Tudóstér: Béri Béla publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 117 Open Access: 33
2022
  1. Béri, B., Brassó, D.: A tartás- és fejéstechnológia hatása a nyerstej mikrobiológiai minőségére.
    Értékálló aranykorona. 19 (3), 24-25, 2022.
  2. Török, E., Béri, B., Posta, J.: A termelésben töltött időt befolyásoló tényezők elemzése, különös tekintettel a lineáris küllemi tulajdonságokra a hazai tejtermelő állományokban.
    In: XXVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum Keszthely : Konferenciakötet. Szerk.: Bene Szabolcs, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 71-76, 2022. ISBN: 9786156338075
  3. Brassó, D., Komlósi, I., Rózsáné Várszegi, Z., Varga, É., Béri, B.: Egy magyar struccállomány tojástermelésésnek értékelése (előzetes közlemény).
    Állatteny. Takarm. 70 (4), 284-297, 2022.
2021
  1. Török, E., Vass, N., Béri, B., Könyves, L., Posta, J.: A hasznos élettartam alakulására ható tényezők elemzése holstein-fríz teheneknél.
    Magyar Állatorv. L. 143 81-90, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  2. Török, E., Béri, B., Füller, I., Vágó, B., Komlósi, I., Posta, J.: A hosszú élettartam genetikai becslésének lehetősége kettőshasznú magyartarka állományban..
    Állatteny. Takarm. 70 (1), 15-24, 2021.
  3. Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: A laktációszám és a laktáció stádium hatása a tejmennyiségre, a nyers tehéntej összetételére és mikrobiológiai tulajdonságaira egy hazai tehenészeti telepen.
    Élelmiszervizsgálati Közlemények. 67 (2), 3421-3430, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  4. Török, E., Béri, B., Posta, J.: A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021: Tanulmánykötet I.. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-54, 2021. ISBN: 9786158199117
  5. Török, E., Béri, B., Posta, J.: A termelésben töltött idő és a fő bírálati tulajdonságok közötti kapcsolat elemzése a hazai holstein-fríz állományban.
    In: XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 58, 2021. ISBN: 9786155586996
  6. Török, E., Komlósi, I., Szőnyi, V., Béri, B., Mészáros, G., Posta, J.: Combinations of Linear Type Traits Affecting the Longevity in Hungarian Holstein-Friesian Cows.
    Animals (Basel). 11 1-12, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology
    Q1 Veterinary (miscellaneous)
  7. Béri, B., Török, E.: Korszerű borjúnevelési technológiák.
    Értékálló aranykorona. 21 (5-6), 27-30, 2021.
  8. Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program.
    Pathogens. 10 (2), 1-12, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Immunology and Allergy
    Q2 Immunology and Microbiology (miscellaneous)
    Q2 Infectious Diseases
    Q2 Microbiology (medical)
    Q2 Molecular Biology
  9. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  10. Török, E., Komlósi, I., Béri, B., Füller, I., Vágó, B., Posta, J.: Principal component analysis of conformation traits in Hungarian Simmental cows.
    Czech J. Anim. Sci. 66 (2), 39-45, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
2020
  1. Béri, B., Török, E.: A legfontosabb genetikai és környezeti tényezők szerepe a tőgygyulladás megelőzésében.
    Értékálló aranykorona. 20 (1), 25, 28, 2020.
  2. Béri, B., Török, E.: A precíziós technológiák alkalmazásának lehetőségei a tejhasznosítású szarvasmarhatartásban.
    Értékálló aranykorona. 20 (3), 29-30, 2020.
  3. Béri, B., Török, E.: Környezeti hajlamosító tényezők, takarmányozási hibák és a lábvégproblémák összefüggései.
    Értékálló aranykorona. 20 (9), 27-29, 2020.
  4. Kovácsné Koncz, N., Béri, B., Deák, B., Kelemen, A., Tóth, K., Kiss, R., Radócz, S., Miglécz, T., Tóthmérész, B., Valkó, O.: Meat production and maintaining biodiversity: Grazing by traditional breeds and crossbred beef cattle in marshes and grasslands.
    Appl. Veg. Sci. 23 (2), 139-148, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q1 Nature and Landscape Conservation
  5. Brassó, D., Béri, B., Komlósi, I.: Studies on Ostrich (Struthio Camelus) - Review.
    Agrártud. Közl. 1 15-22, 2020.
  6. Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: The effect of season on the microbiological status of raw milk.
    Agrártud. Közl. 1 (1), 95-99, 2020.
  7. Pócsi, I., Győri, Z., Béri, B.: Új kutatások a tejtermékpálya élelmiszer-biztonságának növelése érdekében II..
    Tejgazdasági Szemle. 7 (5), 21-23, 2020.
2019
  1. Brassó, D., Béri, B.: A heterózistenyésztés hatása a tejhasznosítású tehenek tejtermelésére, termékenységére és egészségi állapotára.
    In: InterTalent Unideb 2018. Szerk.: Mándy Zsuzsanna, Mező Lilla Dóra, Mező Ferenc, Debreceni Egyetem, Debrecen, 65-68, 2019. ISBN: 9789634901983
  2. Petróczki, F., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bulk milk from two dairy farms in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 66 (Suppl1), 179-180, 2019.
  3. Török, E., Béri, B., Posta, J.: Jersey tehenek küllemének értékelése korösszetétel alapján.
    In: A Magyar Buiatrikus Társaság 29. nemzetközi kongresszusa : Proceedings. Szerk.: Szenci Ottó, [Magyar Buiatrikus Társaság], Hévíz, 219-223, 2019. ISBN: 9786158141307
  4. Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: The effect of breed and number of lactation on the microbiological quality of raw milk = a fajta és a laktáció számának hatása a nyerstej mikrobiológiai minőségére.
    In: Innovation challenges in the 21st century : LXI. Georgikon Napok International Scientific Conference : abstract volume. Eds.: Gábor Pintér, Szilvia Csányi, Henrik Zsiborács, University of Pannonia Georgikon Faculty, Keszthely, 85, 2019. ISBN: 9789633961292
  5. Petróczki, F., Tonamo, A., Béri, B., Peles, F.: The effect of breed and stage of lactation on the microbiological status of raw milk.
    Agrártud. Közl. 1 37-45, 2019.
2018
  1. Brassó, D., Béri, B.: A heterózistenyésztés jelentősége és előnyei tejhasznosítású szarvasmarhaállományoknál.
    In: "Termőföldtől az asztalig" : A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 1-6, 2018. ISBN: 9789634900092
  2. Béri, B., Török, E.: A lábvég-problémák tejtermelésre gyakorolt hatása tehenészetekben.
    Értékálló aranykorona. 18 (3), 27-30, 2018.
  3. Török, E., Béri, B., Posta, J.: A lineáris küllemi bírálati tulajdonságok és a selejtezés közötti kapcsolatok elemzése egy hazai holstein-fríz állományban.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Nap, Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 74-75, 2018. ISBN: 9786155837142
  4. Béri, B., Brassó, D.: A procross rotációs keresztezés hatása a tejhasznú tehenek tejtermelésére.
    In: XXXVII. Óvári Tudományos Napok, 2018. november 9-10. : Fenntartható agrárium és környezet, az Óvári Akadémia 200 éve - múlt, jelen, jövő. Szerk.: Szalka Éva, VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, 293-300, 2018. ISBN: 9786155837159
  5. Petróczki, F., Veres, V., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterisation of Staphylococcus aureus isolated from raw milk from vending machines.
    In: One Health & Food Safety International Congress : Conference Proceedings, Universität Bonn, Bonn, 93, 2018.
  6. Petróczki, F., Veres, V., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterisation of Staphylococcus aureus strains isolated from raw milk from vending machines in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    In: Scientific researches in food production - 3rd meeting of young researchers from V4 countries - Conference Proceedings. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 50-54, 2018.
  7. Petróczki, F., Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Kardos, G., Béri, B., Peles, F.: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from cheeses in Hungary.
    In: Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 26, 2018.
  8. Süli, Á., Garipoglu, A., Csapó, J., Béri, B., Vargáné Visi, É., Jónás, E.: Dietary manipulation to increase the concentration of n-3 fatty acids in milk fat.
    Appl. Ecol. Environ. Res. 16 (2), 1553-1562, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
  9. Kovácsné Koncz, N., Posta, J., Tóth, K., Radócz, S., Béri, B.: Extenzív és intenzív húsmarha fajták legelésének a hatása szikes gyepek növényzetére.
    Termvéd. közl. 24 114-123, 2018.
  10. Török, E., Béri, B., Posta, J.: Holstein-fríz tehenek selejtezését befolyásoló tényezők elemzése.
    Állatteny. Takarm. 67 (1), 51-60, 2018.
  11. Kojo Woode, B., Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: Microbiological quality of bulk tank raw milk from two dairy farms in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    Agrártud. Közl. 75 105-112, 2018.
  12. Petróczki, F., Kojo Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of bulk tank milk and different flavored gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant.
    Agrártud. Közl. 75 73-78, 2018.
  13. Petróczki, F., Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of gomolya cheeses produced by small-scale dairies.
    In: Abstract Book : FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference. Eds.: University of Debrecen, University of Debrecen, Debrecen, 36-37, 2018.
  14. Kovácsné Koncz, N., Simon, Á., Béri, B.: The effect of different genotype cattle grazing on the nutrient content of saline grasslands vegetation.
    Agrártud. Közl. 75 45-50, 2018.
2017
  1. Béri, B., Brassó, D.: A heterózistenyésztés lehetősége és előnyei tejhasznosítású állományoknál.
    Partnertájékoztató Hírlevél. 17 (9), 36-40, 2017.
  2. Béri, B., Török, E.: A leggyakoribb selejtezési okok a tejhasznosítású teheneknél, különös tekintettel a tőgy-és lábvégbetegségekre.
    Értékálló aranykorona. 17 (2), 24-28, 2017.
  3. Kovácsné Koncz, N., Tóth, K., Radócz, S., Béri, B.: Extenzív és intenzív húsmarha legeltetés természetvédelmi szempontú összehasonlító vizsgálata hortobágyi mélyfekvésű gyepekben.
    Gyepgazdálk. Közl. 15 (1), 39-47, 2017.
  4. Kovácsné Koncz, N., Posta, J., Béri, B.: Különböző szarvasmarhafajták legelői viselkedésének összehasonlító vizsgálata hortobágyi szikeseken.
    Gyepgazdálk. Közl. 15 (2), 29-36, 2017.
  5. Kovácsné Koncz, N., Tóth, K., Radócz, S., Béri, B.: Különböző szarvasmarha fajták legeltetésének hatása hortobágyi mélyfekvésű legelők botanikai összetételére.
    Agrártud. Közl. 73 57-63, 2017.
  6. Woode, B., Petróczki, F., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological quality of bulk tank raw milk in Hajdú-Bihar County, Hungary.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts / org. by Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovak University of Agriculture, Nitra, 42-43, 2017.
  7. Petróczki, F., Woode, B., Törős, G., Nagy, N., Béri, B., Peles, F.: Microbiological status of smoked parenica cheeses produced in industrial and in small-scale conditions.
    In: Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts, Slovak University of Agriculture, Nitra, 36-37, 2017.
  8. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Berecz, E.: Oilseeds as a perspective in the nutrition on dairy farm.
    Lucr. Ştiint. Zootech. Biotehnol. 50 (2), 29-33, 2017.
  9. Béri, B., Brassó, D.: Új irányzat a tejhasznosítású fajták tenyésztésében.
    Magy. állatteny. lapja. 9 22-25, 2017.
2016
  1. Török, E., Béri, B.: A leggyakoribb selejtezési okok tejhasznosítású teheneknél.
    Agrárunió. 17 (4), 78-79, 2016.
  2. Heller, G., Békefi, J., Annus, K., Immler, S., Béri, B., Gáspárdy, A.: Characterization of Original Braunvieh in Bavarian Allgäu based on body measurements.
    Danub. Animal Genet. Resour. 1 51-56, 2016.
  3. Béri, B., Békefi, J.: Extenzív tej- és hústermelés a kárpáti borzderes fajtával.
    Őstermelő. 2 104-107, 2016.
  4. Kovácsné Koncz, N., Béri, B., Kelemen, A., Deák, B., Radócz, S., Valkó, O.: Hortobágyi mélyfekvésű szikes területek élőhely kezelése különböző intenzitású szarvasmarhafajták legeltetésével.
    In: NATURA 2000 területek természetvédelmi vizsgálatai, élőhelykezelési, fenntartási tapasztalatai a "Fenntartható fejlődés a Kárpát-medencében III." című konferenciasorozat keretében : Absztraktkötet = Nature conservation investigations in NATURA 2000 sites, in "Sustainable development in the Carpathian basin III" conference : Book of Abstracts. Szerk.: Zimmermann Zita, Szabó Gábor, Szent István Egyetem, Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 56, 2016. ISBN: 9789632695266
2015
  1. Szűcs, I., Béri, B., Szőllősi, L., Kovács, K., Molnár, S., Ladányi, K., Szűcs, I.: A hazai tejágazat fejlesztési koncepciójának komplex megvalósíthatósági elemzése és továbbfejlesztése.
  2. Gáspárdy, A., Béri, B.: A kiegészítő világítási rendszerek terjedése a kérődzők tartástechnológiájában.
    Állatteny. takarm. 64 (4), 296-309, 2015.
  3. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J.: A takarmányozás hatása az állati termékekre, különös tekintettel a zsírsav-összetételére.
    Állatteny. Takarm. 64 (3), 164-177, 2015.
  4. Kovácsné Koncz, N., Béri, B.: Extenzív hasznosítású gyepek élőhely kezelése különböző szarvasmarhafajták legeltetésével: áttekintés.
    Gyepgazdálk. Közl. 13 (1-2), 19-29, 2015.
  5. Kárnyáczki, Z., Csanádi, J., Fenyvessy, J., Béri, B.: Kísérleti tejtermékek E-vitamin tartalmának vizsgálata.
    Agrártud. Közl. 65 49-52, 2015.
  6. Kovácsné Koncz, N., Béri, B., Kelemen, A., Deák, B., Valkó, O.: Mély fekvésű gyepek élőhely kezelése különböző szarvasmarhafajták legeltetésével.
    In: LVII. Georgikon Napok = 57th Georgikon Scientific Conference : Kivonat-kötet : Programfüzet, valamint az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 132, 2015. ISBN: 9789639639812
  7. Kovácsné Koncz, N., Béri, B., Kelemen, A., Deák, B., Valkó, O.: Mély fekvésű gyepek élőhely kezelése különböző szarvasmarhafajták legeltetésével.
    In: LVII. Georgikon Napok. Szerk.: Nagy Zita Barbara, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 225-234, 2015. ISBN: 9789639639829
  8. Gulyás, G., Czeglédi, L., Béri, B., Harangi, S., Csősz, É., Szabó, Z., Janáky, T., Jávor, A.: Proteomic analysis of skeletal muscle at different live weights in Charolais bulls.
    Acta Aliment. 44 (1), 132-138, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  9. Juhász, C., Béri, B.: Tejtermelés: Vezetői segédlet.
    Milrol Kft., Kecskemét, 60 p., 2015. ISBN: 9786155602108
  10. Juhász, C., Béri, B.: Tejtermelés útmutató fiatalok számára.
    Milrol Kft, Debrecen : Debreceni Egyetem ; Kecskemét, 156 p., 2015. ISBN: 9786155602108
2014
  1. Békefi, J., Gáspárdy, A., Béri, B.: A kárpáti borzderes szarvasmarha eredete, története és magyarországi felhasználásának lehetősége.
    Agrártud. közl. 57 15-20, 2014.
  2. Béri, B.: A koncentrált tej termelésének lehetősége és helyzete.
    Holstein Magazin. 22 (1), 22-25, 2014.
  3. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Vargáné Visi, É., Borbélyné Varga, M.: Az olajos magvak felhasználásának lehetősége a tejelő tehenek takarmányozásában.
    Agrártud. Közl. 57 67-74, 2014.
  4. Harangi, S., Béri, B.: Az ultrahangos mérésekkel kapott és a vágóértéket jellemző adatok közötti összefüggés charolais hízóbikákban.
    Állatteny. takarm. 63 (1), 42-55, 2014.
  5. Békefi, J., Béri, B.: Régi-új őshonos marhafajtánk: a kárpáti borzderes.
    Élet tud. 69 (29), 903-904, 2014.
  6. Békefi, J., Béri, B.: Régi-új őshonos marhafajtánk: kicsi a bors, de erős.
    Élet tud. 69 (30), 944-946, 2014.
2013
  1. Békefi, J., Gáspárdy, A., Béri, B.: A kárpáti borzderes testalakulásának és méreteinek összehasonlító elemzése.
    Agrártud. közl. 51 15-19, 2013.
  2. Süli, Á., Béri, B., Csapó, J., Vargáné Visi, É.: A lenmag etetés hatása a tej zsírsavösszetételére.
    Agrártud. Közl. 51 45-50, 2013.
  3. Harangi, S., Béri, B., Popp, J.: Különböző súlyban vágott charolais növendék bikák hizlalási, vágási és csontozási eredményei.
    Gazdálkodás. 57 (2), 147-159, 2013.
2012
  1. Csapó, J., Béri, B., Süli, Á., Vargáné Visi, É.: Colostrum and milk of different cattle breeds as amino acid source.
    Acta Agric. Slov. 100 (Suppl.), 327-331, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Water Science and Technology
  2. Gulyás, G., Béri, B., Jávor, A., Márk, L., Csősz, É., Pohóczky, K., Soltész, B., Kuti, D., Czeglédi, L.: Holstein-fríz tehenek hosszú hasznos élettartamának vizsgálata proteomikai módszerekkel.
    Agrártud. közl. 48 21-25, 2012.
2011
  1. Béri, B.: A koncentráltabb tej termelésének lehetősége - Horn Artúr munkássága alapján.
    Anim. Welf. Etol. Housing sys. 7 (4), 84-92, 2011.
  2. Béri, B., Vargáné Visi, É., Lóki, K., Csapóné Kiss, Z., Süli, Á., Salamon, R., Csapó, J.: Analysis of the fatty acid pattern of milk from current and rare cattle breeds.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 28-43, 2011.
  3. Csapó, J., Lóki, K., Béri, B., Süli, Á., Vargáné Visi, É., Albert, C., Csapóné Kiss, Z.: Colostrum and milk of current and rare cattle breeds: protein content and amino acid composition.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 18-27, 2011.
  4. Vargáné Visi, É., Süli, Á., Béri, B., Csapóné Kiss, Z., Lóki, K., Salamon, R., Csapó, J.: Colostrum of current and rare cattle breeds: fatty acid pattern.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 4 5-17, 2011.
  5. Sütő, B., Kárnyáczki, Z., Béri, B.: Effect of vitemin E and Selenium supplementation on the antioxidant content of milk and dairy products in dairy cows.
    J. Agric. Sci. 44 9-12, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q1 Animal Science and Zoology
    Q3 Genetics
  6. Peles, F., Béri, B., Győri, Z., Varga, L.: Effects of management and milking conditions for dairy cows on microbiological properties of raw milk.
    In: 4th Congress of European Microbiologists. Program Book / Federation of European Microbiological Societies, Federation of European Microbiological Societies, Geneva, Switzerland, 160, 2011.
  7. Peles, F., Béri, B., Győri, Z., Varga, L.: Occurrence of Escherichia coli and Staphylococcus aureus on dairy farms in Hungary.
    Journal of Food Protection. 74 159-160, 2011.
2010
  1. Komlósi, I., Wolfová, M., Wolf, J., Farkas, B., Szendrei, Z., Béri, B.: Economic weights of production and functional traits for Holstein-Friesian cattle in Hungary.
    J. Anim. Breed. Genet. 127 143-153, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology
    Q1 Food Animals
    Q1 Medicine (miscellaneous)
  2. Kárnyáczki, Z., Béri, B., Fenyvessy, J., Csanádi, J.: Funkcionális tejtermékek kifejlesztésének lehetőségei.
    Agrártud. Közl. 40 33-36, 2010.
  3. Hódi, K., Szendrei, Z., Kovács, B., Holcvart, M., Béri, B.: Különböző genotípusú szarvasmarhák tejének makroelem-tartalma.
    Agrártud. Közl. 40 27-31, 2010.
  4. Czeglédi, L., Gulyás, G., Radácsi, A., Kusza, S., Békefi, J., Béri, B., Jávor, A.: Sample preparation and staining methods for two-dimensional polyacrylamide gel electrophoresis of proteins from animal tissues.
    Animal Sci. Biotechn. 43 (1), 267-270, 2010.
  5. Sütő, B., Béri, B.: Tejelő szarvasmarhák antioxidánsokkal történő takarmány kiegészítésének hatása a tej E-vitamin és likopintartalmára.
    Agrártud. Közl. 40 69-72, 2010.
2009
  1. Béri, B.: A fajtaválasztás lehetősége tejhasznosítású állományoknál azaz Tejhasznosítású fajták összehasonlító tesztje.
    Őstermelő. 14 (6), 111-113, 2009.
  2. Süli, Á., Béri, B.: A takarmányozás hatása a tej zsírsavösszetételére.
    Anim. Welf. Etol. Tartástechnol. 5 (4), 255-262, 2009.
  3. Süli, Á., Béri, B.: Funkcionális élelmiszer-előállítás lehetősége szarvasmarhával.
    Economica. 2 (1), 58-64, 2009.
  4. Süli, Á., Béri, B.: Hidegen sajtolt lenmag etetése szarvasmarhával.
    Agrár- Vidékfejleszt. Szle. 4 (2), 157-162, 2009.
  5. Béri, B., Bodó, I., Komlósi, I., Czeglédi, L., Radácsi, A., Harangi, S., Szendrei, Z.: Szarvasmarhatenyésztésünk helyzete, lehetőségeink.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ;Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft, Debrecen, 347-378, 2009. ISBN: 9789638823304
2008
  1. Peles, F., Máthéné Szigeti, Z., Béri, B., Szabó, A.: A tartástechnológia hatása a nyers tej mikrobiológiai állapotára.
    Agrártud. közl. 31 67-75, 2008.
  2. Radácsi, A., Czeglédi, L., Béri, B.: Az MC1R gén polimorfizmusainak szerepe a szarvasmarha szőrszínének kialakításában.
    AWETH 4 (2), 453-460, 2008.
  3. Harangi, S., Gazdóf, K., Czeglédi, L., Béri, B.: Különböző genotípusú növendékbikák sajátteljesítmény-vizsgálat alatti teljesítményének értékelése.
    AWETH 4 (2), 128-136, 2008.
  4. Komlósi, I., Harmat, Á., Nagy, I., Posta, J., Márkus, S., Béri, B., Mihók, S.: Magyar tarka bikák borjúnevelő- és tejtermelő-képességi tenyészértéke közötti összefüggés elemzése.
    Állatteny. takarm. 57 (2), 97-105, 2008.
  5. Peles, F., Varga, L., Máthéné Szigeti, Z., Béri, B., Szabó, A.: Occurrence of Staphylococcus aureus in milk samples of cows with mastitis.
    In: A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2008. évi Nagygyűlése és a XI. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet. Közread.: Magyar Mikrobiológiai Társaság, Magyar Mikrobiológiai Társaság, Keszthely, 63, 2008.
  6. Radácsi, A., Béri, B., Bodó, I.: Szarvszín-változatok a magyar szürke szarvasmarha fajtában.
    Állatteny. takarm. 57 (4), 291-303, 2008.
2007
  1. Peles, F., Kovács, S., Béri, B., Szabó, A.: A nyers tej összcsíraszámát befolyásoló tényezők összehasonlító vizsgálata néhány Hajdú-Bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
    Állatteny. takarm. 56 (4), 333-342, 2007.
  2. Béri, B., Harangi, S., Szendrei, Z.: A színes fajták szerepe a hazai tejhasznosításban.
    In: Ágazatspecifikus innováción alapuló projektek generálása a tejágazatban. Szerk.: Kovács Krisztián, Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 93-102, 2007.
  3. Peles, F., Keresztúri, P., Máthéné Szigeti, Z., Béri, B., Szabó, A.: Az elegytej kóliform számának vizsgálata néhány hajdú-bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
    In: Agrárgazdaság a vidékért, a környezetért, az életminőségért : XLIX. Georgikon Napok, Keszthely, 2007. szeptember 20-21.. Szerk.: Palkovics Miklós, Weisz Miklós, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 88, 2007.
  4. Peles, F., Wagner, M., Varga, L., Hein, I., Rieck, P., Gutser, K., Keresztúri, P., Kardos, G., Turcsányi, I., Béri, B., Szabó, A.: Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary.
    Int. J. Food Microbiol. 118 (2), 186-193, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Food Science
    D1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Microbiology
    D1 Safety, Risk, Reliability and Quality
  5. Peles, F., Kovács, S., Béri, B., Szabó, A.: Comparative analysis of factors influencing total plate count of raw milk in some dairy farms in Hungary.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 54 (1), 99-100, 2007.
  6. Szendrei, Z., Harangi, S., Radácsi, A., Béri, B., Bodó, I.: Crossing with colored breeds in Hungary.
    In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 319, 2007.
  7. Béri, B., Szendrei, Z.: Fajtatiszta jersey állományok magyarországi termelése.
    In: Agrárgazdaság a vidékért, a környezetért, az életminőségért : XLIX. Georgikon Napok, Keszthely, 2007. szeptember 20-21.. Szerk.: Palkovics Miklós, Weisz Miklós, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 65, 2007. ISBN: 9789639639201
  8. Harangi, S., Czeglédi, L., Béri, B.: Különböző genotípusú húsmarha borjak növekedési jellemzőinek vizsgálata.
    In: Agrárgazdaság a vidékért, a környezetért, az életminőségért : XLIX. Georgikon Napok, Keszthely, 2007. szeptember 20-21.. Szerk.: Palkovics Miklós, Weisz Miklós, Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 67, 2007.
  9. Bodó, I., Gera, I., Radácsi, A., Béri, B.: Problems of conservation and crossing of Hungarian Grey cattle.
    In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 105, 2007.
  10. Peles, F., Wagner, M., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Staphylococcus aureus törzsek összehasonlító elemzése molekuláris mikrobiológiai mószerekkel.
    Agrártud. közl. 26 34-39, 2007.
  11. Bodó, I., Gera, I., Radácsi, A., Béri, B.: Sustainability of Hungarian Grey cattle's production during centuries.
    In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 102, 2007.
  12. Radácsi, A., Szendrei, Z., Béri, B., Bodó, I., Czeglédi, L.: The role of coat colour varieties in the preservation of the Hungarian Grey Cattle.
    In: 58th Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Dublin Ireland, August 26th-29th 2007, Wageningen Academic Publisher, Wageningen, 307, 2007.
  13. Radácsi, A., Béri, B., Bodó, I.: Újabb adatok a magyar szürke marha szőrszín-változatianak értékeléséhez.
    Agrártud. közl. 26 44-47, 2007.
2006
  1. Peles, F., Szabó, A., Béri, B., Keresztúri, P.: A nyerstej-minták feltételezetten Escherichia coli számának vizsgálata néhány tejtermelő gazdaságban.
    Agrártud. közl. 21 31-37, 2006.
  2. Peles, F., Keresztúri, P., Iglói, A., Béri, B., Szabó, A.: A Staphylococcus aureus jelentősége és előfordulása néhány Hajdú-Bihar megyei tejtermelő gazdaságban.
    In: XXXI. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, Magyarország, 2006.10.05 : [elektronikus dokumentum], [Nyugat-magyarországi Egyetem], Mosonmagyaróvár, 1-5, 2006.
  3. Ádám, J., Béri, B., Besenyei, F., Bittner, B., Bognár, L., Dorgai, L., Füller, I., Kovács, K., Markus, G., Mélykuti, T.: A tejágazat aktualitásai és kilátásai.
    Észak-Alföldi Regionális Szaktanácsadási Központ, Debrecen, 100 p., 2006.
  4. Nábrádi, A., Béri, B.: A tej ágazat aktualitásai és kilátásai.
    DE, Debrecen, 106. p., 2006.
  5. Peles, F., Wagner, M., Hein, I., Rieck, P., Gutser, K., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Characterization of Staphylococcus aureus isolates recovered from milk samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 329, 2006.
  6. Peles, F., Wagner, M., Rieck, P., Keresztúri, P., Béri, B., Szabó, A.: Occurrence of enterotoxin-producing Staphylococcus aureus on several dairy farms of Hajdú-Bihar county.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 53 (3), 330, 2006.
1999
  1. Béri, B., Nagy, G., Pető, K.: Debreceni Gyepgazdálkodási Napok: Többirányú gyephasználat szaktanácsadási alapjai II. :.
    DATE, Debrecen, 1999. ISBN: 9637177809
1995
  1. Béri, B., Vinczeffy, I., Nagy, G.: Az időszakos legeltetés hatása tejhasznosítású szarvasmarha állományok termelésére. 1. közl.: Hatások a tejtermelésre és a termelt tej szomatikus sejtszámára.
    Állatteny. takarm. 44 (1), 37-49, 1995.
feltöltött közlemény: 117 Open Access: 33
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK