Tudóstér: Simon Ádám László publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 34 Open Access: 11
2020
  1. Mészáros, B., Kovács, Z., Gebri, E., Jankovics, H., Vonderviszt, F., Kiss, A., Simon, Á., Botka, S., Hortobágyi, T., Guttman, A.: N-glycomic analysis of Z(IgA1) partitioned serum and salivary immunoglobulin A by capillary electrophoresis.
    Curr. Mol. Med. 20 (10), 781-788, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biochemistry
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q4 Molecular Biology
    Q3 Molecular Medicine
  2. Gebri, E., Kovács, Z., Mészáros, B., Tóth, F., Simon, Á., Jankovics, H., Vonderviszt, F., Kiss, A., Guttman, A., Hortobágyi, T.: N-Glycosylation Alteration of Serum and Salivary Immunoglobulin A Is a Possible Biomarker in Oral Mucositis.
    J Clin Med. 9 (6), 1-14, 2020.
2019
  1. Simon, Á., Gulyás, G., Mészár, Z., Bhide, M., Oláh, J., Bai, P., Csősz, É., Jávor, A., Komlósi, I., Gálné Remenyik, J., Czeglédi, L.: Proteomics alterations in chicken jejunum caused by 24 h fasting.
    PeerJ. 7 e6588-1-19, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Neuroscience (miscellaneous)
2018
  1. Czeglédi, L., Simon, Á., Csernus, B., Tisza, Á., Ozsváth, X., Csősz, É., Gulyás, G.: A hipofízis adenilát cikláz aktiváló polipeptid előfordulása tejelő tehenek plazmájában = Occurence of pituiraty adenylate cyclase-activating polypeptide in the plasma of dairy cows.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap, Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 90-91, 2018. ISBN: 9786155837142
  2. Gulyás, G., Pohóczky, K., Csősz, É., Simon, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: Comparative proteome analysis of skeletal muscle between Merino and Tsigai lambs.
    Small Ruminant Res. 158 35-41, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
    Q2 Food Animals
  3. Czeglédi, L., Gulyás, G., Csernus, B., Simon, Á.: Development of dna methods for the identification of food substitution by poultry species in meat and processed meat products.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being. Ed.: Ovidiu Tiţa, "Vasile Goldis" University Press, Arad, 83, 2018. ISBN: 9786061215461
  4. Csernus, B., Simon, Á., Gálné Remenyik, J., Ozsváth, X., Czeglédi, L.: Effects of bioactive compounds on interleukin expression of chicken.
    In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, Pannon Egyetem, Keszthely, 40, 2018. ISBN: 9789639639911
  5. Simon, Á., Németh, J., Jávor, A., Komlósi, I., Bai, P., Oláh, J., Juhász, B., Kiss, R., Szilvássy, Z., Czeglédi, L.: Feeding state and age dependent changes in melanin-concentrating hormone expression in the hypothalamus of broiler chickens.
    Acta Biochim. Pol. 65 (2), 251-258, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
  6. Kovács, L., Simon, Á., Minya, D., Homoki, D., Kertész, A., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Influence of 17-alpha methyl testosterone on the production parameters of common carp (Cyprinus carpio L.) fry.
    Agrártud. Közl. 75 37-43, 2018.
  7. Simon, Á., Németh, J., Oláh, J., Komlósi, I., Czeglédi, L.: Melanin-concentrating hormone (MCH) and the regulation of feed intake in chickens.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 45, 2018. ISBN: 9786155586262
  8. Simon, Á., Jávor, A., Bai, P., Oláh, J., Czeglédi, L.: Reference gene selection for reverse transcription quantitative polymerase chain reaction in chicken hypothalamus under different feeding status.
    J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 102 (1), 286-296, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology
    Q1 Food Animals
  9. Kovácsné Koncz, N., Simon, Á., Béri, B.: The effect of different genotype cattle grazing on the nutrient content of saline grasslands vegetation.
    Agrártud. Közl. 75 45-50, 2018.
2017
  1. Simon, Á., Papp, E., Zakarné Aszalós, Z., Oláh, J., Jávor, A., Czeglédi, L.: Age-related expression of genes involved in chicken feed intake regulation and correlation analysis with broiler abdominal fat pad.
    In: Tavaszi Szél = Spring Wind 2017 : I. Kötet. Agrártudomány Állam-és jogtudomány Biológiatudomány Föld- és fizikatudomány Had-és rendészettudomány Hittudomány. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 88-94, 2017. ISBN: 9786155586187
  2. Kovács, Z., Simon, Á., Szabó, Z., Nagy, Z., Váróczy, L., Pál, I., Csánky, E., Guttman, A.: Capillary electrophoresis analysis of N-glycosylation changes of serum paraproteins in multiple myeloma.
    Electrophoresis. 38 (17), 2115-2123, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q3 Biochemistry
    Q2 Clinical Biochemistry
  3. Simon, Á., Oláh, J., Komlósi, I., Jávor, A., Németh, J., Szilvássy, Z., Reglődi, D., Tamás, A., Czeglédi, L.: Changes in expression of neuropeptides and their receptors in the hypothalamus and gastrointestinal tract of calorie restricted hens.
    Acta Biol. Hung. 68 (3), 237-247, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q3 Environmental Science (miscellaneous)
    Q4 Neurology
  4. Gulyás, G., Csősz, É., Prokisch, J., Jávor, A., Mézes, M., Erdélyi, M., Balogh, K., Janáky, T., Szabó, Z., Simon, Á., Czeglédi, L.: Effect of nano-sized, elemental selenium supplement on the proteome of chicken liver.
    J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 101 (3), 502-510, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
    Q2 Food Animals
  5. Simon, Á., Mészár, Z., Oláh, J., Juhász, B., Komlósi, I., Jávor, A., Czeglédi, L.: Expression of INSR and GAL is influenced by quantitative feed intake of chicken.
    In: Proceedings of the 11th Central and Eastern European Proteomics Conference, Copyvait, Košice, 92, 2017.
  6. Freytag, C., Pabar, S., Demeter, Z., Simon, Á., Resetár, A., Molnár, V., Sramkó, G., Máthé, C.: Production and Characterization of Tissue Cultures of Four Crocus Species from the Carpathian Basin.
    Acta Biol. Crac. Ser. Bot. 59 (2), 31-39, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Plant Science
  7. Simon, Á., Zakarné Aszalós, Z., Jávor, A., Czeglédi, L.: Reference genes for livestock gene expression profiling.
    Agrártud. Közl. 73 81-89, 2017.
2016
  1. Tisza, Á., Csikós, Á., Simon, Á., Gulyás, G., Jávor, A., Czeglédi, L.: Identification of poultry species using polymerase chain reaction-single strand conformation polymorphism (PCR-SSCP) and capillary electrophoresis-single strand conformation polymorphism (CE-SSCP) methods.
    Food Control. 59 430-438, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biotechnology
    D1 Food Science
  2. Simon, Á., Mészár, Z., Oláh, J., Németh, J., Szilvássy, Z., Juhász, B., Komlósi, I., Jávor, A., Czeglédi, L.: Neuropeptides and feed intake regulation of chicken.
    Annals Romanian Soc. Cell. Biol. 44 37, 2016.
  3. Czeglédi, L., Simon, Á., Mészár, Z., Oláh, J., Németh, J., Szilvássy, Z., Juhász, B., Komlósi, I., Jávor, A.: Takarmánykorlátozás hatása a házityúk inzulin receptorának expressziójára.
    In: Magyar Farmakológiai, Anatómus, Mikrocirkulációs és Élettani Társaságok Közös Tudományos Konferenciája, FAME, Pécs, 33, 2016.
  4. Gulyás, G., Simon, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: Takarmánykorlátozás hatása a házityúk vékonybelének proteomjára.
    In: Omikai Fórum, MTA DAB Genomika és Proteomika Munkabizottság, Debrecen, 3, 2016.
2015
  1. Simon, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: A hipotalamikus neuropeptidek szerepe a gazdasági állatfajok takarmányfelvételének szabályozásában: irodalmi áttekintés.
    Agrártud. Közl. 65 63-68, 2015.
  2. Simon, Á., Tisza, Á., Csikós, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: Detection of pig meat, liver and lard in beef by CE-SSCP.
    Poljoprivreda. 21 (1), 212-215, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  3. Tisza, Á., Simon, Á., Csikós, Á., Jávor, A., Gulyás, G., Czeglédi, L.: Kapilláris elektroforézis - egyszálú konformációs DNS polimorfizmus (CE-SSCP) módszer alkalmazása a házigalamb (columba livia domestica) DNS mintázatának meghatározásához.
    In: Tavaszi Szél Konferencia, Eger 2015. április 10-12. : Absztraktkötet 2015, Publio Kiadó, Budapest, 42, 2015. ISBN: 9789633977026
  4. Csikós, Á., Simon, Á., Homonai, K., Gulyás, G., Tisza, Á., Tamás, A., Reglődi, D., Jávor, A., Czeglédi, L.: Polimorfizmus keresése a szarvasmarha hipofízis adenilát-cikláz aktiváló polipeptid 5. exonjában.
    Agrártud. Közl. 65 17-20, 2015.
  5. Csikós, Á., Tisza, Á., Simon, Á., Gulyás, G., Jávor, A., Czeglédi, L.: Species identification in meat and cheese products by PCR-single strand conformation polymorphism (PCR-SSCP) and DNA sequencing.
    Anim. Welf. Etol. Tartástechnol. 11 (2), 78-83, 2015.
  6. Demeter, Z., Resetár, A., Simon, Á., Freytag, C., Pabar, S., Beyer, D., Máthé, C.: The establishing of tissue cultures and plant regeneration from Crocus heuffelianus and Crocus scepusiensis.
    In: European Researchers Day, [s.n.], Tokyo, 5, 2015.
2014
  1. Simon, Á., Gulyás, G., Csikós, Á., Jávor, A., Czeglédi, L.: A szarvasmarha szőrszínt befolyásoló MC1R génváltozatok kimutatása PCR-SSCP módszerrel: [poszter].
    In: XXXV. Óvári Tudományos Nap: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei : [előadások és poszterek teljes anyaga CD]. Szerk.: Schmidt R., Bali Papp Á, Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, , 2014. ISBN: 9789633341940
  2. Gulyás, G., Jávor, A., Radócz, T., Simon, Á., Czeglédi, L.: A tojás proteomjának frakcionálása folyadék közegben az izoelektromos pont alapján.
    Agrártud. Közl. 57 39-42, 2014.
  3. Csikós, Á., Simon, Á., Tisza, Á., Gulyás, G., Jávor, A., Czeglédi, L.: PCR-TTGE módszer alkalmazása DNS mutációk kimutatására.
    Agrártud. Közl. 57 21-25, 2014.
  4. Csikós, Á., Tisza, Á., Simon, Á., Gulyás, G., Jávor, A., Czeglédi, L.: Species identification in meat products by PCR-single strand conformation polymorphism and DNA sequencing.
    In: Innovative researches for the future of agriculture and rural areas development : Vth International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agricultural Colleges, 18-20 September 2014 Bydgoszcz-Inowrocław, Poland, University of Technology and Life Sciences Press, Bydgoszcz, 42, 2014.
2012
  1. Máthé, C., Demeter, Z., Resetár, A., Gonda, S., Balázs, A., Szőke, É., Kiss, Z., Simon, Á., Székely, V., Riba, M., Garda, T., Gere, B., Noszály, Z., Molnár, V., Vasas, G.: The plant tissue culture collection at the Department of Botany, University of Debrecen.
    Acta biol. Szeged. 56 (2), 179-182, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q4 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
feltöltött közlemény: 34 Open Access: 11
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK