Tudóstér: Csapó János publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 109 Open Access: 61
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  2. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
  3. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: The role of selenium in nutrition and the manufacturing of selenium-enriched milk.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 15 (1), 84-93, 2022.
2021
  1. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 133-143, 2021. ISBN: 9786158199117
  2. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 80, 2021. ISBN: 9786155586996
  3. Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
    Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
2020
  1. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 1. rész = Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 1 : A tirozin, a triptofán és a fenilalanin meghatározása = Determination of tyrosine, tryptophan and phenylalanine.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (3), 3105-3116, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszerek aminosav összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel, 2. rész - A metionin, a cisztin, a lizin és az arginin meghatározása = Determination of amino acid composition of foods by photometric methods, Part 2 - Determination of methionine, cystine, lysine and arginine.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (4), 3177-3187, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  3. Zurbó, Z., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása a laktóz-almasav és a laktóz-citromsav reakciójával.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (2), 2963-2969, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  4. Zurbó, Z., Csapó, J.: Preparation of prebiotics by lactose-malic acid and lactose-citric acid reaction.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemenyek. 66 (2), 2970-2975, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  5. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél - Spring Wind 2019. Szerk.: Bihari Erika, Molnár Dániel, Szikszai-Németh Ketrin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2020. ISBN: 9786155586606
  6. Csapó, J., Albert, C., Sipos, P.: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 13 (1), 99-117, 2020.
2019
  1. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: A szelén szerepe a táplálkozásban; szelénnel dúsított tej és tejtermékek előállítása.
    Magyar Állatorv. L. 141 625-631, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  2. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  3. Kiss, D., Juhászné Tóth, R., Zurbó, Z., Csapó, J.: Élelmiszer alapanyagok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 24, 2019. ISBN: 9786155606090
  4. Zurbó, Z., Kiss, D., Csapó, J.: Keresztkötések létrehozása di- és trikarbonsavak valamint laktóz reakciójával.
    In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 49, 2019. ISBN: 18436293
  5. Zurbó, Z., Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Prebiotikumok előállítása di- és trikarbonsavak, valamint a laktóz reakciójával.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 60, 2019. ISBN: 9786155606090
  6. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Preparation of selenium enriched smearcase cheese and whey cheese.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2612-2616, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  7. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Szelénnel dúsított gomolya és orda előállítása.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (3), 2607-2611, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  8. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Zurbó, Z., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tej előállítása.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 22, 2019. ISBN: 9786155606090
  9. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Nyeste, E., Csapó, J.: Szelénnel dúsított tejtermékek előállítása.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 51, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
  1. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: "Természetes" édesítőszerek D- és L-fruktóz tartalmának vizsgálata polarimetriával és nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiával.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 66, 2018, (ISSN 1843-6293)
  2. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A chemical method combined with heat treatment for the reduction of the antinutritive materials of soybean.
    In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 28, 2018. ISBN: 9788055218748
  3. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: A szelén szerepe az emberi táplálkozásban = Role of selenium in human nutrition.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 56-57, 2018. ISBN: 9786155545818
  4. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: A taumatin édesítőszer hamisítása, és ennek kimutatására alkalmas analitikai módszerek: ThaumatinAdulteration and the AnalyticaJ Methods for deTection of Thaumatin Counterfeiting.
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 67, 2018, (ISSN 1843-6293)
  5. Süli, Á., Garipoglu, A., Csapó, J., Béri, B., Vargáné Visi, É., Jónás, E.: Dietary manipulation to increase the concentration of n-3 fatty acids in milk fat.
    Appl. Ecol. Environ. Res. 16 (2), 1553-1562, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
  6. Kiss, D., Csapó, J.: Fehérjetartalom és aminosav-összetétel meghatározása fotometriás módszerekkel.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 58, 2018.
  7. Csapó, J., Albert, C.: Funkcionális élelmiszerek.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 284 p., 2018. ISBN: 9789633187081
  8. Csapó, J., Albert, C.: Methods and procedures for reducing soy trypsin inhibitor activity by means of heat treatment combined with chemical methods.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 58-80, 2018.
  9. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Nutritional Role of Selenium, Production of Selenium Enriched Milk.
    In: One Health and Food Safety Conference Proceedings. Ed.: Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, Deutsche Forschungsgemeinschaft, Bonn, 92, 2018.
  10. Csapó, J., Kiss, D., Albert, C.: Production of antioxidant with natural origin by feather hydrolysis.
    In: BOOK OF ABSTRACTS of the 13th International Scientific Conference Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, [Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak Republic], Smolenice, 29, 2018. ISBN: 9788055218748
  11. Csapó, J., Kiss, D., Albert, C.: Production of prebiotics via reactions involving lactose as well as malic acid and citric acid.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 97-109, 2018.
  12. Csapó, J., Albert, C., Kiss, D.: Production of protected amino acids using the reaction between hydroxycarboxylic acids and amino acids as well as binding on the bentonite.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 110-127, 2018.
  13. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Production of selenium enriched cheese.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 147, 2018. ISBN: 9786061215461
  14. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: Production of selenium enriched milk and dairy products.
    In: Abstract Book : FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 26-27, 2018. ISBN: 9789634900245
  15. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Production of selenized milk.
    In: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries - Conference Proceedings. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 21, 2018.
  16. Juhászné Tóth, R., Kiss, D., Csapó, J.: Szelénes tej előállítása.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Absztraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 63, 2018. ISBN: 9786155586262
  17. Juhászné Tóth, R., Csapó, J.: The role of selenium in nutrition: A review.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 11 (1), 128-144, 2018.
  18. Csapó, J.: Új módszer a fosszilis csontok korának meghatározására az aminosavak racemizációja alapján.
    Kvár. Rippl-Rónai Múz. Közl. 6 29-49, 2018.
2017
  1. Kiss, D., Csapó, J., Tóthné Bogárdi, A., Topa, E., Kovács, B.: Analysing the protein content of wheat, corn, soy, and sunflower seed grist with different methods.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 25, 2017. ISBN: 9788055217369
  2. Csapó, J., Albert, C., Csapóné Kiss, Z.: Élelmiszer-hamisítás és kimutatása = Food adulteration.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 63 (1), 1467-1469, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  3. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Berecz, E.: Oilseeds as a perspective in the nutrition on dairy farm.
    Lucr. Ştiint. Zootech. Biotehnol. 50 (2), 29-33, 2017.
  4. Csapó, J., Schobert, N.: Production of a high-nutritional-value functional food, the Update1 bread, with the supplementation of the wheat flour with high-protein-content raw food materials.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 36-60, 2017.
  5. Albert, C., Gombos, S., Salamon, R., Csiki, Z., Prokisch, J., Csapó, J.: Production of highly nutritious functional food with the supplementation of wheat flour with lysine.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 10 (1), 5-20, 2017.
  6. Prokisch, J., Csiki, Z., Albert, C., Csapó, J.: Production of high-lysine-content biscuit and examination of the absorption of lysine in humans.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 21-35, 2017.
  7. Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly I. Fat-soluble vitamins.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 127-145, 2017.
  8. Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly II. Water-soluble vitamins.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 146-166, 2017.
2016
  1. Csapó, J., Albert, C., Csapóné Kiss, Z.: Élelmiszerhamisítás.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 217 p., 2016. ISBN: 9789634739364
  2. Holló, I., Csapó, J., Holló, G.: Impact of DDGS-supplemented diet with or without vitamin E and selenium supplementation on the fatty acid profile of beef.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 9 (1), 77-89, 2016.
2015
  1. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J.: A takarmányozás hatása az állati termékekre, különös tekintettel a zsírsav-összetételére.
    Állatteny. Takarm. 64 (3), 164-177, 2015.
  2. Kovács, B., Csapó, J.: Az élelmiszervizsgálatok műszeres analitikai módszerei.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 255 p., 2015. ISBN: 9789634738312
  3. Csapó, J., Vargáné Visi, É.: Conjugated linoleic acid production in fermented foods.
    In: Advances in Fermented Foods and Beverages: Improving Quality, Technologies and Health Benefits. Ed.: W. Holzapfel, Woodhead Publishing Ltd,, Cambridge, 75-105, 2015. ISBN: 9781782420156
  4. Tamás, M., Csapó, J., Craciun, M.: Examination of the Correlation Between Inorganic and Organic Selenium Content of Wheat Grass (Triticum aestivum L.) and Wheat Seeds Produced at Different Soil Types.
    Rev. Chim. 66 (2), 153-157, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Chemistry (miscellaneous)
  5. Tamás, M., Csapó, J.: Examination of the selenium content of wheat grasses produced in different soil types in Csik Basin.
    Acta Univ. Sap. Alimentaria. 8 (1), 30-44, 2015.
  6. Komlósi, I., Csapó, J.: Interdiszciplináris kutatások a táplálkozástudományban: Funkcionális élelmiszerek.
    In: "Tudásgazdaságra építő, kreatív város-, és térségfejlesztés megalapozása a Debreceni Egyetem képzési és tudományos kapacitására építve felsőoktatási szolgáltatások kiterjesztése Kisvárda térségére" című projektben elért eredmények. Szerk.: Lővei Attila, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 5-11, 2015. ISBN: 9789631241259
  7. Tamás, M., Mándoki, Z., Márton, M., Mészáros, S., Lányi, S., Csapó, J.: Különböző talajtípusokon termesztett búza (Triticum aestivum L.) összes és szerves szelén tartalma közötti összefüggés.
    Műszaki Szle. 13 (49), 36-40, 2015.
  8. Kovács, B., Csapó, J.: Modern methods of food analysis.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 203 p., 2015. ISBN: 9789634738312
  9. Csapó, J., Holló, G., Holló, I., Salamon, R., Salamon, S., Toró, S., Csapóné Kiss, Z.: Production of selenium-enriched milk and dairy products.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 5-29, 2015.
2014
  1. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Vargáné Visi, É., Borbélyné Varga, M.: Az olajos magvak felhasználásának lehetősége a tejelő tehenek takarmányozásában.
    Agrártud. Közl. 57 67-74, 2014.
  2. Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének folyadékkromatográfiás vizsgálata.
    [S.n.], [S.l], [205] p., 2014.
  3. Csapó, J.: Élelmiszerek összetételének gázkromatográfiás vizsgálata.
    [S.n.], [S.l], 193 p., 2014.
  4. Csapó, J.: GC-MS és HPLC-MS alkalmazása élelmiszerszennyezők meghatározására.
    [S.n.], [S.l.], 121 p., 2014.
  5. Csapó, J., Salamon, R., Salamon, S., Toró, S., Csapóné Kiss, Z.: Structural and quantitative analysis of exopolisaccharides and oligosaccharides produced by lactobacillus. I. Basic information, isolation, quantitative determination, molecular mass and monosaccharide composition.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 7 5-20, 2014.
  6. Fenyvessy, J., Csanádi, J., Csapó, J., Csapóné Kiss, Z.: Tejipari technológia.
    Scientia, Kolozsvár, 418 p., 2014. ISBN: 9789731970806
2013
  1. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Vargáné Visi, É.: A lenmag etetés hatása a tej zsírsavösszetételére.
    Agrártud. Közl. 51 45-50, 2013.
  2. Herpai, Z., Szigeti, J., Csapó, J.: A rapid and sensitive method for the determination of high-fructose corn syrup (HFCS) in honey.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 6 5-13, 2013.
  3. Csapó, J., Albert, C.: Determination of seleno-amino acids by ion-exchange column chromatography and high-performance liquid chromatography (Preliminary study).
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 6 45-51, 2013.
  4. Csapó, J., Salamon, R.: Fatty acid composition and cholesterol content of the fat of pigs of various genotypes.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 6 23-33, 2013.
2012
  1. Csapó, J., Béri, B., Süli, Á., Vargáné Visi, É.: Colostrum and milk of different cattle breeds as amino acid source.
    Acta Agric. Slov. 100 (Suppl.), 327-331, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Water Science and Technology
  2. Vargáné Visi, É., Salamon, R., Lóki, K., Csapó, J.: Gas chromatographic analysis of conjugated linoleic acids.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 5 52-62, 2012.
  3. Salamon, R., Vargáné Visi, É., András, C., Csapóné Kiss, Z., Csapó, J.: Synthetic methods for obtaining conjugated linoleic acids (CLA) by catalysis.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 5 32-51, 2012.
2011
  1. Béri, B., Vargáné Visi, É., Lóki, K., Csapóné Kiss, Z., Süli, Á., Salamon, R., Csapó, J.: Analysis of the fatty acid pattern of milk from current and rare cattle breeds.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 28-43, 2011.
  2. Tamás, M., Mándoki, Z., Csapó, J.: A szelén szerepe az emberi táplálkozásban: A búza szeléntartalmának elemzése (Irodalmi áttekintés).
    Acta agrar. Kvár. 15 (1), 45-66, 2011.
  3. Csapó, J., Lóki, K., Béri, B., Süli, Á., Vargáné Visi, É., Albert, C., Csapóné Kiss, Z.: Colostrum and milk of current and rare cattle breeds: protein content and amino acid composition.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 18-27, 2011.
  4. Vargáné Visi, É., Süli, Á., Béri, B., Csapóné Kiss, Z., Lóki, K., Salamon, R., Csapó, J.: Colostrum of current and rare cattle breeds: fatty acid pattern.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 5-17, 2011.
  5. Tamás, M., Mándoki, Z., Márton, M., Mészáros, S., Lányi, S., Salamon, R., Salamon, S., Albert, C., Csapó, J.: Különböző őszibúza (Triticum aestivum L.) hajtás és búzaszem összesszelén- és szervesszelén-tartalma.
    Acta agrar. Kvár. 15 (1), 67-84, 2011.
2010
  1. Erdei, É., Csapó, J., Kovácsné Oskolás, H., Szabó, E., Szabó, B.: Effect of sweet sorghum (Sorghum Dochna L.) restorer lines on stalk juice nutritional parameters.
    Növénytermelés. 59 (Suppl.), 381-384, 2010.
  2. Márton, M., Mándoki, Z., Csapó, J.: Evaluation of biological value of sprouts. I. Fat content, fatty acid composition.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 3 53-65, 2010.
  3. Tamás, M., Mándoki, Z., Márton, M., Mészáros, S., Lányi, S., Csapó, J.: Különböző talajtípusokon termesztett búzafű (Triticum aestivum L.) és búzamag szeléntartalma összefüggésének vizsgálata.
    Agrártud. közl. 41 117-121, 2010.
  4. Lóki, K., Kalambura, S., Mándoki, Z., Vargáné Visi, É., Albert, C., Csapó, J.: The influence of disposal technology obtained with alkaline treatments on D-amino acid content of slaughterhouse waste.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 3 66-80, 2010.
  5. Tamás, M., Mándoki, Z., Csapó, J.: The role of selenium content of wheat in the human nutrition: A literature review.
    Acta Univ. Sap. Alimentaria. 3 5-34, 2010.
  6. Márton, M., Mándoki, Z., Csapóné Kiss, Z., Csapó, J.: The role of sprouts in human nutrition. A review.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 3 (1), 81-117, 2010.
2009
  1. Erdei, É., Csapó, J., Pepó, P., Tóth, S., Szabó, B.: A cukorcirok (Sorghum dochna L.) restorer vonalak hatása a présnedv beltartalmi paramétereire.
    Agrártud. közl. 36 51-56, 2009.
  2. Erdei, É., Csapó, J., Szabó, B., Pepó, P., Tóth, S.: A cukorcirok (Sorghum dochna L.) restorer vonalak hatása a présnedv beltartalmi paramétereire.
    Agrártud. közl. 36 51-56, 2009.
  3. Salamon, R., Lóki, K., Csapóné Kiss, Z., Csapó, J.: Changes in fatty acid composition and conjugated linoleic acid contents of sour dairy products caused by pure cultures.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (2), 276-286, 2009.
  4. Salamon, R., Mándoki, Z., Csapóné Kiss, Z., Győri, A., Győri, Z., Csapó, J.: Changes in fatty acid composition of different milk products caused by different technology.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 101-109, 2009.
  5. Csapó, J., Salamon, S.: Composition of the mother's milk I. Protein contents, amino acid composition, biological value. A review.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (2), 174-195, 2009.
  6. Salamon, S., Csapó, J.: Composition of the mother's milk II. Fat content, fatty acid composition. A review.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (2), 196-234, 2009.
  7. Salamon, S., Csapó, J.: Composition of the mother's milk III. Macro and micro element contents. A review.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (2), 235-275, 2009.
  8. Albert, C., Pohn, G., Lóki, K., Csapó, J.: Effect of microorganisms on free amino acid and free D-amino acid contents of various dairy products.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 45-53, 2009.
  9. Vargáné Visi, É., Albert, C., Lóki, K., Csapó, J.: Evaluation of the inactivation of heat sensitive antinutritive factors in fullfat soybean.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 111-117, 2009.
  10. Salamon, R., Lóki, K., Vargáné Visi, É., Mándoki, Z., Csapó, J.: Increase of conjugated linoleic acid content of dairy products by adding sunflower oil.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (2), 287-293, 2009.
  11. Pohn, G., Albert, C., Csapóné Kiss, Z., Csapó, J.: Influence of mastitis on D-amino acid content of milk.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 31-43, 2009.
  12. Csapó, J., Salamon, S., Vargáné Visi, É., Csapóné Kiss, Z.: Influence of the microwave heating on the water soluble vitamin and D-amino acid content of meat.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 81-88, 2009.
  13. Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Csapó, J., Sipos, P., Győri, Z.: Közepes és takarmány minőségű búzafajták nyersfehérje- és aminosavtartalma közötti összefüggések.
    Agrártud. közl. 36 101-107, 2009.
  14. Tamás, M., Mándoki, Z., Márton, M., Mészáros, S., Lányi, S., Csapó, J.: Különböző talajtípusokon termesztett búzafű (Triticum aestivum L.) és búzamag szeléntartalma közötti összefüggés.
    Műszaki Szle. 48 47-50, 2009.
  15. Csapó, J., Albert, C., Csapóné Kiss, Z.: The D-amino acid content of foodstuffs (A Review).
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 5-30, 2009.
  16. Albert, C., Mándoki, Z., Csapóné Kiss, Z., Csapó, J.: The effect of microwave pasteurization on the composition of milk.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (2), 153-165, 2009.
  17. Vargáné Visi, É., Lóki, K., Albert, C., Csapó, J.: The influence of manufacture on the free D-amino acid content of Cheddar cheese.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 55-64, 2009.
  18. Salamon, R., Vargáné Visi, É., Csapóné Kiss, Z., Győri, A., Győri, Z., Csapó, J.: The influence of the season on the fatty acid composition and conjugated linoleic acid content of the milk.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 89-100, 2009.
2008
  1. Csapó, J., Albert, C., Lóki, K., Pohn, G.: Age determination based on amino acid racemization: a new possibility.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 1 109-118, 2008.
  2. Albert, C., Lóki, K., Pohn, G., Vargáné Visi, É., Csapó, J.: Investigation of performic acid oxidation in case of thiol-containing amino acid enantiomers.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 1 73-80, 2008.
  3. Tamás, M., Mándoki, Z., Lányi, S., Salamon, R., Salamon, S., András, C., Csapó, J.: Különböző talajtípusokon termesztett búza (Triticum aestivum L.) szeléntartalmának meghatározása.
    In: XIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 119-123, 2008.
  4. Csapó, J., Lóki, K., Albert, C., Csapóné Kiss, Z.: Mercaptoethanesulfonic acid as the reductive thiol-containing reagent employed for the derivatization of amino acids with o-phthaldialdehyde analysis.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 1 49-60, 2008.
  5. Csapó, J., Albert, C., Lóki, K., Csapóné Kiss, Z.: Quantitative determination of the protein of bacterial origin based on D-amino acid contents.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 1 (1), 81-97, 2008.
  6. Csapó, J., Albert, C., Lóki, K., Csapóné Kiss, Z.: Separation and determination of the amino acids by ion exchange column chromatography applying postcolumn derivatization.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 1 5-29, 2008.
  7. Lóki, K., Vargáné Visi, É., Albert, C., Csapó, J.: Separation and determination of the tryptophan enantiomers.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 1 61-71, 2008.
  8. Mezei, Z., Boros, N., Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Csapó, J.: Takarmány- és közepes minőségű búzafajták nyersfehérje- és aminosavtartalmának összefüggései.
    In: Ifjúsági Tudományos Fórum (14.)(2008.04.03.)(Keszthely), PE GMK, Keszthely, , 2008. ISBN: 9789639639249
2004
  1. Győri, Z., Csapó, J., Csapóné Kiss, Z.: Élelmiszer- és takarmányfehérjék minősítése.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 280 p., 2004.
feltöltött közlemény: 109 Open Access: 61
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK