Tudóstér: Hajdú Péter publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 35 Open Access: 9
2023
  1. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
    Foods. 12 (14), 1-26, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Health Professions (miscellaneous)
    Q1 Health (social science)
    Q2 Microbiology
    Q1 Plant Science
  2. Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
    In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
  3. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  4. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  5. Hajdú, P., Kiss, A.: Eltérő típusú adalékok hatásának elemzése gluténmentes anyagok vízfelvételre, illetve gélesedési és technofunkciós sajátságaira új húsanalógok kidolgozásának a megalapozására.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 18, 2023. ISBN: 9786155606151
  6. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  7. Kovács, Z., Domokos-Szabolcsy, É., Béni, Á., Hajdú, P., Kiss, A.: Mag alapú fehérjék limitált hidrolízise és jellemzésük.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVI. vándorgyűlésének programja / Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Győr, 22, 2023. ISBN: 9786155606151
  8. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., El-Ramady, H., Peles, F., Prokisch, J.: Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
    EBSS. 7 101-120, 2023.
  9. Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
  10. Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
    5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
2022
  1. El-Ramady, H., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Hajdú, P., Elmahrouk, M., Abdalla, N., Prokisch, J.: A Comparative Photographic Review on Higher Plants and Macro-Fungi: a Soil Restoration for Sustainable Production of Food and Energy.
    Sustainability. 14 (12), 1-34, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  2. Hajdú, P.: Az ehető gombákban található β-glükán élettani hatása, különös tekintettel a Shiitake gombára (Lentinula edodes).
    Táplálkozástudományi Morzsák Hírlevél. 5 (4), 2-5, 2022.
  3. Hajdú, P.: Dietetikusok és táplálkozástudományi szakemberek jelenléte és szerepvállalása a közösségi médiában.
    In: XXVIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia 2022. május 6-7. : Absztrakt kötet, Pécsi Tudományegyetem, Pécs, 93, 2022. ISBN: 9789634299486
  4. Hajdú, P., Fawzy, Z., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Edible Mushroom of Lentinula spp.: A Case Study of Shiitake (Lentinula edodes L.) Cultivation.
    Env. Biodiv. Soil Security. 6 (2022), 41-49, 2022.
  5. El-Ramady, H., Abdalla, N., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Edible Mushrooms for Sustainable and Healthy Human Food: nutritional and Medicinal Attributes.
    Sustainability. 14 (9), 1-30, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  6. Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek elfogadásának vizsgálata.
    In: XXV. Tavaszi Szél Konferencia 2022 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 503, 2022. ISBN: 9786158205481
  7. Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek megítélése a hazai lakosság körében.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 22, 2022. ISBN: 9786156531001
  8. Hajdú, P., Prokisch, J.: Gomba feldolgozás új módszerei bioaktív anyagok méréséhez.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 17, 2022. ISBN: 9786156531001
  9. El-Ramady, H., Abdalla, N., Fawzy, Z., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Green Biotechnology of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus L.): a Sustainable Strategy for Myco-Remediation and Bio-Fermentation.
    Sustainability. 14 (6), 1-21, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  10. Elsakhawy, T., Omara, A., Abowaly, M., El-Ramady, H., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Green Synthesis of Nanoparticles by Mushrooms: A Crucial Dimension for Sustainable Soil Management.
    Sustainability. 14 (7), 1-27, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  11. El-Ramady, H., Hajdú, P., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Kiss, A., Abdalla, N., Omara, A., Elsakhawy, T., Elbasiouny, H., Elbehiry, F., Amer, M., Elmahrouk, M., Prokisch, J.: Plant Nutrition for Human Health: A Pictorial Review on Plant Bioactive Compounds for Sustainable Agriculture.
    Sustainability. 14 (14), 1-43, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
2021
  1. Hajdú, P., Prokisch, J.: Húsok minőség megőrzési idejének 3 éves utánkövetéses vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság tudományos gyűlése : program és előadás-összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 9, 2021. ISBN: 9786155606113
  2. Hajdú, P.: Húsok minőség megőrzési idejének növelése új technológiák segítségével és ennek lehetséges hatásai a táplálkozástudományra.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek II. Országos konferenciája, Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar, Gyula, 19, 2021.
2020
  1. Hajdú, P.: Egészségtudatosság 5 év alatt?: Kiskörei lakosok egészségmagatartásának és egészségtudatos táplálkozásának utánkövetése, szakemberek bevonásával.
    In: XII. Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal Absztraktkötet 2019/2020. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 138, 2020. ISBN: 9789633188569
  2. Hajdú, P.: LioLica: az ételízesítők új generációja.
    In: XII. Sántha Kálmán Tudományos Kerekasztal Absztraktkötet 2019/2020. Szerk.: Matolay Orsolya, Fábián Zsófia Andrea, Debreceni Egyetem, Debrecen, 21, 2020. ISBN: 9789633188569
2019
  1. Hajdú, P.: Fagyasztott vadhúsok alacsony hőmérsékletű (60-75°C) kezelése ipari méretű szuvid technológia megalapozásához.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 12, 2019. ISBN: 9786155606083
  2. Hajdú, P.: Húsok alacsony hőmérsékletű (60-75°C) kezelése ipari méretű szuvid technológia megalapozásához.
    In: XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia : Agrártudományi szekció : Előadáskivonatok. Szerk.: Juhász Csaba, Juhász Lajos, Gyüre Péter, Vári Erzsébet, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 116, 2019. ISBN: 9789634900788
  3. Hajdú, P.: Húsok minőség megőrzési idejének növelése új technológiák segítségével és ennek hatásai a táplálkozástudományra.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019: Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 54, 2019. ISBN: 9786155586422
  4. Hajdú, P.: Termékfejlesztés és innováció a húsiparban.
  5. Hajdú, P.: Új technológiák az élelmiszerek minőség megőrzési idejének növelésében és ennek vonatkozásai a táplálkozástudományban.
    In: 2018/19. tanévi Orvos- és Egészségtudományi TDK konferencia : Debrecen : 2019. február 13-15, Debreceni Egyetem, Debrecen, 331, 2019.
  6. Hajdú, P.: Vadhúsok tartósítása alacsony hőmérséklet (60-75°C) alkalmazásával.
    In: I. Országos Táplálkozástudományi Szakemberek Konferenciája: Programfüzet és az előadások összefoglalói. Szerk.: Győri Zoltán, Hajdú Péter, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 12, 2019. ISBN: 9789634900757
2018
  1. Hajdú, P.: Kiskörei lakosok egészségmagatartása és egészségtudatos táplálkozása.
    In: Második Sántha-füzet : a 2017/2018-as tanév tudományos kerekasztal programjainak absztraktkötete. Szerk.: Tóth Péter, Debreceni Egyetem, Debrecen, 11, 2018. ISBN: 9789634900337
  2. Hajdú, P.: Kisköre - út, egy egészségtudatosabb városért.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 428, 2018. ISBN: 9786155586262
2016
  1. Hajdú, P.: A reflexek, tanulás és viselkedés: Betekintés a gyermeki elmébe című könyv.
    Különleges bánásmód. 2 (4), 111-113, 2016.
  2. Mező, F., Mándy, Z., Bellon, G., Ujhelyi, N., Hajdú, P., Schlosser, A.: Beszámoló a "Tudományok közötti együttműködés" 1. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferenciáról.
    Különleges bánásmód. 2 (2), 105-110, 2016.
feltöltött közlemény: 35 Open Access: 9
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK