságaira = Effect of the mixture of apple pomace and wheat flour on different bread properties.
    In: IX. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia : Összefoglalók. Szerk.: Fehér András, Huszka Péter, Jasák Helga, Soós Mihály, Szabó Sára, Szendrő Katalin, Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., Debrecen, 23, 2013. ISBN: 9789635968565
  2. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Changes of gluten properties of wheat during storage.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 12 (B), 285-290, 2013.
  3. Diósi, G., Sipos, P.: Hogyan játszhat szerepet egészségünk fenntartásában a házilag készített szilvalekvár.
    In: A "IV. Kerpely Kálmán Szakmai Napok a Gyakorlatorientált Oktatásért" konferencia írásos anyagainak összefoglalói : Debrecen, 2013. december 5, DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 4, 2013. ISBN: 9786155183980
  4. Diósi, G., Sipos, P.: Különféle szilvafajtákból, hagyományos módon készített szilvalekvárok beltartalmi paramétereinek statisztikai elemzése.
    In: A "IV. Kerpely Kálmán Szakmai Napok a Gyakorlatorientált Oktatásért" konferencia írásos anyagainak összefoglalói : Debrecen, 2013. december 5, DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 13, 2013. ISBN: 9786155183980
  5. Diósi, G.: Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után.
    In: XXXI. OTDK Agrártudományi szekció, Budapest Corvinus Egyetem : Programfüzet, Corvinus Egyetem, Budapest, 105, 2013.
  6. Diósi, G.: Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után.
    In: Debreceni Fejlődés és Környezet Konferencia írásos anyagainak összefoglalói / fel. szerk. Balla Zoltán, DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 17, 2013.
  7. Diósi, G., Sipos, P.: Quality study on the parameters of plum varieties and jams after storage.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 12 (B), 193-198, 2013.
  8. Sipos, P., Móré, M., Diósi, G., Borbélyné Varga, M.: Salt content of bakery products in the Hajdúság region of Hungary in 2013.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 12 (B), 367-372, 2013.
2012
  1. Diósi, G.: Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után.
    In: Kari Tudományos Diákköri Konferencia, DE MÉK, Debrecen, 21, 2012.
  2. Diósi, G.: Különféle szilvafajtákból készült lekvárok minőségének vizsgálata többéves tárolás után.
    In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : programfüzet / [kiad. a] Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Debrecen, 9-15, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola. ISBN: 9789634736011
2011
  1. Diósi, G.: Különféle szilvafajtákból készült lekvárok hamu- és szárazanyagtartalmának változása tárolás során.
    In: II. Kerpely Kálmán Szakmai Napok : A Gyakorlatorientált Oktatásért konferencia, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 7, 2011.
2010
  1. Diósi, G.: Különféle szilvafajták és a belőlük készült lekvárok minőségének vizsgálata.
    In: Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Konferencia Programfüzet, [DE AGTC], [Debrecen], , 2010.
feltöltött közlemény: 68 Open Access: 9
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK