Tudóstér: Ozsváth Xénia Erika publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 14 Open Access: 7
2024
  1. Lugata, J., Ndunguru, S., Reda, G., Ozsváth, X., Angyal, E., Czeglédi, L., Gulyás, G., Knop, R., Oláh, J., Mészár, Z., Varga, R., Csernus, B., Szabó, C.: Methionine sources and genotype affect embryonic intestinal development, antioxidants, tight junctions, and growth-related gene expression in chickens.
    Animal Nutrition. 16 218-230, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Animal Science and Zoology (2023)
    D1 Food Animals (2023)
2023
  1. Csernus, B., Szabó, C., Knop, R., Reda, G., Ndunguru, S., Gulyás, G., Ozsváth, X., Czeglédi, L.: Capsanthin supplementation modulates the immune response in broiler chickens under Escherichia coli lipopolysaccharide challenge.
    Arch. Anim. Breed. 66 (1), 103-111, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Animal Science and Zoology
    Q2 Food Animals
    Q3 Genetics
    Q2 Plant Science
  2. Ortega, A., Babinszky, L., Oriedo, O., Csernus, B., Ozsváth, X., Czeglédi, L., Oláh, J., Szabó, C.: Impact of heat stress length and dietary antioxidant supplementation on the nutrient digestibility, metabolism and immune response of fattening pigs.
    Annals of Agricultural Sciences. 68 (1), 87-96, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Agronomy and Crop Science
    D1 Animal Science and Zoology
    Q1 Food Science
    D1 Horticulture
    Q1 Plant Science
    Q1 Soil Science
2022
  1. Lugata, J., Ozsváth, X., Ndunguru, S., Reda, G., Knop, R., Angyal, E., Oláh, J., Szabó, C.: Effect of genotype on the hematological parameter of TETRA-SL and Hungarian Partridge coloured chickens at young age.
    Agrártud. Közl. 2022 (1), 99-104, 2022.
  2. Lugata, J., Oláh, J., Ozsváth, X., Knop, R., Angyal, E., Szabó, C.: Effects of DL and L-Methionine on Growth Rate, Feather Growth, and Hematological Parameters of Tetra-SL Layers from 1-28 Days of Age.
    Animals (Basel). 12 (15), 1-11, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology
    Q1 Veterinary (miscellaneous)
  3. Ortega, A., Babinszky, L., Ozsváth, X., Oriedo, O., Oláh, J., Szabó, C.: Effects of heat stress and high dietary antioxidant supplementation on the ileal digestibility of nutrients and certain minerals in pigs.
    In: 30th International Symposium Animal Science Days : Book of Abstracts. Ed.: Vladimir Brajković, University of Zagreb Faculty of Agriculture, Zagreb, 75, 2022. ISBN: 9789538276361
  4. Ortega, A., Babinszky, L., Rózsáné Várszegi, Z., Ozsváth, X., Oriedo, O., Oláh, J., Szabó, C.: Effects of high vitamin and micro-mineral supplementation on growth performance and pork quality of finishing pigs under heat stress.
    Acta Agric. Slov. 118 (4), 1-10, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q4 Water Science and Technology
  5. Ortega, A., Babinszky, L., Ozsváth, X., Oriedo, O., Szabó, C.: The Effect of Heat Stress and Vitamin and Micro-Mineral Supplementation on Some Mineral Digestibility and Electrolyte Balance of Pigs.
    Animals (Basel). 12 (3), 1-9, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology
    Q1 Veterinary (miscellaneous)
2021
  1. Ozsváth, X., Szabó, C., Oláh, J., Csernus, B., Czeglédi, L.: A timol hatása a japánfürj (Coturnix japonica) vérbiokémiai paramétereire.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövettsége, Budapest, 55-59, 2021. ISBN: 9786158199117
  2. Csernus, B., Biró, S., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Fehér, M., Ozsváth, X., Czeglédi, L.: Bioaktív növényi kivonatok hatása a ponty intesztinális morfológiai paramétereire.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 93-98, 2021. ISBN: 9786158199117
  3. Ortega, A., Babinszky, L., Ozsváth, X., Oriedo, O., Oláh, J., Szabó, C.: Effects of antioxidant supplementation on the growth performance of pigs exposed to heat stress.
    In: Scientific Conference of PhD. Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation : Proceedings of Abstracts. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 44, 2021. ISBN: 9788055222424
2019
  1. Ozsváth, X., Keszler, I., Rigó, K., Pál, K.: Real-Time PCR készülék bevezetése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal debreceni laboratóriumában Salmonella kimutatás céljából = [Introduction of a real-time PCR instrument in the Debrecen laboratory of the National Food Chain Safety Office for Salmonella detection].
    Elelmiszervizsgalati Kozlemenyek. 65 (3), 2591-2605, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2018
  1. Czeglédi, L., Simon, Á., Csernus, B., Tisza, Á., Ozsváth, X., Csősz, É., Gulyás, G.: A hipofízis adenilát cikláz aktiváló polipeptid előfordulása tejelő tehenek plazmájában = Occurence of pituiraty adenylate cyclase-activating polypeptide in the plasma of dairy cows.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap, Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 90-91, 2018. ISBN: 9786155837142
  2. Csernus, B., Simon, Á., Gálné Remenyik, J., Ozsváth, X., Czeglédi, L.: Effects of bioactive compounds on interleukin expression of chicken.
    In: Arccal vagy háttal a jövőnek? : LX. Georgikon Napok, Pannon Egyetem, Keszthely, 40, 2018. ISBN: 9789639639911
feltöltött közlemény: 14 Open Access: 7
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK