Tudóstér: Fekete István publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 48 Open Access: 16
2024
  1. Aszalósné Balogh, R., Nagy, V., Furkó, L., Fekete, I., Kovács, S.: A kövér porcsin, mint gyomnövény élelmiszeriparba való bekapcsolhatóságának vizsgálata = Exploring the potential of purslane as a weed for the food industry.
    In: XX. Tiszántúli Agrártudományi Napok : Absztraktkötet / (szerk.) Veres Szilvia, Stündl László, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 11, 2024. ISBN: 9789634906568
  2. Feketéné Posta, E., Fekete, I., Gyarmati, É., Stündl, L., Zöld, É., Barta, Z.: The Effects of Artificial Sweeteners on Intestinal Nutrient-Sensing Receptors: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?.
    Life (Basel). 14 (1), 1-21, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023)
    Q2 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
    Q1 Paleontology (2023)
    Q2 Space and Planetary Science (2023)
  3. Feketéné Posta, E., Fekete, I., Várkonyi, I., Zöld, É., Barta, Z.: The Versatile Role of Peroxisome Proliferator-Activated Receptors in Immune-Mediated Intestinal Diseases.
    Cells. 13 (20), 1-31, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous) (2023)
  4. Hajdú, P., Fekete, I.: XXV. MÉTE Tudományos Diákköri Konferencia: Programfüzet és Összefoglaló kötet.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 82 p., 2024. ISBN: 9789634906230
2023
  1. Fekete, I.: Mozzanatok a debreceni agrár-felsőoktatás 155 évéből.
    Debr. szle. 31 (4), 373-383, 2023.
2021
  1. Nagy, V., Fekete, I., Balogh, K., Diósi, G.: Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése.
    In: A hatékonyabb agráriumért : Tudományos Szakkollégiumi Kiadvány. Szerk.: Rácz Dalma, Debreceni Egyetem, Debrecen, 94-105, 2021.
2019
  1. Juhász, C., Kovács, E., Nagyné Biró, E., Fekete, I., Kósik, A.: Élelmiszeripari szakmódszertan az agrármérnöktanári MSc élelmiszer szakirányos képzésben résztvevő mentorok számára.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 162 p., 2019. ISBN: 9789634901112
  2. Juhász, C., Kovács, E., Nagyné Biró, E., Fekete, I.: Gyakorlati képzés szakmódszertana agrármérnöktanár, élelmiszer MSc szakon tanuló hallgatók részére.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 127 p., 2019. ISBN: 9789634901402
2018
  1. Juhász, C., Kovács, E., Nagyné Biró, E., Fekete, I.: Elméleti képzés szakmódszertana agrármérnöktanár, élelmiszer MSc szakon tanuló hallgatók részére.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 102 p., 2018.
2016
  1. Fekete, I., Kovács, B., Rakonczás, N.: Study of element uptake characteristics of different grape rootstock cultivars in the case of 'Cserszegi fűszeres' scion cultivar 2011-2013.
    In: 1st Meeting of Young Researchers from V4 Countries. Book of Abstract. Ed.: Monika Wesołowska, University of Rzeszow, Rzeszow, 28, 2016.
2013
  1. Nagy, A., Fekete, I., Csiki, Z.: A céklalé rendszeres fogyasztásának terápiás jelentősége vazospasztikus megbetegedésekben: Fogyasztói pilot vizsgálat.
    In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : tudományos ülés. Szerk.: Bódi Éva, Fekete István, Kovács Béla, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debrecen, 259-263, 2013.
  2. Fekete, I., Sipos, P., Peles, F., Kovács, B.: A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetének múltja és jelene.
    Debr. szle. 21 (3), 52-58, 2013.
  3. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' héjának mikroelem tartalmára.
    In: Újabb kutatási eredmények a növénytudományokban. Szerk.: Sándor Zsolt, Szabó András, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hankóczy Jenő Doktori Iskola, Debrecen, 9-16, 2013. ISBN: 9786155183409
  4. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a 'Cserszegi Fűszeres' héj és mag makroelem tartalmára.
    In: XIX. Ifjúsági Tudományos Fórum / Pannon Egyetem Georgikon Kar, Pannon Egyetem, Keszthely, 1-6, 2013. ISBN: 9789639639515
  5. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Szilágyi, S., Kovács, B.: A különböző szőlő alanyfajták hatása a szőlőbogyó (must, mag) As, Cu, Co és Zn tartalmára.
    Agrártud. közl. 52 39-44, 2013.
  6. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Fekete, I., Kovács, B.: A szelénkezelés és az antioxidáns aktivitás közötti kapcsolat vizsgálata étkezési csírák esetén.
    In: XIX. Ifjúsági Tudományos Fórum, [s.n.], [Keszthely], 1-6, 2013.
  7. Kovács, B., Bódi, É., Nagy, K., Tóth, B., Fekete, I., Andrási, D.: Effect of selenium and molybdenum content in rhizoboxes on element uptake of maize and sunflower.
    Univ. Agron. Sci. Vet. Med. Bucharest Sci. P. Ser. E. Land Reclam. Earth Observ. Surv. Environ. Eng. 2 23-32, 2013.
  8. Fekete, I., Kovács, B., Andrási, D., Bódi, É., Rakonczás, N.: Effect of the different grape rootstocks an berry skin B, Cu, Fe, Mn and Zn contents of' Cserszegi fűszeres cultivar.
    Sci. P. Ser. B. Horticult. 57 55-60, 2013.
  9. Bódi, É., Fekete, I., Kovács, B.: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért: tudományos ülés : Debrecen, 2013. február 19..
    DE AGTC MÉKK Hankóczy J. Doktori Isk., Debrecen, [7], 286 p., 2013. ISBN: 9789634736011
  10. Bódi, É., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Különböző extrakciós módszerek összehasonlítása szelénnel dúsított étkezési csírák esetén.
    In: XXXVI. Kémiai Előadói Napok : Program és előadás-összefoglalók. Szerk.: Endrődi Balázs, Laufer Noémi, Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza, Szeged, 249, 2013. ISBN: 9789633151457
  11. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: Szelénnel dúsított étkezési csírák antioxidáns aktivitásának meghatározása, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    Agrártud. Közl. 52 25-30, 2013.
  12. Bódi, É., Gálné Remenyik, J., Kun-Nemes, A., Homoki, J., Peles, F., Fekete, I., Kovács, B.: The determination of antioxidant activity of selenium-enriched wheat and pea sprouts, as well as their microbiological analysis.
    Scientific papers. Series A., Agronomy. 56. 196-201, 2013.
  13. Tóth, J., Nagy, P., Krakomperger, Z., Veres, Z., Kotroczó, Z., Kincses, S., Fekete, I., Papp, M., Mészáros, I., Oláh, V.: The Effects of Climate Change on Element Content and Soil pH (Síkfőkút DIRT Project, Northern Hungary).
    In: The Carpathians : Integrating Nature and Society Towards Sustainability. Environmental Science and Engineering. Ed.: Jacek Kozak, Katarzyna Ostapowicz, Andrzej Bytnerowicz, Bartłomiej Wyżga, Springer-Verlag, Berlin, 77-88, 2013. ISBN: 9783642127250
  14. Bódi, É., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: The role of selenium-enriched food sprouts with respect to our daily selenium needs.
    Eur. chem. bull. 2 (1), 46-48, 2013.
2012
  1. Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: A borok elemtartalmának vizsgálatára kidolgozott különböző mintaelőkészítési módszerek kidolgozása.
    Agrártud. közl. 48 77-82, 2012.
  2. Fekete, I., Sipos, P., Peles, F., Kovács, B.: A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetének múltja és jelene.
    AGTC E-Journal. 2 1-7, 2012.
  3. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző alanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' ásványi anyag felvételére.
    In: XVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum / Pannon Egyetem Georgikon Kar, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, , 2012. ISBN: 9789639639454
  4. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a Cserszegi fűszeres mustjainak ásványi anyag tartalmára.
    AGTC E-Journal. 1 1-12, 2012.
  5. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: A különböző szőlőalanyfajták hatása a Cserszegi fűszeres mustjainak makroelem tartalmára.
    In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó A, [s.n.], [Debrecen], 165-173, 2012. ISBN: 9786155183171
  6. Sipos, P., Fekete, I.: Amylograph properties of winter wheat flours.
    In: 10th International Conference On Food Physics : Book of Abstracts, [s.n.], Budapest, 36, 2012.
  7. Kovács, B., Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Borbélyné Varga, M.: Analyses of element contents and microbiological parameters of wheat- and pea-sprouts treated by molybdenum and selenium.
    In: 9th International Symposium on Environmental Geochemistry, AVeiro, Portugal, July 15-21, 2012 : Book of Abstracts. Eds.: Eduardo Ferreira da Silva, Amélia Paula Reis, Carla Patinha, Eduarda Pereira, Sonia Rodrigues, PLM-Plural, S.A, Aveiro, 223, 2012. ISBN: 9789727893652
  8. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Analyses of potentially toxic elements in the different grape juices (musts) by inductively coupled plasma (ICP) techniques.
    In: European Medical Students' Conference Abstract Book, University of Debrecen, Debrecen, 104, 2012.
  9. Kovács, B., Tarsoly, M., Nagy, K., Andrási, D., Fekete, I., Varga, Z., Nagy, E.: Analysis of element contents in breast-milk by inductively plasma mass spetrometry.
    In: Book of Abstracts, Sino-European Symposium on Environment and Health (SESEH 2012), Galway, Írország, 84, 2012.
  10. Kotroczó, Z., Veres, Z., Fekete, I., Papp, M., Tóth, J.: Effects of Climate Change on Litter Production in a Quercetum petraeae-cerris Forest in Hungary.
    Acta Silv. Lign. Hung. 8 (1), 31-38, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Forestry
  11. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of the different grape rootstocks on the aluminum, copper, iron, manganese and zinc concentrations of the grape musts.
    In: SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland, National University of Ireland, Galway, Ireland, 78, 2012.
  12. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Borbélyné Varga, M., Kovács, B.: Effects of the different grape rootstocks on the arsenic, cadmium, cobalt and lead concentrations of the grape musts.
    In: 9th ISEG - International Symposium on Environmental Geochemistry : Book of Abstract, [University of Aveiro], Aveiro, 68, 2012.
  13. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of various grape rootstocks on macro and microelement uptake of 'Cserszegi Fűszeres' grape cultivar.
    Eur. Chem. Bull. 12 (1), 524-527, 2012.
  14. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of various grape rootstocks on macro and micro element uptake of 'Cserszegi fűszeres' grape cultivar.
    In: 4th International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Friends or Foes? TEFC 2012 15-17 November 2012 Hotel Visegrád, Visegrád, Hungary : Program : Abstracts, Szent István Egyetem, Visegrád, 57, 2012.
  15. Kovács, B., Andrási, D., Fekete, I.: Elemtartalmi vizsgálatok az Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetben.
    Agrártud. Közl. 49 203-207, 2012.
  16. Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Étkezési csírák beltartalmi értéknek növelése molibdén, illetve szelén dúsítással, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk.
    In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó A, [s.n.], [Debrecen], 142-148, 2012. ISBN: 9786155183171
  17. Kovács, B., Nagy, K., Lévai, L., Andrási, D., Fekete, I., Borbélyné Varga, M.: Evaluation of selenium treatment of maize and sunflower plants in nutrient solution and soil (rhizobox)..
    In: 9th International Symposium on Environmental Geochemistry, AVeiro, Portugal, July 15-21, 2012 : Book of Abstracts. Eds.: Eduardo Ferreira da Silva, Amélia Paula Reis, Carla Patinha, Eduarda Pereira, Sonia Rodrigues, PLM-Plural, S.A, Aveiro, 222, 2012. ISBN: 9789727893652
  18. Bódi, É., Peles, F., Andrási, D., Fekete, I., Kovács, B.: Funkcionális élelmiszerek előállítása étkezési csírákból molibdénnel, illetve szelén kezeléssel.
    Növénytermelés. 61 (4), 5-34, 2012.
  19. Bódi, É., Peles, F., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: Improvement of nutritional value of food sprouts with enrichment of molybdenum and selenium, as well as their microbiological analysis.
    In: SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland, National University of Ireland, Galway, Ireland, 83, 2012.
  20. Bertáné Szabó, E., Fekete, I., Sipos, P., Andrási, D., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Kovács, B.: Long-term effects of contamination from mining accidents on the contents of Zn, Cu, Pb, Cd, in a floodplain soil of the river Tisza (river).
    In: 9th International Symposium on Environmental Geochemistry, AVeiro, Portugal, July 15-21, 2012 : Book of Abstracts. Eds.: Eduardo Ferreira da Silva, Amélia Paula Reis, Carla Patinha, Eduarda Pereira, Sonia Rodrigues, PLM-Plural, S.A, Aveiro, 207-208, 2012.
  21. Bódi, É., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: The role of selenium-enriched food sprouts with respect to our daily selenium needs.
    In: 4th International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Friends or Foes? TEFC 2012 15-17 November 2012 Hotel Visegrád, Visegrád, Hungary : Program : Abstracts, Szent István Egyetem, Visegrád, 58, 2012.
  22. Bódi, É., Peles, F., Fekete, I., Andrási, D., Kovács, B.: Uptake of selenite and selenate during germination of wheat and pea as well as the effect of treatments in their microbiological state.
    In: EMESCO Abstract Book / publisher University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 78, 2012.
2011
  1. Fekete, I., Kotroczó, Z., Varga, C., Veres, Z., Krakomperger, Z., Tóth, J.: Effects of dirt treatments on the enzyme activities of the soil in Sikfokut site.
    Studia Universitatis "Vasile Goldiş" : Seria Ştiinţele Vieţii 21 (4), 779-784, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q4 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q3 Environmental Science (miscellaneous)
    Q3 Medicine (miscellaneous)
  2. Kotroczó, Z., Veres, Z., Fekete, I., Krakomperger, Z., Vasenszki, T., Tóth, J.: Szerves anyag manipuláció hatása a talajlégzésre, nedvességre és a B-glükozidáz enzim aktivitásra öt- és tíz év után lombhullató cseres-tölgyes erdőben.
    In: Talajaink a változó természeti és társadalmi hatások között : Talajtani Vándorgyűlés : Szeged, 2010. szeptember 3-4. : A "Talajvédelem" című időszaki kiadvány 2011. évi különszáma. Szerk.: Farsang Andrea, Ladányi Zsuzsanna, Talajvédelmi Alapítvány ; Gödöllő : Magyar Talajtani Társaság, Budapest, 221-228, 2011. ISBN: 9789633060896
feltöltött közlemény: 48 Open Access: 16
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK