Tudóstér: Győri Zoltán publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 283 Open Access: 51
2024
  1. Répás, Z., Győri, Z.: Comparison of the nutrient content of commercially purchased medium seed brown lentils with the world's leading database.
    Eur. Food Res. Technol. 250 1031-1042, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Biotechnology (2022)
    Q2 Chemistry (miscellaneous) (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  2. Khalfalla, M., Zsombik, L., Diósi, G., Győri, Z.: Implications of husking process on the nutritional composition of sorghum grains: diverse varieties and regions.
    Int. J. Food Sci. Technol. 2024 (April), 1-13, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q2 Industrial and Manufacturing Engineering (2022)
  3. Khalfalla, M., Zsombik, L., Nagy, R., Győri, Z.: Promoting the elemental profile of sorghum grain: Driving factors affecting nutritional properties under nitrogen fertilizer conditions.
    Heliyon. 10 (7), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary (2022)
  4. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Revealing Consequences of the Husking Process on Nutritional Profiles of Two Sorghum Races on the Male Sterility Line.
    Foods. 13 (7(2024),), 1-18, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
2023
  1. Répás, Z., Bakos, C., Hajdú, F., Buzás, -., Győri, Z.: A Magyar Honvédség élelmezésellátásának modernizációs lehetőségei.
    Honvédségi Szemle. 151 (5), 103-114, 2023.
  2. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  3. Nokhoijav, E., Guba, A., Vadadokhau, U., Tőzsér, J., Győri, Z., Kalló, G., Csősz, É.: Comparative Analysis of Amino Acid and Biogenic Amine Compositions of Fermented Grape Beverages.
    Metabolites. 13 (8), 1-13, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2022)
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism (2022)
    Q2 Molecular Biology (2022)
  4. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Comparative Study of Calcium and Iron Elements in Proso Millet (Panicum miliaceum (L.) Whole Grain Varieties.
    In: Book of abstracts: agriculture and food 11th International Conference, Science and Education Fundation, Burgas, 93, 2023.
  5. Khalfalla, M., Győri, Z., Pál, V., Zsombik, L.: Correlation Between Crude Protein and Trace Elements in Common Buckwheat (Fagopyrum esculenteum moencl L.) Varieties.
    In: The 15th International Symposium on Buckwheat: Buckwheat for health, Institute of Soil Science and Plant Cultivation- State Research Institute, Pulawy, 80, 2023. ISBN: 9788375623987
  6. Khalfalla, M., Zsombik, L., Győri, Z.: Prospecting of nitrogen fertiliser effect on elements in [sorghum bicolor (l.) moench] grain hybrids.
    In: "Interdiszciplinaritás a régiókutatásban XI." : Nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Dajnoki Krisztina ; Filep Roland ; Horváth Adrienn ; Pierog Anita, Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 25, 2023. ISBN: 9789634905189
  7. Répás, Z., Prokisch, J., Győri, Z., Sipos, P.: The Relationship between Rehydration Time and Tenderness at Different Rehydrating Water Temperatures in Freeze-Dried Pork Loin.
    Processes. 11 (10), 1-11, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
2022
  1. Répás, Z., Győri, Z., Boros, L.: A deutérium tartalom jelentősége a táplálkozásban.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 48, 2022. ISBN: 9786155606120
  2. Khalfalla, M., Győri, Z.: Advances in the Production of Gluten-Free Baking and Impact on Human Health.
  3. Győri, Z.: A Látóképi kisérlet talajának vizsgálata BCR egymás utáni kivonással az 1982 és a 2017 évi mintákból.
    In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 126-138, 2022. ISBN: 9789634904717
  4. Farkas, Z., Országh, E., Engelhardt, T., Csorba, S., Kerekes, K., Zentai, A., Süth, M., Nagy, A., Miklós, G., Molnár, K., Rácz, C., Dövényi-Nagy, T., Ambrus, Á., Győri, Z., Dobos, A., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Jóźwiak, Á.: A Systematic Review of the Efficacy of Interventions to Control Aflatoxins in the Dairy Production Chain-Feed Production and Animal Feeding Interventions.
    Toxins. 14 (2), 1-39, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  5. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  6. Khalfalla, M., Győri, Z.: Bioavilability of Magnesium in Selected Plant Sources.
    In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 24, 2023. ISBN: 9786156018199
  7. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Adácsi, C., Miklós, I., Dobos, A., Győri, Z., Nampoothiri, K., Pócsi, I.: Biological control and elimination of mycotoxins in food and feed.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium : Abstract Book, Debreceni Egyetem, Printart-Press Kft., Debrecen, 17, 2022. ISBN: 9789634904687
  8. Khalfalla, M., Győri, Z.: Evalartion of Mineral Concentrations in Hungarian Proso Millet (Panicum miliaceum L.) Varieties.
    In: Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Ed.: Orsolya Kiss, University of Szeged, Hódmezővásárhely, 51, 2022. ISBN: 9789633068601
  9. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results.
    ÉVIK. 68 (3), 4013-4019, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  10. Répás, Z., Győri, Z.: Különböző országokból származó termések tápanyagtartalmának meghatározása.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (1), 3746-3762, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  11. Adácsi, C., Kovács, S., Pócsi, I., Győri, Z., Dombrádi, Z., Pusztahelyi, T.: Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages.
    Agriculture-Basel. 12 (3), 1-11, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  12. Győri, Z., Sipos, P., Szepesi, J., Boros, N.: Study of the heavy metal content of floodplain soils along the upper Tisza River by sequential BCR extraction in Hungary.
    Agrokém. talajt. 71 (1), 59-76, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
2021
  1. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  2. Répás, Z., Győri, Z.: Különböző országokból származó termények tápanyagtartalmának meghatározása.
    In: XIII. Hungalimentaria konferencia 2021, WESSLING Hungary Kft., Budapest, 68-69, 2021.
  3. Kovács, K., Horváth, M., Halász, G., Takács, A., Heltai, G., Boros, N., Sipos, P., Győri, Z.: Néhány potenciálisan mérgező fém frakcióinak meghatározására alkalmazott analitikai módszerértékelése eltérő fizikai talajféleségű mintákon.
    Agrokém. talajt. 70 (2), 137-153, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  4. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  5. Shavcina, E., Borta, A., Csige, L., Győri, Z., Szepesi, J., Máthé, E.: The comparative analysis of some Hungarian and Moldavian vines: The promise of protected geographical indication.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 14 (1), 95-116, 2021.
2020
  1. Kalló, G., Kunkli, B., Győri, Z., Szilvássy, Z., Csősz, É., Tőzsér, J.: Compounds with Antiviral, Anti-Inflammatory and Anticancer Activity Identified in Wine from Hungary's Tokaj Region via High Resolution Mass Spectrometry and Bioinformatics Analyses.
    Int. J. Mol. Sci. 21 (24), 1-20, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    D1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    D1 Organic Chemistry
    D1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
  2. Pfliegler, V., Pócsi, I., Győri, Z., Pusztahelyi, T.: The Aspergilli and their mycotoxins: metabolic interactions with plants and the soil biota.
    Front. Microbiol. 10 1-45, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  3. Pócsi, I., Győri, Z., Béri, B.: Új kutatások a tejtermékpálya élelmiszer-biztonságának növelése érdekében II..
    Tejgazdasági Szemle. 7 (5), 21-23, 2020.
2019
  1. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Heltai, G., Győri, Z., Fekete, I., Halász, G., Kovács, K., Takács, A., Khumalo, L., Horváth, M.: Application of flexible multi-elemental ICP-OES detection in fractionation of potentially toxic element content of solid environmental samples by a sequential extraction procedure.
    Microchem J. 149 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Spectroscopy
  3. Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Az ásványianyag-tartalom alakulása a Jubilejnaja 50 őszi búzafajtában (Triticum aestivum L.), különböző termesztési években és termőterületeken, Magyarországon.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (1), 2397-2405, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  4. Bojtor, C., Győri, Z., Sipos, P., Radócz, L., Tóth, B.: Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (pers.) strauss) on photosynthetic characteristics, superoxide-dismutase activity and lipid peroxidation of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
    Acta Aliment. 48 (2), 253-259, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  5. Tóth, B., Biljon, A., Ammar, K., Sipos, P., Győri, Z., Guzmán, C., Labuschagne, M.: Variability in mono- and polymeric proteins in a worldwide collection of commercial durum wheat cultivars and correlations with alveograph W and P/L.
    In: IWC - abstract proceedings oral presentations
2018
  1. Bánáti, D., Győri, Z.: Cereal Food Waste - A Review.
    In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
  2. Illés, Á., Győri, Z., Nagy, A., Sipos, P., Tóth, B.: Effects of fungicides on key plant physiological parameters of Zea mays L. and on changes in superoxide-dismutase (SOD) and lipid-peroxidase (LP) activity.
    In: 17th Alps-Adria Scientific Workshop : Abstract book. Ed.: Zoltán Kende, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 46-47, 2018. ISBN: 9789632697345
  3. Tóth, B., Győri, Z., Sipos, P., Grusak, M.: Enzymatic responses of Phaseolus vulgaris L. genotypes to Al-stress.
    In: 10th International Symposium on Plant-Soil Interactions at low pH, [s.n.], [s.l.], 66-67, 2018.
  4. Győri, Z.: Essential Mineral Element Status in Wheat and Maize Grains.
    EC Nutrition 13 (1), 1-3, 2018.
  5. Győri, Z.: Findings on the Making of Triticale and Wheat-Based Low Calorie Flour.
    EC Nutrition 13 (3), 113-125, 2018.
  6. Németh, T., Győri, Z., Szeitzné Szabó, M.: Food Safety.
    In: Security challenges in the 21st century. Ed.: by Géza Finszter, István Sabjanics, Dialóg Campus Kiadó, Budapest, 467-498, 2018. ISBN: 9786155920769
  7. Heltai, G., Győri, Z., Fekete, I., Halász, G., Kovács, K., Takács, A., Khumalo, L., Horváth, M.: Fractionation of potentially toxic element in sediment/soil/water system by a sequential extraction procedure applying flexible multielemental spectrochemical detection in remediation of contaminated areas.
    In: XVI Hungarian - Italian Symposium on Spectrochemistry: technological innovation for water science and sustainable aquatic biodiversity. Ed.: Viktor Gábor Mihucz, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 49, 2018. ISBN: 9789639970229
  8. Takács, A., Kovács, K., Halász, G., Győri, Z., Fekete, I., Heltai, G., Horváth, M.: Improvement of the sequential extraction procedure based on supercritical CO2 and subcritical H2O solvents for the estimation of the environmentally mobile potentially toxic element fractions of sediments and soils.
    Agrokém. talajt. 67 (1), 35-48, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  9. Heltai, G., Győri, Z., Fekete, I., Halász, G., Kovács, K., Takács, A., Horváth, M., Boros, N.: Longterm study of transformation of potentially toxic element pollution in soil/water/sediment system by means of fractionation with sequential extraction procedures.
    Microchem. J. 136 85-93, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Spectroscopy
  10. Kovács, K., Halász, G., Takács, A., Heltai, G., Széles, É., Győri, Z., Horváth, M.: Study of ultrasound-assisted sequential extraction procedure for potentially toxic element content of soils and sediments.
    Microchem J. 136 80-84, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Spectroscopy
2017
  1. Kaczur, D., Illés, Á., Bojtor, C., Győri, Z., Tóth, B.: Az alumínium toxicitás mérséklése baktérium készíménnyel a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely : [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 190-197, 2017. ISBN: 9789639639898
  2. Kaczur, D., Illés, Á., Bojtor, C., Győri, Z., Tóth, B.: Az alumínium toxicitás mérséklése baktérium készítménnyel a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
    Gradus. 4 (2), 279-283, 2017.
  3. Illés, Á., Bojtor, C., Kaczur, D., Győri, Z., Tóth, B.: Az ólom toxicitás hatásának vizsgálata a kukorica kezdeti növekedési stádiumában.
    Gradus. 4 (2), 274-278, 2017.
  4. Illés, Á., Kaczur, D., Bojtor, C., Győri, Z., Tóth, B.: Az ólom toxicitás mérséklési lehetőségének vizsgálata élő baktériumokat tartalmazó biológiai készítménnyel.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 183-189, 2017. ISBN: 9789639639898
  5. Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag tartalmának értélelése az új vizsgálatok tükrében/eredményeként = Evaluation of the mineral content of winter wheat in light of/as a result of the new studies.
    Élelmiszervizsgálati közlemények. 63 (2), 1519-1534, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  6. Tóth, B., Bojtor, C., Illés, Á., Nkebiwe, P., Győri, Z., Neumann, G.: Az újrahasznosítható melléktermékek és néhány baktérium vizsgálata a foszfor-utánpótlás tekintetében.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 538-544, 2017. ISBN: 9789639639898
  7. Németh, T., Győri, Z., Szeitzné Szabó, M.: Élelmiszer-biztonság.
    In: Biztonsági kihívások a 21. században. Szerk.: Finszter Géza, Sabjanics István, Dialóg Campus Kiadó, Budapest, 463-494, 2017. ISBN: 9786155680502
  8. Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
    Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
  9. Győri, Z.: Evaluation of the Mineral Content of Winter Wheat.
    MOJ Food Processing & Technology. 4 (4), 101-102, 2017.
  10. Bojtor, C., Illés, Á., Kaczur, D., Győri, Z., Tóth, B.: Két őszibarack fajtajelölt vasfelvételének vizsgálata.
    In: LIX. Georgikon Napok Nemzetközi Tudományos Konferencia 2017. szeptember 28-29., PE Georgikon Kar, Keszthely : [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 39-44, 2017. ISBN: 9789639639898
  11. Tóth, B., Győri, Z., Neumann, G.: Pseudomonas sp. és Laminaria sp. hatása a kukorica növekedésére.
    Gradus. 4 (2), 269-273, 2017.
  12. Győri, Z.: Talajvizsgálatok a felső tiszai ártereken a nehézfém szennyezések után (2000-2015).
    In: A talajok gyógyítója : Blaskó Lajos 70 éves. Szerk.: Tamás János, Zsembeli József, Debreceni Egyetem mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 129-139, 2017. ISBN: 9789634739661
2016
  1. Heltai, G., Győri, Z., Fekete, I., Halász, G., Kovács, K., Takács, A., Boros, N., Horváth, M.: Estimation of Environmental Mobility of Potentially Toxic Elements in the Soil/Water/Sediment System Using Spectrochemical Element Detection.
    In: European Symposium on Atomic Spectrometry: ESAS 2016 & 59th Hungarian Spectrochemical Conference : book of abstracts.. Ed.: Mihucz, V. G, Hungarian Chemical Society, Budapest, 85, 2016. ISBN: 9789639970656
  2. Győri, Z., Kovács, K., Horváth, M., Takács, A., Heltai, G., Boros, N.: Investigation of the Long-Term Effects of Metal Pollution in Tisza River by Sequential Extraction.
    In: European Symposium on Atomic Spectrometry: ESAS 2016 & 59th Hungarian Spectrochemical Conference : book of abstracts. Ed.: Mihucz, V. G, Hungarian Chemical Society, Budapest, 144, 2016. ISBN: 9789639970656
  3. Győri, Z., Sipos, P.: The Role of Salt Form and Concentration on the Rheological Properties of Bakery Products.
    Anal. Tech. Szeged. 10 (1), 64-70, 2016.
  4. Lehoczky, É., Filep, T., Mazsu, N., Kamuti, M., Győri, Z.: Variability in macronutrient composition of weed seeds.
    Appl. Ecol. Environ. Res. 14 (3), 451-462, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
2015
  1. Győri, Z.: Az őszi búza ásványielem-tartalmának változása Magyarországon 1839-től napjainkig.
    Agrokém. talajt. 64 (1), 189-198, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  2. Győri, Z., Boros, N., Sipos, P., Bertáné Szabó, E., Kovács, K., Horváth, M., Takács, A., Heltai, G.: Evaluation of the Heavy Metal Content of the Upper Tisza River Floodplain Soils over the last Decade.
    Hung. J. Ind. Chem. 43 (1), 19-23, 2015.
  3. Móré, M., Diósi, G., Sipos, P., Győri, Z.: Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 63-69, 2015.
  4. Kónya, É., Boros, N., Győri, Z.: Közeli infravörös spektroszkópia alkalmazása búza minták reológiai tulajdonságainak vizsgálatára.
    In: Aktualitások a táplálkozástudományi kutatásokban című V. PhD konferencia Összefoglalói, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 22, 2015. ISBN: 9789638810885
  5. Heltai, G., Kruppiné, F., Halász, G., Kovács, K., Horváth, M., Takács, A., Boros, N., Győri, Z.: Multi-Elemental Inductively Coupled Plasma-Optical Emission Spectroscopic Calibration Problems of the Sequential Extraction Procedure for the Fractionation of the Heavy Metal Content from Aquatic Sediments.
    Hung. J. Ind. Chem. 43 (1), 7-14, 2015.
2014
  1. Burján, Z., Andrási, D., Győri, Z.: A búzaliszt ásványianyag- és fehérjetartalmának változása műtrágyázás hatására.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 60 (1), 50-57, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Bertáné Szabó, E., Győri, Z., Kremper, R., Zsigrai, G., Loch, J.: Assessment of Environmentally Harmful Nitrogen Surplus by 0.01 M Calcium Chloride Soil Extractant in Long-Term Experiments.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 45 (11), 1453-1463, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  3. Kovács Sárkány, H., Kovács, V., Győri, Z.: A szerbiai és vajdasági védjegyek, valamint a Hungaricum védjegy megítélése.
    Minős. Megbízh. 47 (3), 165-170, 2014.
  4. Boros, N., Győri, Z.: Estimation of bread making quality on the base of rheological properties.
    In: XIIIth Congress of the European Society for Agronomy (ESA) : Book of Abstracts. Ed.: Péter Pepó, József Csajbók, University of Debrecen, Debrecen, 467-468, 2014. ISBN: 9789634737230
  5. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Influence of storage time on the gluten properties of winter wheat.
    J. Process. Energy Agric. 18 197-199, 2014.
  6. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Őszi búza fajták reológiai tulajdonságainak változása rövid idejű tárolás során.
    Agrártud. közl. 56 83-86, 2014.
  7. Győri, Z., Filep, T., Lehoczky, É.: Trace element content of several weed seed.
    Carpath. J. Earth Environ. Sci. 9 (2), 251-257, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
2013
  1. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Almatörköly-őrlemény és búzaliszt keverékének hatása próbacipó tulajdonságaira = Effect of the mixture of apple pomace and wheat flour on different bread properties.
    In: IX. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia : Összefoglalók. Szerk.: Fehér András, Huszka Péter, Jasák Helga, Soós Mihály, Szabó Sára, Szendrő Katalin, Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., Debrecen, 23, 2013. ISBN: 9789635968565
  2. Győri, Z., Boros, N.: Analysis of the sulphur content in corn in field experiments.
    In: 60 Years of Hungarian Hybrid Maize (1953-2013). Ed.: Marton L.Cs., Spitkó T, Pannon Növény-Biotechnológiai Egyesület, Budapest, 47-54, 2013. ISBN: 9789638912947
  3. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Changes of gluten properties of wheat during storage.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 12 (B), 285-290, 2013.
  4. Boros, N., Kónya, É., Győri, Z.: Comparison of rheological characteristics of winter wheat cultivars determined by extensograph and alveograph.
    Acta Aliment. 42 (3), 338-348, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  5. Győri, Z., Boros, N., Sipos, P.: Effect of mineral fertilization on the extensograph parameters of winter wheat varieties.
    Növénytermelés. 62 (suppl.), 71-74, 2013.
  6. Győri, Z., Bertáné Szabó, E., Sipos, P., Boros, N.: Long term effect of metal pollution in the catchment area of Tisza River.
    Eurasian J. Soil Sci. 2 7-11, 2013.
2012
  1. Móré, M., Győri, Z., Sipos, P.: A gabonafehérjék és a sütőipari minőség kapcsolata.
    Agrártud. közl. 48 117-122, 2012.
  2. Kónya, É., Kovács, G., Győri, Z.: Búza minták közeli infravörös spektrumainak minőségi vizsgálata.
    Agrártud. közl. 48 97-100, 2012.
  3. Kónya, É., Győri, Z.: Búza reológiai tulajdonságok vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával.
    Agrártud. közl. 50 99-104, 2012.
  4. Hajdu, I., Bodnár, M., Csikós, Z., Wei, S., Daróczi, L., Kovács, B., Győri, Z., Tamás, J., Borbély, J.: Combined nano-membrane technology for removal of lead ions.
    J. Membr. Sci. 409-410 44-53, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry
    D1 Filtration and Separation
    D1 Materials Science (miscellaneous)
    D1 Physical and Theoretical Chemistry
  5. Kovács, B., Nagy, K., Lévai, L., Andrási, D., Németh, T., Győri, Z.: Effect of selenium treatment in nutrient solution and soil (rhizobox) by maize and sunflower plants.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 13, 2011.
  6. Sipos, P., Sándor, M., Győri, Z., Andrási, D., Kovács, B.: Effect of surface cleaning on the deoxynivalenol (DON) and heavy metal contents of winter wheat grains.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 48, 2011.
  7. Sipos, P., Győri, Z.: Evaluation of Food Additives on the Rheologic Properties of Winter Wheat Flours.
    Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 1-2 74-79, 2012.
  8. Kónya, É., Kovács, G., Győri, Z.: Examination of rheological properties of wheat samples by near infrared spectroscopy.
    In: Proceedings of 6th Central European Congress on Food, University of Novi Sad, Novi Sad, 582-586, 2012.
  9. Győri, Z., Boros, N., Bertáné Szabó, E., Sipos, P.: Heavy Metal Distribution of Floodplain Soils and Pastures of the Tisza River.
    European Chemical Bulletin. 1 (10), 407-409, 2012.
  10. Győri, Z., Boros, N., Bertáné Szabó, E., Sipos, P.: Long term effect of metal pollution in the cathment area of Tisza river.
    In: 8 th International Soil Science Congress: Land degradation and Challenges in Sustainable Soil Management, Ege University Press, Izmir, 228-232, 2012.
  11. Bertáné Szabó, E., Fekete, I., Sipos, P., Andrási, D., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Kovács, B.: Long-term effects of contamination from mining accidents on the contents of Zn, Cu, Pb, Cd, in a floodplain soil of the river Tisza (river).
    In: 9th International Symposium on Environmental Geochemistry, AVeiro, Portugal, July 15-21, 2012 : Book of Abstracts. Eds.: Eduardo Ferreira da Silva, Amélia Paula Reis, Carla Patinha, Eduarda Pereira, Sonia Rodrigues, PLM-Plural, S.A, Aveiro, 207-208, 2012.
  12. Peles, F., Győri, Z., Bácskai, T., Szabó, Z., Murvai, M., Kovács, B.: Microbiological quality of organic wheat grains and sprouts.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Protect. Med. 18 53-60, 2012.
  13. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D., Boros, N.: Microelement content of herb varieties on a Floodplain Pasture of Upper Tisza River.
    Eur. Chem. Bull. 1 (11), 485-488, 2012.
  14. Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Proline content of different honey types.
    Acta Aliment. 41 (1), 26-32, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  15. Bertáné Szabó, E., Sipos, P., Kovács, B., Andrási, D., Győri, Z.: Recent results to the evaluation of the long-term effects of metal pollution in Tisza river.
    Acta Phytopathol. Entomol. Hung. 47 (2), 355-362, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Insect Science
    Q3 Plant Science
  16. Burján, Z., Móré, M., Kovács, B., Győri, Z.: The effect of different growing area on the Cu, Mn and Zn content of winter wheat.
    Eur. Chem. Bull. 1 (9), 375-377, 2012.
2011
  1. Győri, Z., Győriné Mile, I.: A búza és kukorica minősége és feldolgozása.
    Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 185 p., 2011. ISBN: 9789639935730
  2. Sipos, P., Nógrádi, S., Győri, Z.: A potenciális etanolhozam előrejelzésének vizsgálata kukoricafermentálási kísérletben.
    Mezőgazd. tech. 51 (1), 19-21, 2011.
  3. Bertáné Szabó, E., Berényi, S., Győri, Z., Kremper, R., Loch, J.: Assessment of environmentally harmful N surplus by 0.01 M CaCl2 soil extractant in long-term experiments.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 61, 2011.
  4. Peles, F., Bácskai, T., Szabó, Z., Győri, Z.: Changes in the microbiological status of wheat grains and sprouts during sprouting process.
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2010. évi Nagygyűlése : Absztraktfüzet. Közread.: Magyar Mikrobiológiai Társaság és a MMT Alapítványa, Magyar Mikrobiológiai Társaság és a MMT Alapítványa, Keszthely, 70, 2011.
  5. Peles, F., Bácskai, T., Szabó, Z., Győri, Z.: Changes in the microbiological status of wheat grains and sprouts during sprouting process.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58 (supplement), 86-87, 2011.
  6. Győri, Z., Németh, T., Sipos, P.: Cu and Zn seed-dressing, as a possible way of nutrient supply improvement.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 65, 2011.
  7. Sipos, P., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of crop year and mineral NPK fertilization on the quality stability of winter wheat on calcerous chernozem soil.
    In: 15th World Fertilizer Congress of the International Scientific Centre for Fertilizers (CIEC) - Meeting the fertilizer demand on a changing globe: biofuels, climate change and contaminants. Szerk.: Cristian Hera, Publishing House of the Romanian Academy, Bucharest, 475-481, 2011.
  8. Kovács, B., Bódi, É., Peles, F., Puskás-Preszner, A., Andrási, D., Győri, Z.: Effect of molybdenum and selenium treatment on element contents of wheat- and pea-sprouts, as well as their microbiological analyses.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 109, 2011.
  9. Peles, F., Béri, B., Győri, Z., Varga, L.: Effects of management and milking conditions for dairy cows on microbiological properties of raw milk.
    In: 4th Congress of European Microbiologists. Program Book / Federation of European Microbiological Societies, Federation of European Microbiological Societies, Geneva, Switzerland, 160, 2011.
  10. Győri, Z., Kruppa, J., Győriné Mile, I., Ungai, D., Sipos, P.: Examination of technological and nutritional properties of breads made from triticale flour.
    In: Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09. Ed.: Zaneta Ugarcic-Hardy, University of Osijek, Osijek, 503-507, 2010.
  11. Sipos, P., Nagy, N., Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z., Tarján, Z.: Examination the effect of different salt forms on the quality of wheat breads.
    In: Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09.. Ed.: Zaneta Ugarcic-Hardi, University of Osijek, Osijek, 434-439, 2010.
  12. Sándor, M., Győri, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Malomipari lehetőségek értékelése az őszi búza mikotoxin szennyezettségének csökkentésében.
    Élelm. tud. technol. 64 (2), 4-9, 2011.
  13. Kónya, É., Tarján, Z., Boros, N., Győri, Z.: Near-infrared spectroscopy for prediction of wheat rheological properties.
    In: 10th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop : Book of abstracts [elektronikus dokumentum], University of Helsinki, Helsinki, [1], 2011.
  14. Peles, F., Béri, B., Győri, Z., Varga, L.: Occurrence of Escherichia coli and Staphylococcus aureus on dairy farms in Hungary.
    Journal of Food Protection. 74 159-160, 2011.
  15. Andrási, D., Puskás-Preszner, A., Tarján, Z., Kovács, B., Győri, Z.: Parameter optimization of an inductively coupled plasma mass spectrometer for measuring arsenic and selenium.
    J. Agric. Sci. 44 81-85, 2011.
  16. Andrási, D., Puskás-Preszner, A., Győri, Z., Kovács, B.: Parameter opzimization of inductively coupled plasma mass spectrometer to analyze arsenic and selenium.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 47, 2011.
  17. Andrási, D., Puskás-Preszner, A., Győri, Z., Kovács, B.: Study of arsenic species (arsenite, arsenate) stability in soil samples during storage.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 47, 2011.
2010
  1. Boros, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: A fajta és a műtrágyázás hatása a búzalisztek extenzográfos paramétereire.
    Agrártud. közl. 41 19-24, 2010.
  2. Bódi, É., Lévai, L., Tarsoly, M., Nagy, K., Gajdos, É., Bákonyi, N., Győri, Z., Kovács, B.: A molibdénellátás és a nitrátredukció közötti összefüggés vizsgálata tápoldatos és rizoboxos kísérletben.
    In: VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia. Szerk.: Szabó Béla, Tóth Csilla, Bessenyei György Könyvkiadó, Nyíregyháza, 199-204, 2010. ISBN: 9789639909571
  3. Tarsoly, M., Lévai, L., Bódi, É., Nagy, K., Andrási, D., Veres, S., Győri, Z., Kovács, B.: Arzén vegyületek hatása a laboratóriumi körülmények között nevelt kukorica és napraforgó növényekre.
    In: VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia. Szerk.: Szabó Béla, Tóth Csilla, Bessenyei György Könyvkiadó, Nyíregyháza, 205-210, 2010. ISBN: 9789639909571
  4. Győri, Z., Alapi, K., Németh, T., Adriano, D., Sipos, P., Prokisch, J.: Cd, Cu, Pb and Zn content of the riparian zone of the Tisza River (Hungary) after heavy metal pollution.
    Agrokém. talajt. 59 (1), 117-124, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  5. Győri, Z.: Corn: characteristics and quality requirements.
    In: Cereal grains. Eds.: C. W. Wrigley, I. L. Batey, Woodhead Publishing Limited, Cambridge, 183-211, 2010. ISBN: 9781845697
  6. Sipos, P., Gombosné Nagy, I., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of harvesting time and processing on the quality of spice paprika powder.
    J. Agroaliment. Process. Techn. 16 (2), 93-95, 2010.
  7. Sipos, P., Győri, Z., Nábrádi, A.: Examination of chemical composition and calorific value of cereal straw.
    Acta Agron. Hung. 58 (1), 97-101, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  8. Borbélyné Varga, M., Peles, F., Bácskai, T., Sándor, M., Sipos, P., Ungai, D., Győri, Z.: Investigation of mycotoxin contamination of wheat and wheat flour.
    In: Workshop for variety registration in cereals for Fusarium resistance in EU, Gabonakutató Nonprofit Kft., Szeged, 1, 2010.
  9. Nagy, K., Lévai, L., Bódi, É., Tarsoly, M., Tóth, B., Marozsán, M., Győri, Z., Kovács, B.: Kukorica és napraforgó növények vizsgálata szelénkezelés hatására.
    In: VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia. Szerk.: Szabó Béla, Tóth Csilla, Bessenyei György Könyvkiadó, Nyíregyháza, 211-216, 2010. ISBN: 9789639909571
  10. Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Mézek összes antioxidáns és flavonoid tartalma.
    Agrártud. közl. 41 25-25, 2010.
  11. Borbélyné Varga, M., Sipos, P., Peles, F., Győri, Z.: Mycotoxin contamination in cereals.
    J. Agroaliment. Process. Techn. 16 (2), 96-98, 2010.
  12. Széll, E., Búza, L., Győri, Z.: Négy különböző talajtípuson végzett kukorica műtrágyázási kísérletek eredményei.
    Növénytermelés. 59 (4), 41-61, 2010.
  13. Sipka, S., Győri, Z., Borbélyné Varga, M., Keresztes, T., Várnai, P., Bíró, T.: Pepszin és tripszin rezisztens, növényi hisztamináz tartalmú táplálék kiegészítő készítmény és eljárás ennek előállítására = Pepsin and Tripsin Resistant Food Supplementary Product Compising Plant-Histaminase and Process for Its Production.
    [szabadalom]
  14. Kónya, É., Győri, Z.: Prediction of rheological properties of wheat samples by near-infrared spectroscopy.
    In: 9th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop : Book of abstracts, Budapest University of Technology and Economics Department of Applied Biotechnology and Food Science, Budapest, 39, 2010.
  15. Kovács, B., Horváth, J., Pálmány, B., Németh, T., Győri, Z.: Soil analysis (for plant nutrition) in Hungary: Practice and results.
    Agrokém. Talajt. 59 (1), 125-134, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  16. Boros, N., Kónya, É., Fórián, S., Győri, Z.: The effect of climatic change on the rheological properties of winter wheat doughs.
    Agrártud. Közl. [Debrecen]. 10 96-100, 2010.
  17. Kovács, B., Lévai, L., Nagy, K., Szűcs, Z., Lahiri, S., Győri, Z.: The study of effect of selenium treatment on maize and sunflower plants..
    In: Application of Radiotracers. Ed.: S. Lahiri, M. Maiti, S. K. Das. Sailee, Environmental and Biological Sciences, Kolkata, 375-377, 2010.
  18. Kónya, É., Győri, Z.: Új lehetőség a búza minőségi paramétereinek meghatározásához közeli infravörös spektroszkópiával.
    Agrártud. közl. 41 65-69, 2010.
2009
  1. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A kukoricaminőség agrotechnikai kérdései.
    Agrofórum. 20 (Extra), 49-51, 2009.
  2. Salamon, R., Mándoki, Z., Csapóné Kiss, Z., Győri, A., Győri, Z., Csapó, J.: Changes in fatty acid composition of different milk products caused by different technology.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 101-109, 2009.
  3. Kovács, B., Lévai, L., Bódi, É., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Czipa, N., Győri, Z.: Effect of changing of molybdenum content in mineral solution and in rhizobox on element uptake by various plants.
    In: Trace elements in the food chain. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 362-366, 2009. ISBN: 9789637067198
  4. Kovács, B., Lévai, L., Bódi, É., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Czipa, N., Győri, Z.: Effect of changing of molybdenum content in mineral solution and in rhizobox on element uptake by various plants.
    In: Trace elements in the food chain : Deficiency or excess of trace elements in the environment as a risk of health : 3rd International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 56, 2009.
  5. Sipos, P., Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z.: Effect of freezing, desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits and vegetables.
    In: First International Conference Sustainable Postharvest And Food Technologies - INOPTEP 2009 and XXI National Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2009 : April 21nd-26th, 2009, Divcibare, Serbia : Book of Abstracts. Szerk.: L. Babic, M. Radosavljevic, A. Bajkin, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, Szerbia, 81, 2009.
  6. Sipos, P., Kátai, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Effect of freezing desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits.
    J. Process. Energy Agric. 13 (3), 293-294, 2009.
  7. Kovács, B., Lévai, L., Bódi, É., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Győri, Z.: Effect of molybdenum and selenium content in mineral solution and soil on element uptake by various plants.
    In: 3rd International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food : Abstract Book. Eds.: Francesco Cubadda, Federica Aureli, Silvia Ciardullo, Marina Patriarca, Istituto Superiore di Sanitá, Roma, 135, 2009, (ISTISAN Congressi, ISSN 0393-5620 ; 09/C2)
  8. Loch, J., Sárvári, M., Győri, Z., Sipos, P.: Effect of potassium fertilization on the yield, quality and potential ethanol yield of five corn hybrids.
    In: International Symposium on Nutrient Management and Nutrient Demand of Energy Plants [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Popp T., Terbe I, Corvinus Egyetem, Budapest, 1-9, 2009.
  9. Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Effects of particle size of nutritional parameters of wheat flour.
    Cereal Foods World. 54 (2), 28, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
  10. Boros, N., Tarján, Z., Sipos, P., Kónya, É., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Effects of protein content and gluten properties of wheat flour on extersograph characteristics of dough.
    In: 5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, Osijek, 54, 2009.
  11. Sipos, P., Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Element composition of wines of different regions.
    In: Trace elements in the food chain. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 88-92, 2009.
  12. Mohamed, T., Győri, Z.: Estimating shelf-life of cottage cheese based dessert product.
    Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 137-141, 2009.
  13. Pongráczné Barancsi, Á., Paszternák, F., Mezei, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Examination of extensigraph parameters of winter wheat (Triticum aestivum) flour.
    J. Process. Energy Agric. 13 (4), 317-319, 2009.
  14. Sipos, P., Kruppa, J., Győri, Z.: Examination of nutritional properties of breads made by triticale and winter wheat flour mixtures.
    Cereal Foods World. 54 (2), 27, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
  15. Győri, Z., Kruppa, J., Ungai, D., Sipos, P., Győriné Mile, I.: Examination of technological and nutritional properties of breads made form triticale flour.
    In: 5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, Osijek, 119, 2009.
  16. Sipos, P., Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Mezei, Z., Győri, Z.: Examination the effect of different salt forms on the quality of wheat breads.
    In: 5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, Osijek, 102, 2009.
  17. Boros, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Influence of nitrogen fertilizer treatments on winter wheat (Triticum aestivum L.) flour characteristics and their effect on dough quality.
    In: Book of Abstracts of the 8th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop. Konferencia helye, ideje: Viterbo, Olaszország, 2009.08.03-2009.08.05.. Ed.: D. Lafiandra, P. Weegels, [s.n.], [s.l.], 25, 2009.
  18. Győri, Z., Ungai, D.: Investigation of P-Zn ionantagonism, as a stress with young maize plants.
    Cereal Res. Commun. 37 (Suppl.), 137-140, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  19. Pongráczné Barancsi, Á., Paszternák, F., Véha, A., Győri, Z.: Környezettudatos agrotechnikák alkalmazása az őszi búza termesztésben.
    In: II. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia [elektronikus dokumentum] : Kaposvári Egyetem, 2009. április 2-3, Kaposvári Egyetem, Kaposvár, 139-144, 2009.
  20. Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Csapó, J., Sipos, P., Győri, Z.: Közepes és takarmány minőségű búzafajták nyersfehérje- és aminosavtartalma közötti összefüggések.
    Agrártud. közl. 36 101-107, 2009.
  21. Mars, É., Boros, N., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Különböző kéntartalommal jellemezhető műtrágyák alkalmazásának hatása az őszi búza termésének alakulására kisparcellán.
    Agrártud. közl. 36 97-100, 2009.
  22. Németh, T., Máthé-Gáspár, G., Radimszky, L., Győri, Z.: Nitrogen and Sulfur Content of Canola Grown on a Calcareous Chernozem Soil.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 40 (1-6), 825-834, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  23. Széll, E., Ács, P., Dévényi, K., Győri, Z.: Nitrogén műtrágyázási tartamkísérlet Tisza menti réti öntéstalajon.
    In: Tartamkísérletek jelentősége a növénytermesztés fejlesztésében. Szerk.: Berzsenyi Zoltán, Árendás Tamás, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 165-173, 2009.
  24. Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Őszi búza fajták minőségstabilitásának vizsgálata tartamkísérletben.
    In: Tartamkísérletek jelentősége a növénytermesztés fejlesztésében. Szerk.: Berzsenyi Zoltán, Árendás Tamás, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 147-151, 2009.
  25. Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z., Sipos, P.: Research on Alveographical parameters of winter wheat (T. aestivum) varieties.
    Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 11-16, 2009.
  26. Prokisch, J., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z., Németh, T., West, L., Harper, S., Adriano, D.: Sampling Strategies for Testing and Evaluation of Soil Contamination in Riparian Systems at the Tisza River Basin, Hungary.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 40 (1-6), 391-406, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  27. Győri, Z.: Tartamkísérletek szerepe a gabona minőségvizsgálatokban.
    In: Tartamkísérletek jelentősége a növénytermesztés fejlesztésében. Szerk.: Berzsenyi Zoltán, Árendás Tamás, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 221-226, 2009.
  28. Győri, Z.: Tartamtrágyázás hatása a kísérleti növények kémiai összetételére, minőségi mutatóira.
    In: Az Országos műtrágyázási tartamkísérletek (OMTK) kutatási eredményei, (1967-2001). Szerk.: Debreczeni Béláné, Németh Tamás, Akadémiai Kiadó, Budapest, 327-352, 2009.
  29. Salamon, R., Vargáné Visi, É., Csapóné Kiss, Z., Győri, A., Győri, Z., Csapó, J.: The influence of the season on the fatty acid composition and conjugated linoleic acid content of the milk.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 2 (1), 89-100, 2009.
  30. Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Kovács, B., Puskás-Preszner, A., Hódi, K., Győri, Z.: Trace element content of some Hungarian honey types.
    In: Trace elements in the food chain : vol. 3. Deficiency or excess of trace elements in the environment as a risk of health. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 74-77, 2009. ISBN: 9789637067198
  31. Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Kovács, B., Győri, Z.: Trace elements in Hungarian honeys.
    In: 3rd International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food Istituto Superiore di Sanità Rome, Italy April 1-3, 2009 : Abstract Book. Ed.: by Francesco Cubadda, Federica Aureli, Silvia Ciardullo and Marina Patriarca, Istituto Superiore di Sanità, Roma, 137, 2009
  32. Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage in different years.
    J. Process. Energy Agric. 13 (3), 251-254, 2009.
  33. Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage in different years.
    In: First International Conference Sustainable Postharvest And Food Technologies - INOPTEP 2009 and XXI National Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2009 : April 21nd-26th, 2009, Divcibare, Serbia : Book of Abstracts. Szerk.: L. Babic, M. Radosavljevic, A. Bajkin, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, Szerbia, 61, 2009.
2008
  1. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A kukorica minőségének aktuális kérdései.
    Agrofórum. Extra 22 88-89, 2008.
  2. Czipa, N., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: A méz minősítéséhez és nyomonkövethetőségéhez szükséges vizsgálatok.
    Agrártud. közl. 32 25-32, 2008.
  3. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A műtrágyázás hatásának vizsgálata csernozjom talajon termesztett őszi búza fajták Farinográfos és Alveográfos minőségi paramétereire.
    In: A környezetvédelem és élelmiszerbiztonság fejlesztése eltérő agroökológiai feltételek mellett a szántóföldi növénytermesztésben /szerk. Pepó Péter, DE AMTC MTK, Debrecen, 93-98, 2008.
  4. Sipos, P., Győri, Z., Elek, Á.: Application of texture analyzer in the quality analysis of bakery products.
    J. Food. Phys. = Élelmiszerfiz. Közl. 21 99-102, 2008.
  5. Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Sipos, P., Mezei, Z.: A termőhely hatása 2006-2007 évben néhány javító minőségű őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségére.
    Növénytermelés. 57 (3), 319-329, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
  6. Sipos, P., Szathmáry, Z., Ungai, D., Győri, Z., Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete: Élelmiszer biztonság és nyomon követhetőség a gabonatermesztésben.
    In: Környezet-egészségügy, minőségbiztosítás, növényvédelem című szakmai konferencia előadásainak és posztereinek összefoglaló kiadványa : ... Debrecen, 2008. február 27. / [szerk. Radócz László] ; [rend.] a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete, [DE], Debrecen, 55-62, [2008].
  7. Sipos, P., Ungai, D., Boros, N., Győri, Z., Tóth, Á.: Investigation of connections between the baking quality parameters of winter wheat.
    In: Proceedings of 4th International Congress 'Flour-Bread 07' and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 24-27 October 2007. Ed.: Ugarcic-Hardi, Z, Faculty of Food Technology, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, [Croatia] Osijek, 177-182, 2008.
  8. Bódi, Z., Pepó, P., Kovács, A., Széles, É., Győri, Z.: Macro- and microelement contents of blue and red kernel corns.
    Cereal Res. Commun. 36 (1), 147-155, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  9. Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Sipos, P., Mezei, Z.: Malmi felvásárlásból származó őszi búza (Triticum aestivum L.) minták minőségi paraméterei 2007-ben.
    Növénytermelés. 57 (3), 331-340, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
  10. Kovács, B., Széles, É., Simon, L., Győri, Z.: Szeléntartalom vizsgálata tartamkísérletben.
    Talajvédelem. Különszám 275-280, 2008.
2007
  1. Sipos, P., Tóth, Á., Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z.: A búzaliszt reológiai vizsgálata különböző módszerekkel.
    Élelmvizsg. közl. 53 (3), 145-155, 2007.
  2. Pepó, P., Győri, Z.: Amino Acid compositions is Wheat Species with Different Genomes.
    Cereal Res. Commun. 35 (4), 1685-1699, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  3. Bódi, Z., Pepó, P., Prokisch, J., Győri, Z.: Antociánok és antioxidánsok a kék kukoricában (Zea mays L.).
    Növénytermelés. 56 (4), 245-252, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  4. Széles, É., Tóth, Á., Nagy, A., Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: A szelén jelentősége az élővilágban és a kutatásban.
    Agrártud. közl. 26 278-286, 2007.
  5. Széles, É., Tóth, Á., Nagy, A., Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: A szelén jelentősége napjainkban.
    Agrártud. közl. 26 278-286, 2007.
  6. Győri, Z., Ungai, D.: Az élelmiszertudományi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen.
    Élelmvizsg. közl. 53 (1), 8-12, 2007.
  7. Prokisch, J., Győri, Z.: Az olajtök termesztése nyomonkövethetőségi rendszerben: problémák, megoldások, eljárások.
    Center Print Nyomdaipari Szolgáltató Kft., Debrecen, 63 p., 2007. ISBN: 9789639732230
  8. Tóth, S., Pepó, P., Győri, Z.: Beltartalmi értékek szerepe a kukoricavonalak (Zea mays L.convarietas dentiformis) levéltetű-ellenálló képességében.
    Növénytermelés. 56 (1-2), 39-49, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  9. Hovánszki, D., Győri, Z., Prokisch, J.: Case study: testing of organochlorine pesticide contamination in a backyard garden.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/1), 493-496, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  10. Sipos, P., Ungai, D., Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Tóth, Á.: Changes of micro element composition of maize in a field experiment.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/2), 1069-1072, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  11. Ungai, D., Győri, Z.: Cukorrépa (Beta vulgaris L.) lombtrágyázási kísérlet eredményei.
    Agrártud. közl. 26 303-308, 2007.
  12. Tóth, Á., Sipos, P., Puy, K., Mezei, Z., Győri, Z.: Effective utilization of the protein-characteristics of winter wheat varieties for the sustainable crop production.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 1217-1220, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  13. Győri, Z.: Effect of mineral fertilization on the MN, ZN, CU and SR content of winter wheat.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/1), 429-432, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  14. Sipos, P., Szathmáry, Z., Tóth, Á., Ungai, D., Hovánszki, D., Győri, Z.: From farm to fork: Evaluation of cropping fields with regard to food and feed safety after long-standing cultivation.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 369-375, 2007.
  15. Prokisch, J., Hovánszki, D., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z.: Inhomogeneity of the agricultural soils in Hungary.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 957-960, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  16. Sipos, P., Boros, N., Tóth, Á., Győri, Z.: Investigation of connections between the baking quality parameters of winter whea.
    In: 4th International Congress 'Flour-Bread 07' and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, Croatia, 24-27 October 2007 : Abstract book. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Opatija, 53, 2007. ISBN: 9789537005139
  17. Győri, Z., Tóth, Á., Ungai, D.: Investigation of mineral content in winter wheat grain samples from long term field experiments.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 255-261, 2007.
  18. Tóth, S., Pepó, P., Bódi, Z., Győri, Z.: Kukoricavonalak és hibridek (Zea Mays L. convarietas dentriformis) levéltetű ellenállóképessége a beltartalmi értékek függvényében.
    In: XIII. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók : 2007. március 12.. Szerk.: Kiss József, Heszky László, MTA, Budapest, 93, 2007.
  19. Győri, Z.: Minőségbiztosítás a zöldségtermesztésben.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, InterClaster Szolgáltató Kht., [Kecskemét], 18-30, 2007. ISBN: 9789639773103
  20. Ungai, D., Győri, Z.: Possibility of increasing sugar yield by foliar treatments for crop production sustainability.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/2), 1241-1244, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  21. Széles, É., Borbélyné Varga, M., Hovánszki, D., Tisza, A., Győri, Z.: Studying of proline content and organic contaminants in Hungarian and Greek honey samples.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/2), 1153-1156, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  22. Széles, É., Szathmáry, Z., Sipos, P., Hovánszki, D., Uri, C., Győri, Z.: The importance of long-term field experiments in the quality assurance of crop production.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 279-283, 2007.
  23. Uri, C., Prokisch, J., Karaffa, E., Győri, Z.: Validation of a method for the detection of genetically modified organisms.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 1245-1248, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  24. Mezei, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Variations in Quality Parameters of Forage and Medium Quality Winter Wheat Varieties in Storage.
    Agric. conspec. sci. 72 (3), 221-225, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q4 Geophysics
2006
  1. Lisztes-Szabó, Z., Tóthmérész, B., Zubor, Á., Papp, M., Győri, Z., Prokisch, J.: AFLP variation in Poa pratensis L. agg. in Eastern Hungary.
    In: Proceedings of 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture, [S. n.], [Opatja], 225-226, 2006.
  2. Bódi, Z., Pepó, P., Zubor, Á., Tóth, S., Prokisch, J., Győri, Z.: A genetikai diverzitás vizsgálata sugárkezelt kukoricavonalakban és kapcsolata hibridjeik teljesítményével.
    Agrártud. közl. 23 (Különsz.), 20-26, 2006.
  3. Bódi, Z., Pepó, P., Zubor, Á., Tóth, S., Prokisch, J., Győri, Z.: A genetikai távolság, kombinálódóképesség és heterózis becslés beltenyésztett kukoricavonalakban.
    In: XII. Növénynemesítési Tudományos Napok: Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 81, 2006.
  4. Tóth, Á., Sipos, P., Győri, Z.: A GK Öthalom és a Fatima őszi búzafajták (Triticum aestivum) alveográfos minőségének alakulása az évjárat és különös tekintettel a műtrágyázás hatására, nyolc év eredményei alapján.
    Növénytermelés. 55 (1-2), 15-26, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  5. Győri, Z., Loch, J., Ungai, D., Sipos, P.: A Műszerközpont 20 éve. Az élelmiszertudományi és minőségügyi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 68 p., 2006.
  6. Sipos, P., Prokisch, J., Tóth, Á., Győri, Z.: Changes in the Element Composition of Flours during Maturation of the Winter Wheat Kernel.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 37 (15-20), 2883-2897, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  7. Tóth, Á., Sipos, P., Borbélyné Varga, M., Uri, C., Elek, Á., Mars, É., Győri, Z.: Connections between glutenin proteins and rheological properties of winter wheat.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 693-696, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  8. Sipos, P., Tóth, Á., Mars, É., Győri, Z.: Effect of weather conditions on the alveographic w value of winter wheat.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 657-660, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  9. Tóth, Á., Prokisch, J., Sipos, P., Széles, É., Mars, É., Győri, Z.: Effects of Particle Size on the Quality of Winter Wheat Flour, with a Special Focus on Macro? and Microelement Concentration.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 37 (15-20), 2659-2672, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  10. Bódi, Z., Borbélyné Varga, M., Pepó, P., Győri, Z.: Előzetes adatok eltérő szemszínű kukoricák minőségi jellemzőiről.
    In: XII. Növénynemesítési Tudományos Napok: Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 80, 2006.
  11. Tóth, S., Pepó, P., Győri, Z.: Kukoricavonalak (Zea mays L. conv. Dentiformis) levéltetű ellenállóképességének vizsgálata beltartalmi értékek alapján.
    In: XII. Növénynemesítési Tudományos Napok: Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 174, 2006.
  12. Lisztes-Szabó, Z., Tóthmérész, B., Zubor, Á., Papp, M., Győri, Z., Prokisch, J.: Morfológiai és AFLP variabilitás a Poa pratensis L. fajcsoportban = Morphological and AFLP variation in Poa pratensis L. species group.
    Kitaibelia. 11 (1), 25, 2006.
  13. Prokisch, J., Szegvári, I., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z.: Normalisation method for evaluation of metal contamination of soil.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 263-266, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  14. Tóth, Á., Sipos, P., Győri, Z.: Őszi búzafajták (Triticum aestivum L.) reológiai tulajdonságainak minősítése alveográffal.
    Növénytermelés. 55 (1-2), 3-13, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  15. Bódi, Z., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Pepó, P.: Preliminary data of chemical contents and thousand kernel mass in special and conventional maize.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 413-416, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  16. Mars, É., Sipos, P., Tóth, Á., Győri, Z.: Quality and yield of winther wheat with sulphur content formulations.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 577-580, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  17. Prokisch, J., Czeglédi, L., Kovács, B., Daróczi, L., Széles, É., Tamás, J., Mabille, F., Győri, Z.: Silver precipitation: a new and easy to use method for measuring of wheat kernel surface area.
    Cereal Res. Commun. 34 (2-3), 1169-1176, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  18. Széles, É., Borbélyné Varga, M., Prokisch, J., Kovács, B., Hovánszki, D., Győri, Z.: Studying the nutritional properties and quality parameters in Hungarian honey samples.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 833-836, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  19. Győriné Mile, I., Győri, Z.: Testing the quality of winter wheat under traditional storage conditions and storing in inert gas.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 465-468, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  20. Ungai, D., Győri, Z.: The effect of foliar fertilization on the yield and quality of sugar beet (Beta vulgaris L.).
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 697-700, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2005
  1. Pepó, P., Győri, Z.: A study of the yield stability of winter wheat varieties.
    Cereal Res. Commun. 33 (4), 769-776, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  2. Sipos, P., Tóth, Á., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: A Z-arm mixer alkalmazása az őszibúza liszt-minősítésben.
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar / Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 276-277, 2005. ISBN: 9635033427
  3. Győri, Z., Kovács, B., Daniels, P., Szabó, P., Phillips, C.: Cadmium and lead in Hungarian porcine products and tissues.
    J. Sci. Food Agric. 85 (6), 1049-1054, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Biotechnology
    Q2 Food Science
    Q2 Nutrition and Dietetics
  4. Győri, Z., Sipos, P., Tóth, Á.: Changes in the quality of maize hybrids in various agricultural management systems.
    Acta agron. Hung. 53 (1), 9-15, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  5. Zubor, Á., Lisztes-Szabó, Z., Nyakas, A., Papp, M., Győri, Z., Prokisch, J.: DNS-alapú módszer alkalmazásának bemutatása a mezőgazdaságban Poa fajok molekuláris taxonómiai vizsgálata alapján.
    Agrártud. közl. 16 139-142, 2005.
  6. Pepó, P., Sipos, P., Győri, Z.: Effects of fertilizer application on the baking quality of winter wheat varieties in a long term experiment under continental climatic conditions in Hungary.
    Cereal Res. Commun. 33 (4), 825-832, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  7. Tóth, Á., Sipos, P., Győri, Z.: Eltérő típusú malmok használata a kísérleti lisztminták előállításában.
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar / Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 278-279, 2005. ISBN: 9635033427
  8. Széles, É., Kovács, B., Prokisch, J., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Hazai mézek ásványianyag tartalmának vizsgálata..
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar / Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 232-233, 2005. ISBN: 9635033427
  9. Sipos, P., Tóth, Á., Elek, Á., Győri, Z.: Investigation of carbon content and C/N ratio in flours from maturing wheats.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 403-406, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  10. Győri, Z., Sipos, P., Elek, Á.: Investigation of carbon content of sunflower parts during the vegetation period.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 213-216, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  11. Prokisch, J., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z.: Ionkromatográffal összekapcsolt induktív csatolású plazma tömegspektrométer (IC-ICP-MS) alkalmazása élelmiszer alapanyagok vizsgálatában.
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar. Szerk.: Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 222-223, 2005. ISBN: 9635033427
  12. Kádár, I., Győri, Z.: Műtrágyázás hatása a telepített gyep aminosav tartalmára és hozamára 5..
    Gyepgazdálkodási közlemények. 3 (1-2), 11-20, 2005.
  13. Tóth, Á., Sipos, P., Borbélyné Varga, M., Elek, Á., Győri, Z.: Study of macro - element content of different particle size wheat flour fractions with special regard to carbon content.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 321-324, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  14. Győri, Z.: Sulphur Content of Winter Wheat Grain in Long Term Field Experiments.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 36 (1-3), 373-382, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Soil Science
2004
  1. Győri, Z., Csapó, J., Csapóné Kiss, Z.: Élelmiszer- és takarmányfehérjék minősítése.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 280 p., 2004.
  2. Széles, É., Kovács, B., Tornai, R., Győri, Z., Berndt, H.: HHPN for sample introduction in Flame AAS using subcritical CO2 as liquid/gas pressure pump.
    In: Proceedings of the 4th Aegean Analytical Chemistry Days. Ed.: Demir M, Gürdal Ofset Ltd, Kusadasi, Törökország, 578-580, 2004. ISBN: 9758254235
2003
  1. Győri, Z., Szilágyi, S., Sipos, P.: Effect of NPK mineral fertilization on the alveographic parameters of winter wheat.
    Acta agron. Hung. 51 (3), 325-332, 2003.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  2. Phillips, C., Győri, Z., Kovács, B.: The effect of adding cadmium and lead alone or in combination to the diet of pigs on their growth, carcase composition and reproduction.
    J. Sci. Food Agric. 83 (13), 1357-1365, 2003.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Biotechnology
    Q1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
2002
  1. Szöllős, G., Komló, Z., Győri, Z.: A GMP, HACCP és ISO kapcsolata az élelmiszeriparban.
    In: EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság : Tudományos tanácskozás Debrecen, 2002 : Mezőgazdaságtudomány. Szerk.: Nagy J, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 251-256, 2002. ISBN: 963472695X
  2. Győri, Z.: A növényi termékek minőségvizsgálatának új útjai.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Növénytermesztés : Debrecen, 2002. április 11-12 / Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 147-153, 2002. ISBN: 9639274275
  3. Győri, Z., Győriné Mile, I.: A növényi termék-előállítás és a minőségügyi rendszerek.
    In: EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság : Tudományos tanácskozás Debrecen, 2002 : Mezőgazdaságtudomány. Szerk.: Nagy J, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 208-218, 2002. ISBN: 963472695X
  4. Komló, Z., Szöllős, G., Győri, Z.: Ásványvíz kinyerés és kezelés mikrobiológiai folyamat validálása.
    In: EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság : Tudományos tanácskozás Debrecen, 2002 : Mezőgazdaságtudomány. Szerk.: Nagy J, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 266-269, 2002. ISBN: 963472695X
  5. Győri, Z.: Az őszi búza kéntartalmának vizsgálata műtrágyázási tartamkísérletekben.
    In: Tartamkísérletek, tájtermesztés, vidékfejlesztés : Nemzetközi konferencia I. kötet / Láng István, Lazányi János, Németh Tamás, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, Nyírlugos, Nyíregyháza, Livada, 136-142, 2002. ISBN: 9634726550
  6. Győri, Z.: Minőségvizsgálati módszerek az EU-ban.
    In: EU konform mezőgazdaság és élelmiszerbiztonság : Tudományos tanácskozás Debrecen, 2002 : Mezőgazdaságtudomány. Szerk.: Nagy J, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 98-103, 2002. ISBN: 963472695X
  7. Puy, K., Mars, É., Sipos, P., Győri, Z.: Műtrágyázás hatása a kukorica szemtermésének N- és S-tartalmára, valamint a két elem arányára.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Növénytermesztés : Debrecen, 2002. április 11-12 / Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 224-230, 2002. ISBN: 9639274275
  8. Győri, Z., Alapi, K.: Talajvizsgálatok a nehézfém terhelés utáni szennyezett tiszai ártéren.
    In: Talaj és környezet, Debrecen 2002. június 11, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdaságtudományi Kar, Talajtani és Mikrobiológiai Tanszék, Debrecen, 250-257, 2002.
2000
  1. Balláné Kovács, A., Prokisch, J., Kovács, B., Palencsár, A., Győri, Z., Loch, J.: Determination of sulphur in plant extracts by ion chromatograph - hydraulic high-pressure nebulizer: inductively coupled plasma atomic emission spectrometer (IC/HHPN/ICP-AES)..
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 31 1941-1948, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  2. Dániel, P., Győri, Z.: Kadmium hatása a kukoricanövény fejlődésére.
    Növénytermelés. 49 (3), 405-412, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  3. Kovács, B., Prokisch, J., Győri, Z., Balláné Kovács, A., Palencsár, A.: Studies on soil sample preparation for inductively coupled plasma atomic emission spectrometry analysis.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 31 1949-1963, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  4. Prokisch, J., Kovács, B., Palencsár, A., Szegvári, I., Győri, Z.: Yttrium normalisation: a new tool for detection of chromium contamination in soil samples.
    Environ. Geochem. Health. 22 (4), 317-323, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Environmental Chemistry
    Q2 Environmental Engineering
    Q1 Environmental Science (miscellaneous)
    Q3 Geochemistry and Petrology
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Water Science and Technology
1999
  1. Győri, Z.: A tápanyagellátás hatása a növények minőségére.
    In: Tápanyag-gazdálkodás. Szerk.: Füleky György, Mezőgazda Kiadó, Busapest, 560-714, 1999. ISBN: 9639239089
  2. Szilágyi, S., Győri, Z.: Az őszi búza minőségének jellemzése az SDS szedimentációs index segítségével.
    In: Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok. Növénytermesztési szekció. / Ruzsányi L, [S.n.], [S.l.], 77-84, 1999. ISBN: 963927401X
  3. Győri, Z., Prokisch, J.: Determination of the chromium content of Hungarian winter wheat.
    J. Agric. Food Chem 47 (7), 2751-2754, 1999.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
  4. Simon, L., Vágvölgyi, S., Győri, Z.: Kadmium-akkumuláció napraforgóban.
    Agrokém. talajt. 48 (1-2), 99-110, 1999.
1998
  1. Győri, Z., Győriné Mile, I.: A búza minősége és minősítése.
    Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest, 83 p., 1998. ISBN: 9633652465
  2. Pásztor, K., Győri, Z., Szilágyi, S.: A fehérje-, a keményítő-, a hamu-, a rost- és a zsírtartalom változása kukorica-szülőtörzsekben és hibridjeikben.
    Növénytermelés. 47 (3), 271-278, 1998.
  3. Dániel, P., Győri, Z., Kovács, B.: Azonos termőhelyről származó káposztafélék kémiai elemtartalmának összehasonlítása.
    Kertgazdaság. 30 (3-4), 24-35, 1998.
  4. Győri, Z., Nemeskéri, E., Szilágyi, S.: Legumes Grown under Nonirrigated Conditions.
    J. Agric. Food Chem. 46 (8), 3087-3091, 1998.
  5. Kovács, B., Dániel, P., Győri, Z., Loch, J., Prokisch, J.: Studies on parameters of inductively coupled plasma spectrometer.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 29 (11-14), 2035-2054, 1998.
1997
  1. Péter, D., Kovács, B., Prokisch, J., Győri, Z.: Heavy metal dispersion detected in soils and plants alongside roads in Hungary.
    Chem. Speciation Bioavail. 9 83-93, 1997.
  2. Pásztor, K., Forgács, B., Győri, Z., Szilágyi, S.: Kukorica hibridek fehérje- és aminosav-összetételének vizsgálata.
    Növénytermelés. 46 (1), 23-35, 1997.
  3. Issa, S., Wood, M., Pussemier, L., Vanderheyden, V., Douka, C., Vizantinopoulos, S., Győri, Z., Borbélyné Varga, M., Kátai, J.: Potential dissipation of atrazine in the soil unsaturated zone: A comparative study in four European countries.
    Pesticide Sci. 50 99-103, 1997.
  4. Prokisch, J., Katz, S., Kovács, B., Győri, Z.: Speciation of chromium from industrial wastes and incinerated sludges.
    J. Chromatogr. A. 774 363-371, 1997.
1996
  1. Molnár, B., Győri, Z.: Agrotechnikai tényezők és a hibrid hatása a silókukorica minőségére. II. A rost és az emészthető szervesanyag tartalom.
    Növénytermelés. 45 (5-6), 463-475, 1996.
  2. Győri, Z., Ruzsányi, L., Dániel, P., Kovács, B., Prokisch, J.: A nitrogén és kén arányának változása búza és kukorica szemtermésében.
    Növénytermelés. 45 (2), 145-154, 1996.
  3. Kovács, B., Győri, Z., Prokisch, J., Loch, J., Dániel, P.: A study of plant sample preparation and inductively coupled plasma emission spectrometry parameters.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 27 (5-8), 1177-1198, 1996.
  4. Győri, Z., Goulding, K., Blake, L., Prokisch, J.: Changes in the heavy metal contents of soil from the Park Grass Experiment at Rothamsted Experimental Station.
    Anal. Bioanal. Chem. 354 (5-6), 699-702, 1996.
  5. Vágó, I., Győri, Z., Loch, J.: Comparison of chromium and nickel uptake of plants grown in different soils.
    Fresenius' j. anal. chem. 354 (5-6), 714-717, 1996.
  6. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: Determination of Optimal Sample Volume for Liquid Chromatograph Atomic Absorption or Emission Spectrometer Hyphenated Systems.
    Microchem J. 54 204-209, 1996.
  7. Molnár, B., Győri, Z.: Effect of agrotechnical factors and of the hybrid on the quality of silage maize I. Dry matter and crude protein content.
    Növénytermelés. 45 (4), 365-376, 1996.
  8. Pásztor, K., Győri, Z., Nagy, M.: Kukoricaszem fehérjék aminosav tartalmának változása különböző szülőtörzseknél és hibridjeiknélek.
    Növénytermelés. 45 (2), 97-108, 1996.
  9. Győri, Z., Goulding, K., Blake, L., Prokisch, J., Kovács, B.: Talajvizsgálatok a világ leghosszabb tartamkisérletében.
    Magy. Kém. Lapja. 51 (6), 231-238, 1996.
1995
  1. Benedek, Á., Győri, Z.: A különböző termőhelyeken termesztett búzafajták lisztminőségi paramétereinek összehasonlítása.
    Növénytermelés. 44 (1), 11-17, 1995.
  2. Vágó, I., Loch, J., Győri, Z.: A növények nikkelfelvételének vizsgálata különböző talajokból tenyészedény kísérletekben.
    Agrokém. talajt. 44 (3-4), 435-440, 1995.
  3. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z., Loch, J.: A simple and inexpensive method for chromium speciation in soil extracts.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 26 2051-2065, 1995.
  4. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z., Loch, J.: A talajban zajló króm(VI) redukció tanulmányozása ICP-hez kapcsolt ionkromatográffal.
    Agrokém. talajt. 44 (1-2), 101-108, 1995.
1994
  1. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z., Loch, J.: Interfacing ion chromatography with inductively coupled plasma atomic emission spectrometry for the determination of chromium( III) and chromium( VI).
    J. Chromatogr. A. 683 253-260, 1994.
  2. Győri, Z., Goulding, K., Blake, L., Prokisch, J.: Soil Analyses in the Rothamsted Park Grass Experiment.
    Agrokém. Talajt. 43 (3-4), 319-327, 1994.
1993
  1. Győri, Z., Lányi, A., Ruzsányi, L., Kovács, B., Loch, J.: Effects of fertilization, irrigation and crop rotation on the transition and toxic element uptake of corn.
    Sci. Total Environ. Suppl. 367-380, 1993.
  2. Győri, Z., Kovács, B., Nagy, J., Lányi, A., Loch, J., Ruzsányi, L.: Elemforgalmi vizsgálatok eredményei a növénytáplálásban.
    In: A Debreceni Agrártudományi Egyetem 125 éve / Győri Zoltán; Kovács Béla; Nagy János; Lányi András; Loch Jakab; Ruzsányi László; Szász Gábor, DATE, Debrecen, 144-150, 1993. ISBN: 9637177345(ö.)
  3. Loch, J., Győri, Z., Vágó, I.: Examining the Cr uptake of Italian ryegrass from inorganic compounds and sewage-sludge in pot experiments.
    Sci. Total Environ. 134 (Suppl1), 347-355, 1993.
1992
  1. Győri, Z., Bocz, E.: Trágyázás és az öntözés hatása a borsó ásványi elem tartalmára és aminosav összetételére II..
    Növénytermelés. 41 (1), 67-76, 1992.
1986
  1. Pepó, P., Győri, Z., Pepó, P.: Agrotechnikai tényezők és az évjérat hatása az őszi búzafajták szemtermésének kémiai összetételére.
    Növénytermelés. 35 (1), 17-24, 1986.
1982
  1. Sárvári, M., Győri, Z.: A monokultúrában és vetésváltásban termesztett kukorica termésátlagának változása különböző tápanyagellátás mellett.
    Növénytermelés. 32 (2), 177-184, 1982.
  2. Győri, Z., Bocz, E.: Az öntözés és trágyázás hatása a jubilejnaja 50 búzafajta termésminőségére.
    Növénytermelés. 31 (3), 217-223, 1982.
feltöltött közlemény: 283 Open Access: 51
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK