Tudóstér: Kaszás László publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 37 Open Access: 9
2024
  1. Hodossi, S., Kaszás, L.: A csemegekukorica (Zea mays var. saccharata) termesztése.
    Mezőhír. 28 (2), 10-12, 2024.
  2. Kaszás, L., Hodossi, S.: A fejes saláta (Lactuca sativa var. capitata) meghatározó zöldségnövényünk lehetne.
    Mezőhír. 28 (3), 70-71, 2024.
  3. Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N., Fári, M., Cziáky, Z., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: Identification of key parameters and phytochemical composition of fiber and brown juice by-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.).
    Biomass Bioenerg. 188 1-11, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Agronomy and Crop Science (2023)
    D1 Forestry (2023)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2023)
    Q1 Waste Management and Disposal (2023)
  4. Kaszás, L.: Mit hoz még a klímaválság? Valóban a gombáké a jövő?.
    Mezőhír. 28 (4), 74-75, 2024.
2023
  1. Kaszás, L., Hodossi, S.: A csicsóka szerepe a termesztésben a klímaváltozás korában.
    Mezőhír. 27 (10), 10-11, 2023.
  2. Kaszás, L., Hodossi, S.: Az alkalmazkodás lehetőségei.
    Magyar Mezőgazdaság. 78 (29), 34-35, 2023.
  3. Domokos-Szabolcsy, É., Yavuz, S., Picoli, E., Fári, M., Kovács, Z., Tóth, C., Kaszás, L., Alshaal, T., Elhawat, N.: Green biomass-based protein for sustainable feed and food supply: An overview of current and future prospective.
    Life (Basel). 13 (2), 1-37, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Paleontology
    Q2 Space and Planetary Science
  4. Hodossi, S., Kaszás, L.: Hasznos tudnivalók a paradicsomról és hazai termesztéséről.
    Mezőhír. 27 (11), 62-64, 2023.
  5. Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N., Razem, M., Veres, S., Fári, M., Koroknai, J., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
    Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Plant Science
    Q1 Soil Science
2022
  1. Kovács, Z., Koroknai, J., Kaszás, L., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Alshaal, T.: Alfalfa-based green biorefinery: experiences and challenges based on a five-year project.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 63-63, 2022. ISBN: 9789634904687
  2. Domokos-Szabolcsy, É., Veres, S., Kovács, S., Bákonyi, N., Makleit, P., Elhawat, N., Kovács, Z., Kaszás, L., Alshaal, T., Fári, M.: From crops in field to space plants grown in ground bioregenerative life-support facilities: the potential of green biorefining with reflecting the environmental challenges.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 22-22, 2022. ISBN: 9789634904687
  3. Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Alshaal, T., Elhawat, N., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Possible uses of jerusalem artichoke (Heliathus Tuberosus l.) for green biorefining.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : abstarct book, Faculty of Science and Technology, Department of Molecular Biotechnology and Microbiology, Institute of Biotechnology and Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Central Laboratory of Agricultural and Food Products, Debrecen, 61-61, 2022. ISBN: 9789634904687
2021
  1. Kovács, Z., Kaszás, L., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Amino acid composition and free amino acid content of processed Jerusalem artichoke green biomass.
    In: LXIII. Georgikon Napok : Agrár-környezetgazdaságunk a járványok és a környezeti kihívások árnyékában, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Georgikon Campus, Keszthely, 12, 2021.
  2. Antal, G., Kurucz, E., Koncz, K., Kaszás, L., Fári, M.: Effect of hydroponic and peat-free media in transplant production of Rudbeckia hirta varieties under different photoperiodic lighting and their photosynthetic parameters.
    Int. J. Hortic. Sci. 27 110-117, 2021.
  3. Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N., Bákonyi, N., Razem, M., Fári, M., Prokisch, J., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T.: Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
    Plants-Basel. 10 (7), 1-24, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
2020
  1. Kovács, Z., Alshaal, T., Elhawat, N., Kaszás, L., Koroknai, J., Prokisch, J., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Agronomic fortification to enhance the organic selenium content of alflafa green biomass.
    In: 4th National Conference of Young Biotechnologists "FIBOK 2020" online conference : abstract book. Ed.: by Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 29, 2020. ISBN: 9789634902720
  2. Kaszás, L.: A vöröshagyma-termesztés múltja, jelene és jövője.
    Agroforum. 31 172-174, 2020.
  3. Abdalla, N., Ragab, M., El, -., Arafa, N., Kaszás, L., Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Taha, H.: Biochemical Assessments of some Important Components in Tubers, Leaves and Calli Cultures of Three Jerusalem Artichoke Cultivars.
    Env. Biodiv. Soil Security. 4 267-275, 2020.
  4. Szarka, V., Jókai, Z., El-Ramady, H., Abdalla, N., Kaszás, L., Domokos-Szabolcsy, É.: Biofortification of Stevia rebaudiana (Bert.) Plant with Selenium.
    Env. Biodiv. Soil Security. 4 19-31, 2020.
  5. Domokos-Szabolcsy, É., Kovács, Z., Kaszás, L., Koroknai, J., Fári, M.: Évelő növényi zöld biomassza, mint értékes fehérje és fitonutrines forrás = Green biomass of perennial crops as valuable source of protein and phytonutrients.
    In: VII. Nemzetközi Tudományos Napok : 17 th International Scientific Days : A tudományos napok publikációi. Szerk.: Bujdosó Zoltán, Dinya László, Csernák József, Károly Róbert Nonprofit Kft., Gyöngyös, 298-305, 2020. ISBN: I9786155969027
  6. Kaszás, L., Alshaal, T., El-Ramady, H., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N., Nagy, É., Cziáky, Z., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Identification of Bioactive Phytochemicals in Leaf Protein Concentrate of Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.).
    Plants-Basel. 9 (7), 1-17, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  7. Kaszás, L., Alshaal, T., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N., Nagy, É., El-Ramady, H., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Refining high-quality leaf protein and valuable co-products from green biomass of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) for sustainable protein supply.
    Biomass Conv. Bioref. 10 1-16, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
2019
  1. Kaszás, L., Alshaal, T., El-Ramady, H., Kovács, Z., Koroknai, J., Elhawat, N., Nagy, É., Cziáky, Z., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Finding valuable bioactive components from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) 2 leaf protein concentrate in a green biorefinery concept.
    bioRxiv Plant Biology [Epub ahead of print]2019.
  2. Kaszás, L., Hodossi, S.: Pillangósok trágyázása és öntözése.
    In: Zöldségfélék trágyázása és öntözése. Szerk.: Terbe István, Ombódi Attila, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 236-241, 2019. ISBN: 9786155224843
2018
  1. Kaszás, L., Domokos-Szabolcsy, É., Hodossi, S.: A csicsóka (Helianthus tuberosus L.) napjaink sokoldalúan hasznosítható növénye.
    In: Hangsúlyok a térfejlesztésben. Szerk.: Nagy János, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 201-212, 2018. ISBN: 9786150020723
  2. Kaszás, L.: A csicsóka hasznosítási lehetőségei.
    Magy. Mezőgazd. 73 (45), 12-13, 2018.
  3. Kaszás, L., Kovács, Z., Nagy, É., Elhawat, N., Abdalla, N., Domokos-Szabolcsy, É.: Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) as a potential chlorophyll source for humans and animals nutrition.
    Env. Biodiv. Soil Security. 2 (1), 1-9, 2018.
  4. Kaszás, L., Kovács, Z., Koroknai, J., Domokos-Szabolcsy, É.: Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) green biomass as a potencial protein source.
    New Biotech. 44 S101, 2018.
  5. Kovács, Z., Fári, M., Kaszás, L., Koroknai, J., Csatári, G., Domokos-Szabolcsy, É.: Obtention of functional leaf protein concentrate (F-LPC) based on Ereky-process: historical survey and preliminary results.
    New Biotech. 44 S100-S101, 2018.
  6. Kaszás, L., Csatári, G., Nagy, B., Antal, G., Kovács, S.: Phenotypical and phylogenetic comparison of different Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) varieties/ecotypes.
    In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, Pannon Egyetem, Keszthely, 76, 2018. ISBN: 9789639639911
  7. Kaszás, L.: Sokoldalúan hasznosítható zöldségkülönlegesség a csicsóka.
    Agroforum. 29 (3), 168-170, 2018.
2017
  1. Kaszás, L., Kovács, Z., Nagy, É., Domokos-Szabolcsy, É.: Csicsóka genotípusok szelekciója fehérje-takarmányozási célból.
    In: XXIII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 110, 2017. ISBN: 9789638351449
  2. Kaszás, L.: Újra fölfedezték a csicsókát.
    Kertész. szőlész. 26 11-12, 2017.
2016
  1. Kaszás, L., Fári, M., Hodossi, S., Domokos-Szabolcsy, É.: Levélfehérje-vizsgálatok a csicsóka leveles hajtásának hasznosítása érdekében.
    Agrártud. közl. 67 43-47, 2016.
  2. Kaszás, L., Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Molnar, M., Kurucz, E., Fári, M.: Zöldlé versus LFK: Lehetőségek a növényi fehérjehordozó probléma megoldásában.
    In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 90, 2016. ISBN: 9789633960851
2015
  1. Domokos-Szabolcsy, É., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kaszás, L., Hodossi, S.: A csicsókában (Heliantus tuberosus L.) rejlő lehetőségek a biofinomító ipar korszakában.
    Kertgazdaság. 47 (3), 3-10, 2015.
2012
  1. Balla, Z., Csihon, Á., Kaszás, L., Puskás, A., Zsembeli, J.: Néhány termesztett kultúrnövényünk érzékenységének vizsgálata és biológiai alapjainak fejlesztése a kedvezőtlen ökológiai körülményekhez való alkalmazkodás vonatkozásában.
    In: Az ismeretszerzéstől az ismeretátadásig : a Kerpely Kálmán Szakollégium gyakorlatorientált kutatási projektjeinek bemutatása az agrártudományok területéről. Szerk.: Balla Zoltán, Juhász Csaba, Zsembeli József, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 41-53, 2012. ISBN: 9786155183201
feltöltött közlemény: 37 Open Access: 9
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK