Tudóstér: Sipos Péter publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 169 Open Access: 42
2024
  1. Nagy, R., Kun-Nemes, A., Szőllősi, E., Bíróné Molnár, P., Cziáky, Z., Murányi, E., Sipos, P., Gálné Remenyik, J.: Physiological potential of different Sorghum bicolor varieties depending on their bioactive characteristics and antioxidant potential as well as different extraction methods.
    Heliyon. 10 (16), 1-17, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Multidisciplinary (2023)
  2. Murvai, K., Rácz, H., Horváth, E., Németh, B., Imre, A., Pereira, K., Antunovics, Z., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: The bacterial and yeast microbiota in livestock forages in Hungary.
    BMC Microbiol. 24 (1), 1-11, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Microbiology (2023)
    Q2 Microbiology (medical) (2023)
2023
  1. Nagy, R., Murányi, E., Bíróné Molnár, P., Szepesi, J., Győri, Z., Veres, S., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Assessment of Bioactive Profile of Sorghum Brans under the Effect of Growing Conditions and Nitrogen Fertilization.
    Agriculture-Basel. 13 (4), 1-17, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Agronomy and Crop Science
    Q2 Food Science
    Q2 Plant Science
  2. Sipos, P., Husi, K.: Comparison of methods for the analysis of particle size distribution in maize flour.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 123, 2023. ISBN: 9788675205814
  3. Szőke-Trenyik, E., Mihalkó, J., Sipos, P., Szabó, B.: Development of High-Fibre, Ready-to-Bake Flour Mixtures from Purple Wheat.
    Processes. 11 (2), 1-12, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  4. Neji, C., Semwal, J., Máthé, E., Sipos, P.: Dough Rheological Properties and Macronutrient Bioavailability of Cereal Products Fortified through Legume Proteins.
    Processes. 11 (2), 1-16, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  5. Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
  6. Nagy, R., Neji, C., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of functional properties of physically treated Sorghum flours and development of gluten-free Sorghum breads.
    J. Microbiol. Biotech. Food Sci. 13 (3), 1-6, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Biotechnology
    Q3 Food Science
    Q4 Microbiology
    Q4 Molecular Biology
  7. Murvai, K., Rácz, H., Imre, A., Horváth, E., Pereira, K., Peles, F., Sipos, P., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Pfliegler, V.: Microbial analysis of hungarian forage samples.
    Acta Microbiol. Immunol. Hung. 70 (Supplement-1), 76-77, 2023.
  8. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Rheological properties and nutritional value of sorghum flour and sorghum-based gluten-free bakery products.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić, Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 85, 2023. ISBN: 9788675205814
  9. Sipos, P., Radojčin, M.: Special issue: Processing foods: Process optimization and quality assessment.
    Processes. 11 (3), 1-3, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  10. Répás, Z., Prokisch, J., Győri, Z., Sipos, P.: The Relationship between Rehydration Time and Tenderness at Different Rehydrating Water Temperatures in Freeze-Dried Pork Loin.
    Processes. 11 (10), 1-11, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
2022
  1. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rezisztens keményítő előállítása különböző fizikai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Ed.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 24, 2022, 2734-7109 ISBN: 27347109
  2. Csapó, J., Mezőszentgyörgyi, D., Szabari, M., Kiss, D., Sipos, P.: A rost és a rezisztens keményítő mennyiségének meghatározása különböző analitikai-kémiai módszerekkel.
    In: XXVIII. Nemzetközi Vegyészkonferencia = 28th International Conference on Chemistry. Szerk.: Majdik Kornélia, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT), Kolozsvár, 25, 2022. ISBN: 27347109
  3. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
  4. Nagy, R., Gálné Remenyik, J., Sipos, P.: Evaluation of factors influencing the bioactive compounds of red and white sorghum grains.
    In: Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts. Ed.: Orsolya Kiss, University of Szeged, Hódmezővásárhely, 65, 2022. ISBN: 9789633068601
  5. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results.
    ÉVIK. 68 (3), 4013-4019, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  6. Neji, C., Semwal, J., Kamani, M., Máthé, E., Sipos, P.: Legume Protein Extracts: The Relevance of Physical Processing in the Context of Structural, Techno-Functional and Nutritional Aspects of Food Development.
    Processes. 10 (12), 1-27, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q2 Process Chemistry and Technology
  7. Farkas, Z., Kerekes, K., Ambrus, Á., Süth, M., Peles, F., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Nagy, A., Sipos, P., Miklós, G., Lőrincz, A., Csorba, S., Jóźwiak, Á.: Probabilistic modeling and risk characterization of the chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers.
    Front. Microbiol. 13 1-12, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  8. Győri, Z., Sipos, P., Szepesi, J., Boros, N.: Study of the heavy metal content of floodplain soils along the upper Tisza River by sequential BCR extraction in Hungary.
    Agrokém. talajt. 71 (1), 59-76, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
2021
  1. Peles, F., Sipos, P., Kovács, S., Győri, Z., Pócsi, I., Pusztahelyi, T.: Biological Control and Mitigation of Aflatoxin Contamination in Commodities.
    Toxins. 13 (2), 1-19, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
  2. Nagy, R., Szőllősi, E., Bíróné Molnár, P., Murányi, E., Czimbalmos, R., Sipos, P.: Condensed tannin content and antioxidant activity of Hungarian sorghum varieties grown at Research Institute in Karcag.
    Agrártud. Közl. 1 155-160, 2021.
  3. Pavkov, I., Radojčin, M., Stamenković, Z., Kešelj, K., Tylewicz, U., Sipos, P., Ponjičan, O., Sedlar, A.: Effects of Osmotic Dehydration on the Hot Air Drying of Apricot Halves: Drying Kinetics, Mass Transfer, and Shrinkage.
    Processes. 9 (2), 1-22, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  4. Nagy, R., Máthé, E., Csapó, J., Sipos, P.: Modifying Effects of Physical Processes on Starch and Dietary Fiber Content of Foodstuffs.
    Processes. 9 (1), 1-16, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Bioengineering
    Q2 Chemical Engineering (miscellaneous)
    Q3 Process Chemistry and Technology
  5. Kovács, K., Horváth, M., Halász, G., Takács, A., Heltai, G., Boros, N., Sipos, P., Győri, Z.: Néhány potenciálisan mérgező fém frakcióinak meghatározására alkalmazott analitikai módszerértékelése eltérő fizikai talajféleségű mintákon.
    Agrokém. talajt. 70 (2), 137-153, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Soil Science
  6. Kovács, E., Sipos, P., Juhász, C.: On-line oktatás az agrár felsőoktatásban: Csorbul-e a képzés minősége?.
    Agrárium. 31 (1), 42-43, 2021.
  7. Sipos, P., Peles, F., Brassó, D., Béri, B., Pusztahelyi, T., Pócsi, I., Győri, Z.: Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food.
    Toxins. 13 (3), 1-17, 2021.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Health, Toxicology and Mutagenesis
    Q1 Toxicology
2020
  1. Nagy, R., Sipos, P.: Evaluation of starch gelatinization properties of sorghum and corn flours.
    In: The International Conference of Food Physicists : Abstract Book, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Iasi, 60, 2020.
  2. Csapó, J., Albert, C., Sipos, P.: The aflatoxin content of milk and dairy products as well as breast milk and the possibilities of detoxification.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 13 (1), 99-117, 2020.
2019
  1. Peles, F., Sipos, P., Győri, Z., Pfliegler, V., Giacometti, F., Serraino, A., Pagliuca, G., Gazzotti, T., Pócsi, I.: Adverse Effects, Transformation and Channeling of Aflatoxins Into Food Raw Materials in Livestock.
    Front. Microbiol. 10 1-26, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Microbiology
    Q1 Microbiology (medical)
  2. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Az álgabonák, mint kedvező táplálkozás-élettani hatással rendelkező növények szerepe sütőipari termékek előállításában.
  3. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Buckwheat (Fagopyrum esculentum (Moench)), amaranth (Amaranthus spp.) and quinoa (Chenopodium quinoa (Wild)) in bakery products.
    In: 10th International Congress Flour-Bread '19. 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '19. Bookk of Abstracts. Ed.: Antun Jozinovič, Sandra Budžaki, Ivica Strelec, Ante Lončarič, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, Croatia, 98, 2019, (ISSN 1848-2554)
  4. Bojtor, C., Győri, Z., Sipos, P., Radócz, L., Tóth, B.: Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (pers.) strauss) on photosynthetic characteristics, superoxide-dismutase activity and lipid peroxidation of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
    Acta Aliment. 48 (2), 253-259, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Food Science
  5. Csapó, J., Prokisch, J., Albert, C., Sipos, P.: Effect of UV light on food quality and safety.
    Acta Univ. Sapientiae, Alim. 12 (1), 21-41, 2019.
  6. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pseudocereals and their utilization in bakery product developement.
    In: 19th ICC Conference 2019 Science Meets Technology : Book of Abstracts. Ed.: Brennan Charles, Schönlechner Regine, ICC - International Association for Cereal Science and Technology, Vienna, 161-162, 2019.
  7. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliák alkalmazása különleges minőségű dúsított sütemény termékcsoport előállítására.
    In: Táplálkozástudományi kutatások IX. PhD Konferencia programja és előadás összefoglalói. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2019. ISBN: 9786155606083
  8. Jevcsák, S., Sipos, P.: Pszeudocereáliákból készített innovatív próbatermékek vizsgálata és fogyasztói értékelése.
    Táplálkozásmarketing. 6 (1), 57-68, 2019.
  9. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Starch content and composition of Sorghum bicolor (L.) Moench and Panicum miliaceum L..
    In: BiosysFoodEng2019. 3rd International Conference on Biosystems and Food Engineering : Book of Abstracts, Department of Physics and Control and Department of Food Engineering of Szent István University, Faculty of Food Science, Budapest, 356, 2019.
  10. Tóth, B., Biljon, A., Ammar, K., Sipos, P., Győri, Z., Guzmán, C., Labuschagne, M.: Variability in mono- and polymeric proteins in a worldwide collection of commercial durum wheat cultivars and correlations with alveograph W and P/L.
    In: IWC - abstract proceedings oral presentations
2018
  1. Diósi, G., Sipos, P.: A minóségi búza termesztésének fontossága a fenntartható szántóföldi növénytermesztésben.
    Értékálló aranykorona. 18 (4), 11-14, 2018.
  2. Bojtor, C., Győri, Z., Sipos, P., Radócz, L., Tóth, B.: Effect of bean rust (Uromyces appendiculatus (Pers.) Strauss) on physiological characteristics, superoxide-dismutase and lipidperoxidase activities of common bean (Phaseolus vulgaris L.).
    In: Abstract book 17th Alps-Adria Scientific Workshop. Ed.: Kende Zoltán, Szent István Egyetemi Kiadó Nonprofit Kft., Gödöllő, 50-51, 2018. ISBN: 9789632697345
  3. Illés, Á., Győri, Z., Nagy, A., Sipos, P., Tóth, B.: Effects of fungicides on key plant physiological parameters of Zea mays L. and on changes in superoxide-dismutase (SOD) and lipid-peroxidase (LP) activity.
    In: 17th Alps-Adria Scientific Workshop : Abstract book. Ed.: Zoltán Kende, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő, 46-47, 2018. ISBN: 9789632697345
  4. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Sipos, P.: Egyes gabonafélék rezisztens keményítő tartalmának vizsgálata.
    In: Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói. Szerk.: Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre, Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, Budapest, 30, 2018. ISBN: 97861556060609
  5. Tóth, B., Győri, Z., Sipos, P., Grusak, M.: Enzymatic responses of Phaseolus vulgaris L. genotypes to Al-stress.
    In: 10th International Symposium on Plant-Soil Interactions at low pH, [s.n.], [s.l.], 66-67, 2018.
  6. Sipos, P., Diósi, G.: Gabonafélék tárolás alatti életfolyamatai.
    Értékálló aranykorona. 18 (3), 21-24, 2018.
  7. Jevcsák, S., Diósi, G., Sipos, P.: Köles és cirok lisztből készült keksz receptúrák kidolgozása, alkalmazása és az elkészült termékek vizsgálata.
    In: Táplálkozástudományi kutatások VIII. PhD konferencia program és előadás összefoglalók. Szerk.: Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Magyar Táplálkozástudományi Társaság, Budapest, 14, 2018. ISBN: 9786155606052
  8. Jevcsák, S., Biró, A., Gálné Remenyik, J., Lehoczki, G., Murányi, E., Jóvér, J., Diósi, G., Sipos, P.: Műtrágyakezelés hatása a szemescirok lisztmintáinak zsírtartalmára és zsírsavösszetételére = Effect of fertilization on the fat content and fatty acid profile of sorghum flour samples.
    Élelmvizsg. Közl. 64 (4), 2278-2335, 2018.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  9. Jevcsák, S., Sipos, P.: Termesztett köles és szemes cirok felhasználása, a termékek fizikai, kémiai és reológiai tulajdonságainak vizsgálata.
    In: "Termőföldtől az asztalig" A Tormay Béla Szakkollégium hallgatóinak tudományos eredményei. Szerk.: Illés Árpád, Bodnár Karina Bianka, Debreceni Egyetem Tormay Béla Szakkollégium, Debrecen, 17-22, 2018. ISBN: 9789634900092
  10. Jevcsák, S., Pesti-Asbóth, G., Bíróné Molnár, P., Gálné Remenyik, J., Murányi, E., Diósi, G., Sipos, P.: Total starch content and properties of two proso millet (Panicum miliaceum L.) varieties.
    In: 9th Central European Congress on Food (CEFood). Food Science for Well-being. Ed.: L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan, Lucian Blaga University of Sibiu Press, Sibiu, 139, 2018. ISBN: 9786061215461
2017
  1. Jevcsák, S., Sipos, P.: Az agrotechnikai kezelések hatása a közönséges köles beltartalmi paramétereire.
    Agrártud. Közl. 72 65-69, 2017.
  2. Jevcsák, S., Murányi, E., Stündl, L., Jóvér, J., Sipos, P.: Effect of different levels of nitrogen on the total polyphenol and total flavonoid content of sorghum and millet flours.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 10 107-115, 2017.
  3. Sipos, P., Horváth, M., Adácsi, C., Horváth, B., Babka, B., Győri, Z.: Enrichment of pasta products using beetroot.
    Food and Environment Safety. 16 (4), 209-215, 2017.
  4. Jevcsák, S., Sipos, P.: Sorghum and millet as alternative grains and their utilization in gluten free product developement.
    In: 21. World Congress of Clinical Nutrition. Motto: Joining medicine, food and agriculture for healthier nutrition. Program and Abstract book. Ed.: I. Télessy, Convention Budapest Kft., Budapest, 114, 2017.
  5. Jevcsák, S., Murányi, E., Sipos, P.: Termesztett köles fajták tápanyagtartalmának vizsgálata.
    Élelm. Tud. Technol. 71 (3), 13-17, 2017.
2016
  1. Jevcsák, S., Sipos, P.: A cirok és a köles - mint alternatív gabonafélék - táplálkozás-élettani hatásai.
    Agrártud. Közl. 69 91-95, 2016.
  2. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 9 (1), 69-76, 2016.
  3. Jevcsák, S., Sipos, P.: Alternative grains in nutrition.
    In: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research (ICoSTAF'16): Book of Abstracts, Faculty of Engineering University of Szeged, Szeged, 27, 2016. ISBN: 9789633064825
  4. Diósi, G., Sipos, P.: Effect of different nitrogen and sulphur fertilizer doses on the protein content of the winter wheat during ripening.
    In: ICoSTAF'16 International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts, Faculty Engineering, University of Szeged, Szeged, 20, 2016. ISBN: 9789633064825
  5. Diósi, G., Sipos, P.: Megosztott nitrogén és kén fejtrágyás hatása az őszi búza minőségére.
    Agrártud. közl. 67 27-31, 2016.
  6. Sipos, P., Diósi, G., Jevcsák, S.: Rheological Parameters of Cereals.
    J. Food Physics. 28-29 21-25, 2016.
  7. Győri, Z., Sipos, P.: The Role of Salt Form and Concentration on the Rheological Properties of Bakery Products.
    Anal. Tech. Szeged. 10 (1), 64-70, 2016.
2015
  1. Diósi, G., Sipos, P.: Effect of fertilizer on the quality parameters of winter wheat.
    In: Student in Bucovina Abstracts : International Conference for Students "Student in Bucovina" May, 7th-9th, 2015, Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Suceava, 158, 2015.
  2. Győri, Z., Boros, N., Sipos, P., Bertáné Szabó, E., Kovács, K., Horváth, M., Takács, A., Heltai, G.: Evaluation of the Heavy Metal Content of the Upper Tisza River Floodplain Soils over the last Decade.
    Hung. J. Ind. Chem. 43 (1), 19-23, 2015.
  3. Sipos, P.: Hungarikumok és tájjellegű élelmiszerek előállítása.
    Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézet, Debrecen, 97 p., 2015. ISBN: 9789634738336
  4. Móré, M., Diósi, G., Sipos, P., Győri, Z.: Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 63-69, 2015.
  5. Diósi, G., Soós, Á., Sipos, P.: Mineral element composition of grain.
    In: Integration of science in food chain : Book of proceedings. Ed.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University, Budapest, 61-64, 2015. ISBN: 9789635036035
  6. Jevcsák, S., Sipos, P.: Research of chemical parameters of red currant, josta and sour cherry.
    In: Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain : Book of proceedings : 18-19th November, 2015. Budapest, Hungary. Eds.: Tekla Engelhardt, István Dalmadi, László Baranyai, Csilla Mohácsi-Farkas, Faculty of Food Science, Corvinus University of Budapest, Budapest, 108-111, 2015. ISBN: 9789635036035
  7. Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination.
    Acta Univ. Sapientiae. Alimentaria. 8 104-110, 2015.
2014
  1. Kovács, K., Győri, Z., Boros, N., Sipos, P., Horváth, M., Takács, A., Heltai, G.: Change of heavy metal environmental mobility of the 2000's contamination at upper Tisza river floodplain.
    In: European Symposium on Atomic Spectrometry (ESAS 2014): Book of Abstracts. Ed.: V. Kanicky, Prága, Masaryk University, 185, 2014. ISBN: 9788090570412
  2. Sipos, P., Szigeti, Z., Borbélyné Varga, M.: Effects of salt forms and concentrations on the Alveograph parameters of winter wheat.
    J. Process. Energy Agric. 18 (3), 126-128, 2014.
  3. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Influence of storage time on the gluten properties of winter wheat.
    J. Process. Energy Agric. 18 197-199, 2014.
  4. Szabó, E., Sipos, P.: Mineral and polyphenol contents of self-brewed and commercial beer samples.
    J. MacroTrends Appl. Sci. 2 (1), 1-9, 2014.
  5. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Őszi búza fajták reológiai tulajdonságainak változása rövid idejű tárolás során.
    Agrártud. közl. 56 83-86, 2014.
  6. Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Reological properties of the mixture product of apple pomace and wheat flour.
    J. Process. Energy Agric. 18 151-153, 2014.
  7. Diósi, G., Móré, M., Sipos, P.: Role of the farinograph test in the wheat flour quality determination.
    In: ICoSTAF'14: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research : Book of abstracts : ICoSTAF'14 : 25 April 2014, Szeged. Ed.: Gábor Keszthelyi-Szabó, Cecilia Hodúr, Judit Krisch, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Szeged, 17, 2014. ISBN: 9789633062760
2013
  1. Fekete, I., Sipos, P., Peles, F., Kovács, B.: A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetének múltja és jelene.
    Debr. szle. 21 (3), 52-58, 2013.
  2. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Almatörköly-őrlemény és búzaliszt keverékének hatása próbacipó tulajdonságaira = Effect of the mixture of apple pomace and wheat flour on different bread properties.
    In: IX. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia : Összefoglalók. Szerk.: Fehér András, Huszka Péter, Jasák Helga, Soós Mihály, Szabó Sára, Szendrő Katalin, Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., Debrecen, 23, 2013. ISBN: 9789635968565
  3. Móré, M., Diósi, G., Győri, Z., Sipos, P.: Changes of gluten properties of wheat during storage.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 12 (B), 285-290, 2013.
  4. Győri, Z., Boros, N., Sipos, P.: Effect of mineral fertilization on the extensograph parameters of winter wheat varieties.
    Növénytermelés. 62 (suppl.), 71-74, 2013.
  5. Sipos, P., Móré, M., Kovács, B., Csajbók, J., Pepó, P.: Effect of storage time on the quality parameters of winter wheat varieties stored in industrial conditions.
    In: The influence of some technological elements over the wheat and corn grains quality stored in Bihor and Hajdu Bihar counties / József Csajbók (szerk), Debrecei Egyetem MÉK, Debrecen, 82-86, 2013.
  6. Lehoczki, A., Sipos, P., Peles, F., Kovács, C., Karaffa, E.: Fungicides kezelések hatása őszi búza fajták minőségi paramétereire.
    In: Fiatal kutatók az egészséges élelmiszerért : tudományos ülés. Szerk.: Bódi Éva, Fekete István, Kovács Béla, Debreceni Egyetem Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola, Debrecen, 202-207, 2013. ISBN: 9789634736011
  7. Diósi, G., Sipos, P.: Hogyan játszhat szerepet egészségünk fenntartásában a házilag készített szilvalekvár.
    In: A "IV. Kerpely Kálmán Szakmai Napok a Gyakorlatorientált Oktatásért" konferencia írásos anyagainak összefoglalói : Debrecen, 2013. december 5, DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 4, 2013. ISBN: 9786155183980
  8. Diósi, G., Sipos, P.: Különféle szilvafajtákból, hagyományos módon készített szilvalekvárok beltartalmi paramétereinek statisztikai elemzése.
    In: A "IV. Kerpely Kálmán Szakmai Napok a Gyakorlatorientált Oktatásért" konferencia írásos anyagainak összefoglalói : Debrecen, 2013. december 5, DE AGTC Kerpely Kálmán Szakkollégium, Debrecen, 13, 2013. ISBN: 9786155183980
  9. Győri, Z., Bertáné Szabó, E., Sipos, P., Boros, N.: Long term effect of metal pollution in the catchment area of Tisza River.
    Eurasian J. Soil Sci. 2 7-11, 2013.
  10. Diósi, G., Sipos, P.: Quality study on the parameters of plum varieties and jams after storage.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 12 (B), 193-198, 2013.
  11. Sipos, P., Móré, M., Diósi, G., Borbélyné Varga, M.: Salt content of bakery products in the Hajdúság region of Hungary in 2013.
    Anal. Univ. Oradea Fac. Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară. 12 (B), 367-372, 2013.
2012
  1. Fekete, I., Sipos, P., Peles, F., Kovács, B.: A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézetének múltja és jelene.
    AGTC E-Journal. 2 1-7, 2012.
  2. Móré, M., Győri, Z., Sipos, P.: A gabonafehérjék és a sütőipari minőség kapcsolata.
    Agrártud. közl. 48 117-122, 2012.
  3. Sipos, P., Fekete, I.: Amylograph properties of winter wheat flours.
    In: 10th International Conference On Food Physics : Book of Abstracts, [s.n.], Budapest, 36, 2012.
  4. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Analyses of potentially toxic elements in the different grape juices (musts) by inductively coupled plasma (ICP) techniques.
    In: European Medical Students' Conference Abstract Book, University of Debrecen, Debrecen, 104, 2012.
  5. Kelemen, V., Sipos, P.: Comparison of breads made by different leavening technologies.
    Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 3-4 91-94, 2012.
  6. Sipos, P., Sándor, M., Győri, Z., Andrási, D., Kovács, B.: Effect of surface cleaning on the deoxynivalenol (DON) and heavy metal contents of winter wheat grains.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 48, 2011.
  7. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Bódi, É., Kovács, B.: Effects of the different grape rootstocks on the aluminum, copper, iron, manganese and zinc concentrations of the grape musts.
    In: SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland, National University of Ireland, Galway, Ireland, 78, 2012.
  8. Fekete, I., Rakonczás, N., Andrási, D., Sipos, P., Borbélyné Varga, M., Kovács, B.: Effects of the different grape rootstocks on the arsenic, cadmium, cobalt and lead concentrations of the grape musts.
    In: 9th ISEG - International Symposium on Environmental Geochemistry : Book of Abstract, [University of Aveiro], Aveiro, 68, 2012.
  9. Sipos, P., Győri, Z.: Evaluation of Food Additives on the Rheologic Properties of Winter Wheat Flours.
    Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 1-2 74-79, 2012.
  10. Győri, Z., Boros, N., Bertáné Szabó, E., Sipos, P.: Heavy Metal Distribution of Floodplain Soils and Pastures of the Tisza River.
    European Chemical Bulletin. 1 (10), 407-409, 2012.
  11. Győri, Z., Boros, N., Bertáné Szabó, E., Sipos, P.: Long term effect of metal pollution in the cathment area of Tisza river.
    In: 8 th International Soil Science Congress: Land degradation and Challenges in Sustainable Soil Management, Ege University Press, Izmir, 228-232, 2012.
  12. Bertáné Szabó, E., Fekete, I., Sipos, P., Andrási, D., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Kovács, B.: Long-term effects of contamination from mining accidents on the contents of Zn, Cu, Pb, Cd, in a floodplain soil of the river Tisza (river).
    In: 9th International Symposium on Environmental Geochemistry, AVeiro, Portugal, July 15-21, 2012 : Book of Abstracts. Eds.: Eduardo Ferreira da Silva, Amélia Paula Reis, Carla Patinha, Eduarda Pereira, Sonia Rodrigues, PLM-Plural, S.A, Aveiro, 207-208, 2012.
  13. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D., Boros, N.: Microelement content of herb varieties on a Floodplain Pasture of Upper Tisza River.
    Eur. Chem. Bull. 1 (11), 485-488, 2012.
  14. Bertáné Szabó, E., Sipos, P., Kovács, B., Andrási, D., Győri, Z.: Recent results to the evaluation of the long-term effects of metal pollution in Tisza river.
    Acta Phytopathol. Entomol. Hung. 47 (2), 355-362, 2012.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Insect Science
    Q3 Plant Science
2011
  1. Sipos, P., Nógrádi, S., Győri, Z.: A potenciális etanolhozam előrejelzésének vizsgálata kukoricafermentálási kísérletben.
    Mezőgazd. tech. 51 (1), 19-21, 2011.
  2. Győri, Z., Németh, T., Sipos, P.: Cu and Zn seed-dressing, as a possible way of nutrient supply improvement.
    In: 12th International Symposium on Soil and Plant Analysis : Abstract Book. Ed.: Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Crete, Greece, 65, 2011.
  3. Sipos, P., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of crop year and mineral NPK fertilization on the quality stability of winter wheat on calcerous chernozem soil.
    In: 15th World Fertilizer Congress of the International Scientific Centre for Fertilizers (CIEC) - Meeting the fertilizer demand on a changing globe: biofuels, climate change and contaminants. Szerk.: Cristian Hera, Publishing House of the Romanian Academy, Bucharest, 475-481, 2011.
  4. Győri, Z., Kruppa, J., Győriné Mile, I., Ungai, D., Sipos, P.: Examination of technological and nutritional properties of breads made from triticale flour.
    In: Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09. Ed.: Zaneta Ugarcic-Hardy, University of Osijek, Osijek, 503-507, 2010.
  5. Sipos, P., Nagy, N., Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z., Tarján, Z.: Examination the effect of different salt forms on the quality of wheat breads.
    In: Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09.. Ed.: Zaneta Ugarcic-Hardi, University of Osijek, Osijek, 434-439, 2010.
  6. Sipos, P., Ungai, D.: Gabonavizsgálati módszerek és eszközök.
    Agrárágazat. 11 (4), 34-36, 2011.
  7. Sándor, M., Győri, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Malomipari lehetőségek értékelése az őszi búza mikotoxin szennyezettségének csökkentésében.
    Élelm. tud. technol. 64 (2), 4-9, 2011.
2010
  1. Győri, Z., Alapi, K., Németh, T., Adriano, D., Sipos, P., Prokisch, J.: Cd, Cu, Pb and Zn content of the riparian zone of the Tisza River (Hungary) after heavy metal pollution.
    Agrokém. talajt. 59 (1), 117-124, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  2. Sipos, P., Gombosné Nagy, I., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of harvesting time and processing on the quality of spice paprika powder.
    J. Agroaliment. Process. Techn. 16 (2), 93-95, 2010.
  3. Sipos, P., Győri, Z., Nábrádi, A.: Examination of chemical composition and calorific value of cereal straw.
    Acta Agron. Hung. 58 (1), 97-101, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  4. Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P.: Extenzográfos minősítés a nemzetközi búzapiacon.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 56 (1), 18-23, 2010.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  5. Borbélyné Varga, M., Peles, F., Bácskai, T., Sándor, M., Sipos, P., Ungai, D., Győri, Z.: Investigation of mycotoxin contamination of wheat and wheat flour.
    In: Workshop for variety registration in cereals for Fusarium resistance in EU, Gabonakutató Nonprofit Kft., Szeged, 1, 2010.
  6. Borbélyné Varga, M., Sipos, P., Peles, F., Győri, Z.: Mycotoxin contamination in cereals.
    J. Agroaliment. Process. Techn. 16 (2), 96-98, 2010.
  7. Nógrádi, S., Sipos, P., Kónya, É., Börjesson, T., Andrén, H.: New application possibilities of the nir-spectroscopy in the grain and bioethanol industries.
    In: Gazdaságosság és/vagy biodiverzitás" 52. Georgikon napok. Kivonat-kötet : Az elhangzó és poszter előadások rövid kivonatainak gyűjteménye. Szerk.: Lukács Gábor, Sűrű Béla, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely, 6-11, 2010. ISBN: 9789639639393
2009
  1. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A kukoricaminőség agrotechnikai kérdései.
    Agrofórum. 20 (Extra), 49-51, 2009.
  2. Sipos, P., Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z.: Effect of freezing, desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits and vegetables.
    In: First International Conference Sustainable Postharvest And Food Technologies - INOPTEP 2009 and XXI National Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2009 : April 21nd-26th, 2009, Divcibare, Serbia : Book of Abstracts. Szerk.: L. Babic, M. Radosavljevic, A. Bajkin, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, Szerbia, 81, 2009.
  3. Sipos, P., Kátai, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Effect of freezing desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits.
    J. Process. Energy Agric. 13 (3), 293-294, 2009.
  4. Tarján, Z., Boros, N., Mezei, Z., Sipos, P.: Effect of milling and sieving on some quality parameters of wheat flour.
    J. Process. Energy Agric. 13 (4), 332-334, 2009.
  5. Loch, J., Sárvári, M., Győri, Z., Sipos, P.: Effect of potassium fertilization on the yield, quality and potential ethanol yield of five corn hybrids.
    In: International Symposium on Nutrient Management and Nutrient Demand of Energy Plants [elektronikus dokumentum]. Szerk.: Popp T., Terbe I, Corvinus Egyetem, Budapest, 1-9, 2009.
  6. Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Effects of particle size of nutritional parameters of wheat flour.
    Cereal Foods World. 54 (2), 28, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
  7. Boros, N., Tarján, Z., Sipos, P., Kónya, É., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: Effects of protein content and gluten properties of wheat flour on extersograph characteristics of dough.
    In: 5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, Osijek, 54, 2009.
  8. Sipos, P., Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Element composition of wines of different regions.
    In: Trace elements in the food chain. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 88-92, 2009.
  9. Pongráczné Barancsi, Á., Paszternák, F., Mezei, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Examination of extensigraph parameters of winter wheat (Triticum aestivum) flour.
    J. Process. Energy Agric. 13 (4), 317-319, 2009.
  10. Sipos, P., Kruppa, J., Győri, Z.: Examination of nutritional properties of breads made by triticale and winter wheat flour mixtures.
    Cereal Foods World. 54 (2), 27, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Food Science
  11. Győri, Z., Kruppa, J., Ungai, D., Sipos, P., Győriné Mile, I.: Examination of technological and nutritional properties of breads made form triticale flour.
    In: 5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, Osijek, 119, 2009.
  12. Sipos, P., Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Mezei, Z., Győri, Z.: Examination the effect of different salt forms on the quality of wheat breads.
    In: 5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, Osijek, 102, 2009.
  13. Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Csapó, J., Sipos, P., Győri, Z.: Közepes és takarmány minőségű búzafajták nyersfehérje- és aminosavtartalma közötti összefüggések.
    Agrártud. közl. 36 101-107, 2009.
  14. Mars, É., Boros, N., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Különböző kéntartalommal jellemezhető műtrágyák alkalmazásának hatása az őszi búza termésének alakulására kisparcellán.
    Agrártud. közl. 36 97-100, 2009.
  15. Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Őszi búza fajták minőségstabilitásának vizsgálata tartamkísérletben.
    In: Tartamkísérletek jelentősége a növénytermesztés fejlesztésében. Szerk.: Berzsenyi Zoltán, Árendás Tamás, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 147-151, 2009.
  16. Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z., Sipos, P.: Research on Alveographical parameters of winter wheat (T. aestivum) varieties.
    Rev. Fac. Eng. analecta tech. Szeged. 11-16, 2009.
  17. Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage in different years.
    J. Process. Energy Agric. 13 (3), 251-254, 2009.
  18. Mezei, Z., Pongráczné Barancsi, Á., Tarján, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage in different years.
    In: First International Conference Sustainable Postharvest And Food Technologies - INOPTEP 2009 and XXI National Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2009 : April 21nd-26th, 2009, Divcibare, Serbia : Book of Abstracts. Szerk.: L. Babic, M. Radosavljevic, A. Bajkin, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, Szerbia, 61, 2009.
2008
  1. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A kukorica minőségének aktuális kérdései.
    Agrofórum. Extra 22 88-89, 2008.
  2. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A műtrágyázás hatásának vizsgálata csernozjom talajon termesztett őszi búza fajták Farinográfos és Alveográfos minőségi paramétereire.
    In: A környezetvédelem és élelmiszerbiztonság fejlesztése eltérő agroökológiai feltételek mellett a szántóföldi növénytermesztésben /szerk. Pepó Péter, DE AMTC MTK, Debrecen, 93-98, 2008.
  3. Sipos, P., Győri, Z., Elek, Á.: Application of texture analyzer in the quality analysis of bakery products.
    J. Food. Phys. = Élelmiszerfiz. Közl. 21 99-102, 2008.
  4. Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Sipos, P., Mezei, Z.: A termőhely hatása 2006-2007 évben néhány javító minőségű őszi búza (Triticum aestivum L.) minőségére.
    Növénytermelés. 57 (3), 319-329, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
  5. Sipos, P., Szathmáry, Z., Ungai, D., Győri, Z., Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete: Élelmiszer biztonság és nyomon követhetőség a gabonatermesztésben.
    In: Környezet-egészségügy, minőségbiztosítás, növényvédelem című szakmai konferencia előadásainak és posztereinek összefoglaló kiadványa : ... Debrecen, 2008. február 27. / [szerk. Radócz László] ; [rend.] a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete, [DE], Debrecen, 55-62, [2008].
  6. Sipos, P., Ungai, D.: Evaluation of the chemical composition of the maize kernel in 2007.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.I.), 495-498, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  7. Sipos, P., Ungai, D., Boros, N., Győri, Z., Tóth, Á.: Investigation of connections between the baking quality parameters of winter wheat.
    In: Proceedings of 4th International Congress 'Flour-Bread 07' and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 24-27 October 2007. Ed.: Ugarcic-Hardi, Z, Faculty of Food Technology, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, [Croatia] Osijek, 177-182, 2008.
  8. Ungai, D., Sipos, P.: Leaf analysis of fertilized sugar beet of two research years with good soil conditions.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.II.), 1387-1390, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  9. Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Sipos, P., Mezei, Z.: Malmi felvásárlásból származó őszi búza (Triticum aestivum L.) minták minőségi paraméterei 2007-ben.
    Növénytermelés. 57 (3), 331-340, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q2 Agronomy and Crop Science
  10. Pongráczné Barancsi, Á., Mezei, Z., Győri, Z., Sipos, P., Boros, N.: Szegedi őszi búza fajták alveográfos mutatói.
    In: 14. Ifjúsági Tudományos Fórum Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar, Keszthely, 2008. április 3. : [elektronikus dokumentum], PE GMK, Keszthely, , 2008. ISBN: 9789639639249
2007
  1. Sipos, P., Tóth, Á., Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z.: A búzaliszt reológiai vizsgálata különböző módszerekkel.
    Élelmvizsg. közl. 53 (3), 145-155, 2007.
  2. Sipos, P., Ungai, D., Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Tóth, Á.: Changes of micro element composition of maize in a field experiment.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/2), 1069-1072, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  3. Tóth, Á., Sipos, P., Puy, K., Mezei, Z., Győri, Z.: Effective utilization of the protein-characteristics of winter wheat varieties for the sustainable crop production.
    Cereal Res. Commun. 35 (2), 1217-1220, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  4. Sipos, P., Szathmáry, Z., Tóth, Á., Ungai, D., Hovánszki, D., Győri, Z.: From farm to fork: Evaluation of cropping fields with regard to food and feed safety after long-standing cultivation.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 369-375, 2007.
  5. Sipos, P., Boros, N., Tóth, Á., Győri, Z.: Investigation of connections between the baking quality parameters of winter whea.
    In: 4th International Congress 'Flour-Bread 07' and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, Croatia, 24-27 October 2007 : Abstract book. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Opatija, 53, 2007. ISBN: 9789537005139
  6. Széles, É., Szathmáry, Z., Sipos, P., Hovánszki, D., Uri, C., Győri, Z.: The importance of long-term field experiments in the quality assurance of crop production.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 279-283, 2007.
  7. Mezei, Z., Sipos, P., Győri, Z.: Variations in Quality Parameters of Forage and Medium Quality Winter Wheat Varieties in Storage.
    Agric. conspec. sci. 72 (3), 221-225, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q3 Earth and Planetary Sciences (miscellaneous)
    Q4 Geophysics
2006
  1. Tóth, Á., Sipos, P., Győri, Z.: A GK Öthalom és a Fatima őszi búzafajták (Triticum aestivum) alveográfos minőségének alakulása az évjárat és különös tekintettel a műtrágyázás hatására, nyolc év eredményei alapján.
    Növénytermelés. 55 (1-2), 15-26, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  2. Győri, Z., Loch, J., Ungai, D., Sipos, P.: A Műszerközpont 20 éve. Az élelmiszertudományi és minőségügyi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 68 p., 2006.
  3. Sipos, P., Prokisch, J., Tóth, Á., Győri, Z.: Changes in the Element Composition of Flours during Maturation of the Winter Wheat Kernel.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 37 (15-20), 2883-2897, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  4. Tóth, Á., Sipos, P., Borbélyné Varga, M., Uri, C., Elek, Á., Mars, É., Győri, Z.: Connections between glutenin proteins and rheological properties of winter wheat.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 693-696, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  5. Sipos, P., Tóth, Á., Mars, É., Győri, Z.: Effect of weather conditions on the alveographic w value of winter wheat.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 657-660, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  6. Tóth, Á., Prokisch, J., Sipos, P., Széles, É., Mars, É., Győri, Z.: Effects of Particle Size on the Quality of Winter Wheat Flour, with a Special Focus on Macro? and Microelement Concentration.
    Commun. Soil Sci. Plant Anal. 37 (15-20), 2659-2672, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q3 Soil Science
  7. Tóth, Á., Sipos, P., Győri, Z.: Őszi búzafajták (Triticum aestivum L.) reológiai tulajdonságainak minősítése alveográffal.
    Növénytermelés. 55 (1-2), 3-13, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  8. Mars, É., Sipos, P., Tóth, Á., Győri, Z.: Quality and yield of winther wheat with sulphur content formulations.
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 577-580, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2005
  1. Sipos, P., Tóth, Á., Borbélyné Varga, M., Győri, Z.: A Z-arm mixer alkalmazása az őszibúza liszt-minősítésben.
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar / Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 276-277, 2005. ISBN: 9635033427
  2. Győri, Z., Sipos, P., Tóth, Á.: Changes in the quality of maize hybrids in various agricultural management systems.
    Acta agron. Hung. 53 (1), 9-15, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
  3. Pepó, P., Sipos, P., Győri, Z.: Effects of fertilizer application on the baking quality of winter wheat varieties in a long term experiment under continental climatic conditions in Hungary.
    Cereal Res. Commun. 33 (4), 825-832, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  4. Tóth, Á., Sipos, P., Győri, Z.: Eltérő típusú malmok használata a kísérleti lisztminták előállításában.
    In: Lippay János - Ormos Imre -Vas Károly" Tudományos Ülésszak: Összefoglalók Élelmiszertudományi Kar / Balla Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 278-279, 2005. ISBN: 9635033427
  5. Sipos, P., Tóth, Á., Elek, Á., Győri, Z.: Investigation of carbon content and C/N ratio in flours from maturing wheats.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 403-406, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  6. Győri, Z., Sipos, P., Elek, Á.: Investigation of carbon content of sunflower parts during the vegetation period.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 213-216, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  7. Tóth, Á., Sipos, P., Borbélyné Varga, M., Elek, Á., Győri, Z.: Study of macro - element content of different particle size wheat flour fractions with special regard to carbon content.
    Cereal Res. Commun. 33 (1), 321-324, 2005.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2003
  1. Győri, Z., Szilágyi, S., Sipos, P.: Effect of NPK mineral fertilization on the alveographic parameters of winter wheat.
    Acta agron. Hung. 51 (3), 325-332, 2003.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
2002
  1. Sipos, P., Győri, Z., Szilágyi, S., Mars, É., Puy, K.: Az őszi búza fehérjesajátságait jellemző mutatók közötti összefüggés vizsgálata.
    In: Ötven éves az Acta Agronomica Hungarica : jubileumi tudományos ülés, 2002. november 19.. Szerk.: Sutka József, Veisz Ottó, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 301-306, 2002. ISBN: 9638351357
  2. Puy, K., Mars, É., Sipos, P., Győri, Z.: Kéntrágyázás hatása az őszi káposztarepce termésmennyiségére és -minőségére.
    In: Ötven éves az Acta Agronomica Hungarica : jubileumi tudományos ülés, 2002. november 19.. Szerk.: Sutka József, Veisz Ottó, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 275-280, 2002. ISBN: 9638351357
  3. Mars, É., Puy, K., Sipos, P., Győri, Z.: Minőségi paraméterek vizsgálata őszi búza kéntrágyázási kísérletben.
    In: Ötven éves az Acta Agronomica Hungarica : jubileumi tudományos ülés. Szerk.: Sutka József, Veisz Ottó, MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete, Martonvásár, 371-376, 2002. ISBN: 9638351357
  4. Puy, K., Mars, É., Sipos, P., Győri, Z.: Műtrágyázás hatása a kukorica szemtermésének N- és S-tartalmára, valamint a két elem arányára.
    In: Innováció, a tudomány és a gyakorlat egysége az ezredforduló agráriumában: Növénytermesztés : Debrecen, 2002. április 11-12 / Jávor András, Sárvári Mihály, Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Debrecen, 224-230, 2002. ISBN: 9639274275
feltöltött közlemény: 169 Open Access: 42
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK