Tudóstér: Szakadát Gyula Zsolt publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 23 Open Access: 2
2024
  1. Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Kiss, A.: Funkcionális élelmiszerek potenciális prebiotikus hatásának fokozása enzimes degradáció segítségével.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLVII. Vándorgyűlés Program / Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 54, 2024. ISBN: 9786155606168
  2. Farmasi-Gyenge, N., Fazekas, M., Gálné Remenyik, J., Szakadát, G., Csótó, A.: Kapcaicin, kapcaicinoidok és segédanyagaik hatása a Fusarium graminearum Schwabe micéliális növekedésére és pigmenttermelésére.
    In: 29. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum / 11th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen: Program - Programme. Szerk.: Tarcali Gábor, Kövics György János, Debreceni Egyetem, MÉK Növényvédelmi Intézet, Debrecen, 81-82, 2024.
  3. Kiss, A., Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Karaffa, E.: Model studies for the assessment of prebiotic nature of selected food components with transformed carbohydrate profiles.
    In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 27, 2024. ISBN: 9786155270826
  4. Tupicza, R., Szilva, D., Szakadát, G., Peles, F., Pál, K., Kiss, A.: Utilization of enzyme-triggered degradation of plant components in order to fortify oligosaccharide content of prebiotic potential.
    In: 12th Central European Conference on Food : Book of abstracts / Bánáti Diána, CEFood, Szeged, 85, 2024. ISBN: 9786155270826
2023
  1. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
  2. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
  1. Csótó, A., Baranyi, D., Szakadát, G., Karaffa, E.: A fajták és egyes környezeti tényezők hatása a szőlő fertőző tőkepusztulás előfordulására: megfigyelések az Egri Borvidék epidemiológiai felmérése alapján.
    Növényvédelem. 83 (7), 297-305, 2022.
  2. Csótó, A., Baranyi, D., Szakadát, G., Karaffa, E.: A szőlő fertőző tőkepusztulás epidemiológiai felmérésének tanulságai az egri borvidéken.
    In: 68. Növényvédelmi Tudományos Napok 2022. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 39, 2022.
  3. Csótó, A., Hegedűs, L., Pájtliné Tánczos, E., Hegymegi, F., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E.: Egy dél-balatoni szőlőültetvény hosszú időtávú felmérésének és felszámolásának tanulságai a fertőző tőkeelhalás tekintetében.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 75, 2021. ISBN: 9786155586996
  4. Csótó, A., Baranyi, D., Szakadát, G., Karaffa, E.: Epidemiological survey of grapevine trunk diseases in the Eger Wine Region..
    In: 12th International Workshop on Grapevine Trunk Diseases / Ales Eichmeier, [s.n.], [s.l.], 120, 2022.
  5. Csótó, A., File, M., Piti, A., Ellmann, B., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E.: Potential GTDs antagonist microfungi isolated from grapevines.
    In: 12th International Workshop on Grapevine Trunk Diseases / Ales Eichmeier, [s.n.], [s.l.], 121, 2022.
  6. Csótó, A., File, M., Piti, A., Ellmann, B., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E.: Szőlőből izolált potenciális antagonista és biostimulátor hatású mikrogombák minősítési vizsgálatai.
    In: 68. Növényvédelmi Tudományos Napok 2022. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 37, 2022.
2021
  1. Piti, A., Szakadát, G., Karaffa, E., Csótó, A.: Antagonista mikrogomba-törzsek hatékonyság vizsgálata növénypatogénekkel szemben.
    In: 25-26. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum 9th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen Összefoglalók - Abstracts. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, DE MÉK, Debrecen, 50-51, 2021.
  2. Csótó, A., Hegymegi, F., Pál, K., Kovács, C., Szakadát, G., Karaffa, E.: Biológiai ágensek a szőlő fás betegségei elleni védekezésben.
    In: XIV. Szent-Györgyi Konferencia Kiadványa. Szerk.: Szathmári Balázs, BME Szent-Györgyi A. Szakkollégium, Budapest, 78, 2021.
  3. File, M., Szakadát, G., Karaffa, E., Csótó, A.: Potenciális antagonista és biostimulátor hatású gombatörzsek tenyészthetőségi és összeférhetőségi vizsgálatai.
    In: 25-26. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum 9th International Plant Protection Symposium at University of Debrecen Összefoglalók - Abstracts. Szerk.: Kövics György, Tarcali Gábor, DE MÉK, Debrecen, 60-61, 2021.
  4. Csótó, A., Hegymegi, F., Pál, K., Szakadát, G., Karaffa, E.: Törzsgyűjtemény-fejlesztés Magyarországon előforduló, szőlőből izolált endofiton gombafajokból.
    In: 67. Növényvédelmi Tudományos Napok 2021. Szerk.: Haltrich Attila, Varga Ákos, Magyar Növényvédelmi Társaság, Budapest, 28, 2021.
2014
  1. Kaprinyák, T., Koroknai, J., Antal, G., Szarvas, P., Kurucz, E., Domokos-Szabolcsy, É., Bradács, Z., Tóth, C., Szakadát, G., Wagner, C., Fári, M.: Horticultural application of Brazilian ginseng (Pfaffia Glomerata L.) in Hungary.
    In: XIV. Nemzetközi Tudományo Napok : Az átalakuló, alkalmazkodó mezőgazdaság és vidék : Program : Előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 189, 2014. ISBN: 9789639941755
2013
  1. Kaprinyák, T., Koroknai, J., Zsiláné André, A., Szakadát, G., Lévai, P., Kováts, Z., Fári, M.: Evaluation of colour versions of wild sage (Salvia nemorosa L.).
    Int. J. Hortic. Sci. 19 (1-2), 111-115, 2013.
  2. Kaprinyák, T., Koroknai, J., Zsiláné André, A., Szakadát, G., Lévai, P., Kováts, Z., Fári, M.: Ligeti zsálya (Salvia nmorosa L.) színváltozatok értékelése és a szelektált klónok vrágzásbiológiájának összehasonlítása.
    Kertgazdaság. 45 (3), 58-69, 2013.
2012
  1. Kaprinyák, T., Koroknai, J., Szarvas, P., Szakadát, G., Zsiláné André, A., Lévai, P., Fári, M., Kováts, Z.: A vadon élő ligeti zsálya (Salvia nemorosa L.) alak- színváltozatok nemesítése és kertészeti célú felhasználási lehetőségei.
    In: XVIII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Szerk.: Veisz Ottó, [MTA Mezőgazd. Kutint.], [Martonvásár], 93, 2012. ISBN: 9789638351388
  2. Kaprinyák, T., Koroknai, J., Szarvas, P., Szakadát, G., Zsiláné André, A., Lévai, P., Fári, M., Kováts, Z.: Breeding and opportunities for horticultural use of the new colour variations woodland sage (Salvia Nemorosa L.).
    In: Plant breeding for future generations : Proceedings of the 19th EUCARPIA General Congress. Eds.: Zoltán Bedő, László Láng, Agricultural Institute, Centre for Agricultural Research, Hungarian Academy of Sciences, Martonvásár, 252, 2012. ISBN: 9789638351395
  3. Kaprinyák, T., Koroknai, J., Zsiláné André, A., Fári, M., Kováts, Z., Lévai, P., Szakadát, G.: Új ligeti zsálya (Salvia nemorosa L.) színváltozatok kiemelése és jellemzése.
    Agrártud. közl. 46 41-44, 2012.
2011
  1. Antal, G., Szakadát, G., Fári, M.: In vitro tenyészterek multifunkciós folyamatvezérlésének modellezése lágy szárú növényekkel.
    In: Tanulmányok a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencián eredményesen szereplő hallgatók munkáiból. Szerk.: Antal Zsuzsanna, Juhász Lajos, DE Mezőgazd., Élelmiszertud. és Környezetgazd. Kar TDT, Debrecen, 6-14, 2011, (A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar tudományos diákköri közleményei, 2063-0069 ; 1.)
feltöltött közlemény: 23 Open Access: 2
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK