Tudóstér: Mihály Kata publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 25 Open Access: 3
2023
  1. Toffolatti, S., Davillerd, Y., D'Isita, I., Facchinelli, C., Germinara, G., Ippolito, A., Khamis, Y., Kowalska, J., Maddalena, G., Marchand, P., Marcianò, D., Mihály, K., Mincuzzi, A., Mori, N., Piancatelli, S., Karaffa, E., Romanazzi, G.: Are Basic Substances a Key to Sustainable Pest and Disease Management in Agriculture? An Open Field Perspective.
    Plants-Basel. 12 (17), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2022)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  2. Zabiák, A., Kovács, C., Takács, F., Pál, K., Peles, F., Fekete, E., Karaffa, L., Mihály, K., Flipphi, M., Karaffa, E.: Diaporthe and Diplodia species associated with walnut (Juglans regia L.) in Hungarian orchards.
    Horticulturae. 9 (2), 1-15, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Horticulture (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  3. Mihály, K., Karaffa, E., Pál, K., Takács, F.: Kitozános készítmények hatékonysága a meggy romlását okozó penészgombái ellen.
    In: 28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum/10th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Biró Györgyi, Csüllög Kitti, Növényvédelem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány (NOFA), Debrecen, 110-111, 2023.
  4. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
  5. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
  1. Mihály, K., Szőllősi, E., Homoki, J., Nagy, A., Takács, F., Karaffa, E.: The possibilities for Hungarian sour cherries for storage and elongation of fresh consumption.
    In: Program and Book of Abstracts, Innovation and advanced technologies for managing postharvest pathogens / Nikolaos Tzortzakis, Chris Watkins, Haissam Jijakli et al, International Society for Plant Pathology, Limassol, Cyprus, 145, 2022.
2021
  1. Mihály, K., Kovács, C., Nagy, A., Takács, F., Karaffa, E.: Comparison of the shelf life and surface mold population of Hungarian Prunus cerasus cultivars following different pre- and posthavest treatments.
    Acta Hortic. 1325 347-356, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Horticulture
2020
  1. Takács, F., Mihály, K., Kovács, C., Karaffa, E.: Comparison of the shelf life and surface mold population of Hungarian Prunus cerasus cultivars following different pre- and postharvest treatments.
    In: Vth International Symposium on Postharvest Pathology : Book of abstracts, Université de Liège, Liège, 167, 2020.
  2. Mihály, K., Karaffa, E., Kovács, C., Takács, F.: Effect of different storage methods for the self-life and the fungal populations of the Hungarian sour cherry cultivars.
    Acta Hortic. 59 427-432, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Horticulture
  3. Mihály, K., Takács, F., Nagy, A., Karaffa, E.: Kitozán alapú kezelés hatása a maggy polcállóságára.
    In: 66. Növényvédelmi Tudományos Napok 2020. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 94, 2020.
2019
  1. Alexa, L., Mihály, K., Kerekes, G., Nagy, T., Takács, F., Karaffa, E.: Antioxidáns hatású vegyületek mennyiségének változása tárolás és preharveszt kezelések függvényében három magyarországi meggyfajta eredményei alapján.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIV. Vándorgyűlése programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Antal Emese, Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 11, 2019. ISBN: 9786155606090
  2. Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Pre- and postharvest technologies to extend the shelf life of Prunus cerasus.
    Agrártud. Közl. 1 85-89, 2019.
  3. Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Szüret előtti növényvédelmi kezelések hatása a meggy romlást okozó gombapopuláció összetételére és polcállóságára.
    Növényvédelem. 55 (1), 18-28, 2019.
  4. Mihály, K., Takács, F., Karaffa, E.: The effectiviness of different storage methods for the shelf-life and the fungal populations of the Hungarian tart cherry varieties.
    In: XXV. National Congress Italian Phytopathological Society (SIPaV) : Book of abstracts, Universita degli Studi di Milano, Milan, 105, 2019.
2018
  1. Karaffa, E., Mihály, K., Kovács, C., Takács, F.: Developing pre- and postharvest technology for the fresh fruit storage of tart cherry (Prunus cerasus l.).
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 11, 2018. ISBN: 9789634900245
  2. Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Preharvest treatments modified surface molds population and the shelf life of tart cherry (Prunus cerasus L.).
    In: XXIV. National Congress Italian Phytopathological Society (SIPaV): Book of abstracts. Ed.: by Gianfranco Romanazzi, Lucia Landi, Sergio Murolo, Erica Feliziani, Valeria Mancini, Luisa Rubino, Università Politecnica Delle Marche, Ancona, 134, 2018.
  3. Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Preharvest treatments modified surface molds population and the shelf life of tart cherry (Prunus cerasus L.).
    J. Plant Pathol. 100 (3), 637, 2018.
  4. Mihály, K., Mohos, C., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Preharveszt kezelések hatása a meggy polcállóságára és a felületén megtalálható penész telepképző egység mennyiségére.
    In: 64. Növényvédelmi Tudományos Napok: Absztrakt és poszter kötet. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 63, 2018.
  5. Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: The gamma radiation modified rottening fungal poulation and shelf-life of the tart cherry (Prunus cerasus).
    In: FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book. Ed.: Zoltán Győri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 40-41, 2018. ISBN: 9789634900245
2017
  1. Mihály, K., Kovács, C., Bujáki, B., Takács, F., Karaffa, E.: A sugárkezelés és a módosított légterű tárolás hatása a frissfogyasztású meggy polcállóságára.
    In: LIX. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : A múltmér földkövei és a jövő kihívásai: 220 éves a Georgikon. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 357-368, 2017. ISBN: 9789639639898
  2. Mihály, K., Kovács, C., Bujáki, B., Takács, F., Karaffa, E.: A sugárkezelés és a módosított légterű tárolás hatása a frissfogyasztású meggy polcállóságára.
    In: LIX. Georgikon Napok: Kivonatkötet: A múlt mérföldkövei és a jövő kihívásai: 220 éves a Georgikon. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 125, 2017. ISBN: 9789639639881
  3. Mihály, K., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Combined effect of MAP and gamma radiation for shelf life of tart cherry (Prunus Cerasus L.).
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts. Ed.: Miroslava Kačániová, Slovak University of Agriculture in Nitra, Nitra, 10-11, 2017. ISBN: 9788055217369
  4. Mihály, K., Kovács, C., Bujáki, B., Takács, F., Karaffa, E.: Preharveszt kezelések és módosított légterű tárolás hatása a meggy romlását okozó gombapopuláció összetételére.
    In: 63. Növényvédelmi Tudományos Napok: Absztrakt és poszter kötet. Szerk.: Horváth József, Haltrich Attila, Molnár János, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 53, 2017.
2016
  1. Bujáki, B., Mihály, K., Bérczesné Szojka, A., Kovács, C., Takács, F., Karaffa, E.: Preharvest treatments of sour cherries to extend self-life.
    In: The International Conference for Students - Student in Bucovina Abstract book, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania, Bucovina, 31, 2016.
  2. Mihály, K., Kovács, C., Bujáki, B., Takács, F., Karaffa, E.: Preharveszt kezelések hatása a friss fogyasztású meggy tárolhatóságára.
    In: Integrált termesztés a kertészeti és szántóföldi kultúrákban, XXXIII.. Szerk.: Nagy Géza, Novák Róbert, Ripka Géza, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 33-43, 2016. ISBN: 9789638969040
feltöltött közlemény: 25 Open Access: 3
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK