Tudóstér: Biró Attila publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 15 Open Access: 11
2023
  1. Markovics, A., Csige, L., Szőllősi, E., Matyi, H., Lukács, A., Perez, N., Bacsó, Z., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Biró, A.: HPLC Analysis of Polyphenols Derived from Hungarian Aszú from Tokaj Wine Region and Its Effect on Inflammation in an In Vitro Model System of Endothelial Cells.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (7), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    D1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
2022
  1. Gálné Remenyik, J., Biró, A., Klusóczki, Á., Juhász, K., Szendi-Szatmári, T., Kenesei, Á., Szőllősi, E., Vasvári, G., Stündl, L., Fenyvesi, F., Váradi, J., Markovics, A.: Comparison of the Modulating Effect of Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract on Occludin and ZO-1 on Caco-2 and HUVEC Cultures.
    Int. J. Mol. Sci. 23 (16), 1-13, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  2. Gál, K., Pesti-Asbóth, G., Vass, M., Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Fidler, G., Paholcsek, M., Cziáky, Z., Németh, N., Gálné Remenyik, J., Soltész, P.: Monitoring and recovery of hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity.
    Diabetes and Vascular Disease Research. 19 (6), 1-14, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Cardiology and Cardiovascular Medicine
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
    Q2 Internal Medicine
2020
  1. Biró, A., Markovics, A., Fazekas, M., Fidler, G., Szalóki, G., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Allithiamine Alleviates Hyperglycaemia-Induced Endothelial Dysfunction.
    Nutrients. 12 (6), 1-13, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
  2. Markovics, A., Biró, A., Kun-Nemes, A., Fazekas, M., Szilágyi-Rácz, A., Paholcsek, M., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of Anthocyanin-Rich Extract of Sour Cherry for Hyperglycemia-Induced Inflammatory Response and Impaired Endothelium-Dependent Vasodilation.
    Nutrients. 12 (11), 1-13, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
  3. Biró, A., Markovics, A., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Effect of anthocyanin-rich sour cherry extract on the level of IL-8 in LPS-induced endothelial cell.
    Agrártud. Közl. 2 27-30, 2020.
2019
  1. Biró, A., Markovics, A., Homoki, J., Szőllősi, E., Hegedűs, C., Tarapcsák, S., Lukács, J., Stündl, L., Gálné Remenyik, J.: Anthocyanin-Rich Sour Cherry Extract Attenuates the Lipopolysaccharide-Induced Endothelial Inflammatory Response.
    Molecules. 24 (19), 3427-3441, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  2. Biró, A., Gálné Remenyik, J.: Effect of allithiamine on the level of hyperglycaemia-induced advanced glycation end products.
    Agrártud. Közl. 2 41-44, 2019.
  3. Barta, Z., Czompa, L., Rentka, A., Zöld, É., Gálné Remenyik, J., Biró, A., Gesztelyi, R., Zsuga, J., Szodoray, P., Kemény-Beke, Á.: Evaluation of objective signs and subjective symptoms of dry eye disease in patients with inflammatory bowel disease.
    Biomed. Res. Int. 2019 1-9, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Medicine (miscellaneous)
2018
  1. Kun-Nemes, A., Szőllősi, E., Stündl, L., Biró, A., Homoki, J., Szarvas, M., Balogh, P., Cziáky, Z., Gálné Remenyik, J.: Determination of Flavonoid and Proanthocyanidin Profile of Hungarian Sour Cherry.
    Molecules. 23 (12), 1-20, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  2. Biró, A., Hegedűs, C., Gyémánt, G., Stündl, L., Paholcsek, M., Gálné Remenyik, J.: Effect of allithiamine in neuropathic pain sensation.
    In: 9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucia Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, Romania, 145, 2018. ISBN: 9786061215461
  3. Biró, A., Gál, F., Hegedűs, C., Batta, G., Cziáky, Z., Peitl, B., Stündl, L., Gyémánt, G., Gálné Remenyik, J.: Isolation of allithiamine from Hungarian red sweet pepper seed (Capsicum annuum L.).
    Heliyon. 4 (12), 1-17, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  4. Jevcsák, S., Biró, A., Gálné Remenyik, J., Lehoczki, G., Murányi, E., Jóvér, J., Diósi, G., Sipos, P.: Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
    Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2017
  1. Biró, A., Homoki, J., Pesti-Asbóth, G., Horváth, B., Cziáky, Z., Máthé, E., Gálné Remenyik, J.: Természetes eredetű antioxidánsok.
    In: A fizioterápia dilemmái. Szerk.: Sandra Sándor, San-Ergonómia Kft., Budapest, 177-217, 2017. ISBN: 9786158081603
2015
  1. Biró, A., Kun-Nemes, A., Gálné Remenyik, J.: A meggymag mint ipari gamma-tokoferol forrás.
    Agrártud. Közl. 63 27-33, 2015.
feltöltött közlemény: 15 Open Access: 11
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK