Tudóstér: Mihok Emőke publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 17 Open Access: 7
2024
  1. Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Jolji, M., György, É., Mészáros, N., Turcuş, V., Oláh, N., Máthé, E.: Specific Antimicrobial Activities Revealed by Comparative Evaluation of Selected Gemmotherapy Extracts.
    Antibiotics-Basel. 13 (2), 1-31, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry (2023)
    Q2 Infectious Diseases (2023)
    Q2 Microbiology (2023)
    Q2 Microbiology (medical) (2023)
    Q1 Pharmacology (medical) (2023)
    D1 Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous) (2023)
2023
  1. Héjja, M., Mihok, E., Alaya, A., Oláh, N., György, É., Máthé, E.: Analytical and microbiological examination of gemmotherapy extracts = Gemmoterápiás extraktumok analitikai és mikrobiológiai vizsgálata.
    In: XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 29th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 1, 2023, (ISSN 2734-7109)
  2. Alaya, A., Mihok, E., Pecsenye, B., Jolji, M., Kertész, A., Bársony, P., Vigh, S., Cziáky, Z., Máthé, A., Burtescu, R., Oláh, N., Neamtu, A., Turcuş, V., Máthé, E.: Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
    Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry
    Q2 Cell Biology
    Q1 Clinical Biochemistry
    D1 Food Science
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Physiology
  3. Téglás Tímea, Mihok, E., Cziáky, Z., Oláh, N., Nyakas, C., Máthé, E.: The Flavonoid Rich Black Currant (Ribes nigrum) Ethanolic Gemmotherapy Extract Elicits Neuroprotective Effect by Preventing Microglial Body Swelling in Hippocampus and Reduces Serum TNF-alfa Level: Pilot Study.
    Molecules. 28 (8), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Analytical Chemistry
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
2020
  1. Neamtu, A., Szőke-Kovács, R., Mihok, E., Georgescu, C., Turcuş, V., Oláh, N., Frum, A., Tita, O., Neamtu, C., Szőke-Kovács, Z., Cziáky, Z., Máthé, E.: Bilberry (Vaccinium myrtillus L.) Extracts Comparative Analysis Regarding Their Phytonutrient Profiles, Antioxidant Capacity along with the In Vivo Rescue Effects Tested on a Drosophila melanogaster High-Sugar Diet Model.
    Antioxidants. 9 1-33, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry
    Q2 Cell Biology
    Q2 Clinical Biochemistry
    Q2 Molecular Biology
    Q2 Physiology
2019
  1. Téglás Tímea, Cziáky, Z., Mihok, E., Oláh, N., Máthé, E., Nyakas, C.: A funkcionális táplálkozás nyomában: a fekete ribizli (Ribes nigrum) kivonat analitikai elemzése és hatása az LPS indukálta gyulladásos folyamatokra felnőtt patkányokban.
    In: IV. Sporttudományi Phd Szimpózium Program és absztraktfüzet, Testnevelési Egyetem, Budapest, 15-16, 2019.
  2. Mihok, E., Albert, C., György, É., Máthé, E.: Bogyóstermések és rügykivonatok antioxidáns tartalmának vizsgálata = Studies of antioxidant contents of berries and plant buds extracts.
    In: XXV. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 25th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Kolozsvár, 44, 2019, (ISSN 1843-6293)
  3. Laslo, É., György, É., Mihok, E., Antal, M.: Evaluation of the microbiological quality of some fresh dairy products with Soleris® Automated System.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 80-93, 2019.
  4. Mihok, E.: Magas antioxidáns tartalmú joghurtok.
    In: Kutassunk együtt! Szerk.: Kósa István, Tódor Imre, Presa Universitara Clujeana, Kolozsvár, 17, 2019.
  5. Mihok, E., György, É., Máthé, E.: The Carpathian lingonberry, raspberry and blackberry fruit extracts feature variable antimicrobial efficiency.
    Agrártud. közl. 1 27-32, 2019.
2018
  1. Mihok, E., Albert, C., Molnos, É., Gyenge, S., András, C.: A fekete ribiszkében (Ribes nigrum L.) található antociánok Soxhlet-extrakciós kinetikájának vizsgálata = Kinetic Study of Soxhlet Extraction of Anthocyanins from Blackcurrant (Ribes nigrum L.).
    In: 24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 107, 2018, (ISSN 1843-6293)
  2. András, C., Molnos, É., Mihok, E., Albert, C., Héjja, M., Mátyás, L.: Effects of solvent and pretreatment on the extraction kinetics of anthocyanins from blackcurrant peel residue.
    In: Abstract Book Foodconf Science, Technology and Innovation. Szerk.: István Dalmadi, László Baranyai, Quang D. Nguyen, Faculty of Food Science, Szent István University, Budapest, 40-41, 2018. ISBN: 9789632697949
  3. András, C., Salamon, B., György, É., Mihok, E., Szép, A.: Essential oil extraction from herbs and their use in the food industry.
    Agrártud. közl. Klsz. 59-74, 2018.
  4. András, C., Salamon, B., György, É., Mihok, E., Szép, A.: Fűszernövények illóolaj-kinyerése és élelmiszeripari alkalmazása.
    In: Tiszántúli Agrártudományi Napok a debreceni agrár-felsőoktatás 150. évfordulójára, Debreceni Egyetem mezőgazdaság, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 1, 2018.
  5. Mihok, E., Máthé, E., Molnos, É., György, É.: Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 108, 2018. ISBN: 9786155545818
  6. Mihok, E., Máthé, E., Molnos, É., György, É.: Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 379-386, 2018. ISBN: 9786155545900
2015
  1. Laslo, É., Mara, G., Funkenhauzer, B., Mihok, E., Salamon, R., Lányi, S., Ábrahám, B.: Isolation and screening of lactic acid bacteria from naturally fermented sources with high biotechnological potential.
    Stud. Univ. Babes-Bolyai Chem. 60 (4), 95-106, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Chemistry (miscellaneous)
feltöltött közlemény: 17 Open Access: 7
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK