Tudóstér: Bacskainé Bódi Éva publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 100 Open Access: 26
2022
  1. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Element composition of propolis tinctures prepared from Hungarian raw propolis.
    LWT-Food Sci. Technol. 154 1-8, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
2021
  1. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification.
    Talanta. 233 1-13, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Analytical Chemistry
    Q2 Biochemistry
    Q1 Spectroscopy
2019
  1. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent.
    LWT-Food Sci. Technol. 111 719-726, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
2018
  1. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénterhelés hatásvizsgálata a napraforgó fejlődésének korai stádiumában.
    Növénytermelés. 67 (3), 95-114, 2018.
  2. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Changes of Microelement Content Of Green Pea and Maize by Molybdenum Enrichment.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 46-47, 2018. ISBN: 9789634900245
  3. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Eltérő arzénformák hatása a fejlődés korai stádiumában lévő napraforgó növény (Helianthus annuus L.) szárazanyag produktumára, valamint foszfor-, kén- és mikroelem-koncentrációjára.
    Növénytermelés. 67 (2), 57-73, 2018.
  4. Bódi, É., Balláné Kovács, A., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Growth of Green Pea by Effect of Molybdenum Treatments at Different Developmental Stages.
    In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 17, 2018. ISBN: 9789634900412
  5. Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production, University of Debrecen: Proceedings of abstracts.
    University of Debrecen, Debrecen, 30 p., 2018. ISBN: 9789634900412
  6. Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries.
    University of Debrecen, Debrecen, 58 p., 2018. ISBN: 9789634900320
  7. Kovács, B., Nagy, K., Lévai, L., Várallyay, S., Soós, Á., Topa, E., Bódi, É.: The Effect of Selenium Treatment on Maize and Sunflower Plants in Nutrient Solution and Soil-Plant System.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 38-39, 2018. ISBN: 9789634900245
  8. Soós, Á., Tóth, N., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The effect of the preparation method on the physical and chemical characteristics of propolis tinctures.
    Agrártud. Közl. 74 163-168, 2018.
  9. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The Element Content of Propolis Tinctures by the Volume of the Extraction Solvent.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 41, 2018. ISBN: 9789634900245
  10. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Szegő, R., Molnár, S., Kovács, B.: Transfer Coefficient of Minerals from Raw Propolis to Their Tinctures.
    In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 27, 2018. ISBN: 9789634900412
2017
  1. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Effect of Arsenic on the Growing Parameters of Sunflower Seedlings.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 40, 2017. ISBN: 9788055217369
  2. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Effect of Inorganic Arsenic forms on the Uptake of Boron and Calcium by Sunflower Seedlings.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 41, 2017. ISBN: 9788055217369
  3. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of molybdenum tratments on growth and molybdenum uptake of green pea.
    Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. 6 (1), 130-135, 2017.
  4. Topa, E., Nyeste, E., Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Czipa, N., Kovács, B.: Egy rektori elképzelés továbbgondolása: egy induktív csatolású plazma optikai emissziós spektrométer optimálása.
    Növénytermelés. 66 (3), 75-94, 2017.
  5. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Examination of the Molybdenum Uptake of the Green Pea at Different Developmental Stages.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 19, 2017. ISBN: 9788055217369
  6. Soós, Á., Reichenbach, R., Várallyay, S., Bódi, É., Molnár, S., Kovács, B.: Kis mennyiségű propolisz minták előkészítése és mérése ICP-OES és ICP-MS technikákkal.
    In: Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 113-116, 2017.
  7. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Molibdén kezelés hatása a zöldborsó makroelem felvételére.
    In: Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 147-149, 2017.
  8. Topa, E., Nyeste, E., Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Kiss, D., Kovács, B.: Optimization of Inductively Coupled Plasma Optical Emission Spectrometer.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 12, 2017. ISBN: 9788055217369
  9. Soós, Á., Reichenbach, R., Várallyay, S., Bódi, É., Kovács, B.: Pest, Zala és Bács-Kiskun megyékből származó propolisz minták elemtartalmi összetétele.
    Agrártud. Közl. 72 149-153, 2017.
2016
  1. Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Assessment and comparison of selenium-enriched maize with sodium selenite and sodium selenate.
    Agrártud. közl. 68 11-15, 2016.
  2. Várallyay, S., Veres, S., Soós, Á., Bódi, É., Kovács, B.: Effect of different arsenic treatments on the uptake of Ca, K, S, P and Mg by maize seedlings.
    In: 1st Meeting of Young Researchers from V4 Countries. Book of Abstract. Ed.: Monika Wesołowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 90, 2016.
  3. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of molybdenum treatment on the element content of maize and green pea in a long-term field experiment.
    In: 1st Meeting of Young Researchers from V4 Countries : Book of Abstract. Ed.: Monika Wesołowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 17, 2016.
2015
  1. Várallyay, S., Veres, S., Garousi, F., Bódi, É., Kovács, B.: Arzénkezelés hatása kukorica és napraforgó csíranövények fiziológiai paramétereire.
    Agrártud. közl. 64 81-84, 2015.
  2. Várallyay, S., Veres, S., Soós, Á., Bódi, É., Kovács, B.: Arzén kezelés hatása kukorica növény tápanyagfelvételére rhizoboxos nevelési körülmények között.
    In: Georgikon Napok konferenciakötet : 2015-ös előadások, Pannon Egyetem, [Keszthely], 458-464, 2015. ISBN: 9789639639829
  3. Várallyay, S., Veres, S., Soós, Á., Bódi, É., Kovács, B.: Arzén kezelés hatása kukorica növény tápanyagfelvételére rhizoboxos nevelési körülmények között.
    In: LVII. Georgikon Napok = 57th Georgikon Scientific Conference : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye : [agrárgazdaság a növekedéskor után] : [2015. október 1-2., Keszthely]. Szerk.: Nagy Zita Barabara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 123, 2015. ISBN: 9789639639812
  4. Várallyay, S., Bódi, É., Garousi, F., Veres, S., Kovács, B.: Effect of arsenic on dry weight and relative chlorophyll content in greeningmaize and sunflower tissues.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 4 (3), 167-169, 2015.
  5. Várallyay, S., Bódi, É., Garousi, F., Veres, S., Kovács, B.: Effect of arsenic on dry weight and relative chlorophyll content in greening maize and sunflower tissues.
    In: 10th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foofstuffs Book of Abstracts and Posters, [ISCBQRMF], Stará Lesná, 110, 2015.
  6. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Garousi, F., Andrási, D., Kovács, B.: Effect of arsenic treatment on elements contents of sunflower growing on nutrient solution.
    World Academy of Science Engineering and Technology. Agricultural and Biosystems Engineering. 2 (5), 465, 2015.
  7. Várallyay, S., Kovács, B., Bódi, É., Garousi, F., Veres, S.: Effect of different arsenic treatments on root growth of sunflower seedlings in rhizobox experiment.
    World Academy of Science, Engineering and Technology. International Journal of Nutrition and Food Engineering. 2 (6), 1, 2015.
  8. Kovács, B., Puskás-Preszner, A., Huzsvai, L., Lévai, L., Bódi, É.: Effect of molybdenum treatment on molybdenum concentration and nitrate reduction in maize seedlings.
    Plant Physiol. Bioch. 96 38-44, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Genetics
    Q2 Physiology
    Q1 Plant Science
  9. Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Effect of selenite and selenate uptake by maize plants on specific leaf area.
    World Academy of Science, Engineering and Technology : International Journal of Biological, Food, Veterinary and Agricultural Engineering. 5 (9), 379-382, 2015.
  10. Bódi, É., Veres, S., Garousi, F., Várallyay, S., Kovács, B.: Effects of molybdenum treatments on maize and sunflower seedlings.
    World Academy of Science, Engineering and Technology : International Journal of Biological, Food, Veterinary and Agricultural Engineering. 5 (9), 375-378, 2015.
  11. Bódi, É., Veres, S., Garousi, F., Várallyay, S., Kovács, B.: Effects of molybdenum treatments on maize and sunflower seedlings.
    World Academy of Science, Engineering and Technology. Agricultural and Biosystems Engineering. 2 (5), 516, 2015.
  12. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Garousi, F., Kovács, B.: Hidropónikus körülmények között nevelt napraforgó tápoldatának pH-érték változása különböző arzén kezelések hatására.
    In: Tavaszi Szél Absztraktkötet 2015 : Absztraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Publio Kiadó, Budapest, 44, 2015. ISBN: 9789633977026
  13. Bódi, É., Veres, S., Andrási, D., Garousi, F., Várallyay, S., Kovács, B.: Molibdénnel kezelt kukorica és napraforgó növények vizsgálata rizoboxos kísérletben.
    Agrártud. közl. 64 11-14, 2015.
  14. Garousi, F., Kovács, B., Bódi, É., Várallyay, S., Veres, S.: Physiological reactions of sunflower plants to different spices of selenium.
    Bull. of Univ. of Agr. Sci. and Vet. Med. 72 (2), 403-408, 2015.
  15. Kovács, B., Bódi, É., Garousi, F., Várallyay, S., Soós, Á., Vágó, X., Andrási, D.: Problems and solutions in the application of ICP-MS for analysis of trace elements in various samples.
    World Academy of Science, Engineering and Technology. International Journal of Nutrition and Food Engineering. 2 (6), 1, 2015.
  16. Garousi, F., Kovács, B., Várallyay, S., Bódi, É., Veres, S.: Relative chlorophyll content changes during uptaking of selenite and selenate by maize plants grown in nutrient solution.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 4 (3), 44-47, 2015.
  17. Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Role of selenite and selenate uptake by maize plants in chlorophyll A and B content.
    World Academy of Science, Engineering and Technology : International Journal of Biological, Food, Veterinary and Agricultural Engineering. 9 (6), 549-552, 2015.
  18. Kovács, B., Bódi, É., Garousi, F., Várallyay, S., Andrási, D.: What are the problems in the case of analysis of selenium by inductively coupled plasma mass spectrometry in food and food raw materials?.
    World Academy of Science, Engineering and Technology. Agricultural and Biosystems Engineering. 2 (5), 1, 2015.
2014
  1. Kovács, B., Bódi, É., Soós, Á., Andrási, D.: Application of ICP-MS in various fields of research.
    In: 28th Indian Society for Mass Spectrometry Symposium cum Workshop on Mass Spectrometry. Ed.: Suresh K. Aggarwal, P. G. Jaison, Arnab Sarkar, Prudent Arts & FAb Private Limited, Mumbai, 69-80, 2014. ISBN: 9788190444262
  2. Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Changes of pH during uptaking of selenate and selenite by sunflower plants growing in nutrient solution.
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei. Szerk.: Schmidt Rezső, Bali Papp Ágnes, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Mosonmagyaróvár, 34, 2014. ISBN: 9789633341933
  3. Garousi, F., Veres, S., Bódi, É., Várallyay, S., Kovács, B.: Changes of pH during uptaking of selenate and selenite by sunflower plants growing in nutrient solution.
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Közread.: Nyugat-magyarországi Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Mosonmagyaróvár, 327-331, 2014. ISBN: 9789639941940
  4. Várallyay, S., Kovács, B., Garousi, F., Bódi, É., Veres, S.: Effect of different arsenic treatments on sunflower and maize plant production.
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Közread.: Nyugat-magyarországi Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Mosonmagyaróvár, 415-419, 2014. ISBN: 9789639941940
  5. Várallyay, S., Kovács, B., Garousi, F., Bódi, É., Veres, S.: Effect of different arsenic treatments on sunflower and maize plants production.
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei. Szerk.: Schmidt Rezső, Bali Papp Ágnes, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Mosonmagyaróvár, 21, 2014. ISBN: 9789633341933
  6. Bódi, É., Várallyay, S., Garousi, F., Kovács, B.: Effect of molybdenum treatment on the element uptake of spinach and garden sorrel in a long-term field experiment.
    In: 14th International Nutrition and Diagnostics Conference : Book of Abstracts. Ed.: A. Horna, Radanal Ltd., Prága, 167, 2014. ISBN: 9788073957766
  7. Bódi, É., Kovács, B.: Étkezési csírák az egészséges táplálkozásban.
    Kulinárium. 11-12 14-15, 2014.
  8. Bódi, É., Veres, S., Garousi, F., Várallyay, S., Kovács, B.: Growth of maize and sunflower seedlings by effect of molybdenum treatments.
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei. Szerk.: Schmidt Rezső, Bali Papp Ágnes, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Mosonmagyaróvár, 33, 2014. ISBN: 9789633341933
  9. Bódi, É., Veres, S., Garousi, F., Várallyay, S., Kovács, B.: Growth of maize and sunflower seedlings by effect of molybdenum treatments.
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Közread.: Nyugat-magyarországi Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Mosonmagyaróvár, 297-302, 2014. ISBN: 9789639941940
  10. Kovács, B., Andrási, D., Bódi, É.: Molibdén, valamint szelén kezelés hatása búza- és borsócsírák elemtartalmára.
    In: A fenntartható növénytermesztés fejlesztési lehetőségei : Prof. Dr. Sárvári Mihály 70 éves. Szerk.: Pepó Péter, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 126-137, 2014. ISBN: 9789634737414
  11. Várallyay, S., Bódi, É., Garousi, F., Kovács, B.: Risk assessment of arsenic contamination.
    In: 14th International Nutrition and Diagnostics Conference : Book of Abstracts.. Ed.: A. Horna, Radanal Ltd., Prága, 166, 2014. ISBN: 9788073957766
  12. Bódi, É., Andrási, D., Kovács, B.: Selenium speciation analysis of selenium-enriched wheat sprouts.
    In: 28th Indian Society for Mass Spectrometry Symposium cum Workshop on Mass Spectrometry. Ed.: Suresh K. Aggarwal, P. G. Jaison, Arnab Sarkar, Prudent Arts & FAb Private Limited, Mumbai, 220-223, 2014. ISBN: 9788190444262
  13. Bódi, É., Andrási, D., Kovács, B.: Szelénnel dúsított étkezési csírák szelénspeciációs vizsgálata.
    Agrártud. közl. 56 23-28, 2014.
  14. Bódi, É., Kovács, B.: Tartamkísérletben alkalmazott molibdén-kezelés hatása a spenót és a sóska molibdén felvételére.
    In: XI. Jedlik Ányos Szakmai Napok Konferenciakötet / fel. szerk. Zsirka Balázs, Pannon Egyetem Jedlik Ányos Szakkollégium, Veszprém, 82, 2014.
2013
  1. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' héjának mikroelem tartalmára.
    In: Újabb kutatási eredmények a növénytudományokban. Szerk.: Sándor Zsolt, Szabó András, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hankóczy Jenő Doktori Iskola, Debrecen, 9-16, 2013. ISBN: 9786155183409
  2. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a 'Cserszegi Fűszeres' héj és mag makroelem tartalmára.
    In: XIX. Ifjúsági Tudományos Fórum / Pannon Egyetem Georgikon Kar, Pannon Egyetem, Keszthely, 1-6, 2013. ISBN: 9789639639515
  3. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Szilágyi, S., Kovács, B.: A különböző szőlő alanyfajták hatása a szőlőbogyó (must, mag) As, Cu, Co és Zn tartalmára.
    Agrártud. közl. 52 39-44, 2013.
  4. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Fekete, I., Kovács, B.: A szelénkezelés és az antioxidáns aktivitás közötti kapcsolat vizsgálata étkezési csírák esetén.
    In: XIX. Ifjúsági Tudományos Fórum, [s.n.], [Keszthely], 1-6, 2013.
  5. Kovács, B., Bódi, É., Nagy, K., Tóth, B., Fekete, I., Andrási, D.: Effect of selenium and molybdenum content in rhizoboxes on element uptake of maize and sunflower.
    Univ. Agron. Sci. Vet. Med. Bucharest Sci. P. Ser. E. Land Reclam. Earth Observ. Surv. Environ. Eng. 2 23-32, 2013.
  6. Fekete, I., Kovács, B., Andrási, D., Bódi, É., Rakonczás, N.: Effect of the different grape rootstocks an berry skin B, Cu, Fe, Mn and Zn contents of' Cserszegi fűszeres cultivar.
    Sci. P. Ser. B. Horticult. 57 55-60, 2013.
  7. Bódi, É., Fekete, I., Kovács, B.: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért: tudományos ülés : Debrecen, 2013. február 19..
    DE AGTC MÉKK Hankóczy J. Doktori Isk., Debrecen, [7], 286 p., 2013. ISBN: 9789634736011
  8. Bódi, É., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Különböző extrakciós módszerek összehasonlítása szelénnel dúsított étkezési csírák esetén.
    In: XXXVI. Kémiai Előadói Napok : Program és előadás-összefoglalók. Szerk.: Endrődi Balázs, Laufer Noémi, Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza, Szeged, 249, 2013. ISBN: 9789633151457
  9. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: Szelénnel dúsított étkezési csírák antioxidáns aktivitásának meghatározása, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    Agrártud. Közl. 52 25-30, 2013.
  10. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: The determination of antioxidant activity of selenium-enriched wheat and pea sprouts, as well as their microbiological analysis.
    Scientific papers. Series A., Agronomy. 56. 196-201, 2013.
  11. Burján, Z., Bódi, É., Kovács, B.: The effect of different regions and NPK fertilizer on protein and sulphur content of winter wheat (Triticum aestivum l.) grains.
    Scientific papers. Series A., Agronomy. 56 202-205, 2013.
  12. Bódi, É., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: The role of selenium-enriched food sprouts with respect to our daily selenium needs.
    Eur. chem. bull. 2 (1), 46-48, 2013.
2012
  1. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző alanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' ásványi anyag felvételére.
    In: XVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum / Pannon Egyetem Georgikon Kar, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, , 2012. ISBN: 9789639639454
  2. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a Cserszegi fűszeres mustjainak ásványi anyag tartalmára.
    AGTC E-Journal. 1 1-12, 2012.
  3. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a Cserszegi fűszeres mustjainak makroelem tartalmára.
    In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó A, [s.n.], [Debrecen], 165-173, 2012. ISBN: 9786155183171
  4. Kovács, B., Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Borbélyné Varga, M.: Analyses of element contents and microbiological parameters of wheat- and pea-sprouts treated by molybdenum and selenium.
    In: 9th International Symposium on Environmental Geochemistry, AVeiro, Portugal, July 15-21, 2012 : Book of Abstracts. Eds.: Eduardo Ferreira da Silva, Amélia Paula Reis, Carla Patinha, Eduarda Pereira, Sonia Rodrigues, PLM-Plural, S.A, Aveiro, 223, 2012. ISBN: 9789727893652
  5. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Analyses of potentially toxic elements in the different grape juices (musts) by inductively coupled plasma (ICP) techniques.
    In: European Medical Students' Conference Abstract Book, University of Debrecen, Debrecen, 104, 2012.
  6. Bódi, É., Peles, F., Kovács, B.: Csírafogyasztás: a legegyszerűbb út az egészséges táplálkozáshoz.
    Élelmezés. 3 16-17, 2012.
  7. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of the different grape rootstocks on the aluminum, copper, iron, manganese and zinc concentrations of the grape musts.
    In: SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland, National University of Ireland, Galway, Ireland, 78, 2012.
  8. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of various grape rootstocks on macro and microelement uptake of 'Cserszegi Fűszeres' grape cultivar.
    Eur. Chem. Bull. 12 (1), 524-527, 2012.
  9. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of various grape rootstocks on macro and micro element uptake of 'Cserszegi fűszeres' grape cultivar.
    In: 4th International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Friends or Foes? TEFC 2012 15-17 November 2012 Hotel Visegrád, Visegrád, Hungary : Program : Abstracts, Szent István Egyetem, Visegrád, 57, 2012.
  10. Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Étkezési csírák beltartalmi értéknek növelése molibdén, illetve szelén dúsítással, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó A, [s.n.], [Debrecen], 142-148, 2012. ISBN: 9786155183171
  11. Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Funkcionális élelmiszerek előállítása étkezési csírákból molibdénnel, illetve szelén kezeléssel.
    Növénytermelés. 61 (4), 5-34, 2012.
  12. Bódi, É., Peles, F., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: Improvement of nutritional value of food sprouts with enrichment of molybdenum and selenium, as well as their microbiological analysis.
    In: SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland, National University of Ireland, Galway, Ireland, 83, 2012.
  13. Bódi, É., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: The role of selenium-enriched food sprouts with respect to our daily selenium needs.
    In: 4th International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Friends or Foes? TEFC 2012 15-17 November 2012 Hotel Visegrád, Visegrád, Hungary : Program : Abstracts, Szent István Egyetem, Visegrád, 58, 2012.
  14. Bódi, É., Peles, F., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: Uptake of selenite and selenate during germination of wheat and pea as well as the effect of treatments in their microbiological state.
    In: EMESCO Abstract Book / publisher University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 78, 2012.
2011
  1. Bódi, É.: A molibdénellátás és a nitrátredukció közötti összefüggés vizsgálata.
    In: XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia : Agrártudományi Szekció : Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 2011. április 6-8. : konferencia-kötet : program és előadás összefoglalók. Szerk.: Pál László, Farkas Róbert, Kodrik László, PE Georgikon Kar, Keszthely, 135, 2011. ISBN: 9789639639416
  2. Bódi, É., Lévai, L., Huzsvai, L., Kovács, B.: A molibdénellátás hatása kukorica csíranövényekre.
    Növénytermelés. 60 (2), 5-29, 2011.
  3. Bódi, É., Peles, F., Kovács, B.: Búza- és borsócsírák molibdénnel, illetve szelénnel történő kezelése, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    Tudományos Diákköri Közlemények 1 31-42, 2011.
  4. Kovács, B., Bódi, É., Peles, F., Puskás-Preszner, A., Andrási, D., Győri, Z.: Effect of molybdenum and selenium treatment on element contents of wheat- and pea-sprouts, as well as their microbiological analyses.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 109, 2011.
  5. Bódi, É., Lévai, L., Huzsvai, L., Kovács, B.: Növekvő molibdén-koncentráció hatása a különböző nitrogénformákra, valamint a molibdén nitrátasszimilációban betöltött szerepe.
    Növénytermelés. 60 (3), 25-50, 2011.
2010
  1. Bódi, É.: A molibdénellátás és a nitrátredukció közötti összefüggés vizsgálata.
    In: XII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia Konferencia-kötet. Szerk.: Szarka László, Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Sopron, 236-237, 2010. ISBN: 9789639883505
  2. Bódi, É., Lévai, L., Tarsoly, M., Nagy, K., Gajdos, É., Bákonyi, N., Győri, Z., Kovács, B.: A molibdénellátás és a nitrátredukció közötti összefüggés vizsgálata tápoldatos és rizoboxos kísérletben.
    In: VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia. Szerk.: Szabó Béla, Tóth Csilla, Bessenyei György Könyvkiadó, Nyíregyháza, 199-204, 2010. ISBN: 9789639909571
  3. Tarsoly, M., Lévai, L., Bódi, É., Nagy, K., Andrási, D., Veres, S., Győri, Z., Kovács, B.: Arzén vegyületek hatása a laboratóriumi körülmények között nevelt kukorica és napraforgó növényekre.
    In: VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia. Szerk.: Szabó Béla, Tóth Csilla, Bessenyei György Könyvkiadó, Nyíregyháza, 205-210, 2010. ISBN: 9789639909571
  4. Nagy, K., Lévai, L., Bódi, É., Tarsoly, M., Tóth, B., Marozsán, M., Győri, Z., Kovács, B.: Kukorica és napraforgó növények vizsgálata szelénkezelés hatására.
    In: VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia. Szerk.: Szabó Béla, Tóth Csilla, Bessenyei György Könyvkiadó, Nyíregyháza, 211-216, 2010. ISBN: 9789639909571
  5. Bódi, É., Lévai, L., Kovács, B.: Milyen szerepet játszik a molibdén a növényeink nitráttartalmának csökkentésében?.
    Értékálló aranykorona. 10 20, 2010.
2009
  1. Bódi, É.: A molibdénellátás és a nitrátredukció közötti összefüggés vizsgálata.
    In: XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekció : előadás kivonatok. Szerk.: Falusi Eszter, Staszny-Havas Enikő, Jung Ivett, Bodnár Ákos, Szent István Egyetem Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 143, 2009. ISBN: 9789632690957
  2. Kovács, B., Lévai, L., Bódi, É., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Czipa, N., Győri, Z.: Effect of changing of molybdenum content in mineral solution and in rhizobox on element uptake by various plants.
    In: Trace elements in the food chain. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 362-366, 2009. ISBN: 9789637067198
  3. Kovács, B., Lévai, L., Bódi, É., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Czipa, N., Győri, Z.: Effect of changing of molybdenum content in mineral solution and in rhizobox on element uptake by various plants.
    In: Trace elements in the food chain : Deficiency or excess of trace elements in the environment as a risk of health : 3rd International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 56, 2009.
  4. Kovács, B., Lévai, L., Bódi, É., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Győri, Z.: Effect of molybdenum and selenium content in mineral solution and soil on element uptake by various plants.
    In: 3rd International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food : Abstract Book. Eds.: Francesco Cubadda, Federica Aureli, Silvia Ciardullo, Marina Patriarca, Istituto Superiore di Sanitá, Roma, 135, 2009, (ISTISAN Congressi, ISSN 0393-5620 ; 09/C2)
  5. Gajdos, É., Veres, S., Lévai, L., Bákonyi, N., Tóth, B., Bódi, É., Marozsán, M.: Effects of bacteria containing biofertilizer on Cd-tolerance of some crop plants.
    In: 18th Symposium of the International Scientific Centre of Fertilizers, More Sustainability In Agriculture: New Fertilizers And Fertilization Management / by P. Sequi, D. Ferri, E. Rea, F. Montemurro, A. V. Vonella, F. Formnaro, Publishing House "Fertilitas Agrorum", Rome, 67-73, 2009, (ISSN 1971-0755)
  6. Tóth, B., Bákonyi, N., Gajdos, É., Bódi, É., Marozsán, M., Veres, S., Lévai, L.: Effects of cement and quicklimepowders on the growth of corn and sunflower seedlings.
    In: 18th Symposium of the International Scientific Centre of Fertilizers, More Sustainability In Agriculture: New Fertilizers And Fertilization Management / by P. Sequi, D. Ferri, E. Rea, F. Montemurro, A. V. Vonella, F. Formnaro, Publishing House "Fertilitas Agrorum", Rome, 122-126, 2009, (ISSN 1971-0755) ISBN: 19710755
  7. Bákonyi, N., Tóth, B., Gajdos, É., Bódi, É., Marozsán, M., Veres, S., Lévai, L.: Role of biofertilizers in plant nutrition.
    In: 18th Symposium of the International Scientific Centre of Fertilizers : More Sustainability In Agriculture: New Fertilizers And Fertilization Management / by P Sequi, D. Ferri, E. Rea, F. Montemurro, A. V. Vonella, F. Formnaro, Publishing House "Fertilitas Agrorum", Rome, 17-22, 2009, (ISSN 1971-0755) ISBN: 19710755
feltöltött közlemény: 100 Open Access: 26
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK