Tudóstér: Alexa Loránd publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 43 Open Access: 10
2024
  1. Czipa, N., Kovács, B., Alexa, L., Gebreyesus, M.: Determination of Trace, Micro and Macro Elemental Concentration of Eritrean Honeys.
    Biol. Trace Elem. Res. 202 (5), 2367-2375, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2023)
    Q2 Biochemistry (medical) (2023)
    Q2 Clinical Biochemistry (2023)
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2023)
    Q1 Inorganic Chemistry (2023)
    Q2 Medicine (miscellaneous) (2023)
2023
  1. Czipa, N., Ungai, D., Kovács, B., Alexa, L.: Magyarországi fajtamézek elemanalízise és fajtaazonosítása.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 79-85, 2023. ISBN: 9789634905257
  2. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
  3. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
  4. Ungai, D., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Kovács, B.: Őszi búza ásványielem-tartalmának mérési eredményei Magyarországon.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 248-254, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
  1. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of the macroelement content of breads fortified with different spices and their contribution to the nutrient reference value.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4047-4057, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4036-4046, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2021
  1. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Examination of breads enriched with dried basil and evaluation of the results.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3672-3678, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Orhotohwo, O., Czipa, N., Kovács, B., Alexa, L.: Impacts of the use of gluten-free cereals and spices on the quality parameters of beer.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 11 1-4, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biotechnology
    Q3 Food Science
    Q4 Microbiology
    Q4 Molecular Biology
  3. Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3649-3656, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  4. Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Quality characteristics of red fruits fresh and after lyophilization.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3657-3664, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  5. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 67 (4), 3665-3671, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2019
  1. Alexa, L., Mihály, K., Kerekes, G., Nagy, T., Takács, F., Karaffa, E.: Antioxidáns hatású vegyületek mennyiségének változása tárolás és preharveszt kezelések függvényében három magyarországi meggyfajta eredményei alapján.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 11, 2019. ISBN: 9786155606090
  2. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Change of antioxidant compounds of spices during drying.
    Agrártud. Közl. 2 77-81, 2019.
  3. Kántor, A., Fischinger, L., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Funkcionális kenyér, avagy a fokhagyma és készítményei hatása a kenyér egyes paramétereire = Functional bread, or the effects of garlic and its products on certain parameters of bread.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (4), 2704-2714, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  4. Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Különböző fajtamézek beltartalmi paramétereinek vizsgálata.
    In: Tavaszi Szél Konferencia 2019. Nemzetközi Multidiszciplináris Konferencia: Absztraktkötet. Szerk.: Németh Katalin, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 77, 2019. ISBN: 9786155586422
2018
  1. Topa, E., Posta, J., Alexa, L., Kántor, A., Czipa, N., Kovács, B.: Analysis of flavonoids: Characterization, sample preparation for GC-MS.
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 43-49, 2018. ISBN: 9789634900320
  2. Fischinger, L., Czipa, N., Alexa, L., Kovács, B., Kántor, A.: Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 93-94, 2018. ISBN: 9786155545818
  3. Fischinger, L., Czipa, N., Alexa, L., Kovács, B., Kántor, A.: Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 345-353, 2018. ISBN: 9786155545900
  4. Novák, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Comparative study of special honey products and herbhoneys.
    Agrártud. Közl. 74 117-120, 2018.
  5. Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of element contents of commercial and homemade jams.
    Agrártud. Közl. 74 71-75, 2018.
  6. Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of micro and trace elements of commercial beers.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 7 (3), 432-436, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Biotechnology
    Q4 Food Science
    Q4 Microbiology
    Q4 Molecular Biology
  7. Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of nutritional parameters of commercial and homemade jams.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 7 (3), 407-411, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Biotechnology
    Q4 Food Science
    Q4 Microbiology
    Q4 Molecular Biology
  8. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of nutritional parameters of different cereal flours' bread.
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 22, 2018. ISBN: 9789634900412
  9. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of nutritional parameters of different cereal flours' bread.
  10. Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Determining the antioxidant compounds of beer.
    Agrártud. Közl. 74 5-10, 2018.
  11. Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N., Topa, E.: Erdei mézek toxikus elemtartalmának kockázatbecslése.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 80, 2018. ISBN: 9786155545818
  12. Alexa, L., Kántor, A., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Examination of changes in the antioxidant compounds and acidity of the mash of different fruits.
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 16, 2018. ISBN: 9789634900412
  13. Topa, E., Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Fűszerek és gyógynövények összes polifenol és flavonoid tartalmának meghatározása.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 401-407, 2018. ISBN: 9786155545900
  14. Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B.: GC-MS analysis of flavonoids: sample preparation methods and derivatization.
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries : Proceeding of Abstracts, University of Debrecen, Debrecen, 24, 2018. ISBN: 9789634900412
  15. Topa, E., Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B.: GC-MS analysis of flavonoids: sample preparation methods and derivatization.
  16. Czipa, N., Alexa, L., Phillips, C., Kovács, B.: Macro-element ratios provide improved identification of the botanical origin of mono-floral honeys.
    Eur. Food Res. Technol. 244 (8), 1439-1445, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biochemistry
    Q2 Biotechnology
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q1 Food Science
    Q1 Industrial and Manufacturing Engineering
  17. Kántor, A., Alexa, L., Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Nutritional parameters of different cereal flour's bread.
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 33-37, 2018. ISBN: 9789634900320
  18. Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Topa, E., Czipa, N.: Risk assessment for forest honey's toxic element content.
    In: Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, University of Debrecen, Debrecen, 6-11, 2018. ISBN: 9789634900320
  19. Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production, University of Debrecen: Proceedings of abstracts.
    University of Debrecen, Debrecen, 30 p., 2018. ISBN: 9789634900412
  20. Kovács, B., Czipa, N., Peles, F., Bódi, É., Kántor, A., Petróczki, F., Alexa, L.: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries.
    University of Debrecen, Debrecen, 58 p., 2018. ISBN: 9789634900320
  21. Czipa, N., Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B.: The effect of collecting area on the element content of Hungarian acacia honeys.
    Agrártud. Közl. Klsz. 129-138, 2018.
  22. Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Zöldség- és gyógynövény levek beltartalmi paraméterinek vizsgálata.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 371-378, 2018. ISBN: 9786155545900
2017
  1. Novák, A., Kovács, B., Alexa, L., Kántor, A., Czipa, N.: Comparative study of acacia honeys and herbhoneys quality parameters.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 33, 2017. ISBN: 9788055217369
  2. Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Contribution of beer to cover human's nutritional needs.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 18, 2017. ISBN: 9788055217369
  3. Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of micro elements of commercial and homemade baby food.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 24, 2017. ISBN: 9788055217369
  4. Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of micro elements of commercial and homemade baby food.
2016
  1. Alexa, L., Czipa, N., Kincses, S.: Effect of beer's mineral content on humans' health.
    In: The International Conference for Students - Student in Bucovina, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania, Bucovina, 29, 2016. ISBN: 20687648
feltöltött közlemény: 43 Open Access: 10
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK