Tudóstér: Takácsné Hájos Mária publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 101 Open Access: 41
2023
  1. Kaczur, D., Takácsné Hájos, M., Tóth, B.: Egy szennyvíziszap hatásának vizsgálata a kukorica néhány fiziológiai és biokémiai paraméterére a növekedés korai stádiumában.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 67, 2023. ISBN: 9786156457189
  2. Kaczur, D., Moloi, M., Takácsné Hájos, M., Tóth, B.: Investigation of the impacts of the by-product of sewage treatment on some characteristics of maize in the early growth stage.
    Agrártud. közl. 2023 (2), 77-82, 2023.
2022
  1. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Agronomic evaluation of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
    Int. j. hortic. sci. 28 50-56, 2022.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of bioactive compounds in leaf and root of five beetroot varieties.
    Journal of Agriculture and Food Research. 7 1-8, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
  3. Yaseen, A., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of moringa (Moringa oleifera Lam.) leaf extract on bioactive compounds of lettuce (Lactuca sativa L.) grown under glasshouse environment.
    Journal of King Saud University - Science. 34 (4), 1-8, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  4. Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Microgreen leaf vegetable production by different wavelengths.
    Agrártud. közl. 1 79-84, 2022.
  5. Yaseen, A., Takácsné Hájos, M.: The effect of plant biostimulants on the macronutrient content and ion ratio of several lettuce (Lactuca sativa L.) cultivars grown in a plastic house.
    S. Afr. J. Bot. 147 223-230, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Plant Science
2021
  1. Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, G., Tuba, G., Zsembeli, J.: A növénykondicionálás hatása a csemegekukorica egyes beltartalmi paramétereire sóterhelt környezetben.
    Növénytermelés. 70 (1), 105-123, 2021.
  2. Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, G., Tuba, G., Rivera, G., Zsembeli, J.: Assessment of 1-triacontanol treatment of sweetcorn (zea mays l. convar. saccharata) aiming its salt tolerance improvement on the base of a pot experiment.
    Acta Biologica Marisiensi. 4 (Suppl.), 19, 2021.
  3. Sinka, L., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Biostimulátorok alkalmazása paradicsom üvegházi termesztésénél.
    In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 25-26, 2021. ISBN: 9786156018069
  4. Yaseen, A., Takácsné Hájos, M.: Effect of biostimulants on some bioactive compounds and nitrate level in lettuce (Lactuca sativa L.) grown under unheated plastic tunnel.
    Iraqi J. Agric. Sci. 52 (6), 1318-1325, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Animal Science and Zoology
    Q3 Environmental Science (miscellaneous)
    Q3 Food Animals
    Q3 Food Science
    Q3 Horticulture
    Q2 Veterinary (miscellaneous)
  5. Sinka, L., Zsembeli, J., Ragán, P., Duzs, L., Takácsné Hájos, M.: Effect of different seedling growing methods on the SPAD, NDVI values and some morphological parameters of four sweet corn (Zea mays L.) hybrids.
    Agriculture. 67 (4), 177-190, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Horticulture
    Q3 Plant Science
    Q4 Soil Science
  6. Sinka, L., Zsembeli, J., Ragán, P., Duzs, L., Takácsné Hájos, M., Sinka, L.: Effect of different seedling growing methods on the SPAD, NDVI values and some morphological parameters of four sweet corn (Zea mays L.) hybrids.
    Agriculture 67 (4), 177-190, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Horticulture
    Q3 Plant Science
    Q4 Soil Science
  7. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Evolution of quality parameters of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
    Acta Biologica Marisiensi. 4 (Suppl.), 19, 2021.
  8. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Evolution of quality parameters of different lettuce (Lactuca sativa L.) varieties under unheated plastic tunnel.
    Acta Univ. Sapientiae, Agric. Environ. 13 (1), 88-99, 2021.
  9. Szőke, L., Kovács, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: Gibberellin és etilén kezelések hatása a golyvásüszöggel (Ustilago maydis /DC./ Corda) fertőzött kukorica (Zea mays L.) néhány fiziológiai és morfológiai paraméterére.
    In: Kutatás-fejlesztés-innováció az agrárium szolgálatában II. kötet. Szerk.: Szabó Péter, Simon Brigitta, Soós Adrienn, Faludi Gergely, Fitos Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 112-118, 2021. ISBN: 9786155586736
  10. Szőke, L., Kovács, G., Biró, G., Rácz, D., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: Hormonkezelések hatása a golyvásüszög fertőzés tüneteinek mérséklésére.
    Növénytermelés. 70 (2), 21-42, 2021.
  11. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Mikrozöldségek szerepe az ásványi anyag utánpótlásban = The role of microgreens in mineral supplementation.
    In: 17. Magyar Magnézium Szimpózium. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojnich Viktor, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 31-32, 2021. ISBN: 9786156018069
  12. Szőke, L., Moloi, M., Kovács, G., Biró, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Rácz, D., Danter, M., Tóth, B.: The Application of Phytohormones as Biostimulants in Corn Smut Infected Hungarian Sweet and Fodder Corn Hybrids.
    Plants-Basel. 10 (9), 1-23, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  13. Yaseen, A., Takácsné Hájos, M.: The effect of Willow extract, Bistep and their combination on some quality parameters of lettuce (Lactuca sativa L.).
    Agrártud. Közl. 1 239-247, 2021.
  14. Szilágyi, A., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Juhász, C., Kovács, B., Kovács, G., Bódi, E., Radványi, C., Moloi, M., Szőke, L.: The Impacts of Woolly Cupgrass on the Antioxidative System and Growth of a Maize Hybrid.
    Plants-Basel. 10 (5), 1-13, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  15. Szőke, L., Kovács, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: The physiological changes of sweet corn infected by corn smut [Ustilago maydis (DC.) Corda] in a greenhouse experiment.
    In: Plant Protection Conference - 61. Scientific Session of the Institute of Plant Protection : NRI Book of abstract, Instytutu Ochrony Roslin Panstwowego Instytutu Badawczego, Poznan, 117-118, 2021.
  16. Yaseen, A., Takácsné Hájos, M.: The Potential Role of Moringa Leaf Extract as Bio-Stimulant to Improve some Quality Parameters of Different Lettuce (Lactuca sativa L.) Genotypes.
    Sarhad J. Agric. 37 (4), 1107-1119, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
2020
  1. Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Czellér, K., Tuba, G., Zsembeli, J.: A növénykondicionálás hatása a csemegekukorica beltartalmi paramétereire sóterhelt környezetben = Effect of plant conditioning on kernel quality of sweet corn in saline environment.
    In: XVII. Nemzetközi Tudományos Napok "Környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások 2020 után" : Abstract Book. Szerk.: Bujdosó Zoltán, Dinya László, Csernák József, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 205, 2020. ISBN: 9789634961567
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Édesburgonya (Ipomoea batatas (L.) Lam.) fajták bioaktív anyagainak értékelése.
    In: Oxidatív stressz és antioxidáns védekezés a növényvilágtól a klinikumig. Szerk.: Poór Péter, Mézes Miklós, Blázovics Anna, Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság, Budapest, 111-121, 2020. ISBN: 9786156203007
  3. Yaseen, A., Takácsné Hájos, M.: Effect of Moringa leaf extract and set size on the bulb weight, diameter and yield of onions (Allium cepa L.).
    Acta agrar. Debr. 2 127-131, 2020.
  4. Szőke, L., Kovács, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: Investigation of Ustilago maydis Infection on Some Physiological Parameters and Phenotypic Traits of Maize.
    IJIAAR. 4 (4), 396-406, 2020.
  5. Szőke, L., Kovács, G., Radócz, L., Takácsné Hájos, M., Kovács, B., Tóth, B.: Investigation of Ustilago maydis on maize chlorophyll content, rate of lipid peroxidation and phenotypic traits.
    In: II. International Agricultural, Biological and Life Science Conference E-AGBIOL 2020, Trakya University, Edirne, 101-102, 2020. ISBN: 9789753742788
  6. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Különböző zöldségfajokból előállított mikrogreenek bioaktív anyagainak értékelése = Evaluation of bioactive compounds of microgreens from different vegetable species.
    In: XVII. Nemzetközi Tudományos Napok "Környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások 2020 után" : Abstract Book. Szerk.: Bujdosó Zoltán, Dinya László, Csernák József, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 138, 2020. ISBN: 9789634961567
  7. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Különböző zöldségfajokból előállított mikrozöldségek (microgreen-ek) értékelése = Evaluation of various microgreen vegetables.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 66 (4), 3221- 3231, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  8. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Levélzöldség fajok beltartalmi értékeinek alakulása.
    In: A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak I. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötete. Szerk.: Dajnoki Krisztina; Felföldi János, DEGTK, Debrecen, 68-74, 2020. ISBN: 9789634902225
  9. Tóth, A., Tóthné Bogárdi, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Rheological evaluation of industrial tomato in raw and processed condition.
    Int. j. hortic. sci. 26 60-64, 2020.
  10. Yaseen, A., Takácsné Hájos, M.: Study on moringa tree (Moringa oleifera Lam.) leaf extract in organic vegetable production: A review.
    Res. on Crops. 21 (2), 402-414, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  11. Takácsné Hájos, M., Kovácsné Madar, Á.: Változó fogyasztási szokások: mikrozöldésegek.
    Agroforum. 31 (1), 52-54, 2020.
2019
  1. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Céklalevél mint lehetséges salátakeverék alapanyag.
    Agrofórum. 30 (6), 144-146, 2019.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Édesburgonya fajták ásványielem-tartalmának alakulása.
    In: 16. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 11, 2019. ISBN: 9789639970960
  3. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Édesburgonya fajták és hazai termesztésük lehetőségei.
    Agrofórum. 30 (1), 36-39, 2019.
  4. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Szabó, F., Kiss, A.: Effect of Environmentally Friendly Nutrition Supply on Stevia (Stevia rebaudiana B.) Production.
    Notulae Botanicae. 47 (1), 201-206, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q2 Horticulture
    Q3 Plant Science
  5. Gulyás, G., Tóth, A., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of cauliflower genotypes by different growing method.
    Int. J. Hortic. Sci 25 (1-2.), 11-14, 2019.
  6. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of different lettuce variaties by aquaponic and hydroponic technology.
    In: Vth Horticulture and Landscape Planning Conference from Transylvania. Ed.: Benedek Klára, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 11, 2019.
  7. Tóth, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of industrial tomato genotypes in open-field production.
    Acta Univ. Sapientiae. Agric. Environ. 11 (1), 109-116, 2019.
  8. Tóth, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of industrial tomato genotypes on open field growing.
    In: Vth Horticulture and Landscape Planning Conference from Transylvania. Ed.: Benedek Klára, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 21, 2019.
  9. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Folic acid content of beetroot leaf and root by different growing stages and genotypes.
    Agrártud. Közl. 1 (2), 115-119, 2019.
  10. Takácsné Hájos, M.: Gyökérzöldségfélék trágyázása és öntözése.
    In: Zöldségfélék trágyázása és öntözése. Szerk.: Terbe István, Ombódi Attila, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 241-252, 2019. ISBN: 9786155224843
  11. Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Zsembeli, J.: Investigation of the possibility of green bean production under unfavourable agroecological conditions in lysimeters.
    In: Vth Horticulture and Landscape Planning Conference from Transylvania. Ed.: Benedek Klára, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhely, 17-17, 2019.
  12. Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Czellér, K., Tuba, G., Zsembeli, J.: Investigation of the possibility of green bean production under unfavourable agro-ecological conditions in lysimeters.
    Acta Univ. Sapientiae, Agric. Environ. 11 (1), 72-82, 2019.
  13. Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Lettuce production in aquaponic and hydroponic systems.
    Acta Univ. Sapientiae. Agric. Environ. 11 (1), 51-59, 2019.
  14. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Possible role of different leaf vegetables in the nutrition.
    In: Innovation Challenges in the 21st Century = LXI. Georgikon Napok International Scientific Conference.. Eds.: Gábor Pintér, Szilvia Csányi, Henrik Zsiborács, University of Pannon-Georgikon Faculty, Keszthely, 53, 2019. ISBN: 9789633961292
  15. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M.: Possible role of different leaf vegetables in the nutrition = Különböző levélzöldség fajok lehetséges szerepe a táplálkozásban.
    In: Innovációs kihívások a XXI. században : LXI. Georgikon Napok konferenciakötete. Szerk.: Pintér Gábor, Csányi Szilvia, Zsiborács Henrik, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 197-203, 2019. ISBN: 9789633961308
  16. Tóth, A., Takácsné Hájos, M.: Rheological evaluation of industrial tomato.
    Agrártud. Közl. 2 137-140, 2019.
2018
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Evaluation of mineral element content of beetroot during the different stages of the growing season.
    Agrártud. Közl. 74 459-469, 2018.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Kézimunkaerő-szükséglet csökkentésének lehetőségei a zöldségtermesztésben.
    Agrofórum. 29 (1), 44-46, 2018.
  3. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Fehér, M., Stündl, L.: Különbözö salátafajták értékelése eltérő vízikultúrás termesztéstechnológia mellett.
    In: "Termőföldtől az asztalig" : A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 37-43, 2018. ISBN: 9789634900092
  4. Takácsné Hájos, M., Kovácsné Madar, Á., Rubóczki, T., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták ásványielem tartalmának alakulása akvapóniás és hidropóniás termesztés mellett.
    In: Alkalmazkodó vízgazdálkodás: Lehetőségek és kockázatok. Víztudományi Nemzetközi Konferencia. Konferencia kötet. Szerk.: Jakab Gusztáv, Tóth Attiláné, Csengeri Erzsébet, SZIE AGK Tessedik Campus, Szarvas, 197-203, 2018. ISBN: 9789632697369
  5. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták értékelése eltérő termesztés mód mellett.
    In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok : "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" : Tanulmányok. Szerk.: Dinya László, Baranyi Aranka, EKE Líceum kiadó, Gyöngyös, 1177-1185, 2018. ISBN: 9786155621758
  6. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Homoki, D., Stündl, L.: Különböző saláta fajták értékelése eltérő termesztés mód mellett = evaluation lettuce variaties by different cultivation method.
    In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok, "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" Előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Dinya László, Csernák József, EKE Líceum kiadó, Gyöngyös, 175, 2018. ISBN: 9786155621741
  7. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Leaf and root evaluation of bioactive compounds of different beetroot varieties.
    Agrártud. Közl. 74 135-139, 2018.
  8. Tóth, A., Tóthné Bogárdi, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Rheological evaluation of industrial tomato in raw and processed condition.
    In: Scientific researches in food production : Proceeding of abstracts, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 15, 2018.
  9. Sinka, L., Takácsné Hájos, M., Czellér, K., Tuba, G., Zsembeli, J.: Talajkondicionáló (PRP-SOL) alkalmazásának hatása zöldbab jelzőnövényre liziméteres kísérletben.
    In: Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet. Szerk.: Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 58, 2018. ISBN: 9786155586262
  10. Kovácsné Madar, Á., Takácsné Hájos, M., Fehér, M., Stündl, L.: Termesztési módok hatása különböző saláta fajták hozamára és minőségére.
    In: Tavaszi Szél Absztraktkötet / Keresztes Gábor, Doktoranduszok Országos Szövetsége DOSZ, Budapest, 60-61, 2018. ISBN: 9786155586262
  11. Takácsné Hájos, M.: Zöldségtermesztés II..
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 174 p., 2018. ISBN: 9789633187456
2017
  1. Kiss, A., Takácsné Hájos, M.: A sztívia (Stevia rebaudiana B.) hozamának alakulása a termesztéstechnológia függvényében.
    Agrártud. közl. 72 71-77, 2017.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Cottonaro, A.: Céklafajták ásványi elem tartalmának alakulása: A céklalevél értéke = Evaluation of mineral element content of beetroot varieties: The value of beetroot leaves.
    In: 15. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 14-17, 2017. ISBN: 9789639970714
  3. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Cékla fajták gazdasági értékmérő tulajdonságainak értékelése.
    Agrártud. Közl. 72 137-142, 2017.
  4. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Gyökérzöldségfélék termesztésének lehetőségei környezetkímélő módszerrel.
    Agrofórum. 28 (4), 170-171, 2017.
  5. Takácsné Hájos, M., Zsiláné André, A., Csihon, Á., Rakonczás, N.: Kertészeti alapismeretek I. és II.: Gyakorlati jegyzet Kertészmérnöki BSc hallgatók részére.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 64 p., 2017. ISBN: 9789633186893
  6. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Új lehetőségek a torma termesztésében.
    Agrofórum. 28 (1), 16-19, 2017.
  7. Takácsné Hájos, M.: Zöldségtermesztés I..
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 184 p., 2017. ISBN: 9789633186701
2016
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: A palántanevelés kockázati tényezői.
    Agrofórum. 27 (11), 92-97, 2016.
  2. Rubóczki, T., Kincses, S., Takácsné Hájos, M., Csubák, M.: Dudarit talajkondicionáló készítmény hatásának vizsgálata talaj-növény rendszerben.
    In: Talajtani Vándorgyűlés : "Okszerű talajhasználat - Talajvédelem", MAE Talajtani Társaság, Debrecen, 73, 2016.
  3. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Takács, J.: Különleges paradicsomfajták összehasonlító vizsgálata.
    Kertgazdaság. 48 (3), 14-26, 2016.
  4. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Kiss, A.: Possibility of stevia (Stevia rebaudiana B.) production in Hungary.
    Int. J. Hortic. Sci. 22 (1-2), 29-32, 2016.
  5. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T., Szutor, M.: Sensory evaluation of white asparagus (Asparagus officinalis L.) hybrids.
    Int. J. Hortic. Sci. 22 (3-4), 51-55, 2016.
  6. Takácsné Hájos, M.: Sztívia termesztésének lehetőségei hazánkban.
    Agroforum. 27 (8), 144-146, 2016.
2015
  1. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: A cékla (Beta vulgaris L. ssp. esculenta GURKE var. rubra L.) jelentőségének újra felismerése napjainkban.
    In: A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XL. Vándorgyűlése: programfüzet, előadás és poszter összefoglalók. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 38, 2015. ISBN: 9786155606007
  2. Takácsné Hájos, M.: A termesztési mód és a bioaktív anyagok vizsgálatának eredményei különböző gyökérzöldség fajoknál.
    Debr. Szle. 1 20-29, 2015.
  3. Raczkó, V., Rubóczki, T., Borbélyné Varga, M., Takácsné Hájos, M.: Cékla (Beta vulgaris L. ssp. esculenta Gurke var. rubra L.) beltartalmi paramétereinek változása tárolás hatására.
    Agrártud. Közl. 63 113-119, 2015.
  4. Nagy, A., Jávor, A., Takácsné Hájos, M., Borbélyné Varga, M., Soltész, P., Csiki, Z.: Céklalé készítése során fellépő beltartalmi változások, alkalmazhatósága állati eredetű funkcionális élelmiszer fejlesztésére.
    Agrártud. közl. 65 53-57, 2015.
  5. Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Cékla termesztés jelentősége és jövedelmezősége.
    In: II. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferencia "A vidék él, és élni akar". Szerk.: Ferencz Árpád, Kecskeméti Főiskola KIK Nyomda, Kecskemét, 889-893, 2015. ISBN: 9786155192333
  6. Takácsné Hájos, M., Raczkó, V., Rubóczki, T.: Eltérő cékla (Beta Vulgaris L.SSP. Esculenta) változatok és fajták bioaktív anyagainak alakulása.
    In: XXI. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártud. Kutatóközp, Martonvásár, 127, 2015. ISBN: 9789638351432
  7. Rubóczki, T., Raczkó, V., Takácsné Hájos, M.: Evaluation of morphological parameters and bioactive compounds in different varieties of beetroot (Beta vulgaris L. ssp. esculenta GURKE var. rubra L.).
    Int. J. Hortic. Sci. 21 (3-4), 31-35, 2015.
  8. Rubóczki, T., Raczkó, V., Takácsné Hájos, M.: Levélzöldségek ásványielem-tartalmának alakulása = Changes in mineral contents of leaf vegetables.
    In: 14. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 55-56, 2015. ISBN: 9789639970540
  9. Raczkó, V., Tóth, A., Ujlaki, G., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Magnézium lombtrágyázás hatása paradicsom (Lycopersicon lycopersicum L.) és sztívia (Stevia rebaudiana B.) gazdasági értékmérő tulajdonságaira = The effect of Mg-leaf fertilization on the economical parameters of tomato (Lycopersicon lycopersicum L.) and stevia (Stevia rebaudiana B.).
    In: 14. Magyar Magnézium Szimpózium : Program és összefoglalók, Magyar Kémikusok Egyesülete, Budapest, 15-16, 2015. ISBN: 9789639970540
  10. Takácsné Hájos, M., Zsombik, L.: Total Polyphenol, Flavonoid and Other Bioactive Materials in Different Asparagus Cultivars.
    Not Bot Horti Agrobo. 43 (1), 59-63, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Horticulture
    Q3 Plant Science
2014
  1. Csorvási, É., Juhász, P., Fehér, M., Nemes, I., Stündl, L., Takácsné Hájos, M., Bársony, P.: A kísérleti akvapónia rendszer tervezésének és működtetésének gyakorlati tapasztalatai.
    Agrártud. közl. 57 27-32, 2014.
  2. Dobos, A., Vig, R., Nagy, J., Takácsné Hájos, M.: A normalizált vegetációs index (NDVI) és a terméseredmények közötti összefüggések értékelése fűszerpaprika (Capsicum annuum L. var. longum) állományban.
    Agrártud. Közl. 61 45-49, 2014.
  3. Kiss, P., Takácsné Hájos, M.: A termesztési mód és a sorok tájolásának hatása a sárgarépa minőségére különböző fajtáknál.
    Agrártud. közl. 55 65-69, 2014.
  4. Takácsné Hájos, M., Borbélyné Varga, M.: Effects of growing factors on the formation of bioactive compounds in celery (Apium Graveolens L. Convar. Rapaceum).
    Eur. Chem. Bull. 3 (6), 605-608, 2014.
  5. Takácsné Hájos, M.: Zöldséghajtatás.
    Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 87 p., 2014.
2012
  1. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Effects of environmental factors on morphological and quality parameters of table beet root.
    Int. J. Hortic. Sci. 18 (2), 139-146, 2012.
  2. Takácsné Hájos, M., Rubóczki, T.: Különböző vetési időkből származó céklafajták minőségének alakulása és felhasználásának lehetőségei.
    In: Határokon átívelő tudományos és kulturális kapcsolatok - Konferenciák. Szerk.: Vári Enikő, Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 179-187, 2012. ISBN: 9789630842105
2011
  1. Takácsné Hájos, M., Nyéki, J., Lukácsné Veres, E., Fieszl, C., Szabó, Z.: Organoleptic evaluation of sweet cherry varieties.
    Int. j. hortic. sci. 17 (4-5), 7-13, 2011.
  2. Takácsné Hájos, M.: The effect of drying process on the pigment content and composition of table beet varieties.
    Int. j. hortic. sci. 17 (4-5), 115-117, 2011.
2010
  1. Takácsné Hájos, M., Nyéki, J., Szabó, Z.: Organoleptic evaluation of pear varieties grown at different sites.
    Int. J. Hortic. Sci. 16 (3), 33-37, 2010.
2009
  1. Fári, M., Hodossi, S., Takácsné Hájos, M.: A zöldségágazat jövője: debreceni álláspont a lokális és globális stratégiákról.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft., Debrecen, 263-272, 2009. ISBN: 9789638823304
2007
  1. Takácsné Hájos, M.: Cékla.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, InterClaster Szolgáltató Kht., [Kecskemét], 39-43, 2007. ISBN: 9789639773103
  2. Takácsné Hájos, M.: Gyökérzöldségfélék.
    In: Ökológiai szemléletű integrált zöldségtermesztés : Szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, Holb Imre, InterClaster Kht., Kecskemét, 63-65, 2007. ISBN: 9789639773127
  3. Takácsné Hájos, M.: Pasztinák.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, InterClaster Szolgáltató Kht., [Kecskemét], 38-39, 2007. ISBN: 9789639773103
  4. Takácsné Hájos, M.: Petrezselyem.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, InterClaster Szolgáltató Kht., [Kecskemét], 36-38, 2007. ISBN: 9789639773103
  5. Takácsné Hájos, M.: Sárgarépa.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, InterClaster Szolgáltató Kht., [Kecskemét], 31-35, 2007. ISBN: 9789639773103
  6. Takácsné Hájos, M.: Zeller.
    In: Piaci ismereteken alapuló versenyképes zöldségtermesztés : szántóföldi zöldségtermesztés. Szerk.: Hodossi Sándor, InterClaster Szolgáltató Kht., [Kecskemét], 43-46, 2007. ISBN: 9789639773103
feltöltött közlemény: 101 Open Access: 41
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK