Tudóstér: Prokisch József publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 209 Open Access: 65
2024
  1. Shaikh, A., Ahmed, A., Kovács, B., Daróczi, L., Oláh, C., Prokisch, J.: "Walnut wonders: a dive into bee product development with green extract".
    In: II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 82, 2024. ISBN: 9786156457431
  2. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Faizy, S., Ibrahim, S., Mansour, H., Brevik, E., Solberg, S., Prokisch, J.: Drought Stress Under a Nano-Farming Approach: A Review.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 135-151, 2024.
  3. Sári, D., Ferroudj, A., Semsey, D., El-Ramady, H., Abowaly, M., Fawzy, Z., Mansour, H., Eid, Y., Prokisch, J.: Is Nano-Management a Sustainable Solution for Mitigation of Climate Change under the Water-Energy-Food Nexus?.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 1-24, 2024.
  4. Prokisch, J., Törős, G., Nguyen, H., Neji, C., Ferroudj, A., Sári, D., Muthu, A., Brevik, E., El-Ramady, H.: Nano-Food Farming: Toward Sustainable Applications of Proteins, Mushrooms, Nano-Nutrients, and Nanofibers.
    Agron. J. 14 1-30, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  5. Nofal, E., Menesy, F., Elbably, S., Abd, -., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Nano-NPK and nano-sulfur boost vegetative growth and chemical constituents of African Mahogany (Khaya senegalensis L.) seedlings under saline soil conditions.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (2), 631-642, 2024.
  6. Nguyen, H., Muthu, A., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, L., Kéki, S., Béni, Á., Csarnovics, I., Prokisch, J.: Optimization of Extraction Conditions to Synthesize Green Carbon Nanodots from Maillard Reaction.
    Mater. Adv. [Epub ahead of print] (-), -, 2024.
  7. El-Ramady, H., Prokisch, J., Mansour, H., Bayoumi, Y., Shalaby, T., Veres, S., Brevik, E.: Review of Crop Response to Soil Salinity Stress: Possible Approaches from Leaching to Nano-Management.
    Soil Systems. 8 (1), 1-29, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Earth-Surface Processes (2022)
    Q1 Soil Science (2022)
  8. El-Ramady, H., Brevik, E., Abowaly, M., Ali, R., Saad Moghanm, F., Gharib, M., Mansour, H., Fawzy, Z., Prokisch, J.: Soil Degradation under a Changing Climate: Management from Traditional to Nano-Approaches.
    Egypt. J. Soil Sci. 64 (1), 287-298, 2024.
2023
  1. El-Ramady, H., Shedeed, S., Fawzy, Z., El-Bassiony, A., El-Sawy, S., Mahmoud, S., Prokisch, J.: Biofortification of vegetables under stress conditions using biological nano-selenium: A mini-review.
    Environment, Biodiversity & Soil Security (EBSS) 7 23-35, 2023.
  2. El, -., Elmahrouk, M., Elesawy, T., Omara, A., Elbehiry, F., El-Ramady, H., Béni, Á., Prokisch, J., Brevik, E., Solberg, S.: Biological Nanofertilizers to Enhance Growth Potential of Strawberry Seedlings by Boosting Photosynthetic Pigments, Plant Enzymatic Antioxidants, and Nutritional Status.
    Plants-Basel. 12 (2), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2022)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  3. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Abdalla, N., El-Ramady, H., Kiss, A., Solberg, S., Prokisch, J.: Biotechnological applications of mushrooms under the water-energy-food nexus: crucial aspects and prospects from farm to pharmacy.
    Foods. 12 (14), 1-26, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  4. Prokisch, J., Sári, D., Muthu, A., Nagy, A., El-Ramady, H., Abdalla, N., Dobránszki, J.: Biotechnology of Nanofiber in Water, Energy, and Food Sectors.
    Agronomy-Basel. 13 (11), 1-31, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  5. Hajdú, P., Törős, G., Llanaj, X., Prokisch, J.: Change in the active substance content of shiitake mushroom (Lentinula edodes) as affected by sous vide technology.
    In: 5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2). Eds.: Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez, IKSAD Publications, Ankara, 48-49, 2023. ISBN: 9786253670030
  6. Nguyen, H., El-Ramady, H., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Chemical Composition and Health Attributes of Agri-Foods: A Scientific Overview on Black Foods.
    Sustainability. 15 (4), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications (2022)
    Q2 Energy Engineering and Power Technology (2022)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous) (2022)
    Q1 Geography, Planning and Development (2022)
    Q2 Hardware and Architecture (2022)
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law (2022)
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment (2022)
  7. Nguyen, H., Muthu, A., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Detection of Carbon nanodots in black foods.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 16, 2023. ISBN: 9786155606144
  8. Törős, G., Peles, F., Béni, Á., Prokisch, J.: Egyedi táptalaj fejlesztése pleurotus ostreatus micélium biomassza előállításához.
    In: Növény és környezet:a debreceni tartamkísérletek 40 éve. Szerk.: Kakuszi-Széles Adrienn, Debreceni Egyetem MÉK Fölhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, Debrecen, 68, 2023. ISBN: 9789634905400
  9. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Élelmi rostban gazdag csemege debreceni kolbász termékfejlesztése.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 19, 2023. ISBN: 9786155606144
  10. Hajdú, P., Kiss, D., Kelemen, F., Prokisch, J.: Emelt rosttartalmú csemege debreceni termékfejlesztése és azok összehasonlítása.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 44, 2023. ISBN: 9786156457233
  11. Shaikh, A., Ahmed, A., Prokisch, J., Kovács, B.: Examination of organic and inorganic compounds in enriched honey with spices and herbs.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 26, 2023. ISBN: 9786156457189
  12. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Exploring the Potential of Green Walnut Extract in Developing Specialized Bee Products.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Szerk.: Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, Stündl László, Debrecen, 56, 2023. ISBN: 9789634905356
  13. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: a novel ingredient for enhancing bee products.
    In: Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods. Ed.: Serkan Selli, Hasim Kelebek, Adana Alparslan Turkes Science and Technology University, Istanbul, 153, 2023. ISBN: 9786250081617
  14. Shaikh, A., Kovács, B., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: A novel ingredient for enhancing bee products.
    In: XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 : Absztrakt kötet. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 48-49, 2023. ISBN: 9786156457233
  15. Shaikh, A., Kovács, B., Ahmed, A., Oláh, C., Daróczi, L., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Green walnut extract: Innovation for enhancing the Bee feed, Bee conservatin and Bee Product.
    In: 18. Magyar Magnézium szimpózium : Proram és összefoglalók. Szerk.: Takácsné Hájos Mária, Vojich Viktor József, Magyar Kémikusok Egyesülete, Magyar Magnézium Társaság, Budapest, 25, 2023. ISBN: 9786156018199
  16. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Deberecni Egytem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 241-247, 2023. ISBN: 9789634905257
  17. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: Különböző gombaporok összfehérje- és rosttartalmának a vizsgálata.
    In: I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma.. Szerk.: Hajdú Péter, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 98, 2023. ISBN: 9786156457189
  18. Muthu, A., Sári, D., Ferroudj, A., El-Ramady, H., Béni, Á., Badgar, K., Prokisch, J.: Microbial-Based Biotechnology: Production and Evaluation of Selenium-Tellurium Nanoalloys.
    Appl. Sci.-Basel. 13 (21), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Computer Science Applications (2022)
    Q2 Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Fluid Flow and Transfer Processes (2022)
    Q2 Instrumentation (2022)
    Q2 Materials Science (miscellaneous) (2022)
    Q3 Process Chemistry and Technology (2022)
  19. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J., Velasco, F., Llanaj, X., Nguyen, H., Peles, F.: Modulation of the Gut Microbiota with Prebiotics and Antimicrobial Agents from Pleurotus ostreatus Mushroom.
    Foods. 12 (10), 1-23, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science (2022)
    Q1 Health Professions (miscellaneous) (2022)
    Q2 Health (social science) (2022)
    Q2 Microbiology (2022)
    Q1 Plant Science (2022)
  20. Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., El-Ramady, H., Peles, F., Prokisch, J.: Mushroom Cultivation Systems: Exploring Antimicrobial and Prebiotic Benefits.
    EBSS. 7 101-120, 2023.
  21. Sári, D., Ferroudj, A., Muthu, A., Béni, Á., Jamalifard, R., Prokisch, J., El-Ramady, H., Elsakhawy, T., Omara, A., Brevik, E.: Nano-Enabled Agriculture Using Nano-Selenium for Crop Productivity: What Should be Addressed More?.
    EBSS. 7 85-99, 2023.
  22. El-Ramady, H., Abdalla, N., Sári, D., Ferroudj, A., Muthu, A., Prokisch, J., Fawzy, Z., Brevik, E., Solberg, S.: Nanofarming: Promising Solutions for the Future of the Global Agricultural Industry.
    Agronomy-Basel. 13 (6), 1-32, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  23. Sári, D., Ferroudj, A., Abdalla, N., El-Ramady, H., Dobránszki, J., Prokisch, J.: Nano-Management Approaches for Salt Tolerance in Plants under Field and In Vitro Conditions.
    Agronomy-Basel. 13 (11), 1-27, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science (2022)
  24. Hajdú, P., Orosz-Tóth, Á., Kiss, D., Prokisch, J.: Növényi alapú "ivójoghurtok" termékfejlesztése.
    In: Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma. Szerk.: Hajdú Péter, DOSZ - Doktoranduszok Országos Szövetsége, Debrecen, 28, 2023. ISBN: 9786156457189
  25. Törős, G., Prokisch, J., Peles, F.: Optimization of unique media production for enhanced bioactivity of pleurotus ostreatus mycelia.
    In: ISPEC 12th international conference on agriculture, animal science & rural development: Conference proceedings book / eds Özlem Önal Aşci, Mehmet Fikret Balta, Seyithan Seydoşoğlu, Ordu University, Ordu, 276, 2023. ISBN: 9786257720939
  26. Muthu, A., Ferroudj, A., Sári, D., Béni, Á., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Production methods for making nano Selenium, nano Tellurium and nano alloys, as potential materials in the food and pharma industry.
    In: Táplálkozástudományi Kutatások : XI. PhD konferencia programja és az előadások összefoglalói. Szerk.: Bíró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Simonné Sarkadi Livia, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 13, 2023. ISBN: 9786155606144
  27. Shedeed, S., Fawzy, Z., El-Bassiony, A., El-Ramady, H., Prokisch, J., El-Sawy, S., Mahmoud, S.: Selenium nano-biofortification under soil nutrient deficiency: A comparative study between green bean and pepper.
    Egypt.J. Soil Sci. 63 (2), 209-223, 2023.
  28. Törős, G., Peles, F., Prokisch, J.: The effect of different temperatures on the liquid extraction from Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. mushroom.
    In: 20th Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Eds.: Ingrid Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 73, 2023. ISBN: 9789633069240
  29. Törős, G., Peles, F., Hajdú, P., Prokisch, J.: The examination of the total protein and fiber content of different mushroom powders.
    5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress : Proceedings book (volume-2) / eds. Tarkan Şahin, Mükremin Ölmez 27-28, 2023.
  30. Shaikh, A., Ahmed, A., Elshafia, A., Prokisch, J., Kovács, B.: The impact of AI on food science research: A critical review.
    In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 69, 2023. ISBN: 9788055226606
  31. Répás, Z., Prokisch, J., Győri, Z., Sipos, P.: The Relationship between Rehydration Time and Tenderness at Different Rehydrating Water Temperatures in Freeze-Dried Pork Loin.
    Processes. 11 (10), 1-11, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering (2022)
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous) (2022)
    Q2 Process Chemistry and Technology (2022)
  32. Törős, G., Peles, F., El-Ramady, H., Prokisch, J.: To What Extent Can Maillard Reaction Products Influence the Probiotic and Harmful Bacteria?.
    Egypt.J. Soil Sci. "Accepted by Publisher" 63 (2), 178-185, 2023.
2022
  1. El-Ramady, H., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Hajdú, P., Elmahrouk, M., Abdalla, N., Prokisch, J.: A Comparative Photographic Review on Higher Plants and Macro-Fungi: a Soil Restoration for Sustainable Production of Food and Energy.
    Sustainability. 14 (12), 1-34, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  2. Omara, A., Elsakhawy, T., Amer, M., El-Ramady, H., Prokisch, J., Brevik, E.: A Diagrammatic Mini-Review on the Soil-Human Health-Nexus with a Focus on Soil Microbes.
    Env. Biodiv. Soil Security. 6 (2022), 275-284, 2022.
  3. Prokisch, J.: A nanoszelén kutatás tizenöt éve, eredmények és további lehetőségek.
    In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 299-304, 2022. ISBN: 9789634904717
  4. El-Ramady, H., Brevik, E., Bayoumi, Y., Shalaby, T., Elmahrouk, M., Taha, N., Elbasiouny, H., Elbehiry, F., Amer, M., Abdalla, N., Prokisch, J., Solberg, S., Ling, W.: An Overview of Agro-Waste Management in Light of the Water-Energy-Waste Nexus.
    Sustainability. 14 (23), 1-30, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  5. Masoodi, L., Gull, A., Masoodi, F., Gani, A., Nissar, J., Ahad, T., Nayik, G., Shaikh, A., Kovács, B., Prokisch, J., El-Ramady, H., Solberg, S.: An Overview on Traditional vs. Green Technology of Extraction Methods for Producing High Quality Walnut Oil.
    Agronomy-Basel. 12 (10), 1-17, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
  6. Shalaby, T., Bayoumi, Y., Eid, Y., Elbasiouny, H., Elbehiry, F., Prokisch, J., El-Ramady, H., Ling, W.: Can Nanofertilizers Mitigate Multiple Environmental Stresses for Higher Crop Productivity?.
    Sustainability. 14 (6), 1-22, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  7. Hajdú, P., Fawzy, Z., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Edible Mushroom of Lentinula spp.: A Case Study of Shiitake (Lentinula edodes L.) Cultivation.
    Env. Biodiv. Soil Security. 6 (2022), 41-49, 2022.
  8. Törős, G., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Edible Mushroom of Pleurotus spp.: A Case Study of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus L.).
    Env. Biodiv. Soil Security. 6 51-59, 2022.
  9. El-Ramady, H., Abdalla, N., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Edible Mushrooms for Sustainable and Healthy Human Food: nutritional and Medicinal Attributes.
    Sustainability. 14 (9), 1-30, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  10. Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek elfogadásának vizsgálata.
    In: XXV. Tavaszi Szél Konferencia 2022 : Absztraktkötet. Szerk.: Molnár Dániel, Molnár Dóra, Doktoranduszok Országos Szövetsége, Budapest, 503, 2022. ISBN: 9786158205481
  11. Hajdú, P., Uzonyi, L., Prokisch, J.: Fekete színű élelmiszerek megítélése a hazai lakosság körében.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 22, 2022. ISBN: 9786156531001
  12. Fawzy, Z., El-Ramady, H., Omara, A., Elsakhawy, T., Bayoumi, Y., Shalaby, T., Prokisch, J.: From Farm-to-Fork: A pictorial Mini Review on Nano-Farming of Vegetables.
    EBSS. 6 (2022), 149-163, 2022.
  13. Prokisch, J., El-Ramady, H., Daróczi, L., Nagy, É., Badgar, K., Kiss, A., Shaikh, A., Gilányi, I., Oláh, C.: Functional Yogurt Fortified with Honey Produced by Feeding Bees Natural Plant Extracts for Controlling Human Blood Sugar Level.
    Plants-Basel. 11 (11), 1-16, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  14. Koriem, M., Gaheen, S., El-Ramady, H., Prokisch, J., Brevik, E.: Global Soil Science Education to Address the Soil - Water - Climate Change Nexus.
    Env. Biodiv. Soil Security. 6 (2022), 2-3, 2022.
  15. Hajdú, P., Prokisch, J.: Gomba feldolgozás új módszerei bioaktív anyagok méréséhez.
    In: Táplálkozástudományi Szakemberek III. Országos Konferenciája, Multidiszciplináris táplálkozástudomány. Szerk.: Borbola Gábor, Gerhardus Kiadó, Szeged, 17, 2022. ISBN: 9786156531001
  16. Bayoumi, Y., Shalaby, T., Fawzy, Z., Shedeed, S., Taha, N., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Grafting of Vegetable Crops in the Era of Nanotechnology: A photographic Mini Review.
    EBSS. 6 (2022), 133-148, 2022.
  17. El-Ramady, H., Abdalla, N., Fawzy, Z., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Eid, Y., Prokisch, J.: Green Biotechnology of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus L.): a Sustainable Strategy for Myco-Remediation and Bio-Fermentation.
    Sustainability. 14 (6), 1-21, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  18. Elsakhawy, T., Omara, A., Abowaly, M., El-Ramady, H., Badgar, K., Llanaj, X., Törős, G., Hajdú, P., Prokisch, J.: Green Synthesis of Nanoparticles by Mushrooms: A Crucial Dimension for Sustainable Soil Management.
    Sustainability. 14 (7), 1-27, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  19. El-Ramady, H., Brevik, E., Fawzy, Z., Elsakhawy, T., Omara, A., Amer, M., Faizy, S., Abowaly, M., Elhenawy, A., Kiss, A., Törős, G., Prokisch, J., Ling, W.: Nano-restoration for sustaining soil fertility: A pictorial and diagrammatic review article.
    Plants-Basel. 11 (18), 1-33, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
  20. El-Ramady, H., Omara, A., Elsakhawy, T., Elbehiry, F., Amer, M., Prokisch, J.: Photographic Journey in the Lab of Soil Science and Plant Nutrition: An Editorial Call.
    EBSS. 6 (2022), 223-235, 2022.
  21. El-Ramady, H., Hajdú, P., Törős, G., Badgar, K., Llanaj, X., Kiss, A., Abdalla, N., Omara, A., Elsakhawy, T., Elbasiouny, H., Elbehiry, F., Amer, M., Elmahrouk, M., Prokisch, J.: Plant Nutrition for Human Health: A Pictorial Review on Plant Bioactive Compounds for Sustainable Agriculture.
    Sustainability. 14 (14), 1-43, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  22. Fawzy, Z., Bayoumi, Y., Shalaby, T., Elmahrouk, M., El-Bassiony, A., Shedeed, S., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Protected Farming in the Era of Climate-Smart Agriculture: A Photographic Overview.
    EBSS. 6 (2022), 237-259, 2022.
  23. Fawzy, Z., El-Sawy, S., El-Bassiony, A., Jun, H., Shedeed, S., Okasha, A., Bayoumi, Y., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Smart Fertilizers vs. Nano-fertilizers: A Pictorial Overview.
    EBSS. 6 (2022), 191-204, 2022.
  24. Fawzy, Z., El-Ramady, H., Abd El, -., Prokisch, J.: Sustainable Applications of Mushrooms in Soil Science: A Call for Pictorial and Drawn Articles.
    Egypt.J. Soil Sci. 62 (2), 155-167, 2022.
  25. Badgar, K., Abdalla, N., El-Ramady, H., Prokisch, J.: Sustainable Applications of Nanofibers in Agriculture and Water Treatment: a Review.
    Sustainability. 14 (1), 1-17, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  26. Saffan, M., Koriem, M., Elhenawy, A., El-Mahdy, S., El-Ramady, H., Elbehiry, F., Omara, A., Bayoumi, Y., Badgar, K., Prokisch, J.: Sustainable Production of Tomato Plants (Solanum lycopersicum L.) under Low-Quality Irrigation Water as Affected by Bio-Nanofertilizers of Selenium and Copper.
    Sustainability. 14 (6), 1-17, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Computer Networks and Communications
    Q2 Energy Engineering and Power Technology
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Hardware and Architecture
    Q2 Management, Monitoring, Policy and Law
    Q2 Renewable Energy, Sustainability and the Environment
  27. Brevik, E., Omara, A., Elsakhawy, T., Amer, M., Fawzy, Z., El-Ramady, H., Prokisch, J.: The Soil-Water-Plant-Human Nexus: A Call for Photographic Review Articles.
    EBSS. 6 (2022), 117-131, 2022.
2021
  1. Badgar, K., Prokisch, J.: A simple method for preparing elemental selenium nano- coating inside a silicone surface.
    Acta agrar. Debr. 2021 (1), 35-43, 2021.
  2. Badgar, K., Prokisch, J.: Elemental Selenium Enriched Nanofiber Production.
    Molecules. 26 1-9, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Analytical Chemistry
    Q2 Chemistry (miscellaneous)
    Q2 Drug Discovery
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q3 Molecular Medicine
    Q2 Organic Chemistry
    Q1 Pharmaceutical Science
    Q2 Physical and Theoretical Chemistry
  3. Prokisch, J., Badgar, K., El-Ramady, H.: Fortification of Functional Foods for Human Health: A Case Study of Honey and Yogurt for Diabetes.
    Env. Biodiv. Soil Security. 5 (1), 331-340, 2021.
  4. Vicas, S., Laslo, V., Timar, A., Balta, C., Herman, H., Ciceu, A., Gharbia, S., Rosu, M., Mladin, B., Fritea, L., Cavalu, S., Cotoraci, C., Prokisch, J., Puschita, M., Pop, C., Miutescu, E., Hermenean, A.: Functional Food Product Based on Nanoselenium-Enriched Lactobacillus casei against Cadmium Kidney Toxicity.
    Appl. Sci.-Basel. 11 (9), 1-15, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Computer Science Applications
    Q2 Engineering (miscellaneous)
    Q2 Fluid Flow and Transfer Processes
    Q2 Instrumentation
    Q2 Materials Science (miscellaneous)
    Q2 Process Chemistry and Technology
  5. Hajdú, P., Prokisch, J.: Húsok minőség megőrzési idejének 3 éves utánkövetéses vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság tudományos gyűlése : program és előadás-összefoglalók. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 9, 2021. ISBN: 9786155606113
  6. Zommara, M., El, -., Elgammal, A., Prokisch, J., Swelam, S.: In vitro biosynthesis of organic selenium by Lactobacillus casei from inorganic selenium forms.
    Rom Biotechnol Lett. 26 (5), 2916-2925, 2021.
  7. Badgar, K., Prokisch, J., El-Ramady, H.: Nanofibers for Sustainable Agriculture: A Short Communication.
    Egypt.J. Soil Sci. 61 (3), 373-380, 2021.
  8. El-Ramady, H., Illés, A., Ezzat, G., Prokisch, J., Holb, I.: Nano-Management of Bitter Pit in Apple Crop: A Short Communication.
    Env. Biodiv. Soil Security. 5 305-310, 2021.
  9. El-Ramady, H., Taha, N., Shalaby, T., Elsakhawy, T., Omara, A., Prokisch, J., Bayoumi, Y.: Nano-Selenium and its Interaction with other Nano-Nutrients in Soil under Stressful Plants: A Mini-Review.
    Env. Biodiv. Soil Security. 5 (1), 205-220, 2021.
  10. Vicas, S., Laslo, V., Timar, A., Balta, C., Herman, H., Ciceu, A., Gharbia, S., Rosu, M., Mladin, B., Chiana, L., Prokisch, J., Puschita, M., Miutescu, E., Cavalu, S., Cotoraci, C., Hermenean, A.: Nano Selenium-Enriched Probiotics as Functional Food Products against Cadmium Liver Toxicity.
    Materials. 14 (9), 1-16, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Condensed Matter Physics
    Q2 Materials Science (miscellaneous)
  11. Badgar, K., Prokisch, J.: Preparation of red and grey elemental selenium for food fortification.
    Acta Aliment. 50 (2), 289-298, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  12. Badgar, K., Prokisch, J.: Testing Toxicity and Antidote Effect of Selenium Nanoparticles with Paramecium caudatum.
    Open J. Anim. Sci. 11 (04), 532-542, 2021.
  13. Badgar, K., Prokisch, J.: The production methods of selenium nanoparticles.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 14 (1), 14-43, 2021.
  14. Kovács, Z., Soós, Á., Kovács, B., Kaszás, L., Elhawat, N., Bákonyi, N., Razem, M., Fári, M., Prokisch, J., Domokos-Szabolcsy, É., Alshaal, T.: Uptake Dynamics of Ionic and Elemental Selenium Forms and Their Metabolism in Multiple-Harvested Alfalfa (Medicago sativa L.).
    Plants-Basel. 10 (7), 1-24, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Ecology
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q1 Plant Science
2020
  1. Kovács, Z., Alshaal, T., Elhawat, N., Kaszás, L., Koroknai, J., Prokisch, J., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É.: Agronomic fortification to enhance the organic selenium content of alflafa green biomass.
    In: 4th National Conference of Young Biotechnologists "FIBOK 2020" online conference : abstract book. Ed.: by Tünde Pusztahelyi, Levente Czeglédi, Éva Domokos-Szabolcsy, Tamás Emri, Debreceni Egyetem, Debrecen, 29, 2020. ISBN: 9789634902720
  2. Szabó, Z., Buró, B., Szabó, J., Tóth, C., Baranyai, E., Herman, P., Prokisch, J., Tomor, T., Szabó, S.: Geomorphology as a Driver of Heavy Metal Accumulation Patterns in a Floodplain.
    Water. 12 (2), 1-16, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Aquatic Science
    Q3 Biochemistry
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Water Science and Technology
  3. Badgar, K., Prokisch, J.: The Effects of Selenium Nanoparticles (SeNPs) on Ruminant.
    Proc. Mong. Acad. Sci. 60 (4), 1-8, 2020.
2019
  1. Szabó, Z., Szabó, J., Tomor, T., Baranyai, E., Prokisch, J., Szabó, S.: Az ártér geomorfológiájának szerepe a nehézfémek mintázatában Sajó menti mintaterületen.
    In: Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában X.. Szerk.: Molnár Vanda Éva, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 293-294, 2019. ISBN: 9789633180549
  2. Zommara, M., Prokisch, J.: Conversion of Inorganic Selenium to Organic Form(s) by Lactobacillus acidophilus.
    Alex. J. Fd. Sci. & Technol. 16 (2), 17-24, 2019.
  3. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  4. Zsíros, O., Nagy, V., Párducz, Á., Nagy, G., Ünnep, R., El-Ramady, H., Prokisch, J., Lisztes-Szabó, Z., Fári, M., Csajbók, J., Tóth, S., Garab, G., Domokos-Szabolcsy, É.: Effects of selenate and red Se-nanoparticles on the photosynthetic apparatus of Nicotiana tabacum.
    Photosynth. Res. 139 (1-3), 449-460, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry
    Q2 Cell Biology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q1 Plant Science
  5. Szabó, Z., Szabó, J., Tomor, T., Baranyai, E., Prokisch, J., Szabó, S.: Övzátonyok és sarlólaposok nehézfém mintázatának vizsgálata rakamazi mintaterületen.
    In: Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában X.. Szerk.: Molnár Vanda Éva, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 295-300, 2019. ISBN: 9789633180549
  6. El-Ramady, H., Alshaal, T., Yousef, S., Elmahdy, S., Faizy, S., Amer, M., Shams El, -., El-Ghamry, A., Mousa, A., Prokisch, J., Senesi, N.: Soil Fertility and Its Security.
    In: The Soils of Egypt. Eds.: El-Ramady H., Alshaal T., Bakr N., Elbana T., Mohamed E., Belal A A, Springer, Cham, 137-157, 2019, (World Soils Book Series) ISBN: 9783319955155
2018
  1. Czompa, A., Szőke, K., Prokisch, J., Gyöngyösi, A., Bak, I., Balla, G., Tósaki, Á., Lekli, I.: Aged (Black) versus Raw Garlic against Ischemia/Reperfusion-Induced Cardiac Complications.
    Int. J. Mol. Sci. 19 (4), 1-13, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    Q1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    Q1 Spectroscopy
  2. El-Ramady, H., Abdalla, N., Alshaal, T., Elhenawy, A., Elmahrouk, M., Bayoumi, Y., Shalaby, T., Amed, M., Shehata, S., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Sztrik, A., Prokisch, J., Pilon-Smits, E., Pilon, M., Selmar, D., Haneklaus, S., Schnug, E.: Plant Nano-nutrition: Perspectives and Challenges.
    In: Nanotechnology, Food Security and Water Treatment / (ed.) K. M. Gothandam, Shivendu Ranjan, Nandita Dasgupta, Chidambaram Ramalingam, Eric Lichtfouse, Spinger, Cham, Switzerland, 129-161, 2018, (Environmental Chemistry for a Sustainable World, ISSN 2213-7114 ; 11) ISBN: 9783319701653
2017
  1. Gulyás, G., Csősz, É., Prokisch, J., Jávor, A., Mézes, M., Erdélyi, M., Balogh, K., Janáky, T., Szabó, Z., Simon, Á., Czeglédi, L.: Effect of nano-sized, elemental selenium supplement on the proteome of chicken liver.
    J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 101 (3), 502-510, 2017.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Animal Science and Zoology
    Q2 Food Animals
  2. Papp-Bata, Á., Jávor, A., Nagy, A., Monori, I., Prokisch, J., Csiki, Z., Szakály, Z.: Effects of Mg and Se Intake for Lambs on Meat Quality, Consumers' Dietary Attitudes and Health.
    In: V. AGRIMBA-AVA Congress : Program and abstracts, The International MBA Network of AGRIMBA, Debrecen, 33, 2017.
  3. El-Ramady, H., Alshaal, T., Abowaly, M., Abdalla, N., Taha, H., Alsaeedi, A., Shalaby, T., Amer, M., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Sztrik, A., Prokisch, J., Selmar, D., Pilon-Smits, E., Pilon, M.: Nanoremediation for Sustainable Crop Production.
    In: Nanoscience in Food and Agriculture 5 / Ranjan, S., Dasgupta, N., Lichtfouse, E, Springer, Cham, Switzerland, 335-363, 2017. ISBN: 9783319584966
  4. Albert, C., Gombos, S., Salamon, R., Csiki, Z., Prokisch, J., Csapó, J.: Production of highly nutritious functional food with the supplementation of wheat flour with lysine.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 10 (1), 5-20, 2017.
  5. Prokisch, J., Csiki, Z., Albert, C., Csapó, J.: Production of high-lysine-content biscuit and examination of the absorption of lysine in humans.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 21-35, 2017.
  6. Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly I. Fat-soluble vitamins.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 127-145, 2017.
  7. Csapó, J., Albert, C., Prokisch, J.: The role of vitamins in the diet of the elderly II. Water-soluble vitamins.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 (1), 146-166, 2017.
2016
  1. Bodnár, D., Ruzsnavszky, O., Oláh, T., Dienes, B., Balatoni, I., Ungvári, É., Benkő, I., Babka, B., Prokisch, J., Csernoch, L., Szentesi, P.: Dietary selenium augments sarcoplasmic calcium release and mechanical performance in mice.
    Nutr. Metab. (Lond). 13 (76), 1-13, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Endocrinology, Diabetes and Metabolism
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Nutrition and Dietetics
  2. Szemán-Nagy, G., Pinczes, G., Pintér, G., Pócsi, I., Prokisch, J., Bánfalvi, G.: In situ electron microscopy of lactomicroselenium particles in probiotic bacteria.
    Int. J. Mol. Sci. 17 (7), 1-8, 2016.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Catalysis
    Q1 Computer Science Applications
    Q1 Inorganic Chemistry
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Organic Chemistry
    Q1 Physical and Theoretical Chemistry
    Q1 Spectroscopy
  3. Szilvássy, Z., Jávor, A., Prokisch, J., Somogyi, B., Dombi, M.: Legyen az étel a gyógyszered!: Funkcionálisélelmiszer-kutatás és molekuláris gasztronómia a Debreceni Egyetemen.
    Termész. Világa. 147 (2), 68-71, 2016.
2015
  1. Szemán-Nagy, G., Benkő, I., Király, G., Vörös, O., Tánczos, B., Sztrik, A., Takács, T., Pócsi, I., Prokisch, J., Bánfalvi, G.: Cellular and nephrotoxicity of selenium species.
    J. Trace Elem. Med. Biol. 30 160-170, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biochemistry
    Q2 Inorganic Chemistry
    Q3 Molecular Medicine
  2. El-Ramady, H., Abdalla, N., Alshaal, T., Elhenawy, A., Shams, M., Faizy, S., Belal, E., Shehata, S., Ragab, M., Amer, M., Fári, M., Sztrik, A., Prokisch, J., Selmar, D., Schnug, E., Pilon-Smits, E., El-Marsafawy, S., Domokos-Szabolcsy, É.: Giant reed for selenium phytoremediation under changing climate.
    Environ. Chem. Lett. 13 (4), 359-380, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Environmental Chemistry
  3. Türk, G., Prokisch, J., Simon, E., Szabó, S.: Loading and dilution: arsenic, sodium and nutrients in a section of the River Tisza, Hungary.
    Open Geosci. 7 (1), 627-636, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
  4. Babka, B., Sztrik, A., Takács, T., Prokisch, J.: Nanoméretű elemi szelén előállítási lehetőségei és tesztelési eredményei.
    Magy. Kém. Lapja. 70 (7-8), 239-242, 2015.
  5. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Pócsi, I., Prokisch, J.: Selenite-stress selected mutant strains of probiotic bacteria for Se source production.
    J. Trace Elem. Med. Biol. 30 96-101, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biochemistry
    Q2 Inorganic Chemistry
    Q3 Molecular Medicine
  6. Pusztahelyi, T., Kovács, S., Pócsi, I., Prokisch, J.: Selenite-stress selected probiotic bacteria for dietary Se source production.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 62 (Suppl.), 89-90, 2015.
  7. El-Ramady, H., Abdalla, N., Alshaal, T., Elhenawy, A., Faizy, S., Shams, M., Shalaby, T., Bayoumi, Y., Elhawat, N., Shehata, S., Sztrik, A., Prokisch, J., Fári, M., Pilon-Smits, E., Domokos-Szabolcsy, É.: Selenium and its role in higher plants.
    In: Pollutants in Buildings, Water and Living Organisms. Ed.: Eric Lichtfouse, Jan Schwarzbauer, Didier Robert, Springer International Publishing Switzerland, Switzerland, 235-296, 2015, (Environmental Chemistry for a Sustainable World ; 7.) ISBN: 9783319192765
  8. El-Ramady, H., Abdalla, N., Taha, H., Alshaal, T., Elhenawy, A., Faizy, S., Shams, M., Youssef, S., Shalaby, T., Bayoumi, Y., Elhawat, N., Shehata, S., Sztrik, A., Prokisch, J., Fári, M., Domokos-Szabolcsy, É., Pilon-Smits, E., Selmar, D., Haneklaus, S., Schnug, E.: Selenium and nano-selenium in plant nutrition.
    Environ. Chem. Lett. 10 1-25, 2015.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Environmental Chemistry
  9. El-Ramady, H., Abdalla, N., Alshaal, T., Fári, M., Prokisch, J., Pilon-Smits, E., Domokos-Szabolcsy, É.: Selenium Phytoremediation by Giant Reed.
    In: Environmental Chemistry for a Sustainable World Vol. 6 Hydrogen Production and Remediation of Carbon and Pollutants / Eric Lichtfouse, Springer International Publishing, Switzerland, 135-198, 2015. ISBN: 9783319193755
2014
  1. Nagy, É., Prokisch, J., Daróczi, L., Harangi, J.: A borsmenta hatóanyagai mézben.
    Élet tud. 60 (3), 295-300, 2014.
  2. Nagy, É., Prokisch, J., Daróczi, L., Harangi, J.: A borsmenta hatóanyagai mézben.
    Élelmiszervizsgálati közlemények. 60 (3), 294-300, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  3. Juhász, P., Fehér, M., Csorvási, É., Bársony, P., Gálné Remenyik, J., Sztrik, A., Prokisch, J., Stündl, L.: A nanoszelén kiegészítés hatása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) termelési paramétereire és nyomelem felvételére.
    Agrártud. közl. 57 43-48, 2014.
  4. Gulyás, G., Czeglédi, L., Prokisch, J., Csősz, É., Szabó, Z., Janáky, T., Jávor, A.: Effect of selenium supplement on proteome of chicken egg white and yolk.
    Scient. Papers Animal Sci. Biotech. 47 (2), 83-88, 2014.
  5. El-Ramady, H., Abd Alla, N., Alshaal, T., Elhawat, N., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J.: Nano-selenium: from in vitro to micro farm experiments.
    In: Proceedings of the International Conference on Biogeochemical processes at air-soil-water interfaces and environmental protection / [ed. by ESSC], European Society for Soil Conservation, [Imola-Ravenna, Italy], 76, 2014.
  6. Türk, G., Prokisch, J.: Növényi tápanyagforgalom, nátrium és az arzén koncentrációjának vizsgálata a Felső-Tiszán.
    Tájökol. lapok. 12 (1), 11-24, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Nature and Landscape Conservation
  7. Nagy, É., Prokisch, J., Daróczi, L., Harangi, J.: Parlagfű tartalmú méztermék illó komponenseinek elemzése.
  8. El-Ramady, H., Alshaal, T., Shehata, S., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Prokisch, J., Fári, M., Márton, L.: Plant Nutrition: From Liquid Medium to Micro-farm.
    In: Sustainable Agriculture Reviews volume 14: Agroecology and Global Change. Ed.: Harry Ozier-Lafontaine, Magalie Lesueur-Jannoyer, Springer, Cham; Heidelberg; New York; Dordrecht; London, 449-508, 2014. ISBN: 9783319060156
  9. Ungvári, É., Monori, I., Megyeri, A., Csiki, Z., Prokisch, J., Sztrik, A., Jávor, A., Benkő, I.: Protective effects of meat from lambs on selenium nanoparticle supplemented diet in a mouse model of polycyclic aromatic hydrocarbon-induced immunotoxicity.
    Food Chem. Toxicol. 64 298-306, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Food Science
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Toxicology
  10. El-Ramady, H., Abd Alla, N., Alshaal, T., Elhawat, N., Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Sztrik, A., Fári, M.: Selenium: its Implications to Human Health through Soils under Climate Changes.
    In: Proceedings of the 11th International Conference "Climate Changes and Sustainable Development of Natural Resources / [ed. by IUSS], International Union of Soil Sciences, Kafrelsheikh, Egypt, 54, 2014.
  11. El-Ramady, H., Domokos-Szabolcsy, É., Abdalla, N., Alshaal, T., Shalaby, T., Sztrik, A., Prokisch, J., Fári, M.: Selenium and nano-selenium in agroecosystems.
    Environ. Chem. Lett. 12 (4), 495-510, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Environmental Chemistry
  12. El-Ramady, H., Abdalla, N., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Prokisch, J., Sztrik, A., Fári, M., El-Marsafawy, S., Shams, M.: Selenium in soils under climate change, implication for human health.
    Environ. Chem. Lett. 13 (1), 1-19, 2014.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Environmental Chemistry
  13. El-Ramady, H., Alshaal, T., Amer, M., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Prokisch, J., Fári, M.: Soil Quality and Plant Nutrition.
    In: Agroecology and Global Change / eds Harry Ozier-Lafontaine, Magalie Lesueur-Jannoyer, Springer, Cham, 345-447, 2014, (Sustainable Agriculture Reviews, 2210-4410 ; 14.) ISBN: 9783319060163
  14. Szakály, Z., Szente, V., Pető, K., Balogh, P., Csapóné Riskó, T., Fodor, M., Hernádi, L., Huszka, P., Keller, B., Kontor, E., Lugasi, A., Oláh, J., Szabóné Pataky, E., Polereczki, Z., Prokisch, J., Vida, V., Fehér, A., Jasák, H., Kiss, M., Kiss, V., Soós, M., Szabó, S., Szűcs, I.: Táplálkozásmarketing.
  15. Domokos-Szabolcsy, É., El-Ramady, H., Alshaal, T., Márton, L., Zsíros, O., Garab, G., Veres, S., Prokisch, J., Elhawat, N., Abd Alla, N., Fári, M.: Tolerance Efficiency and Soil Remediation Potential of Giant Reed (Arundo donax L.).
    In: Proceedings of the 11th International Conference "Climate Changes and Sustainable Development of Natural Resources / [ed. by IUSS], International Union of Soil Sciences, Kafrelsheikh, Egypt, 55, 2014.
2013
  1. Juhász, P., Prokisch, J., Csorvási, É., Petes, K., Nemes, I., Bársony, P., Stündl, L.: A takarmány nanoszelén kiegészítésének hatása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) termelési paramétereire és testösszetételére.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2013. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 18, 2013, (ISSN 0230-8312)
  2. Elhawat, N., Alshaal, T., Kratz, S., Domokos-Szabolcsy, É., El-Ramady, H., Prokisch, J., Eszenyi, P., Sztrik, A., Babka, B., Fári, M.: Ecotoxicology of Copper in Horticultural Soils: a Review.
    Int. J. Hortic. Sci. 19 (1-2), 7-18, 2013.
  3. Shehata, S., Hashem, M., Mahmoud, G., Abd El, -., El-Ramady, H., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Prokisch, J., Fári, M.: Effect of Foliar Nutrition on Post-Harvest of Onion Seed under Sandy Soil and Saline Irrigation Water Conditions.
    Int. J. Hortic. Sci. 19 (1-2), 85-92, 2013.
  4. Shehata, S., Hashem, M., Mahmoud, G., Abd El, -., El-Ramady, H., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Prokisch, J., Fári, M.: Effects of Foliar Nutrition on Onion Seed Storage under Controlled Atmosphere.
    Int. J. Hortic. Sci. 19 (1-2), 101-110, 2013.
  5. Shehata, S., Hashem, M., Mahmoud, G., Abd El, -., El-Ramady, H., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Prokisch, J., Fári, M.: Effects of Foliar Nutrition on Onion Seed Storage under Modified Atmosphere Packages.
    Int. J. Hortic. Sci. 10 (1-2), 93-100, 2013.
  6. Domokos-Szabolcsy, É., Blizman, B., Sztrik, A., Prokisch, J., Fári, M.: Foliar application of plant protein hydrolysates on vegetable crops.
    Studia Biol. 1 8-9, 2013.
  7. Shehata, S., Hashem, M., Mahmoud, G., Abd El, -., El-Ramady, H., Alshaal, T., Domokos-Szabolcsy, É., Elhawat, N., Prokisch, J., Fári, M.: Foliar Nutrition and Post-Harvest of Onion Seed: effects of storage temperatures, storage period and foliar nutrition.
    Int. J. Hortic. Sci. 19 (1-2), 29-47, 2013.
  8. Nagy, É., Daróczi, L., Takács, T., Prokisch, J., Jekő, J., Harangi, J.: Honey sweet medicinal drugs.
    In: Book of Abstracts : 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. Eds.: Pulkrabová Jana; Tomaniová Monika; Nielen Mechel; Hajšlova Jana, Institute of Chemical Technology, Prague ICT Prague Press, Prága, 232, 2013. ISBN: 9788070808610
  9. Domokos-Szabolcsy, É., Pintér, R., Eszenyi, P., Sztrik, A., Prokisch, J., Fári, M.: In vitro rooting and growth of ananas using different inorganic selenium forms.
    Studia Biol. 1 9, 2013.
  10. Domokos-Szabolcsy, É., Zsíros, O., Garab, G., Kató, M., Eszenyi, P., Prokisch, J., Fári, M.: Kísérletek vörös elemi szelén nanorészecskékkel dohány (Nicotiana tabacum L.) példáján.
    In: XIX. Növénynemesítési Tudományos Nap : összefoglalók. Szerk.: Hoffmann Borbála, Kollaricsné Hováth Margit, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 66, 2013.
  11. El-Ramady, H., Domokos-Szabolcsy, É., Márton, L., Antal, G., Sztrik, A., Prokisch, J., Fári, M.: Szomatikus embrió eredetű olasznád (Arundo donax L.) klaszterek in vitro Na-szelenát toleranciája két ökotípus összehasonlításával.
    In: XIX. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Hoffmann Borbála, Kollaricsné Horváth Margit, PE Georgikon Kar, Keszthely, 86, 2013. ISBN: 9789639639508
  12. Juhász, P., Prokisch, J., Sztrik, A., Gálné Remenyik, J., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: The effect of the nano-selenium supplemented feed to the production parameters and body composition of the red drum (Sciaenops ocellatus).
2012
  1. Domokos-Szabolcsy, É., Márton, L., Sztrik, A., Babka, B., Prokisch, J., Fári, M.: Accumulation of red elemental selenium nanoparticles and their biological effects in Nicotinia tabacum.
    Plant growth regul. 68 (3), 525-531, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q3 Physiology
    Q2 Plant Science
  2. Gulyás, G., Czeglédi, L., Prokisch, J., Jávor, A.: Csirkemáj proteomjának változása szelén indukció hatására - 2D PAGE optimalizálás.
    Agrártud. közl. 50 9-14, 2012.
  3. Sztrik, A., Eszenyi, P., Takács, T., Babka, B., Balláné Kovács, A., Prokisch, J.: Nanoszelén viselkedése a talajban.
    In: Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban. Szerk.: Szabó András, Debreceni Egyetemi Kiadó, Debrecen, 195-201, 2012. ISBN: 9786155183171
  4. Domokos-Szabolcsy, É., Kató, M., Zsíros, O., Garab, G., Prokisch, J., Fári, M.: Photosynthetic activity changes in tobacco cultures treated by red elemental selenium nanoparticles.
    In: Pannonia Plant Biotechnology Workshops : Advances in plant breeding and plant biotechnology in Central Europe : Book of abstracts and programme / hosted by the Department pf Plant Biotechnology, University of Debrecen, Centre of Agricultural Sciences, Debreceni Egyetem, Debrecen, 5-6, 2012.
  5. Benkő, I., Szemán-Nagy, G., Tánczos, B., Ungvári, É., Sztrik, A., Eszenyi, P., Prokisch, J., Bánfalvi, G.: Subacute toxicity of nano-selenium compared to other selenium species in mice.
    Environ. Toxicol. Chem. 31 (12), 2812-2820, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Environmental Chemistry
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
  6. Domokos-Szabolcsy, É., Eszenyi, P., Prokisch, J., Hűse, C., Fári, M.: Vörös elemi nanoszelén hatása piridin nukleotidok újraképződésére dohány szövettenyészetben.
    In: XVIII. Növénynemesítési Tudományos Napok. Szerk.: Veisz Ottó, [MTA Mezőgazd. Kutint.], [Martonvásár], 70, 2012. ISBN: 9789638351388
2011
  1. Eszenyi, P., Sztrik, A., Babka, B., Prokisch, J.: Elemental, Nano-Sized (100-500 nm) Selenium Production by Probiotic Lactic Acid Bacteria.
    Int. J. Biosci. Biochem. Bioinf. 1 (2), 148-152, 2011.
  2. Gosztonyi, G., Braun, M., Prokisch, J., Szabó, S.: Examination of zinc and iron mobilization with acid treatments and the metal content of maize and stinging nettle in the active floodplain of the River Tisza.
    Carph. J. Earth Environment. Sci. 6 (2), 25-33, 2011.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q2 Environmental Science (miscellaneous)
  3. Sztrik, A., Eszenyi, P., Babka, B., Prokisch, J.: Fate of nano size selenium in biological systems.
    In: 4th European Conference on Chemistry for Life Sciences : August 31 - September 3, 2011, Budapest : Programme and book of abstracts, Hungarian Chemical Society, Budapest, 40, 2011. ISBN: 9789639970144
  4. Prokisch, J., Sztrik, A., Babka, B., Eszenyi, P., Pardi, J., Mika, Z., Zommara, M.: Novel Fermentation Technology for Production of Selenium Nanospheres (LactoMicroSel) and its testing for feed and food applications.
    In: Selenium Global Perspectives of Impacts on Humans, Animals and the Environment : Proceedings of 2nd International Conference on Selenium in the Environment and Human Health. Ed.: Gary Banuelos, Z. Q, University of Science and Technology China Press, China, 69-70, 2011. ISBN: 9787312029295
  5. Eszenyi, P., Sztrik, A., Babka, B., Prokisch, J.: Production of LactoMicroSel and nanosize (100-500 nm) selenium spheres by probiotic lactic acid bacteria.
    Int. Proc. Chem., Biol. Envir. Eng. 9 97-101, 2011.
  6. Domokos-Szabolcsy, É., Barnóczki, A., Prokisch, J., Sztrik, A., Fári, M.: Variation in selenium tolerance among two onion cultivars in closed fortificatin system.
    Int. J. Hortic. Sci. 17 (1-2), 75-77, 2011.
2010
  1. Győri, Z., Alapi, K., Németh, T., Adriano, D., Sipos, P., Prokisch, J.: Cd, Cu, Pb and Zn content of the riparian zone of the Tisza River (Hungary) after heavy metal pollution.
    Agrokém. talajt. 59 (1), 117-124, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  2. Szemán-Nagy, G., Pintér, G., Prokisch, J., Tornyai, J., Nyéki, J., Szabó, Z., Szabó, T., Fári, M.: Comparative study of sour cherry samples for their anthocyanin content measured by tools of the laboratory and by portable equipments.
    Int. j. hortic. sci. 16 (3), 29-31, 2010.
  3. Szabó, S., Gosztonyi, G., Babka, B., Dócs, N., Braun, M., Csorba, P., Türk, G., Molnár, L., Bakos, B., Szabó, G., Futó, I., Gönczy, S., Ágoston, C., Szabó, M., Szabó, G., Prokisch, J.: GIS database of heavy metals in the floodplain of the Tisza river.
    Stud. Univ. "Vasile Goldiş" Arad, Ser. Ştiinţ. vieţii. 20 (4), 97-104, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Biochemistry, Genetics and Molecular Biology (miscellaneous)
    Q3 Environmental Science (miscellaneous)
    Q3 Medicine (miscellaneous)
  4. Szabó, S., Gosztonyi, G., Prokisch, J.: Measure of heavy metal load in the floodplain of the River Tisza.
    In: XIX Congress of the Carpathian-Balkan Geological Association, Scientific Annals of the School of Geology Special Volume 100.. Eds.: Christofides G., Kantiranis N., Kostopoulos D. S., Chatzipetros A. A, Aristotale University of Thessaloniki, Faculty of Sciences, Thessaloniki, 133-139, 2010.
2009
  1. Fári, M., Kusza, S., Prokisch, J., Czeglédi, L., Jávor, A.: A biotechnológia jövője az agráriumban.
    In: Debreceni álláspont az agrárium jelenéről, jövőjéről. Szerk.: Nagy János, Jávor András, DE AMTC ; Budapest : Magyar Mezőgazdaság Kft, Debrecen, 109-124, 2009. ISBN: 9789638823304
  2. Lisztes-Szabó, Z., Zubor, Á., Tóthmérész, B., Papp, M., Prokisch, J.: Morphological and AFLP variation in some genotypes of Poa angustifolia L. and Poa humilis Ehrh. ex Hoffm.
    In: Proceedings of 44th Croatian and 4th International Symposium on Agriculture, [S.n.], [Opatja], 345-349, 2009.
  3. Prokisch, J., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z., Németh, T., West, L., Harper, S., Adriano, D.: Sampling Strategies for Testing and Evaluation of Soil Contamination in Riparian Systems at the Tisza River Basin, Hungary.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 40 (1-6), 391-406, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
2008
  1. Széles, É., Luca, M., Czipa, N., Prokisch, J.: Determination of free amino acids in honey by gas chromatography.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.5), 1903-1906, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  2. Prokisch, J., Széles, É., Kovács, B., Daróczi, L., Zommara, M.: Formation of metal selenium nanospheres in bacteria: is it a possible detoxification mechanism?.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.5), 947-950, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  3. Szabó, S., Posta, J., Gosztonyi, G., Mészáros, I., Prokisch, J.: Heavy metal content of flood sediments and plants near the river Tisza.
    Acta geogr. Debr., Landsc. environ. ser. 2 (2), 120-131, 2008.
  4. Kovács, B., Széles, É., Prokisch, J.: Problems and opportunities of selenium analysis by inductively coupled plasma mass spectrometry in plant and soil samples.
    Cereal Res. Commun. 36 459-462, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2007
  1. Bódi, Z., Pepó, P., Prokisch, J., Győri, Z.: Antociánok és antioxidánsok a kék kukoricában (Zea mays L.).
    Növénytermelés. 56 (4), 245-252, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
  2. Várallyai, L., Kovács, B., Prokisch, J.: Appliaction of krieging method in Soil Information Monitoring System.
    In: Agrárgazdaság, Vidékfejlesztés, Agrárinformatika Nemzetközi Konferencia (AVA3), Debrecen, 2007. március 20-21 : [elektronikus dokumentum], Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Debrecen, Debrecen, 184-191, 2007.
  3. Széles, É., Tóth, Á., Nagy, A., Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: A szelén jelentősége az élővilágban és a kutatásban.
    Agrártud. közl. 26 278-286, 2007.
  4. Széles, É., Tóth, Á., Nagy, A., Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: A szelén jelentősége napjainkban.
    Agrártud. közl. 26 278-286, 2007.
  5. Prokisch, J., Győri, Z.: Az olajtök termesztése nyomonkövethetőségi rendszerben: problémák, megoldások, eljárások.
    Center Print Nyomdaipari Szolgáltató Kft., Debrecen, 63 p., 2007. ISBN: 9789639732230
  6. Hovánszki, D., Győri, Z., Prokisch, J.: Case study: testing of organochlorine pesticide contamination in a backyard garden.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/1), 493-496, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  7. Várallyai, L., Kovács, B., Prokisch, J.: Extensibility of Measurement Results of Point Samples of the Soil Protection Information and Monitoring System by different methods.
    In: Conference of the European Federation for Information Technology in Agriculture (EFITA)/WCCA 2007 "Environmental and Rural Sustainability through ICT" : Glasgow, 2-5 July 2007. Ed.: C. Parker, S. Skerratt, C. Park, J. Shields, Glasgow Caledonian University, Glasgow, 1-5, 2007.
  8. Prokisch, J., Hovánszki, D., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z.: Inhomogeneity of the agricultural soils in Hungary.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 957-960, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  9. Lisztes-Szabó, Z., Zubor, Á., Tóthmérész, B., Papp, M., Prokisch, J.: Morphological and AFLP variation in some genotypes of Poa angustifolia L. and Poa humilis Ehrh. Ex Hoffm.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 31, 2007.
  10. Uri, C., Prokisch, J., Karaffa, E., Győri, Z.: Validation of a method for the detection of genetically modified organisms.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 1245-1248, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2006
  1. Lisztes-Szabó, Z., Tóthmérész, B., Zubor, Á., Papp, M., Győri, Z., Prokisch, J.: AFLP variation in Poa pratensis L. agg. in Eastern Hungary.
    In: Proceedings of 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture, [S. n.], [Opatja], 225-226, 2006.
  2. Bódi, Z., Pepó, P., Zubor, Á., Tóth, S., Prokisch, J., Győri, Z.: A genetikai diverzitás vizsgálata sugárkezelt kukoricavonalakban és kapcsolata hibridjeik teljesítményével.
    Agrártud. közl. 23 (Különsz.), 20-26, 2006.
  3. Bódi, Z., Pepó, P., Zubor, Á., Tóth, S., Prokisch, J., Győri, Z.: A genetikai távolság, kombinálódóképesség és heterózis becslés beltenyésztett kukoricavonalakban.
    In: XII. Növénynemesítési Tudományos Napok: Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 81, 2006.
  4. Málnás, K., Zubor, Á., Lengyel, S., Prokisch, J., Dévai, G.: A genetikai variabilitás generációk közötti megoszlása a tiszavirágnál [Palingenia longicauda (OLIVIER, 1791)].
    Hidrol. Közlöny. 86 (6), 73-75, 2006.
  5. Málnás, K., Zubor, Á., Lengyel, S., Prokisch, J., Dévai, G.: A genetikai variabilitás generációk közti megoszlása a tiszavirágnál [Palingenia longicauda (Olivier, 1791)].
    Hidrológiai Közlöny 86 (6), 73-75, 2006.
  6. Sipos, P., Prokisch, J., Tóth, Á., Győri, Z.: Changes in the Element Composition of Flours during Maturation of the Winter Wheat Kernel.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 37 (15-20), 2883-2897, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  7. Tóth, Á., Prokisch, J., Sipos, P., Széles, É., Mars, É., Győri, Z.: Effects of Particle Size on the Quality of Winter Wheat Flour, with a Special Focus on Macro? and Microelement Concentration.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 37 (15-20), 2659-2672, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  8. Domokos-Szabolcsy, É., Prokisch, J., Kovács, B., Marosi, S., Holb, I., Fári, M.: Enhancing the selenium content of green onion made from bulb hydroponic culture.
    In: Trace elements in the food chain : proceedings of the International Symposium on Trace Elements in the Food Chain : Budapest, May 25-27, 2006. Eds.: Mihály Szilágyi, Klára Szentmihályi, Working Comm. on Trace Elements of the Complex Comm., HAS : Inst. of Materials and Environmental Chemistry of the HAS, Budapest, 51-56, 2006. ISBN: 9637067132
  9. Domokos-Szabolcsy, É., Veres, Z., Fári, M., Kovács, B., Prokisch, J., Holb, I.: Impact of sodium-selenate on the growth of radish seedlings in vitro.
    Acta horticulturae. 725/1 181-185, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Horticulture
  10. Lisztes-Szabó, Z., Tóthmérész, B., Zubor, Á., Papp, M., Győri, Z., Prokisch, J.: Morfológiai és AFLP variabilitás a Poa pratensis L. fajcsoportban = Morphological and AFLP variation in Poa pratensis L. species group.
    Kitaibelia. 11 (1), 25, 2006.
  11. Lisztes-Szabó, Z., Papp, M., Prokisch, J., Zubor, Á., Tóthmérész, B.: Morphological and AFLP variation in some genotypes of Poa angustifolia L. and Poa humilis Ehrh. ex Hoffm..
    In: 44th Croatian & 4th International Symposium on Agriculture : Hravatska, Opatija, February 16 - 20, 2009, [s.n.], [Osijek], 345-349, [2009].
  12. Prokisch, J., Szegvári, I., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z.: Normalisation method for evaluation of metal contamination of soil.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 263-266, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  13. Prokisch, J., Czeglédi, L., Kovács, B., Daróczi, L., Széles, É., Tamás, J., Mabille, F., Győri, Z.: Silver precipitation: a new and easy to use method for measuring of wheat kernel surface area.
    Cereal Res. Commun. 34 (2-3), 1169-1176, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  14. Széles, É., Borbélyné Varga, M., Prokisch, J., Kovács, B., Hovánszki, D., Győri, Z.: Studying the nutritional properties and quality parameters in Hungarian honey samples.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 833-836, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2005
  1. Zubor, Á., Lisztes-Szabó, Z., Nyakas, A., Papp, M., Győri, Z., Prokisch, J.: DNS-alapú módszer alkalmazásának bemutatása a mezőgazdaságban Poa fajok molekuláris taxonómiai vizsgálata alapján.
    Agrártud. közl. 16 139-142, 2005.
  2. Domokos-Szabolcsy, É., Veres, Z., Kovács, B., Prokisch, J., Holb, I., Fári, M.: Effect of selenium on the in vitro growth and development of vegetables.
    In: Sustainable agriculture across borders in Europe conference proceedings Debrecen-Oradea, 6 May 2005 / [ed. András Jávor, János Kátai, János Tamás], University of Debrecen Centre of Agricultural Science, [Debrecen], 136, [2005]. ISBN: 9639274852
  3. Széles, É., Kovács, B., Prokisch, J., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Hazai mézek ásványianyag tartalmának vizsgálata..
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar / Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 232-233, 2005. ISBN: 9635033427
  4. Domokos-Szabolcsy, É., Holb, I., Prokisch, J., Kovács, B., Veres, Z., Fári, M.: Impact of sodium-selenate on the growth of radish (Raphanus sativus L.) seedlings in vitro.
    Int. J. Hortic. Sci. 11 (2), 109-111, 2005.
  5. Prokisch, J., Széles, É., Kovács, B., Győri, Z.: Ionkromatográffal összekapcsolt induktív csatolású plazma tömegspektrométer (IC-ICP-MS) alkalmazása élelmiszer alapanyagok vizsgálatában.
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar. Szerk.: Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 222-223, 2005. ISBN: 9635033427
2001
  1. Simon, L., Szegvári, I., Prokisch, J.: Enhancement of chromium phytoextraction capacity of fodder radish with picolinic acid.
    Environ. Geochem. Health. 23 (3), 313-316, 2001.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Environmental Chemistry
    Q1 Environmental Engineering
    Q1 Environmental Science (miscellaneous)
    Q3 Geochemistry and Petrology
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q1 Water Science and Technology
  2. Prokisch, J., Zeleny, R., Trapmann, S., Guern, L., Schimmel, H., Kramer, G., Pauwels, J.: Estimation of the minimum uncertainty of DNA concentration in a genetically modified maize sample candidate certified reference material.
    Fresenius' j. anal. chem. 370 (7), 935-939, 2001.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Biochemistry
2000
  1. Balláné Kovács, A., Prokisch, J., Kovács, B., Palencsár, A., Győri, Z., Loch, J.: Determination of sulphur in plant extracts by ion chromatograph - hydraulic high-pressure nebulizer: inductively coupled plasma atomic emission spectrometer (IC/HHPN/ICP-AES)..
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 31 1941-1948, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  2. Vallner, J., Posta, J., Prokisch, J., Braun, M., Szép, T., Kiss, F.: Metals and selenium in Sand Martin's plumage.
    Bull. Environ. Contam. Toxicol. 65 (5), 604-610, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Pollution
    Q2 Toxicology
  3. Kovács, B., Prokisch, J., Győri, Z., Balláné Kovács, A., Palencsár, A.: Studies on soil sample preparation for inductively coupled plasma atomic emission spectrometry analysis.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 31 1949-1963, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  4. Prokisch, J., Kovács, B., Palencsár, A., Szegvári, I., Győri, Z.: Yttrium normalisation: a new tool for detection of chromium contamination in soil samples.
    Environ. Geochem. Health. 22 (4), 317-323, 2000.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Environmental Chemistry
    Q2 Environmental Engineering
    Q1 Environmental Science (miscellaneous)
    Q3 Geochemistry and Petrology
    Q2 Medicine (miscellaneous)
    Q2 Water Science and Technology
1999
  1. Győri, Z., Prokisch, J.: Determination of the chromium content of Hungarian winter wheat.
    J. Agric. Food Chem 47 (7), 2751-2754, 1999.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q1 Chemistry (miscellaneous)
1998
  1. Kovács, B., Dániel, P., Győri, Z., Loch, J., Prokisch, J.: Studies on parameters of inductively coupled plasma spectrometer.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 29 (11-14), 2035-2054, 1998.
1997
  1. Péter, D., Kovács, B., Prokisch, J., Győri, Z.: Heavy metal dispersion detected in soils and plants alongside roads in Hungary.
    Chem. Speciation Bioavail. 9 83-93, 1997.
  2. Prokisch, J., Katz, S., Kovács, B., Győri, Z.: Speciation of chromium from industrial wastes and incinerated sludges.
    J. Chromatogr. A. 774 363-371, 1997.
1996
  1. Győri, Z., Ruzsányi, L., Dániel, P., Kovács, B., Prokisch, J.: A nitrogén és kén arányának változása búza és kukorica szemtermésében.
    Növénytermelés. 45 (2), 145-154, 1996.
  2. Kovács, B., Győri, Z., Prokisch, J., Loch, J., Dániel, P.: A study of plant sample preparation and inductively coupled plasma emission spectrometry parameters.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 27 (5-8), 1177-1198, 1996.
  3. Győri, Z., Goulding, K., Blake, L., Prokisch, J.: Changes in the heavy metal contents of soil from the Park Grass Experiment at Rothamsted Experimental Station.
    Anal. Bioanal. Chem. 354 (5-6), 699-702, 1996.
  4. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z.: Determination of Optimal Sample Volume for Liquid Chromatograph Atomic Absorption or Emission Spectrometer Hyphenated Systems.
    Microchem J. 54 204-209, 1996.
  5. Győri, Z., Goulding, K., Blake, L., Prokisch, J., Kovács, B.: Talajvizsgálatok a világ leghosszabb tartamkisérletében.
    Magy. Kém. Lapja. 51 (6), 231-238, 1996.
1995
  1. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z., Loch, J.: A simple and inexpensive method for chromium speciation in soil extracts.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 26 2051-2065, 1995.
  2. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z., Loch, J.: A talajban zajló króm(VI) redukció tanulmányozása ICP-hez kapcsolt ionkromatográffal.
    Agrokém. talajt. 44 (1-2), 101-108, 1995.
1994
  1. Prokisch, J., Kovács, B., Győri, Z., Loch, J.: Interfacing ion chromatography with inductively coupled plasma atomic emission spectrometry for the determination of chromium( III) and chromium( VI).
    J. Chromatogr. A. 683 253-260, 1994.
  2. Győri, Z., Goulding, K., Blake, L., Prokisch, J.: Soil Analyses in the Rothamsted Park Grass Experiment.
    Agrokém. Talajt. 43 (3-4), 319-327, 1994.
feltöltött közlemény: 209 Open Access: 65
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK