Tudóstér: Vargas-Rubóczki Tímea publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 38 Open Access: 13
2022
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of bioactive compounds in leaf and root of five beetroot varieties.
    Journal of Agriculture and Food Research. 7 1-8, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
  2. Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Microgreen leaf vegetable production by different wavelengths.
    Agrártud. közl. 1 79-84, 2022.
2021
  1. Sinka, L., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Biostimulátorok alkalmazása paradicsom üvegházi termesztésénél.
    In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 25-26, 2021. ISBN: 9786156018069
2020
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Édesburgonya (Ipomoea batatas (L.) Lam.) fajták bioaktív anyagainak értékelése.
    In: Oxidatív stressz és antioxidáns védekezés a növényvilágtól a klinikumig. Szerk.: Poór Péter, Mézes Miklós, Blázovics Anna, Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság, Budapest, 111-121, 2020. ISBN: 9786156203007
  2. Tóth, A., Tóthné Bogárdi, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Rheological evaluation of industrial tomato in raw and processed condition.
    Int. j. hortic. sci. 26 60-64, 2020.
2019
  1. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Céklalevél mint lehetséges salátakeverék alapanyag.
    Agrofórum. 30 (6), 144-146, 2019.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Édesburgonya fajták ásványielem-tartalmának alakulása.
    In: 16. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 11, 2019. ISBN: 9789639970960
  3. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Édesburgonya fajták és hazai termesztésük lehetőségei.
    Agrofórum. 30 (1), 36-39, 2019.
  4. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Szabó, F., Kiss, A.: Effect of Environmentally Friendly Nutrition Supply on Stevia (Stevia rebaudiana B.) Production.
    Notulae Botanicae. 47 (1), 201-206, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q2 Horticulture
    Q3 Plant Science
  5. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of different lettuce variaties by aquaponic and hydroponic technology.
    In: Vth Horticulture and Landscape Planning Conference from Transylvania. Ed.: Benedek Klára, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 11, 2019.
  6. Tóth, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of industrial tomato genotypes in open-field production.
    Acta Univ. Sapientiae. Agric. Environ. 11 (1), 109-116, 2019.
  7. Tóth, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of industrial tomato genotypes on open field growing.
    In: Vth Horticulture and Landscape Planning Conference from Transylvania. Ed.: Benedek Klára, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 21, 2019.
  8. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Folic acid content of beetroot leaf and root by different growing stages and genotypes.
    Agrártud. Közl. 1 (2), 115-119, 2019.
  9. Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Lettuce production in aquaponic and hydroponic systems.
    Acta Univ. Sapientiae. Agric. Environ. 11 (1), 51-59, 2019.
2018
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of mineral element content of beetroot during the different stages of the growing season.
    Agrártud. Közl. 74 459-469, 2018.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Kézimunkaerő-szükséglet csökkentésének lehetőségei a zöldségtermesztésben.
    Agrofórum. 29 (1), 44-46, 2018.
  3. Takácsné Hájos, M., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták ásványielem tartalmának alakulása akvapóniás és hidropóniás termesztés mellett.
    In: Alkalmazkodó vízgazdálkodás: Lehetőségek és kockázatok. Víztudományi Nemzetközi Konferencia. Konferencia kötet. Szerk.: Jakab Gusztáv, Tóth Attiláné, Csengeri Erzsébet, SZIE AGK Tessedik Campus, Szarvas, 197-203, 2018. ISBN: 9789632697369
  4. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Leaf and root evaluation of bioactive compounds of different beetroot varieties.
    Agrártud. Közl. 74 135-139, 2018.
  5. Tóth, A., Tóthné Bogárdi, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Rheological evaluation of industrial tomato in raw and processed condition.
    In: Scientific researches in food production : Proceeding of abstracts, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 15, 2018.
2017
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Cottonaro, A.: Céklafajták ásványi elem tartalmának alakulása: A céklalevél értéke = Evaluation of mineral element content of beetroot varieties: The value of beetroot leaves.
    In: 15. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 14-17, 2017. ISBN: 9789639970714
  2. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Cékla fajták gazdasági értékmérő tulajdonságainak értékelése.
    Agrártud. Közl. 72 137-142, 2017.
  3. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Gyökérzöldségfélék termesztésének lehetőségei környezetkímélő módszerrel.
    Agrofórum. 28 (4), 170-171, 2017.
  4. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Új lehetőségek a torma termesztésében.
    Agrofórum. 28 (1), 16-19, 2017.
2016
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: A palántanevelés kockázati tényezői.
    Agrofórum. 27 (11), 92-97, 2016.
  2. Rubóczki, T., Kincses, S., Takácsné Hájos, M., Csubák, M.: Dudarit talajkondicionáló készítmény hatásának vizsgálata talaj-növény rendszerben.
    In: Talajtani Vándorgyűlés : "Okszerű talajhasználat - Talajvédelem", MAE Talajtani Társaság, Debrecen, 73, 2016.
  3. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Takács, J.: Különleges paradicsomfajták összehasonlító vizsgálata.
    Kertgazdaság. 48 (3), 14-26, 2016.
  4. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Kiss, A.: Possibility of stevia (Stevia rebaudiana B.) production in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 22 (1-2), 29-32, 2016.
  5. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Szutor, M.: Sensory evaluation of white asparagus (Asparagus officinalis L.) hybrids.
    Int. J. Hortic. Sci. 22 (3-4), 51-55, 2016.
2015
  1. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: A cékla (Beta vulgaris L. ssp. esculenta GURKE var. rubra L.) jelentőségének újra felismerése napjainkban.
    In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XL. Vándorgyűlése: programfüzet, előadás és poszter összefoglalók. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 38, 2015. ISBN: 9786155606007
  2. Raczkó, V., Rubóczki, T., Borbélyné Varga, M., Takácsné Hájos, M.: Cékla (Beta vulgaris L. ssp. esculenta Gurke var. rubra L.) beltartalmi paramétereinek változása tárolás hatására.
    Agrártud. Közl. 63 113-119, 2015.
  3. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Cékla termesztés jelentősége és jövedelmezősége.
    In: II. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferencia "A vidék él, és élni akar". Szerk.: Ferencz Árpád, Kecskeméti Főiskola KIK Nyomda, Kecskemét, 889-893, 2015. ISBN: 9786155192333
  4. Takácsné Hájos, M., Raczkó, V., Rubóczki, T.: Eltérő cékla (Beta Vulgaris L.SSP. Esculenta) változatok és fajták bioaktív anyagainak alakulása.
    In: XXI. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártud. Kutatóközp, Martonvásár, 127, 2015. ISBN: 9789638351432
  5. Rubóczki, T., Raczkó, V., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of morphological parameters and bioactive compounds in different varieties of beetroot (Beta vulgaris L. ssp. esculenta GURKE var. rubra L.).
    Int. J. Hortic. Sci. 21 (3-4), 31-35, 2015.
  6. Rubóczki, T., Raczkó, V., Takácsné Hájos, M.: Levélzöldségek ásványielem-tartalmának alakulása = Changes in mineral contents of leaf vegetables.
    In: 14. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 55-56, 2015. ISBN: 9789639970540
  7. Raczkó, V., Tóth, A., Ujlaki, G., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Magnézium lombtrágyázás hatása paradicsom (Lycopersicon lycopersicum L.) és sztívia (Stevia rebaudiana B.) gazdasági értékmérő tulajdonságaira = The effect of Mg-leaf fertilization on the economical parameters of tomato (Lycopersicon lycopersicum L.) and stevia (Stevia rebaudiana B.).
    In: 14. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 15-16, 2015. ISBN: 9789639970540
2012
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Effects of environmental factors on morphological and quality parameters of table beet root.
    Int. J. Hortic. Sci. 18 (2), 139-146, 2012.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Különböző vetési időkből származó céklafajták minőségének alakulása és felhasználásának lehetőségei.
    In: Határokon átívelő tudományos és kulturális kapcsolatok - Konferenciák. Szerk.: Vári Enikő, Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 179-187, 2012. ISBN: 9789630842105
2011
  1. Rubóczki, T.: Különböző vetési időkből származó céklafajták minőségének alakulása és felhasználásának lehetőségei.
    In: Tudományos diákköri konferencia, 2011/2012. tanév őszi félév : Debrecen, 2011. október 20. : meghívó és programfüzet, DE MÉK, Debrecen, 41, 2011.
feltöltött közlemény: 38 Open Access: 13
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK