Tudóstér: Daróczi Lajos publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 24 Open Access: 5
2024
  1. Shaikh, A., Ahmed, A., Kovács, B., Daróczi, L., Oláh, C., Prokisch, J.: "Walnut wonders: a dive into bee product development with green extract".
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 82, 2024. ISBN: 9786156457431
  2. Shaikh, A., Wandhekar, S., Ahmed, A., Pandey, V., Oláh, C., Daróczi, L., Prokisch, J., Harsányi, E., Kovács, B.: Exploring the Ecological Implications, Gastronomic Applications,and Nutritional and Therapeutic Potential ofJuglans regiaL.(Green Walnut): A Comprehensive Review.
    Nutrients. 16 (8), 1-23, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science (2023)
    D1 Nutrition and Dietetics (2023)
2023
  1. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
  2. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: a novel ingredient for enhancing bee products.
    In: Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods. Ed.: Serkan Selli, Hasim Kelebek, Adana Alparslan Turkes Science and Technology University, Istanbul, 153, 2023. ISBN: 9786250081617
  3. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: A novel ingredient for enhancing bee products.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-49, 2023. ISBN: 9786156457233
  4. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: Innovation for enhancing the Bee feed, Bee conservatin and Bee Product.
    In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 25, 2023. ISBN: 9786156018199
2022
  1. Prokisch, J., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, É., Badgar, K., Kiss, A., Shaikh, A., Gilányi, I., Oláh, C.: Functional Yogurt Fortified with Honey Produced by Feeding Bees Natural Plant Extracts for Controlling Human Blood Sugar Level.
    Plants-Basel. 11 (11), 1-16, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
2019
  1. Kiss, A., Naár, Z., Daróczi, L., Kukovics, S., Kukovics, F., Mirmazloum, I., Némedi, E.: Changes of free fatty acid composition and number of lactic acid bacteria in three functional goat and sheep milk products fortified with inulin or fish oil.
    CyTA - Journal of Food. 17 (1), 51-59, 2019.
2018
  1. Nagy, É., Jekő, J., Cziáky, Z., Daróczi, L., Jávor, A.: HPLC-MS analysis of the active ingredients of chamomile (Matricaria chamomilla) bee feeding syrup.
    Agrártud. Közl. 75 61-65, 2018.
2017
  1. Nagy, É., Novák, A., Daróczi, L., Jávor, A.: Ragweed components in honey.
    Agrártud. Közl. 73 65-68, 2017.
2016
  1. Kusza, S., Nagy, K., Jávor, A., Daróczi, L., Kukovics, S.: Main polymorphisms of CSN1S1, CSN1S2 and CSN2 genes in various Hungarian goat flocks.
    In: 12th International Conference on Goats "ICG 2016" : Book of Abstracts. Ed.: Ayșenur AYTAÇ, ARBER Professional Congress Services, Antalya, 190, 2016.
  2. Novák, A., Nagy, É., Daróczi, L., Kovács, B., Czipa, N.: Méhek takarmányozása gyógynövény tartalmazó etetősziruppal és a kész termék vizsgálata.
    In: Felmelegedés Ökolábnyom Élelmiszerbiztonság : LVIII. Georgikon Napok. 2016. szeptember 29-30, Keszthely. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 126, 2016. ISBN: 9789639639850
  3. Novák, A., Nagy, É., Daróczi, L., Kovács, B., Czipa, N.: Méhek takarmányozása gyógynövényt tartalmazó etetősziruppal és a késztermék vizsgálata.
    In: LVIII. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 126, 2016. ISBN: 9789639639843
  4. Némedi, E., Naár, Z., Daróczi, L., Kukovics, S., Kiss, A.: Optimized technology, storage changes in microbial parameters and functionality of goat milk products amended with inulin or omega-3 fatty acid containing oil.
    In: Sustainable goat breeding and goat farming in Central and Eastern European countries : European regional conference on goats 7-13 April 2014. Ed.: by Sandor Kukovics, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome, 257-263, 2016. ISBN: 9789251091234
2014
  1. Nagy, É., Prokisch, J., Daróczi, L., Harangi, J.: A borsmenta hatóanyagai mézben.
    Élelmiszervizsgálati közlemények. 60 (3), 294-300, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Kiss, A., Naár, Z., Daróczi, L., Némedi, E., Kukovics, S.: Development of functional sheep and goat milk products and the investigation of functionality in various packaging materials.
    J. Hyg. Eng. Des. 7 174-179, 2014.
  3. Nagy, É., Prokisch, J., Daróczi, L., Harangi, J.: Parlagfű tartalmú méztermék illó komponenseinek elemzése.
2013
  1. Nagy, É., Daróczi, L., Takács, T., Prokisch, J., Jekő, J., Harangi, J.: Honey sweet medicinal drugs.
    In: Book of Abstracts : 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. Eds.: Pulkrabová Jana; Tomaniová Monika; Nielen Mechel; Hajšlova Jana, Institute of Chemical Technology, Prague ICT Prague Press, Prága, 232, 2013. ISBN: 9788070808610
2012
  1. Schäffer, B., Daróczi, L., Keller, B., Szakály, Z., Lőrinczy, D.: Examination of proliferation of probiotic microbes by isoperibolic calorimetry.
    J. Therm. Anal. Calorim. 111 (3), 1891-1896, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Condensed Matter Physics
    Q3 Physical and Theoretical Chemistry
2010
  1. Schäffer, B., Keller, B., Daróczi, L., Lőrinczy, D.: Examination of growth of probiotic microbes by an isoperibolic calorimetry.
    J. Therm. Anal. Calorim. 102 (1), 9-12, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Condensed Matter Physics
    Q3 Physical and Theoretical Chemistry
2003
  1. Ásványi, B., Bugyi, G., Daróczi, L., Kovács, R., Szigeti, J., Varga, L.: Growth of yeast strains during batch production of single-cell protein from cheese whey.
    In: 1st FEMS Congress of European Microbiologists : Abstract Book / Federation of European Microbiological Societies, Elsevier, Ljubljana, 103-104, 2003.
  2. Kovács, R., Vecseriné Hegyes, B., Ásványi, B., Varga, L., Szigeti, J., Daróczi, L., Bugyi, G.: Manufacture of honey beer with Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces pastorianus.
    In: 1st FEMS Congress of the European Microbiologists : Abstract Book / Federation of European Microbiological Societies, Elsevier, Ljubljana, 117-118, 2003.
  3. Kovács, R., Vecseriné Hegyes, B., Ásványi, B., Varga, L., Szigeti, J., Daróczi, L., Bugyi, G.: Suitability of Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces pastorianus for use in honey beer production.
    In: 23rd International Specialised Symposium on Yeast "Interaction Between Yeasts and Other Organisms : Book of Abstracts, -, Budapest, 188-188, 2003.
1999
  1. Kukovics, S., Daróczi, L., Molnár, A., Anton, I., Zsolnai, A., Fésüs, L., Ábrahám, M.: A béta-laktoglobulin genotípus és a sajtkihozatali jellemzők összefüggése eltérő juh genotípusok esetében.
    Állatteny. takarm. 48 (6), 712-714, 1999.
feltöltött közlemény: 24 Open Access: 5
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK