Tudóstér: Ács Péterné Bozóky Erika publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 85 Open Access: 3
2017
  1. Miklósi, M., Ács, P.: Tények és tévhitek - női fogvatartottak munkaerő-piaci esélyei.
    In: Interdiszciplináris pedagógia és a taneszközök változó regiszterei : X. Kiss Árpád Emlékkonferencia : tartalmi összefoglalók. Szerk.: Buda András, Kiss Endre, Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet, Debrecen, 9, 2017, (Kiss Árpád Archívum könyvsorozata, ISSN 1587-1150 ; 10) ISBN: 9789634900498
2016
  1. Ács, P., Petróczi, I.: A műtrágyázás segíthet?.
    Gabonakutató Híradó 30 (2), 12, 2016.
  2. Ács, K., Ács, P., Varga, M., Tóth, B., Mesterházy, Á.: Don toxin mennyiségének változása kovászos tésztákban.
    In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 61, 2016. ISBN: 9789633960851
  3. Ács, P., Bóna, L., Langó, B., Ács, K., Véha, A., Pepó, P., Petróczi, I.: Effects of fertilizer active agents on quality parameters of Hungarian triticale varieties in long-term fertilization trials.
    In: 9th International Triticale Symposium: Book of Abstracts. Ed.: Bona L., Cooper K, Szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft, Szeged, 77, 2016. ISBN: 9789631256499
  4. Ács, P., Bóna, L., Kovács, Z., Langó, B., Véha, A., Pepó, P., Petróczi, I.: Műtrágya hatóanyag arányok hatása a szegedi tritikálé fajták fontosabb minőségi jellemzőire műtrágyázási tartamkísérletben.
    In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 65, 2016. ISBN: 9789633960851
  5. Ács, K., Ács, P., Varga, L., Bóna, L., Petróczi, I.: Quality parameters of flour blends using Hungarian triticale varieties.
    In: 9th International Triticale Symposium: Book of Abstracts. Ed.: Bona L., Cooper K, Szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft, Szeged, 76, 2016. ISBN: 9789631256499
  6. Ács, P., Bóna, L., Langó, B., Véha, A., Pepó, P., Petróczi, I.: Szegedi tritikálé fajták fontosabb minőségi jellemzőinek változása műtrágyázási tartamkísérletben.
    Agrártud. közl. 67 21-26, 2016.
2015
  1. Ács, K., Ács, P., Varga, M., Mesterházy, Á.: Changing the of free deoxynivalenol (DON) in sourdough with and without yeast.
    In: 3rd Conference of Cereal Biotechnology and Breeding / CBB3 : November 2-4, 2015, Berlin, Germany, Embassy of Hungary, Berlin, 17-18, 2015. ISBN: 9789630596688
  2. Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Tömösközi, S., Langó, B.: Novel Results in Triticale Utilization: Technological and Nutritional Aspects.
    In: Production and Processing of Food Crops for Value Addition : Technology and Genetic Options. Ed.: R. K. Behl, A. P. Singh, A. B. Lal, G. Haesaert, Jodhpur: Agrobios, New Delhi, 130-140, 2015. ISBN: 9789381191057
  3. Ács, P., Petróczi, I., Kovács, Z., Langó, B., Véha, A., Ács, K., Bóna, L.: Quality parameters of triticale varieties in long-term fertilization trials.
    In: 3rd Conference of Cereal Biotechnology and Breeding : CBB3 : November 2-4, 2015, Berlin, Germany, Embassy of Hungary, Berlin, 16-17, 2015. ISBN: 9789630596688
  4. Ács, P., Petróczi, I., Kovács, Z., Szabóné Czank, B., Langó, B., Bóna, L.: Quality properties of triticale in long-term fertilization trials.
    In: Cereals&Europe Spring Meeting : Final programme, [s.n.], [s.l.], 37-38, 2015.
  5. Ács, P., Petróczi, I., Kovács, Z., Szabóné Czank, B., Langó, B., Bóna, L.: Rozsbuza fajták minőségi jellemzőinek változása műtrágya tartamkísérletben.
    In: XXI. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártud. Kutatóközp., Martonvásár, 155, 2015. ISBN: 9789638351432
  6. Bóna, L., Ács, P., Tömösközi, S., Langó, B.: Triticale end-use: technological and nutritional aspects.
    In: Cereals&Europe Spring Meeting : Final programme, [s.n.], [s.l.], 23, 2015.
2014
  1. Ács, P., Langó, B., Bóna, L.: "Rozsbuza" a gazdálkodásban és az ember étrendjében.
    Gabonakutató Híradó 28 (2), 11, 2014.
  2. Ács, K., Varga, M., Lehoczki-Krsjak, S., Kótai, C., Ács, P., Salgó, A., Mesterházy, Á.: Fehérjék minőségének és mennyiségének változása különböző fungicidekkel kezelt, eltérő genotípusú búzafajtáknál.
    Georgicon Agric. 19 (1), 31-35, 2014.
  3. Ács, P., Kovács, Z.: Funkcionális élelmiszerkutatások.
    In: A kilencedik évtizedben.... Szerk.: Matuz János, Szilágyi László, Szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 341-353, 2014. ISBN: 9789631202663
  4. Ács, P., Papp, M., Berki, L., Cseuz, L., Beke, B., Szabó, C., Fónad, P., Kertész, Z., Csősz, L., Mesterházy, Á.: GK Pilis.
    [szabadalom]
  5. Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Tömösközi, S., Langó, B.: Human utilization of triticale: technological and nutritional aspects.
    Commun. Agric. Appl. Biol. Sci. 79 (4), 139-152, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Medicine (miscellaneous)
  6. Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Leveles tészta előállítása tritikálé felhasználásával.
    In: XX. Növénynemesítési Tudományos Nap : Növénynemesítés a megújuló mezőgazdaságban. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 105-109, 2014. ISBN: 9789638351425
  7. Ács, P., Kovács, Z.: Minőségvizsgálati kutatások.
    In: A kilencedik évtizedben.... Szerk.: Matuz János, Szilágyi László, Szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 85-93, 2014. ISBN: 9789631202663
  8. Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Pauk, J., Tömösközi, S., Langó, B.: Position of triticale in Europe: Novel aspects in breeding and human utilization.
    In: International Conference on New Approaches in Food Security and Value Addition : Technological and Genetic Options, Post Graduate Department of Food Technology, Raja Balwant Singh Engineering Technical Campus, Agra, 44, 2014.
  9. Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Puff pastry production using triticale.
    In: ICoSTAF'14: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts : ICoSTAF'14 : 25 April 2014, Szeged. Ed.: Gábor Keszthelyi-Szabó, Cecilia Hodúr, Judit Krisch, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 15, 2014. ISBN: 9789633062760
  10. Bóna, L., Ács, P., Matuz, J., Tömösközi, S., Langó, B.: Rozsbúza: egy új lehetőség a gabonatermesztésben és feldolgozásban.
    In: Az 5. Báthory-Brassai Konferencia tanulmánykötetei : Tanulmányok, publikációk és előadások az 5. Báthory-Brassai Konferencia programjából. Szerk.: Rajnai Zoltán, Fregan Beatrix, Ozsváth Judit, Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola, Budapest, 76-82, 2014. ISBN: 9786155460388
2013
  1. Bóna, L., Ács, P., Palágyi, A.: A Kisgabonák - gyógygabonák!.
    Agrofórum. 24 (9), 30-32, 2013.
  2. Petróczi, I., Hoyer, R., Ács, P., Kovács, Z.: A precíziós trágyázást segítő diagnosztikai rendszer kalibrációja közép-európai búzafajtákra.
    In: XIX. Növénynemesítési Tudományos Nap : összefoglalók. Szerk.: Hoffmann Borbála, Kollaricsné Horváth Margit, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 58, 2013. ISBN: 9789639639508
  3. Ács, P., Bóna, L.: A Szegedi Rozsbuza Kenyér.
    Magy. Mezőgazd. 68 (3), 18-19, 2013.
  4. Bóna, L., Ács, P., Lantos, C., Purnhauser, L., Langó, B., Tömösközi, S.: Human utilization of triticale: technological and nutritional features, milling and baking experiments.
    In: 8th International Triticale Symposium, 2013.06.10-2013.06.14 Ghent, Belgium : program and abstract book, [s.n.], [Ghent], 46, 2013.
  5. Czank, B., Ács, P., Kovács, Z., Czankné Csatlós, É., Bóna, L.: Leveles tészta előállítása tritikálé felhasználásával.
    In: II. Gabonakutató Fórum, 2013 [elektronikus dokumentum] : A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében ... : Szeged, 2013. november 13-14.. Szerk.: Pauk János, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 52, 2013. ISBN: 9789630878722
  6. Bóna, L., Ács, P., Palágyi, A., Mihály, R., Fónad, P., Lantos, C., Tömösközi, S., Langó, B.: Recent developments in human utilization of triticale.
    In: 2nd Conference of Cereal Biotechnology and Breeding: abstracts of oral presentations and posters, Akadémiai Kiadó, Budapest, 8, 2013. ISBN: 9789630594493
  7. Ács, P., Bóna, L., Varga, L., Kovács, Z.: Szegedi Rozsbuza Kenyér, 2013.
    Gabonakutató Híradó 27 (1), 2, 2013.
  8. Ács, P., Bóna, L., Kovács, Z., Varga, L.: Szegedi rozsbuza kenyér 2013, új tritikálé komponens a mindennapi kenyerünkben.
    In: XIX. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Hoffmann Borbála, Kollaricsné Horváth Margit, PE Georgikon Kar, Keszthely, 71, 2013. ISBN: 9789639639508
  9. Bóna, L., Ács, P.: Szögedi Rozsbuza és a belőle készült kenyér.
    Gabonakutató Híradó 27 (2), 10-11, 2013.
2012
  1. Ács, P., Bóna, L.: A new crop opens new ways for the milling and baking industry.
    Rev. Fac. Eng. Analecta Tech. Szeged. 3-4 16-19, 2012.
  2. Ács, P.: Kenyérgabonák az egészséges táplálkozásért.
    Agrofórum Extra. 45 88-91, 2012.
  3. Cseuz, L., Ács, P., Pauk, J., Fónad, P., Csősz, L., Mesterházy, Á., Tóth, B., Papp, M., Óvári, J.: Testing the stability of grain yield and bread-making quality of wheat varieties in two different years.
    Rev. Agric. Rural Dev. 1 (1), 37-42, 2012.
  4. Bóna, L., Ács, P., Pauk, J., Lantos, C., Mihály, R., Fónad, P.: Triticale Utilization: Efforts for Human Food Consumption.
    In: Biotechnology and Plant Breeding Perspectives Towards Food Security and Sustainability : book of abstracts, [s.n.], [s.l.], 109-110, 2012.
  5. Ács, P.: Tritikálé fajtáink élelmezési célokra.
    Gabonakutató Híradó 26 (1), 17, 2012.
  6. Bóna, L., Kruppa, J., Kiss, J., Ács, P., Fónad, P., Mihály, R.: Új hasznosítási lehetőségek, új kihívások a nemesítésben: A tritikálé példája.
    In: XVIII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Martonvásár, 27, 2012. ISBN: 9789638351388
  7. Ács, P., Bóna, L., Kovács, Z.: Új tritikálé fajták humán élelmiszeripari komponensként történő hasznosítási lehetőségei.
    In: XVIII. Növénynemesítési Tudományos Napok : összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, [MTA Mezőgazd. Kutint.], [Martonvásár], 30, 2012. ISBN: 9789638351388
  8. Ács, P., Bóna, L., Varga, L., Kovács, Z.: Új tritikálé fajták sütőipari termékekben.
    In: XVIII. Növénynemesítési Tudományos Napok : összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, [MTA Mezőgazd. Kutint.], [Martonvásár], 57, 2012. ISBN: 9789638351388
2011
  1. Bóna, L., Ács, P.: Rozs és tritikálé - nemesítéstől a fogyasztóig.
    In: A tanyák fenntartható gazdálkodása = Odrzivo gazdovanje na salasima = Sustainable Farming at Farmsteads. Szerk.: Széll Endre, Lengyel László, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. ; Zenta : Kertészek Egyesülete ; Óbecse : Lux Color Printing, Szeged, 91-119, 2011. ISBN: 9788684671280
  2. Szabóné Czank, B., Ács, P., Kovács, Z.: Szegedi búzafajták és fajtajelöltek extenzográfos értékelése.
    In: XVII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Összefoglalók: Növénynemesítéssel kultúrnövényeink sokféleségéért. Szerk.: Óvári Judit, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 60, 2011. ISBN: 9789630812351
  3. Bóna, L., Petróczi, I., Cseuz, L., Beke, B., Purnhauser, L., Ács, P., Süliné Pápai, M., Juray, A.: Új, bőtermő magyar triticale: GK Szemes.
    In: XVII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Összefoglalók: Növénynemesítéssel kultúrnövényeink sokféleségéért. Szerk.: Óvári Judit, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., Szeged, 131, 2011. ISBN: 9789630812351
  4. Ács, P., Bóna, L.: Új tritikálé fajták sütőipari hasznosítási lehetőségei.
    In: VII. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Nap [elektronikus dokumentum] : intézeti tudományos diákköri konferencia : 2011. november 17. : Magyar Tudomány Ünnepe : konferenciakiadvány. Szerk.: Barancsi Ágnes, Hernyák Gábor, Szolnoki Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Fakultás, Szolnok, [1-5], 2011. ISBN: 9789638933911
2009
  1. Széll, E., Ács, P., Dévényi, K., Győri, Z.: Nitrogén műtrágyázási tartamkísérlet Tisza menti réti öntéstalajon.
    In: Tartamkísérletek jelentősége a növénytermesztés fejlesztésében. Szerk.: Berzsenyi Zoltán, Árendás Tamás, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 165-173, 2009.
  2. Ács, P., Mesterházy, Á., Beke, B., Bóna, L., Kovács, Z., Dávidházi, E.: Összehasonlító vizsgálat extenzográf és TA.XT. állományvizsgáló készülék Kieffer feltétjének alkalmazásával.
    In: Hagyomány és haladás a növénynemesítésben : XV. Növénynemesítési Tudományos Napok : Budapest, 2009. március 17.. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 6-10, 2009. ISBN: 9789635085750
  3. Bóna, L., Adanyi, N., Farkas, R., Szanics, E., Szabó, E., Hajós, G., Pécsváradi, A., Ács, P.: Variation in crop nutrient accumulation: Selenium content of wheat and triticale grains.
    Acta Aliment. 38 (1), 9-15, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
2008
  1. Petróczi, I., Ács, P.: A minőségi búza technológiai alapjai.
    In: A Pannon minőségű búza nemesítése és termesztése. Szerk.: Bedő Zoltán, Agroinform Kiadó és Nyomda Kft, Budapest, 73-82, 2008. ISBN: 9789635028818
  2. Cseuz, L., Matuz, J., Ács, P., Fónad, P., Falusi, J.: Changes in bread-making quality of Szeged wheat cultivars due to the differences in location and year effects.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.5), 131-134, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  3. Fónad, P., Ács, P., Cseuz, L., Bóna, L., Matuz, J.: Effects of harvest time on the quality components of winter wheat.
    Cereal Res. Commun. 36 127-130, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  4. Ács, P., Matuz, J., Kertész, Z., Cseuz, L., Bóna, L., Falusi, J., Kovács, Z., Dávidházi, E.: Szegedi búzafajták minőségének jellemzése a pannon minőségi kritériumok tükrében.
    In: A Pannon minőségű búza nemesítése és termesztése. Szerk.: Bedő Zoltán, Agroinform, Budapest, 55-66, 2008. ISBN: 9789635028818
2007
  1. Papp, M., Matuz, J., Kertész, Z., Cseuz, L., Beke, B., Mesterházy, Á., Kertész, Z., Szabó, C., Falusi, J., Csősz, L., Fónad, P., Ács, P.: GK Fény.
    [szabadalom]
  2. Papp, M., Matuz, J., Kertész, Z., Cseuz, L., Beke, B., Mesterházy, Á., Kertész, Z., Szabó, C., Csősz, L., Fónad, P., Ács, P., Kovács, Z.: GK Nap.
    [szabadalom]
2006
  1. Bóna, L., Hajós, G., Szabó, E., Kisbocskói, N., Hussein, D., Ács, P.: Antioxidánsok a gabonában.
    In: XII. Növénynemesítési Tudományos Napok: Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága,, Budapest, 61, 2006.
  2. Bóna, L., Adanyi, N., Hussein, D., Farkas, R., Szabó, E., Hajós, G., Ács, P., Purnhauser, L.: Antioxidants in triticale grains.
    In: 6th International Triticale Symposium : Proceedings of oral and poster presentations. Eds.: Botes W. C. [et al], Stellenbosch University Press, Stellenbosch, 114-118, 2006. ISBN: 0620370084
  3. Ács, P., Kovács, Z.: Diabet-mix, a diabetic baked product family for managing diabetes and obesity.
    Hung. Agric. Res. 15 (1), 9-13, 2006.
  4. Matuz, J., Kertész, Z., Kertész, Z., Bánhidy, J., Csősz, L., Beke, B., Cseuz, L., Mesterházy, Á., Ács, P., Falusi, J., Petróczi, I., Papp, M.: GK Csillag.
    [szabadalom]
2004
  1. Bóna, L., Matuz, J., Petróczi, I., Ács, P., Kótai, C., Juray, A., Kazi, I., Süliné Pápai, M., Beke, B.: GK Tisza.
    [szabadalom]
  2. Ács, P., Matuz, J., Gyuris, K.: Termőhely, évjárat és egyéb termesztési tényezők hatása a szegedi búzafajták szemkeménységi értékére.
    Élelmez. Ip. 58 (1), 13, 2004.
2003
  1. Bóna, L., Hajós, G., Ács, P., Matuz, J., Bödör, F.: A gabona minősége és az aratási esők.
    In: IX. Növénynemesítési Tudományos Napok: 2003. március 5-6., Magyar Tudományos Akadémia Budapest : összefoglalók. Szerk.: Kertész Zoltán, MTA Agrártud. Osztályának Növénynemesítési Bizottsága, [Budapest], 67, [2003].
  2. Bóna, L., Matuz, J., Ács, P.: Correlation between screening methods and technological quality characteristics in bread wheat.
    Cereal Res. Commun. 31 (1-2), 201-204, 2003.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  3. Kertész, Z., Matuz, J., Kertész, Z., Cseuz, L., Pauk, J., Beke, B., Csősz, L., Papp, M., Purnhauser, L., Mesterházy, Á., Fónad, P., Ács, P.: GK Cinege.
    [szabadalom]
  4. Beke, B., Szebellédy, L., Matuz, J., Cseuz, L., Papp, M., Ács, P., Kovács, Z., Csősz, L.: GK Selyemdur.
    [szabadalom]
2002
  1. Horváth-Almássy, K., Ács, P., Baráné Herczegh, O., Deák, A.: Búzalisztek minőségének becslése tészta nyújtás-szakítás alapján állományvizsgáló műszerrel.
    Agrártud. közl. 1 38-44, 2002.
  2. Ács, P., Kovács, Z., Varga, L.: Diabetikus, korpamentes készliszt, lisztkeverék és adalékkeverék, továbbá eljárás felhasználásukkal sütőipari termékek, különösen kenyér, péksütemény és egyéb sütemények előállítására.
    [szabadalom]
  3. Papp, M., Matuz, J., Kertész, Z., Mesterházy, Á., Beke, B., Kertész, Z., Csősz, L., Cseuz, L., Fónad, P., Ács, P.: GK Ati.
    [szabadalom]
  4. Ács, P., Kovács, Z.: Kötőanyagok hatása a diétás élelmiszerek kialakításában.
    Élelmez. Ip. 56 (7), 211, 2002.
  5. Bóna, L., Szabó, Z., Ács, P., Hajós, G.: Ruin of end-use parameters in wheat and triticale due to delayed harvest.
    In: Novel raw materials, technologies and products - new challenge for the quality control : final program and abstracts. Ed.: Salgó A., Tömösközi S., Lásztity R, BME - Budapest University Of Technology And Economics, Budapest, 105, 2002. ISBN: 9634207197
  6. Horváth-Almássy, K., Ács, P., Baráné Herczegh, O., Libor, S.: Study of the variation in quality of wheat flours with habitat on the basis of stretching and breaking properties.
    In: Novel raw materials, technologies and products - new challenge for the quality control : final program and abstracts. Ed.: Salgó A., Tömösközi S., Lásztity R, BME - Budapest University Of Technology And Economics, Budapest, 104, 2002. ISBN: 9634207197
  7. Ács, P., Matuz, J., Bedő, Z.: Szegedi búzafajták szemkeménységének változása az évjárat és a termőhely hatására.
    In: VIII. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók. Szerk.: Kertész Zoltán, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 28, 2002.
  8. Bóna, L., Purnhauser, L., Ács, P., Beke, B., Aniol, A., Boros, D., Cyran, M.: Yield and protein content of winter versus spring triticale genotypes.
    In: Proceedings of the 5th International Triticale Symposium :June 30-July 5, 2002, Radzików, Poland. Vol 2. Poster presentations, Plant Breeding and Acclimization Institute, Radzików, Blonie, Poland, 433-438, 2002.
2001
  1. Bóna, L., Ács, P.: Relationship between quick screening methods and some end-use technological parameters in Hungarian wheats.
    Aspect. Appl. Biol. 64 87-90, 2001.
2000
  1. Ács, P., Bóna, L.: A fehérjetartalom és technológiai mutatók összefüggése búza és triticale őrleményekben.
    In: VI. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 67, 2000.
  2. Tanács, L., Matuz, J., Balogh, C., Ács, P.: Peszticides állománykezelések hatása a búzafajták termésének valorigráfos minőségére.
    Növénytermelés. 49 (1-2), 27-39, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
1999
  1. Matuz, J., Markovics, E., Ács, P., Véha, A.: Őszi búzafajták lisztjének technológiai minőségi tulajdonságai közötti összefüggések vizsgálata.
    Növénytermelés. 48 (3), 243-253, 1999.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
1998
  1. Petróczi, I., Harmati, I., Gyuris, K., Ács, P.: Néhány szempont a búza hatékony műtrágyázásához.
    Agrofórum. 9 (13), 23-26, 1998.
1997
  1. Ács, P., Kovács, Z., Matuz, J.: Fehérjeszegény, gluténmentes kenyér előállításának lehetőségei. I. A szerkezetkialakítás.
    Növénytermelés. 46 (3), 227-234, 1997.
  2. Ács, P., Kovács, Z., Matuz, J.: Fehérjeszegény, gluténmentes kenyér előállításának lehetőségei. II. Érzékszervi és technológiai tulajdonságok kialakítása.
    Növénytermelés. 46 (5), 453-460, 1997.
1996
  1. Ács, P., Kovács, Z., Matuz, J.: Bread from corn starch for dietetic purposes: I. Structure formation.
    Cereal Res. Commun. 24 (4), 441-449, 1996.
  2. Ács, P., Kovács, Z., Matuz, J.: Bread from corn starch for dietetic purposes: II. Formation of the visual and technological properties.
    Cereal Res. Commun. 24 451-459, 1996.
1993
  1. Sági, H., Börner, A., Ács, P., Bartók, T., Sági, F.: Genetic identification, agronomic performance and technological quality of tissue culture-induced dwarfs of the mv-4 winter-wheat.
    Cereal Res. Commun. 21 (4), 309-315, 1993.
  2. Matuz, J., Kertész, Z., Ács, P.: Inheritance of bread making quality in crosses of Hungarian and North-American winter wheats (Triticum aestivum L.).
    Cereal Res. Commun. 21 (1), 39-43, 1993.
1992
  1. Ács, P., Kovács, Z.: Eljárás fehérjeszegény lisztporok és az ezekből készíthető sütőipari termékek előállítására.
    [szabadalom]
1991
  1. Taha, S., Ács, P., Sági, F.: Evaluation of economical pasta products prepared from durum semolina /yellow corn flour/ soy flour mixtures: 1. Mixing properties, chemical composition and colour components.
    Acta Aliment. 21 (2), 153-162, 1991.
1983
  1. Sági, F., Sági, H., Ács, P.: Alkylresorcinols in durum wheat II. Alkylresorcinol content of milling fractions and macaroni.
    Acta Aliment. 12 (2), 143-148, 1983.
feltöltött közlemény: 85 Open Access: 3
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK