Tudóstér: Ungai Diána publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 37 Open Access: 3
2024
  1. Avinash, P., Hamid, Shams, R., Dash, K., Shaikh, A., Ungai, D., Harsányi, E., Suthar, T., Kovács, B.: Recent insights into the morphological, nutritional and phytochemical properties of Indian Gooseberry (Phyllanthus emblica) for the development of functional foods.
    Plants-Basel. 13 (5), 1-19, 2024.
    Folyóirat-mutatók:
    Q1 Ecology (2023)
    Q1 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics (2023)
    Q1 Plant Science (2023)
2023
  1. Neji, C., Ungai, D., Seres, E., Sipos, P.: Effect of nitrogen fertilization on the quality of soybean flour and protein isolate.
    In: Book of abstracts : VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies - Inoptep 2023 and XXXV. Scientific-Professional Conference Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2023. Eds.: Filip Kulić; Ivan Pavkov, National Society of Processing and Energy in Agriculture, Novi Sad, 88, 2023. ISBN: 9788675205814
  2. Baráth, N., Kovács, B., Ungai, D.: Kilátások a sütőiparban a búza minőségéről.
  3. Czipa, N., Ungai, D., Kovács, B., Alexa, L.: Magyarországi fajtamézek elemanalízise és fajtaazonosítása.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 79-85, 2023. ISBN: 9789634905257
  4. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
  5. Kovács, B., Zaza, F., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Peles, F., Karaffa, E., Mihály, K., Pál, K., Tóthné Bogárdi, A., Szilágyi, A., Szakadát, G., Tóth, B., Szőke, L., Kaczur, D., Simon, T., Ungai, D.: Növényi olajok elemtartalmának vizsgálata induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 117-126, 2023. ISBN: 9789634905257
  6. Baráth, N., Ungai, D., Kovács, B.: Overview of test methods used to classify wheat flour and bread samples: REVIEW.
    Agrártud. közl. 2 27-34, 2023.
  7. Ungai, D., Baráth, N., Alexa, L., Czipa, N., Kovács, B.: Őszi búza ásványielem-tartalmának mérési eredményei Magyarországon.
    In: Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig. Szerk.: Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 248-254, 2023. ISBN: 9789634905257
2022
  1. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 68 (3), 4006-4012, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
  2. Ungai, D., Sipos, P., Győri, Z.: Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results.
    ÉVIK. 68 (3), 4013-4019, 2022.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2019
  1. Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Az ásványianyag-tartalom alakulása a Jubilejnaja 50 őszi búzafajtában (Triticum aestivum L.), különböző termesztési években és termőterületeken, Magyarországon.
    Elelmiszervizsgalati Kozlemen. 65 (1), 2397-2405, 2019.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Food Science
2018
  1. Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Investigation of long term quality stability in two winter wheat varieties (Jubilejnaja 50 and GK Öthalom) in Hungary.
    In: Proceeding of the 9th International Congress Flour-Bread '17, 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brasno-Kruh '17. Eds.: Antun Jozinovic, Sandra Budzaki, Ivica Strelec, Faculty of Food Technology Osijek, Osijek, 131-138, 2018, (1848-2562)
2012
  1. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D., Boros, N.: Microelement content of herb varieties on a Floodplain Pasture of Upper Tisza River.
    Eur. Chem. Bull. 1 (11), 485-488, 2012.
2011
  1. Sipos, P., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of crop year and mineral NPK fertilization on the quality stability of winter wheat on calcerous chernozem soil.
    In: 15th World Fertilizer Congress of the International Scientific Centre for Fertilizers (CIEC) - Meeting the fertilizer demand on a changing globe: biofuels, climate change and contaminants. Szerk.: Cristian Hera, Publishing House of the Romanian Academy, Bucharest, 475-481, 2011.
  2. Győri, Z., Kruppa, J., Győriné Mile, I., Ungai, D., Sipos, P.: Examination of technological and nutritional properties of breads made from triticale flour.
    In: Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09. Ed.: Zaneta Ugarcic-Hardy, University of Osijek, Osijek, 503-507, 2010.
  3. Sipos, P., Ungai, D.: Gabonavizsgálati módszerek és eszközök.
    Agrárágazat. 11 (4), 34-36, 2011.
2010
  1. Sipos, P., Gombosné Nagy, I., Borbélyné Varga, M., Győri, Z., Ungai, D.: Effect of harvesting time and processing on the quality of spice paprika powder.
    J. Agroaliment. Process. Techn. 16 (2), 93-95, 2010.
  2. Borbélyné Varga, M., Peles, F., Bácskai, T., Sándor, M., Sipos, P., Ungai, D., Győri, Z.: Investigation of mycotoxin contamination of wheat and wheat flour.
    In: Workshop for variety registration in cereals for Fusarium resistance in EU, Gabonakutató Nonprofit Kft., Szeged, 1, 2010.
2009
  1. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A kukoricaminőség agrotechnikai kérdései.
    Agrofórum. 20 (Extra), 49-51, 2009.
  2. Sipos, P., Ungai, D., Kovács, B., Győri, Z.: Element composition of wines of different regions.
    In: Trace elements in the food chain. Eds.: Szilágyi Mihály, Szentmihályi Klára, HAS, Budapest, 88-92, 2009.
  3. Győri, Z., Kruppa, J., Ungai, D., Sipos, P., Győriné Mile, I.: Examination of technological and nutritional properties of breads made form triticale flour.
    In: 5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists. Ed.: Ugarcic-Hardi, Zaneta, Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, Osijek, 119, 2009.
  4. Győri, Z., Ungai, D.: Investigation of P-Zn ionantagonism, as a stress with young maize plants.
    Cereal Res. Commun. 37 (Suppl.), 137-140, 2009.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2008
  1. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A kukorica minőségének aktuális kérdései.
    Agrofórum. Extra 22 88-89, 2008.
  2. Győri, Z., Sipos, P., Ungai, D.: A műtrágyázás hatásának vizsgálata csernozjom talajon termesztett őszi búza fajták Farinográfos és Alveográfos minőségi paramétereire.
    In: A környezetvédelem és élelmiszerbiztonság fejlesztése eltérő agroökológiai feltételek mellett a szántóföldi növénytermesztésben /szerk. Pepó Péter, DE AMTC MTK, Debrecen, 93-98, 2008.
  3. Pongráczné Barancsi, Á., Ungai, D., Boros, N., Mezei, Z.: Effect of cropping site on the quality of winter wheat during the 2006/2007 vegetation period.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.5), 611-614, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  4. Sipos, P., Szathmáry, Z., Ungai, D., Győri, Z., Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete: Élelmiszer biztonság és nyomon követhetőség a gabonatermesztésben.
    In: Környezet-egészségügy, minőségbiztosítás, növényvédelem című szakmai konferencia előadásainak és posztereinek összefoglaló kiadványa : ... Debrecen, 2008. február 27. / [szerk. Radócz László] ; [rend.] a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete, [DE], Debrecen, 55-62, [2008].
  5. Sipos, P., Ungai, D.: Evaluation of the chemical composition of the maize kernel in 2007.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.I.), 495-498, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  6. Sipos, P., Ungai, D., Boros, N., Győri, Z., Tóth, Á.: Investigation of connections between the baking quality parameters of winter wheat.
    In: Proceedings of 4th International Congress 'Flour-Bread 07' and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 24-27 October 2007. Ed.: Ugarcic-Hardi, Z, Faculty of Food Technology, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, [Croatia] Osijek, 177-182, 2008.
  7. Ungai, D., Sipos, P.: Leaf analysis of fertilized sugar beet of two research years with good soil conditions.
    Cereal Res. Commun. 36 (Suppl.II.), 1387-1390, 2008.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2007
  1. Győri, Z., Ungai, D.: Az élelmiszertudományi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen.
    Élelmvizsg. közl. 53 (1), 8-12, 2007.
  2. Sipos, P., Ungai, D., Pongráczné Barancsi, Á., Győri, Z., Tóth, Á.: Changes of micro element composition of maize in a field experiment.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/2), 1069-1072, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
  3. Ungai, D., Győri, Z.: Cukorrépa (Beta vulgaris L.) lombtrágyázási kísérlet eredményei.
    Agrártud. közl. 26 303-308, 2007.
  4. Sipos, P., Szathmáry, Z., Tóth, Á., Ungai, D., Hovánszki, D., Győri, Z.: From farm to fork: Evaluation of cropping fields with regard to food and feed safety after long-standing cultivation.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 369-375, 2007.
  5. Győri, Z., Tóth, Á., Ungai, D.: Investigation of mineral content in winter wheat grain samples from long term field experiments.
    In: Joint International Conference on Long-term Experiments, Agricultural Research and Natural Resources : Debrecen-Nyírlugos, 31 May - 1 June, 2007. Eds.: István Láng, János Lazányi, Nicolae Csép, University of Debrecen Centre of Agricultural Sciences, University of Oradea, Debrecen, 255-261, 2007.
  6. Ungai, D., Győri, Z.: Possibility of increasing sugar yield by foliar treatments for crop production sustainability.
    Cereal Res. Commun. 35 (2/2), 1241-1244, 2007.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
2006
  1. Győri, Z., Loch, J., Ungai, D., Sipos, P.: A Műszerközpont 20 éve. Az élelmiszertudományi és minőségügyi képzés fejlődése a Debreceni Egyetemen.
    Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Debrecen, 68 p., 2006.
  2. Ungai, D., Győri, Z.: The effect of foliar fertilization on the yield and quality of sugar beet (Beta vulgaris L.).
    Cereal Res. Commun. 34 (1), 697-700, 2006.
    Folyóirat-mutatók:
    Q3 Agronomy and Crop Science
    Q4 Genetics
    Q4 Physiology
feltöltött közlemény: 37 Open Access: 3
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK