Tudóstér: Bánáti Diána publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 74 Open Access: 5
2020
  1. Nábrádi, Z., Bánáti, D., Szakály, Z.: A study on consumer habits in the dietary supplements market.
    Apstract. 14 (3-4), 5-12, 2020.
2019
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Tarcea, M., Guerrero, L., Bánáti, D.: Élelmiszeripari adalékanyagok szerepe a vásárlási döntésekben conjoint vizsgálatok alapján.
    Mark. menedzsment. 52 (2), 69-84, 2019.
2018
  1. Bánáti, D., Mészáros, Z., Szabó, E.: Állatok élelmezési célú klónozásának megítélése Magyarországon.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 64 (3), 2097-2129, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Bánáti, D., Győri, Z.: Cereal Food Waste - A Review.
    In: Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17. Ed.: Antun Jozinović, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 73-79, 2018, (ISSN 1848-2562)
  3. Miquel, S., Champ, C., Day, J., Aarts, E., Bahr, B., Bakker, M., Bánáti, D., Calabrese, V., Cederholm, T., Cryan, J., Dye, L., Farrimond, J., Korosi, A., Layé, S., Maudsley, S., Milenkovic, D., Mohajeri, M., Sijben, J., Solomon, A., Spencer, J., Thuret, S., Vanden, B., Vauzour, D., Vellas, B., Wesnes, K., Willatts, P., Wittenberg, R., Geurts, L.: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions.
    Ageing Res. Rev. 42 40-55, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Aging
    D1 Biochemistry
    D1 Biotechnology
    D1 Molecular Biology
    D1 Neurology
2017
  1. Tennant, D., Bánáti, D., Kennedy, M., König, J., O'Mahony, C., Kettler, S.: Assessing and reporting uncertainties in dietary exposure analysis: Part II: Application of the uncertainty template to a practical example of exposure assessment.
    Food Chem. Toxicol. 109 68-80, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q1 Toxicology
  2. Vauzour, D., Camprubi-Robles, M., Miquel-Kergoat, S., Andres-Lacueva, C., Bánáti, D., Barberger-Gateau, P., Bowmang, G., Caberlotto, L., Clarke, R., Hogervorst, E., Kiliaan, A., Lucca, U., Manach, C., Minihane, A., Siobhan, E., Perneczky, M., Perry, H., Roussel, A., Schuermans, J., Sijben, J., Spencer, J., Thuret, S., de Rest, O., Vandewoude, M., Wesnes, K., William, R., Williams, R., Ramirez, M.: Nutrition for the Ageing Brain: Towards evidence for an optimal diet.
    Ageing Res. Rev. 35 222-240, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Aging
    D1 Biochemistry
    D1 Biotechnology
    D1 Molecular Biology
    D1 Neurology
2016
  1. Belovai, J., Romvári, R., Fébel, H., Mézes, M., Bánáti, D., Szabó, A.: Influence of Partial Fat Replacement With Lecithin on the Product Characteristics of a Special Hungarian Cold Cut.
    Acta Aliment. 45 (2), 277-285, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  2. Frewer, L., Fischer, A., Brennan, M., Bánáti, D., Lion, R., Meertens, R., Rowe, G., Siegrist, M., Verbeke, W., Vereijken, C.: Risk/Benefit Communication about Food-A Systematic Review of the Literature..
    Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 56 (10), 1728-1745, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    D1 Industrial and Manufacturing Engineering
    D1 Medicine (miscellaneous)
2015
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az egészséges táplálkozással kapcsolatos attitűdök feltárása kérdőíves megkérdezés alapján.
    Orv. Hetil. 156 (16), 636-643, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
  2. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az ismeret hatása az élelmiszeripari adalékanyagok fogyasztói elfogadottságára.
    Élelmvizsg. Közl. 61 (2), 622-635, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  3. Jaeger, H., Knorr, D., Szabó, E., Hámori, J., Bánáti, D.: Impact of terminology on consumer acceptance of emerging technologies through the example of PEF technology.
    Innovative Food Science & Emerging Technologies. 29 87-93, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Chemistry (miscellaneous)
    D1 Food Science
    D1 Industrial and Manufacturing Engineering
  4. Szűcs, V., Szabó, E., Tarcea, M., Bánáti, D.: Romanian Consumers' Willingness to Buy Foodstuffs Containing Food Additives: Results of a Conjoint Study.
    BUASVMCN-FST. 72 (2), 153-161, 2015.
  5. Barlow, S., Boobis, A., Bridges, J., Cockburn, A., Dekante, W., Hepburn, P., Houbeng, G., Königh, J., Maarten, J., Schuermans, J., Bánáti, D.: The role of hazard- and risk-based approaches in ensuring food safety.
    Trends Food Sci. Technol. 46 (2), 176-188, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Biotechnology
    D1 Food Science
2014
  1. Olsen, N., Bánáti, D.: Ethics in Food Safety Management.
    In: Food Safety Management: A practical Guide for the Food Industry. Ed.: by Yasmine Motarjemi, Huub Lelieveld, Elsevier AP, USA, 1115-1125, 2014. ISBN: 9780123815040
  2. Szűcs, V., Bánáti, D., Szabó, E.: Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos fogyasztói vizsgálat eredményei.
    Élelm. Táplálk. Mark. 10 (2), 19-27, 2014.
  3. Bánáti, D.: European perspectives of food safety.
    J. Sci. Food Agric. 94 (10), 1941-1946, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Biotechnology
    Q1 Food Science
    Q2 Nutrition and Dietetics
  4. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Factors affecting the avoidance of food additives in Hungary.
    J. Hyg. Eng. Des. 1 61-66, 2014.
  5. Szűcs, V., Guerrero, L., Claret, A., Tarcea, M., Szabó, E., Bánáti, D.: Food additives and consumer preferences: A cross-cultural choice based conjoint analysis.
    Acta Aliment. 43 (Suppl.), 180-187, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
2013
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Claret, A., Guerrero, L., Tarcea, M., Szavuj, J., Bánáti, D.: Élelmiszeripari kockázati tényezőkkel kapcsolatos fogyasztói attitűdök, különös tekintettel az adalékanyagokra - magyar, spanyol és román kvantitatív felmérés eredményei.
    In: 3. Báthory-Brassai nemzetközi tudományos konferencia. Szerk.: Ozsváth Judit, Tuzson Tibor, Óbudai Egyetem, Budapest, 63-69, 2013.
  2. Griffioen-Roose, S., Wanders, A., Bánáti, D.: Satiety and appetite control claims: Getting It Right for Consumers.
    Nutr Bull. 38 373-377, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Nutrition and Dietetics
  3. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Short overview of food consumption databases.
    Czech. J. Food Sci. 31 (6), 541-546, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
  4. Szűcs, V., Bánáti, D.: Trendek az élelmiszer-ipari adalékanyagok felhasználásában.
    Orv. Hetil. 154 (46), 1813-1819, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
2012
  1. Szűcs, V., Szabó, E., Bánáti, D.: Az élelmiszer-fogyasztási adatbázisok múltja, jelenje és jövője.
    Orv. hetil. 153 (43), 1692-1700, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Medicine (miscellaneous)
  2. Sonne, A., Grunert, K., Veflen Olsen, N., Granli, B., Szabó, E., Bánáti, D.: Consumers' Perceptions of HPP and PEF Food Products.
    British Food Journal. 114 (1), 85-107, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
    Q2 Food Science
  3. Szűcs, V., Szabó, E., Guerrero, L., Claret, A., Tarcea, M., Szavuj, J., Bánáti, D.: Effect of information on the risk perception of food additives - a quantitative survey in Hungary, Spain and Romania.
    Rev. Fac. Eng. Analecta Tech. Szeged. 6 (3-4), 153-158, 2012.
  4. Bánáti, D., Lakner, Z.: Managerial attitudes, acceptance and efficiency of HACCP systems in Hungarian catering.
    Food Control. 25 (2), 484-492, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biotechnology
    Q1 Food Science
  5. Bánáti, D., Szabó, E., Vámosné Falusi, Z.: Nagy hidrosztatikus nyomás technológiával tartósított narancslevek és zöldség-gyümölcslevek érzékszervi vizsgálatának tapasztalatai hagyományos technológiákkal összevetve.
    Élelm. Tud. Technol. 66 (1), 10-18, 2012.
2011
  1. Olsena, N., Menichellia, E., Grunert, K., Sonne, A., Szabó, E., Bánáti, D., Næs, T.: Choice probability for apple juice based on novel processing techniques: Investigating the choice relevance of mean-end-chains.
    Food. Qual. Prefer. 22 (1), 48-59, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Nutrition and Dietetics
  2. Bánáti, D.: Consumer Response to Food Scandals and Scares.
    Trends Food Sci. Technol. 22 (2-3), 56-60, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Biotechnology
    D1 Food Science
  3. Bánáti, D.: Élelmiszer pazarlás.
    Élelm. Tud. Technol. 65 (1), 3-4, 2011.
2010
  1. Sass, -., Tóth-Márkus, M., Daood, H., Bánáti, D., Nyéki, J., Szabó, Z.: Effect of variety and cultivation technology on phenols and antioxidant activity of sweet and sour cherry.
    Int. j. hortic. sci. 16 (1), 59-61, 2010.
  2. Bánáti, D., Farkas, J.: Élelmiszeripari technológiák fejlődése a XX. és XXI. században.
    In: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 9-30, 2010, (Élelmiszer-biztonsági kötetek ; 6.) ISBN: 9789637358111
  3. Bánáti, D., Pollák-Tóth, A., Szabó, E.: Fogyasztói vélemények és attitűdök feltárása technológiáknál (fókuszcsoportos felmérések.
    In: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 83-97, 2010. ISBN: 9789637358111
  4. Hartyáni, P., Cserhalmi, Z., Bánáti, D.: HHP és PEF technológiai kutatások a KÉKI-ben.
    In: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 31-49, 2010. ISBN: 9789637358111
  5. Nagy, -., Sass, -., Tömösközi, -., Bánáti, D., Daood, H.: Liquid Chromatographic Analysis of Phenolic Compounds in Organically and Conventionally Grown Varieties of Sour Cherries.
    Chromatographia. 71 (S1), 99-102, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q3 Biochemistry
    Q2 Clinical Biochemistry
    Q3 Organic Chemistry
  6. Bánáti, D.: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése.
    Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 152 p., 2010. ISBN: 9789637358111
  7. Bánáti, D., Pollák-Tóth, A., Szabó, E.: Új élelmiszeripari technológiák fogyasztói megítélése.
    In: Új élelmiszeripari technológiák alkalmazási lehetősége és fogyasztói megítélése. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 98-124, 2010. ISBN: 9789637358111
2009
  1. Nielsen, H., Sonne, A., Grunert, K., Bánáti, D., Pollák-Tóth, A., Lakner, Z., Olsen, N., Zontar, T., Peterman, M.: Consumer Perception of the Use of High-Pressure Processing and Pulsed Electric Field Technology in Food Production.
    Appetite. 52 (1), 115-126, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Nutrition and Dietetics
    Q1 Psychology (miscellaneous)
  2. Bánáti, D.: Food production and ecological footprints.
    Acta Aliment. 38 (2), 151-152, 2009.
2008
  1. Pollák-Tóth, A., Bánáti, D.: Ethical questions of the application of genetically modified foods in the food chain.
    In: Genetically modified plants in the food chain. Szerk.: Bánáti Diána, Gelencsér Éva, Centr. Food Research Inst, Budapest, 128-147, 2008. ISBN: 9789637358104
  2. Bánáti, D.: Fear of food in Europe? Fear of foods in Europe through Hungarian experience.
    Trends Food Sci. Technol. 19 (8), 441-444, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biotechnology
    D1 Food Science
  3. Pollák-Tóth, A., Bánáti, D.: Further GMO safety assessment tasks and recommendations of international organisations.
    In: Genetically modified plants in the food chain. Ed.: Bánáti Diána, Gelencsér Éva, Centr. Food Research Inst, Budapest, 148-152, 2008. ISBN: 9789637358104
  4. Bánáti, D., Gelencsér, É.: Genetically modified plants in the food chain.
    Centr. Food Research Inst, Budapest, 160 p., 2008. ISBN: 9789637358104
  5. Bánáti, D., Vértes, C.: Regulation of the genetically modified foods in the EU and the Hungarian practice.
    In: Genetically modified plants in the food chain. Ed.: Bánáti Diána, Gelencsér Éva, Centr. Food Research Inst, Budapest, 35-50, 2008. ISBN: 9789637358104
  6. Bánáti, D., Gelencsér, É.: The agri-food industrial application of modern biotechnology.
    In: Genetically modified plants in the food chain. Ed.: Bánáti Diána, Gelencsér Éva, Centr. Food Research Inst, Budapest, 9-13, 2008. ISBN: 9789637358104
  7. Bánáti, D.: The role of international organisations in the safety assessment of foods derived from modern biotechnology.
    In: Genetically modified plants in the food chain. Ed.: Bánáti Diána, Gelencsér Éva, Centr. Food Research Inst, Budapest, 24-34, 2008. ISBN: 9789637358104
  8. Gelencsér, É., Bánáti, D.: The safety assessment of foods derived from GM plants.
    In: Genetically modified plants in the food chain. Ed.: Bánáti Diána, Gelencsér Éva, Centr. Food Research Inst, Budapest, 51-66, 2008. ISBN: 9789637358104
2007
  1. Tóth, A., Bánáti, D.: A genetikailag módosított élelmiszerek előállításának etikai kérdései.
    In: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 156-174, 2007. ISBN: 9789637358104
  2. Bánáti, D., Vértes, C.: A genetikailag módosított élelmiszerek szabályozása az EU-ban és a magyar gyakorlat.
    In: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 37-52, 2007. ISBN: 9789637358104
  3. Bánáti, D., Popp, J., Potori, N.: A GM növények egyes szabályozási és közgazdasági kérdései.
    Agrárgazdasági Kutató Intézet, Budapest, 88 p., 2007. ISBN: 9789634915034
  4. Gelencsér, É., Bánáti, D.: A GM növényekre alapozott élelmiszerek biztonsági értékelése.
    In: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 53-68, 2007. ISBN: 9789637358104
  5. Bánáti, D., Szabó, E., Lakner, Z.: A GM termékek előállításával és forgalmazásával kapcsolatos stratégia az élelmiszerláncban.
    In: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 144-155, 2007. ISBN: 9789637358104
  6. Bánáti, D., Gelencsér, É.: A modern biotechnológia agrár- és élelmiszeripari alkalmazása.
    In: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 9-13, 2007. ISBN: 9789637358104
  7. Bánáti, D.: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban.
    Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 191 p., 2007. ISBN: 9789637358104
  8. Bánáti, D.: Nemzetközi szervezetek szerepe a modern biotechnológiai úton előállított élelmiszerek biztonsági értékelésében.
    In: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban. Szerk.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 26-36, 2007. ISBN: 9789637358104
  9. Bánáti, D., Gelencsér, É.: További feladatok a GMO-k kockázat-értékelése területén - nemzetközi szervezetek ajánlásai.
    In: Genetikailag módosított növények az élelmiszerláncban. Ed.: Bánáti Diána, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest, 175-179, 2007. ISBN: 9789637358104
2006
  1. Bánáti, D.: A fogyasztói magatartás vizsgálata.
    In: Fogyasztóvédelem az élelmiszer-vertikumban. Szerk.: Somogyi László, Mezőgazda, Budapest, 79-89, 2006. ISBN: 9632863119
  2. Bánáti, D.: Agricultural ethics.
    Acta Aliment. 35 (2), 149-151, 2006.
  3. Bánáti, D., Lakner, Z.: Analysis of an aflatoxin-caused food safety crisis in Hungary: Actors and strategies.
    In: The mycotoxin factbook : food & feed topics. Ed.: D. Barug, D. Bhatnagar, H. P. van Egmond, J. W. van der Kamp, W. A. van Osenbruggen, A. Visconti, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, 121-138, 2006. ISBN: 9086860060
  4. Bánáti, D.: Együtt Magyarország élelmiszer-biztonságáért: NKFP pályázat keretében elért eredmények.
    Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 40 p., 2006. ISBN: 9637358099
  5. Bánáti, D., Popp, J.: Élelmiszer-biztonság a nemzetközi kereskedelem tükrében.
    Agrárgazdasági Kutató Intézet, Budapest, 141 p., 2006. ISBN: 9634914837
  6. Bánáti, D., Lakner, Z.: Knowledge and acceptance of genetically modified foodstuff in Hungary.
    J. Food Nutr. Res (Slov.). 45 (2), 62-68, 2006.
  7. Bánáti, D., Szabó, J.: Knowledge and acceptance of genetically modified foodstuff in Hungary.
    Acta Biol. Szeged. 50 (3-4), 115-119, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
2005
  1. Bánáti, D., Szabó, E.: A lisztérzékeny fogyaszták táplálkozásának jellemzői és speciális élelmiszer-biztonsági problémái.
    In: Gluténmentes élelmiszerek : a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben "A gluténmentes élelmiszerek fogyasztói megítélésének aktuális kérdései" címmel 2005. május 9-én tartott tudományos szimpózium előadásainak átdolgozott anyaga. Szerk.: Bánáti Diána, Molnár Imre, KÉKI, Budapest, 48-61, 2005.
  2. Bánáti, D.: A lisztérzékenység (gabonaallergia) és a gluténmentes élelmiszerek jelentősége: Bevezetés.
    In: Gluténmentes élelmiszerek : a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben "A gluténmentes élelmiszerek fogyasztói megítélésének aktuális kérdései" címmel 2005. május 9-én tartott tudományos szimpózium előadásainak átdolgozott anyaga. Szerk.: Bánáti Diána, Molnár Imre, KÉKI, Budapest, 8, 2005.
  3. Bánáti, D., Molnár, I.: Gluténmentes élelmiszerek: a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben "A gluténmentes élelmiszerek fogyasztói megítélésének aktuális kérdései" címmel 2005. május 9-én tartott tudományos szimpózium előadásainak átdolgozott anyaga.
    Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, Budapest, 62 p., 2005. ISBN: 9637358080
2003
  1. Bánáti, D., Gelencsér, É.: A növényi élemiszerek élemiszer-biztonsági megítélése.
    In: Élelmiszer-biztonság, EU-szabályozás. Szerk.: Kovács Ferenc, Biró Géza, Agroinform, Budapest, 143-161, 2003. ISBN: 963502780X
  2. Bánáti, D., Lakner, Z., Vajdai, T.: Az élelmiszer-biztonság megítélése és a magyar fogyasztók kockázat-észlelése.
    Környezet és Fejlődés Kiadó, Budapest, 96 p., 2003. ISBN: 9639179108
  3. Bánáti, D.: Élelmiszer kifejezés gyűjtemény.
    Business Class, Budapest, 126 p., 2003. ISBN: 9632109465
  4. Bánáti, D.: Fogyasztói érdekeltség, elvárások az élelmiszerek biztonsága érdekében.
    In: Élelmiszer-biztonság, EU-szabályozás. Szerk.: Kovács Ferenc, Biró Géza, Agroinform, Budapest, 277-285, 2003. ISBN: 963502780X
  5. Bánáti, D.: The EU and candidate countries: How to cope with food safety policies?.
    Food Control. 14 (2), 89-93, 2003.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biotechnology
    Q2 Food Science
2002
  1. Bánáti, D., Lakner, Z.: The food safety issue and the consumer behaviour in a transition economy: a case study of Hungary.
    Acta Aliment. 31 (1), 21-36, 2002.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
1993
  1. Bánáti, D., Fielding, L., Grandison, A., Cook, P.: The effect of combinations of irradiation and pH on the survival of Escherichia coli on chicken meat.
    Lett. Appl. Microbiol. 16 (5), 239-242, 1993.
feltöltött közlemény: 74 Open Access: 5
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK