Tudóstér: Szűcs István publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 172 Open Access: 46
2023
  1. Kálmán, Á., Erdős, A., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: A pulykahízlalás jövedelemtermelő képességének alakulása jó színvonalon gazdálkodó magyarországi üzemekben.
    Gazdálkodás. 67 (2), 101-122, 2023.
  2. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Economic Sustainability Assessment of a Beekeeping Farm in Hungary.
    Agriculture-Basel. 13 (6), 1-15, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science (2022)
    Q2 Food Science (2022)
    Q2 Plant Science (2022)
  3. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Egy hazai méhészet gazdasági és ökológiai fenntarthatóságának vizsgálata.
    Állatteny. takarm. 72 (2), 138-162, 2023.
  4. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Evaluation of the Pollination Ecosystem Service of the Honey Bee (Apis mellifera) Based on a Beekeeping Model in Hungary.
    Sustainability. 15 (13), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  5. Vuk, A., Szűcs, I., Bauerné Gáthy, A.: Packaging waste and recycle in EU.
    Int. rev. appl. sci. eng. 14 (3), 402-412, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Architecture (2022)
    Q3 Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q3 Environmental Engineering (2022)
    Q4 Information Systems (2022)
    Q4 Management Science and Operations Research (2022)
    Q3 Materials Science (miscellaneous) (2022)
2022
  1. Szűcs, I., Szőllősi, L., Apáti, F., Madai, H., Feketéné Ferenczi, A., Kurmai, V., Krivdáné Dorogi, D., Marczin, T., Kicska, T.: A főbb hazai mezőgazdasági ágazatok üzemtani elemzése.
    Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Debrecen, 155 p., 2022.
  2. Oláh, B., Szűcs, I., Karnai, L.: A passzív sportfogyasztási szokások vizsgálata a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében = Investigation of passive sport consumption around the students of Faculty of Economics, University of Debrecen.
    Economica. 13 (1-2), 45-52, 2022.
  3. Alobid, M., Szűcs, I.: Appraising the water status in Egypt through the application of the virtual water principle in the agricultural sector.
    In: Environmental Footprints and Eco-design of Products and Processes / Zachary Romano, Springer, New York, 27-50, 2022. ISBN: 9789811905346
  4. Oláh, B., Szűcs, I., Karnai, L.: Az aktív sportfogyasztási szokások vizsgálata a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében = Investigation of active sport consumption around the students of Faculty of Economics, University of Debrecen.
    Táplálkozásmarketing. 9 (2), 57-65, 2022.
  5. Alobid, M., Derardja, B., Szűcs, I.: Economic Analysis of an Optimized Irrigation System: Case of Sant' Arcangelo, Southern Italy.
    Eur. Online J. Nat. Soc. Sci. 11 (1), 134-155, 2022.
  6. Kovács, K., Juračak, J., Očić, V., Burdiuzha, A., Szűcs, I.: Evaluation of technical efficiency of Hungarian and Croatian livestock sectors using DEA on FADN data.
    J. Cent. Eur. Agric. 23 (4), 909-920, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Animal Science and Zoology
  7. Ogundele Lasun, T., Okunlola, O., Alobid, M., Szűcs, I., Kassouri, Y.: Sources and Sectoral Trend Analysis of CO2 Emissions Data in Nigeria Using a Modified Mann-Kendall and Change Point Detection Approaches.
    Energies. 15 (3), 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Control and Optimization
    Q2 Electrical and Electronic Engineering
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Energy (miscellaneous)
    Q1 Engineering (miscellaneous)
    Q2 Fuel Technology
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  8. Alobid, M., Abujudeh, S., Szűcs, I.: The Role of Blockchain in Revolutionizing the Agricultural Sector.
    Sustainability. 14 (7), 1-15, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
2021
  1. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Vida, V.: A hazai méhészeti ágazat helyzetének elemzése (termelés, kereskedelem).
    Táplálkozásmarketing. 8 (2), 21-34, 2021.
  2. Karnai, L., Szűcs, I., Bársony, P., Fehér, M.: A szezonon kívüli ponty szaporítás alkalmazásának ökonómiai szempontú értékelése: A kombinált (zárt rendszerű előnevelés és tógazdasági utónevelés) ponty nevelési technológia gazdasági elemzése.
    In: A XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa = Proceedings of the 44th Scientific Conference on Fisheries & Aquaculture. Szerk.: Nagyné Biró Judit, NAIK HAKI, Szarvas, 27-30, 2020, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 37) ISBN: 9789637120428
  3. Karnai, L., Szőllősi, L., Bauerné Gáthy, A., Szűcs, I.: Attitudes of Debrecen University students towards healthy life based on their dietary habits.
    Int. J. Quality Res. 15 (1), 125-138, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Industrial and Manufacturing Engineering
    Q3 Management Science and Operations Research
    Q3 Safety, Risk, Reliability and Quality
  4. Feketéné Ferenczi, A., Szűcs, I., Vida, V.: Családi gazdasági keretek között működő méhészeti vállalkozás üzemtani vizsgálata.
    Gazdálkodás. 65 (3), 237-255, 2021.
  5. Szőllősi, L., Béres, E., Szűcs, I.: Effects of modern technology on broiler chicken performance and economic indicators: a Hungarian case study.
    Italian Journal of Animal Science. 20 (1), 188-194, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
  6. Fehér, M., Fauszt, P., Szilágyi-Tolnai, E., Fidler, G., Pesti-Asbóth, G., Stágel, A., Szűcs, I., Biró, S., Gálné Remenyik, J., Paholcsek, M., Stündl, L.: Effects of phytonutrient-supplemented diets on the intestinal microbiota of Cyprinus carpio.
    PLoS One. 16 (4), 1-24, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  7. Alobid, M., Hammo, A., Szűcs, I.: Estimating the Economic Efficiency of Sheep Rearers in Al-Hasakah Governorate/Syria Using the Data Envelopment Analysis.
    RIGEO. 11 (8), 237-244, 2021.
  8. Bauerné Gáthy, A., Soltész, A., Karnai, L., Szűcs, I.: Examination of the perceived and real environmental and health consciousness of students attending the University of Debrecen.
    Int. Rev. Appl. Sci. Eng. 12 (1), 92-100, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Engineering (miscellaneous)
    Q4 Environmental Engineering
    Q4 Information Systems
    Q4 Management Science and Operations Research
    Q4 Materials Science (miscellaneous)
  9. Alobid, M., Derardja, B., Szűcs, I.: Food Gap Optimization for Sustainability Concerns, the Case of Egypt.
    Sustainability. 13 (5), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  10. Kovács, K., Vida, V., Madai, H., Szűcs, I.: Jó színvonalú hazai tejtermelő üzem gazdasági elemzése.
    Tejgazdaság. 78 (1-2), 43-64, 2021.
  11. Buzás, F., Cehla, B., Kiss, S., Szűcs, I., Posta, L.: Possibilities of mass valuation in land use in Hungary.
    Agrártud. Közl. 1 59-68, 2021.
  12. Okunlola, O., Alobid, M., Olubusoye, O., Ayinde, K., Lukman, A., Szűcs, I.: Spatial regression and geostatistics discourse with empirical application to precipitation data in Nigeria.
    Sci. Rep. 11 (1), 1-14, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Multidisciplinary
  13. Szűcs, I., Nagy, A., Vida, V.: The Practice of Project Management: workbook.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 52 p., 2021.
2020
  1. Szűcs, I., Nagy, A., Vida, V.: A projektmenedzsment gyakorlata: munkafüzet.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 52 p., 2020. ISBN: 9789634902430
  2. Szőllősi, L., Molnár, S., Szűcs, I., Erdős, A.: A tojástermelés jövedelemtermelő képességének alakulása alternatív tartásmódok (madárház/mélyalom) esetén.
    Gazdálkodás. 64 (3), 202-214, 2020.
  3. Erdős, A., Molnár, S., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Economics of egg production in alternative housing systems: a Hungarian case study.
    Anal. Univ. Oradea. Ştiinţ. econ. 29 (1), 471-481, 2020.
  4. Szántó, L., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Economics of milk production in 2010-2016: a Hungarian case study.
    Anal. Univ. Oradea. Ştiinţ. econ. 29 (1), 586-596, 2020.
  5. Kovács, K., Szűcs, I., Očić, V., Juračak, J.: Efficiency comparison of the main Croatian and Hungarian animal husbandry sectors.
    In: 55. Hrvatski i 15. Međunarodni Simpozij Agronoma : Zbornik radova = 55th Croatian & 15th international symposium on agriculture : book of abstracts / Mioč, Boro, Širić, Ivan - Zagreb : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2020, 123-127
  6. Kovács, K., Szűcs, I.: Exploring efficiency reserves in Hungarian milk production.
    Stud. Agr. Econ. 122 (1), 37-43, 2020.
  7. Vida, V., Szűcs, I.: Hajdú-Bihar megye társadalmi helyzetének bemutatása a számok tükrében.
    Régiókut. szle. 5 (1), 27-40, 2020.
  8. Szántó, L., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Hízóalapanyag-előállításra specializálódott magyarországi sertéstelep létesítésének és üzemeltetésének költség-jövedelem és megtérülési viszonyai.
    Gazdálkodás. 64 (6), 484-496, 2020.
  9. Szűcs, I., Szántó, L., Szőllősi, L.: Investment analysis of a piglet producer farm: a Hungarian case study.
    Apstract. 14 (3-4), 141-152, 2020.
  10. Vida, V., Szűcs, I.: Pork production and consumption issues from the perspective of the religion and the World's growing population.
    Apstract. 14 (1-2), 121-128, 2020.
  11. Karnai, L., Szűcs, I.: Profitability analysis of fish production in an extensive pond fish system: a Hungarian case study.
    Annals PAAAE. 22 (2), 60-69, 2020.
  12. Kovács, K., Szűcs, I.: Technical, cost and allocative efficiency in the Hungarian dairy farms.
    Anal. Univ. Oradea. Stiint. Econ. 29 (2), 293-303, 2020.
  13. Alobid, M., Szűcs, I.: The Syrian crisis impact on the area and the production: a case study of vegetables crop.
    IRMM. 10 (2), 80-83, 2020.
2019
  1. Alobid, M., Szűcs, I., Zeed, M., Alobied, Y.: An analytical study of the efficiency of agricultural investment in Syria.
    Int. J. Appl. Res. 5 (8), 260-264, 2019.
  2. Karnai, L., Szűcs, I.: A táplálkozási gyakorlat vizsgálata a debreceni egyetemisták körében.
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I., Huzsvai, L., Molnár, S.: Economic issues of Hungarian table egg production in different housing systems, farm sizes and production levels.
    J. Cent. Eur. Agric. 20 (3), 995-1008, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Animal Science and Zoology
  4. Alobid, M., Szűcs, I.: Evaluation of crop and irrigation water requirements for some selected crops in Apulia region -Southern Italy.
    Apstract. 13 (3-4), 39-50, 2019.
  5. Bauerné Gáthy, A., Szűcs, I.: Fenntartható élelmiszer-fogyasztás a Debreceni Egyetem hallgatóinak körében.
    Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. 15 (1), 3-10, 2019.
  6. Karnai, L., Szűcs, I.: Táplálkozási szokások vizsgálata a debreceni egyetemisták körében.
    Táplálkozásmarketing. 6 (2), 39-50, 2019.
  7. Alobid, M., Alfaraj, N., Szűcs, I.: The impact of the crisis on the area, production, and productivity of major crops in syrian agriculture: a case study of wheat, barley, and cotton.
    SEA: Pract. Appl. Sci. 21 (3), 183-196, 2019.
  8. Alobid, M., Szűcs, I., Zeed, M.: The social and economic impacts of small projects in: "Al-Hasaka Province" Syria.
    Cross-Cult. Manage. J. 21 (1), 45-55, 2019.
2018
  1. Karnai, L., Szűcs, I.: Outlooks and perspectives of the common carp production.
    Annals PAAAE. 20 (1), 64-72, 2018.
  2. Szűcs, I., Tikász, I., Fehér, M., Stündl, L.: Testing for Consumer Preferences of Smoked Asian Sea Bass (Barramundi) Filet Products in Hungary.
    Cogent Business & Management. 5 (1), 1-19, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Accounting
    Q3 Business and International Management
    Q3 Business, Management and Accounting (miscellaneous)
    Q4 Management Science and Operations Research
    Q3 Marketing
    Q3 Organizational Behavior and Human Resource Management
    Q3 Strategy and Management
2017
  1. Hubert, K., Szűcs, I.: A hazai háztartási élelmiszer-hulladékba kerülő kenyér egyes gazdasági, társadalmi és ökológiai hatásai.
    Gazdálkodás. 61 (1), 54-72, 2017.
  2. Hubert, K., Szűcs, I.: A hazai háztartási élelmiszerhulladékba kerülő sertéshús és sertéshúskészítmények egyes társadalmi és ökológiai hatásai.
    Studia Mundi - Economica. 4 (1), 42-56, 2017.
  3. Szűcs, I., Hubert, K.: A hazai kommunális hulladékba kerülő étkezési burgonya egyes gazdasági hatásainak elemzése.
    Acta agrar. Kvár. 21 (1), 60-77, 2017.
  4. Hubert, K., Szűcs, I.: A sertéshús eredetű élelmiszerpazarlás gazdasági elemzése Magyarországon.
    Állatteny. takarm. 66 (2), 141-161, 2017.
  5. Szőllősi, L., Molnár, S., Ladányi, K., Karnai, L., Szűcs, I.: Cost analysis of pig slaughtering: a hungarian case study.
    Apstract. 11 (3-4), 121-130, 2017.
  6. Fedor, B., Szűcs, I.: Egyes öntözőberendezések használatának költség/haszon elemzése a csemegekukorica-termesztésben.
    Gazdálkodás. 61 (5), 398-409, 2017.
  7. Vida, V., Szűcs, I.: Global tendencies in pork meat - production, trade and consumption.
    Apstract. 11 (3-4), 105-112, 2017.
  8. Karnai, L., Szűcs, I.: Pontytermelés és kereskedelem az EU28-ban.
    Anim. Welf. Etol. Tartástechnol. 13 (2), 60-67, 2017.
  9. Hubert, K., Szűcs, I.: The Analysis of Agro-Economic Effects of Household Food Wastage Through the Example of Bread.
    Apstract. 11 (1-2), 9-18, 2017.
2016
  1. Lukácsik, M., Rácz, K., Domán, C., Szűcs, I.: A haltermelés helyzete és perspektívái Magyarországon = Fish production and its perspectives in Hungary.
    Gradus. 3 (1), 214-219, 2016.
  2. Vida, V., Szűcs, I.: A sertéshúsfogyasztási szokások vizsgálata a 4P alapján - A termékkel kapcsolatos kérdések bemutatása.
    Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. 12 (2), 47-54, 2016.
  3. Ladányi, K., Szűcs, I.: Economic analysis of organic manure application in Hungary.
    Annals PAAAE. 18 (4), 157-162, 2016.
  4. Szűcs, I., Tikász, I., Karnai, L., Stündl, L.: Füstölt barramundi filé termékek hazai fogyasztói megítélésének vizsgálata.
    Táplálkozásmarketing. 3 (1), 21-36, 2016.
  5. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Integrációs lehetőségek a magyar akvakultúra ágazatban.
    Halászati lapok : a Magyar mezőgazdaság melléklete 17 (1), 3-7, 2016.
  6. Kovács, K., Szűcs, I.: Measuring of the Hungarian dairy farms efficiency.
    Annals PAAAE. 18 (5), 92-96, 2016.
  7. Vida, V., Szűcs, I.: Társadalmi-kulturális kérdések és a tradíciók szerepe a sertéshúsfogyasztásban.
    Táplálkozásmarketing. 3 (2), 79-89, 2016.
2015
  1. Szűcs, I., Béri, B., Szőllősi, L., Kovács, K., Molnár, S., Ladányi, K., Szűcs, I.: A hazai tejágazat fejlesztési koncepciójának komplex megvalósíthatósági elemzése és továbbfejlesztése.
  2. Szűcs, I., Nagy, A.: A projektmenedzsment gyakorlata.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 117 p., 2015. ISBN: 9786158029094
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I.: A vágócsirke hizlalás jövedelmezőségét meghatározó tényezők ökonómiai értéke.
    Állatteny. takarm. 64 (1), 32-45, 2015.
  4. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az üzleti tervezés alapjai.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 116 p., 2015. ISBN: 9786158029070
  5. Karnai, L., Szűcs, I.: Kézműves csokoládéfogyasztás főbb jellemzői Hajdú-Bihar megyében.
    Táplálkozásmarketing. 2 (2), 59-66, 2015.
  6. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Problems of the Hungarian dairy sector in connection with the abolition of the milk quota system.
    Annals of the Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists. 17 (3), 379-385, 2015.
2014
  1. Szőllősi, L., Szűcs, I., Molnár, S., Ladányi, K.: A helyi kézműves termék-előállítás és -forgalmazás során felmerülő együttműködés lehetőségei egyes kiemelt turisztikai vonzerővel rendelkező erdélyi településeken.
    J. Cent. Eu. Green Innovation. 2 (3), 111-134, 2014.
  2. Kissné Nagy, C., Szőllősi, L., Szűcs, I., Nagy, G.: A konvencionális és az AKG technológiák ökonómai összehasonlításának módszertani kérdései.
    In: Régiók fejlesztése. Szerk.: Buday-Sántha Attila, Danka Sándor, Komlósi Éva, Pécsi Tudományegyetem, Pécs, 372-382, 2014. ISBN: 9789636425296
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I.: An economic approach to broiler production: a case study from Hungary.
    Rocz. Nauk. Stow. Ekon. Rol. Agrobiz. 16 (3), 275-281, 2014.
  4. Szőllősi, L., Szűcs, I., Nábrádi, A.: Economic Issues Of Broiler Production Length.
    Econ. Agricul. 61 (3), 633-646, 2014.
  5. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Potential of vertical and horizontal integration in the Hungarian fish product chain.
    Apstract. 8 (2-3), 5-15, 2014.
  6. Szűcs, I., Blaskó, B., Kovács, K.: Szarvasmarha ágazat a számok tükrében I..
    Agrárium. 24 (2), 80-85, 2014.
  7. Szűcs, I., Blaskó, B., Kovács, K.: Szarvasmarha ágazat a számok tükrében II..
    Agrárium. 24 (3), 86-89, 2014.
  8. Szűcs, I., Szőllősi, L., Felföldi, J., Blaskó, B., Szénásné Ványi, N., Kovács, K., Kurmai, V.: Üzleti jellegű esettanulmányok készítésének gyakorlata: case study handbook.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 206 p., 2014.
  9. Szűcs, I., Szőllősi, L.: Vertikális és horizontális integrációs lehetőségek a hazai haltermékpálya mentén.
    In: Az átalakuló, alkalmazkodó mezőgazdaság és vidék : XIV. Nemzetközi Tudományos Napok : Gyöngyös, 2014. március 27-28. : tanulmányok [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 1401-1414, 2014. ISBN: 9789639941762
2013
  1. Blaskó, B., Szénásné Ványi, N., Szűcs, I.: A magyar mezőgazdaság teljesítménye makrogazdasági mutatók alapján.
    In: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana: Elméleti jegyzet. Szerk.: Szűcs István, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 87-91, 2013. ISBN: 9786155183645
  2. Popp, J., Balogh, P., Nábrádi, A., Szűcs, I.: A sertéshízlalás világ és nemzetgazdasági jelentősége.
    In: Versenyképes sertéshizlalás. Szerk.: Balogh Péter, Novotniné Dankó Gabriella, Szaktudás Kiadó Ház Zrt.; Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Budapest, 11-31, 2013. ISBN: 9786155224430
  3. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Beruházási döntéseket támogató módszerek.
    In: Döntéstámogató módszerek és rendszerek: Elméleti jegyzet [elektronikus dokumentum] / Balogh Péter, Felföldi János, Herdon Miklós, Kamény Gábor, Nagy Lajos, Nábrádi András, Szőllősi László, Szűcs István, szerk. Felföldi János, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 157-168, 2013. ISBN: 9786155183676
  4. Juhász, P., Bársony, P., Csorvási, É., Szűcs, I., Gálné Remenyik, J., Stündl, L.: Különböző zsírtartalmú tápok etetésének hatása a hibrid csíkos sügér termelési paramétereire és húsminőségére.
    Agrártud. közl. 51 33-37, 2013.
  5. Apáti, F., Blaskó, B., Felföldi, J., Pupos, T., Szénásné Ványi, N., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Mezőgazdasági ágazatok gazdaságtana: elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem AGTC, Debrecen, 234 p., 2013. ISBN: ISBN9786155183645
  6. Bai, A., Bauerné Gáthy, A., Nábrádi, A., Nagy, L., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Sectorial Economy I.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 130 p., 2013. ISBN: 9789634736622
  7. Apáti, F., Bai, A., Bittner, B., Blaskó, B., Felföldi, J., Kiss, I., Kovács, K., Madai, H., Nábrádi, A., Szénásné Ványi, N., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Sectorial Economy II..
    University of Debrecen, Debrecen, 187 p., 2013.
  8. Juhász, P., Fehér, M., Bársony, P., Csorvási, É., Szűcs, I., Stündl, L.: The effect of the purging time on the dose and fillet yield of barramundi and hybrid striped bass.
    In: 48th Croatian and 8th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts : 17th-22nd February 2013, Dubrovnik, Croatia. Ed.: Sonja Marić, Zdenko Lončarić, Faculty of Agriculture University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, Dubrovnik, 232, 2013. ISBN: 9789537871079
  9. Fehér, M., Baranyai, E., Simon, E., Bársony, P., Szűcs, I., Posta, J., Stündl, L.: The interactive effect of cobalt enrichment in Artemia on the survival and larval growth of barramundi, Lates calcarifer.
    Aquaculture. 414-415 92-99, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Aquatic Science
  10. Felföldi, J., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Üzleti tervezés elméleti jegyzet.
    Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 134 p., 2013. ISBN: 9786155183577
2012
  1. Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P., Szűcs, I., Fehér, M.: A geotermikus energia haltermelési célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása az Észak Alföldi Régióban.
    In: A XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás / Stündl László, Bársony Péter, Szűcs István, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 106-120, 2012, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 34.) ISBN: 9789637120329
  2. Bársony, P., Fehér, M., Csorvási, É., Juhász, P., Szűcs, I., Borbély, G., Stündl, L.: A kolin-klorid hatása a barramundi növekedésére.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 42, 2012, (ISSN 0230-8312)
  3. Halasi-Kovács, B., Puskás, N., Szűcs, I.: A magyarországi halastavi vízgazdálkodás jellemzői, komplex természeti-gazdasági-társadalmi jelentősége, valamint a fenntartható gazdálkodást veszélyeztető problémák értékelése.
    In: A XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa. Szerk.: Bíró Péter, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 78-95, 2012. ISBN: 9789637120329
  4. Blaskó, B., Kovács, K., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Complex problem analysis of the Hungarian dairy farms.
    Apstract. 6 (1-2), 93-100, 2012.
  5. Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Csorvási, É., Bársony, P., Szűcs, I.: Két melegigényes halfaj (afrikai harcsa, Clarias gariepinus és barramundi Lates calcarifer) termelési paramétereinek vizsgálata különböző termálvizekben.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 49, 2012, (ISSN 0230-8312)
  6. Szűcs, I., Vida, V.: Sertéságazat a számok tükrében.
    Agrárium. 22 (9), 42-43, 2012.
2011
  1. Fehér, M., Stündl, L., Szűcs, I., Borbély, I., Bársony, P.: A barramundi (Lates calcarifer) mint új halfaj a hazai akvakultúrában = Barramundi (Lates calcarifer) as a new fish species in Hungarian aquaculture.
    Pisces Hung. 5 95-98, 2011.
  2. Szűcs, I.: A halászati ágazat gazdasági kérdései.
    In: , Debreceni Egyetem, Debrecen, 241-263, 2011.
  3. Lukácsik, M., Gyalog, G., Szűcs, I., Váradi, L.: A hazai akvakultúra ágazat jellemzői.
    In: Vízhasználat és öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaságban / Bíró Szabolcs, Agrárgazdasági Kutató Intézet, Budapest, 89-100, 2011, (ISSN 2061-8204) ISBN: 9789634915683
  4. Szűcs, I.: A hazai tógazdasági haltermelésből származó ponty és busa komplex árelemzése.
    Halászatfejlesztés. 33 26-37, 2011.
  5. Szűcs, I., Kovács, K.: A húsmarha ágazat és termékpálya gazdasági kérdései.
    In: , Debreceni Egyetem, Debrecen, 125-151, 2011.
  6. Blaskó, B., Cehla, B., Kiss, I., Kovács, K., Lapis, M., Madai, H., Nagy, A., Nábrádi, A., Pupos, T., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Állattenyésztési ágazatok ökonómiája: Az Agrármérnök MSc szak tananyagfejlesztése.
    Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Debrecen, 298 p., 2011.
  7. Székely, E., Szűcs, I., Valentinyi, K.: A mezőgazdasági vízgazdálkodás intézményi és szabályozási háttere.
    In: Vízhasználat és öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaságban. Szerk.: Bíró Szabolcs, Kapronczai István, Szűcs István, Váradi László, Agrárgazdasági Kutató Intézet, Budapest, 75-87, 2011. ISBN: 9789634915683
  8. Székely, E., Szűcs, I., Valentinyi, K.: A mezőgazdasági vízgazdálkodás intézményi és szabályozási rendszere.
    In: Vízhasználat és öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaságban / Bíró Szabolcs, Agrárgazdasági Kutató Intézet, Budapest, 75-87, 2011, (ISSN 2061-8204) ISBN: 9789634915683
  9. Biró, S., Kapronczai, I., Székely, E., Szűcs, I.: A Nemzeti Vidékstratégia a mezőgazdasági vízgazdálkodás és az öntözés tükrében.
    Gazdálkodás. 55 (3), 245-250, 2011.
  10. Szűcs, I., Blaskó, B.: A tejhasznú szarvasmarha ágazat és termékpálya gazdasági kérdései.
    In: , Debreceni Egyetem, Debrecen, 98-124, 2011.
  11. Biró, S., Apáti, F., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az öntözésfejlesztés gazdasági összefüggései.
    In: Vízhasználat és öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaságban / [szerk. Bíró Szabolcs et al.], AKI, Budapest, 45-74, 2011. ISBN: 9789634915683
  12. Szűcs, I., Apáti, F.: Öntözés ökonómiája.
    In: Almaültetvények vízkészlet-gazdálkodása. Szerk.: Tamás János, DE AGTC ; [Kecskemét] : KF KFK, [Debrecen], 275-294, 2011. ISBN: 9789639732995
  13. Biró, S., Kapronczai, I., Szűcs, I., Váradi, L.: Témalehatárolás, vizsgálati módszer és adatbázis.
    In: Vízhasználat és öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaságban. Szerk.: Bíró Szabolcs, Kapronczai István, Szűcs István, Váradi László, Agrárgazdasági Kutató intézet, Budapest, 5-10, 2011. ISBN: 9789634915683
  14. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Üzleti tervezés.
    In: Stratégiai klaszterfejlesztés. Szerk.: Grasselli Norbert, Völgyiné Nadabán Márta, Innova Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., Debrecen, 130-191, 2011. ISBN: 9789630831086
2010
  1. Pupos, T., Szűcs, I.: A tervezés mint menedzsment funkció.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 9-17, 2010. ISBN: 9879639935402
  2. Szőllősi, L., Szűcs, I., Apáti, F.: Beruházások tervezése.
    In: A stratégiai és az üzleti tervezés gyakorlata. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 143-152, 2010. ISBN: 9879639935402
2009
  1. Szűcs, I.: A halászati termékek fogyasztása, termelése és kereskdelme Európában.
    Élelmiszer, táplálkozás és marketing. 6 (1-2), 29-39, 2009.
2008
  1. Szűcs, I., Szőllősi, L.: A beruházások ökonómiai megítélése.
    In: Üzemtan I.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 46-59, 2008. ISBN: 9789639736917
  2. Szűcs, I., Gábor, J.: A halhús-termelés szervezése és ökonómiája.
    In: Üzemtan II.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás K., Budapest, 278-305, 2008. ISBN: 9789639736900(össz.)
  3. Szűcs, I., Kovács, K., Tikász, I.: A hazai halhús-fogyasztási szokások főbb jellemzői.
    Élelmiszer, táplálkozás és marketing. 5 (1), 53-62, 2008.
  4. Szűcs, I., Nábrádi, A.: A sertéshústermelés egyes gazdasági kérdései.
    In: Kárpátalja bekapcsolódásának segítése az Észak-alföldi régió gazdasági életébe. Szerk.: Madai Hajnalka, Nábrádi András, Lícium - Art Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. : Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma, Debrecen, 147-172, 2008. ISBN: 9789638030542
  5. Szűcs, I., Kovács, K., Vántus, A.: A tejtermelés szervezése és ökonómiája.
    In: Üzemtan II.. Szerk.: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 175-205, 2008. ISBN: 9789639736924
  6. Szűcs, I., Tikász, I.: Fogyasztói attitűdök vizsgálata a haltermékek piacán.
    Élelmiszer, táplálkozás és marketing. 5 (2-3), 51-57, 2008.
  7. Szűcs, I.: Hiányos üzemtani ismeretek.
    Agrárium. 18 (3), 2008.
  8. Békefi, E., Váradi, L., Gyalog, G., Szűcs, I.: Importance and role of multi-functionality in pond fish farming in Hungary.
    Agrár- Vidékfejleszt. Szle. 3 (1), 42, 2008.
  9. Szűcs, I.: Projekt és pályázatmenedzsment.
    In: Mezőgazdasági szaktanácsadás. Szerk.: Nagy Adrián, Nábrádi András, Campus K., Debrecen, 53-146, 2008. ISBN: 9789639822054
  10. Tikász, I., Bárány, L., Szűcs, I., Vida, V.: Szabadtartásos baromfitermékek fogyasztói értékítélete.
    Élelmiszer, táplálkozás és marketing. 5 (2-3), 81-87, 2008.
2007
  1. Bittner, B., Szűcs, I.: A dohányágazat SWOT analízise ; A dohányágazat problémafája ; A dohányágazat célstruktúrája.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a dohány ágazatban c. interaktív konferencia. Szerk.: Bittner Beáta, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 120-122, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 17.)
  2. Szőllősi, L., Szűcs, I.: Beruházások gazdasági értékelése.
    In: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban. Szerk.: Nábrádi András, Nagy Adrián, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 178-194, 2007, (Vállalkozói és menedzsment készségfejlesztés, 1789-3542)
  3. Szűcs, I., Váradi, L., Békefi, E.: Jó tógazdálkodási gyakorlat és a környezettudatos gazdálkodói szemlélet összefüggései.
    Pisces Hung. 1 60-73, 2007.
  4. Nábrádi, A., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Projektismertető.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a baromfi ágazatban. Szerk.: Nábrádi András, Szőllősi László, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 9-17, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 12.)
  5. Szűcs, I.: Projektismertető és a dohányágazatot érintő innovatív projektjavaslatokkal szembeni EU-s elvárások.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a dohány ágazatban c. interaktív konferencia. Szerk.: Bittner Beáta, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 10-29, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 17.)
  6. Szűcs, I.: Projektismertető és a sertés ágazatot érintő innovatív projektjavaslatokkal szembeni EU-s elvárások.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a sertés ágazatban c. interaktív konferencia. Szerk.: Bittner Beáta, Kovács Krisztián, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 11-34, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 11.)
  7. Szűcs, I.: Projektismertető és a tej ágazatot érintő innovatív projekt javaslatokkal szembeni EU-s elvárások.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a tejágazatban c. interaktív konferencia. Szerk.: Kovács Krisztián, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 9-31, 2007, (Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665 ; 12.)
  8. Bartha, A., Dékán Tamásné, O., Felföldi, J., Nagy, A., Nábrádi, A., Szűcs, I., Szőllősi, L.: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban.
    In: Vállalkozások működtetése az Európai Unióban. Szerk.: Nábrádi András, Nagy Adrián, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 3-200, 2007, (Vállalkozói és menedzsment készségfejlesztés, 1789-3542)
2006
  1. Bársony, P., Szűcs, I.: Az ezüstkárász fertőzöttség gazdasági hatásai a tógazdasági haltermelésben.
    Gazdálkodás. 50 (5), 38-47, 2006.
  2. Apáti, F., Felföldi, J., Gyarmati, Á., Kovács, K., Kiss, Z., Lukácsné Berke, Z., Szőllősi, L., Széll, S., Szűcs, I., Tikász, I.: Hajdú-Bihar megye mezőgazdasága: gazdálkodás az egyes tájegységekben :.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 133 p., 2006.
  3. Szűcs, I.: Horgászközpont létesítése és üzemeltetése Jászkíséren.
    In: Vidékfejlesztési esettanulmányok a magyar-román határ mentén. Szerk.: Gályász J, Campus Kiadó, Debrecen, 125-142, 2006.
2005
  1. Nábrádi, A., Apáti, F., Szűcs, I.: A tej- és marhahústermelés jelentősége.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs István ; [írta] Apáti Ferenc, Felföldi János, Grasselli Norbert, Lapis Miklós, Nábrádi András, Nagy Adrián, Popovics Péter András, Szőllősi László, Csűcs István, Szaktudás K. Ház, Budapest, 44-63, 2005.
  2. Apáti, F., Felföldi, J., Grasselli, N., Lapis, M., Nábrádi, A., Nagy, A., Popovics, P., Szőllősi, L., Szűcs, I.: A termelés költségei.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs I, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 117-128, 2005.
  3. Szűcs, I., Nábrádi, A., Nagy, A.: Az ágazat jövedelmezősége és hatékonysága.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs István , [írta] Apáti Ferenc, Felföldi János, Grasselli Norbert, Lapis Miklós, Nábrádi András, Nagy Adrián, Popovics Péter András, Szőllősi László, Csűcs István, Szaktudás K. Ház, Budapest, 134-135, 2005.
  4. Apáti, F., Felföldi, J., Grasselli, N., Lapis, M., Nábrádi, A., Nagy, A., Popovics, P., Szőllősi, L., Szűcs, I.: Az ágazat termelési alapjai.
    In: A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései. Szerk.: Szűcs I, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 65-96, 2005.
  5. Felföldi, J., Nábrádi, A., Szűcs, I.: Az agrárkörnyezetgazdálkodási programok ökonómiai megítélése.
    In: Debreceni Gyepgazdálkodási Napok : Gyepgazdálkodás. Szerk.: Nagy Géza, Lazányi János, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 81-95, 2005.
  6. Herczeg, A., Bács, Z., Fenyves, V., Grasselli, N., Nagy, A., Szűcs, I.: Nonprofit szervezetek gazdálkodás és számvitele.
    In: Nonprofit szervezetek gazdálkodása és számvitele. Szerk.: Bács Zoltán, Herczeg Adrienn, Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 1-152, 2005. ISBN: 9639553611
  7. Szűcs, I., Grasselli, N., Nagy, A., Bács, Z., Fenyves, V.: Projektmenedzsment.
    Szaktudás Kft., Budapest, 228 p., 2005. ISBN: 9639553603
2004
  1. Szűcs, I., Apáti, F., Grasselli, N., Váradi, L., Békefi, E.: A halhúsfogyasztási szokások változásának főbb tendenciái.
    In: 11. Állattenyésztési Napok : Nemzetközi Halgazdálkodási Tanácskozás. Szerk.: Stündl László, DE ATC, Debrecen, 27-39, 2004. ISBN: 9639274828
  2. Grasselli, N., Szűcs, I., Békefi, E.: A hazai tógazdasági haltermelés jövedelemtermelő képessége.
    In: 11. Állattenyésztési Napok : Nemzetközi Halgazdálkodási Tanácskozás. Szerk.: Stündl László, DE ATC, Debrecen, 135-139, 2004. ISBN: 9639274828
  3. Nábrádi, A., Szűcs, I., Grasselli, N.: A tejtermelés gazdasági helyzete és kilátásai I..
    Mezőhír. 7 (4), 98-102, 2004.
  4. Nábrádi, A., Szűcs, I., Grasselli, N.: A tejtermelés gazdasági helyzete és kilátásai II..
    Mezőhír. 7 (5), 107-109, 2004.
  5. Nábrádi, A., Szűcs, I.: Gazdasági tartalékok a sertéságazatban.
    A Hús. 14 (1), 18-19, 2004.
2003
  1. Nábrádi, A., Szűcs, I.: A sertéshústermelés gazdasági tartalékai.
    Mezőhír. 7 (4), 73-78, 2003.
  2. Békefi, E., Váradi, L., Szűcs, I., Müller, P.: A tilápia vásárló fogadtatásának felmérése.
    Halászatfejlesztés. 28 241-254, 2003.
2002
  1. Szűcs, I., Nábrádi, A., Stündl, L.: A halászati ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései.
    Szaktudás K., 2002, Budapest, 221. p., 2002. ISBN: 963942241X
  2. Szűcs, I., Békefi, E.: Akvakultúra és nem akvakultúra termékek versenye az európai piacokon.
    In: III. Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Napok, [Szolnoki Főiskola], Mezőtúr, 133-138, 2002. ISBN: 9789638787415
  3. Nábrádi, A., Szűcs, I.: A sertéshús jövedelmezőségére ható fontosabb tényezők.
    In: A sertéstenyésztés és a vágósertés előállítás alternatívái/ szerk. Szabó Péter, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 485-499, 2002.
  4. Szűcs, I., Grasselli, N., Koch, K., Békefi, E.: Az EU Halászati Termékeinek piaca és működtetése.
    In: A Magyar Halászat az Európai Uniós csatlakozás küszöbén / Orosz Sándor, Bardócz Tamás, Szűcs István, Grasseli Norbert, Koch Krisztina, Békefi Emese, Péterfy Miklós, Urbányi Béla, Haltermelők Országos Szövetsége, Budapest, 21-33, 2002.
  5. Lapis, M., Szűcs, I., Nábrádi, A.: Intenzitás és gazdaságosság a juhtenyésztésben.
    In: Aktuális kérdések a juhágazatban. Szerk.: Jávor András, Lícium - Art Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft., Debrecen, 74-91, 2002. ISBN: 9639274402
  6. Nábrádi, A., Szűcs, I.: Jövedelem, jövedelmezőség a juhászati ágazatban.
    In: Juhászati Terméktanács Konferenciája : Nyíregyháza, Magyarország, 2002.06.17, [S. n.], [Nyíregyháza], 1-22, 2002.
  7. Váradi, L., Békefi, E., Szűcs, I., Müller, P.: Market perspectives for European freshwater aquaculture: efforts to introduce new species to the market in Hungary.
    In: Proceedings of the 2nd Conference on Aquaculture Economics and Marketing. Szerk.: Váradi L, Centre for Agricultural Sciences, Faculty of Agricultural Economics and Rural Department, University of Debrecen, Debrecen, 29-36, 2002.
2001
  1. Nábrádi, A., Jávor, A., Molnár, G., Szűcs, I.: A juhászat helyzete és fejlesztésének lehetőségei a bihari térségben II..
    Gazdálkodás. 45 (1), 13-17, 2001.
  2. Nábrádi, A., Szűcs, I.: Az Európai Unió agrárpolitikája.
    In: Szemelvények az EU agár szak- és közigazgatási képzéséhez. Szerk.: Szűcs István, Debreceni Egyetem ATC AVFI, Debrecen, 82-131, 2001. ISBN: 963927416X
  3. Szűcs, I., Békefi, E.: Competition between European Aquaculture Products and International Food Markets (Pork, Poultry, etc.).
    EIFAC Occasional Paper. 35 127-136, 2001.
  4. Nábrádi, A., Molnár, G., Szűcs, I.: Korkép 2000 (1. fejezet).
    Magyar juhászat + kecsketenyésztés. 10 (2), 4-9, 2001.
  5. Nábrádi, A., Molnár, G., Szűcs, I.: Korkép 2000 (2. fejezet).
    Magyar juhászat + kecsketenyésztés. 10 (3), 4-7, 2001.
  6. Nábrádi, A., Molnár, G., Szűcs, I.: Korkép 2000 (3. fejezet).
    Magyar juhászat + kecsketenyésztés. 10 (4), 5-7, 2001.
  7. Jávor, A., Nábrádi, A., Kukovics, S., Békési, G., Hajdúk, P., Sáfár, L., Ráki, Z., Bedő, S., Poti, P., Molnár, A., Molnár, G., Székelyhidi, T., Szűcs, I., Ábrahám, M.: Strategic Steps in the Sheep and Goat Branches.
    J. Agric. Sci. 1 61-68, 2001.
2000
  1. Nábrádi, A., Jávor, A., Molnár, G., Szűcs, I., Kukovics, S.: A juhászat helyzete és fejlesztésének lehetőségei a bihari térségben I..
    Gazdálkodás. 44 (6), 11-18, 2000.
  2. Nábrádi, A., Szűcs, I., Balogh, P.: A sertéshústermelés gazdasági kérdései.
    Debreceni Egyetem, Debrecen, 94 p., 2000. ISBN: 9633562996
  3. Nábrádi, A., Szűcs, I., Balogh, P.: A sertéshústermelés gazdasági kérdései.
    Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest, 96 p., 2000. ISBN: 9633562996
  4. Szűcs, I., Nábrádi, A.: Egy új számítógépes tógazdasági tervezési modell bemutatása.
    In: Halászati Tudományos Tanácskozás, [s.n.], Szarvas, 5-30, 2000.
  5. Szűcs, I., Nábrádi, A.: New Opportunities in Pond Fish Farming with Special Regard to Central and Eastern Europe - an Economic Approach.
    In: International Conference on Aquaculture in the Third Millennium, [s.n.], Bangkok, 26-28, 2000.
1999
  1. Szűcs, I., Váradi, L., Stündl, L., Nábrádi, A.: Regional Surveys of fish Consumption habit in Hungary.
    In: Conference on Aquaculture Economics and Marketing, [s.n.], Debrecen, 82-100, 1999.
1997
  1. Csajbók, J., Szűcs, I.: A hazai halkonzerv-fogyasztás helyzete.
    Halászatfejlesztés 16-26, 1997.
  2. Nábrádi, A., Szűcs, I., Balogh, P.: A sertéshústermelés gazdasági kérdései.
    PATE Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kara, Mosonmagyaróvár, 39 p., 1997. ISBN: 9639096180
1996
  1. Szűcs, I., Nábrádi, A., Stündl, L.: Economics Assessment of Hungarian Pond Fish Culture.
    In: International Conference on Agriculture Development in Eastern Europe, [s.n.], Budapest, nincs, 1996.
  2. Nábrádi, A., Szűcs, I.: Halastó létesítés ökonómiai vizsgálata.
    DATE tud. közl. 32 297-305, 1996.
feltöltött közlemény: 172 Open Access: 46
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK