Tudóstér: Horváth Márta publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 17 Open Access: 4
2023
  1. Horváth, M., Balog, K.: A házi galamb takarmányozásának alapvető ismérvei.
    In: A húsgalamb-tenyésztés korszerűsítésének lehetőségei / Bagi Zoltán, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 52-59, 2023. ISBN: 9789635751211
2020
  1. Horváth, M., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatásának csökkentése nagy genetikai kapacitású hízósertésekben speciális diétákkal.
    Magy. Allatorv. Lapja. 142 145-158, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  2. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effect of dietary antioxidant supplementations on antioxidant parameters, rectal temperature, digestibility of nutrients, performance and chemical composition of meat in Cherry Valley type ducks under chronic heat stress.
    Europ. Poult. Sci. 84 1-15, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Animal Science and Zoology
    Q4 Food Animals
2019
  1. Horváth, M., Babinszky, L.: A takarmányok kémiai összetétele: Vitaminok és kölcsönhatásaik.
    In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László, Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 55-104, 2019. ISBN: 9789634540571
  2. Babinszky, L., Halas, V., Mészáros, I., Horváth, M., Dunkel, Z.: Az éghajlatváltozás, a növények fotoszintézise és a haszonállatok takarmányozása közötti kapcsolat.
    In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László és Halas Veronika, Akadémiai Kiadó, Budapest, 643-696, 2019. ISBN: 9789630594936
  3. Horváth, M., Babinszky, L.: Impact of selected antioxidant vitamins (Vitamin A, E and C) and micro minerals (Zn, Se) on the antioxidant status and performance under high environmental temperature in poultry. A review.
    Acta Agric. Scand. Sect. A-Anim. Sci. 68 (3), 152-160, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Animal Science and Zoology
    Q3 Food Animals
  4. Babinszky, L., Horváth, M., Gálné Remenyik, J., Verstegen, M.: The adverse effects of heat stress on the antioxidant status and performance of pigs and poultry and reducing these effects with nutritional tools.
    In: Poultry and pig nutrition. Eds.: Wouter H. Hendriks, Martin W. A. Verstegen, László Babinszky, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, 187-208, 2019. ISBN: 9789086863334
2018
  1. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Effects of chronic heat stress on performance of meat type ducks.
    In: Krmiva 2018 : Book of abstracts of the 25th International Conference. Ed.: Mario Modric, [s.n.], Zagreb, 39, 2018.
  2. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 53-54, 2018. ISBN: 9786155586262
  3. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Mikrobiális fermentációs eljárással előállított új probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban.
    In: Tavaszi szél 2018 : Tanulmánykötet. Szerk.: Szabó Csaba, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44-53, 2018. ISBN: 9786155586316
2017
  1. Babinszky, L., Horváth, M.: Climate change and non-ruminant nutrition: Eliminating the harmful effect of heat stress by nutrition tools.
    In: BIT's 5th World Congress of Agriculture-2017, Shenyang : Conferance Abstract Book, [s.n.], [Shenyang], 46, 2017.
  2. Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
    Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
  3. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients, performance, and antioxidant capacity of meat type ducks.
    In: 2nd World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding Abstact Book, AKCongress, Budapest, 61-62, 2017.
  4. Horváth, M., Babinszky, L.: Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients and performance of meat type ducks.
    Agrártud. Közl. 73 51-55, 2017.
2016
  1. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: I. rész A hőstressz és az antioxidáns védelmi rendszer.
    Magy. Allatorv. Lapja. 138 471-481, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  2. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: II. rész A hőstressz csökkentése takarmányozási módszerekkel.
    Magy. Allatorv. Lapja. 138 559-564, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  3. Horváth, M., Pesti-Asbóth, G., Gálné Remenyik, J., Babinszky, L.: A tartós hő-stressz káros hatásának csökkentése takarmányozási módszerekkel a pecsenyekacsa tartásban.
    In: XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók. Szerk.: Bali Papp Ágnes, Szalka Éva, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 264, 2016. ISBN: 9786155391798
feltöltött közlemény: 17 Open Access: 4
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK