Tudóstér: Jevcsák Szintia publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 42 Open Access: 6
2022
  1. Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E., Diósi, G.: Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 46, 2022. ISBN: 9786155606120
  2. Diósi, G., Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S.: Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 29, 2022. ISBN: 9786155606120
  3. Jevcsák, S., Nagy, V., Máthé, E., Diósi, G.: Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 40-40, 2022. ISBN: 9786155606120
2021
  1. Jevcsák, S.: A fruktóz és glükóz szinergetikus hatása a kardiovaszkuláris betegségek lipoprotein rizikófaktoraira fiatal felnőtteknél. A halfogyasztás, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a halálozás közötti összefüggés általánosságban, valamint érbetegség és attól mentes egyének vonatkozásában. A vörös és a feldolgozott húsfogyasztás, valamint az acilkarnitin koncentrációk közötti összefüggés vizsgálata az emberi vizeletben és vérben.
    Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 4 (3), 2-5, 2021.
  2. Diósi, G., Jevcsák, S.: A kenyérgabona őrlési értékét meghatározó tulajdonságok.
    Értékálló aranykorona. 7-8, 2021.
  3. Nagy, V., Máthé, E., Jevcsák, S., Fülep, Z., Fülep, Á., Diósi, G.: Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types.
    Agrártud. Közl. 2021/1 (1), 161-166, 2021.
  4. Nagy, V., Jevcsák, S., Nagy, A., Diósi, G.: Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban.
    In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet. Szerk.: Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 136-141, 2021. ISBN: 9789634903260
  5. Nagy, V., Máthé, E., Nagy, A., Jevcsák, S., Diósi, G.: Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 79, 2021. ISBN: 9786155586996
  6. Jevcsák, S.: Táplálkozástudománytól az élelmiszerfejlesztésig!: Célok, feladatok, kutatási lehetőségek..
    In: Terítéken a tudomány : Természettudomány mindenkinek! / főszerk. Fazekas Andrea, Momentum Doctorandus, Ungvár, 35-45, 2021.
2020
  1. Kalmár, G., Jevcsák, S., Máthé, E.: Növényi kivonatokkal dúsított csokoládé fejlesztés.
2019
  1. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában.
  2. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  3. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  4. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
  5. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliákból készített innovatív próbatermékek vizsgálata és fogyasztói értékelése.
    Táplálkozásmarketing. 6 (1), 57-68, 2019.
  6. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
2018
  1. Jevcsák, S.: Alternatív gabonák alkalmazásának előnyei a termesztésben, a táplálkozásban és a betegségek kialakulásának megelőzésében.
    Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 1 (4), 8-11, 2018.
  2. Diósi, G., Nagy, V., Jevcsák, S., Máthé, E.: Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Mezőkövesd, 24, 2018. ISBN: 97861556060609
  3. Murányi, E., Cseke, P., Fazekas, M., Jevcsák, S.: A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyagtartalmára.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 102, 2018. ISBN: 9786155545818
  4. Murányi, E., Czimbalmos, Á., Fazekas, M., Jevcsák, S.: A műtrágyázás hatása a szemescirok (Sorghum bicolor L. Moench) tápanyag-tartalmára.
    In: Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 387-392, 2018. ISBN: 9786155545900
  5. Jevcsák, S.: A pohánka tápanyagtartalma és felhasználása.
    In: Ifjúság, tudománypolitika, jövőkép: kilátások és kihívások a Kárpát-medencében. Szerk.: Bodó Barna, Szoták Szilvia, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Budapest, 351-361, 2018, (Határhelyzetek, ISSN 2064-3918 ; 10.) ISBN: 9786155389696
  6. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Sipos, P.: Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
  7. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
    In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
  8. Jevcsák, S., Biró, A., Gálné Remenyik, J., Lehoczki, G., Murányi, E., Jóvér, J., Diósi, G., Sipos, P.: Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
    Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  9. Diósi, G., Jevcsák, S., Kiss Gabriella, Nagy, V., Máthé, E.: Research of rheological parameters of marinated tofu.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Ed.: Z. Győri, University of Debrecen, Debrecen, 42-43, 2018. ISBN: 9789634900245
  10. Diósi, G., Surányi, B., Jevcsák, S., Máthé, E.: Rheologycal parameters of alternative cereal cookies.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 15, 2018. ISBN: 9786061215461
  11. Jevcsák, S., Sipos, P.: Termesztett köles és szemes cirok felhasználása, a termékek fizikai, kémiai és reológiai tulajdonságainak vizsgálata.
    In: "Termőföldtől az asztalig" A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900092
  12. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Diósi, G., Sipos, P.: Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
  1. Jevcsák, S.: A cirok mint egyik lehetőségünk a gluténmentes táplálkozásban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLII. Vándorgyűlés programkönyve. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 34, 2017. ISBN: 9786155606045
  2. Jevcsák, S., Sipos, P.: Az agrotechnikai kezelések hatása a közönséges köles beltartalmi paramétereire.
    Agrártud. Közl. 72 65-69, 2017.
  3. Jevcsák, S.: Cirok és köles fajták beltartalmi paramétereinek vizsgálata.
    In: Fiatal tudomány, tudományunk fiataljai a Kárpát-medencében. Szerk.: Bodó Barna, Szoták Szilvia, Balassi Int. Márton Á. Szakkollégium : Külgazdasági és Külügyminisztérium, Budapest, 487-510, 2017, (Határhelyzetek, ISSN 2064-3918 ; 9.) ISBN: 9786155389610
  4. Jevcsák, S., Murányi, E., Stündl, L., Jóvér, J., Sipos, P.: Effect of different levels of nitrogen on the total polyphenol and total flavonoid content of sorghum and millet flours.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 107-115, 2017.
  5. Jevcsák, S., Sipos, P.: Sorghum and millet as alternative grains and their utilization in gluten free product developement.
    In: 21. World Congress of Clinical Nutrition. Motto: Joining medicine, food and agriculture for healthier nutrition. Program and Abstract book. Ed.: I. Télessy, Convention Budapest Kft., Budapest, 114, 2017.
  6. Jevcsák, S., Murányi, E., Sipos, P.: Termesztett köles fajták tápanyagtartalmának vizsgálata.
    Élelm. Tud. Technol. 71 (3), 13-17, 2017.
2016
  1. Jevcsák, S., Sipos, P.: A cirok és a köles - mint alternatív gabonafélék - táplálkozás-élettani hatásai.
    Agrártud. Közl. 69 91-95, 2016.
  2. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 9 (1), 69-76, 2016.
  3. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    In: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research (ICoSTAF'16): Book of Abstracts, Faculty of Engineering University of Szeged, Szeged, 27, 2016. ISBN: 9789633064825
  4. Sipos, P., Diósi, G., Jevcsák, S.: Rheological Parameters of Cereals.
    J. Food Physics. 28-29 21-25, 2016.
2015
  1. Jevcsák, S., Jevcsák, M.: A Ribes rubrum L., Ribes nigrolaria L. és Prunus cerasus L. egyes beltartalmi értékeinek változása különböző feldolgozási módszerek hatására.
    Limes. 2 223-227, 2015.
  2. Jevcsák, S.: A Ribes rubrum L., Ribes nigrolaria L. és Prunus cerasus L. egyes beltartalmi értékeinek vizsgálata.
    In: XVI. Eötvös Konferencia. Program- és absztraktfüzet. Szerk.: Hermann Gábor, Pipicz Andrea, Szebik Huba, Szőke Máté, Tóth Károly, Eötvös József Collegium, Budapest, 58, 2015.
  3. Jevcsák, S., Sipos, P.: Research of chemical parameters of red currant, josta and sour cherry.
    In: Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain : Book of proceedings : 18-19th November, 2015. Budapest, Hungary. Eds.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University of Budapest, Budapest, 108-111, 2015. ISBN: 9789635036035
2010
  1. Jevcsák, M., Höhn, M., Jámborné Benczúr, E., Jevcsák, S., Komendár, V.: Narcissus poeticus ssp. radiiflorus area scientifically based protection and restitution in the Ukrainian Carpathians.
    In: Bicentenary of vegetation cover studies of the Carpathians: Proceedings of International Scientific Conference devoted to the 130th anniversary since Antal Margiittai's birthday. Ed.: Komendar V., Orosz I., Andrik E, Karpaty, Uzhhorod, 72-75, 2010. ISBN: 9789666712618
feltöltött közlemény: 42 Open Access: 6
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK