Tudóstér: Soós Áron publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 67 Open Access: 13
2024
  1. Ragályi, P., Takács, T., Soós, Á., Kovács, B., Dernovics, M., Lončarić, Z., Dobosy, P., Záray, G., Rékási, M.: Quantitative analysis of selenium species in the edible parts of cabbage, carrot, tomato and green pea treated with selenate-enriched irrigation water.
    Plant Soil. 496 (1-2), 341-360, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Plant Science (2022)
    Q1 Soil Science (2022)
2023
  1. Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N., Razem, M., Veres, S., Fári, M., Koroknai, J., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É.: Nutrichemical alterations in different fractions of multiple-harvest alfalfa (Medicago sativa L.) green biomass fortified with various selenium forms.
    Plant Soil. 487 (1-2), 173-195, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Plant Science (2022)
    Q1 Soil Science (2022)
2022
  1. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Element composition of propolis tinctures prepared from Hungarian raw propolis.
    LWT-Food Sci. Technol. 154 1-8, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
2021
  1. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification.
    Talanta. 233 1-13, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Analytical Chemistry
    Q2 Biochemistry
    Q1 Spectroscopy
  2. Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N., Bákonyi, N., Razem, M., Fári, M., Prokisch, J., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T.: Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
    Plants-Basel. 10 (7), 1-24, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
2020
  1. Rakonczás, N., Juhászné Tóth, R., Soós, Á., Kállai, Z., Kovács, B., Holb, I., Kovács, S.: Could bentonite product choice fit the desired wine style?.
    Mitteilungen Klosterneuburg. 70 87-101, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Horticulture
  2. Both, E., Stonehouse, G., Lima, L., Fakra, S., Aguirre, B., Wangeline, A., Xiang, J., Yin, H., Jókai, Z., Soós, Á., Dernovics, M., Pilon-Smits, E.: Selenium tolerance, accumulation, localization and speciation in a Cardamine hyperaccumulator and a non-hyperaccumulator.
    Sci. Total Environ. 703 1-12, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Environmental Chemistry
    D1 Environmental Engineering
    D1 Pollution
    D1 Waste Management and Disposal
  3. Fejes, B., Ouedraogo, J., Fekete, E., Karaffa, E., Flipphi, M., Soós, Á., Molnár, Á., Kovács, B., Kubicek, C., Tsang, A., Karaffa, L.: The effects of external Mn2+ concentration on hyphal morphology and citric acid production are mediated primarily by the NRAMP-family transporter DmtA in Aspergillus niger.
    Microb Cell Fact. 19 (1), 1-11, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Bioengineering
    Q1 Biotechnology
2019
  1. Sumanszki, C., Kiss, E., Simon, E., Galgóczi, E., Soós, Á., Patócs, A., Kovács, B., Nagy, E., Reismann, P.: Iodine and selenium status in adult PKU.
    Endocrine Abstracts. 63 P781, 2019.
  2. Kolláth, I., Molnár, Á., Soós, Á., Fekete, E., Karaffa, E., Kovács, B., Kubicek, C., Karaffa, L.: Manganese Deficiency Is Required for High Itaconic Acid Production From D-Xylose in Aspergillus terreus.
    Front. Microbiol. 10 1-10, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  3. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent.
    LWT-Food Sci. Technol. 111 719-726, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
  4. Sumanszki, C., Kiss, E., Simon, E., Galgóczi, E., Soós, Á., Patócs, A., Kovács, B., Nagy, E., Reismann, P.: The Association of Therapy Adherence and Thyroid Function in Adult Patients with Phenylketonuria.
    Ann. Nutr. Metab. 75 (1), 16-23, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Nutrition and Dietetics
2018
  1. Posta, J., Nagy, D., Csámer, Á., Soós, Á., Nyeste, E., Kovács, B.: A kabai meteorit elemanalitikai vizsgálata.
    In: Átfogó kutatások a kabai meteoriton : a kabai meteorit hullásának 160. évében rendezett nemzetközi konferencia előadásai : 2017. november 8. Református Kollégium, Debrecen. Szerk.: Nagy Mihály, Rózsa Péter, McIntosh Richard William, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 159-168, 2018, (Acta geographica ac geologica et meteorologica Debrecina. Acta Geoscientia Debrecina, ISSN 1788-4497 ; 1. különszám) ISBN: 9789633180532
  2. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénterhelés hatásvizsgálata a napraforgó fejlődésének korai stádiumában.
    Növénytermelés. 67 (3), 95-114, 2018.
  3. Karaffa, L., Molnár, Á., Kolláth, I., Kovács, B., Soós, Á., Kubicek, C., Fekete, E.: Aspergillus terreus itaconic acid fermentation technology reflects the physiological requirements of overflow metabolism.
    In: 11th International Mycological Congress: Mycological Discoveries for a Better World : Abstract Book, Ana G. Méndez University, San Juan, Puerto Rico, 355-356, 2018.
  4. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Changes of Microelement Content Of Green Pea and Maize by Molybdenum Enrichment.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 46-47, 2018. ISBN: 9789634900245
  5. Kolláth, I., Fekete, E., Karaffa, E., Soós, Á., Kovács, B., Karaffa, L.: Effect of copper (Il) ions on itaconic acid prodoction by Aspergilius terreus.
    In: VII. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2018 absztraktkötet. Szerk.: Bódog Ferenc, Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat, Pécs, 74, 2018. ISBN: 9789634292104
  6. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Kovács, B.: Eltérő arzénformák hatása a fejlődés korai stádiumában lévő napraforgó növény (Helianthus annuus L.) szárazanyag produktumára, valamint foszfor-, kén- és mikroelem-koncentrációjára.
    Növénytermelés. 67 (2), 57-73, 2018.
  7. Bódi, É., Balláné Kovács, A., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Growth of Green Pea by Effect of Molybdenum Treatments at Different Developmental Stages.
    In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 17, 2018. ISBN: 9789634900412
  8. Molnár, Á., Németh, Z., Kolláth, I., Fekete, E., Flipphi, M., Ág, N., Soós, Á., Kovács, B., Karaffa, E., Kubicek, C., Karaffa, L.: High oxygen tension increases itaconic acid accumulation, glucose consumption, and the expression and activity of alternative oxidase in Aspergillus terreus.
    Appl. Microbiol. Biotechnol. 102 (20), 8799-8808, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Biotechnology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  9. Kovács, B., Nagy, K., Lévai, L., Várallyay, S., Soós, Á., Topa, E., Bódi, É.: The Effect of Selenium Treatment on Maize and Sunflower Plants in Nutrient Solution and Soil-Plant System.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 38-39, 2018. ISBN: 9789634900245
  10. Soós, Á., Tóth, N., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The effect of the preparation method on the physical and chemical characteristics of propolis tinctures.
    Agrártud. Közl. 74 163-168, 2018.
  11. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Molnár, S., Kovács, B.: The Element Content of Propolis Tinctures by the Volume of the Extraction Solvent.
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 41, 2018. ISBN: 9789634900245
  12. Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Szegő, R., Molnár, S., Kovács, B.: Transfer Coefficient of Minerals from Raw Propolis to Their Tinctures.
    In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Ed.: Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 27, 2018. ISBN: 9789634900412
2017
  1. Posta, J., Nagy, D., Soós, Á., Kovács, B.: A kabai meteorit elemanalitikai vizsgálata.
    In: Átfogó kutatások a kabai meteoriton, Debreceni Református Kollégium, Debrecen, 15, 2017.
  2. Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénkezelés hatása a zöldborsó kén, magnézium, valamint vas felvételére.
    In: Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 150-153, 2017.
  3. Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénnal szennyezett talajon termesztett zöldborsó élelmiszer- és takarmánybiztonsági megítélése.
    Élelmvizsg. Közl. 63 (3), 1661-1670, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  4. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Effect of Arsenic on the Growing Parameters of Sunflower Seedlings.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 40, 2017. ISBN: 9788055217369
  5. Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of different arsenic-treatments on the dry weight of vegetative plant parts of green pea in the different phenophase of the plant development.
    Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. 6 (1), 144-151, 2017.
  6. Várallyay, S., Veres, S., Bódi, É., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Effect of Inorganic Arsenic forms on the Uptake of Boron and Calcium by Sunflower Seedlings.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 41, 2017. ISBN: 9788055217369
  7. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of molybdenum tratments on growth and molybdenum uptake of green pea.
    Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. 6 (1), 130-135, 2017.
  8. Topa, E., Nyeste, E., Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Czipa, N., Kovács, B.: Egy rektori elképzelés továbbgondolása: egy induktív csatolású plazma optikai emissziós spektrométer optimálása.
    Növénytermelés. 66 (3), 75-94, 2017.
  9. Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Élelmiszeripari felhasználásra szánt zöldborsó ásványi anyag összetételének vizsgálata növekvő koncentrációjú arzénkezelések függvényében.
    Agrártud. Közl. 72 203-208, 2017.
  10. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Topa, E., Kovács, B.: Examination of the Molybdenum Uptake of the Green Pea at Different Developmental Stages.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 19, 2017. ISBN: 9788055217369
  11. Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Food and feed safety assessment of green peas grown in an arsenic-contaminated area.
    Élelmiszervizsgálati közlemények. 63 (3), 1672-1678, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  12. Soós, Á., Reichenbach, R., Várallyay, S., Bódi, É., Molnár, S., Kovács, B.: Kis mennyiségű propolisz minták előkészítése és mérése ICP-OES és ICP-MS technikákkal.
    In: Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 113-116, 2017.
  13. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Molibdén kezelés hatása a zöldborsó makroelem felvételére.
    In: Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók, [Debreceni Egyetem], [Debrecen], 147-149, 2017.
  14. Topa, E., Nyeste, E., Soós, Á., Bódi, É., Várallyay, S., Kiss, D., Kovács, B.: Optimization of Inductively Coupled Plasma Optical Emission Spectrometer.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 12, 2017. ISBN: 9788055217369
  15. Soós, Á., Reichenbach, R., Várallyay, S., Bódi, É., Kovács, B.: Pest, Zala és Bács-Kiskun megyékből származó propolisz minták elemtartalmi összetétele.
    Agrártud. Közl. 72 149-153, 2017.
  16. Kolláth, I., Molnár, Á., Fekete, E., Karaffa, E., Soós, Á., Kovács, B., Kubicek, C., Karaffa, L.: Production of itaconic acid from D-xylose by Aspergillus terreus.
    In: Abstracts of the 5th Central European Forum for Microbiology. Ed.: K. Márialigeti, O. Dobay, Akadémiai Kiadó, Budapest, 136, 2017, (Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, ISSN 1217-8950 ; 64. (Suppl))
  17. Kolláth, I., Molnár, Á., Fekete, E., Karaffa, E., Soós, Á., Kovács, B., Kubicek, C., Karaffa, L.: Production of itaconic acid from D-xylose by Aspergillus terreus.
    In: 2nd Symposium on Plant Biomass Conversation by Fungi, Westerdijk Fungal Biodiversity Institute, Utrecht, Hollandia, 25, 2017.
  18. Garousi, F., Domokos-Szabolcsy, É., Jánószky, M., Balláné Kovács, A., Veres, S., Soós, Á., Kovács, B.: Selenoamino acid-enriched green pea as a value-added plant protein source for humans and livestock.
    Plant Food Hum. Nutr. 72 (1), 168-175, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q1 Food Science
  19. Topa, E., Nyeste, E., Soós, Á., Kovács, B.: Thermo iCAP 6300 ICP-OE spektrométer optimálása.
    In: 60. Magyar Spektrokémiai Vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia : Program és előadás összefoglalók / Mihucz Viktor Gábor, Debreceni Egyetem, Debrecen, 53-57, 2017. ISBN: 9789639970779
2016
  1. Várallyay, S., Balláné Kovács, A., Soós, Á., Kovács, B.: Arzénkezelés hatása zöldborsó (Pisum sativum L.) arzén- és foszforkoncentrációjára, valamint szárazanyag-produktumára.
    Agrokém. Talajt. 65 (2), 275-295, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  2. Várallyay, S., Veres, S., Soós, Á., Bódi, É., Kovács, B.: Effect of different arsenic treatments on the uptake of Ca, K, S, P and Mg by maize seedlings.
    In: 1st Meeting of Young Researchers from V4 Countries. Book of Abstract. Ed.: Monika Wesołowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 90, 2016.
  3. Bódi, É., Várallyay, S., Soós, Á., Kovács, B.: Effect of molybdenum treatment on the element content of maize and green pea in a long-term field experiment.
    In: 1st Meeting of Young Researchers from V4 Countries : Book of Abstract. Ed.: Monika Wesołowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 17, 2016.
  4. Soós, Á., Bodnár, S., Czipa, N., Kovács, B.: Evaluation of Sample Preparation Techniques for the Measurement of Honey by ICP-MS.
    In: Meeting of Young Researchers from V4 Countries : Book of abstracts. Ed.: Monika Wesoowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 77, 2016.
  5. Novák, A., Soós, Á., Nagy, É., Kovács, B., Czipa, N.: Gyógynövény kivonatos méhkészítmények mikroelem tartalmának vizsgálata.
    In: XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók. Szerk.: Bali Papp Ágnes, Szalka Éva, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 125-133, 2016. ISBN: 9786155391798
  6. Soós, Á., Várallyay, S., Kovács, B.: Hazai kékfrankos borok toxikus elem koncentrációja.
    Agrártud. Közl. 68 87-90, 2016.
  7. Novák, A., Soós, Á., Kovács, B., Czipa, N.: Mézek és gyógynövény kivonatos méhkészítmények makroelemtartalmának vizsgálata.
    In: Őshonos- és tájfajták, ökotermékek, egészséges táplálkozás, vidékfejlesztés : a XXI. század mezőgazdasági stratégiái : tudományos konferencia, Nyíregyháza. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 279-285, 2016. ISBN: 9786155545696
  8. Novák, A., Soós, Á., Kovács, B., Czipa, N.: Mézek és gyógynövény kivonatos méhkészítmények makroelem tartalmának vizsgálata = Analysis of makroelement content in honeys and herdhoneys.
    In: Őshonos- és tájfajták - Ökotermékek - Egészséges Táplálkozás - Vidékfejlesztés: A XXI. század mezőgazdasági stratégiái Konferencia. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Tóth Csilla, Lajtos István, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 62, 2016. ISBN: 9786155545696
  9. Várallyay, S., Szilva, D., Soós, Á., Kovács, B.: Talaj- és növényminta arzéntartalmának meghatározására irányuló minta-előkészítési módszerek összehasonlító vizsgálata.
    Agrártud. Közl. 69 167-170, 2016.
2015
  1. Várallyay, S., Veres, S., Soós, Á., Bódi, É., Kovács, B.: Arzén kezelés hatása kukorica növény tápanyagfelvételére rhizoboxos nevelési körülmények között.
    In: Georgikon Napok konferenciakötet : 2015-ös előadások, Pannon Egyetem, [Keszthely], 458-464, 2015. ISBN: 9789639639829
  2. Várallyay, S., Veres, S., Soós, Á., Bódi, É., Kovács, B.: Arzén kezelés hatása kukorica növény tápanyagfelvételére rhizoboxos nevelési körülmények között.
    In: LVII. Georgikon Napok = 57th Georgikon Scientific Conference : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye : [agrárgazdaság a növekedéskor után] : [2015. október 1-2., Keszthely]. Szerk.: Nagy Zita Barabara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 123, 2015. ISBN: 9789639639812
  3. Soós, Á.: Elemental analysis of wines by ICP-MS.
    In: International Conference for Students : Students in Bucovina Abstracts, Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Suceava, Románia, 156, 2015, (ISSN 2068-7648)
  4. Diósi, G., Soós, Á., Sipos, P.: Mineral element composition of grain.
    In: Integration of science in food chain : Book of proceedings. Ed.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University, Budapest, 61-64, 2015. ISBN: 9789635036035
  5. Kovács, B., Bódi, É., Garousi, F., Várallyay, S., Soós, Á., Vágó, X., Andrási, D.: Problems and solutions in the application of ICP-MS for analysis of trace elements in various samples.
    World Academy of Science, Engineering and Technology. International Journal of Nutrition and Food Engineering. 2 (6), 1, 2015.
2014
  1. Kovács, B., Bódi, É., Soós, Á., Andrási, D.: Application of ICP-MS in various fields of research.
    In: 28th Indian Society for Mass Spectrometry Symposium cum Workshop on Mass Spectrometry. Ed.: Suresh K. Aggarwal, P. G. Jaison, Arnab Sarkar, Prudent Arts & FAb Private Limited, Mumbai, 69-80, 2014. ISBN: 9788190444262
  2. Soós, Á., Andrási, D., Kovács, B.: Evaluation of internal standards and calibration methods in measurement of micro-elements in wines with direct analysis by ICP-MS.
    In: 28th ISMAS Symposium cum Workshop on Mass Spectrometry. Ed.: S. K. Aggarwal, P. G. Jaison, Arnab Sarkar, Prudent Arts & FAb Private Limited, Mumbai, 208-211, 2014. ISBN: 9788190444262
  3. Soós, Á., Andrási, D., Kovács, B.: Folyékony élelmiszerminták destruktív minta-előkészítést nem igénylő nyomelemtartalom-meghatározási lehetőségei induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    Élelmvizsg. Közl. 60 (2), 178-189, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2013
  1. Soós, Á., Andrási, D., Kovács, B.: Belső sztenderdek alkalmazhatósága élelmiszerek induktív csatolású plazma tömegspektrometriás mikroelem-tartalmának vizsgálatában.
    Élelmvizsg. Közl. 59 (3), 106-119, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Soós, Á., Andrási, D., Kovács, B.: Mátrixillesztés és belső standared vizsgálata borok direkt mintabevitelű mikroelem-tartalom meghatározására, induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: XXXVI. Kémiai Előadói Napok: Program és előadás-összefoglalók. Szerk.: Endrődi Balázs, Laufer Noémi, JATEPress - Szegedi Egyetemi Kiadó, Szeged, 58-59, 2013. ISBN: 9789633151457
  3. Andrási, D., Soós, Á., Fekete, I., Kovács, B.: Method development for direct wine analysis by inductively coupled plasma mass spectrometry.
    In: EuroFoodChem : Book of abstracts. Ed.: Hamit Köksel, Hacettepe University, Food Engineering Department, Isztambul, 315, 2013. ISBN: 9786056393501
  4. Soós, Á., Andrási, D., Kovács, B.: Mikroelemtartalom-meghatározási módszer kidolgozása borra, direkt mintabevitel esetén, multielemes ICP-MS mérésnél.
    In: A Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság VII. Konferenciája, Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság, Debrecen, 35, 2013.
  5. Soós, Á., Andrási, D., Kovács, B.: Mikroelemtartalom-meghatározási módszer kidolgozása borra, direkt mintabevitel esetén, multielemes ICP-MS mérésnél.
    In: XI. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Program és előadás-összefoglalók. Szerk.: Princz Péter, Magyar Kémikusok Egyesülete, Hajdúszoboszló, 57, 2013. ISBN: 9789639970403
  6. Várallyay, S., Andrási, D., Soós, Á., Kovács, B.: Mintaelőkészítési módszerek összehasonlítása tejminta elemtartalom vizsgálatára.
    In: XI. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia : Program és Előadás Összefoglalók, KAT13, Hajdúszoboszló, 93, 2013.
2012
  1. Soós, Á.: Mikroelemtartalom-mérési módszer kidolgozása borra, direkt mintabevitel esetén, multielemes ICP-MS mérésnél.
    In: Kari Tudományos Diákköri Konferencia. Kiadta: a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi És Környezetgazdálkodási Kar Tudományos Diákköri Tanács, Debrecen, 42, 2012.
feltöltött közlemény: 67 Open Access: 13
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK