Tudóstér: Kállai Zoltán publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 16 Open Access: 8
2024
  1. Gálné Remenyik, J., Csige, L., Dávid, P., Fauszt, P., Szilágyi-Rácz, A., Szőllősi, E., Bacsó, Z., Szepsy, I., Molnár, K., Rácz, C., Fidler, G., Kállai, Z., Stündl, L., Dobos, A., Paholcsek, M.: Exploring the interplay between the core microbiota, physicochemical factors, agrobiochemical cycles in the soil of the historic tokaj mád wine region.
    PLoS One. 19 (4), 1-24, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary (2023)
2023
  1. Csoma, H., Ács-Szabó, L., Papp, L., Kállai, Z., Miklós, I., Sipiczki, M.: Characterization of Zygosaccharomyces lentus Yeast in Hungarian Botrytized Wines.
    Microorganisms. 11 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology
    Q2 Microbiology (medical)
    Q2 Virology
  2. Rakonczás, N., Kállai, Z., Kovács, B., Antal, G., Szabó, S., Holb, I.: Comparison and Intercorrelation of Various Bentonite Products for Oenological Properties, Elemental Compositions, Volatile Compounds and Organoleptic Attributes of White Wine.
    Foods. 12 (2), 1-30, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Health Professions (miscellaneous)
    Q1 Health (social science)
    Q2 Microbiology
    Q1 Plant Science
  3. Csoma, H., Kállai, Z., Czentye, K., Sipiczki, M.: Starmerella lactis-condensi, a yeast that has adapted to the conditions in the oenological environment.
    International Journal of Food Microbiology 401 (1), 1-10, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
    Q1 Safety, Risk, Reliability and Quality
  4. Drezek, K., Sobczyk, M., Kállai, Z., Detman, A., Bardadyn, P., Mierzejewska, J.: Valorisation of Whey Permeate in Sequential Bioprocesses towards Value-Added Products?Optimisation of Biphasic and Classical Batch Cultures of Kluyveromyces marxianus.
    Int. J. Mol. Sci. 24 (8), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    D1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    D1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    D1 Spectroscopy
2022
  1. Rakonczás, N., Kállai, Z.: Terroir - A hagyomány forradalma I. Technológiai megközelítés Agyag, ásvány, mineralitás, a bentonitos derítés hatása.
    Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 18 p., 2022. ISBN: 9789635750801
  2. Rakonczás, N., Kállai, Z.: Terroir - A hagyomány forradalma II. Szakrális megfontolás.
    Szaktudás Kiadó Ház Rt., Budapest, 12 p., 2022. ISBN: 9789635750917
2021
  1. Csoma, H., Kállai, Z., Antunovics, Z., Czentye, K., Sipiczki, M.: Vinification without Saccharomyces: Interacting Osmotolerant and "Spoilage" Yeast Communities in Fermenting and Ageing Botrytised High-Sugar Wines (Tokaj Essence).
    Microorganisms. 9 (1), 1-28, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology
    Q2 Microbiology (medical)
    Q3 Virology
  2. Kállai, Z., Oros, G.: Vintage Effect on the Strain Dependent Dynamics of Ethanol Production in Vineries of Tokaj.
    Adv. Bios. Bio. 12 (01), 31-44, 2021.
2020
  1. Kállai, Z., Antunovics, Z., Oros, M.: Comparative Evaluation of the Dynamics of Alcohol Production of Wine Yeast Strains Isolated in Tokaj Region.
    Glob. J. Sci. Front. Res. 20 (6), 1-22, 2020.
  2. Rakonczás, N., Juhászné Tóth, R., Soós, Á., Kállai, Z., Kovács, B., Holb, I., Kovács, S.: Could bentonite product choice fit the desired wine style?.
    Mitteilungen Klosterneuburg. 70 87-101, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Horticulture
  3. Plaszkó, T., Szűcs, Z., Kállai, Z., Csoma, H., Vasas, G., Gonda, S.: Volatile Organic Compounds (VOCs) of Endophytic Fungi Growing on Extracts of the Host, Horseradish (Armoracia rusticana).
    Metabolites. 10 (11), 1-15, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
    Q2 Molecular Biology
2019
  1. Kállai, Z., Pfliegler, V., Mitercsák, J., Szendei, G., Sipiczki, M.: Preservation of diversity and oenological properties of wine yeasts during long-term laboratory maintenance: A study of strains of a century-old Tokaj wine yeast collection.
    LWT-Food Sci. Technol. 101 789-798, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
2017
  1. Karanyicz, E., Antunovics, Z., Kállai, Z., Sipiczki, M.: Non-introgressive genome chimerisation by malsegregation in autodiploidised allotetraploids during meiosis of Saccharomyces kudriavzevii x Saccharomyces uvarum hybrids.
    Appl. Microbiol. Biotechnol. 101 (11), 4617-4633, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Applied Microbiology and Biotechnology
    Q1 Biotechnology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  2. Magyar, D., Kállai, Z., Sipiczki, M., Dobolyi, C., Sebők, F., Beregszászi, T., Bihari, Z., Kredics, L., Oros, G.: Survey of viable airborne fungi in wine cellars of Tokaj, Hungary.
    Aerobiologia. 34 (2), 171-185, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Immunology
    Q3 Immunology and Allergy
    Q2 Plant Science
2014
  1. Pfliegler, V., Horváth, E., Kállai, Z., Sipiczki, M.: Diversity of Candida zemplinina isolates inferred from RAPD, micro/minisatellite and physiological analysis.
    Microbiol. Res. 169 (5-6), 402-410, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology
feltöltött közlemény: 16 Open Access: 8
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK