Tudóstér: Csapóné Riskó Tünde publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 58 Open Access: 23
2024
  1. Tóth, A., Bujdosó, Z., Csapóné Riskó, T.: Deciphering overtourism impacts through eye-tracking analysis.
    Ecocycles. 10 (1), 18-23, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
2022
  1. Csapóné Riskó, T., Csapó, Z.: Cross-cultural issues in international business relations through the example of Germany and Hungary.
    In: European Case Studies of Economic, Social and Cultural Diversity : Abstacts/ szerk. Elek Bartha, Melinda Marinka, Debreceni Egyetem, Debrecen, 30-31, 2022. ISBN: 9789634904625
2020
  1. Csapó, Z., Péntek, Á., Csapóné Riskó, T.: Sensory Evaluation and Acceptance of Goat Yogurts in Comparison with Cow yogurts: An Empirical Study.
    In: Challenges and Opportunities to Develop Organizations Through Creativity, Technology and Ethics. Eds.: Silvia L. Fotea, Ioan Ş. Fotea, Sebastian A. Văduva, Springer, Cham, 143-159, 2020, (Springer Proceedings in Business and Economics) ISBN: 9783030434489
2019
  1. Hubert, E., Csapóné Riskó, T.: A debreceni mézeskalácsosság helye és szerepe a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületnél.
    Régiókut. szle. 1 82-96, 2019.
  2. Kiss, V., Csapóné Riskó, T., Nábrádi, Z.: A sharing economy fogalma és a vele kapcsolatos attitűdök vizsgálata Magyarországon.
    Taylor. 11 (3), 25-33, 2019.
  3. Tóth, K., Csapóné Riskó, T.: Corporate Social Responsibility through the example of UPC Magyarország Ltd..
    In: 1st Partium International Conference on Management : Trends in 21stC entury : Book of Abstracts. Ed.: András Nábrádi, Katalin Gál, Partium Publishing House, Nagyvárad, 30-31, 2019. ISBN: 9786068156941
  4. Csapóné Riskó, T., Benyovszki, B.: Eating Out Gluten-Free: Results of a Survey.
    J. EcoAgriTourism. 15 (2), 67-77, 2019.
  5. Csapóné Riskó, T., Csapó, Z.: Goat Keeping and Goat Milk Products in Human Nutrition - Review.
    Apstract. 13 (1-2), 24-36, 2019.
  6. Csapó, Z., Csapóné Riskó, T.: Kecsketej-termékek humán táplálkozásban betöltött szerepe a nagyvilágban: tények és trendek.
    Régiókut. szle. : 1 (1), 97-109, 2019.
  7. Csapó, Z., Péntek, Á., Csapóné Riskó, T.: Perception and acceptance of cottage cheese made from goat milk: Statistical analysis of an emprical study.
    J. Agricult. Inf. 1 (1), 53-63, 2019.
  8. Csapó, Z., Péntek, Á., Csapóné Riskó, T.: Perception and acceptance of goat cheese in comparision with sheep and cow cheese - An empirical study.
    An. Univ. Oradea. Econ. Sci. 28 (2), 248-260, 2019.
  9. Csapó, Z., Péntek, Á., Csapóné Riskó, T.: Perception of Goat Milk Products.
    Economic Affairs. 64 (4), 679-688, 2019.
2018
  1. Hubert, E., Csapóné Riskó, T.: A Debreceni és a Hajdú-Bihar megyei Értéktárba valamint a Magyar Értéktárba felvett népi kézműves értékek közül a "debreceni mézeskalács" helye és szerepe a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület innovációs tevékenységében.
    In: Interdiszciplinaritás a Régiókutatásban VIII. : Nemzet közi tudományos konferencia : Rezümé kötet. Szerk.: Pierog Anita, Szálkai Tamás, Dajnoki Krisztina, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 17, 2018. ISBN: 9789634900443
  2. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á.: Baked goods consumption habits in the gluten free diet.
    J. EcoAgriTourism. 14 (1), 105-113, 2018.
  3. Péntek, Á., Csapóné Riskó, T.: Benefits of operating a webshop in rural development.
    J. EcoAgriTourism. 14 (1), 120-126, 2018.
  4. Csapóné Riskó, T., Csapó, Z.: Kecsketej-termékek humán (egészséges) táplálkozásban betöltött helye és szerepe a nagyvilágban.
    In: Interdiszciplinaritás a Régiókutatásban VIII. : Nemzetközi tudományos konferencia : Rezümé kötet. Szerk.: Pierog Anita, Szálkai Tamás, Dajnoki Krisztina, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 12, 2018. ISBN: 9789634900443
  5. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á.: Kenyér és péksütemény fogyasztási szokások a gluténmentes diétában.
    Táplálkozásmarketing. 5 (1), 77-89, 2018.
  6. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á.: Kenyér készítési és fogyasztási szokások a gluténmentes diétában.
    Int. J. Eng. Manag. Sci. 3 (4), 252-262, 2018.
  7. Tóth, E., Csapóné Riskó, T.: Keresztény szempontú menedzsment gyakorlatok.
    Int. J. Eng. Manag. Sci. 3 (3), 14-30, 2018.
  8. Hubert, E., Csapóné Riskó, T.: Népi hagyományok, mesterségek kutatása: értékmentés a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületnél.
    RSZ. 2018 (1), 1-11, 2018.
  9. Cseh Papp, I., Wiwczaroski, T., Csapóné Riskó, T.: Public Work - an International Outlook.
    Apstract. 12 (3-4), 125-132, 2018.
  10. Cseh Papp, I., Wiwczaroski, T., Csapóné Riskó, T.: Towards sustainable vocational training by decreasing pupil dropout rates.
    J. EcoAgriTourism. 14 (2), 10-16, 2018.
2017
  1. Kovács, K., Csapóné Riskó, T., Csapó, Z., Nábrádi, A.: 10 year anniversary of the journal Apstract: the history of an open access journal.
    Apstract. 11 (1-2), 5-8, 2017.
  2. Csapóné Riskó, T.: A társadalmi felelősségvállalás jelentősége és szerepe.
    In: Élelmiszer-marketing. Szerk.: Szakály Zoltán, Akadémiai Kiadó, Budapest, 40-47, 2017, (Marketing szakkönyvtár, ISSN 1787-3703) ISBN: 9789634540618
  3. Tóth, E., Csapóné Riskó, T.: Az üzleti kapcsolatok erkölcsi újjáépítése: Menedzsment szemlélet keresztény nézőpontból.
    Metszetek. 6 (4), 71-90, 2017.
  4. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á., Wiwczaroski, T.: Bread consumption habits in the gluten free diet.
    Apstract. 11 (3-4), 113-120, 2017.
  5. Csapóné Riskó, T., Wiwczaroski, T.: Culture, language and competency: Introducing students to real world employment challenges in the classroom.
    Nyelvvilág. 19 129-136, 2017.
  6. Csapóné Riskó, T.: Kenyérfogyasztási szokások a gluténmentes diétában.
    Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 12 (4), 127-136, 2017.
  7. Csapó, Z., Nábrádi, A., Kovács, K., Csapóné Riskó, T.: MBA education at the University of Debrecen and its further development towards double degree programmes.
    Apstract. 11 (1-2), 167-170, 2017.
  8. Csapóné Riskó, T., Tóth, E.: Vállalati felelősség: alkalmazottakat célzó belső CSR programok.
    Jelenkori Társad. Gazd. Foly. 12 (4), 207-218, 2017.
  9. Csapóné Riskó, T., Tóth, E.: Vállalati felelősség: alkalmazottakat célzó belső CSR programok.
    In: Műszaki, technológiai és gazdasági kihívások a 21. században : Nemzetközi magyar nyelvű konferencia Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 2017. december 8 : Program és absztrakt kötet. Szerk.: Pappné Sziládi Katalin, Kovács Klaudia, Szegedi Tudományegyetem, Szeged, 20, 2017. ISBN: 9789633065693
2016
  1. Csapóné Riskó, T.: Fókuszban az alkalmazottak.
    Studia Mundi - Economica. 3 (1), 26-39, 2016.
  2. Hernádi, L., Csapóné Riskó, T.: Hiteles és értékvezérelt marketing az élelmiszerkereskedelemben.
    In: EMOK XXII. Országos konferencia 2016 Tanulmánykötet : Hitelesség és értékorientáció a marketingben. Szerk.: Fehér András, Kiss Virág Ágnes, Soós Mihály, Szakály Zoltán, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 695-704, 2016. ISBN: 9789634728504
  3. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á., Wiwczaroski, T.: Is It Worth Being Socially Responsible?.
    Apstract. 10 (1), 73-80, 2016.
2015
  1. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á., Wiwczaroski, T.: A CSR ismertsége és megjelenése a fogyasztói döntésekben.
    Táplálkozásmarketing. 2 (2), 15-27, 2015.
  2. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á., Wiwczaroski, T.: Corporate Social Responsibility through the eyes of consumers.
    Agroeconomia Croatica. 5 (1), 21-31, 2015.
  3. Csapóné Riskó, T.: Külkereskedelmi technika.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 200 p., 2015. ISBN: 9789633185148
2014
  1. Cseh Papp, I., Csapóné Riskó, T.: Agricultural Vocational Training and the Labour Market in Hungary.
    Economic Affairs. 59 (1), 1-10, 2014.
  2. Csapóné Riskó, T., Péntek, Á.: A tudatos fogyasztás megjelenési formái = forms of conscious consumption.
    Táplálkozásmarketing. 1 (1-2), 73-80, 2014.
  3. Csapóné Riskó, T., Wiwczaroski, T.: Foreign Uncontrollable Elements of Marketing: Roots of Cultural Forces.
    Int. Jour. of Soc. Scie. 3 (3), 243-257, 2014.
  4. Csapóné Riskó, T., Wiwczaroski, T.: From Domestic Marketing through International Marketing to Intercultural Marketing.
    Econ. Affa. 59 (3), 439-445, 2014.
  5. Cseh Papp, I., Csapóné Riskó, T.: Historical overview of the Hungarian Labour Market.
    Int. J. Social Sci. 3 (1), 29-39, 2014.
  6. Csapóné Riskó, T., Wiwczaroski, T.: Integrating Language Learning and Culture into an ESP International Marketing Course Syllabus.
    Engl. Specif. Purp. World. 43 (15), 1-11, 2014.
  7. Cseh Papp, I., Csapóné Riskó, T.: Labour market skills - as a new course needed to be introduced.
    In: Minőség és versenyképes tudás. Szerk.: Demény Piroska, Fóris-Ferenczi Rita, Babes-Bolyai Tudományegyetem Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézet, Kolozsvár, 479-486, 2014. ISBN: 9789730163414
  8. Szakály, Z., Szente, V., Pető, K., Balogh, P., Csapóné Riskó, T., Fodor, M., Hernádi, L., Huszka, P., Keller, B., Kontor, E., Lugasi, A., Oláh, J., Szabóné Pataky, E., Polereczki, Z., Prokisch, J., Vida, V., Fehér, A., Jasák, H., Kiss, M., Kiss, V., Soós, M., Szabó, S., Szűcs, I.: Táplálkozásmarketing.
2013
  1. Cseh Papp, I., Csapóné Riskó, T.: Demands of Hungarian agricultural vocational training and the labour market.
    In: 3rd AGRIMBA-AVA Congress, Agribusiness and Rural Development as a Global Challenge, Programme and abstract book. Szerk.: Wim Heijman, University of the Mediterranean in Podgorica, Budva, Montenegro, 34, 2013.
2012
  1. Csapóné Riskó, T., Árváné Ványi, G.: Környezettudatos fogyasztás és annak megvalósulása hazai felsőoktatásban tanuló diákok körében.
    Agora. 5 (9), 33-44, 2012.
  2. Csapóné Riskó, T.: Labelling and safety of foodstuff, local products, governmental measures, conscious consumerism ? what next?.
    J. agric. inform. 3 (2), 18-28, 2012.
  3. Csapóné Riskó, T., Árváné Ványi, G.: Tudatos fogyasztói szokások felmérése egyetemi és főiskolai hallgatók körében.
    BGF Tudományos Évkönyv. 2011 191-208, 2012.
2011
  1. Cseh Papp, I., Csapóné Riskó, T.: Economic condition and labour market characteristics of IT sector.
    In: Agrárinformatika 2011 = Agricultural Informatics 2011. Szerk.: Herdon Miklós, Rózsa Tünde, Szilágyi Róbert, Hungarian Association of Agricultural Informatics, Debrecen, 115-121, 2011. ISBN: 9786155094057
  2. Csapóné Riskó, T., Árváné Ványi, G.: Results of a survey on consciuos consumerism and food consumption habits among Hungarian higher education students.
    In: Agrárinformatika 2011 Konferencia = Agricultural Informatics Conference : Innovativ információtechnológiák az agrárgazdaságban. Szerk.: Herdon Miklós, Rózsa Tünde, Szilágyi Róbert, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 86-94, 2011. ISBN: 9786155094057
2010
  1. Csapóné Riskó, T.: Felsőoktatás és munkaerőpiac regionálisan Magyarországon és nemzetközi kitekintéssel.
    Agora. 3 (5), 20-37, 2010.
2008
  1. Fieldsend, A., Csapóné Riskó, T.: A Határmenti Vidékfejlesztési Tanácsadó Központ létesítésének és működésének tapasztalatai a Magyar-Román határrégiókban.
    In: Regionalitás, területfejlesztés és modernizáció az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Baranyi Béla, Nagy János, DEAMTC ; [Pécs] : MTA RKK, Debrecen, 115-126, 2008.
  2. Csapóné Riskó, T.: Üzleti etika.
    Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Budapest, 137 p., 2008.
2005
  1. Csapóné Riskó, T.: Agrárfoglalkoztatási helyzet Magyarországon, illetve az észak-alföldi régióban.
    Competitio. 4 (1), 189-200, 2005.
2004
  1. Csapóné Riskó, T.: Career Monitoring, Institutional Assessment and Ranking.
    Agrártud. közl. 14 73-77, 2004.
  2. Csapóné Riskó, T.: Karrierkövetés, intézménymegítélés és -rangsorolás Karrierkövetés, intézmény-megítélés és -rangsorolás.
    Agrártud. közl. 14 73-77, 2004.
2002
  1. Csapóné Riskó, T.: A felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolata.
    Agrártud. közl. Klsz. 31-34, 2002.
feltöltött közlemény: 58 Open Access: 23
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK