Tudóstér: Györgyi Gyuláné publikációi

PDF
-
szűkítés
feltöltött közlemény: 41 Open Access: 2
2024
  1. Henzsel, I., Orosz, V., Tóth, T., Almási, C., Demeter, I., Mansour, M., Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Makádi, M.: Long-term effects of traditional organic matter applications in acidic sandy soil.
    In: Alternatives to Reduce Soil Degradation : Books of abstracts. Ed.: by Zsófia Bakacsi, Ágota Horel, János Mészáros, Márk Rékási, Tünde Takács, Institute for Soil Sciences, HUN-REN Centre for Agricultural Research, Budapest, 57, 2024. ISBN: 9786155387128
2023
  1. Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Szabó, B., Henzsel, I.: Effect of sowing time and fertilizer on the protein content, seed- and protein yield of dry beans (Phaseolus vulgaris L.).
    Acta Agr. Slov. 119 (4), 1-11, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agricultural and Biological Sciences (miscellaneous)
    Q4 Water Science and Technology
  2. Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Kosztyuné Krajnyák, E., Henzsel, I.: Effect of sowing time and fertilizer treatments on the protein content and protein yield of the white pearl 'Start' bean variety.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Eds.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 41, 2023. ISBN: 9789634905356
  3. Sipos, T., Györgyi, G., Henzsel, I., Zsombik, L.: Effect of the year on the yield components of "Szabolcs" triticale (x Triticosecale Wittm.) variety in a nitrogen fertilization experiment.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) : One Health approach. Szerk.: Veres, Szilvia; Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 57, 2023. ISBN: 9789634905356
  4. Tóth, G., Henzsel, I., Györgyi, G.: Investigating a selection method of protein-rich seeds in white lupin.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) : One Health approach. Szerk.: Veres, Szilvia; Kocsisné, Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 65-65, 2023. ISBN: 9789634905356
  5. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Csabai, J., Hörcsik, Z., Makszim, G., Györgyi, G., Henzsel, I., Pepó, P.: Investigation of the effect of sowing time on one of the key crops of sustainable land use, the hairy vetch (Vicia villosa Roth.): Growth indicators and yield elements in Nyírség region of East Hungary.
    S. West. J. Horticult., Biol. Envir. 14 (1), 14-27, 2023.
    Folyóirat-mutatók:
    Q4 Agronomy and Crop Science
    Q4 Ecology
    Q4 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
    Q4 Plant Science
    Q4 Soil Science
  6. Henzsel, I., Hadházy, Á., Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Orosz, V., Almási, C., Makádi, M.: Potato and rye plant production without NPK chemical fertilizer based on the Westsik's crop rotation long-term field experiment.
    In: Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach. Ed.: Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett, University of Debrecen Faculty of Agricultural and Food Sciences and Environmental Management, Debrecen, 42, 2023. ISBN: 9789634905356
2022
  1. Henzsel, I., Makádi, M., Hadházy, Á., Györgyi, G., Aranyos, T., Tóth, G., Sipos, T., Orosz, V., Zsombik, L.: A burgonya által kivont kálium mennyisége a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
    In: Az agrokémia, talajtan és a kapcsolódó tudományok időszerű kérdései : Jubileumi kiadvány. Szerk.: Balláné Kovács Andrea, Kocsisné Demjén Ágnes, Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen, 138-149, 2022. ISBN: 9789634904717
  2. Henzsel, I., Tóth, G., Orosz, V., Hadházy, Á., Sipos, T., Aranyos, T., Kosztyuné Krajnyák, E., Abido, W., Györgyi, G.: A burgonyatermés nitrogén- és káliumtartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó kísérletben.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022. Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 32-43, 2022. ISBN: 9786156032645
  3. Szabó, B., Pristyák, T., Forgó, I., Henzsel, I., Györgyi, G., Májer, P., Hoffmann, R., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K.: A napraforgómoly (Homoeosoma Nebulellum Denis et Schiffermüller) rajzásdinamikájának vizsgálata nagycserkesz térségében.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 105-110, 2022. ISBN: 9786156032645
  4. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Tóth, C., Irinyiné Oláh, K., Makszim, G., Györgyi, G., Henzsel, I., Vitéz-Váradi, R.: A szöszös bükköny (Vicia villosa Roth.) terméselemeinek vizsgálata tenyészedényes kísérletben.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022: Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 73-80, 2022. ISBN: 9786156032645
  5. Györgyi, G., Zsombik, L., Kosztyuné Krajnyák, E., Henzsel, I.: Effect of sowing date and fertilization on protein quantity and seed protein yield of three different dry bean genotypes.
    In: Fenntartható Tápanyag-gazdálkodási Tudományos Műhely Konferenciája 2022 : Innovatív megoldások a XXI. század mezőgazdaságában : Konferencia kiadvány. Szerk.: Irinyiné Oláh Katalin, Kosztyuné Krajnyák Edit, Szabó Béla, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 5-17, 2022. ISBN: 9786156032645
  6. Györgyi, G.: Étkezési szárazbab.
    In: Szántóföldi növények vetőmagtermesztése 2. / Izsáki Zoltán, Kruppa Józesef, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gödöllő, 258-267, 2022. ISBN: 9789632699905
  7. Tóth, G., Henzsel, I., Györgyi, G., Sárvári, M.: Különböző vetési paraméterek hatása a fehérvirágú csillagfürt (Lupinus albus L.) magtermés mennyiségére 2018-ban.
    Növénytermelés. : 71 (71), 241-262, 2022.
2021
  1. Sipos, T., Henzsel, I., Györgyi, G.: A "Kriszta" évelő rozs (Secale cereale L. x Secale montanum Guss.) fajta takarmányhozama kaszálási kísérletben.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 45-52, 2021. ISBN: 9786156032409
  2. Henzsel, I., Hadházy, Á., Tóth, G., Sipos, T., Györgyi, G.: A burgonyagumó vastartalmának alakulása a Westsik-féle vetésforgó tartamkísérletben.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 227-235, 2021. ISBN: 9786156032409
  3. Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: A különböző tőtávolságok hatása a Boglárka burgonyafajta termésmennyiségére.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, 2021, 93-100, 2021. ISBN: 9786156032409
  4. Henzsel, I., Erdős, Z., Pál, V., Györgyi, G., Tóth, G., Sipos, T., Hadházy, Á.: A talajtömörödés elleni védekezés lehetőségei egy vetésforgó kísérlet eredményei alapján.
    In: A talajok multifunkcionalitásának megőrzéséhez szükséges ismeretek átadása az agrárkörnyezet fenntarthatósága céljából. Szerk.: Ladislav Kovac, Jana Jakubová, Aranyos Tibor József, Makádi Marianna, NPPC-Vyskumny ústav agroekológie Michalovce, Piestany, 200-210, 2021. ISBN: 9788097356521
  5. Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Különböző állománysűrűségek hatása a Hópehely szárazbab termésmennyiségére extrém termesztési körülmények között.
    In: Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek - Egészséges táplálkozás - Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek - Egészséges környezet - Fenntartható vidéki gazdálkodás: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században. Szerk.: Tóth Csilla, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet, Nyíregyháza, 285-293, 2021. ISBN: 9786156032409
  6. Györgyi, G., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Talajtermékenység növelésének lehetősége degradálódó területen bab termesztéssel.
    In: A talajok multifunkcionalitásának megőrzéséhez szükséges ismeretek átadása az agrárkörnyezet fenntarthatósága céljából. Ed.: Ladislav Kovács; Jana Jakubová; Aranyos Tibor József; Makádi Marianna, NPPC-Vyskumny ústav agroekológie Michalovce, Michalovce, 151-158, 2021. ISBN: 9788097356521
2020
  1. Györgyi, G., Szabó, L., Zsombik, L., Sipos, T., Tóth, G., Henzsel, I.: Öntözéses burgonya fajta-összehasonlító kísérlet eredményei nyírségi homoktalajon.
    In: XXVI. Növénynemesítési Tudományos Napok. Szerk.: Bóna Lajos, Karsai Ildikó, Matuz János, Pauk János, Polgár Zsolt, Veisz Ottó, MTA Növénynemesítési Tudományos Bizottsága és a Magyar Növénynemesítők Egyesülete, Szeged, 84, 2020. ISBN: 9789635089307
  2. Kosztyuné Krajnyák, E., Szabó, B., Vágvölgyi, S., Szabó, M., Tóth, C., Györgyi, G., Varga, C.: Phenological analysis of early development of hairy vetch (Vicia villosa Roth.) grown on acidic sandy soil with different sowing methods.
    In: Nutriment-farming researches at University of Nyíregyháza "Complex rural economic development and sustainability research, development of the service network in the Carpathian basin". Eds.: Béla Szabó, Edit Kosztyuné Krajnyák, Nyíregyházi Egyetem, Nyíregyháza, 38-44, 2020.
2019
  1. Györgyi, G., Zsombik, L., Henzsel, I.: Termesztéstechnológiai elemek hatása a Diana tarkabab termésmennyiségére.
    Növénytermelés. 68 (4), 25-39, 2019.
2018
  1. Györgyi, G., Sipos, T., Henzsel, I.: Termesztéstechnológiai elemek hatása a Diana szárazbab fajta terméseredményére.
    In: XVI. Nemzetközi Tudományos Napok : : "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" : Tanulmányok. Szerk.: Dinya László, Baranyi Aranka, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös, 759-767, 2018.
2016
  1. Györgyi, G., Henzsel, I.: Szárazbab termesztéstechnológiai elemeinek terméseredményre gyakorolt hatása.
    In: XXII. Növénynemesítési Tudományos Nap : Összefoglalók. Szerk.: Veisz Ottó, Polgár Zsolt, Magyar Tudományos Akadémia, Budapest, 83, 2016. ISBN: 9789633960851
  2. Györgyi, G., Henzsel, I.: Termesztéstechnológiai elemek hatása a hópehely szárazbab terméseredményére.
    In: XV. Nemzetközi Tudományos Napok : Innovációs kihívások és lehetőségek 2014-2020 között : előadások és poszterek összefoglalói. Szerk.: Takácsné György Katalin, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 122, 2016. ISBN: 9789639941915
2012
  1. Hadházy, Á., Györgyi, G.: A társadalmi erőforrások változásának elemzése Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
    In: Zöld gazdaság és versenyképesség? [elektronikus dokumentum] : XIII. Nemzetközi Tudományos Napok : Gyöngyös, 2012. március 29-30. : a tudományos napok eladásai[!előadásai] és poszterei. Szerk.: ... Magda Sándor, Dinya László, Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös, 1225-1233, 2012. ISBN: 9789639941533
  2. Györgyi, G., Mendlerné Drienyovszki, N.: Bab nemesítése.
    In: Nyíregyházi Kutató Intézet 85 éve a nyírségi növénynemesítés és növénytermesztés szolgálatában / Romhány L, DE AGTC KIT Nyíregyházi Kutató Intézet, Nyíregyháza, 95-96, 2012. ISBN: 9786155183188
  3. Györgyi, G.: Burgonya nemesítése.
    In: 85 éve a nyírségi növénynemesítés és növénytermesztés szolgálatában. Szerk.: Romhány László, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Kutatóintézetek és Tangazdaság, Nyíregyházi Kutató Intézet, Nyíregyháza, 122-126, 2012. ISBN: 9786155183188
2011
  1. Györgyi, G.: Burgonya génbank szerepe a nemesítésben.
    In: Növényi génbankok - biodiverzitás - növénynemesítés : biológiai alapok stratégiai szerepe a vidékfejlesztésben. Szerk.: Mendlerné Drienyovszki Nóra; Romhány László, Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézet, Nyíregyháza, 127-132, 2011. ISBN: 9789634734413
  2. Mendlerné Drienyovszki, N., Györgyi, G., Sipos, T., Puskás, Á., Ábrahám, É., Tóth, G.: Fehérjenövények stratégiai jelentősége, génmegőrzése, nemesítése a Nyíregyházi és Karcagi Kutató Intézetben.
    In: Növényi Génbankok - Biodiverzitás - Növénynemesítés : Biológiai alapok stratégiai szerepe a vidékfejlesztésben. Szerk.: Mendlerné Drienyovszki Nóra, Romhány László, DE AGTC KIT Nyíregyházi Kutató Intézet : Universitas Kommunikáció Kft., Nyíregyháza, 77-108, 2011. ISBN: 9789634734413
  3. Györgyi, G.: Preliminary results on a comparative trial on French bean grown under organic and conventional cultivation.
    In: Climate change: Challenges and opportunities in agriculture. Szerk.: Veisz Ottó, Agricultural Research Institute of the Hungarian Academy of Sciences, Budapest, 398-401, 2011. ISBN: 9789638351371
2010
  1. Györgyi, G.: Áttelelő lencse (Lens culinaris Medik).
    In: Az alternatív növények szerepe az Észak-alföldi Régióban / Gondola István, Center-print nyomda, Nyíregyháza, 201-206, 2010. ISBN: 9789634733867
  2. Györgyi, G.: A zöldbab (Phaseolus vulgaris L.) nemesítése a Nyíregyházi Kutató Központban.
    In: Növénynemesítés és fajtafenntartás az Észak-Alföldi régióban. Szerk.: Lazányi János, MTA Debreceni Akadémiai Bizottság, Debrecen, 70-75, 2010. ISBN: 9789638893000
  3. Györgyi, G., Dinya, Z.: Zöldbabfajták beltartalmi vizsgálata bio-, illetve konvencionális termesztés esetén.
    In: XVI. Növénynemesítési Tudományos Napok, Növénynemesítés az élelmiszeralapanyag előállítás biztonságáért és az élelmiszerbiztonságért. Szerk.: Veisz Ottó, MTA Agrártudományok Osztályának Növénynemesítési Tudományos Bizottsága, Budapest, 74, 2010.
2009
  1. Györgyi, G.: A zöldbab fajták vizsgálata bio- és konvencionális termesztés esetén a Nyíregyházi Kutató Központban.
    Agrártud. közl. 34 87-99, 2009.
2008
  1. Györgyi, G.: A BU-16 zöldbab (Phaseolus vulgaris L.) fajtajelölt értékelése.
    Agrártud. közl. 29 75-81, 2008.
  2. Györgyi, G.: A Nyíregyházi Kutató Központ zöldbab nemesítési eredményei.
    Mezsgye 15 (szeptember), 6,15,17, 2008.
  3. Györgyi, G.: Klímaváltozás hatása a bab termesztésére.
    In: A klímaváltozás és a növénynemesítés. Szerk.: Iszályné Dr. Tóth Judit, DELA Kft., Nyíregyháza, 183-190, 2008.
2007
  1. Henzsel, I., Györgyi, G.: A rozstermés vizsgálata eltérő évjáratokban a Westsik vetésforgó kísérletben.
    TSF Tudományos Közlemények. 7 (1/3), 583-588, 2007.
  2. Györgyi, G.: A zöldbab termesztéstechnológiája.
    In: Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma Kutató Központ Nyíregyháza : 80. évi Jubileumi Kiadvány 1927 - 2007. Szerk.: Iszályné Tóth Judit, Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma Kutató Központ Nyíregyháza, Nyíregyháza, 352-369, 2007.
feltöltött közlemény: 41 Open Access: 2
https://tudoster.idea.unideb.hu
A szolgáltatást nyújtja: DEENK