Tudóstér: Bársony Péter publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 86 Open Access: 29
2024
  1. Elshafia, A., Fehér, M., Bársony, P., Csernus, B., Károly, P.: Effects of Pediococcus acidilactici, Saccharomyces cerevisiae and YANG On Growth and the Intestinal Microbiota of the Common Carp (Cyprinus carpio L.).
    In: AQUA 2024 : Abstracts. Eds.: Humberto Villarreal; Bente Torstensen, European Aquaculture Society (EAS) and the World Aquaculture Society (WAS), Copenhagen, Denmark, 43, 2024.
  2. Teye-Gaga, C., Molnár, P., Elshafia, A., Fehér, M., Bársony, P.: Growth performance of hybrid african catfish Heteroclarias cultured on bsf larval-based diets.
  3. Elshafia, A., Fehér, M., Bársony, P., Csernus, B., Teye-Gaga, C., Ahmed, A., Pál, K.: Impact of Pediococcus acidilactici, Saccharomyces cerevisiae and yang on growth, morphometric parameters and intestinal parameters of the common carp (Cyprinus carpio L.).
    In: 21st Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Ed.: Ingrid Melinda Gyalai; Szilárd Czóbel, University of Szeged Faculty of Agriculture, Hódmezővásárhely, 91, 2024. ISBN: 9789633069806
  4. Takács, K., Antal, O., Nagy, A., Kertész, A., Fehér, M., Bársony, P.: One-year old European perch (Perca fluviatilis)-specific in vitro digestion studies in special regard to feed optimization.
    Aquacult. Rep. 37 1-8, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Animal Science and Zoology (2023)
    Q1 Aquatic Science (2023)
2023
  1. Brassó, D., Knop, R., Rózsáné Várszegi, Z., Bársony, P., Komlósi, I., Bacsadi, Á., Bistyák, A.: Assessment of the microbiological status of two Hungarian ostrich farms.
    Acta Vet. Hung. 71 1-9, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Veterinary (miscellaneous)
  2. Toviho, O., Moutia, I., Pusztahelyi, T., Bársony, P.: Effect of Duckweed (Spirodela polyrhiza)-Supplemented Semolina on the Production Parameters and Nutrient Composition of Yellow Mealworm (Tenebrio molitor).
    Agriculture-Basel. 13 (17), 1-15, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  3. Elshafia, A., Fehér, M., Bársony, P., Ahmed, A., Shaikh, A., Pál, K.: Effect of selected feed additives on growth performance and the intestinal microbiota of the Common carp (Cyprinus carpio).
    In: Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic. Ed.: Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly, Slovak University of Agriculture in Nitra, Slovakia, Nitra, 19, 2023. ISBN: 9788055226606
  4. Péter, G., Lukić, J., Brlás, -., Ardó, L., Horváth, Z., Rónyai, A., Bársony, P., Ljubobratović, U.: Effect of single-generation domestication of pikeperch on the performance of the offspring in conventional and pond recirculation aquaculture system.
    Aquacult Rep. 32 1-8, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Animal Science and Zoology
    Q1 Aquatic Science
  5. Péter, G., Lukić, J., Alvestad, R., Horváth, Z., Nagy, Z., Rónyai, A., Bársony, P., Ljubobratović, U.: Nursing of pike-perch (Sander lucioperca) in Recirculating Aquaculture System (RAS) provides growth advantage in juvenile growth phase.
    Animals (Basel). 13 (3), 1-14, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Animal Science and Zoology
    Q1 Veterinary (miscellaneous)
  6. Alaya, A., Mihok, E., Pecsenye, B., Jolji, M., Kertész, A., Bársony, P., Vigh, S., Cziáky, Z., Máthé, A., Burtescu, R., Oláh, N., Neamtu, A., Turcuş, V., Máthé, E.: Phytoconstituent Profiles Associated with Relevant Antioxidant Potential and Variable Nutritive Effects of the Olive, Sweet Almond, and Black Mulberry Gemmotherapy Extracts.
    Antioxidants. 12 (9), 1-36, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Biochemistry
    Q2 Cell Biology
    Q1 Clinical Biochemistry
    D1 Food Science
    Q2 Molecular Biology
    Q1 Physiology
2022
  1. Kertész, A., Bereczki, G., Dajka, B., Molnár, Á., Bársony, P., Fehér, M.: A különböző fényspektrumok hatása az intenzíven nevelt harcsa (Silurus glanis) termelési és élettani paramétereire.
    Halászatfejlesztés. 39 41-43, 2022.
  2. Kertész, A., Bereczky, G., Bársony, P., Fehér, M.: A megvilágítás és a takarmányozás szerepének vizsgálata a harcsa (Silurus glanis) intenzív lárvanevelése során.
    Állatteny. takarm. 71 (2), 105-114, 2022.
  3. Toviho, O., Molnár, Á., Kertész, A., Takács, K., Antal, O., Nagy, A., Fehér, M., Bársony, P.: Effect of temperature on digestive enzyme activity of Eurasian Perch (Perca fluviatilis).
    In: Aquaculture Europe 22: Innovative solutions in a changing world: Abstracts, European Aquaculture Society (EAS), Rimini, 1308-1309, 2022.
  4. Bagi, Z., Balog, K., Tóth, B., Fehér, M., Bársony, P., Baranyai, E., Harangi, S., Ashrafzadeh, M., Hegedűs, B., Stündl, L., Kusza, S.: Genes and elements involved in the regulation of the nervous system and growth affect the development of spinal deformity in Cyprinus carpio.
    PLoS One. 17 (4), 1-21, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary
  5. Lengyel, A., Balog, K., Bagi, Z., Hegedűs, B., Baranyai, E., Fehér, M., Bársony, P., Kusza, S.: Gerincdeformitás a pontyban (Cyprinus carpio): HSP70 és HSP90 gének relatív expressziójának és a gerinc néhány makro- és mikroelem tartalmának összefüggés-vizsgálata = Spinal deformity in common carp (Cyprinus carpio): association study between relative expression of HSP70 and HSP90 genes and macro- and microelement content of spinal.
    Állatteny. takarm. 71 (4), 249-269, 2022.
  6. Tóth, B., Ashrafzadeh, M., Khosravi, R., Bagi, Z., Fehér, M., Bársony, P., Kovács, G., Kusza, S.: Insights into mitochondrial DNA variation of common carp Cyprinus carpio strains in the Centre of Carpathian Basin.
    Aquaculture. 554 1-9, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Aquatic Science
  7. Balog, K., Bagi, Z., Tóth, B., Bársony, P., Kusza, S.: Magyarországi ponty (Cyprinus carpio L.) tájfajták genetikai diverzitásának vizsgálata.
    In: "Innovatív tudományos műhelyek a hazai agrár felsőoktatásban". Szerk.: Pepó Péter, Debreceni Egyetem, Debrecen, 9-16, 2022. ISBN: 9789634903871
  8. Toviho, O., Bársony, P.: Nutrient Composition and Growth of Yellow Mealworm (Tenebrio molitor) at Different Ages and Stages of the Life Cycle.
    Agriculture-Basel. 12 (11), 1-11, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  9. Hegedűs, B., Bagi, Z., Tóth, B., Balog, K., Galik, B., Urbán, P., Samu, A., Fehér, M., Bársony, P., Kusza, S.: Research for the development of the Hungarian fising sector.
    In: Biotechnology at the University of Debrecen - 2022 International Symposium: Abstract Book, Printart-Press Ltd., Debrecen, 23, 2022. ISBN: 9789634904687
  10. Molnár, Á., Homoki, D., Bársony, P., Kertész, A., Gálné Remenyik, J., Pesti-Asbóth, G., Fehér, M.: The Effects of Contrast between Dark- and Light-Coloured Tanks on the Growth Performance and Antioxidant Parameters of Juvenile European Perch (Perca fluviatilis).
    Water. 14 (6), 1-10, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Aquatic Science
    Q2 Biochemistry
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Water Science and Technology
2021
  1. Molnár, Á., Homoki, D., Lelesz, J., Kovács, L., Bársony, P., Fehér, M.: A mesterséges takarmány kiváltásának lehetőségei élő lisztbogár lárva (Tenebrio molitor) etetésével a csapósügér (Perca fluviatilis) intenzív nevelése során.
    In: XXVII. Ifjúsági Tudományos Fórum Keszthely : Konferenciakötet. Szerk.: Bene Szabolcs, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus, Keszthely, 27-33, 2021. ISBN: 9786156338044
  2. Tóth, B., Bagi, Z., Balog, K., Bársony, P., Jávor, B., Kusza, S.: A short review of molecular genetics studies on common carp (Cyprinus carpio L.) highlited the mtDNA markers.
    Nat. Res. Sustain. Develop. 11 (1), 51-65, 2021.
  3. Sipos, B., Kusza, S., Tóth, B., Posta, J., Gyüre, P., Bársony, P., Bagi, Z.: Assessment of the genetic diversity of squab pigeon breeds in the carpathian basin-preliminary study.
    In: Multidisciplinary Conference on Sustainable Development Section: Animal Resources Bioengineering, Banat University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Temesvár, 20, 2021.
  4. Karnai, L., Szűcs, I., Bársony, P., Fehér, M.: A szezonon kívüli ponty szaporítás alkalmazásának ökonómiai szempontú értékelése: A kombinált (zárt rendszerű előnevelés és tógazdasági utónevelés) ponty nevelési technológia gazdasági elemzése.
    In: A XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa = Proceedings of the 44th Scientific Conference on Fisheries & Aquaculture. Szerk.: Nagyné Biró Judit, NAIK HAKI, Szarvas, 27-30, 2020, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 37) ISBN: 9789637120428
  5. Homoki, D., Toviho, O., Minya, D., Kovács, L., Lelesz, J., Bársony, P., Fehér, M., Kövics, G., Stündl, L.: Effect of dissolved oxygen on common carp (Cyprinus carpio) and basil (Ocimum basilicum) in the aquaponics system.
    Agrártud. Közl. 2021 (1), 89-96, 2021.
  6. Tóth, B., Bagi, Z., Bársony, P., Balog, K., Stündl, L., Kusza, S.: Genetic diversity of common carp strains on maternal line in Hungary: first step.
    In: Multidisciplinary Conference on Sustainable Development Section: Animal Resources Bioengineering, Banat University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Temesvár, 19, 2021.
  7. Dobos, Á., Bársony, P., Posta, J., Mándoki, M., Rusvai, M., Babinszky, L.: Különböző nyersrosttartalmú takarmányok etetésének hatása a húsludak teljesítményére és a bél morfológiai állapotára.
    Magy. Allatorv. Lapja. 143 (5), 301-312, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Veterinary (miscellaneous)
  8. Tóth, B., Bagi, Z., Bársony, P., Fehér, M., Kusza, S.: Low genetic diversity in hungarian common carp strains.
    In: Multidisciplinary Conference on Sustainable Development Section: Animal Resources Bioengineering, Banat University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Temesvár, 18, 2021.
  9. Tóth, B., Bagi, Z., Bársony, P., Fehér, M., Kézi, T., Stündl, L., Kusza, S.: Magyar ponty tájfajták, különös tekintettel a Tiszántúli régió tájfajtáinak genetikai jellemzésére..
    In: Biotechnológia a Debreceni Egyetemen. Fókuszban az agrár- és élelmiszerbiotechnológia : Tudományos Szimpózium elődás összefoglalók, Debreceni Egyetem MÉK Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ, Debrecen, 43-45, 2021. ISBN: 9789634903512
  10. Bercsényi, M., Gyöngy, Z., Nagy, G., Mosonyi, G., Krasznai, Z., Barta, Á., Bársony, P., Goda, K.: Nagy hatékonyságú, halgazdaságokban is elvégezhető eljárás szaporodásképtelen amur (Ctenopharyngodon idella) állományok előállítására és ploidiaszintjük ellenőrzésére.
    Halászat - Tudomány. 7 (2), 3-8, 2021.
  11. Molnár, Á., Homoki, D., Kertész, A., Bársony, P., Fehér, M.: Rovarlárvával történő takarmányozás lehetőségei a csapósügér (Perca fluviatilis) intenzív nevelése során.
    In: Halászatfejlesztés 38. Szerk.: Fazekas Gyöngyvér, Gyalog Gergő, Nagyné, Biró Janka, Bozánné Dr. Békefi Emese, Dr. Halasi - Kovács Béla, Szarvas, 25-27, 2021, (ISSN 0230-8312) ISBN: 9789632699615
2020
  1. Kertész, A., Bereczki, G., Bársony, P., Stündl, L., Fehér, M.: A fényintenzitás hatása a harcsa (Silurus glanis) lárvák takarmányfelvételére és növekedésére.
    In: A XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa = Proceedings of the 44th Scientific Conference on Fisheries & Aquaculture. Szerk.: Nagyné Biró Judit, NAIK HAKI, Szarvas, 90-92, 2020, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 37) ISBN: 9789637120428
  2. Molnár, Á., Homoki, D., Bársony, P., Stündl, L., Gálné Remenyik, J., Fehér, M.: A medenceszín hatása a csapósügér (Perca fluviatilis) termelési és élettani paramétereire.
    Halászatfejlesztés. 37 16-17, 2020.
  3. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Toviho, O., Molnár, Á., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Comparision of growth of mature all-female and mixed-sex Common carp (Cyprinus carpio L.) stocks in RAS.
    Agrártud. Közl. 1 (1), 65-68, 2020.
  4. Homoki, D., Minya, D., Kovács, L., Molnár, Á., Balogh, K., Bársony, P., Fehér, M., Kövics, G., Stündl, L.: Comparison of the technological background of aquaponic systems.
    Agrártud. Közl. 1 47-52, 2020.
  5. Tóth, B., Khosravi, R., Ashrafzadeh, M., Bagi, Z., Fehér, M., Bársony, P., Kovács, G., Kusza, S.: Genetic Diversity and Structure of Common Carp (Cyprinus carpio L.) in the Centre of Carpathian Basin: Implications for Conservation.
    Genes. 11 (11), 1-16, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Genetics
    Q2 Genetics (clinical)
  6. Toviho, O., Kovács, L., Bársony, P.: Insect-based protein nutrition in the aquaculture sector: potential, current situation and challenges.
    Állatteny. Takarm. 69 (2), 142-154, 2020.
  7. Toviho, O., Bársony, P.: Insect base-protein: A new opportunity in animal nutrition.
    Agrártud. Közl. 2020 (1), 129-138, 2020.
  8. Irhayyim, T., Fehér, M., Lelesz, J., Bercsényi, M., Bársony, P.: Nutrient Removal Efficiency and Growth of Watercress (Nasturtium officinale) under Different Harvesting Regimes in Integrated Recirculating Aquaponic Systems for Rearing Common Carp (Cyprinus carpio L.).
    Water. 12 (5), 1-15, 2020.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Aquatic Science
    Q3 Biochemistry
    Q1 Geography, Planning and Development
    Q2 Water Science and Technology
2019
  1. Nagy, J., Bársony, P.: A hazai takarmányozásban használatos fontosabb takarmánykomponensek.
    In: Innovatív takarmányozás. Szerk.: Babinszky László, Halas Veronika ; szerzők Babinszky László, Bársony Péter, Bellus Zoltán, Búza László, Debreczeni Lajos, Dublecz Károly, Dunkel Zoltán, Fekete Sándor György, Gálné Remenyik Judit, Halas Veronika, Harangi Mariann, Horváth Márta, Kereszturi József, Kovács Krisztina, Kovács melinda, Mészáros Ilona, Mézes Miklós, Mihók Sándor, Molnár József, Nagy János, Németh Péter, Nochta Imre, Rusvai Miklós, Schill Judit, Schmidt János, Szabó Csaba, Várhegyi Józsefné, Akadémiai Kiadó, Budapest, 717-756, 2019. ISBN: 9789630594936
  2. Homoki, D., Ősz, A., Minya, D., Kovács, L., Bársony, P., Fehér, M., Stündl, L.: Akvapóniában termesztett citromfű (Melissa officinalis) és bazsalikom (Ocimum basilicum) értékmérő vizsgálata.
    In: XLIII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 62-65, 2019, (ISSN 0230-8312)
  3. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Toviho, O., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Effect of different water temperatures on sex ratio, gonad development and production parameters of common carp (Cyprinus carpio L.).
    Aquac. Res. 51 (2), 858-862, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Aquatic Science
  4. Dobos, Á., Bársony, P., Posta, J., Babinszky, L.: Effect of feeds with different crude fiber content on the performance of meat goose.
    Agrártud. közl. 2019 (2), 5-8, 2019.
  5. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Growth performance of Monosex female and Mixed-sex Common carp population in recirculation system (Cyprinus carpio L.).
    In: Innovációs kihívások a XXI. században : LXI. Georgikon Napok konferenciakötete. Szerk.: Pintér Gábor, Csányi Szilvia, Zsiborács Henrik, Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely, 185-196, 2019. ISBN: 9789633961308
  6. Bársony, P.: Különböző mezőgazdasági, ipari és egyéb melléktermékek felhasználása a takarmányozásban.
    In: , Akadémiai Kiadó, Budapest, 801-823, 2019. ISBN: 9789630594936
  7. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Molnár, Á., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Monoszex ikrás pontyállományok (Cyprinus carpio L.) teljesítményvizsgálata.
    In: XLIII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 102-104, 2019, (ISSN 0230-8312)
  8. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Toviho, O., Molnár, Á., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Production Parameters of All-Female and Mixed-Sex Common Carp (Cyprinus carpio L.) Stocks in Recirculation Aquaculture System..
2018
  1. Zaheri, A., Csorvási, É., Bársony, P., Komlósi, I., Szabó, C., Pusztahelyi, T.: Effect of Different Supplementary Diets on Growing Rate, Fat and Protein Contents of Flesh Common Carp (Cyprinus carpio) Fingerlings.
    J Anim Res Nutr. 03 (02), 1-5, 2018.
  2. Minya, D., Kovács, L., Homoki, D., Fehér, M., Bársony, P., Stündl, L.: Effect of different weaning time on the growth and survival of Common carp (Cyprinus carpio L.) larvae.
    Agrártud. Közl. 75 55-59, 2018.
  3. Tóth, B., Bagi, Z., Bársony, P., Fehér, M., Kusza, S.: Genetic diversity of Hungarian carp (Cyprinus carpio l.) strains: first step.
    In: International scientific symposium bioengineering of animal resources, international conference on life sciences, section bioengineering of animal resources, Banats University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine "King Michael I of Romania", Timișoara, 1, 2018.
  4. Kovács, L., Simon, Á., Minya, D., Homoki, D., Kertész, A., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Influence of 17-alpha methyl testosterone on the production parameters of common carp (Cyprinus carpio L.) fry.
    Agrártud. Közl. 75 37-43, 2018.
  5. Minya, D., Kovács, L., Homoki, D., Fehér, M., Bársony, P., Stündl, L.: Komplettált, mikrogranulált takarmány alkalmazhatósága a ponty (Cyprinus carpio L.) lárvanevelése során.
    In: XLII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 56, 2018.
  6. Kovács, L., Minya, D., Homoki, D., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Különböző koncentrációjú 17 alfa-metiltesztoszteronnal dúsított takarmány hatása a ponty (Cyprinus carpio L.) ivarfejlődésére.
    In: XLII. Halászati Tudományos Tanácskozás, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 53, 2018.
2017
  1. Dobos, Á., Bársony, P., Posta, J., Babinszky, L.: A takarmány eltérő lizin-metabolizálható energiaarányának hatása a ludak termelési paramétereire.
    Agrártud. Közl. 73 39-42, 2017.
  2. Csorvási, É., Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Bársony, P.: Bioaktív takarmány-kiegészítők hatása intenzíven nevelt pontyivadék (Cyprinus carpio) termelési paramétereire.
    Halászatfejlesztés. 36 53-64, 2017.
2015
  1. Csorvási, É., Zaheri, A., Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Bársony, P.: Bioaktív takarmány-kiegészítők hatása intenzíven nevelt pontyivadék (Cyprinus carpio) termelési paramétereire.
    Agrártud. közl. 65 35-41, 2015.
  2. Csorvási, É., Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Bársony, P.: Bioaktív takarmány-kiegészítők hatása intenzíven nevelt pontyivadék (Cyprinus carpio) termelési paramétereire.
    In: XXXIX. Halászati Tudományos Tanácskozás Szarvas, 2015. május 20-21.. Szerk.: Rónyai András, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 28, 2015, (ISSN 0230-8312)
  3. Csorvási, É., Juhász, P., Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P.: Különböző tartástechnológiákban nevelt kétnyaras pontyok vágási paramétereinek összehasonlítása.
    In: XXXIX. Halászati Tudományos Tanácskozás Szarvas, 2015. május 20-21.. Szerk.: Rónyai András, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet, Szarvas, 45, 2015, (ISSN 0230-8312)
  4. Csorvási, É., Juhász, P., Fehér, M., Pinter, G., Stündl, L., Bársony, P.: The Comparison of Carcass Parameters of Table Size Common Carp (Cyprinus Carpio) at Different Feeding Technologies.
    In: World Aquaculture Society Meetings, World Aquaculture Society, Jeju, 103, 2015.
2014
  1. Csorvási, É., Juhász, P., Fehér, M., Nemes, I., Stündl, L., Takácsné Hájos, M., Bársony, P.: A kísérleti akvapónia rendszer tervezésének és működtetésének gyakorlati tapasztalatai.
    Agrártud. közl. 57 27-32, 2014.
  2. Juhász, P., Bársony, P., Stündl, L.: A nanoszelén alkalmazása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) ivadék és lárvanevelésében.
    Halászat. 107 (1), 24-28, 2014.
  3. Juhász, P., Fehér, M., Csorvási, É., Bársony, P., Gálné Remenyik, J., Sztrik, A., Prokisch, J., Stündl, L.: A nanoszelén kiegészítés hatása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) termelési paramétereire és nyomelem felvételére.
    Agrártud. közl. 57 43-48, 2014.
  4. Fehér, M., Baranyai, E., Simon, E., Juhász, P., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: Esszenciális nyomelemek alkalmazása a barramundi (Lates calcarifer) ivadéknevelésében.
    Agrártud. Közl. 57 33-38, 2014.
  5. Juhász, P., Fehér, M., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: Nanoszelénnel dúsított artemia alkalmazása a vörös árnyékhal (Sciaenops Ocellatus) lárvanevelésében.
    In: XXXVIII. Halászati Tudományos Tanácskozás Programfüzet : Szarvas 2014. május 28-29, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 20, 2014, (ISSN 0230-8312)
2013
  1. Fehér, M., Baranyai, E., Bársony, P., Simon, E., Posta, J., Stündl, L.: A kobalt-klorid hatása a barramundi lárva (Lates calcarifer) termelési paramétereire és egyöntetűségére.
    Agrártud. Közl. 51 21-25, 2013.
  2. Fehér, M., Baranyai, E., Bársony, P., Juhász, P., Csorvási, É., Stündl, L.: A takarmány mikroelem kiegészítésének hatása a barramundi (Lates calcarifer) lárva, illetve ivadék termelési paramétereire és egyöntetűségére.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás, 2013. május 22-23, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 17, 2013, (ISSN 0230-8312)
  3. Juhász, P., Prokisch, J., Csorvási, É., Petes, K., Nemes, I., Bársony, P., Stündl, L.: A takarmány nanoszelén kiegészítésének hatása a vörös árnyékhal (Sciaenops ocellatus) termelési paramétereire és testösszetételére.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2013. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 18, 2013, (ISSN 0230-8312)
  4. Petes, K., Juhász, P., Nemes, I., Bársony, P., Csorvási, É., Stündl, L.: Az óriás édesvízi garnéla (Macrobrachium rosenbergii) termelési lehetőségei Magyarországon.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás, 2013. május 22-23, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 33, 2013, (ISSN 0230-8312)
  5. Juhász, P., Bársony, P., Stündl, L.: Intenzív, recirkulációs rendszerű haltermelő egységek bemutatása.
    In: A "Debreceni fejlődés és környezet" konferencia írásos anyagainak összefoglalói : elektronikus dokumentum : Debrecen, 2013. június 25-26.. Szerk.: Balla Zoltán, DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 16, 2013. ISBN: 9786155183843
  6. Nemes, I., Juhász, P., Petes, K., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: Intenzív halnevelő rendszerek környezetterhelésének csökkentési lehetősége akvapónia alkalmazásával.
    In: XXXVII. Halászati Tudományos Tanácskozás, 2013. május 22-23, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 31, 2013, (ISSN 0230-8312)
  7. Juhász, P., Bársony, P., Csorvási, É., Szűcs, I., Gálné Remenyik, J., Stündl, L.: Különböző zsírtartalmú tápok etetésének hatása a hibrid csíkos sügér termelési paramétereire és húsminőségére.
    Agrártud. közl. 51 33-37, 2013.
  8. Juhász, P., Prokisch, J., Sztrik, A., Gálné Remenyik, J., Csorvási, É., Bársony, P., Stündl, L.: The effect of the nano-selenium supplemented feed to the production parameters and body composition of the red drum (Sciaenops ocellatus).
  9. Juhász, P., Fehér, M., Bársony, P., Csorvási, É., Szűcs, I., Stündl, L.: The effect of the purging time on the dose and fillet yield of barramundi and hybrid striped bass.
    In: 48th Croatian and 8th International Symposium on Agriculture : Book of Abstracts : 17th-22nd February 2013, Dubrovnik, Croatia. Ed.: Sonja Marić, Zdenko Lončarić, Faculty of Agriculture University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, Dubrovnik, 232, 2013. ISBN: 9789537871079
  10. Fehér, M., Baranyai, E., Simon, E., Bársony, P., Szűcs, I., Posta, J., Stündl, L.: The interactive effect of cobalt enrichment in Artemia on the survival and larval growth of barramundi, Lates calcarifer.
    Aquaculture. 414-415 92-99, 2013.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Aquatic Science
2012
  1. Fehér, M., Stündl, L., Bársony, P., Szűcs, I., Fehér, M.: A geotermikus energia haltermelési célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása az Észak Alföldi Régióban.
    In: A XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás / Stündl László, Bársony Péter, Szűcs István, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 106-120, 2012, (Halászatfejlesztés, ISSN 1219-4816 ; 34.) ISBN: 9789637120329
  2. Fehér, M., Baranyai, E., Bársony, P., Juhász, P., Stündl, L.: A hallárvák számára élő eleségként szolgáló Artemia sp. dúsítása kobalttal, cinkkel és mangánnal, mint kedvező élettani hatású mikroelemmel.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 50, 2012, (ISSN 0230-8312)
  3. Bársony, P., Fehér, M., Csorvási, É., Juhász, P., Szűcs, I., Borbély, G., Stündl, L.: A kolin-klorid hatása a barramundi növekedésére.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 42, 2012, (ISSN 0230-8312)
  4. Bai, A., Stündl, L., Bársony, P., Fehér, M., Jobbágy, P., Herpergel, Z., Vaszkó, G.: Algae production on pig sludge.
    Agron. Sustain. Dev. 32 (3), 611-618, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    D1 Agronomy and Crop Science
    D1 Environmental Engineering
  5. Fehér, M., Bársony, P., Baranyai, E., Posta, J., Stündl, L.: Kedvező biológiai hatású mikroelemekkel dúsított Artemia alkalmazása a barramundi (Lates calcarifer) lárvanevelésében.
    Agrártud. közl. 48 11-16, 2012.
  6. Fehér, M., Juhász, P., Stündl, L., Csorvási, É., Bársony, P., Szűcs, I.: Két melegigényes halfaj (afrikai harcsa, Clarias gariepinus és barramundi Lates calcarifer) termelési paramétereinek vizsgálata különböző termálvizekben.
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 49, 2012, (ISSN 0230-8312)
  7. Fehér, M., Baranyai, E., Bársony, P., Juhász, P., Stündl, L.: Kobalttal, mangánnal és cinkkel, mint kedvező hatású mikroelemekkel dúsított Artemia etetésének hatása a barramundi (Lates calcarifer) lárva növekedésére és nyomelemtartalmára..
    In: XXXVI. Halászati Tudományos Tanácskozás : Szarvas, 2012. május 23-24, Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Szarvas, 21, 2012, (ISSN 0230-8312)
2011
  1. Fehér, M., Stündl, L., Szűcs, I., Borbély, I., Bársony, P.: A barramundi (Lates calcarifer) mint új halfaj a hazai akvakultúrában = Barramundi (Lates calcarifer) as a new fish species in Hungarian aquaculture.
    Pisces Hung. 5 95-98, 2011.
  2. Fehér, M., Herpergel, P., Bársony, P., Stündl, L.: A lizin, a C-vitamin és az élőeleség hatása a compóivadék (Tinca tinca L.) termelési paramétereire intenzív rendszerben.
    Halászatfejlesztés. 33 156-169, 2011.
2007
  1. Erdélyi, I., Bársony, P., Pálfy, T., Hermán, I., Gundel, J.: Hőkezelt takarmányok a pulykák takarmányozásában = Heat treated feeds in turkey feeding.
    Agrártud. közl. 2007 19-22, 2007.
  2. Bársony, P.: Különböző nagyságú ezüstkárász populációk hatása az egynyaras ponty hozamaira és termelési értékeire.
    Állatteny. takarm. 56 (1), 57-64, 2007.
2006
  1. Bársony, P., Szűcs, I.: Az ezüstkárász fertőzöttség gazdasági hatásai a tógazdasági haltermelésben.
    Gazdálkodás. 50 (5), 38-47, 2006.
feltöltött közlemény: 86 Open Access: 29
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK